⭐️شکستن تقارنها
در اصل، ویژگیهایی که اتمسفر کوانتومی از آنها پرده برمیدارد تقارنها هستند. حالتهای مختلف ماده و ویژگیهای منحصر بفرد هر حالت، میتوانند بر اساس تقارن فرض شوند. برای مثال در یک بلور جامد، اتمها در یک شبکهی متقارن مرتب شدهاند که با انتقال یا چرخش، یک الگوی مشخص بلوری را شکل میدهند. با این وجود، زمانی که بلور را حرارت میدهید، پیوندها میشکند، ساختار شبکه فرو میریزد و ماده که دیگر حالا به یک مایع با ویژگیهای متفاوت تبدیل شده، تقارن خود را از دست میدهد.
مواد میتوانند تقارنهای بنیادی دیگری را نیز بشکنند. برای مثال👌✨ تقارن معکوس زمان را که اکثر قوانین فیزیک از آن تبعیت میکنند را میتواند بشکند. یا اینکه میتواند پدیدهی متفاوتی رخ بدهد. مثلا به بلور در آیینه نگاه کنید که یک اخلال در تقارن پاریته است. زمانی که این تقارنها در یک ماده شکسته میشوند، میتوانند انتقال فازهای ناشناختهی گذشته و ویژگیهای عجیب بالقوه را نیز مشخص کنند. ویلچک میگوید:👇
یک ماده با تقارنهای شکسته شدهی مشخص میتواند اختلالات یکسانی را در یک حسگر که داخل اتمسفر کوانتومی آن ماده است، ایجاد کند. برای مثال، در یک ماده که از الکترودینامیک اکسیون تبعیت میکند، یکی از تقارنهای زمان و یا پاریته شکسته است اما ترکیب هر دو امکانپذیر نیست. با بررسی اتمسفر کوانتومی یک ماده، میتوانید تشخیص دهید که آیا این ماده از این الگوهای شکست تقارن پیروی میکند یا نه و چیزهای دیگری نیز متوجه شوید و بر این اساس بفهمید که آن ماده چه ویژگیهای عجیب دیگری ممکن است داشته باشد. برخی مواد بصورت مخفی تقارنهایی را شکستهاند که ما نه چیزی راجع به آنها میدانیم و نه انتظارشان را داریم. آنها خیلی بیگناه به نظر میرسند اما به طریقی پنهان شدهاند!
ویلچک همچنین از صحبتهایش با پژوهشگرانی میگوید که مایل به بررسی عملی این ایده هستند. او اضافه میکند که آزمایش باید به آسانی امکانپذیر باشد و خوشبختانه نه در طول سالها که تنها در هفتهها و ماههای آتی باید نتیجه بدهد. اگر همه چیز درست کار کند، عبارت اتمسفر کوانتومی یک مکان ابدی در واژهنامهی فیزیک پیدا خواهد کرد. ویلچک در گذشته نیز واژههایی را مانند اکسیون، انیونها (شبهذراتی که برای محاسبات کوانتومی مفید خواهند بود)، و بلورهای زمانی (ساختارهایی که بدون مصرف انرژی در الگوهای منظم و تکرار شونده حرکت میکنند) ابداع کرده است. آرمیتیژ میگوید که ویلچک سابقهی خوبی در بوجود آوردن اسامی و برچسبها دارد که اتمسفر کوانتومی نیز یک اسم خوب دیگر است!
علمی عرفانی👇
@wittj2
🔮🎷مفهوم درک زمان
مفاهیم و موضوعاتی که نزدیکترند , غیرقابل ردیابی و غیرقابل شناسایی ترند. اصولا مفاهیمِ بدیهی , قابلِ تعریف و شناسایی نیستند. زیرا بایستی از مفهومی به اندازه کافی فاصله گرفت و دور شد تا مجسم شود و بتوان تعریف و توصیفی از آن ارائه داد. مفاهیمی که بیش از اندازه نزدیک هستند و یا به بیان دیگر مفاهیمی که ما بخشی از آنها محسوب می شویم را نمی توان مجسم کرد و تعریفی از آنها ارائه کرد. از آن جمله مفهومِ "زمان" است. زیرا "زمان" در واقع احساسِ جزء از کل است.
⭐️در فیزیکِ نسبیت, زمان و مکان معادل یکدیگرند. به عبارت دیگر زمان و مسافت معادل هم انگاشته میشوند و درحقیقت چنین نیز هست. مثلا واحدِ زمان یا همان "ثانیه" معادلِ مسافتی است که نور در مدتِ یک ثانیه طی می کند که تقریبا معادل است با 300/000 کیلومتر. "یک ثانیهِ نوری" معادلِ مسافتی است برای "یک ثانیه زمانی". "یک ثانیهِ نوری" معادلِ مسافتی است که نور در یک ثانیه طی میکند.
⭐️مکان و زمان یک حقیقتند که بدو صورتِ ظاهرا متفاوت درک و احساس می شوند. معادلِ صحبتِ بالا, مثلا وقتی می گوییم "یک ثانیه سپری شد" بدین معناست که شرایطِ یک ثانیه قبل , 300/000 کیلومتر از ما دور شد. به عبارت دیگر, شما با "منِ یک ثانیه قبلِ خود" , 300/000 کیلومتر در یک اَبَرفضایِ چهاربعدی فاصله دارید!
⭐️همچنین میتوان صحبتِ مذکور را بدین صورت تفسیر کرد که وجودِ ما با سرعتِ سرسام آورِ نور در بُعدی بالاتر در حال حرکت است و این حرکت , طیفی پیوسته از "من" در اَبَرفضایِ چهاربعدی بوجود می آورد که فاصله بین "منِ اکنون" تا "منِ یک ثانیه قبل" , 300/000 کیلومتر است.
لذا آنچه ما بعنوانِ زمان از خود و محیطِ اطراف درک می کنیم , درواقع طیفِ پیوسته ایست از مفهومِ مورد نظر که با سرعتِ سرسام آورِ نور در بُعدی بالاتر , در حرکت است. از آنجا که "سرعتِ نور" , حدِ سرعت(سرعتِ بینهایت) در جهان ما محسوب میشود , میتوان گفت, "زمان" در یک "اَبَر زمان" دارای سرعتِ حدی(بینهایت) است یا معادلا اینکه , "زمان, مشمول در خودِ زمان نیست" یا اینکه "زمان, خود, بی زمان است" یا "زمان تنها یک طیفِ وجود در عدم است" یا "زمان دارای مرز است و مرزهای زمان دقیقا همان سرعتهای حدی (نور) یا بی نظمیِ مطلق است" .
✍م.م
علمی عرفانی👇
@wittj2
📗معرفی کتاب سفر در زمان در اسلام شیعی
سفر در زمان در اسلام شیعی (کشف و بررسی بعد پنجم همراه با بررسی سفر در زمان در اسلام شیعی)
در این کتاب به کشف و بررسی بعد پنجم جهان پرداخته می شود که بزرگترین کشف تاریخ علم جهان است. و در ادامه به بررسی کرامات پیشوایان معصوم دین و علمای گرانقدر شیعی از دیدگاه علمی پرداخته می شود.
👇
@wittj2
ebook7577[www.takbook.com].pdf
6.07M
📗کتاب سفر در زمان در اسلام شیعیpdf
مولف ؛ مجید محمودی
علمی عرفانی👇
@wittj2
4_5764846379050468685.mp3
3.14M
⭐️تنها تویی،تنها تویی...
🎷استاد بنان
#منصوره_اتابک
#مهدی_خالدی
یکی از زیباترین و بهترین و فاخرترین تصنیف هایی که تا بحال شنیدم 👌
👇
@wittj2
هدایت شده از نماز عشق
🍃🌺بسم الله الرحمن الرحیم🌺🍃
🔴 گروه فلسفه نظری
💠فلسفه تبیین عقلانی هستی، ویافتن برهانی حقیقت است.✅
💠در این گروه حول مباحث، پیرامون آموزش فلسفه، مطالب فلسفی، نقد مخالفان فلسفه اسلامی، نقد مدرنیته، نقد مکاتب انحرافی و مباحث کلامی میباشد.
⬅️این گروه متعلق به تمام دوستداران فلسفه و عرفان میباشد، لذا در دعوت طلبگان و دانشجویان و دوستداران فلسفه کمک بفرمایید.🌺🍃
لینک گروه:
http://eitaa.com/joinchat/2441543696Ca5742db7a7
درود بر دوستان تازه پیوسته
مباحث مهم کانال را در این هشتک ها سرچ بفرمایید.👇👇👇
#عرفان_عملی_اسلامی(#مهدی_طیب)
#ضرورت_دین_نبوت_امامت
#دولت_کریمه(استاد عبادی)
#محامین(استاد عبادی)
و من الله توفیق🌻
سپاس از همراهی شما بزرگ اندیشان گرامی🙏🌹
👇
@wittj2
دیالکتیک علم و عرفان ناب
از طرف دیگه هم شما شیعیان می گویید: که اگر فردی قبول کرد که ۵۰ - ۶۰ سال عبادت کند و در مسیر حق قدم
🔮🎷 شبهه دوم راسل :
👈اشکال دوم : اصل قیامت رازیر سوال میبرد ،
شبهه را از اولی بالاتر می برد.
❌قیامت و مجازاتی درکار نیست ❌.
➖ چون مجازات برای یکی از این سه اصل است ،
1⃣ یا برای تنبیه شخص است ،که تکرار نکند .
2⃣ یا برای تأدیب و عبرت دیگران است ،
➖ در قیامت که جای عمل نیست ،
شما شیعیان میگویید :
وَ إِنَّ الْيَوْمَ عَمَلٌ وَ لَا حِسَابَ وَ غَداً حِسَابٌ وَ لَا عَمَلَ .🌻
(مولا علی در نهج البلاغه )
پس 👈عبرتی برای کسی نمی تواند باشد،
〰 مثلاً کسی که در دنیا جنایت میکند جلوی دیگران به دار آویخته میشود تا عبرت دیگران باشد.
ادامه دارد...
استاد ضیایی🌻
علمی عرفانی👇
@wittj2
🔮🎷ادامه ی شبهه دوم راسل :
3⃣ یا برای تشفی و تسلی فردی که ظلم بر او وارد شده..
👈 اول ؛ همه ی جرم ها حق الناس و ظلم به دیگری نیست ، نخواندن نماز ، نگرفتن روزه ، شرب خمر و .. اینها حق الله است.
➖ در این جرم مظلومی نیست تا اینکه تشفی پیدا کند.
➖خدایی که شما مذهبی ها معرفی میکنید هم خدایی نیست که دلش ازمجازات ، خنک شود .
➖ ذات باری تعالی در معرض حوادث نیست که گاهی خوشحال و گاهی ناراحت شود.
👈دوم ؛ شاید بفرمایید که در حق الناس خود افرادی که بر آن جرم واقع شده تشفی پیدا میکنند ،
➖خداوند میتواند به فردی که به او ظلم شده است آن قدر در دنیا نعمت بدهد تا جبران شود.
پس👈
❌مجازات قیامت برای چیست،❌
❌قیامتی درکار نیست ❌
ادامه دارد...
استاد ضیایی🌻
علمی عرفانی👇
@wittj2