خانه همافزایی انرژی و آب
🔰 وضعیت تلفات انرژی کشور در حوزه برق چگونه است؟ (۱) 🔷 وقتی در مورد تلفات صحبت به میان میآید، مطا
✅ وضعیت کنونی تلفات شبکه برق ایران
🔷 در حال حاضر تلفات در بخش انتقال کشور حدود ۲.۵ درصد و تلفات بخش توزیع به حدود ۹.۲ درصد رسیده است. لازم به ذکر است، با تلاشهای همه جانبه و شبانهروزی در صنعت برق این اعداد در حدود ۱۰ سال قبل در انتقال ۶ درصد و در توزیع در بعضی مناطق بیش از ۲۰ درصد (متوسط ۱۶ درصد) بود و با هدفگذاری و برنامهریزی انجام شده، مقرر شده تا پایان برنامه هفتم، تلفات شبکه برق کشور به کمتر از ۱۰ درصد یعنی (۸.۵ درصد) کاهش یابد. (هرچند در استاندارد وزارت نیرو در شرایط ایدهآل کشور از نظر اقتصادی- سیاسی، ۶ درصد در تابستان و ۴.۵ درصد در زمستان اعلام شده است).
🔷 در ۱۰ سال اخیر میزان تلفات فنی انتقال، فوق توزیع و توزیع شبکه برق کشور پنج درصد کاهش یافته که این تلفات به پراکندگی مراکز مصرف و سطوح ولتاژ، موقعیت نیروگاهها در شبکه سراسری برق و کیفیت تجهیزات شبکه وابسته است.
📡 @wesh_ir | گزارش کامل
خانه همافزایی انرژی و آب
🔹 فصلنامۀ همافزایی انرژی و آب - شماره ۴ #نسخه_الکترونیکی #فصلنامه_همافزایی_انرژی_و_آب 📣 خانه ه
به بهانه مصوبۀ هیئت وزیران درباره افزایش قیمت گاز مایع؛
🔰بررسی روند صادرات گاز مایع (LPG) از سال 98 تا نیمه نخست سال 1403
🔷پس از بهرهبرداری از پالایشگاه ستاره خلیج فارس و فازهای مختلف میدان گازی پارس جنوبی، مقدار تولید گازمایع LPG در کشور افزایش چشمگیری یافت. بررسی موازنه تولید و مصرف گازمایع در ایران نشان میدهد سالانه حجم زیادی از این ترکیب هیدروکربنی در کشور تولید میشود، از این رو رویه صادرات مازاد این میعانات به کشورهای دیگر روند رو به رشدی یافته است. میزان صادرات و عایدات گاز مایع از سال 98 تا پایان 1401 در ادامه آورده شده است؛ براساس آمارهای رسمی گمرک در 12 ماهه سال 98 میزان 25 میلیون و 700 هزار تن گاز طبیعی مایع شده با قیمتی بالغ بر 6.6 میلیارد دلار و در 12 ماهه سال 99 ، میزان 12 میلیون و 168 هزار تن گاز طبیعی مایع شده با قیمتی بالغ بر 2 میلیارد و 651 میلیون دلار صادر شده است. طبق این آمار، صادرات گاز مایع شده به نسبت دوازده ماهه سال 98 ، با افت 60 درصدی روبرو شده است. همچنین حسب آمار گمرک در 12 ماهه سال 1400 میزان 23 میلیون 220 هزار تن گاز مایع شده به ارزش 4.8 میلیارد دلار و در سال 1401 میزان 20 میلیون و 760 هزار تن گاز مایع شده به ارزش 7.5 میلیارد دلار صادر شده است.
📡 @wesh_ir | سایت
خانه همافزایی انرژی و آب
به بهانه مصوبۀ هیئت وزیران درباره افزایش قیمت گاز مایع؛ 🔰بررسی روند صادرات گاز مایع (LPG) از سال 98
⭕️تثبیت درآمد ارزی حاصله در 1402با افزایش 30 درصدی حجم صادرات نسبت به سال 1401!
🔷 حسب آخرین آمار حجم صادرات گاز مایع (الپیجی) سال 1402 نسبت به سال 1401، حدود 30 درصد افزایش یافته و با وجود کاهش قیمتها، درآمد ارزی حاصله تثبیت شده است. و در نهایت طبق آمار گمرک «گاز طبیعی مایع شده در ظروف یک هزار سانتی متر مکعب و بیشتر» در نیمه نخست سال 1403بیشترین میزان صادرات را به خود اختصاص داده که ارزش دلاری صادرات این کالا در نیمه نخست امسال 2 میلیارد و 200 میلیون دلار اعلام شده است.
🔸همچنین از طریق این لینک گزارشی از وضعیت توزیع گاز مایع در کشور و ابعاد آن از گذشته تا کنون که در نشریه شماره 4 خانه همافزایی انرژی و آب منتشر شده بخوانید
📡 @wesh_ir | سایت
1️⃣اولین نشست تخصصی «مدیریت ریسک کمبود گاز در زمستان»
🗓روز سهشنبه مورخ ۱۴۰۳/۰۸/۲۹
⏰ساعت ۸ الی ۱۰
📌در محل خانه همافزایی انرژی و آب خراسان رضوی برگزار میگردد.
📡 @wesh_ir
خانه همافزایی انرژی و آب
🔰 وضعیت تلفات انرژی کشور در حوزه برق چگونه است؟ (۱) 🔷 وقتی در مورد تلفات صحبت به میان میآید، مطا
🔰 وضعیت تلفات انرژی برق در دیگر کشورهای جهان چگونه است؟ (2)
🔷تلفات شبکه برق ایران در سالهای اخیر از تلفات شبکه برق مکزیک، ترکیه و برزیل کمتر بوده است؛ این تلفات ناشی از مقاومت ذاتی سیمها و تجهیزات شبکه در مقابل عبور جریان الکتریکی بوده و میزان آن تابعی از وسعت شبکه، فاصله مراکز مصرف برق از نیروگاهها و نوع و میزان برق مصرفی مشترکان است؛ بنابراین رقم تلفات در کشورهای مختلف ناشی از موارد فوقالذکر، متفاوت است.
✅میزان تلفات در کشورهای پیشرفته دنیا معمولاً بین پنج تا ۱۰ درصد است
🔷اما یکی از عوامل موثر بر افزایش میزان تلفات، استفاده غیرمجاز از برق است که مقابله با این عامل نیازمند عزم همه سیاستگذاران و نیز مقامهای محلی و گروههای اجتماعی موثر است. در این بین، شبکه برق اسپانیا از نظر وسعت، پراکندگی و نوع بار به شبکه برق ایران نزدیکتر و قابل مقایسهتر است و طبق آمار میزان تلفات برق در ایران جمعاً کمی بیش از ۱۱ درصد و در اسپانیا ۹.۶ درصد تعیین شده است.
📡 @wesh_ir | سایت
خانه همافزایی انرژی و آب
🔰 وضعیت تلفات انرژی برق در دیگر کشورهای جهان چگونه است؟ (2) 🔷تلفات شبکه برق ایران در سالهای اخیر ا
✅چین در صدر کمترین تلفات و عراق در قعر با بیشترین تلفات برق
🔷کمترین تلفات برق مربوط به چین با عدد ۵.۵ درصد و بیشترین تلفات شبکه انتقال توزیع و فوق توزیع مربوط به عراق با عدد ۵۰.۶ درصد است. بعد از عراق، هند با عدد ۱۹.۴ درصد، پاکستان ۱۷.۴ درصد، برزیل ۱۵.۸ درصد، ترکیه ۱۴.۸ درصد، مکزیک ۱۳.۶ درصد، خاورمیانه و شمال آفریقا ۱۳.۶ درصد، بعد از ایران، بیشترین میزان تلفات برق را دارند و از کشورهایی که میزان تلفات آنها کمتر از ایران است، میتوان به پرتغال با ۱۰ درصد، اسپانیا ۹.۶ درصد، کانادا ۸.۹ درصد، آفریقای جنوبی ۸.۴ درصد، انگلستان ۸.۳ درصد اشاره کرد. این در حالی است که میانگین جهان در میزان تلفات شبکه برق ۸.۳ درصد شناخته شده و کشورهای ایتالیا با ۷.۰ درصد، فرانسه ۶.۴ درصد، آمریکا ۵.۹ درصد و چین ۵.۵ درصد کمترین میزان تلفات را در کل دنیا دارا هستند.
📡 @wesh_ir | سایت
خانه همافزایی انرژی و آب
1️⃣اولین نشست تخصصی «مدیریت ریسک کمبود گاز در زمستان» 🗓روز سهشنبه مورخ ۱۴۰۳/۰۸/۲۹ ⏰ساعت ۸ الی ۱۰
🔰نشست نخست «مدیریت ریسک کمبود گاز در زمستان» برگزار شد
🔷 نخستین نشست تخصصی مدیریت ریسک کمبود گاز در زمستان با هدف بررسی و تحلیل مسائل مرتبط با کمبود گاز در فصل زمستان و راهحلهای مدیریتی برای مواجهه با این ریسک برگزار شد.
🔷در این نشست نمایندگانی از سازمان نظام مهندسی ساختمان خراسان رضوی، سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی، شرکت پالایش گاز شهید هاشمی نژاد، شرکت آب و فاضلاب مشهد، شرکت آب منطقهای خراسان رضوی، شرکت پخش فرآوردههای نفتی خراسان رضوی، شرکت گاز استان خراسان رضوی، حوزه بسیج شهید عباسپور حضور داشتند.
📡 @wesh_ir | سایت
1️⃣ نخستین نشست تخصصی «امنیت سایبری و سیستم مدیریت امنیت اطلاعات»
🗓روز چهارشنبه مورخ ۱۴۰۳/۰۸/۳۰
⏰ساعت ۱۰ الی ۱۲
📌در محل خانه همافزایی انرژی و آب خراسان رضوی برگزار میگردد.
📡 @wesh_ir
واکاوی یک تصمیم؛
🔰تثبیت قیمت برق و پیامدهای آن
🔷ریشه ناترازی برق در کشور به اقتصاد ناتراز برق باز میگردد؛ اما در گذشته اقتصاد برق کشور وضعیتی متوازنتر داشته است؛ تا پیش از سال 1384 قیمت برق متناسب با تورم به شکل سالانه افزایش میکرده است، این روند منتقدین جدی داشته که معتقد بودند افزایش نرخ برق به افزایش شتاب تورم کمک میکند.
🔷در سال 1384، مجلس شورای اسلامی به امید اینکه این کار بتواند تورم را کنترل کند، تصمیم گرفت قیمت برق را تثبیت کند. این تصمیم در نگاه اول منطقی به نظر میرسید، زیرا تورم یکی از معضلات اقتصادی عمده کشور بود و تثبیت قیمتها میتوانست به ثبات اقتصادی کمک کند. اما متاسفانه، این تصور نادرست بود و نتایج مطلوبی نداشت؛ بلکه مشکلات جدیدی را برای اقتصاد کشور ایجاد کرد.
📌در ادامه این گزارش به نامه ریاست مجلس وقت و اصلاحات مدنظر نمایندگان بر رویه قیمتگذاری قبل از سال 1383 و تبعات و پیامدهای این تصمیم پرداخته شده است.
📡 @wesh_ir | ادامه گزارش
1️⃣ نخستین نشست تخصصی «فرآوری و مدیریت لجن تصفیهخانه»
🗓روز چهارشنبه مورخ ۱۴۰۳/۰۸/۳۰
⏰ساعت ۱۲ الی ۱۴
📌در محل خانه همافزایی انرژی و آب خراسان رضوی برگزار میگردد.
📡 @wesh_ir
کشاورزان معتقدند در حالی که سهم کمتری در مصرف برق نسبت به صنایع دارند اما بیشترین فشار و خاموشی را متحمل میشوند؛
🔰مصرف کمتر، خاموشی بیشتر!
🔷 احمد فائزی دبیر کمیته توسعه تکنولوژی و مدیریت مصرف انرژی خانه همافزایی انرژی و آب گفتگو با خبرنگار روزنامه قدس با اشاره به اعمال مدیریت بار مصرف برق در بخش کشاورزی میگوید: سال گذشته برق چاههای کشاورزی هر روز از ساعت ۱۱ تا ۵ بعدازظهر قطع میشد که این مسئله منجر به خسارت به محصولات و تجهیزات کشاورزی میشود. طبق آمار جهاد کشاورزی در سال زراعی جاری حدود ۳۰ درصد از درآمد بخش کشاورزی به خاطر مسئله برق کاهش یافته است.
🔷احمد فائزی با اشاره به مصوبه دولت برای ساخت نیروگاه تجدیدپذیر برای تأمین برق چاههای کشاورزی اضافه میکند: اگر مالکان چاههای کشاورزی به ازای ۸۰ درصد دیماند مصرفی خود اقدام به ساخت نیروگاه تجدیدپذیر کنند از قطعی برق معاف هستند و میتوانند برق مازاد خود را در خارج از ایام اوج مصرف به وزارت نیرو بفروشند.
📌ادامه این گفتگو در سایت خانه همافزایی انرژی و آب
#بازتاب
📡 @wesh_ir | سایت
خانه همافزایی انرژی و آب
1️⃣ نخستین نشست تخصصی «امنیت سایبری و سیستم مدیریت امنیت اطلاعات» 🗓روز چهارشنبه مورخ ۱۴۰۳/۰۸/۳۰ ⏰سا
1️⃣ نخستین نشست تخصصی «امنیت سایبری و سیستم مدیریت امنیت اطلاعات» برگزار شد
🔷 نخستین نشست تخصصی «امنیت ساییت اطلاعات» با دستورکار بحث و تبادل نظر پیرامون پیادهسازی استاندارد ایزو 27001، چالشها و راهکارهای حوزه امنیت سایبری، بررسی تعارض احتمالی بین قانون دسترسی آزاد به اطلاعات و موضوع امنیت سایبری و امکانسنجی تهیه شناسنامه اقلام آماری در محل خانه همافزایی انرژی و آب برگزار شد.
🔷 احمد فائزی دبیر کمیته توسعه تکنولوژی و مدیریت مصرف انرژی پیرامون ابعاد این جلسه گفت: در این نشست تخصصی با حضور ادارات و شرکتهای استانی پیرامون راهکارهای بهبود و ارتقاء امنیت اطلاعات و امنیت فناوری عملیاتی (OT) و پیادهسازی استاندارهای موجود در این حوزه مانند ایزو 27001 بحث و تبادل نظر صورت گرفت.
📡 @wesh_ir | سایت