#ویکی_فقه #سوره_الرحمن #قرآن_شناسی
💢 نکاتی درباره سوره الرَّحمن
🔸 «رحمان» از اوصاف و القاب خاص خداوند و حاکی از رحمت واسعه الهی است. نام سوره الرحمن به تناسب کلمه «الرحمان» در آیه نخست آن است.
🔸 نام دیگر #سوره، «آلاء» است، این واژه جمع «الی» به معنای نعمتها و نیکیها است. چون واژه «آلاء» ۳۴ بار در قرآن آمده که ۳۱ بار آن در این سوره است، و از طرف دیگر، این سوره در مقام شمارش و تبیین نعمتهای خداوند است، به این اسم نامگذاری شده است.
🔸 هر چیز زیبا و با چشم انداز خوب را « عروس » میگویند. سورهی الرحمن به دلیل اسلوب و آهنگ خاصش و به جهت برشمردن نعمتهایفراوانالهی و اسلوب خاص خود، یکی از سورههای بسیار زیبا و خوش منظر قرآن، عروس القرآن هم میگویند.
🔸 گفتن «لا بشیء من آلائک ربّ اکذّب» بعد از خواندن «فبأی آلاء ربّکما تکذّبان» در این سوره، استحباب دارد.
🔸 مداومت بر تلاوت الرّحمن، خواندن آن بعد از نماز صبح جمعه و قرائت آن در نمازهاینافله به ویژه در رکعت اول نماز زیارت، در رکعت دوم نماز استخاره و در رکعت دوم نماز برای امام هادی علیه السّلام، مستحب است.
wikifeqh.ir/سوره_الرحمن
@wikifeqh
#حدیث #ویکی_فقه #قربانی
#پیامر_اکرم_صلى_الله_عليه_و_آله:
مَن بَنى مَسكَنا فَليَذبَح كَبشا سَمينا، وَ ليُطعِم لَحمَهُ المَساكينَ، ثُمَّ يَقولُ: «اللّهُمَّ ادحَر عَنّي مَرَدَةَ الجِنِّ وَ الإِنسِ وَ الشَّياطينِ، و بارِك لَنا في بُيوتِنا» إلاّ اُعطِيَ ما سَأَلَ.
هر كس خانهاى مىسازد، گوسفند چاقى قربانى كند و گوشت آن را به بينوايان دهد. سپس بگويد: «پروردگارا! سركشانِ جن و انس و شياطين را از من بران و اين خانه را براى ما مبارك گردان». اگر چنين كند، آنچه خواسته است، عطايش كنند.
lib.eshia.ir/15151/1/186/سَمِيناً
@wikifeqh
#علم_قرائت #مد_تمکین #قرائت_قرآن #مد_تمکین
🔹 انجام مد به مقدار یک الف و هنگام تلاقی دو حرف «و» یا دو «ی» را مد تمکین گویند. این مد هنگام تلاقی دو حرف «و» یا دو حرف «ی» پدید میآید که یکی از آنها حرف مد و دیگری حرف لین است؛ مانند: (فی یوم الدین) و (الذی یوسوس)، (اصبروا و صابروا).
🔹 این مد به اندازه یک الف کشیده خواهد شد و برای فرار از ادغام متماثلین یا حذف یکی از آنها صورت میگیرد.
💢 سیوطی، به نقل از ابوبکر احمد بن حسین بن مهران نیشابوری، مد تمکین را مدی دانسته که قبل از همزه قرار گرفته و سبب مد را تمکن از تحقیق همزه و تلفظ از مخرج آن دانسته، مثل: «اولئک»؛ «الملائکة» و «شعائر».
wikifeqh.ir/مد_تمکین
@wikifeqh
هدایت شده از ویکی فقه؛ دانشنامه علوم اسلامی
#اعلام #علمای_شیعه #امام_خمینی
#ویکی_فقه
امام خامنهای:
مرحوم سید مصطفی خمینی (ره) یکی از شخصیت های بالقوه و بالفعل اسلام بود. روزی که ایشان شهید شدند، در حدود سنین ۴۸ - ۴۷ سالگی بودند و در آن سن جزء ممتازینی بود، که در حوزه های علمیه قم، نجف، مشهد، و ... وجود داشت.
🔻🔻🔻
wikifeqh.ir/سیدمصطفی_خمینی
@wikifeqh
#فلسفه_اسلامی #اصطلاح_فلسفی #ویکی_فقه #قرآن #فلسفه
🔰 چیزی که اول و آخر ندارد
در قرآن کریم آمده است: «قُلْ أَرَأَيْتُمْ إِنْ جَعَلَ اللَّهُ عَلَيْكُمُ النَّهَارَ سَرْمَدًا إِلَىٰ يَوْمِ الْقِيَامَةِ».
🔹 سرمد چیزی است که اول و آخر ندارد اما دو چیز دارد؛ یکی #دوام_وجود در گذشته که به آن #ازل میگویند و یکی دوام وجود در آینده که آن را ابد مینامند.
🔹 بزرگان #فلاسفه بر این عقیدهاند که #سرمد عبارتست از نسبت ثابت به ثابت. به نظر این افراد، موجودات دو دستهاند: یا در زمان هستند که این دسته دارای حرکت است و یا نه حرکت است و نه دارای حرکت است و در نتیجه در زمان هم نیست. این دسته از موجودات اگر جنبه نسبت ثبات آنها با امور متغیر در نظر گرفته شود این معیت و همراهی، #دهر نامیده میشود و اگر نسبت ثباتش با امور ثابت در نظر گرفته شود این همراهی را سرمد مینامند.
wikifeqh.ir/سرمد
@wikifeqh
#اخلاق #ذکر #فضائل_اخلاقی #ویکی_فقه
🔴 ذکر و یاد خدای متعال چه اثری دارد؟
🔸 یکی از آثار یاد خدای متعال، تقید و پایبندی انسان ذاکر، نسبت به دستورات الهی و رعایت حلال و حرام خداوند است.
1⃣ ذکر خدا، باعث میشود انسان، نعمتهای الهی و اجر و پاداشی را که به بندگان صالح و درستکار، وعده داده شده، به یاد آورد و برای رسیدن به آن، تلاش مضاعف نموده، و پذیرش مشکلات بندگی، برایش آسان شود.
2⃣ از سوی دیگر به واسطه تقویت ایمان، اراده ذاکر در جهت رعایت احکام و دستورات الهی، برای نجات و رهایی از [عذاب] و آتش جهنم که برای انسان های متخلف، وعده داده شده، قویتر خواهد شد.
📌ادامهی مطلب را در لینک 🔗 زیر بخوانید:
wikifeqh.ir/آثار_ذکر_خدا
@wikifeqh
مذهبی.mp3
387.5K
🎵 علت خمیدگی کمر آیت اللہ میرزا جواد آقا تھرانی از زبان آیت الله مجتهدی تهرانی(ره)
@wikifeqh
#شبهات_مهدویت #وهابیت #مهدویت #ویکی_فقه
⁉️ نام پدر #امام_زمان_علیه_السلام کیست؟
طبق اعتقاد شيعيان دوازده امامي، پدر حضرت مهدي (عجّلاللهفرجهالشريف)، امام حسن عسکري (عليهالسلام) است؛ در حالی که برخی از علمای اهل سنت، براي ابطال دیدگاه شيعه در مورد امام زمان (عجّلاللهتعاليفرجهالشريف)، ادعا کردهاند که طبق روايات نام پدر آن حضرت، عبدالله است؛ از جمله ابنتيميه که در حقيقت مؤسس فکری وهابيت به شمار میرود.
📌 ادامهی مطلب را در لینک 🔗 زیر بخوانید:
wikifeqh.ir/نام_پدر_امام_زمان
@wikifeqh