بازنگری سند ملی حقوق کودک ضروری است؛ تأکید معاون رئیسجمهور بر اهمیت توجه به ظرفیتها و خلاءهای سند ملی حقوق کودک
🔻زهرا بهروز آذر با حضور در نشست «بایستههای تحقق سند ملی حقوق کودک» بر توجه به ظرفیتهای این سند برطرف کردن خلاءهایش با استفاده از اسناد بالادستی تاکید کرد.
🔻به گزارش روابط عمومی معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده، زهرا بهروز آذر، معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده، در نشست «سلسله رویدادهای طراحی الگوی حکمرانی تمدنی در حوزه زنان و خانواده» که به مناسبت چهلمین سالگرد تأسیس شورای عالی انقلاب فرهنگی در دانشگاه علوم قضایی برگزار شد، بر اهمیت بازنگری در سند ملی حقوق کودک تأکید کرد.
🔻بهروز آذر در این نشست گفت: هر خط مشی که گذاشته میشود دارای یک چرخه زندگی است و دورههای تولد، رشد، بلوغ و پیری را طی میکند، برخی از خط مشیها با گذر زمان به دوره پیری میرسند، اما برخی دیگر با مواجهه با تغییرات محیطی شدید دچار پیری زودرس میشوند. امروز چهار بحران تغییرات فناوری، تغییرات اقلیمی، تغییرات جمعیتی و شهر نشینی و مهاجرت چهار چالش جهانی هستند که خط مشی های حوزهٔ خانواده را تحث تاثیر قرار دادهاند و به نظر میرسد ردپای برخی از این چالشها به ایران هم رسیده است. و بر روی طول عمر خط مشیهای این حوزه اثر گذاشته است. یکی از مولفههایی که روی این سند به طور خاص اثر گذاشته، تصویب قوانین جامع مرتبط با حوزه کودک و نوجوان است. که طبیعتاً همخوانی و تطابق با این قانون،
بازنگری این سند را ضروری میسازد. بازنگری این سند باید به نحوی انجام شود که قوانین جدید و تغییرات محیطی و اجتماعی در آن لحاظ شود تا از کارآمدی و اثربخشی آن اطمینان حاصل شود.
🔻این سند زمانی تدوین شده است که هیچ قانون جامع و سند پیشنویسی در این حوزه وجود نداشته، به نظر میرسد مولفین در صدد پرکردن خلاهایی بودند که در حوزهٔ کودکان و نوجوانان در راستای تامین حقوق ایشان وجود داشته ، «در ابتدای این سند اشاره شده است که “کودکان و نوجوانان سرمایههای جامعه ما هستند”، تاکید بر اهمیت دوران کودکی و باور به آیندهسازی کشور توسط کودکان، ارزشهایی است که روح این سند را بهخوبی نشان میدهد.»هرچند این سند تلاش داشته تا خلأهای این حوزه را ببیند اما امروز و پس از تصویب قانون حمایت از اطفال و نوجوانان میتواند ابعاد بیشتری از ظرفیتهای اجتماعی و فرهنگی حوزهٔ کودکان و خانواده که در قانون کمتر توجه شده مورد توجه قرار دهد.»
🔻وی همچنین به لزوم تعیین جایگاه سند ملی حقوق کودک در ساختار سیاستی کشور اشاره کرد و گفت: قبل از ورود به بازنگری باید هدف از تدوین آن و کارکردش مشخص شود. تا زمانی که جایگاه این سند مشخص نباشد، بازنگری آن بیفایده خواهد بود و اجرای آن با مشکل مواجه میشود. باید پاسخ دهیم که این سند قرار است در کجا قرار گیرد؟ آیا به عنوان سند بالادستی است و یا یک سند هماهنگکننده در لایهٔ میانی اجرایی و بین دستگاهی است؟ پاسخ به این سوال مشخص میکند که ادامه فرایند را چگونه پیش ببریم.
🔻وی همچنین خاطرنشان کرد: دولت چهاردهم باور دارد که ایران برای همه ایرانیان است و طبیعتاً کودکان و نوجوانان از اهمیت فوق العاده ای برخوردارند. ما در دولت در مسیر بازنگری اسناد در حوزه کودک، نوجوان و خانواده، تمام تلاش خود را خواهیم کرد تا این حقوق را بهطور کامل مورد توجه قرار داده و موانع بازنگری و اجرایی کردن اسناد مربوط به آنها را برطرف کنیم تا حقوق کودکان و نوجوانان به طور کامل رعایت گردد.
@womengov
🔻زهرا بهروز آذر، معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده، صبح دیروز در نشست اسکاپ (کمیسیون اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد برای آسیای جنوبی و اقیانوسیه) سخنرانی کرد.
@womengov
بهروز آذر در نشست اسکاپ بانکوک: توانمندسازی زنان، حمایت از خانوادهها و انتقاد از بیتوجهی جهانی به حقوق بشر در غزه و لبنان
🔻به گزارش روابط عمومی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، زهرا بهروز آذر، معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده، صبح دیروز در نشست اسکاپ (کمیسیون اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد برای آسیای جنوبی و اقیانوسیه) سخنرانی کرد.
🔻وی در ابتدای سخنان خود با اشاره به اهمیت سیامین سالگرد تصویب سند پکن، تأکید کرد که جمهوری اسلامی ایران همواره با رعایت اصول قانون اساسی و آموزههای اسلامی، برای پیشرفت وضعیت زنان گام برداشته است. او با اشاره به دستاوردهای چشمگیر ایران در حوزه آموزش، بهداشت، علوم و فناوری، و کارآفرینی، نقش برجستهٔ زنان ایرانی در این حوزهها را مورد تأکید قرار داد.
🔻بهروز آذر همچنین به رشد مشارکت زنان در عرصههای اجتماعی و اقتصادی پرداخت و با اشاره به سیاستهای دولت چهاردهم در حمایت از زنان، خانوادهها، بهویژه خانوادههایی که توسط زنان سرپرستی میشوند، اظهار داشت که دولت در راستای توانمندسازی اقتصادی زنان و افزایش دسترسی آنان به امکانات و خدمات اجتماعی، برنامههای ملی دارد.
بهروز آذر در بخش دیگری از سخنان خود، به اهمیت اجرای سیاستهای کلی برنامهٔ هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی در زمینه رفع موانع رشد بانوان و افزایش مهارتهای شغلی آنها اشاره کرد و گفت که برنامههایی برای توسعه کارآفرینی زنان و حمایت از کسبوکارهای خانگی در دستور کار قرار دارد.
🔻وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مشکلات ناشی از تحریمها و تأثیر آن بر زندگی زنان، تأکید کرد که تلاشهای دولت و جامعهٔ ایران در مقابله با این چالشها نتایج مثبتی به همراه داشته است.
🔻او در پایان با انتقاد از سکوت جامعهٔ جهانی در قبال نقض حقوق بشر در غزه و لبنان، بر اهمیت همبستگی بینالمللی برای حمایت از زنان و کودکان تأکید کرد و افزود که تداوم این وضعیت تلاشهای جهانی در راستای عدالت اجتماعی را تحت تأثیر قرار میدهد.
🔻این رویداد مهم سهروزه که از تاریخ ۱۹ تا ۲۱ نوامبر ۲۰۲۴ در مرکز کنفرانس سازمان ملل متحد در بانکوک برگزار میشود، بیش از هزار شرکتکنندهٔ حضوری، شامل وزرا، مقامات عالیرتبه، نمایندگان جامعه مدنی و رهبران اجتماعی را گرد هم آورده است. این کنفرانس در ادامه تعهداتی است که از زمان چهارمین کنفرانس جهانی زنان در سال ۱۹۹۵ انجام شده و بستری برای ارزیابی پیشرفتها، پرداختن به چالشها و تسریع تلاشها به سمت دستیابی به برابری جنسیتی مطابق با اعلامیه و برنامه اقدام پکن فراهم میکند.
🔻گفتوگوهای سطح بالا دربارهٔ اقدامات سیاستی و اولویتها برای رفع نابرابری جنسیتی، جلسات عمومی و بحثهای موضوعی برای به اشتراک گذاشتن دانش، شناسایی کمبودها و بررسی چالشهای مرتبط با توانمندسازی زنان و دختران و برگزاری نمایشگاهها و رویدادهای جانبی که راهحلهای نوآورانه، همکاریها و داستانهای موفقیت از سراسر منطقه را به نمایش میگذارند، بخشهای مختلف این رویداد را تشکیل میدادند.
@womengov
🔻معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده و دبیرکل اسکاپ، تفاهم نمودند در خصوص مقابله با بلایای طبیعی و زیست محیطی و همچنین توانمندسازی زنان همکاری نمایند.
@womengov
معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده
🔻معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده و دبیرکل اسکاپ، تفاهم نمودند در خصوص مقابله با بلایای طبیعی
همکاری اسکاپ و ایران برای مقابله با ریزگردها و توانمندسازی زنان
🔻معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده و دبیرکل اسکاپ، تفاهم نمودند در خصوص مقابله با بلایای طبیعی و زیست محیطی و همچنین توانمندسازی زنان همکاری نمایند.
🔻زهرا بهروز آذر، معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده صبح امروز با آرمیدا سالشیا آلیس جابانا دبیر اجرایی کمیسیون اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد برای آسیا و اقیانوسیه(ESCAP) در شهر بانکوک ملاقات کرد. در این ملاقات که در حاشیه نشست وزرای آسیا و اقیانوسیه برای بررسی پیشرفت های حاصله از اجرای اعلامیه پکن برای برابری جنسیتی صورت گرفت، دو طرف به تبادل نظر درخصوص راههای افزایش همکاریها پرداختند.
🔻بهروز آذر در این دیدار ضمن اشاره به تاثیرات منفی تحریم های ظالمانه یکجانبه و مشکلات زیست محیطی بر کیفیت زندگی زنان و کودکان در ایران، ابراز امیدواری کرد با کمک اسکاپ، برای بالا بردن تاب آوری زنان در مقابل بحران ها و بلایای طبیعی پروژه هایی تعریف و اجرا گردد.
🔻وی سپس به تبیین دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران در حوزه زنان و خانواده از جمله کاهش شکاف جنسیتی در امر آموزش به سه درصد پرداخت که از سوی آلیس جابانا مورد قدردانی قرار گرفت.
🔻دبیر اجرایی اسکاپ نیز ضمن تشکر از حمایت و میزبانی کشورمان از دفتر اسکاپ در تهران، بر آمادگی مجموعه خود برای گسترش همکاری ها و تبادل تجربیات با جمهوری اسلامی ایران به ویژه در زمینه مقابله با بیابان زایی و ریزگردها را تاکید کرد.
🔻آلیس جابانا در این دیدار، علاقه و تلاش دختران و زنان جوان ایرانی به علم آموزی و گسترش فناوریهای نوین را ستود و خواستار همکاریهای بین المللی و انتقال تجربیات کشورمان به سایر کشورها شد.
🔻کمیسیون اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد برای آسیا و اقیانوسیه (ESCAP) یکی از ۵ کمیسیون منطقهای شورای اقتصادی اجتماعی سازمان ملل متحد (ECOSOC) است. این کمیسیون در راستای افزایش فعالیتهای اقتصادی در آسیا و شرق دور و همچنین تقویت ارتباطات بین این منطقه و سایر مناطق جهان در سال ۱۹۴۷ بر اساس قطعنامه شورای اقتصادی اجتماعی تأسیس شد.
@womengov
🔻فاطمی در اجلاس کمیسیون اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد برای آسیا و اقیانوسیه(ESCAP):
جمهوری اسلامی ایران همواره توانمندسازی فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی زنان و دختران را به عنوان عنصر کلیدی در سیاستگذاری، قانونگذاری و برنامهریزیهای ملی مورد توجه و تاکید قرار داده است.
@womengov
جمهوری اسلامی ایران همواره توانمندسازی فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی زنان و دختران را به عنوان عنصر کلیدی در سیاست گذاری، قانون گذاری و برنامهریزیهای ملی مورد توجه و تاکید قرار داده است.
🔻در دومین روز اجلاس کمیسیون اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد برای آسیا و اقیانوسیه(ESCAP) در بانکوک، فاطمی مشاور معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور در امور بین الملل در پنل «پیشبرد توانمندسازی اقتصادی زنان از طریق اشتغال،کار شایسته، حمایت اجتماعی و کارآفرینی» به این اصل در رویکرد کلی سیاست گذاری و برنامه ریزی جمهوری اسلامی ایران تاکید نمود.
🔻وی در ادامه سه سطح را برای پیگیری و پیاده سازی این اصل برشمرد؛ ۱) آموزش، ۲)توانمندسازی ،کسب مهارت و ایجاد فرصت های مشارکت، ۳)حمایت های قانونی و اجرایی. فاطمی در توضیح هر یک از این سه سطح با اشاره به اصول قانون اساسی و برنامه های توسعه ۵ ساله، پیشرفتهای بدست آمده توسط زنان و دختران در حوزه های مختلف علمی، اقتصادی، کارآفرینی، اجتماعی و سیاسی را برشمرد.
🔻وی در دو سطح توانمندسازی و حمایت های قانونی، برنامه هایی را که در سالهای اخیر تصویب و اجرا شده بود را همانند طرح بیمه زنان خانهدار، طرح زنان سرپرست خانواده و ایجاد رصدخانه اطلاعات ایرانیان را مورد اشاره قرارداد.
🔻لازم به ذکر است که روز دوم نشست کمیسیون اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد برای آسیا و اقیانوسیه (ESCAP) به پنلهای تخصصی اختصاص داشت که اقدامات کشورها و پیشرفت های حاصله در راستای اجرای اعلامیه پکن را در پنلهای موضوی و تخصصی مورد بررسی قرار میگرفت.
@womengov
ایران درخواست خود برای عمل بر اساس قوانین ملی در حوزههای غیراجماعی را در نشست اسکاپ ثبت کرد
🔻در جلسه پایانی اجلاس سهروزه کمیسیون اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد برای آسیا و اقیانوسیه که در ۲۱ اکتبر در بانکوک برگزار شد، جمهوری اسلامی ایران درخواست خود برای عمل بر اساس قوانین ملی در حوزههای غیراجماعی را در گزارش نشست اسکاپ ثبت نمود.
🔻فاطمی، مشاور معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری در امور بینالملل، ضمن قدردانی از هیئت رئیسه و دبیرخانه اسکاپ بهخاطر تهیه پیشنویس گزارش سند با عنوان "بررسی وضعیت اجرای بیانیه پکن و پلتفرم اقدام و اولویتها برای اقدام سریع در آسیا و اقیانوسیه"، تأکید کرد که ورود به برخی مباحث بحثبرانگیز و غیراجماعی تمرکز سند را از اهداف اصلی خود دور میکند. وی با اشاره به غیر الزامآور بودن سند پکن، بر لزوم عمل جمهوری اسلامی ایران صرفاً بر اساس قوانین و سیاستهای ملی در موضوعات زنان و خانواده تأکید کرد.
🔻فاطمی خاطرنشان کرد که ایجاد ساز و کارهای قهری و الزامآور مانع اجرای بیانیه پکن شده و فرصتهای دولتها را برای مشارکت فعال در توانمندسازی زنان و بهبود وضعیت اشتغال، مشارکت اجتماعی و سلامت آنان محدود میکند.
🔻در این نشست، نماینده جمهوری اسلامی ایران در تبصرههای ۱ و ۳ نیز اصلاحات پیشنهادی ایران را برای تغییر مصوبات مطرح کرد که با اجماع حاضران پذیرفته شد.
🔻در روز سوم اجلاس، در جلسه غیررسمی، تعدادی از نمایندگان کشورها که در زمینه محورهای مورد تاکید بیانیه پکن اقدامات قابل توجهی انجام داده بودند، از سوی کریستین عرب، مدیر منطقهای دفتر منطقهای زنان ملل متحد در آسیا و اقیانوسیه، مورد تقدیر قرار گرفتند.
معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده
ایران درخواست خود برای عمل بر اساس قوانین ملی در حوزههای غیراجماعی را در نشست اسکاپ ثبت کرد 🔻در جل
در پایان اجلاس اسکاپ:
🔻ایران درخواست خود برای عمل بر اساس قوانین ملی در حوزههای غیراجماعی را در نشست اسکاپ ثبت کرد.