eitaa logo
مطالعات قفقاز و آسیای مرکزی
6.1هزار دنبال‌کننده
621 عکس
126 ویدیو
1 فایل
مشاهده در ایتا
دانلود
سران ارمنستان و آذربایجان پاشینیان و علی اف با میانجیگری اولاف شولتز در مونیخ دیدار کردند و انتظار می رود روند عادی سازی روابط دوجانبه و امضای توافقنامه صلح مورد انتظار را بررسی کنند. . موضوعاتی مانند بازگشت آوارگان، تعیین حدود مرزها یا کریدور زنگگور حتما در این نشست مورد بحث قرار خواهد گرفت.
🔴رسانه‌های باکو: دلیل حمله نظامی بعدی باکو به ارمنستان، موضوع ۸ روستای مورد اختلاف دو کشور خواهد بود! به گزارش سایت تلگراف، فرمانده بازنشسته باکویی درخصوص علت وقوع حمله توپخانه‌ای اخیر به یک پست مرزبانی ارمنستان در سیونیک گفت:«آن‌ها می‌ترسند که ارتش باکو از سمت زنگیلان وارد کریدور زنگزور شود!! البته باکو به تمام اهداف خود خواهد رسید!! ٨ روستای تحت کنترل ارمنستان به‌زودی بازپس‌گرفته می‌شوند. اگر طرف ارمنی اراده سیاسی در این زمینه از خود نشان دهد، موضوع به‌صورت دوستانه حل خواهد شد!! در غیر این صورت، یگان‌های وزارت کشور و سرویس مرزبانی باکو، این روستاهای برون بوم (در داخل خاک ارمنستان) را آزاد کرده و نظم و قانون را بدون مذاکره با کسی تضمین خواهند کرد!! راه دیگری وجود ندارد. همین‌طور خواهد شد!!» گفتنی است این روستاها بر سر راههای مواصلاتی اصلی ارمنستان با شمال جنوب و شرق به غرب واقع شده است و تأثیر مستقیم بر ژئوپلتیک منطقه دارد.
🔴امتناع باکو از تعیین مرز و آمادگی برای جنگی تمام عیار نیکول پاشینیان؛ نخست وزیر جمهوری ارمنستان اعلام کرد که باکو همچنان به هر طریق ممکن از گزینه های پیشنهادی تعیین مرز بین ارمنستان و باکو اجتناب می کند.
🔴صادرات ارمنستان به روسیه نسبت به دوره قبل از اشغال اوکراین 430 درصد افزایش یافته است که به معنای صادرات مجدد کالاهای اتحادیه اروپا و چین به روسیه است. «کار به همین جا ختم نمی شود. صادرات ارمنستان به قزاقستان 1200 درصد، به قرقیزستان 1600 درصد، به ازبکستان 250 درصد و به امارات 900 درصد افزایش یافته است. همه آنها به روسیه می روند." - رابین بروکس، اقتصاددان ارشد در موسسه مالی بین المللی (IIF)، استراتژیست ارشد ارز سابق در گلدمن ساکس و اقتصاددان ارشد در صندوق بین المللی پول
🔴آمریکا ۵ میلیون دلار اضافی به ارمنستان برای کاهش وابستگی به فدراسیون روسیه و ایران اختصاص خواهد داد. آژانس توسعه بین المللی ایالات متحده (USAID) 5 میلیون دلار دیگر (در مجموع 15 میلیون) به ایروان اختصاص خواهد داد. خاطرنشان می شود که فدراسیون روسیه می تواند از اهرم های اقتصادی برای بی ثبات کردن اوضاع در ارمنستان استفاده کند.
الهام علی اف دقایقی قبل در یک سفر رسمی وارد ترکیه شد. منبع ارمنی: به نظر ما علی اف قبل از شروع جنگ برای دریافت دستورالعمل و پشتیبانی و هماهنگی با اردوغان به ترکیه سفر کرده است.
نیکول پاشینیان نخست وزیر ارمنستان  : «در دیدار با الهام علیئو، رئیس جمهور آذربایجان، درباره سازماندهی مذاکرات در سطح وزرای خارجه دو کشور توافق شد. موضوع اصلی مذاکرات، توافقنامه صلح و همچنین مسائل مربوط به تعیین مرز بین ارمنستان و آذربایجان خواهد بود. «ارمنستان در موضوع اوکراین متحد روسیه نیست و این موضع صادقانه ماست. متاسفیم که نمی توانیم بر این وضعیت تأثیر بگذاریم. مردم اوکراین مردم بومی ما هستند، ما نمی توانیم ناسپاس باشیم. ارمنی ها همیشه در اوکراین احساس خوبی داشته اند." «ما رفتیم و به جامعه جهانی گفتیم که قره باغ باید مستقل باشد و حق تعیین سرنوشت داشته باشد. به ما گفتند که ما حق تعیین سرنوشت را ایجاد کردیم. به نظر ما این بود که ما علیه آذربایجان درگیری داریم، اما این درگیری را علیه کل جامعه جهانی انجام می دهیم، این معقول نیست. "چرا این همه می گویم و انجام میدهم؟ چون خائن هستم؟ آیا من عاملی هستم که می خواهم دوباره زمین بفروشم؟" افرادی هستند که اینطور فکر می کنند. اما من همه این کارها را فقط به یک دلیل انجام می دهم - می فهمم که اگر در مسیری که من در آن شرکت کردم برویم و آن را ادامه دهیم ، سرزمین مادری خود را از دست خواهیم داد" هیچ بندی در بیانیه درباره توقف جنگ در قره باغ در مورد امکان کنترل روسیه بر ارتباطات حمل و نقل از خاک ارمنستان وجود ندارد. "آذربایجان و روسیه در واقع بسیاری از نکات بیانیه 10 نوامبر را خط زدند. آنها به طور کامل تعهدات خود را نقض کردند." «روابط ما با ایران بسیار عمیق است و ما صمیمانه برای این روابط ارزش قائلیم." رابطه خوب ما با ایران در برخی جاها باعث تنش می شود. در برخی جاها روابط خوب ما باعث تنش در خود ایران می شود». "اعلامیه آلما آتا در سال 1991 در مورد ایجاد CIS باید در مورد وضعیت اطراف اوکراین نیز اعمال شود."
دیدار الهام علی‌اف و رئیس جمهور اسرائیل در مونیخ
دکتر کاظمی: آمادگی ایران برای مواجهه با هرگونه ماجراجویی جبهه صهیونی – لندنی در قفقاز (خطوط قرمز تهران در مخالفت با تغییرات ژئوپلیتیکی در قفقاز، تغییرناپذیر است) دکتر احمد کاظمی در سمینار «امنیت ملی ایران و ارمنستان در سایه تهدیدات و مناقشات منطقه ای و فرامنطقه ای» در محل انجمن اجتماعی ارمنیان در تهران و در سخنرانی خود با عنوان «امنیت ملی ایران در مواجهه با بحران قفقاز و غرب آسیا در رویارویی با محور ترکیه، جمهوری آذربایجان، رژیم صهیونیستی و ناتو»، به تشریح آخرین وضعیت قفقاز و چشم انداز تحولات پرداخت. پژوهشگر ارشد مسایل اوراسیا در بخشی از،سخنان خود ، شکل گیری خودجوش حرکت های مردمی در ایران با محوریت آذری های غیور ایران را از جمله نتایج تحرکات ضدایرانی دشمنان در قفقاز از ۲۰۲۰ به بعد خواند و افزود: اصرار خاندان علی اف بر تدوام بسته ماندن مرزهای زمینی ایران و جمهوری آذربایجان به بهانه واهی کرونا، نشانه نفرت خاندان علی اف از آذریهای ایران و واهمه آن از مطالبات ایرانیان در قفقاز می باشد؛ چرا که آذریایجان ایران که به تعبیر مقام معظم رهبری همواره «تاریخ ساز» بوده است، پرچمدار تاریخی صیانت از مرزهای جغرافیایی، تمدنی، هویتی و دینی ایران بوده و امروزه نیز نشان داده است در راستای همان رسالت تاریخی نمی تواند به طرح صهیونی – لندنی – نئوعثمانی تشیع زدایی و ایران زدایی در جمهوری آذربایجان بی تفاوت باشد. لینک کامل سخنرانی : https://ahmadkazemi.com/?p=7471
الهام علی‌ئو، رئیس جمهور آذربایجان در نشست مشترک مطبوعاتی پس از دیدار با رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه در آنکارا تصریح کرد: رئیس‌ جمهوری تُرک قبرس شمالی نیز به دعوت من در نشستی که قرار است در شوشا برگزار شود، حضور خواهد یافت. وی افزود: این موضوع اتحاد مردمان تُرک را تسریع خواهد کرد. وی گفت: اتحاد ترکیه و آذربایجان نه تنها برای منطقه بلکه برای کل منطقه اوراسیا عامل مهمی است. علیئو اظهار داشت: ترکیه امروز در سراسر جهان حرفی برای گفتن دارد. رئیس جمهور آذربایجان همچنین تاکید کرد: اتحاد جهان تُرک و همزیستی مردمان دارای فرهنگ‌های مشترک قدرت هر یک از اعضای سازمان کشورهای تُرک را تقویت خواهد کرد.
فرض بر این است که دانشگاه ترکیه-آذربایجان در خانکندی آذربایجان واقع خواهد شد. گفته می شود از هم اکنون مقدمات آغاز شده و کارشناسان وزارت علوم و آموزش و پرورش برای این منظور به خانکندی رفته اند. همچنین قرار است دانشگاه جدید بر اساس زیرساخت های موجود ساخته شود. انتظار می رود که این وزارتخانه امروز در این باره بیانیه ای ارائه کند. یادداشت تفاهم تاسیس دانشگاه ترکیه و آذربایجان در چارچوب سفر الهام علیئو رئیس جمهور آذربایجان به ترکیه در ۱۹ فوریه به امضای امین امرالله یئو، وزیر علوم و آموزش و پرورش و ارول اوزوار رئیس شورای آموزش عالی ترکیه رسید.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اردوغان نتانیاهو را هیتلر و نازی می خواند و همه چیز به او می دهد احمد داوود اوغلو، نخست‌ وزیر سابق ترکیه و متحد سابق اردوغان : حکم این است؛ برگرد و به نتایناهو بگو تجارت را با تو قطع می‌کنم؛ آسمان کشورم را به روی هواپیماهای تو می‌بندم و اگر از ظلمت دست برنداری با کشتی‌هایم کمک‌ها را خواهم فرستاد و با هلیکوپترهایم مثل پرندگان ابابیل آن‌ها را بر سر غزه خواهم ریخت! به نتانیاهو بگو اگر با نزدیک شدن به ماه مبارک رمضان دست از جنایت برنداری، به همین ماه رمضان با تمام قدرتم آن‌جا خواهم بود.
دبیرکل سازمان پیمان امنیت جمعی Izgali Tasamambetov در مقاله امور بین الملل در سالهای اخیر می نویسد ، روابط بین ارمنستان و آذربایجان و  قرقیزستان و تاجیکستان به مشکل ساز ترین مسئله تبدیل شده است. " با توجه به اوضاع بسیار نگران کننده در قفقاز جنوبی ، به ویژه در مشکل قره باغ ، لازم به ذکر است که این سازمان آماده است تا یک مأموریت صلح را برای نظارت بر وضعیت در مرز ارمنستان و آذربایجان ارسال کند.
"تیگران بالایان" سفیر ارمنستان در هلند  و رئیس نمایندگی جمهوری ارمنستان در اتحادیه اروپا گفت: آذربایجان به موازات گسترش تنش با ارمنستان، در حال خرید هواپیماهای بدون سرنشین (پهپاد) و تجهیزات نظامی از کشورهای مختلف و طبق گزارش ها از اسرائیل و ترکیه است. پروازهای نظامی از صربستان که اخیراً اعلام کرده بود قصد دارد تجهیزات توپخانه ای به جمهوری آذربایجان بفروشد، افزایش یافته است. تجاوزات! اخیر آذربایجان که در نتیجه آن 4 مرزبان ارمنی کشته شدند، پیامی نه تنها برای ارمنستان، بلکه برای بروکسل بود. آذربایجان هیچ قصدی برای پایان دادن به مناقشه با ارمنستان ندارد.
"تیگران بالایان" سفیر ارمنستان در هلند  و رئیس نمایندگی جمهوری ارمنستان در اتحادیه اروپا گفت: آذربایجان به موازات گسترش تنش با ارمنستان، در حال خرید هواپیماهای بدون سرنشین (پهپاد) و تجهیزات نظامی از کشورهای مختلف و طبق گزارش ها از اسرائیل و ترکیه است. پروازهای نظامی از صربستان که اخیراً اعلام کرده بود قصد دارد تجهیزات توپخانه ای به جمهوری آذربایجان بفروشد، افزایش یافته است. تجاوزات! اخیر آذربایجان که در نتیجه آن 4 مرزبان ارمنی کشته شدند، پیامی نه تنها برای ارمنستان، بلکه برای بروکسل بود. آذربایجان هیچ قصدی برای پایان دادن به مناقشه با ارمنستان ندارد.
کاهش نرخ بیکاری در ترکیه به پایین‌ترین سطح در ۱۰ سال اخیر بنا به اعلام سازمان آمار ترکیه «TÜİK»، نرخ بیکاری در کشور در سه ماه آخر سال 2023 به 8.8 درصد رسید که پایین ترین سطح از سه ماهه دوم سال 2013 است. بر اساس گزارش سازمان آمار ترکیه در حالی که نرخ بی‌کاری اخیرا رو به کاهش است، تعداد افراد استخدام شده نیز هر روز افزایش می‌یابد. بنابر این نرخ بی‌کاری در سه ماه آخر سال گذشته به 8.8 درصد رسید که این پایین ترین سطح از سه ماهه دوم سال 2013 تا کنون است. این میزان در مردها 7.2 درصد و در زنان 11.8 درصد اعلام شده است. گفتنی است، نرخ بیکاری در ترکیه در سه ماهه دوم سال 2013، 9 درصد محاسبه شده بود.
بر اساس اطلاعات ادعایی منتشر شده در رسانه ها، مجتمع هوانوردی پاکستان بزرگترین قرارداد صادراتی (1.6 میلیارد دلار) را با جمهوری آذربایجان برای فروش جت های جنگنده JF-17 "Block III" امضا کرده است.
تحکیم خاندانی قدرت در باکو *دکتر احمد کاظمی پناه‌اف، رئیس دائمی کمیسیون انتخابات جمهوری آذربایجان اعلام کرد که الهام علی‌اف در انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری در ۷ فوریه ۲۰۲۴ با کسب حدود ۹۳ درصد آرا برای پنجمین بار متوالی رئیس‌جمهور این کشور نفتی در قفقاز شده است. در خصوص فرایند این انتخابات، نتایج و چشم‌انداز آن هفت نکته قابل طرح است: اول: چهار رویداد شامل «جنجال جعل امضا در جریان انتخاب الهام علی‌اف به عنوان نخست وزیر در سال ۲۰۰۳ همزمان با بستری بودن حیدر علی‌اف»، «لغو محدودیت بیش از دو دور شرکت در انتخابات ریاست جمهوری در سال ۲۰۰۹» و نهایتاً «افزایش مدت ریاست جمهوری از پنج به هفت سال در ۲۰۱۶» و «تبلیغ نامزد‌های انتخابات به نفع علی‌اف در انتخابات اخیر» همگی از نوعی ریل‌گذاری حزب حاکم «ینی آذربایجان» برای تداوم دائمی قدرت در خاندان علی‌اف حکایت دارد متن کامل تحلیل در : https://ahmadkazemi.com/?p=7489
📌فرانسه سلاح های تهاجمی به ارمنستان می دهد ارمنستان و فرانسه روابط جدیدی در زمینه دفاعی برقرار کرده اند. این امر از نظر تضمین امنیت و ثبات در قفقاز جنوبی از اهمیت بالایی برخوردار است." نیکول پاشینیان، نخست‌وزیر ارمنستان، این موضوع را در جریان یک نشست خبری با امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه در پاریس گفت. وی افزود: هدف ارمنستان ایجاد تعادل مناسب در منطقه است. مکرون به نوبه خود خاطرنشان کرد که فرانسه به همکاری با ارمنستان در بخش دفاعی ادامه خواهد داد. وی یادآور شد که پاریس با ارائه تسلیحات دفاعی به ارمنستان موافقت کرد. با این حال، نظرات در مورد مقصد تسلیحات ارسال شده توسط فرانسه به ارمنستان بحث برانگیز بوده است. عزیر جعفراو، سرهنگ ذخیره و کارشناس نظامی، در گفتگو با Yenisabah.az در این باره گفت که فرانسه باید نام و هدف تسلیحاتی را که عرضه می کند فاش کند. همانطور که مشخص است جزئیات قراردادهای تسلیحاتی بین کشورها فاش نشده است. بر اساس بیانیه فرانسه، این تنها اقدامی برای ارمنستان برای افزایش توان دفاعی خود در منطقه است. در واقع باید به یک نکته توجه کنیم که در اینجا قرارداد تهیه تجهیزات نظامی داده شد. عبارت دفاعی فقط یک حواس پرتی است. ارمنستان چه خطری دارد که تجهیزات نظامی به آن داده شود؟ اگر فرانسه واقعاً می خواهد صلح و آرامش را در منطقه تضمین کند، باید به ارمنستان توصیه کند که با همسایگان خود در صلح و آرامش زندگی کند. اما می دانیم که نه تنها فرانسه، بلکه هند، یونان و روسیه نیز از ارمنستان در ایجاد تنش در قفقاز جنوبی حمایت می کنند. ایده هایی در مورد هدف سلاح هایی که امروزه ارائه می شود فقط برای حواس پرتی است. فردا خیلی راحت می توانند از مهماتی که به نام دفاعیه داده شده برای تحریک آذربایجان استفاده کنند. به همین دلیل است که مسلح کردن کشورهای متجاوز مانند ارمنستان کاملاً اشتباه است. سرهنگ جعفراو خاطرنشان کرد: اسامی برخی از سلاح های عرضه شده مشخص است. از آنجایی که اسامی سلاح هایی که قرار است به ارمنستان ارسال شود فاش نشده است، گفتن چیزی در مورد آنها دشوار است. آنهایی که روی سطح قابل مشاهده هستند، خودروهای زرهی Bastion هستند که فقط برای حمل و نقل پیاده نظام استفاده می شوند. این خودروها برای حمل و نقل پرسنل و رساندن آنها به مقصد طراحی شده اند. پیش از این شاهد بودیم که روسیه سامانه موشکی «اسمرچ»، خودروهای «اورال» و «کاماز» شامل موشک های ضد تانک، نارنجک و نارنجک انداز را در اختیار روسیه قرار داده است. این تحویل ها به صورت آشکار انجام شد. فرانسه هیچ اطلاعاتی در مورد تسلیحاتی که عرضه خواهد کرد ارائه نمی کند. هیچ کس نمی تواند تضمین کند که این سلاح ها فقط برای اهداف دفاعی هستند. چنین اقدامات تسلیحاتی شرایطی را برای تشدید مجدد اوضاع در منطقه در آینده ایجاد خواهد کرد.»
صاحب غفاراوا، رئیس مجلس ملی آذربایجان در جریان سخنرانی خود در چهاردهمین نشست عمومی مجمع پارلمانی آسیا که در 22 فوریه در باکو برگزار شد، از ارمنستان خواست قانون اساسی خود را تغییر دهد و از ادعاهای ارضی خود علیه آذربایجان دست بردارد. وی با بیان اینکه پیشنهاد آذربایجان به ارمنستان برای عادی سازی روابط و امضای توافقنامه صلح مبتنی بر اصول اصلی حقوق بین الملل است، گفت: با وجود تحریکات نظامی و سیاسی ارمنستان برای بیش از سه سال، هنوز امکان امضای توافق صلح وجود دارد."
آذربایجان این جنگنده ها را از پاکستان به مبلغ 1.6 میلیارد دلار خریداری میکند . سندی بین نیروی هوایی آذربایجان و مجتمع هوانوردی پاکستان امضا شد که بزرگترین قرارداد از این نوع در تاریخ پاکستان خواهد بود. سندیکای عملیات هوایی در این باره گزارش داد. این قرارداد خرید جنگنده‌های JF-17C Block-III آذربایجان و همچنین تجهیزات آموزشی و جنگی برای هواپیماهای جت را در نظر گرفته است. ارزش این قرارداد 1.6 میلیارد دلار برآورد شده است. JF-17 یک جنگنده نسل «4+» محسوب می شود، اما از نسل پنجم اویونیک و سلاح استفاده می کند. سنگ شکن با هزینه های عملیاتی کم و حداقل نیاز به تعمیر و نگهداری طراحی شده است. این به آذربایجان امکان می دهد ناوگان بزرگی از هواپیماها را مستقر کند و از آمادگی رزمی بالایی برخوردار شود .»
ناواساردیان: خط مرزی با ایران، خط زندگی است «آلیسون تهمیزیان» تحلیلگر ارمنی و مدیر موسسه مطبوعاتی «هایرنیک مدیا» در ماساچوست آمریکا امروز (سه شنبه) با حضور در بیست‌وچهارمین نمایشگاه رسانه‌های ایران ضمن بازدید از غرفه خبرگزاری جمهوری اسلامی، در گفت‌وگو با خبرنگار بین الملل ایرنا خاطرنشان کرد: ایران یک متحد مهم ارمنستان است و ۲ طرف اشتراکات تاریخی و فرهنگی پرشماری دارند. این فعال رسانه ای ارمنی با اشاره به تهدیدات علیه مرز مشترک ایران و ارمنستان، گفت: تهران و ایروان با تهدیدات مشترکی مثل پان ترکیسم، گسترش ناتو به شرق و نفوذ اسرائیل در منطقه مواجه هستند. وی با بیان اینکه قطع ارتباط مرزی ایران و ارمنستان یک تهدید بزرگ علیه این ۲ کشور همسایه است، افزود: ما از رهبری ایران به خاطر مخالفت با مورد تهدید گرفتن این مرز مشترک تشکر می کنیم. مدیر موسسه مطبوعاتی هایرنیک مدیا درباره اهمیت مرز مشترک ایران و ارمنستان، گفت: با تهدید مرز مشترک، دسترسی ایران به دریای سیاه در شمال و دسترسی ارمنستان به شرق قطع می شود. تهمیزیان با بیان اینکه تلاش هایی برای جدا کردن ارمنستان از ایران و روسیه وجود دارد، گفت: هدف ناتو، آمریکا و اسرائیل از نفوذ به منطقه، ایجاد پایگاه در مرز ایران و تهدید جمهوری اسلامی است. خط مرزی با ایران خط زندگی ارمنستان است «ناری ناواساردیان» پژوهشگر موسسه مطبوعاتی هایرنیک مدیا نیز با حضور در غرفه ایرنا گفت: خط مرزی با ایران، خط زندگی ارمنستان است. وی افزود: ایران همواره در سخت ترین شرایط به مردم ارمنستان کمک کرده و در زلزله ۱۹۹۸، ایران با ارسال کمک های غذایی، نقش مهمی در بهبود شرایط زلزله زدگان ارمنی داشت. این تحلیلگر مسائل قفقاز با هشدار درباره افزایش حضور منطقه ای رژیم اشغالگر صهیونیستی در منطقه، در صورت ایجاد دالان زنگزور، گفت: ایجاد هرگونه دالان، تهدیدی برای منافع ایران و ارمنستان است. ناواساردیان، نزدیک شدن به غرب را برای آینده ارمنستان، تهدید دانست و با گلایه از روسیه گفت: روسیه به خاطر برخی مصالح موقت، منافع طولانی مدت خود در ارتباط با ارمنستان را رها کرده و امیدواریم که با تغییر شرایط، بفهمد که منافع آن در تقویت روابط با تهران و ایروان است.
نیکول پاشینیان: "باکو ارمنستان امروزی را آذربایجان غربی می داند و برای حمله به ارمنستان آماده می شود." «چند ماه پیش روسیه آشکارا از مردم ارمنی خواست تا دولت را سرنگون کنند، این تبلیغات مسکو بی وقفه ادامه دارد." " من به ویژه در مورد ربوده شدن دیمیتری ستاکوف فراری روسی توسط سربازان روسی در ارمنستان نگران هستم. ما نمی توانیم اقدامات غیرقانونی را در قلمرو خود تحمل کنیم." "اگر خواسته های ایروان بی پاسخ بماند، عواقبی در پی خواهد داشت». "مشارکت ارمنستان در پیمان سازمان امنیت جمعی تحت سلطه مسکو متوقف شده است."
وزارت امور خارجه جمهوری آذربایجان : اتهامات بی اساس نخست وزیر ارمنستان با هدف ایجاد تنش در منطقه و ضربه دیگری توسط ارمنستان به روند صلح است .
ایران، روسیه و ترکمنستان در آستانه رسیدن به توافق بر سر یک هاب گاز هستند جواد اوجی، وزیر نفت ایران، در ژوئن از تمایل تهران برای ایجاد یک هاب گازی در سواحل خلیج فارس خبر داد که روسیه، ترکمنستان و قطر می توانند در آن شرکت کنند. الکساندر نواک، معاون نخست وزیر روسیه در ماه می سال گذشته گزارش داد که مسکو و تهران در حال گفتگو در مورد ایجاد یک هاب گاز - یک پلت فرم تجارت الکترونیک - در جنوب ایران هستند.