🔮🎷عرفان عملی
چه کنیم علاوه بر دانا ، دارا بشویم ؟
چگونه به شــهــود برسیم ؟
استاد ، جواب را با مثال فرمودند :
همه ما میدانیم که مرده ، جماد است و حرکت و اقدام عملی ندارد شک نداریم،
اما اکثریت مردم به تنهایی از مرده می ترسند.
⭐️مثلاً مرده ای در اتاقی باشد و از فردی بخواهیم که شب تا صبح را تنهایی با مرده سر کند، زیر بار نمیرود و میگوید میترسم با اینکه شک ندارد و علم به این دارد که از جنازه کاری بر نمیاید ، حالا اگر جنازه فرد غریبه ای را کنار مرده شوری در سالن بگذاریم و از او بخواهیم شب تا صبح آن را نگه دارد ، شب در کنار او سفره پهن میکند و شام میخورد، چایی اش را دم میکند و میخورد و میخوابد استراحت میکند . باخیال راحت ،...
چه بسا خوابهای خوش هم میبیند.
👌تفاوت من که میترسم با مرده شور در کجاست؟
➖من که خبر دارم و مرده شور هم خبر دارد.
➖خبر من دانایی من است و خبر مرده شور دارایی او.
👌این فرد مرده شور دارای اش را از کجا بدست آورد ؟
🎯جواب ، تکرار تکرار تکرار
شستن اولین مرده تا صد تا مرده ، چقدر تغییر کرده ؟
➖با هر بار شستن مرده است اضطرابها، دلهره ها و ترس های او می ریزد و کم کم به باور میرسد که مرده حرکت نمیکند و آن را مثل چوب خشکی جابهجا میکند .
استاد ضیایی🌻
علمی عرفانی👇
@wittj2
🔮🎷نتیجه اصل اول جواب شبهه راسل،فیلسوف معروف انگلیسی،متوفی ۱۹۷۰.
🚨شبهه بزرگ راسل در غرب که طرفداران بسیاری دارد را بیان میکنیم .
شبهه برخوردار از دو اشکال است؛👇
⭐️اشکال اول ، عدالت خدا را زیر سوال می برد میگوید:
شما مذهبی ها میگویید اگر فردی ۶۰ یا ۷۰ سال مرتکب گناه شود ، برای همیشه باید در جهنم بسوزد. برای ابد...
چرا ؟
چرا ؟
از طرفی هم می گویید؛ خدا عادل است ، عدل ازاصول مذهب شما شیعیان است.
باید بین جزا و عمل تناسب باشد ، در قرآن شما آمده است که :
النساء۹۳
وَمَن يَقْتُلْ مُؤْمِنًا مُّتَعَمِّدًا فَجَزَاؤُهُ جَهَنَّمُ خَالِدًا فِيهَا
اگر فردی کسی را کشت ، خلود ،یعنی ابدی،غیر متناهی.در جهنم است ، این از نظر کمیت .
وَغَضِبَ اللَّهُ عَلَيْهِ وَلَعَنَهُ وَأَعَدَّ لَهُ عَذَابًا عَظِيمًا
این ازجهت کیفیت ،
برای برای انسانهای کفر پیشه ، آمده که :
اعدالله عذاب الیما (عذاب دردناک)
اعدالله عذابا مهینا ( عذاب خوار کننده)
اعدالله عذابا عظیما (خود خدای عظیم ، میگوید عظیم )
👈لحاظ کمیت و به لحاظ کیفیت تناسبی نیست.
ادامه دارد...
استاد ضیایی🌻
علمی عرفانی👇
@wittj2
از طرف دیگه هم شما شیعیان می گویید:
که اگر فردی قبول کرد که ۵۰ - ۶۰ سال عبادت کند و در مسیر حق قدم بردارد و تا ابد در بهشت میماند،به لحاظ کمیت ،
در چه بهشتی ؟
حدیث قدسی آمده ، اعدت لعبادی الصالحین ، مالاعین رأت و لا أذن سمعت ولاخطر علی قلب بشر ، به لحاظ کیفیت .چه ناز و نعمتی ، نه چشمی دیده و نه گوشی شنیده و نه به قلبی خطور کرده .
👈آقای راسل میگوید ، حالا این طرف قضیه را میشود یه جوری قبول کرد و بگوییم لطف اوست و بهتر میدهد .
اما جهنم را چطور میشود قبول کرد ؟!
از لحاظ کمیت این فرد ۵۰ سال سرپیچی از خدا کرده است ،
از لحاظ کیفیت این جوری بسوزد که اگر قطره ای از آتش جهنم بر زمین بریزد همه آن را ذوب میکند ، میسوزد و دوباره پوست روییده می شود و دوباره می سوزد.
عدالت خدا کجاست ؟
... كُلَّمَا نَضِجَتْ جُلُودُهُم بَدَّلْنَاهُمْ جُلُودًا غَيْرَهَا لِيَذُوقُوا الْعَذَابَ
ادامه دارد...
استاد_ضیایی🌻
علمی عرفانی👇
@wittj2
بررسی عدل الهی و نقد شبهات آن با تأکید بر آرای امام خمینی(ره).pdf
105.2K
⭐️بررسی عدل الهی و نقد آن
علمی عرفانی👇
@wittj2
ما را بجز از عشق تو، در خانه کسی نیست
بنمای رخ، از پرده که در خانه کسی نیست
بردار مه از سلسله تا خلق بدانند
کز سلسله داران تو، دیوانه کسی نیست
سلمان ساوجی🌻
@wittj2
در مسلخ عشق جز نکو را نکشند
روبه صفتان زشت خو را نکشند
گر عاشق صادقی ز کشتن مگریز
مردار بود هر آنکه او را نکشند
خاقانی🌻
👇
@wittj2
🔑اذان و نماز اول وقت
عاشق آن نیست کـه هر دَم طلب یــار کند
عاشـق آن اسـت ڪــه دل را حــرم یــار کند
💟دلتون حرم یار غایب ان شاءالله
🔆اللهُّـــمَ عَجـــِل لوَلیکـــَ الفَــرَج🔆
👇
@wittj2
🔮🎷عرفان عملی
🎯چهار ذکر کلیدی برای «رفع اندوه» از دل
⭐️برای رسیدن به نشاط معنوی اول باید اندوههای دنیایی را از دلمان بزداییم، که یک راهش استفاده از ایمان است. متاسفانه ما زیاد عادت نداریم از ایمانمان استفاده کنیم درحالیکه میتوانیم از ایمان خودمان سرور بگیریم.
👌⭐️عملیات بهرهگیری از ایمان برای رفع اندوه و ایجاد سرور قلبی، چگونه است؟ یک عمل مهم، استفاده از ذکر است. امام صادق(ع) با معرفی چهار ذکر کلیدی، راه رفع اندوه-که مقدمۀ کسب نشاط معنوی است- را به ما نشان داده است(عَجِبْتُ لِمَنْ فَزِعَ مِنْ أَرْبَعٍ...؛ خصال صدوق/۱/۲۱۸)
1️⃣ برای از بین بردن خوف و ترس: کسی که میترسد چرا بهسوی این سخن خدا فرار نمیکند «حَسْبُنَا الله وَ نِعْمَ الْوَکِیل» (آلعمران/۱۷۳) یعنی خدا برای ما کافی است و خدا وکیل خوبی است!
2️⃣ برای رفع اندوه و دلگرفتگی: کسی که دلش گرفته، چرا سراغ این سخن خدا نمیرود «لَّا إِلَاهَ إِلَّا أَنتَ سُبْحَانَکَ إِنىِّ کُنتُ مِنَ الظَّلِمِین» (انبیاء/۸۷) که این به #ذکر_یونسیه مشهور است.
3️⃣ برای در امان بودن از مکر و فریب دیگران: کسی که به او مکر شده و فریبش دادهاند، چرا این آیه را نمیخواند «وَ أُفَوِّضُ أَمْری إِلَى الله إِنَّ الله بَصیرٌ بِالْعِبادِ» (غافر/۴۴) یعنی کارم را به خدا واگذار کردم و خدا نسبت به بندگانش بصیر است.
4️⃣ برای رسیدن به خواسته و آرزوی دنیایی: کسی که دنیا میخواهد چرا این آیۀ قرآن را نمیخواند «مَا شَاءَ الله لَا قُوَّةَ إِلَّا بِالله» (کهف/۳۹) یعنی هرچه خدا بخواهد! و هیچ کسی جز خدا قدرت ندارد.
علیرضا پناهیان🌻
👈 متن کامل:
panahian.ir/post/4028
علمی عرفانی👇
@wittj2
مهدی شناسی👇
🔮🎷زیارت آل یاسین(۲۰)
🌹و العلم المصبوب🌹
قسمت سوم
حضرت موسی بن جعفر علیه السلام🌻 فرمودند: « رسیدن علم به ما بر سه گونه [ و از سه راه] است: گذشته و آینده و پدید شونده.امّا گذشته برای ما تفسیر گردیده ، و آینده: برای ما نوشته شده است ، و پدید شونده: به دل های ما افکنده [ و الهام] می شود و در گوش ها تأثیر می کند، و این بهترین دانش ماست.
⭐️ این علوم بی پایان در زمان ظهور امام زمان(علیه السّلام) 🌻آشکار خواهد شد ، چنانکه سعد بن طریف از اصبغ بن نباته نقل کرده که گفت: امیرالمؤمنین (علیه السّلام) 🌻چنان بود که هرگاه مردی در پیشگاه حضرتش قرار می گرفت ، به او می فرمود: فلانی ! آمادۀ سفر آخرت باش و برای خودت هر چه می خواهی مهیّا کن که در فلان روز ، فلان ساعت بیماری تو فرا می رسد و سبب بیماری تو چنین و چنان است و در فلان ماه ، فلان روز ، فلان ساعت خواهی مرد. سعد می گوید: این سخن را برای امام باقر (علیه السّلام) 🌻تعریف کردم. فرمود: همین طور است. عرض کردم: فدایت شوم! پس چرا شما برای ما این خبرها را نمی فرمایید تا آمادۀ سفر آخرت شویم؟ فرمود: این در را علی بن الحسین علیهما السلام بست ، تا زمانی که قائم ما – عجّل الله فرجه الشریف – بپا خیزد.
از امام صادق (علیه السّلام) 🌻روایت آمده که فرمودند: « علم بیست و هفت حرف-(= بخش) است ، تمام آنچه پیغمبران آورده اند ، دو حرف است که مردم تا به امروز جز دو حرف ندانسته اند ، و چون قیام کنندۀ ما- عجّل الله فرجه الشریف – بپا می خیزد ، بیست و پنج حرف دیگر را برآورد و به ضمیمۀ آن ، دو حرف دیگر را در میان افراد بشر آشکار و پراکنده سازد».
در حدیثی طولانی از حضرت امیرالمؤمنین (علیه السّلام)🌻 است که فرمودند: « و علم در دل های مؤمنین واقع می شود ، پس هیچ مؤمنی به علمی که نزد برادرش هست ، احتیاج نخواهد داشت» و تأویل این آیه : ( یُغنِی اللهُ کُلّاً مِن سَعَتِهِ )؛ خداوند هر یک را به رحمت واسعۀ خویش بی نیاز فرماید. مراد آن روز،زمان ظهور است و زمین در آن روز ، گنجینه های خود را برای آنان بیرون می آورد و قائم – عجّل الله فرجه الشریف – خطاب به آنان می فرماید: (کُلُوا وَ اشرَبُوا هَنِئاً بِما أَسلَفتُم فِی الأَیّامِ الخالِیَةِ)؛ بخورید و بیاشامید ، گوارایتان باد پاداش آنچه در روزگار گذشته پیش فرستاده اید.
از امام باقر(علیه السّلام) 🌻روایت شده که فرمودند: « علم به کتاب خدای- عزّ و جلّ- و رسول او- (صلی الله علیه و آله و سلم) در قلب مهدی ما (علیه السّلام) رشد می کند، همچنان که گیاه به بهترین وجه می روید. پس هر کدام از شما که باقی بماند تا هنگامی که [ در زمان ظهور] او را دیدار نماید، هنگام دیدنش عرضه بدارد: سلام بر شما ای اهل خانۀ رحمت و نبّوت و کانون علم و جایگاه رسالت».
#مهدی_شناسی
#زیارت_آل_یاسین
علمی عرفانی👇
@wittj2