برگی از معرفت🍂
شرح عرفانی دیوان حافظ🌻
غزل10 بیت8
نشوى واقفِ يك نكته ز اسرار وجود
تا نه سرگشته شوى دايره امكان را
⭐️شرح : اى خواجه ! ممكن نيست كسى را از اسرار عالم وجود و ملكوتشان آگاه كنند، مگر با مجاهدت و كوشش در بندگى و كوبيدن درب خانه حضرت محبوب، به هر طريق ممكن. بخواهد بگويد : منى كه عمرى تو را مراد قرار داده ام سرگشته مگردان ؛ كه :
«فَأَسأَلُكَ بِاسْمِكَ الَّذى ظَهَرْتَ بِهِ لِخاصَّةِ أوْلِيآئِك َ، فَوَحَّدُوكَ وَ عَرَفُوك َ، فَعَبَدُوكَ بِحَقيقَتِك َ، أنْ تُعَرّفَنى نَفْسَكَ ، لِاقِرَّ لَكَ بِرُبُوبِيَّتِكَ عَلى حَقيقَةِ الإيمانِ بِك ، و َلا تَجْعَلْنى يا إلهى مِمَّنْ يَعْبُدُ الإسْمَ دُونَ المَعْنى
و َاَلْحَظْنى بِلَحْظَةٍ مِنْ لَحَظاتِك َ، تُنَوّرُ بِها قَلْبىِ بِمَعْرِفَتِكَ خاصَّةً ، و َمَعْرِفَةِ أوْلِيآئِك َ؛ إنَّكَ عَلى كُلّ شَىْءٍ قَديرٌ.» «1»
#ترجمه : پس از تو درخواست مى كنم - به حقّ اسمى كه به آن بر دوستان خاصّ خود ظهور مى نمايى، تا اينكه به مقام توحيد و معرفتت نايل گشته و در نتيجه حقيقتاً تو را عبادت مى كنند - كه خودت را به من بشناسانى، تا به ايمان و باور حقيقى به تو، به پروردگارىات اقرار نمايم. و اى معبود من! مرا از آنانى قرار مده كه اسم بدون معنى را عبادت مى كنند، و به گوشه چشمى از نگريستن هايت به من نظر افكن، كه بدان دلم را بويژه به معرفت خود، و شناخت اوليائت روشن گردانى؛ كه تو بر هر چيز توانايى.
(1) بحار الانوار ، ج ۹۴ ، ص ۹۶
📗منبع : #جمال_آفتاب ٬ ص 97
علمی عرفانی👇
@wittj2
🔮🎷چگونه صاحب علم لدنی (موهبتی ) شویم ؟
🔑خداوند جامع #اسماء_کمالیه است مثل رحمان، رحیم و ... تا هزار اسم برای خدا شمرده شده. اما انسان ها هر کدام مظهر یک یا چند اسم از اسماء خدا هستند. لذا یک انسان به خودی خود از خداوند دور است، کسی که هزار کمال دارد کجا و کسی که یک کمال دارد کجا؟
🔑به این نکته توجه شود که هر انسانی تمامی #صفات_کمالیه الهی را داراست منتهی هر کسی یک یا حداکثر سه صفت کمالی را ظهور می دهد و بقیه در او در حد #استعداد باقی می مانند. الا انسان کامل که تمامی صفات را در حد فعلیت بروز می دهد.
⭐️ #فیوضات_وجودیه که هر لحظه از خداوند بر موجودات عالم وارد می شوند قسمت بسیار ضعیفی از آن نصیب یک موجود یا یک انسان می شود. حال انسانی که دارای #صفت_علم است فقط یک فیض از هزار فیض را می گیرد و در نتیجه در علم کامل تر می شود. اگر این شخص بخواهد به طور طبیعی پیش برود، #حرکت_استکمالی او در علم بسیار ضعیف و کند است.
⭐️👌اما اگر انسان خودش را از این واسطه های ضعیف برهاند و با یک واسطه ی بسیار قوی مرتبط شود که آن واسطه خودش بدون واسطه با خدا اتصال دارد، یا این که خودش را در شرایطی قرار دهد که عنایت خدا در آنجا بسیار است و فیوضات الهی بی حد و مرز وارد می شود. در اینجاست که انسان به طور ناگهانی در معرض تهاجم #فیض_علم قرار می گیرد و علوم و اسراری بر او باریدن می گیرد و چنین انسانی صاحب #علم_لدنی می شود.
علامه ذوالفنون مروجی سبزواری🌻
#سلسله_دروس_اسرار_حج
علمی عرفانی👇
@wittj2
Ali.Zandvakili.Kaabe.Delha.Mp3.128kbps_p30download.com.mp3
4.2M
🎷علی زند وکیلی
⭐️کعبه دلها
@wittj2
مینال که ناله مرهم آمد
بر زخم جراحت جدایی
تا کشف شود ز ناله تو
چیزی ز حقیقت خدایی
مولانای جان🌻
@wittj2
ای زندگی تن و توانم همه تو
جانی و دلی ای دل و جانم همه تو
تو هستی من شدی از آنی همه من
من نیست شدم در تو از آنم همه تو
مولانای جان🌻
درود صبحتان دلنواز🌹
@wittj2
🔮🎷جذب قلب
قسمت اول
⭐️عبادت اصلش برای روح است.
⭐️ شرک خفی این است که عقل باور دارد رب یکی و آن الله است ولی قلب محبت دنیا را دارد
میخواهید،ببینید رب تان کیست؟
ببینید محبت و جذب قلبتان به طرف کیست.
⭐️ رب کسی است که انسان را از نقص به کمال میرساند،و چون انسان نقص را دوست ندارد و کمال را دوست دارد،
بنابراین کسی را هم که انسان را از نقص بیرون اورده و به کمال میرساند دوست دارد.
#برگرفته_از_جلسه_عاشورا
#آیت_الحق_علامه_مروجی_سبزواری🌻
علمی عرفانی👇
@wittj2
🔮🎷جذب قلب
قسمت دوم
نظر اولیاء
⭐️ مردم از جهت طبیعی با یکدیگر ارتباط دارند و در کف زندگی میکنند.
اما اولیاء در آسمان وجود انسان سیر میکنند.در منطقه عقل و روح و سر انسان ها پرواز میکنند.
نظر اولیاء یعنی
یک جاذبه ای را میفرستند،به باطن قلب ها نگاه میکنند،میبینند که قلبی هست که هرچند لایه های ظلمت دورش را گرفته و سیاه است،اما اگر به راه بیفتد و یک سیر به طرف بالا طی کند،خوب میشود.
یک قلبی هست که اگر استخراج و بر روی آن کار بشود و به طرف عوالم بالا جذب بشود چیز خوبی میشود.
از همان جا جذبی بر این ها وارد میکنند،یکمرتبه قلب را از عالم طبیعت که لایه های حجاب ظلمت دورش را گرفته به طرف بالا میکشند.
#برگرفته_از_جلسه_عاشورا
#آیت_الحق_علامه_مروجی_سبزواری🌻
علمی عرفانی👇
@wittj2
آثار بی توکلی به خدا.mp3
3.14M
🎷علامه مروجی سبزواری
آثار بی توکلی به خدا
علمی عرفانی👇
@wittj2
🔮🎷عرفان مخلصانه و جهاد مصلحانه در سلوك حسينى (۲۳)
👈بر اين اساس، در دعاى عرفه فرمود:
«الهى ترَدّدى فى الاثار يوجبُ بعدَ المزار فاجمعنى عليك بخدمةٍ توصِلُنى اليك»؛
پروردگارا سرگردانى من در گرداب جلوه موجودات كه آثار تو هستند، موجب دورى ديدارت شده است. پس جمع كن مرا بر خودت به خدمتى و اعمال و طاعاتى كه مرا به وصالت كامياب نمايد.
⭐️تردد در آثار و سرگردانى ميان موجودات، كه حجاب وجه وجودند، با احساس بُعد و غربت همراه بوده و بيم و اندوه عارف شاهد، از آن سرچشمه مىگيرد.
از اينرو، از خدا مىخواهد تا پراكندگى خواطر و خواستههاى او را، كه از لوازم زندگى در دنياست، از او بگيرد و هوش و همتش را بر خدمت و طاعتى جمع آورد و متمركز سازد كه به وصول و لقاى محبوب انجامد.
👈همين انصراف اراده از اغيار و اقبال به دلدار، طاعت است؛ يعنى گردن نهادن اراده و انديشه وعطفشدن به سوى او درساحت نظر و عمل.
⭐️طاعت مراتبى دارد:
✨ابتدا پرهيز از گناهان،
✨سپس پروا از همه خواستههايى كه در آن نيت تقرّب به معشوق ازلى نيست،
✨و در نهايت، جهاد و شهادت كه دامن وجود انسان را از اين سراى كثرت و هجران برمىكشد و غبار كثرت اغيار را نه تنها از دامن انديشه و اراده آدمى كه از هستى او مىافشاند و انسان را در جوار دلدار مىنشاند.
👈پس معرفت راستين، خشوع را در پى دارد،
و نتيجه خشوع، طاعت و فرمانبرى از اوست.
البته معرفت مستقيماً نيز طاعت را ثمره مىدهد.
👈در حديثى كه پيشتر از امام حسين نقل شد، آمده بود:
قومى هستند كه خدا را شكراً عبادت مىكنند. اين نتيجه معرفت است؛ زيرا وقتى عارف خداى بخشنده را با اوصاف جود و رحمت و مغفرت و لطف مىشناسد، از سر صدق و وفا به او روى آورده و سر طاعت بر آستانش مىسايد، و با اين ذلّت به عزّت بىپايان حق تعالى مىپيوندد.
علمی عرفانی👇
@wittj2