🔰 وضعیت تلفات انرژی کشور در حوزه برق چگونه است؟ (۱)
🔷 وقتی در مورد تلفات صحبت به میان میآید، مطالب باید کمی دقیق و ساختار یافته باشد، اینکه عددی معادل حجم سوخت را به طور کلی برای تلفات بیان کنیم، کارشناسانه نیست. در واقع اگر به دنبال سازندگی هستیم ضمن صداقت در کلام و آمار، نباید با تولید محتوی ناصواب نگاه عمومی جامعه را منحرف کرده و باعث تشویش اذهان عمومی و پایمال کردن خدمات صادقانه و شبانهروزی فعالان این حوزه شویم.
✅ ظهور رمزارزها و افزایش تلفات غیرفنی برق
🔷 تلفات برق در همه کشورها به دو دسته تلفات فنی و غیرفنی تقسیم میشود، از این رو بیان عدد مطلق برای معادل انرژی برق هدر رفته در کشور که حاصل جمع هر دو این تلفات بوده و فقط تلفات فنی نیست، نیاز به مراقبت بیشتری دارد. بخشی از تلفات برق کشور مربوط به بخش غیرفنی است؛ نظیر استفاده غیرمجاز از شبکه عمومی برق کشور، دستکاری دستگاههای شمارشگر (کنتورها) و عدم دقت مناسب دستگاههای اندازهگیری. متاسفانه ظهور پدیده استخراج رمز ارز آن هم به صورت غیرمجاز، به این موضوع دامن زده و موجب افزایش سهم تلفات غیرفنی برق شده است که تعدی مستقیم به حقوق عامه مردم (حق الناس) است. البته وزارت نیرو برای هر یک از این موارد غیرفنی برنامه عملیاتی دارد.
📡 @wesh_ir | گزارش کامل
خانه همافزایی انرژی و آب
🔰 وضعیت تلفات انرژی کشور در حوزه برق چگونه است؟ (۱) 🔷 وقتی در مورد تلفات صحبت به میان میآید، مطا
✅ وضعیت کنونی تلفات شبکه برق ایران
🔷 در حال حاضر تلفات در بخش انتقال کشور حدود ۲.۵ درصد و تلفات بخش توزیع به حدود ۹.۲ درصد رسیده است. لازم به ذکر است، با تلاشهای همه جانبه و شبانهروزی در صنعت برق این اعداد در حدود ۱۰ سال قبل در انتقال ۶ درصد و در توزیع در بعضی مناطق بیش از ۲۰ درصد (متوسط ۱۶ درصد) بود و با هدفگذاری و برنامهریزی انجام شده، مقرر شده تا پایان برنامه هفتم، تلفات شبکه برق کشور به کمتر از ۱۰ درصد یعنی (۸.۵ درصد) کاهش یابد. (هرچند در استاندارد وزارت نیرو در شرایط ایدهآل کشور از نظر اقتصادی- سیاسی، ۶ درصد در تابستان و ۴.۵ درصد در زمستان اعلام شده است).
🔷 در ۱۰ سال اخیر میزان تلفات فنی انتقال، فوق توزیع و توزیع شبکه برق کشور پنج درصد کاهش یافته که این تلفات به پراکندگی مراکز مصرف و سطوح ولتاژ، موقعیت نیروگاهها در شبکه سراسری برق و کیفیت تجهیزات شبکه وابسته است.
📡 @wesh_ir | گزارش کامل
خانه همافزایی انرژی و آب
🔹 فصلنامۀ همافزایی انرژی و آب - شماره ۴ #نسخه_الکترونیکی #فصلنامه_همافزایی_انرژی_و_آب 📣 خانه ه
به بهانه مصوبۀ هیئت وزیران درباره افزایش قیمت گاز مایع؛
🔰بررسی روند صادرات گاز مایع (LPG) از سال 98 تا نیمه نخست سال 1403
🔷پس از بهرهبرداری از پالایشگاه ستاره خلیج فارس و فازهای مختلف میدان گازی پارس جنوبی، مقدار تولید گازمایع LPG در کشور افزایش چشمگیری یافت. بررسی موازنه تولید و مصرف گازمایع در ایران نشان میدهد سالانه حجم زیادی از این ترکیب هیدروکربنی در کشور تولید میشود، از این رو رویه صادرات مازاد این میعانات به کشورهای دیگر روند رو به رشدی یافته است. میزان صادرات و عایدات گاز مایع از سال 98 تا پایان 1401 در ادامه آورده شده است؛ براساس آمارهای رسمی گمرک در 12 ماهه سال 98 میزان 25 میلیون و 700 هزار تن گاز طبیعی مایع شده با قیمتی بالغ بر 6.6 میلیارد دلار و در 12 ماهه سال 99 ، میزان 12 میلیون و 168 هزار تن گاز طبیعی مایع شده با قیمتی بالغ بر 2 میلیارد و 651 میلیون دلار صادر شده است. طبق این آمار، صادرات گاز مایع شده به نسبت دوازده ماهه سال 98 ، با افت 60 درصدی روبرو شده است. همچنین حسب آمار گمرک در 12 ماهه سال 1400 میزان 23 میلیون 220 هزار تن گاز مایع شده به ارزش 4.8 میلیارد دلار و در سال 1401 میزان 20 میلیون و 760 هزار تن گاز مایع شده به ارزش 7.5 میلیارد دلار صادر شده است.
📡 @wesh_ir | سایت
خانه همافزایی انرژی و آب
به بهانه مصوبۀ هیئت وزیران درباره افزایش قیمت گاز مایع؛ 🔰بررسی روند صادرات گاز مایع (LPG) از سال 98
⭕️تثبیت درآمد ارزی حاصله در 1402با افزایش 30 درصدی حجم صادرات نسبت به سال 1401!
🔷 حسب آخرین آمار حجم صادرات گاز مایع (الپیجی) سال 1402 نسبت به سال 1401، حدود 30 درصد افزایش یافته و با وجود کاهش قیمتها، درآمد ارزی حاصله تثبیت شده است. و در نهایت طبق آمار گمرک «گاز طبیعی مایع شده در ظروف یک هزار سانتی متر مکعب و بیشتر» در نیمه نخست سال 1403بیشترین میزان صادرات را به خود اختصاص داده که ارزش دلاری صادرات این کالا در نیمه نخست امسال 2 میلیارد و 200 میلیون دلار اعلام شده است.
🔸همچنین از طریق این لینک گزارشی از وضعیت توزیع گاز مایع در کشور و ابعاد آن از گذشته تا کنون که در نشریه شماره 4 خانه همافزایی انرژی و آب منتشر شده بخوانید
📡 @wesh_ir | سایت
1️⃣اولین نشست تخصصی «مدیریت ریسک کمبود گاز در زمستان»
🗓روز سهشنبه مورخ ۱۴۰۳/۰۸/۲۹
⏰ساعت ۸ الی ۱۰
📌در محل خانه همافزایی انرژی و آب خراسان رضوی برگزار میگردد.
📡 @wesh_ir
خانه همافزایی انرژی و آب
🔰 وضعیت تلفات انرژی کشور در حوزه برق چگونه است؟ (۱) 🔷 وقتی در مورد تلفات صحبت به میان میآید، مطا
🔰 وضعیت تلفات انرژی برق در دیگر کشورهای جهان چگونه است؟ (2)
🔷تلفات شبکه برق ایران در سالهای اخیر از تلفات شبکه برق مکزیک، ترکیه و برزیل کمتر بوده است؛ این تلفات ناشی از مقاومت ذاتی سیمها و تجهیزات شبکه در مقابل عبور جریان الکتریکی بوده و میزان آن تابعی از وسعت شبکه، فاصله مراکز مصرف برق از نیروگاهها و نوع و میزان برق مصرفی مشترکان است؛ بنابراین رقم تلفات در کشورهای مختلف ناشی از موارد فوقالذکر، متفاوت است.
✅میزان تلفات در کشورهای پیشرفته دنیا معمولاً بین پنج تا ۱۰ درصد است
🔷اما یکی از عوامل موثر بر افزایش میزان تلفات، استفاده غیرمجاز از برق است که مقابله با این عامل نیازمند عزم همه سیاستگذاران و نیز مقامهای محلی و گروههای اجتماعی موثر است. در این بین، شبکه برق اسپانیا از نظر وسعت، پراکندگی و نوع بار به شبکه برق ایران نزدیکتر و قابل مقایسهتر است و طبق آمار میزان تلفات برق در ایران جمعاً کمی بیش از ۱۱ درصد و در اسپانیا ۹.۶ درصد تعیین شده است.
📡 @wesh_ir | سایت
خانه همافزایی انرژی و آب
🔰 وضعیت تلفات انرژی برق در دیگر کشورهای جهان چگونه است؟ (2) 🔷تلفات شبکه برق ایران در سالهای اخیر ا
✅چین در صدر کمترین تلفات و عراق در قعر با بیشترین تلفات برق
🔷کمترین تلفات برق مربوط به چین با عدد ۵.۵ درصد و بیشترین تلفات شبکه انتقال توزیع و فوق توزیع مربوط به عراق با عدد ۵۰.۶ درصد است. بعد از عراق، هند با عدد ۱۹.۴ درصد، پاکستان ۱۷.۴ درصد، برزیل ۱۵.۸ درصد، ترکیه ۱۴.۸ درصد، مکزیک ۱۳.۶ درصد، خاورمیانه و شمال آفریقا ۱۳.۶ درصد، بعد از ایران، بیشترین میزان تلفات برق را دارند و از کشورهایی که میزان تلفات آنها کمتر از ایران است، میتوان به پرتغال با ۱۰ درصد، اسپانیا ۹.۶ درصد، کانادا ۸.۹ درصد، آفریقای جنوبی ۸.۴ درصد، انگلستان ۸.۳ درصد اشاره کرد. این در حالی است که میانگین جهان در میزان تلفات شبکه برق ۸.۳ درصد شناخته شده و کشورهای ایتالیا با ۷.۰ درصد، فرانسه ۶.۴ درصد، آمریکا ۵.۹ درصد و چین ۵.۵ درصد کمترین میزان تلفات را در کل دنیا دارا هستند.
📡 @wesh_ir | سایت
خانه همافزایی انرژی و آب
1️⃣اولین نشست تخصصی «مدیریت ریسک کمبود گاز در زمستان» 🗓روز سهشنبه مورخ ۱۴۰۳/۰۸/۲۹ ⏰ساعت ۸ الی ۱۰
🔰نشست نخست «مدیریت ریسک کمبود گاز در زمستان» برگزار شد
🔷 نخستین نشست تخصصی مدیریت ریسک کمبود گاز در زمستان با هدف بررسی و تحلیل مسائل مرتبط با کمبود گاز در فصل زمستان و راهحلهای مدیریتی برای مواجهه با این ریسک برگزار شد.
🔷در این نشست نمایندگانی از سازمان نظام مهندسی ساختمان خراسان رضوی، سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی، شرکت پالایش گاز شهید هاشمی نژاد، شرکت آب و فاضلاب مشهد، شرکت آب منطقهای خراسان رضوی، شرکت پخش فرآوردههای نفتی خراسان رضوی، شرکت گاز استان خراسان رضوی، حوزه بسیج شهید عباسپور حضور داشتند.
📡 @wesh_ir | سایت
1️⃣ نخستین نشست تخصصی «امنیت سایبری و سیستم مدیریت امنیت اطلاعات»
🗓روز چهارشنبه مورخ ۱۴۰۳/۰۸/۳۰
⏰ساعت ۱۰ الی ۱۲
📌در محل خانه همافزایی انرژی و آب خراسان رضوی برگزار میگردد.
📡 @wesh_ir
واکاوی یک تصمیم؛
🔰تثبیت قیمت برق و پیامدهای آن
🔷ریشه ناترازی برق در کشور به اقتصاد ناتراز برق باز میگردد؛ اما در گذشته اقتصاد برق کشور وضعیتی متوازنتر داشته است؛ تا پیش از سال 1384 قیمت برق متناسب با تورم به شکل سالانه افزایش میکرده است، این روند منتقدین جدی داشته که معتقد بودند افزایش نرخ برق به افزایش شتاب تورم کمک میکند.
🔷در سال 1384، مجلس شورای اسلامی به امید اینکه این کار بتواند تورم را کنترل کند، تصمیم گرفت قیمت برق را تثبیت کند. این تصمیم در نگاه اول منطقی به نظر میرسید، زیرا تورم یکی از معضلات اقتصادی عمده کشور بود و تثبیت قیمتها میتوانست به ثبات اقتصادی کمک کند. اما متاسفانه، این تصور نادرست بود و نتایج مطلوبی نداشت؛ بلکه مشکلات جدیدی را برای اقتصاد کشور ایجاد کرد.
📌در ادامه این گزارش به نامه ریاست مجلس وقت و اصلاحات مدنظر نمایندگان بر رویه قیمتگذاری قبل از سال 1383 و تبعات و پیامدهای این تصمیم پرداخته شده است.
📡 @wesh_ir | ادامه گزارش
1️⃣ نخستین نشست تخصصی «فرآوری و مدیریت لجن تصفیهخانه»
🗓روز چهارشنبه مورخ ۱۴۰۳/۰۸/۳۰
⏰ساعت ۱۲ الی ۱۴
📌در محل خانه همافزایی انرژی و آب خراسان رضوی برگزار میگردد.
📡 @wesh_ir
کشاورزان معتقدند در حالی که سهم کمتری در مصرف برق نسبت به صنایع دارند اما بیشترین فشار و خاموشی را متحمل میشوند؛
🔰مصرف کمتر، خاموشی بیشتر!
🔷 احمد فائزی دبیر کمیته توسعه تکنولوژی و مدیریت مصرف انرژی خانه همافزایی انرژی و آب گفتگو با خبرنگار روزنامه قدس با اشاره به اعمال مدیریت بار مصرف برق در بخش کشاورزی میگوید: سال گذشته برق چاههای کشاورزی هر روز از ساعت ۱۱ تا ۵ بعدازظهر قطع میشد که این مسئله منجر به خسارت به محصولات و تجهیزات کشاورزی میشود. طبق آمار جهاد کشاورزی در سال زراعی جاری حدود ۳۰ درصد از درآمد بخش کشاورزی به خاطر مسئله برق کاهش یافته است.
🔷احمد فائزی با اشاره به مصوبه دولت برای ساخت نیروگاه تجدیدپذیر برای تأمین برق چاههای کشاورزی اضافه میکند: اگر مالکان چاههای کشاورزی به ازای ۸۰ درصد دیماند مصرفی خود اقدام به ساخت نیروگاه تجدیدپذیر کنند از قطعی برق معاف هستند و میتوانند برق مازاد خود را در خارج از ایام اوج مصرف به وزارت نیرو بفروشند.
📌ادامه این گفتگو در سایت خانه همافزایی انرژی و آب
📡 @wesh_ir | سایت
خانه همافزایی انرژی و آب
1️⃣ نخستین نشست تخصصی «امنیت سایبری و سیستم مدیریت امنیت اطلاعات» 🗓روز چهارشنبه مورخ ۱۴۰۳/۰۸/۳۰ ⏰سا
1️⃣ نخستین نشست تخصصی «امنیت سایبری و سیستم مدیریت امنیت اطلاعات» برگزار شد
🔷 نخستین نشست تخصصی «امنیت ساییت اطلاعات» با دستورکار بحث و تبادل نظر پیرامون پیادهسازی استاندارد ایزو 27001، چالشها و راهکارهای حوزه امنیت سایبری، بررسی تعارض احتمالی بین قانون دسترسی آزاد به اطلاعات و موضوع امنیت سایبری و امکانسنجی تهیه شناسنامه اقلام آماری در محل خانه همافزایی انرژی و آب برگزار شد.
🔷 احمد فائزی دبیر کمیته توسعه تکنولوژی و مدیریت مصرف انرژی پیرامون ابعاد این جلسه گفت: در این نشست تخصصی با حضور ادارات و شرکتهای استانی پیرامون راهکارهای بهبود و ارتقاء امنیت اطلاعات و امنیت فناوری عملیاتی (OT) و پیادهسازی استاندارهای موجود در این حوزه مانند ایزو 27001 بحث و تبادل نظر صورت گرفت.
📡 @wesh_ir | سایت
خانه همافزایی انرژی و آب
1️⃣ نخستین نشست تخصصی «فرآوری و مدیریت لجن تصفیهخانه» 🗓روز چهارشنبه مورخ ۱۴۰۳/۰۸/۳۰ ⏰ساعت ۱۲ الی ۱
1️⃣نخستین نشست تخصصی «فرآوری و مدیریت لجن تصفیهخانه» برگزار شد
🔷 نخستین نشست تخصصی «فرآوری و مدیریت لجن تصفیهخانه» با دستورکار بررسی تجارب حاصل مدیریت لجن در تصفیهخانه تربت حیدریه و تصفیهخانه جنوب تهران برگزار شد.
🔷 نجمه رضازاده دبیر کمیته آب و محیط زیست خانه همافزایی انرژی و آب در رابطه با این نشست گفت: با توجه به افزایش روزافزون جمعیت شهر مشهد و گسترش شبکه جمعآوری فاضلاب و توسعه سیستم تصفیهخانه، شاهد افزایش حجم لجن (که مدیریت آن میتواند باعث ایجاد منافع اقتصادی و بهبود بهرهوری شود) در انتهای چرخه عملکرد تصفیهخانهها هستیم.
🔷 رضازاده با دعوت از متخصصین این عرصه برای ارائه نظر دربارۀ جدیدترین راههای استفاده از لجن گفت: با توجه به توسعه تصفیه خانههای فاضلاب در سالهای آینده میزان تولید لجن به چندین برابر وضع موجود افزایش پیدا خواهد کرد. بنابراین ایجاد سایتهای اقتصادی بهرهوری از لجن و تغییر آن به ماده مصرفی برای بازارهای هدف، کاهش هزینههای فرآوری و بررسی امکان صادرات محصول نهایی ضروری است. اکنون این سوال مطرح است علاوه بر تولید کمپوست از لجن، چه روشهای نوینی در کشور برای مدیریت حجم بالای لجن تولیدی وجود دارد؟
📡 @wesh_ir | سایت
🔰 #دیدگاه| چالشهای امنیت سایبری در سازمانها (1)
🔷 فاطمه مشرفی – عضو سازمان نظام صنفی رایانهای تهران | در سالهای اخیر، حملات سایبری گسترده به برخی از شرکتهای خصوصی و دولتی، از جمله شرکتها و سازمانهای بهنام در حوزههای مختلف، اهمیت امنیت سایبری را بیش از پیش نمایان کرده است.
🔷سوی تاریک ماجرا این است که رسانهها از سرقت اطلاعات میلیونها کاربر/ مشتری و فروش این دادهها در دارکوب خبر دادند و البته ماجرا گاهی با پرداخت مبالغ هنگفت باج از سوی شرکتهای قربانی، بهظاهر ختم به خیر شده است. این حوادث نه تنها به اعتبار این شرکتها لطمه زد، بلکه اعتماد عمومی به امنیت اطلاعات شخصی را نیز کاهش داد.
🔷با توجه به افزایش این حملات و اثرات مخرب آنها، جلوگیری از تکرار چنین مواردی به یک اولویت اساسی تبدیل شده است. در این شرایط، ضروری است که سازمانها و شرکتها رویکردی چندلایه و هوشمندانه به امنیت سایبری داشته باشند تا بتوانند با تهدیدات نوظهور مقابله کنند و از اطلاعات حساس کاربران خود محافظت نمایند.
⭕️بودجه محدود در مقابل تهدیدات گسترده
🔷امنیت سایبری، نه فقط در کشور ما که در سراسر جهان، به یکی از مهمترین نگرانیهای سازمانها و نهادهای دولتی تبدیل شده است. حتی گاهی دامنه منازعات سیاسی و جنگها تا این عرصه نیز کشیده میشود. با رشد سریع تهدیدات سایبری و پیچیدگی حملات، سازمانها باید زیرساختهای امنیتی خود را تقویت کنند؛ اما با وجود افزایش تهدیدات و البته در سایه اثرات مستقیم و غیرمستقیم تحریمها، بودجههای اختصاصیافته به امنیت سایبری ناکافی و ناچیز به نظر میرسد. ماجرا وقتی پیچیدهتر میشود که با پیشرفتهتر شدن روشهای نفوذ، هر سال فشار بودجهای بیشتری به سازمانها وارد میشود و در نتیجه، سهم امنیت سایبری در بودجه هم آب میرود. در حالی که اهمیت محافظت از دادهها و زیرساختهای حیاتی دوچندان شده است، باید مهاجرت نیروهای متخصص در این عرصه را نیز به سیاهه عوامل تشدیدکننده تهدیدات افزود.
⭕️نقش سیاستگذاریهای دور از واقعیت در امنیت سایبری
🔷یکی از چالشهای عمده در حوزه امنیت سایبری، سیاستهای محدودکننده و بخشنامههای نهادهای نظارتی مانند سازمانهای معتبر از جمله افتاست. این سازمانها هر چند وقت یک بار برخی محصولات امنیتی را ممنوع اعلام میکنند، با این امید که امنیت کلی سازمانها افزایش یابد. اما مشکل اینجاست که این محدودیتها اغلب تنها به محصول توجه دارند، نه به عوامل انسانی و نحوه استفاده از آن محصول. بسیاری از محصولاتی که در فهرست ابزارهای ممنوعه قرار میگیرند، در واقع بهخاطر سوءاستفاده یا نصب نادرست دچار مشکل میشوند، نه بهخاطر ضعف ذاتی خود محصول. در نتیجه، با بخشنامهای چند خطی از سوی یک سازمان دولتی، بخش بزرگی از زیرساختهای حیاتی ارتباطات کشور از پارهای امکانات و فناوریهای جدید محروم میشوند که گاه عواقبی خسارتبار در پی خواهد داشت.
📡 @wesh_ir | گزارش کامل
خانه همافزایی انرژی و آب
🔹 نشریه همافزایی انرژی و آب - شماره ۵ #نسخه_الکترونیکی #فصلنامه_همافزایی_انرژی_و_آب 📡 @wesh_ir
🔷هاشم اورعی عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی شریف و رئیس هیئت مدیره اتحادیه انجمنهای علمی انرژی ایران در گفتگو با نشریه همافزایی انرژی و آب:
🔰مدیران فسیلی؛ بلای جان توسعۀ انرژیهای تجدیدپذیر
🔸یکی از دلایل وضعیت کنونی این است که بسیاری از مدیران ما #انرژیهای_تجدیدپذیر را باور ندارند. کشور ما از مدتها قبل همه چیزش بند نفت بوده است و تبعاً مدیران ما نیز مدیران فسیلیاند! به یک شب نمیتوان تفکر افراد را تغییر داد. در ناخودآگاه مدیران ما همه چیز به انرژیهای فسیلی وابسته است؛ عدم اطلاع و آگاهی مدیران از تحولات جهانی در عرصه انرژی یکی از ریشههای این مسئله است.
📘ادامۀ این گفتگو را در نشریه همافزایی انرژی و آب بخوانید.
📡 @wesh_ir
🔰چهاردهمین نمایشگاه بین المللی انرژیهای تجدیدپذیر و بهره وری انرژی برق از ۱۳ الی ۱۶ دی ماه امسال در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار میشود.
🔷 ساعت بازدید نمایشگاه بین المللی انرژیهای تجدیدپذیر و بهره وری انرژی برق از ساعت ۹ صبح تا ۴ عصر خواهد بود و پیش نام آن آغاز شده و علاقهمندان به حضور در این نمایشگاه میتوانند با مراجعه به آدرس اینترنتی (www.iran-energysaving.com) نسبت به ثبتنام اقدام کنند.
🔷 در این نمایشگاه شرکتهای تجدیدپذیر شامل شرکتهای تولیدکننده پنل خورشیدی، اینورتر، استراکچر، تجهیزات نیروگاههای بادی و در کنار پیمانکاران نیروگاههای خورشیدی در ایران حضور خواهند داشت.
📡 @wesh_ir
خانه همافزایی انرژی و آب
7️⃣1️⃣ هفدهمین جلسه «کارگروه تخصصی بازچرخانی آب خاکستری و پساب» 🗓روز سهشنبه مورخ ۱۴۰۳/۰۸/۰۸ 📌در م
#اینفوگرافی
📥دریافت نسخه باکیفیت تصویر
7⃣1⃣هفدهمین جلسه کارگروه تخصصی بازچرخانی آب خاکستری و پساب
🗓 سهشنبه ۱۴۰۲/۰۸/۰۸
📡 @wesh_ir | wesh.ir
qeer-v20n82p211-fa.pdf
1.09M
#پیشنهاد_مطالعه_مقاله:
🔰ارزیابی اقتصادی واردات LNG جهت جایگزینی مصرف نیروگاه های تولید برق با مصرف گازوییل و نفت کوره
🔶در چکیده این مقاله که در فصلنامه مطالعات اقتصاد انرژی منتشر شده است میخوانیم:
🔷ناترازی گاز مشکلات زیادی را برای تأمین سوخت صنایع و نیروگاهها ایجاد کرده و نظر به به وابستگی بالای بخشهای مختلف اقتصاد کشور به گاز طبیعی، فارغ از مسائل اقتصادی، امنیت انرژی کشور را دچار مخاطره کرده است. بخش نیروگاهی برای مقابله با این مشکل و تامین سوخت واحدهای عملیاتی، به استفاده از سوختهای مایع روی آورده که با توجه به عدم طراحی نیروگاه بر مبنای این سوخت ها و همچنین آلایندگی آنها، موجب زیان هم برای خود نیروگاه و کل کشور شده است. یکی از این راههای قابل بررسی برای حل این مشکل، استفاده از واردات گاز طبیعی مایع شده (LNG) و ذخیره سازی آن است که می تواند به تامین پایدار سوخت برای استمرار فعالیت نیروگاه ها کمک شایانی نماید.
🔷در این پژوهش، واردات گاز طبیعی مایع شده (LNG)، جهت جایگزینی مصرف نیروگاه های تولید برق با مصرف گازوییل و نفت کوره طی 20 سال، مورد بررسی، مطالعه فنی و اقتصادی قرار گرفته است.
📡 @wesh_ir
خانه همافزایی انرژی و آب
🔰 وضعیت تلفات انرژی برق در دیگر کشورهای جهان چگونه است؟ (2) 🔷تلفات شبکه برق ایران در سالهای اخیر ا
🔰 بررسی ابعاد برنامههای وزارت نیرو برای کاهش تلفات برق (پایان)
🔷در این قسمت به برخی از بهترین و موثرترین برنامهها و اقدامات وزارت نیرو در دولتهای سیزدهم و چهاردهم منطبق با برنامه هفتم توسعه در جهت افزایش بهرهوری (راندمان انرژی) و کاهش تلفات شبکه تولید، انتقال و توزیع میپردازیم:
✅بخش تولید
۱- افزایش راندمان واحدهای نیروگاهی مورد بهرهبرداری از راندمان حدود ۳۷ درصد به ۴۴ درصد با اصلاح فرآیندها: بویلر و برج خنککننده و...؛
۲- به مرور حذف و در صورت امکان تعمیر واحدهای نیروگاهی فرسوده؛
۳- تکمیل بخش بخار نیروگاههای سیکل ترکیبی با واحدهای گازی مورد بهرهبرداری، در جهت افزایش راندمان و جلوگیری از هدر رفت حرارت خروجی(اگزور) واحدهای گازی؛
۴- طرح تشویقی: در حوزه نیروگاههای مقیاس کوچک(تولید پراکنده) در صورت بازسازی و افزایش راندمان مولدهای تولید پراکندة قدیمی، خرید انرژی تولید شده با نرخ بسیار بالاتر انجام میشود.
۵- جانمایی مناسب نیروگاههای جدیدالاحداث؛
۶- برنامهریزی توسعه جدی واحدهای تولید پراکنده و احداث آنها در مجاورت نقاط مصرف که موجب کاهش تلفات شبکه میشود.
✅در بخشهای انتقال، فوق توزیع و توزیع
۱- بند ۶ بخش تولید، این اقدام اثر مستقیم در کاهش تلفات شبکه برق در بخشهای انتقال، فوق توزیع و توزیع دارد؛
۲- تعمیر و نگهداری اساسی و در حد امکان نوسازی تجهیزات شبکه انتقال، فوق توزیع و توزیع؛
۳- با استفاده از خازن موازی، آزادسازی ظرفیت خطوط(کاهش تبادل توان راکتیو) و با استفاده خازن سری، کاهش امپدانس خط و نیز استفاده از دستگاه AVR و ادوات FACTS در جهت کاهش تلفات خطوط؛
۴- کاهش طول شبکههای فشار ضعیف؛
۵- جایگزینی هادیهای مسی با خودنگهدار در شبکههای توزیع؛
۶- استفاده از هادیهای پرظرفیت؛
۷- نصب کنتور هوشمند و شتابگیری نصب آنها در سال ۱۴۰۳، در راستای رؤیتپذیری و کنترلپذیری شبکه که منجر به امکان دادهکاوی و کشف مصارف غیرمجاز(از جمله: رمز ارزهای غیرمجاز) نیز میشود؛
۸- اطلاعرسانی همه جانبه و تلاش برای فرهنگسازی استفاده از وسایل برقی با رده انرژی بالا(کم مصرف)؛
این موارد همگی در جهت کاهش تلفات شبکه هستند، اما بودجه مناسب را نیز میطلبند.
📡 @wesh_ir | گزارش کامل
🔰بررسی ابعاد ناترازی گاز در زمستان ۱۴۰۳ (۱)
🔷 در حال حاضر كشور با حداكثر ناترازی گاز طبيعی روبهرو بوده و محدوديت تأمين گاز به همه بخشهای مصرفی گسترش يافته است. ازاينرو ضروری است مجموعه اقدامات راهبردی در سه حوزه «افزايش ظرفيت توليد»، «بهينهسازی انرژی» و درنهايت «سياستگذاری و مديريت انرژی» عملياتی شود؛ در راستای آگاهیبخشی به مخاطبان خانه همافزایی انرژی و آب در سلسله یادداشتهای به بررسی ابعاد ناترازی گاز در زمستان ۱۴۰۳ چالشهای مختلف گازی خواهیم پرداخت.
🔷 براساس سند پشـتیبان تراز گاز طبیعی مصوب شورای عالی انرژی، پیشبینیشده است در صورت ادامه روند کنونی، حداکثر
اختلاف مصرف درفصول گرم وسرد درسالهای ۱۴۱۰ و ۱۴۲۰ بهترتیب به ۴۵۳ و ۵۷۹ میلیون مترمکعب درروز برسد.
🔷۷۴ درصد تأمین گاز کشور از میدان گازی پارس جنوبی صورت میگیرد و هماکنون روزانه ۸۰۰ میلیون مترمکعب گاز پالایششده به شبکه سراسری تزریق میشود. از این مقدار با توجه به قراردادهای بلندمدت صادراتی کشور، بخش اندکی صادر شده و بقیه به مصارف داخلی میرسد.
🔷 بالغ بر ۴۰ هزار کیلومتر خط لوله فشار قوی در شبکه انتقال گاز و بیش از ۹۰ ایستگاه تقویت فشار در کشور وجود دارد همه این ناوگان را ۳۴۰ توربوکمپرسور مدیریت میکند. نزدیک به ۷۲ درصد تأمین انرژی کشور وابسته به گاز است.
🔷 ۵۱ درصد گاز تولیدی کشور در بخش خانگی، تجاری، حملونقل و صنایع جز مصرف میشود که سهم این بخشها در زمستان تا ۸۵ درصد هم میرسد.
📡 @wesh_ir
خانه همافزایی انرژی و آب
🔰بررسی ابعاد ناترازی گاز در زمستان ۱۴۰۳ (۱) 🔷 در حال حاضر كشور با حداكثر ناترازی گاز طبيعی روبه
🔸ادامه گزارش:
🔷 یعنی وقتی در روزهای سرد زمستان تولید و توزیع گاز کشور به ۸۵۰ میلیون مترمکعب در روز برسد، مصرف گاز در بخش خانگی، تجاری، حملو نقل و صنایع خرد تا ۷۰۰ میلیون مترمکعب خواهد رسید و بقیه گاز به سایر مصارف از جمله صنایع عمده شامل سیمان، پتروشیمی، فولاد، مس، آلومینیوم و نیروگاهها تحویل داده میشود.
⭕️ چرا فصول سرد ۱۴۰۳ با سنوات گذشته متفاوت است؟
🔷 بر اساس نظر هواشناسی، توده سرد اسکاندیناوی آبانمان امسال وارد کشور شد و با درگیر کردن ۱۱ استان شمالی بهشکل همزمان باعث افزایش برودت و کاهش دما به اندازه میانگین ۱۲ درجه شد. افزایش مصرف گاز از ۲۷ مهرماه تا ۱۴ آبان ماه نزدیک به ۲۱۸ میلیون متر مکعب بود.
⭕️ مقایسه زمستان ۱۴۰۳ با ۱۴۰۲
🔷 سال ۱۴۰۲ درجه حرارت گرمتر بود؛ در آبان، آذر، دی و بهمن، هوا نسبت به میانگینهای سالهای قبل گرمتر بود اما امسال نسبت به ۵ سال گذشته، میزان مصرف در ابتدای آبان ماه مشابه میزان مصرف در آذرماه است، کشور یک ماه زودتر وارد فصل سرد شده است.
⭕️چشمانداز مصرف گاز در زمستان ۱۴۰۳
🔷 پیش بینیهای وزارت نفت میزان مصرفی بین ۲۵۰ میلیون مترمکعب یا ۳۰۰ میلیون مترمکعب است.
ورای بحث زمستان سرد ۱۴۰۳ به نظر شما چه عوامل دیگری در بروز این حجم ناترازی از گذشته تا امروز دخیل بوده است؟ دیدگاه خود را با @WESH_PR به اشترک بگذارید.
📡 @w_e_s_h
خانه همافزایی انرژی و آب
1️⃣اولین نشست تخصصی «تجمیع چالشهای سامانه ستاد» ذیل کمیته فنی، خودکفایی و ساخت داخل 🗓سهشنبه مورخ ۱
#اینفوگرافی
📥دریافت نسخه باکیفیت تصویر
1⃣نخستین جلسه از «نشستهای تخصصی تجمیع چالشهای سامانه ستاد» ذیل کمیته فنی، خودکفایی و ساخت داخل
🗓 سهشنبه ۱۴۰۲/۰۸/۰۸
📡 @wesh_ir | wesh.ir
خانه همافزایی انرژی و آب
🔰 #دیدگاه| چالشهای امنیت سایبری در سازمانها (1) 🔷 فاطمه مشرفی – عضو سازمان نظام صنفی رایانهای ته
🔰 #دیدگاه| بهرهبرداری مسئولانه؛ حلقه گمشده در امنیت سایبری (2)
🔷 فاطمه مشرفی – عضو سازمان نظام صنفی رایانهای تهران | بسیاری از تهدیدات سایبری و آسیبها در سازمانها به دلیل نصب و راهاندازی غیراصولی یا استفاده نادرست از محصولات امنیتی رخ میدهند. گاهی پیمانکاران بدون دانش و تخصص کافی در این حوزه فعالیت میکنند و این امر باعث میشود که حتی بهترین محصولات هم نتوانند کارایی مورد انتظار را داشته باشند. این مشکل به راحتی با انتخاب پیمانکاران مجرب و آموزش کاربران قابل حل است. همانطور که در بخش قبل اشاره شد، تمرکز بخشنامهها به جای بررسی صلاحیت شرکتهای مجری یا کارشناسان، بر غیرمجاز اعلامکردن محصولات است.
نیاز به رویکرد چندلایه در امنیت سایبری
🔷با همه این اوصاف و بهرغم مشکلات پیشگفته، امنیت را نمیشود به آینده موکول و یا بر تحقق شرایطی متوقف کرد. برای ایجاد یک زیرساخت امنیتی مؤثر، لازم است به امنیت سایبری به عنوان یک رویکرد چندلایه و جامع نگاه شود. این رویکرد باید هم انتخاب درست محصول، هم نصب و راهاندازی حرفهای، و هم استفاده آگاهانه از آن را شامل شود. انتخاب پیمانکاران متخصص و آموزش کاربران در کنار محصول مناسب، از اهمیت ویژهای برخوردار است. در واقع، امنیت سایبری یک فرآیند جامع است که با هماهنگی عوامل فنی و انسانی میتواند به نتایج بهتری منجر شود.
📡 @wesh_ir | گزارش کامل
خانه همافزایی انرژی و آب
🔰 #دیدگاه| بهرهبرداری مسئولانه؛ حلقه گمشده در امنیت سایبری (2) 🔷 فاطمه مشرفی – عضو سازمان نظام صنف
⭕️تغییر تمرکز از محصولات به انتخابهای هوشمندانه
🔷سخن آخر این که نظارت و رگولاتوری در عرصه امنیت سایبری، به جای محدود کردن محصولات، باید بر استفاده آگاهانه و انتخاب و رتبهبندی پیمانکاران متخصص متمرکز باشد. سیاستها و مقررات نظارتی اگر به جای ممنوعیت محصولمحور، به انتخاب درست کاربران و پیمانکاران تکیه کنند، میتوانند امنیت پایدار و مؤثری برای سازمانها فراهم کنند. با این رویکرد، نهتنها بهرهوری افزایش مییابد، بلکه امکان مقابله مؤثر با تهدیدات سایبری نیز تقویت میشود.
🔷انتخاب شرکتهای متخصص و دارای دانش در این حوزه، هرچند ممکن است هزینه ابتدایی بیشتری به نظر برسد، ولی در بلندمدت با کاهش ریسک و جلوگیری از هزینههای سربار ناشی از مشکلات امنیتی، میتواند بسیار مقرونبهصرفهتر باشد.
📡 @wesh_ir | گزارش کامل