محمد حسین احمدی، پژوهشگر حوزه انرژی و عضو خانه همافزایی انرژی و آب در گفتگو با روزنامه قدس؛
🔰ناترازی برق تا سال ۱۴۱۰ به ۳۲ تا ۶۱ هزارمگاوات خواهد رسید
🔷ناترازی شدید برق در ایران به دلیل عدم تعادل بین تولید و مصرف برق، فعالیتهای روزمره و اقتصادی کشور را با اختلال مواجه کرده است و پیشبینی میشود در صورت ادامه روند فعلی، این ناترازی هر سال تشدید شده و به ۳۲ تا ۶۱ هزارمگاوات تا سال ۱۴۱۰ برسد.
🔷در دهه ۹۰ سالانه تنها ۳.۵ درصد به ظرفیت نامی نیروگاههای کشور اضافه شده و با وجود رشد بیش از ۴۵ درصدی مصرف طی سالهای ۱۳۹۲ تا ۱۴۰۰، رشد ظرفیت نیروگاهی تنها برابر با ۲۱ درصد بوده است. از عوامل عدم احداث کافی نیروگاه جدید میتوان به منع قانونی ورود دولت به نیروگاهسازی و مالکیت نیروگاه و بی انگیزگی و ناتوانی بخش غیردولتی برای سرمایهگذاری جدید که ناشی از عدم انجام تعهدات مالی وزارت نیرو در قبال این بخش است، اشاره کرد.
📌 ادامه گفتگو در سایت خانه همافزایی انرژی و آب
📡 @wesh_ir | سایت
خانه همافزایی انرژی و آب
4⃣4️⃣ چهل و چهارمین جلسه «کمیته توسعه تکنولوژی و مدیریت مصرف» روز چهارشنبه مورخ ۱۴۰۳/۰۹/۰۷ از ساعت ۱
🔰چهل و چهارمین جلسه کمیته توسعه تکنولوژی و مدیریت مصرف انرژی برگزار شد
🔷چهل و چهارمین جلسه کمیته توسعه تکنولوژی و مدیریت مصرف انرژی با دستورکار ارائه گزارش فعالیتهای کمیته و پیشنهادات برای اقدامات آتی، بحث و تبادل نظر در خصوص امکانسنجی محاسبه نرخ آب، برق و گاز با لحاظ نمودن تعداد اعضای خانوار، بررسی چالشها و راهکارهای مصرف آب و برق در بخش سرمایش کشور و راهکارهای کاهش تلفات برق برگزار شد.
🔷در این جلسه نمایندگانی از شرکت آب و فاضلاب مشهد، آب و فاضلاب استان خراسان رضوی، پخش فرآوردههای نفتی خراسان رضوی، پارک علم و فناوری خراسان، توزیع نیروی برق مشهد، موسسه خویش فرمای خلاق خراسان، شرکت مهندسی آیکار حضور داشتند.
📡 @wesh_ir | سایت
خانه همافزایی انرژی و آب
به بهانه مصوبۀ هیئت وزیران درباره افزایش قیمت گاز مایع؛ 🔰بررسی روند صادرات گاز مایع (LPG) از سال 98
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
حسب مصوبه هئیت وزیران؛
🔰نرخ جدید گاز مایع اعلام شد
🔷 ویس کرمی مدیرعامل شرکت ملی پخش فراوردههای نفتی: قیمت کپسول ۱۱ کیلویی در محل تاسیسات گاز مایع ۴۴ هزار تومان، در محل نمایندگی، ۶۹ هزار تومان و در محل مصرف ۷۷ هزارتومان است.
🔷 برای مصرفکنندگانی که به شبکه گاز طبیعی دسترسی ندارند و یا تحت تاثیر ناترازی گاز از دستیابی به آن بازماندهاند، مطابق با سهمیهای که دریافت میکردند هیچگونه تغییری نسبت به قبل پیدا نشده است.
🔹 برای مصرفکنندگانی که بیش از سهمیهای که دریافت میکنند تقاضا دارند، قیمت بر اساس مصوبه هیات وزیران بر مبنای ۳۰ درصد نرخ صادراتی تعیین شده است. برای سیلندرهای ۱۱ کیلوگرمی در محل تأسیسات ۱۲۹ هزار و ۵۰۰ تومان، در محل نمایندگی ۱۵۷ هزار تومان و در محل مصرف ۱۶۶ هزار تومان خواهد بود.
📡 @wesh_ir
خانه همافزایی انرژی و آب
3️⃣سومین نشست تخصصی «امکانسنجی راهکارهایی برای افزایش راندمان الکتروپمپها» ذیل کمیته فنی، خودکفایی
#اینفوگرافی
📥دریافت نسخه باکیفیت تصویر
3⃣ سومین جلسه نشست تخصصی «امکانسنجی افزایش راندمان الکتروپمپها» ذیل کمیته فنی، خودکفایی و ساخت داخل
📡 @wesh_ir | wesh.ir
🔰نشست بررسی ابعاد مختلف #یارانه_پنهان_آب و راهکارهای اصلاح و هدفمندسازی آن، با حضور محمد علایی رئیس کمیسیون آب و محیط زیست اتاق بازرگانی خراسان رضوی و مدیرعامل سابق شرکت آب منطقهای خراسان رضوی و دکتر احمدرضا اصغرپور ماسوله دانشیار گروه علوم اجتماعی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه فردوسی مشهد و پژوهشگر حوزۀ جامعهشناسی اقتصادی و شبیهسازی اجتماعی برگزار شد.
🔷 مشروح این نشست بزودی در شماره ۶ نشریه #همافزایی_انرژی_و_آب منتشر خواهد شد.
📡 @wesh_ir
epprjourna-v6n1p195-fa.pdf
622.5K
#پیشنهاد_مطالعه_مقاله:
🔰عوامل مؤثر بر تمایل به پرداخت مصرف کنندگان برای خودروهای برقی در کشور
🔶در چکیده این مقاله که در فصلنامه پژوهشهای سیاستگذاری و برنامهریزی انرژی منتشر شده است میخوانیم:
🔷افزایش آلودگی زیست محیطی ناشی از سوخت خودروها و محدودیت منابع سوخت های فسیلی موجب شده تا گرایش به سمت تولید خودروهای برقی بیشتر شود. در ایران استفاده از خودروهای برقی نیاز به مطالعه بیشتری در زمینه عرضه و تقاضای این محصول داشته و فارغ از بحث عرضه، استفاده از خودروهای برقی نیاز به درک بهتر از نیازها، خواستهها و سلایق مصرفکنندگان دارد. در این پژوهش از رویکرد یکپارچه، که این پژوهش مدلسازی و شبیهسازی تمایلات مصرفکنندگان پرداخته شده است. نتایج رویکرد یکپارچه، نشان میدهد که مشوقهای دولتی بیش از سایر ویژگیهای خودروی برقی بر تمایل به استفاده از آن تاثیرگذار است.
🔷 همچنین ویژگیهای قیمت، سرعت و مدت زمان شارژ در اولویتهای بعدی مصرفکنندگان قرار دارد. توجه به ویژگیهای فوق میتواند به سیاستگذاران و تولیدکنندگان خودرو در زمینه بهکارگیری ویژگیهای جدید و یا بهتری نسبت به گذشته، کمک کند
📡 @wesh_ir
خانه همافزایی انرژی و آب
4️⃣4️⃣ چهل و چهارمین جلسه "کمیته آب و محیط زیست" روز چهارشنبه مورخ ۱۴۰۳/۰۸/۲۳ در محل 🏡خانه همافزایی
#اینفوگرافی
📥دریافت نسخه باکیفیت تصویر
4⃣4️⃣ چهل و چهارمین جلسه کمیته آب و محیط زیست
🗓چهارشنبه ۱۴۰۳/۰۸/۲۳
📡 @wesh_ir | wesh.ir
خانه همافزایی انرژی و آب
🔰بررسی ابعاد ناترازی گاز در زمستان ۱۴۰۳ (۱) 🔷 در حال حاضر كشور با حداكثر ناترازی گاز طبيعی روبه
🔰بررسی ابعاد ناترازی گاز در زمستان ۱۴۰۳: وضعیت ایران در زمینه ذخیرهسازی گاز چگونه بوده است؟ (۲)
🔷 در بخش نخست این گزارش وضعیت مصرف گاز کشور در سال ۱۴۰۳ در مقایسه با سنوات گذشته بیان و آمار و ارقام مختلفی در زمینه میزان وابستگی کشور به گاز طبیعی، پیشبینیهای مصرف گاز در سال جاری و سهم هریک از بخشها از گاز کشور مورد بررسی قرار گرفت. در ادامه این سلسله گزارشات در این قسمت به بررسی یکی از راهکارهای در دسترس و مهم در پاسخگویی به نیاز روزافزون به گاز طبیعی و چالش ناترازی فصلی یعنی ذخیرهسازی گاز طبیعی و راهکارهای بهبود آن پرداخته شده است.
⭕️ ذخیرهسازی پاسخی موثر به ناترازی فصلی
🔷 مسئله ناترازی فصلی (اوج مصرف) گاز طبیعی به دلیل تفاوتهای تقاضا در فصلهای گرم و سرد به وجود میآید. (ورای راهکارهای متعدد شامل بهینهسازی مصرف گاز و تغییر سبد سوختی که در آینده مطرح خواهد شد) یکی از راهحل اصلی برای مقابله با این مشکل، ذخیرهسازی گاز طبیعی در مخازن زیرزمینی در فصل گرم و برداشت آن در فصل سرد است. کشورهای توسعهیافته و کشورهایی با ذخایر بالای گاز مانند روسیه و آمریکا، از این روش بهطور گستردهای استفاده میکنند. هماکنون متوسط نسبت ذخیرهسازی گاز به کل مصرف در دنیا ۱۱ درصد و در آمریکا، روسیه و اروپا حدود ۲۰ درصد است.
📡 @wesh_ir
خانه همافزایی انرژی و آب
🔰بررسی ابعاد ناترازی گاز در زمستان ۱۴۰۳: وضعیت ایران در زمینه ذخیرهسازی گاز چگونه بوده است؟ (۲)
⭕️ وضعیت فعلی ذخیرهسازی گاز در ایران
🔷 ایران هماکنون تنها دارای ظرفیت ذخیرهسازی ۱.۴ درصدی از کل مصرف گاز خود است. دو مخزن اصلی برای ذخیرهسازی گاز شامل مخزن سراجه در استان قم با ظرفیت ۱.۲ میلیارد متر مکعب و مخزن شوریجه در استان خراسان رضوی با ظرفیت ۲.۲ میلیارد متر مکعب هستند.
🔷 علاوهبر مسئله ناترازی فصلی مشکل تأمین گاز در استانهای شمالی کشور در فصول سرد بر ضرورت توسعه ذخیرهسازی با محوریت دو منطقه مذکور میافزاید، مطابق آمار شرکت ملی گاز با ذخیرهسازی گاز طبیعی، ظرفیت تامین گاز در فصول سرد روزانه ۲۲۴ میلیون مترمکعب است که نشاندهنده نیاز به برنامهریزی و سرمایهگذاری برای افزایش ظرفیت ذخیرهسازی است.
⭕️ نقشه راه توسعه ظرفیت ذخیرهسازی در ایران
🔷 یکی از اهداف اصلی برنامه هفتم توسعه، افزایش ظرفیت ذخیرهسازی گاز به حداقل ۱۰ درصد از مصرف سالیانه کشور است که از طریق توسعه زیرساختهای جدید و مخازن زیرزمینی با استفاده از منابع داخلی و همکاریهای بینالمللی تحقق خواهد یافت.
⭕️چالشها و فرصتهای توسعه ظرفیت ذخیرهسازی
🔷 یکی از چالشهای اصلی در توسعه ظرفیت ذخیرهسازی گاز، نیاز به سرمایهگذاریهای بزرگ و مقابله با مسائل فنی و محیطزیستی است. با این حال، فرصتهای بسیاری از جمله افزایش امنیت انرژی، بهرهوری بیشتر از منابع گازی و کاهش وابستگی به واردات انرژی وجود دارد. ذخیرهسازی گاز میتواند در تأمین نوسانات تقاضای فصلی و ایجاد امنیت تأمین انرژی در مواجهه با تهدیدهای مختلف مؤثر باشد.
⭕️پیشبرد ذخیرهسازی؛ تضمین امنیت انرژی کشور
🔷 افزایش ظرفیت ذخیرهسازی گاز طبیعی در کشور یک ضرورت حیاتی است که نیازمند برنامهریزی دقیق، سرمایهگذاریهای کلان و استفاده از تکنولوژیهای نوین تا امنیت انرژی را بهبود بخشد. سرمایهگذاری در این حوزه نه تنها به حل مشکلات کنونی کمک کرده، بلکه زمینهساز رشد و توسعه اقتصادی بیشتر در آینده خواهد بود.
📌وضعیت اقدامات حوزه ذخیرهسازی گاز طبیعی را در یک دهه اخیر چگونه ارزیابی میکنید؟ به نظر شما چه عوامل دیگری در توسعه ذخیرهسازی گاز طبیعی اثرگذار است؟ دیدگاه خود را با @WESH_PR به اشترک بگذارید.
📡 @wesh_ir
مصوبۀ هیئت وزیران.pdf
339.4K
🔰 چرا آییننامه رفع موانع احداث نیروگاههای تجدیدپذیر، اصلاح شد؟
🔷 هیئت وزیران با هدف تسهیل و تسریع در فرایند مختلف مانند تأمین زمین، روندهای اداری، واردات تجهیزات نیروگاههای تجدیدپذیر، تأمین مالی ریالی و ارزی، اقتصادی نمودن سرمایهگذاری در نیروگاههای تجدیدپذیر و فراهم نمودن شرایط فروش برق تولیدی حاصل از این نیروگاهها اصلاح آییننامه رفع موانع احداث نیروگاههای تجدیدپذیر را به تصویب رسانده است.
🔷 یکی از نکات مثبت این اصلاحیه تشکیل کارگروهی به ریاست رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور و معاونان مرتبط وزارتخانههای نیرو، صمت، نفت، جهاد کشاورزی، امور اقتصادی و دارایی، کشور و دیگر نهادهای مرتبط است که موظف به تدوین گزارش پیشرفت این آییننامه و اعلام آن دولت هستند.
#ناترازی_برق
#انرژیهای_تجدیدپذیر
📡 @wesh_ir
خانه همافزایی انرژی و آب
8️⃣4️⃣چهل و هشتمین جلسه "کمیته فنی، خودکفایی و ساخت داخل" روز چهارشنبه مورخ ۱۴۰۳/۰۸/۲۳ در محل 🏡 خانه
#اینفوگرافی
📥دریافت نسخه باکیفیت تصویر
8⃣4⃣چهل و هشتمین جلسه کمیته فنی، خودکفایی و ساخت داخل
🗓۱۴۰۳/۰۸/۲۳
📡 @wesh_ir | wesh.ir
هدایت شده از خانه همافزایی انرژی و آب
خانه همافزایی انرژی و آب خراسان رضوی با همکاری ستاد هوش مصنوعی معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری برگزار میکند؛
🔰نخستین رویداد هوش مصنوعی با رویکرد زنجیره تامین انرژی و آب
🔷 این رویداد با رویکرد صنایع زیرساختی در کشور، با هدف بررسی اقدامات، دورنمای هوش مصنوعی در سطح صنایع زیرساختی و زنجیره تأمین انرژی و آب و بررسی چالشهای اجرای پروژههای هوش مصنوعی برگزار میشود.
📅 زمان: ۱۳ آذرماه۱۴۰۳ ساعت ۸ تا ۱۴
🏢 مکان: سالن همایشهای شرکت آب منطقهای خراسان رضوی
📌 جزئیات بیشتر در سایت خانه همافزایی انرژی و آب
⭕️ کسب اطلاعات بیشتر و ثبتنام: @wesh_pr
📡 @wesh_ir
خانه همافزایی انرژی و آب
خانه همافزایی انرژی و آب خراسان رضوی با همکاری ستاد هوش مصنوعی معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری برگز
🛑پخش آنلاین
⚠️پخش آنلاین همایش هوش مصنوعی با رویکرد زنجیره تامین انرژی و آب
📌دسترسی از طریق لینک ذیل
http://www.skyroom.online/ch/wesh_ir/ai
❗️مکان همایش جهت حضور :
📍آدرس : مشهد، بلوار خیام، نبش خیام جنوبی 35، سالن همایش آب منطقهای خراسان رضوی
زمان : هماکنون
📡 @wesh_ir | wesh.ir
خانه همافزایی انرژی و آب
خانه همافزایی انرژی و آب خراسان رضوی با همکاری ستاد هوش مصنوعی معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری برگز
🔰گزارش تصویری لحظهای نخستین رویداد هوش مصنوعی با رویکرد زنجیره تامین انرژی و آب (۱)
🔷 بخشی از تصاویر مربوط به بخشهایی از سخنان میهمانان کشوری و استانی حاضر در این رویداد است.
📡 @wesh_ir
خانه همافزایی انرژی و آب
خانه همافزایی انرژی و آب خراسان رضوی با همکاری ستاد هوش مصنوعی معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری برگز
🔰گزارش تصویری لحظهای نخستین رویداد هوش مصنوعی با رویکرد زنجیره تامین انرژی و آب (۲)
🔷 بخشی از تصاویر مربوط به بخشهایی از سخنان میهمانان کشوری و استانی حاضر در این رویداد است.
📡 @wesh_ir