#اعلام
#ویکی_فقه
قرآن کریم، تساوی عالمان با غیر عالمان را نفی: «قُل هَل یَستَوِی الَّذینَ یعلَمونَ والَّذینَ لایَعلَمونَ» و به جایگاه ویژه و درجه برتر آنان اشاره کرده است: «یَرفَعِ اللّهُ الَّذینَ ءامَنوا مِنکُم والَّذینَ اوتُوا العِلمَ دَرَجت».
چنانکه تعبیر متواضعانه حضرت موسی در برابر حضرت خضر، نشان از احترام ویژه دانشمندان دارد.
wikifeqh.ir/احترام_علما
@WikiFeqh
#اعلام
#تاریخ
#ویکی_فقه
#حضرت_فاطمه سلاماللهعلیها، دختر پیامبر اکرم (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) و محبوبترین فرد نزد رسول خدا بود. ایشان معصوم سوم و یکی از پنج بانوی قدسی جهان به شمار میرود. مشهورترین لقب آن حضرت «زهرا» است. برخی از القاب دیگر حضرت عبارتند از:
1⃣ محدثه: آن که فرشتگان با او سخن گویند.
2⃣ مرضیه: آنکه خداوند پیوسته از او و کردارش راضی است.
3⃣ مبارکه: به معنی وجود پربرکت است.
4⃣ فاطمه: آنکه خود و شیعیانش از آتش باز داشته (و در امان نگاه داشته) شدهاند.
5⃣ طاهره (به معنی پاکیزه، بیعیب، پاک و معصوم)
6⃣ صدیقه/صدیقه کبری: «صدیقه» یعنی کسی که در راستگویی کامل است. یا آن که هرگز دروغ نگفته است. یا کسی که سخن خود را با عمل خویش تصدیق میکند.
7⃣ سیدة نساء العالمین (بزرگ بانوی جهانیان)
8⃣ سماویه یعنی گرانبها، گوهری آسمانی.
9⃣ زهرا (درخشان، نورانی و درخشنده)
0⃣1⃣ عذرا: آنکه پیوسته همچون دوشیزگان بود.
✅ برای مطالعه بیشتر درباره القاب حضرت لینک زیر را لمس کنید.
wikifeqh.ir/حضرت_فاطمه_زهرا_سلاماللهعلیها
@WikiFeqh
#تاریخ
#ویکی_فقه
در منابع تاریخی و روایی، درباره تاریخ تولد #حضرت_فاطمه (سلاماللهعلیها) اقوال مختلفی نقل شده است.
قول مشهور این است که آن حضرت در بیستم ماه جمادیالثانی سال پنجم بعثت پیامبر (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) در مکه معظمه به دنیا آمد.
عدهای از اهل سنت نیز عقیده دارند که حضرت زهرا (سلاماللهعلیها) قبل از بعثت متولد شده است.
http://wikifeqh.ir/تاریخ_ولادت_حضرت_زهرا
@WikiFeqh
#اعلام
#ویکی_فقه
✅ با توجه به روز میلاد #بانوی_آفتاب و تولد #امام_خمینی، اکنون به ذکر خاطراتی از آن انسان والامقام میپردازیم:
◀️ شوخی و مزاح با خانواده
یکی از مستخدمان حضرت امام (رحمةاللهعلیه) میگوید: «بعد از ظهرها که میشد، خانوادۀ امام، نوهها، دخترها و عروس ایشان میآمدند و دور معظم له مینشستند و چنان با امام گرم میگرفتند و شوخی و مزاح میکردند که تصور چنین حالتی برای یک رهبر سیاسی، با آن همه گرفتاری، شاید غیر ممکن مینمود».
◀️ سفر به سوریه
یکی از نوههای امام به نام "مسیح" از جبهه برگشته و خدمت پدربزرگ رسیده بود؛ امام برای شوخی، به او گفتند: «تو شهید نشدی که بنیاد شهید ما را یک سفر به سوریه بفرستد؟!»
◀️ تبسم همیشگی
یکی از نوههای حضرت امام میگفت: «معمولاً اوقات استراحت امام نزد ایشان میرفتم. گاهی اوقات قبل از نماز مغرب و عشا و گاهی بعد از اخبار و گاهی هم صبحها قبل از رفتن به مدرسه. وقتی وارد اتاق ایشان میشدم، احساس میکردم امام سراپا غرق در شادی شدهاند و با لبخندی جواب سلام مرا میدهند. این لبخند شیرین آقا، هیچگاه فراموشم نخواهد شد؛ البته امام در هنگام دیدار با نزدیکان خویش، همینگونه عمل میکردند و هیچ تفاوتی در ابراز علاقهشان دیده نمیشد.
💢 زندگینامه امام خمینی را در مقاله زیر مطالعه کنید.
wikifeqh.ir/امام_خمینی
@WikiFeqh
◽️ حکیم #ملاهادی_سبزواری با همه بزرگوار شخصیت علمی خویش روح بلندی داشت و زندگی را تنها از دریچه #حکمت و #فلسفه نمیگریست؛ به گونهای که گاهی هم صحبتی با فقرا و همنشینی با طبقات دیگر جامعه را مغتنم میشمرد. زاهدانه میزیست
◽️ به اشراف و حتی شخص شاه نیز بیتوجه بود. نقل میکنند که روزی #ناصرالدین شاه در سبزوار به خانه وی آمد و او با غذای ساده خود از شاه پذیرایی کرد و در مقابل اصرار شاه هیچ چیز از وی قبول ننمود.
◽️ وی باغ انگوری داشت که با دسترنج خود از آن محصول برمیداشت و همه ساله به هنگام فصل برداشت ابتدا سهمی را بین نیازمندان تقسیم میکرد و سپس دوستان خویش را به همراه طلاب #علوم_دینی به آنجا دعوت مینمود تا حاصل دسترنج خود را با دیگران مصرف کند.
◽️ وی از #بیت_المال هیچ ارتزاق نمیکرد. او در تمام مدت عمر در یک خانه بسیار ساده زیست.
◽️ حکیم خود در دوران زندگی کار میکرد و هر آن چه را که مورد نیاز بود، با دسترنج خود به دست میآورد و نان سالیانه خود را با زراعتی که خود آن را به عهده داشت مهیا میکرد.
◽️ حکیم #سبزواری پس از هفتاد و چند سال طلوع بر عالم اندیشه در عصر روز بیست و هشتم ذی الحجه سال ۱۲۸۹ ق. دار فانی را وداع گفت و در بیرون دروازه سبزوار به نام دروازه #نیشابور (معروف به فلکه زند) دفن گردید[...]
wikifeqh.ir/ملاهادی_سبزواری
@WikiFeqh