#اخلاق_سیاسی #ویژگیهای_کارگزاران_اسلامی #فقه_سیاسی #حدیث
🌀 #عدالت کارگزاران
قال رسول الله صلیاللهعلیهوآله: من عامل النّاس فلم يظلمهم و حدّثهم فلم يكذبهم و وعدهم فلم يخلفهم فهو ممّن كملت مروّته و ظهرت عدالته و وجبت أخوّته و حرمت غيبته.
هر كه زمامدار مردم شود و ستمشان نكند و با آنها سخن كند و دروغشان نگويد و وعدهشان دهد و تخلف نكند وى از جمله كسانست كه مروتش به كمال رسيده و عدالتش نمايان گشته و برادرى با وى واجب و غيبتش حرامست.
📗 نهجالفصاحه، ص۷۲۵.
📩 منبع حدیث: سایت #ویکی_فقه
wikifeqh.ir/ویژگی_کارگزاران_در_سیره_نبوی
@WikiFeqh
#حدیث #امام_علی_علیه_السلام #نهج_البلاغه #ویکی_فقه
امام علی علیهالسلام: «قِیمَةُ کُلِّ امْرِئٍ مَا یحْسِنُهُ؛ ارزش هر انسانی بهاندازه امور و کارهایی است که آنها را به نحو نیکویی انجام میدهد.»
در این کلام مقدار و ارزش هر انسانی، مهارت و دانایی او بر انجام درست و نیکوی کارها، شمرده شده است. شاید به خاطر وجود همین نکته در عبارت فوق باشد که سیدرضی جمعآوریکننده نهجالبلاغه بعد از نقل عبارت بالا مینویسد: و هی الکلمة التی لا تصاب لها قیمة و لا توزن بها حکمة و لا تقرن الیها کلمة. این از کلماتی است که قیمتی برای آن تصور نمیشود و هیچ حکمتی هم سنگ آن نبوده و هیچ سخنی والایی آن را ندارد.
📌 برای مطالعهی ادامه مطلب به لینک زیر بروید.
wikifeqh.ir/احسان
@wikifeqh
#حقوق_اسلامی #رهبری #حکومت_اسلامی #تفاوت_زن_و_مرد #ویکی_فقه
⁉️ چرا زنان نمیتوانند رهبر شوند؟
🔸 از نظر اسلام فلسفه احکام و تکالیف مربوط به زنان، نه محدودیت و محرومیت است و نه تبعیض و ناروایی؛ بلکه پشتیبانی از گوهر وجود او است.
🔸 وظیفه اصلی زنان و بانوان هر جامعه تربیت و پرورش نسل جدید آن جامعه و گرم نگه داشتن کانون خانواده است.
🔸 عقل به ما میگوید که این بار مسئولیت باید به عهده کسی قرار گیرد که توانایی انجام دادن آن را دارد؛ لکن مسئولیت رهبری، مسئولیت مهمی است که مستلزم تواناییهای خاصی است که متناسب با روحیه زنان نیست و این به معنای نفی شایستگی زنان یا نفی تدبیر، شجاعت و توانایی زنان نیست.
🔹 حضرت فاطمه (سلاماللهعلیها) با اینکه دارای مقام عصمت بودند و برترین بانوی جهان و مقام والای علمی و عملی را دارا بودند، اما مسئولیت اجرایی یا رهبری حکومت اسلامی به ایشان واگذار نشد که این خود شاهدی است که پذیرفتن این مسئولیت با وجود شایستگی ایشان متناسب با روحیه ساختار وجودی زنان نبوده است و این مسئولیت به ایشان واگذار نشده است.
◽️ حضرت علی (علیهالسلام) میفرمایند: «کاری که برتر از توانایی زن است، به او وامگذار؛ زیرا زن گلِ بهاری است، نه پهلوان سخت کوش».
wikifeqh.ir/تفاوت_های_مرد_و_زن
@wikifeqh
#احکام_پوشیه #فقه #ویکی_فقه
🔸 چند مسئله درباره پوشیه
➕ بانوان باید در مقابل نامحرم تمام بدن حتی موهای خود را بپوشانند و پوشاندن گردی صورت و دستها تا مچ لازم نیست و استفاده از نقاب و روبند واجب نیست و اگر کسی بیشتر از حد معمول خود را بپوشاند، اشکال ندارد.
➕ از معصوم علیهالسلام در مورد زنی که در نماز نقاب زده بود سؤال کردم، آن حضرت فرموند: «زمانی که نقاب بر موضع سجده قرار نگرفته باشد، اشکالی ندارد؛ گرچه بازگذاری صورت بهتر است».
➕ #امام_باقر_علیه_السلام به زنی که در حال احرام نقاب بر چهره داشت، برخورد کرد و به او فرمود: احرام ببند، صورت خویش را باز گذار و جامۀ خود را از بالای سرت بهگونهای قرار ده که آفتاب با چهرهات برخورد کند؛ زیرا اگر نقاب ببندی، صورتت در سایه خواهد بود و رنگ آن تغییری نخواهد کرد».
➕ یکی از مکروهات برای زن نمازگزار، نماز خواندن با نقاب است.
wikiporsesh.ir/نقاب_زدن
➕ #پوشیه، لباس عفاف است و لباس شهرت محسوب نمیشود. (مقام معظم رهبری)
leader.ir/fa/book/174?sn=23571
@wikifeqh
#بیت_المال #ویکی_فقه #حکومت_اسلامی #فقه
🔸 بیت المال به مکانی گفته میشود که اموال عمومی متعلّق به همهی مسلمانان در آنجا فراهم و نگهداری میشود تا در مصالح آنان صرف گردد. عنوان «بیت المال» بر خود اموال نیز اطلاق میگردد.
🔸 موارد مصرف شرعی بیت المال
➕ متصدّیان برقراری نظم و امنیت در جامعه؛ مانند حاکمان و والیان، قضات و منشیان آنان، نیروهای نظامی و انتظامی و غیره
➕ اقامه و احیای شعائر و آموزههای دینی؛ مانند پرداخت مستمری به مؤذن، امام جماعت، معلم قرآن، اعزام افراد به حج و زیارت قبر پیامبر صلّی اللّه علیه و آله در صورتی که ترک آن- به جهت عدم تمکن مالی- موجب تعطیلی حج و زیارت گردد.
➕ نیازمندیهای مرتبط با مصالح عمومی؛ مانند خرید ساز و برگ جنگی به منظور تقویت و تجهیز بنیهی دفاعی مسلمانان، یا مصالح شخصیای که بهگونهای مرتبط با مصالح عمومی است به شرط آنکه تدارک آن از راه دیگر ممکن نشود و اهمال آن نیز جایز نباشد.
➕ جبران خسارت واردهی بر مسلمان از ناحیهی اشتباه حاکم در حکم، در صورت مقصر نبودن وی، مانند آنکه؛ به سبب حکم حاکم، مالی از مسلمانی تلف شود یا عضوی از وی به جهت قصاص، قطع گردد. در این موارد، غرامت از بیت المال پرداخت میشود.
📌 برای مطالعهی ادامه مطلب به لینک زیر بروید.
wikifeqh.ir/بیت_المال
@wikifeqh
#امام_خامنه_ای #قرآن #ویکی_فقه
بسیج تنها تا آن روز پیروز است كه در یك دست بسیجی«قرآن» و در دست دیگرش«سلاح» باشد.
راز پیروزی مسلمین و وحشت و هراس دشمنان و معاندین از مسلمین در برافراختن پرچم قرآن است. بسیج باید مطیع مسجد، حامی مسجد، عامل به قرآن و حافظ قرآن باشد.
📲 شما هم یک رسانه باشید و حداقل به یک نفر ارسال کنید.
@wikifeqh
#اسلام_ایرانیان #ایران_شناسی
#ویکی_فقه
📍 برخی خیال میکنند که مسلمانان هنگام فتح #ایران به ایرانیان اجازه انتخاب آزاد دین را ندادند؛ بنابراین #اسلام ایرانیان از روی اجبار بوده است در حالی که:
🔸 #اجبار در پذیرش دین امکانپذیر نبوده و روند گسترش اسلام در ایران نیز، ادعای اجباری بودن اسلام ایرانیان را تأیید نمینماید و اساساً این حالت با روحیه ایرانیان آزادمنش سازگار نبود و نیست؛
مثلا بعد از حملههای مغولان به ایران که شاید از بیرحمانهترین و خونینترین اتفاقاتی است که در کشور ما رخ داده و منجر به نابودی بخش عظیمی از میراث فرهنگی ایران اسلامی گردیده، ایرانیان نه تنها به #دین و آیین مغولان گرایشی پیدا ننمودند، بلکه به مرور زمان، این مغولان بودند که در اثر همنشینی با دانشمندان مسلمان ایرانی به دین اسلام گرویده و جذب جامعهی بزرگ اسلامی گردیدند.
📌 برای مطالعهی ادامه مطلب به لینک زیر بروید.
wikiporsesh.ir/ایرانیان_و_پذیرش_اسلام
@wikifeqh
هدایت شده از ویکی فقه؛ دانشنامه علوم اسلامی
#بیانیه_گام_دوم_انقلاب #سبک_زندگی #ویکی_فقه
💢 آسیبشناسی سبک زندگی
🔸 سبک کنونی زندگی ما، به طور کامل التقاطی و بههمریخته است؛ بنابراین باید برای پالایش آن اقدام کنیم. اما چه عواملی باعث بههمریختگی سبک زندگی ما گردیده است؟
🔸 لازم نیست تمامی متغیرهای سبک زندگی را تغییر دهیم که این کار شدنی نیست. بلکه ابتدا یک یا دو عامل اصلی را که دیگر عوامل تابع آنها هستند، انتخاب میکنیم و روی آنها کارمیکنیم. اگر این عوامل تغییر کرد، عوامل فرعی هم تغییر میکنند.
🔻 #فردگرایی
مهمترین آسیب سبک زندگی که باید تغییر کند، فردگرایی است. فردگرایی یک آسیب جدی در سبک زندگی است. دنیای امروز و حتی جهان شرق به دلیل جهانیشدن به سمت فردگرایی میرود. برای نمونه، جملهی «این مشکل شماست.» متعلق به فرهنگ فردگرا است، فرهنگی که رشد و رواج باورهای آن باعث میشود که مسئولیتپذیری در قبال دیگران کمرنگ شود.
🔻 #مصرف_گرایی
غرب با نظریههای استعماری و پیشرفت فناوری و صنعتی خود، توانست جوامع دیگر را از حالت #انسجام_فرهنگی جدا کند و آنان را با هجوم ارزشهای خود، بهصورت چند پارچهی فرهنگی درآورد. با هجوم فرهنگی خود صدها سبک لباس، مسکن و الگوهای آرایشی را بر دیگر جوامع وارد کرد و روحیه مصرفزدگی و #تجمل_پرستی را گسترش داد.
آنچه میتواند از هجوم این نوع فرهنگ بر دیگر جوامع جلوگیری کند، آگاهی و توجه کشورها به حافظه تاریخی، ارزشها، تمدن و فرهنگ خودی است.
📌 برای مطالعهی ادامه مطلب به لینک زیر بروید.
wikifeqh.ir/عدالت_اجتماعی_و_سبک_زندگی_اسلامی
@wikifeqh
هدایت شده از ویکی فقه؛ دانشنامه علوم اسلامی
#بیانیه_گام_دوم #سبک_زندگی #ویکی_فقه
📍حقیقتا نمیتوان به سبک زندگی هیچ ملتی ایراد گرفت؛ چرا که سبک زندگی نتیجهی انباشت تجربههای تاریخی یک ملت است. اما میتوان معیارهایی را مشخص کرد و از آن زاویه، آن را آسیبشناسی کرد. سبک زندگی هر نسلی مؤلفههای مشخصی دارد.
➕ با توجه به این مطلب، چون توسعه فرهنگی در #ایران در سطح مطلوبی نیست، بنابراین مؤلفهها یا ویژگیهای سبک زندگی ایرانی نیز متناسب با آن تحول یافته و سبب ظهور مؤلفههایی در ایران معاصر شده است.
▫️مؤلفههای سبک زندگی کدامند؟
▫️موانع سبک زندگی موجود چیست؟ ▫️فرهنگ و توسعهی فرهنگی مطلوب کدام است؟
📌 برای مطالعه پاسخ پرسشها به لینک زیر بروید.
wikifeqh.ir/سبک_زندگی_و_توسعه_فرهنگی
@wikifeqh
#بیانیه_گام_دوم #ویکی_فقه #توسعه_فرهنگی #سبک_زندگی
✅ راههایی که زندگی شما بهتر میکند
📍میان سبک زندگی و توسعهی فرهنگی رابطهای مستقیم وجود دارد. به این معنا که میتوان با تلاش برای توسعه فرهنگی به بهبود سبک زندگی خود امیدوار شد. به منظور ارتقای فرهنگی ضروری است تمهیداتی اندیشیده و راهبردهایی اتخاذ شود.
➕ #مطالعه
بهنظر میرسد در گام نخست، جامعه باید بخشی از درآمد خود را صرف خرید کتاب و مجله کرده و بخشی از اوقات خود را با مطالعه پر کند. و اینکه فرهنگ شفاهی، باعث بینیازی انسان به کتاب میشود، تصور صحیحی نیست؛ چرا که نداشتن مطالعه، فکر، رفتار، خلقیات و انرژی انسان را به حالت انجماد میرساند.
➕ #قانون_گرایی
دومین راهبرد تکیه بر قانونگرایی است؛ یعنی افراد باید بیاموزند که در چهارچوب قانون عمل کنند. قانون نیز باید برای افراد بهصورت عادت در آید. بهدلایلی برخی از مردم، علاقمند به رعایت هیچ قاعدهای نیستند و بالعکس از هر روشی استفاده میکنند تا به منافعشان برسند. تا زمانیکه این موضوع اصلاح نشود، مشتقهای مثبت سبک زندگی ناشی از توسعهیافتگی هم اصلاح نمیشود.
📌 برای مطالعهی کامل مطلب به لینک زیر بروید.
wikifeqh.ir/سبک_زندگی_و_توسعه_فرهنگی
@wikifeqh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 #کلیپ_تصویری | دو توصیه مهم از حضرت آیت الله اراکی (ره)
👤 #حجت_الاسلام_عاملی
@wikifeqh
🗓 تقویم مناسبتی هفتگی آذر ماه ۹۸
🔸 #امام_خامنه_ای: ما اَرسَلنا مِن رَسولٍ اِلّا لِیُطاعَ بِاِذنِ الله؛ معنای «لِیُطاعَ» فقط این نیست که اگر گفت نماز بخوانید، نماز بخوانید؛ نه، معنایش اطاعت در همهی امور زندگی است.
➕ #سبک_زندگی #ویکی_فقه
📲 شما هم یک رسانه باشید و حداقل به یک نفر ارسال کنید.
@wikifeqh
#سیره_پیامبر #حکومت_اسلامی
#ویکی_فقه #اخلاق_سیاسی
🖱 اصول اداره جامعه
📍 پیامبر (صلیاللهعلیهوآله) که سمت رهبری جامعه اسلامی را بر عهده داشت برای اداره کردن این جامعه گسترده به اصولی پایبند بود که توانست با این اصول، جامعهای آرمانی به وجود بیاورد که در این حکومت حق ضعیف از قوی به خوبی گرفته شود و حکومتی پر از عدل و داد برای مردم تشکیل دهد.
📌 برای مطالعه اصولی که پیامبر خدا (صلیاللهعلیهوآله) در ادارهی جامعه به آنها بسیار پایبند بود و مراعات میکرد، به لینک زیر بروید 👇
wikifeqh.ir/اصول_اداره_جامعه_در_سیره_نبوی
@wikifeqh
Eibhaye sabke zendegi1_139856205144.mp3
2.97M
🎵 #کلیپ_صوتی | عیوب سبک زندگی
👤 #امام_خامنه_ای
@wikifeqh
#مصرف_گرایی #سبک_زندگی #اقتصاد #ویکی_فقه
📍حیات بشری، وابسته به منابع کرهی زمین بوده و با توجه به محدودیت دسترسی به این منابع، بحث مصرف و اصلاح الگوی آن از اهمیت ویژهای برخوردار است. به ویژه آنکه با گسترش زندگی #شهرنشینی و افزایش دامنهی فعالیتهای تبلیغاتی رسانههای مختلف غربی و تشویق به مصرف زیاد کالاهای مصرفی، شاهد روند لجام گسیختهای در مصرف انسانهای معاصر هستیم؛ بنابراین مصرف گرایی یکی آسیبهای سبک زندگی اسلامی ایرانی است.
حال اینجا این سؤال مطرح میشود که عوامل مصرفزدگی جوامع و اسراف در منابع چیست؟
📌 برای مطالعهی پاسخ به لینک زیر بروید.
wikifeqh.ir/مصرفگرایی
@wikifeqh
هدایت شده از ویکی فقه؛ دانشنامه علوم اسلامی
#رجال #زیارت
#اعلام #ویکی_فقه
🔅 جای شک نیست #زیارت حضرت #عبدالعظیم_حسنی (علیهالسّلام) از سوی امام معصوم (علیهالسّلام) توصیه شده است، لذا از وظایف اخلاقی ما محسوب میشود که به زیارت ایشان بشتابیم.
◽️ در برخی روایات مانند روایت امام هادی علیهالسلام #زیارت او برابر با زیارت امام حسین علیهالسلام شمرده شده است.
✅ اما سوال اصلی اینجاست که آیا زیارت عبدالعظیم علیهالسلام به طور مطلق میتواند جایگزین زیارت امام حسین علیه السلام شود؟
🔗 پاسخ این پرسش را در لینک زیر 👇 بیابید.
wikifeqh.ir/حضرت_عبدالعظیم_حسنی
@WikiFeqh
هدایت شده از ویکی فقه؛ دانشنامه علوم اسلامی
🔅عظمت معنوی #حضرت_عبدالعظیم علیهالسلام
wikifeqh.ir/حضرت_عبدالعظیم_حسنی
🔅 ۴ ربیع الثانی سالروز ولادت حضرت عبدالعظیم حسنی علیه السلام
✅ #ویکی_فقه؛ دانشنامهی علوم اسلامی
@WikiFeqh
wifeqh.mp3
2.59M
🎵 #کلیپ_صوتی | اگر توان مدیریتی ندارید مسئولیت نپذیرید
👤 #امام_خامنه_ای:
هر مسئولیّتی، هر سِمَتی، هر تواناییای، در کنارش یک مسئولیّتی دارد، یک تعهّدی وجود دارد. باید دید که آیا میتوانید آن تعهّد را انجام بدهید یا نه؟».
______________________
اهلیت به معنی برخورداری از شایستگی لازم برای تصدی امور میباشد. رعایت این اصل در عرصهی #مدیریت، یکی از مهمترین مسائل شمرده میشود. و به قدری اهمیت دارد، که خداوند متعال در قرآن، در مورد آن هشدار داده است: «ان الله یامرکم ان تؤدوا الامانات الی اهلها.»
📌 برای مطالعهی کامل مطلب به لینک زیر بروید.
wikifeqh.ir/رعایت_اهلیتها_در_مدیریت_پیامبر
@WikiFeqh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #کلیپ_تصویری | وظایف رهبری از زبان خودشان
#ویکی_فقه #اندیشه_سیاسی
وظیفه رهبری آنجایی است که احساس کند یک حرکتی دارد انجام میگیرد که این حرکت، مسیر نظام را دارد منحرف میکند. اینجا وظیفهی رهبری است که بیاید در میدان و به هر شکلی که ممکن است بِایستد و نگذارد؛ ولو مورد جزئی باشد.
➕رهبری نمیتواند در تصمیمگیریهای موردیِ دستگاههای گوناگون دولتی مدام وارد بشود و بگوید این باشد، این نباشد؛ این نمیشود. نه قانون این اجازه را میدهد و نه منطق.
@wikifeqh