سخنرانی معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده، در نشست 68 کمیسیون مقام زن «میزگرد وزرایی»
دکتر انسیه خزعلی امروز در ادامه نشست 68 کمیسیون مقام زن «میزگرد وزرایی» به سخنرانی پرداخت و بیان کرد:
بسم الله الرحمن الرحیم
🔹 خانم رئیس، عالیجنابان، خانمها و آقایان؛شرکت در این میزگرد وزرایی که به اهمیت کاستن از فقر زنان میپردازد باعث خرسندی است و این فرصت تبادل تجربیات را ارج می نهم.
🔹 جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشوری که علاوه بر مشکلات مشترک زنان، درگیر تحریمهای اقتصادی ناجوانمردانه است که هدفی جز فقیر کردن ایران ندارند در این نشست حاضر است. مفتخرم که اعلام دارم ما از این چالش فرصتی ساختیم برای قویتر شدن و در برابر یک جانبه گرایی، ایستادیم.
حضار محترم؛
🔹 توجه شما را به برخی از اقدامات مهم کشورم در راستای مبارزه با زنانه شدن فقر و توان افزایی ایشان، جلب مینمایم:
۱_ امروز بودجه ریزی جنسیتی یکی از روشهای شناخته شده برای کاستن از فقر زنان است، بدین منظور یک درصد از بودجهی سال ۱۴۰۲همهی دستگاههای اجرائی به بحث زن و خانواده تخصیص داده شد. بر این اساس همه دستگاههای اجرائی مکلفند یک درصد از منابع بودجهی خود را به مسائل زنان و خانواده اختصاص دهند.
۲_ طرح کسب و کار پایدار خانواده محور با همراهی زنان کارآفرین ایرانی به منظور توان افزائی زنان سرپرست خانوار در سراسر کشور از آموزش تا تهیه مواد اولیه و اتصال به زنجیره فروش و بازار در حال اجراست و توانسته در مدت کوتاهی ۸۰۰۰ زن را تحت پوشش قرار دهد.
۳_ جمهوری اسلامی ایران در اقدامی مبتکرانه، خود، ضامن بانکی گروهی از زنان فاقد پوشش حمایتی در دهکهای آسیب پذیر اجتماعی، به منظور دریافت تسهیلات اشتغال و وام گردید.
۴_ اجرای CBR از سال 1374 به منظور ارائه خدمات توانبخشی، کاهش فقر، برابرسازی فرصتها برای افراد دارای معلولیت در زمینه سلامت، آموزش، اشتغال و امور اجتماعی با نگاه ویژه به زنان از دیگر مواردی است که به اذعان سازمان جهانی بهداشت، بعنوان یک الگوی موفق از این برنامه در جهان قلمداد میشود.
۵_ از جمله اقدامات جمهوری اسلامی ایران در مقوله حمایت از زنان، ارزشگذاری به کار خانگی زنان، اجرای «قانون حمایت از توسعه و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری» است که توانسته وضعیت زنان و دختران روستایی را به شکلی قابل توجه بهبود بخشد. بعلاوه افزایش میزان دسترسی زنان روستایی و عشایری به منابع همچنین ارتقای سطح دانش و مهارت ایشان و به صورت ویژه ایجاد صندوق خرد روستایی منجر به افزایش ضریب امنیت معیشتی و سلامت غذایی خانوارهای روستایی وعشایری در کشور شده است.
۶_ تخصیص وام به مشاغل خانگی و صدور مجوز با سهولت بیشتر، دو درصد از نرخ بیکاری زنان در سال گذشته کاسته است.
🔹 در پایان از همگی شما و از نهادهای بینالمللی فعال در موضوع زنان می خواهم با توجه به گزارش UN WOMEN درباره تاثیرات جنگ اخیر بر امنیت، معیشت و فقر زنان در غزه اقدام مناسبی برای رسیدن غذا و دارو به این مردم بی دفاع صورت پذیرد.
@womengov
دیدار دکتر انسیه خزعلی با وزیر امنیت اجتماعی فنلاند
در ادامه حضور در مقر سازمان ملل در نیویورک، معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده با وزیر امنیت اجتماعی فنلاند دیدار و گفتوگو کرد.
🔹 به گزارش اداره کل امور بین الملل معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده، در ابتدای نشست، خانم سانی گران لاسونن، با اشاره به حضور اخیر خود در وزارت امنیت اجتماعی دولت فنلاند اذعان داشت: مقوله توسعه پیشرفت زنان و بهبود حقوق بشر، موضوعی جدی در دولت فنلاند تلقی میشود. وی تامین تساوی جنسیتی برای زنان کشورش را محور همه برنامههای دولت عنوان کرد.
🔹 در ادامه دکتر خزعلی ضمن تبریک انتصاب ایشان اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران به ترویج "عدالت جنسیتی" با هدف بهبود وضعیت زنان و خانواده باور دارد. ما معتقدیم برای زنان به دلیل ویژگیها و شرایط ایشان تساوی جنسیتی، کافی، عادلانه و ضامن آسایش و مصالح ایشان نیست و معتقد به عدالت جنسیتی هستیم که فراتر از برابری جنسیتی است.
🔹 وی افزود: امروز در ایران امتیازات ویژهای به نفع زنان بالاخص مادران باردار و شیرده در قوانین و در حوزه اجرا اعمال شده است که هدف توسعه و پیشرفت زنان و بهبود وضعیت خانوادههایشان را تامین مینماید.
🔹 دکتر خزعلی افزود: در ایران بر اساس قانون، زنان موظف به تامین معاش خانواده نیستند و این امر به عنوان تکلیف مردان لحاظ شده است.
🔹 وی ادامه داد: در قوانین کشورم حمایت از تغذیه مادران در دوران شیردهی و نیز کودکان به طور ویژه پیش بینی شده است. در قوانین برای مادران شاغل، مهد کودک، ساعات شیردهی، مرخصی ویژه زایمان با دستمزد پیش بینی شده که در دولت سیزدهم به طور جدی به اجرا گذاشته شده است.
🔹 معاون رئیس جمهور در پاسخ به اظهار نگرانی وزیر فنلاندی در موضوع حجاب و عفاف اظهار داشت: حجاب در کشور ما مقوله فرهنگی و پذیرفته شده است و ما بر این باوریم که حریمها برای حمایت از زنان در برابر خشونت علیه ایشان میبایست، جدی گرفته شود چرا که پژوهشها حاکی از آن است که عدم رعایت حریمهای زنان منجر به افزایش آمار خشونت علیه ایشان شده است. هرچند قوانین در کشورم به گونهای است که مردان مرتکب خشونت را مجازات مینماید اما با نگاه به حجاب به عنوان یک مقوله پیشگیرانه، امنیت زنان در ایران به طور جدی تری تثبیت گردیده است.
🔹 در سایه امنیت موجود در نظام جمهوری اسلامی ایران، زنان محجبه در حوزههای مختلف اجتماعی، ورزشی، فرهنگی، هنری و علمی در امنیت کامل میدرخشند و آمار و مستندات رسمی موید این مقوله است.
🔹 دکتر خزعلی اشاره داشت: میبایست به امر تنوع فرهنگی کشورها احترام گذاشته شود. رویکرد برخی دول غربی نسبت به مقوله خشونت علیه زنان تنبیهی و درمانی است این در حالی است که رویکرد کشورم نسبت به این مسئله مشترک حوزه زنان, پیشگیرانه است و و به نظر میرسد آمارهای سازمانهای بینالمللی موید موفقیت دیدگاه جمهوری اسلامی ایران نسبت به مقوله خشونت علیه زنان است.
🔹 در انتهای نشست، دوطرف، کشتار زنان و کودکان جهان را محکوم نموده و تاکید کردند برای پیگیری جدی تر ارسال کمکهای بشردوستانه به غزه اقدامات مشترکی صورت پذیرد.
@womengov
در حاشیه نشست ۶۸ کمیسیون مقام زن سازمان ملل صورت گرفت؛
دیدار معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده با دبیر کل شورای امور خانواده عربستان سعودی
🔹 دکتر انسیه خزعلی، در حاشیه نشست ۶۸ کمیسیون مقام زن در مقر سازمان ملل با خانم دکتر بنت خلیل آل خلیل، دبیرکل شورای امور خانواده عربستان سعودی، دیدار و گفتوگو کرد.
🔹 معاون رئیسجمهور ضمن اشاره به دو محور اصلی فعالیتهای معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده شامل: ۱. ایجاد زمینه و فرصت برای بالندگی زنان و ارتقاء خانواده و ۲. رفع آسیب از زنان و خانواده، برخی تجارب مثبت و اقدامات سازنده دولت از جمله طرح ملی مشاوره خانواده را تبیین نمود.
🔹 وی در بخشی از سخنان خود ابراز داشت: برنامه مشاوره خانواده برای پنج سال اول زندگی مشترک در راستای پیشگیری از آسیب طلاق در دست اجرا است.
🔹 وی افزود: به دلیل آنکه امار طلاق در یکسال اول زندگی مشترک بالاست، مشاوره برای کلیه زوجین رایگان در سال اول است و از سال دوم تا پنجم برای زوجین دهک پایین همچنان رایگان خواهد بود.
🔹 خانم الخلیل ضمن ابراز خرسندی از طرح ایران در ارائه مشاوره خانواده گفت: در گذشته زوجین اگر به مشکلی برمیخوردند به خانوادهها و آشنایان برای مشاوره مراجعه میکردند اما امروزه بافت جامعه با وجود شرایط نوظهور جوامع، تعاملات فرهنگی و اقتضائات فضای مجازی، هوش مصنوعی و فناوریهای نوین تغییر کرده است، زنان زمان طولانی در محل کار هستند و توازن بین مسئولیتهای شغلی و خانوادگی بسیار حائز اهمیت است و نیاز به آموزش و حمایت دولت دارد.
🔹 دکتر خزعلی در پاسخ به سوال خانم الخلیل در خصوص تسهیلات فرزندآوری در ایران گفت: مرخصی زایمان از ۶ به ۹ ماه با حقوق کامل افزایش یافته است. در خصوص دانشجویان نیز دو سال مرخصی تحصیلی بدون احتساب در سنوات لحاظ میگردد.
🔹 در پایان هر دو طرف نسبت به افزایش روابط ابراز تمایل کردند.
@womengov
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽️ دکتر انسیه خزعلی، در نشست کمیسیون مقام زن سازمان ملل: محور گفتگوها موضوع فقر بود/ رسیدگی به وضعیت زنان فلسطین و غزه از مهمترین مطالبات ما بود
@womengov
در حاشیه نشست ۶۸ کمیسیون مقام زن در مقر سازمان ملل صورت گرفت؛
دیدار دکتر انسیه خزعلی با وزیر خانواده و خدمات اجتماعی ترکیه
🔹معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده در حاشیه نشست ۶۸ کمیسیون مقام زن در مقر سازمان ملل با خانم ماهی نور اوزدمیر گوکتاش، وزیر خانواده و خدمات اجتماعی ترکیه، دیدار و گفتگو کرد.
🔹 دکتر خزعلی در ابتدا راهیابی ایشان به کابینه وزرای ترکیه را تبریک گفت و در ادامه افزود: از مواضع شما در زمینه خانواده و حمایت از شکل طبیعی آن تشکر میکنم. همانطور که مطلع هستید بحث خانواده از جانب برخی کشورها در معرض تهدید قرار دارد و کشورهای دوستدار خانواده، بخصوص کشورهای اسلامی باید موضع مشترک خود نسبت به آن را اعلامنمایند.
🔹 وی با اشاره به جنایات اخیر اسراییل در نسلکشی مردم بیگناه غزه گفت: ما وظیفه داریم در خصوص زنان غزه اقدامی جدی داشته باشیم. خاطره اقدام شما در ارسال کشتی حامل کمک به غزه در خاطرها خواهد ماند. امیدوارم کشورها، خصوصا کشورهای اسلامی، در اقدامی هماهنگ به شرایط بغرنج مردم غزه پایان دهند.
🔹 خانم گوکتاش نیز ضمن تایید مواضع دکتر خزعلی، دو کشور همسایه را دارای علقه های عمیق تاریخی و فرهنگی دانست و از ایران به دلیل حمایت های بی دریغ در زمان زلزله ترکیه بسیار سپاسگزاری نمود.
🔹 ایشان تصریح کرد: با توجه به تهدیدها که چالش های پیش رو در منطقه، تقویت روابط فی مابین کشورها بسیار حائز اهمیت است.
🔹 وی افزود: ماه گذشته میزبان رییس جمهور ایران بودیم و تمایل داریم اینگونه ملاقات های سطح عالی موجبات تقویت ارتباط آتی را فراهم سازد.
🔹 وزیر ترکیه در خصوص مساله خانواده گفت: موضوع خانواده بسیار حائز اهمیت است و کیان خانواده سنتی در معرض خطر قرار دارد. لذا آقاي اردوغان، رییس جمهور ترکیه، در سپتامبر سال گذشته در مجمع سازمان ملل، در خصوص لزومحمایت از خانواده در حضور همگان ایراد سخنرانی نمود. جنسیت در ترکیه فقط شامل مرد و زن است و خانوادههای طبیعی حاصل از ازدواج زن و مرد به رسمیت شناخته میشوند.
🔹 وی ضمن حمایت از مردم غزه تصریح کرد: غزه و فلسطین برای ما مقدس است؛ سالها پیش در کنار آنها ایستادیم و اکنون نیز کنارشان هستیم و با همین رویکرد کمکهای بشر دوستانه را از طریق مصر به آنان ارسال کردیم.
🔹 طرفین نسبت به عملیاتی سازی تفاهمنامه دوجانبه تاکید نمودند.
@womengov
با حضور دکتر انسیه خزعلی انجام شد؛
دیدار و گفتوگو با وزیر توسعه اجتماعی و خانواده قطر
🔹 معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده، در حاشیه نشست ۶۸ کمیسیون مقام زن در مقر سازمان ملل با مریم بنت علی بنناصر المسند وزیر توسعه اجتماعی و خانواده قطر دیدار کرد.
🔹 در آغاز نشست دکتر خزعلی از مواضع دولت قطر در حمایت از مردم مظلوم غزه قدردانی نمود و ابراز امیدواری کرد با همکاری گسترده کشورهای مسلمان، آتش بس فوری در غزه برقرار شود و امکان دسترسی مردم به کمکهای بشردوستانه فراهم گردد.
🔹 وی با اشاره به ایده «جنبش تعهد به خانواده»که توسط رییس جمهور کشورمان در نشست هفتاد و هشتم مجمع عمومی ملل متحد طرح گردید، از دولت قطر دعوت کرد برای احیا و ترویج ارزشهای خانواده طبیعی و فطری به این جنبش بپیوندند.
🔹 خانم بنناصر المسند ضمن ابراز خرسندی از دیدار با معاون رییس جمهور کشورمان ابراز امیدواری کرد همکاری پایدار و گسترده در موضوعات مرتبط با زنان و خانواده بین دو کشور برقرار گردد.
🔹 وی اذعان داشت: کشورهای اسلامی و بسیاری از کشورهای غیر مسلمان، در موضوع صیانت از خانواده همسو هستند.
🔹 وزیر قطری افزود: منشور ارزشهای خانواده بدین منظور در وزارت توسعه اجتماعی و خانواده تنظیم گردیده و توسط تعداد زیادی از کشورهای آسیایی امضا شده است.
🔹 معاون رئیسجمهور کشورمان، ضمن تقدیر از وزیر خانواده قطر، از تدوین سند خانواده در معاونت زنان ایران خبر داد و پیشنهاد بررسی اسناد دو کشور برای رسیدن به سند مشترک خانواده را ارائه نمود که مورد موافقت و استقبال طرف قطری قرار گرفت.
🔹 در ادامه این نشست دکتر خزعلی بحران جنسیت و شناخت انحرافی از هویت جنسی را از فجایع انسانی پیش روی نسل بشریت در جهان خواند و نگرانی خود را از تهدید جدی دامنگیر نهاد خانواده که منافع کودکان، زنان و سلامت جوامع را بخاطر انداخته است، ابراز داشت.
🔹 وی همچنین بر موضوع اشتغال، کارآفرینی و اقتصاد برای بسط تعاملات و تبادلات تجاری بین زنان دو کشور تاکید نمود که مورد استقبال طرف قطری نیز قرار گرفت.
@womengov
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽️ «شرمنده سؤالت، جهانی دختر»
غزه، از روی آوارهای جبالیا؛
که خفته زیرشان شهید بسیار هنوز؛
أیها المسلمون، أیها العرب:
رمضانتان مبارک؛
سفره هاتان پر طعام و رنگین ؛
که اندیشه تان چه نوشیدن فرداست؛
به ما، نگاهتان؛
عادت دیدن یک خبر؛
نحن والله بشر؛
و لسنا مجرد خبر؛
سوال بی پاسخی هم دارم:
أین نخوتکم التی کانت ایام الرسول صل الله علیه و سلم.
@womengov
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽️ قدردانی معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده ایران از مواضع قطر در حمایت از مردم غزه
🔷 دکتر انسیه خزعلی، در دیدار با وزیر توسعه اجتماعی و خانواده قطر در مقر سازمان ملل در نیویورک، از مواضع دوحه در حمایت از مردم غزه قدردانی و ابراز امیدواری کرد با همکاری کشورهای اسلامی هرچه سریعتر آتش بس فوری در غزه برقرار شود.
@womengov
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ابراز تمایل مقامات ارشد امور زنان ایران و عربستان بر گسترش روابط
🔷 دکتر انسیه خزعلی و «بنت خلیل آل خلیل» دبیر کل شورای امور خانواده عربستان در نیویورک با یکدیگر دیدار و نسبت به گسترش روابط ابراز تمایل کردند.
@womengov
دکتر خزعلی خواستار اقدام نهادهای بینالمللی برای رسیدن غذا و دارو به مردم نوار غزه شد
🔷 معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده، از نهادهای بین المللی فعال در موضوع زنان خواست با توجه به گزارش سازمان ملل درباره تاثیرات جنگ غزه بر امنیت و معیشت و فقر زنان در این منطقه، اقدامات مناسب را برای رسیدن غذا و دارو به آنان انجام دهند.
@womengov
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 کنایه تلخ خبرنگار ساکن غزه: این بدترین ماه رمضانی نیست که بر امت مسلمان میگذرد بلکه بدترین امت مسلمان است که ماه رمضان بر او می گذرد
🔹️ دو میلیارد مسلمان چیزی جز دعاء برای نوار غزه ندارند.
🔹️نمیدانیم خداوند چطور دعا و نماز و روزه و قیامشان را قبول میکند؟! در حالیکه مردم مسلمان غزه گرسنه هستند.
@womengov
🔻دکتر انسیه خزعلی: سال گذشته به خاطر فوت ناگهانی یک زن جوان دروغهای زیادی منتشر شد و عضویت ایران از کمیسیون مقام زن را لغو کردند/ ایران باید در این کمیسیون باشد و اسرائیل که قتل عام کننده زنان است نباید باشد/ ما حامی حقوق زنان هستیم
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده در گفتگو با نشریه آمریکایی نیوزویک:
🔹 ایران تلاش میکند حقوق زنان را تا جایی که امکانات در اختیار دارد در ایران و کشورهای دیگر مورد حمایت قرار دهد. به همین دلیل ایران باید در کمیسیون مقام زن سازمان ملل باشد و اسرائیل که قتل عام کننده زنان است نباید باشد.
🔹 ایران معترض است که چرا سال گذشته با یک جنجال و هیاهوی رسانهای و بدون هیچ استنادی عضویت ایران را از کمیسیون مقام زن سازمان ملل لغو کردند و امسال، با کشتاری که اسرائیل در حال انجام آن است و بیش از ۲۲ هزار زن و کودک کشته شدند. چطور هست که سازمان ملل با استانداردهای دوگانه عمل میکند؟
🔹 سال گذشته به خاطر فوت ناگهانی یک زن جوان شایعات و دروغهای زیادی جعل و منتشر شد، در حالی که امسال این تعداد از کشتههای زن در پیش چشم جهانیان نادیده انگاشته میشود.
@womengov
در حاشیه نشست 68 کمیسیون مقام زن در مقر سازمان ملل صورت گرفت؛
دیدار دکتر انسیه خزعلی با وزیر خانواده و خدمات اجتماعی ارمنستان
🔹 در سومین روز برگزاری نشست ۶۸ کمیسیون مقام زن، معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده، با ناریک مکارتچیان، وزیر خانواده و خدمات اجتماعی ارمنستان، دیدار و گفتگو کرد.
🔹 دکتر خزعلی ضمن اشاره به نشست دوم زنان تاثیرگذار در ارمنستان، ابراز امیدواری کرد که بانوان سرآمد و تاثیرگذار دو کشور شناسایی شوند و این ظرفیت جهت کمک به خودکفایی و رشد بیشتر بانوان، ارتقای ارتباطات و بهرهبرداري از توانمندی بانوان دو کشور استفاده گردد.
🔹 ایجاد مشاغل منعطف برای بانوان، استفاده از پلتفرمهای برخط برای حمایت از عرضه و فروش تولیدات بانوان دو کشور، حمایت از خانواده و همکاری در مقابله با الگوهای انحرافی و روایتهای مجعول جنسیت و خانواده علیالخصوص نشر "ایده جنبش جهانی تعهد به خانواده"، و گسترش دیپلماسی عمومی با بهرهمندی از اشتراکات و علقههای فرهنگی دو کشور از دیگر بیانات معاون رییس جمهور کشورمان بود که مورد توجه و تایید طرف ارمنستانی قرار گرفت.
🔹 مکارتچیان ضمن ابراز خرسندي از همکاری با کشورمان در خصوص مسائل زنان و خانواده، کشور خود را حامی خانواده معرفی نمود و از تلاشهای کشورمان در دهههای متوالی برای رسیدگی به خانوادههای جنگزدگان و شهدا تقدیر کرد.
🔹 وی تجارب ایران در توانمندسازی بانوان را بسیار ارزشمند توصیف کرد و از پیشنهادات معاون رییس جمهور کشورمان در راستای همکاری سازنده و توسعه تعاملات استقبال نمود.
🔹 از دیگر اعضای هیات ارمنستان، یکی از نمایندگان مجلس این کشور بود که ضمن اشاره به اشتراکات و سابقه فرهنگی دو کشور، از احترام جمهوری اسلامی ایران به ارامنه ساکن در ایران و حفظ میراث فرهنگی ایشان تشکر و بر توسعه مناسبات تاکید کرد.
@womengov
برگزاری پنل تخصصی«توانمندسازی زنان؛ توان افزایی خانواده، توسعه جامعه»
🔹 با ابتکار کشورمان، پنل تخصصی
«توانمندسازی زنان؛ توان افزایی خانواده، توسعه جامعه» در سالن ۵۰۰ نفره اکوسوک سازمان ملل متحد برگزار گردید که با استقبال چشمگیر شرکتکنندگان از سراسر دنیا مواجه شد.
🔹 دکتر خزعلی، معاون رییسجمهور در امور زنان و خانواده، بعنوان رییس این پنل اظهار کرد: با توجه به اهمیت بسیار مشارکت فعّال زنان در موفقیت خانواده و پیشرفت جوامع، تمرکز بر امر توان افزایی زنان، از يك سو به خاطر توانايي هاي منحصر به فرد ایشان و از سوي ديگر به خاطر تأثیر شگرفی که بر اعضای خانواده و ایجاد نشاط و تحرک در جامعه دارند، نقش بی بدیلی در پیشرفت و توسعه جوامع ایفا میکند. زنان، به عنوان اعضای کلیدی خانواده که دارای نقشهای چندگانه هستند، با داشتن توانمندی و آگاهی بیشتر، نه تنها خودشان موفق خواهند بود بلکه میتوانند به تربیت نسلی آگاهتر و در نتیجه توسعه همه جانبه جوامع، بیشترین کمک را کنند.
🔹 وی ادامه داد: بدیهی است جوامعی که به توانمندسازی زنان توجه کافی را میکنند، از نظر اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی پویاتر و توسعهیافتهتر هستند و در این راستا به برخی دستیافتهای کشورمان در عرصههای مختلف نظیر فناوری، سلامت و فرهنگ و هنر اشاره نمود.
🔹 در ادامه مریم بنت علی بناصر المسند وزیر توسعه اجتماعی و خانواده قطر، ضمن اشاره به اقدامات کشورش در حوزه زنان و خانواده بر ضرورت اصلاحات قانونی، نهادسازی و فرهنگسازی جهت توانمندسازی زنان و افزایش مشارکت ایشان تاکید نمود.
🔹 خانم المسند گفت زنان خانهدار به عنوان ستون خانواده در جایگاه مادر، همسر، معلم و مربی هستند و دولت باید برای حفظ توازن بین مسئولیتهای خانوادگی و اجتماعی از ایشان حمایت نماید.
🔹 سپس لیوژومین، دبیرکل امور اجتماعی و اقتصادی ملل متحد در قالب سخنرانی ویدیویی، ابراز داشت: با تمرکز بر حمایتهای مالی و سرمایهگذاری برای فقرزدایی زنان میتوانیم در مسیر تحقق اهداف توسعهای گام برداریم. امروز بایستی به آموزش و تحصیلات زنان توجه کنیم و مشاغل را بهگونهای تعریف کنیم که خانواده محور باشند تا هم زنان در کنار کودکانشان باشند و هم درآمد داشته باشند.
🔹 وی با اشاره به نزدیک شدن به اتمام زمان مورد نظر برای تحقق اهداف توسعه پایدار اظهار کرد: با سیاست گذاری بیشتر در زمینه زنان است که میتوان تحقق این اهداف را باید میسر کرد.
🔹 خانم روزالین، معاون وزیر زنان، توانمندسازی و برابری جنسیتی کشور اندونزی، سخنران دیگر پنل بود که ضمن معرفی وضعیت پیشرفت کشورش در حوزه زنان بر پایه نمایه های بینالمللی، بخشی از موفقیت کشورش را مدیون بهرهبرداری از ظرفیت SMEs و تسهیلات تخصیصی برای ورود به مشاغل خرد و متوسط دانست. او گفت: در اندونزی ۵ هدف اصلی برای بهبود وضعیت زنان و خانواده به اجرا گذاشته شده است که بهبود کارآفرینی زنان، افزایش نقش مادری زنان در خانواده، کاهش خشونت علیه زنان، کاستن از کار و ازدواج کودکان را شامل میشود.
ادامه خبر👇
🔹 دیگر سخنران این پنل خانم دیزی خان فعال مدنی و مدیر سمن "پویش اسلامی زنان برای معنویت و برابری" از کشور امریکا بود که حضرت خدیجه (س)، همسر پیامبر اسلام (ص)، را نمونه بارز یک زن موفق با معیارهای موفقیت زنان در جامعه امروز خواند. وی در این خصوص گفت: خدیجه (س) نمونهای از زن موفق است که جنسیت او هرگز مانع فعالیتهای اجتماعی گسترده او نشد. امروز نیز زنان مسلمان در خانواده دارای حقوق مالی گسترده هستند. دکتر خان اظهار داشت: زنان مسلمان در سراسر جهان فعالند و هر چند رسانهها سعی در بازنمایی متفاوتی از آنان دارند، در خانواده، جامعه، علم، اقتصاد، سیاست، آموزش و تربیت کودک فعالیت جدی دارند و بانوان مسلمان حاضر در این جلسه شاهد این ادعا هستند.
🔹 معاون نماینده دائم ونزوئلا نزد سازمان ملل متحد در این نشست نسل کشی زنان و کودکان غزه را مورد اشاره قرار داد و از مواضع کشورمان در این خصوص قدردانی نمود. وی تحریمهای ظالمانه علیه کشورها از جمله ایران و ونزوئلا را به شدت محکوم نمود و آن را نقض حقوق زنان و کودکان برشمرد.
🔹 همچنین معاون نماینده کشور سریلانکا نزد سازمان ملل متحد، در این نشست، از کشور ایران و پنلیست ها برای برگزاری این نشست جانبی تشکر کرده افزود: خانواده اولین و اساسی ترین گروهی است که یک فرد عضو آن می شود و فرد از بدو تولد به عضویت خانواده به عنوان یک گروه اجتماعی در می آید. یک خانواده سالم به رفاه جسمی و روحی افراد بخصوص زنان کمک می نماید.
🔹 وی گفت: فرصت های اقتصادی حمایتی از زنان منجر به افزایش توسعه می شود و با تشویق زنان به مشارکت در فعالیت های اقتصادی و فراهم آوردن منابع مالی، موفق به تقویت نهاد خانواده به عنوان اساسی ترین واحد اجتماعی می شویم.
🔹 در پایان به پرسشهای مطروحه از سوی حضار پاسخ داده شد. شایان ذکر است در این نشست وزیر امور زنان و خانواده کشور تاجیکستان و دکتر ایروانی سفیر جمهوری اسلامی ایران در مقر ملل متحد به عنوان مهمان ویژه حضور داشتند.
@womengov
دیدار معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده با وزیر همبستگی اجتماعی، خانواده و وضعیت زنان الجزایر
🔹 دکتر انسیه خزعلی، در حاشیه نشست ۶۸ کمیسیون مقام زن در مقر سازمان ملل با وزیر همبستگی اجتماعی ،خانواده و وضعیت زنان الجزایر دیدار و گفتوگو کرد.
🔹 در این دیدار، وزیر زنان الجزایر ضمن ابراز خرسندی از روابط دو کشور، پیشنهاد همکاری گستردهتر در حوزه زنان و خانواده و عقد تفاهمنامه همکاری را مطرح نمود و از معاون رییس جمهور کشورمان در امور زنان و خانواده دعوت کرد برای مشاهده نزدیک وضعیت زنان و خانواده در الجزایر به این کشور سفر کند.
🔹 دکتر خزعلی، سابقه الجزاير در مبارزه با استعمار و مواضع این کشور در حمایت از مردم مظلوم فلسطین را ستود و ابراز امیدواری کرد با اتحاد کشورهای همسو، چارهای برای نجات مردم غزه قبل از آنکه بیش از این دیر شود اندیشیده شود.
🔹 معاون رییس جمهور کشورمان در ادامه بر ائتلاف در موضوع خانواده با الهام از "جنبش جهانی تعهد به خانواده"، عقد تفاهمنامه و همکاری در آموزش و تبادل صنایع دستی، برنامههای مشترک علمی، و تبادل تجارب مثبت در موضوعات نوظهور زنان و خانواده تاکید نمود.
@womengov
دیدار دکتر انسیه خزعلی با رئیس کمیسیون مقام زن سازمان ملل
🔹 در چهارمین روز از برگزاری اجلاس ۶۸ کمیسیون مقام زن، معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده با آنتونیو مانوئل رویلا لاگدامئو، رییس کمیسیون مقام زن سازمان ملل دیدار و گفتوگو کرد.
🔹 دکتر خزعلی از همکاری این کمیسیون با کشورمان در برگزاری نشستهای دوجانبه، پنل تخصصی و گفتوگوی تعاملی که برنامه پیشروی ایران در کمیسیون مقام زن سال جاری است، تشکر کرد و خواستار اقدام فوری و عملیاتی برای نجات زنان و کودکان غزه در این زمان که مصادف با بزرگداشت روز جهانی زن است گردید.
🔹 رییس کمیسیون مقام زن از شرکت هیأت عالیرتبه کشورمان در این اجلاس و بیان صریح مواضع خود قدردانی نموده، افزود: یکی از دغدغههای ما زنان و کودکانی هستند که از منازعات رنج میبرند و همواره اعلام کردیم که باید آتشبس مستقر شود تا امکان ارسال کمک به مردم غزه فراهم گردد.
🔹 در ادامه، دکتر خزعلی خواستار رسیدگی به تصمیم ناعادلانه لغو عضویت ایران از کمیسیون مقام زن گردید و افزود: جمهوری اسلامی ایران نه تنها اقدامات منحصر به فرد برای زنان و دختران ایران، بلکه برای مهاجرین افغانستان نیز داشته است. بعنوان مثال، گزارش دانشگاه علوم پزشکی ایران حاکی از رتبه ممتاز کشور در خدمات بهداشت و سلامت مهاجرین است. با این حال، شاهد لغو عضویت ایران بودیم که خلاف رویه کمیسیون است و اگر بنا بر لغو عضویت باشد رژیم اسرائیل که سابقه کشتار هزاران زن و کودک را در پرونده خود دارد سزاوار این اقدام است.
🔹 رئیس کمیسیون مقام زن از خدمات کشور در حمایت از مهاجرین و همچنین از مردم غزه تقدیر و تشکر نمود و ابراز داشت: اکوسوک برای بازگشت عضویت ایران تصمیم خواهد گرفت ولی ما هم برای این موضوع تلاش میکنیم.
🔹 در ادامه، خانم دکتر خزعلی به فعالیتهای بینالمللی کشورمان از جمله ریاست کارگروه توانمندسازی اقتصادی زنان آیورا اشاره نمود که طی آن کارگاههای متنوع آموزشی به صورت حضوری و مجازی برای زنان این منطقه برگزار شده است.
🔹 وی افزود: این امر به دلیل ارتقای توان علمی بانوان ایرانی است که طبق آمار رسمی، ۲۴ درصد مخترعان کشورم را زنان تشکیل میدهند و این بالاتر از متوسط آمار جهانی است.
🔹 رییس کمیسیون مقام زن، افزایش توان علمی و فناوری زنان ایرانی را تحسین نمود و پیشنهاد افزایش تعامل بین دانشگاههای ایران و کشور متبوع خود، فیلیپین، مطرح نمود.
🔹 در پایان، طرفین ابراز امیدواری کردند که با اهتمام و اقدامات سازنده سازمان ملل و کشورها، شرایط مناسبتری برای زنان سراسر دنیا فراهم گردد.
@womengov