👀💡 استیکر خانه طراحان 💡
فایل از طرف Majid Eshraghi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
🗝رژیم صهیونیستی یک جزیره در بحرین خرید!
📺شبکه ۷ تلویزیون رژیم صهیونیستی دقایقی بعد از انتشار خبر خرید یک جزیزره بحرینی توسط اسرائیل، آن را از وبسایت خود حذف کرد.
📰 در خبر منتشر شده آمده است، جزیره مذکور ۹ هزار ۵۵۴ متر مساحت داشته و به قیمت ۲۱ و نیم میلیون دلار در یک مزایده که یک شرکت عربی آن را برگزار کرده بود، خریداری کرده است.
هدایت شده از #
🌀تحلیل آیه ۱ سوره تحریم
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
📖يَا أَيُّهَا النَّبِيُّ لِمَ تُحَرِّمُ مَا أَحَلَّ اللَّهُ لَكَ ۖ تَبْتَغِي مَرْضَاتَ أَزْوَاجِكَ ۚ وَاللَّهُ غَفُورٌ رَحِيمٌ
✍ای پیغمبر گرامی برای چه آن را که خدا بر تو حلال فرمود تو بر خود حرام میکنی تا زنانت را از خود خشنود سازی؟
در صورتی که خدا بسیار آمرزنده و مهربان است (بر هیچ کس خصوص بر تو رسول گرامیش سخت نخواهد گرفت. در تفسیر وارد است که روزی حَفْصه با اجازه رسول خدا صلّی اللّه علیه و آله و سلّم به خانه پدرش عمر رفت، پیغمبر با ماریه در حجره حَفْصه خلوت کرد.
ناگه او رسید و غوغا انگیخت که تو در حجره من با کنیزی خلوت کردی و آبروی مرا نزد زنانت بردی. حضرت برای خشنودی او فرمود:
من ماریه را بر خود حرام کردم ولی این سرّ نزد تو است با هیچ کس مگوی. او به فور عایشه را هم آگه ساخت، او هم با رسول راجع به ماریه گفتگو کرد. حضرت سوگند خورد که ماریه را ترک گوید.
آن دو زن شاد شدند و این آیه نازل گردید).
📚ترجمه های انگلیسی(English translations)
🧐O Prophet! Why do you disallow [yourself] what Allah has made lawful for you, seeking to please your wives? And Allah is all-forgiving, all-merciful.
📚معانی کلمات آیه
🌀مرضاة: رضايت و خشنودى. مصدر است و مفرد.
📖شرح نزول
🗯👤«شیخ طوسى» گویند: عبدالله بن شداد بن الهلال روایت کند که رسول خدا صلى الله علیه و آله و سلم در نزد زینب یکى از زوجات خویش شربت عسل نوشید و توقف وى در نزد او زیاد شده بود. این موضوع بر عائشه و حفصه گران آمد وقتى که پیامبر نزد آنان برگشت، آنها به پیامبر گفتند: یا رسول الله از دهان تو بوى بدى به مشام ما میرسد.
✍رسول خدا صلی الله علیه و آله از آن پس شربت عسل را بر خویش حرام نمود و گویند: موضوع بدبوئى دهن پیامبر را حفصه به میان آورد و پیامبر شربت عسل را بر خود حرام نمود.
🗯✍زید بن اسلم و مسروق و قتادة و شعبى و ضحاک گویند: پیامبر ماریه قبطیه را بر خویش با سوگند خوردن حرام کرده بود آن هم به خاطر خشنودى حفصه زوجه دیگر خود، حسن بصرى گوید: رسول خدا صلی الله علیه و آله ماریه قبطیه مادر ابراهیم را بر خود حرام کرد و آن را به عنوان سر پنهانى به زوجه دیگر خود حفصه گفته بود و حفصه آن را براى عائشه نقل نمود.
💡سیمای سوره تحريم
🌀👤اين سوره دوازده آيه دارد و در مدينه نازل شده است.
🤔نام آن برگرفته از آيه اول است كه خداوند، تحريم آنچه را بر انسان حلال شمرده، نكوهش مىكند، گرچه اين تحريم، نوعى محروم كردن خود از لذّات حلال، به دلايل مختلف فردى و اجتماعى باشد.
📚آيات نخست سوره درباره رفتار ناشايست برخى همسران پيامبر با آن حضرت است و آيات بعدى، مؤمنان را مخاطب قرار مىدهد كه نسبت به خانواده خود و تربيت آنها مراقب باشيد تا گرفتار دوزخ نشويد.
🔺آنگاه در ادامه به الگوهاى مثبت و منفى زنان اشاره نموده و در هر بُعد، دو زن را معرّفى مىفرمايد. همسر نوح و لوط را به عنوان الگوى منفى و همسر فرعون و حضرت مريم را الگوى مثبت معرّفى مىكند.
🔆نکته ها
〽️براى اين آيه، شأن نزولهاى متفاوتى بيان شده است، امّا آنچه مسلّم است پيامبر كه همسران متعدّد داشت، گاهى گرفتار رفتارهاى حسادتآميز آنان مىشد و به خاطر جلب رضايت عمومى آنان، از حقوق مشروع خود مىگذشت.
با آنكه اين تحريمها، امرى شخصى بود، امّا چون پيامبر به عنوان الگوى جامعه معرّفى شده است، ممكن بود ديگران احساس كنند حكم شرعى است و از آن پيروى كنند، لذا خداوند پيامبرش را از آن برحذر مىدارد و در واقع به مردم مىفهماند كه اينگونه رفتارهاى پيامبر، شخصى بوده و نبايد براى ديگران ملاك عمل قرار گيرد.
📚يكى از دلايلِ اينكه قرآن از طرف خداوند نازل شده است، لحن توبيخى قرآن نسبت به پيامبر در برخى آيات است، زيرا هيچ كس در كتاب رسمى و هميشگىاش، خودش را توبيخ نمىكند و همين عتابها نشانه آن است كه وحى الهى تحريف نشده است.
📚نمونه ديگر آن را در آيه ۴۳ سوره توبه مىخوانيم كه درباره مرخّصى دادن پيامبر براى ترك جبهه به بعضى از راحتطلبان مىفرمايد: «عَفَا اللَّهُ عَنْكَ لِمَ أَذِنْتَ لَهُمْ»
📌رعايت اهم و مهمّ را فراموش نكنيم. سوگند اهميّت دارد، ولى حفظ احكام دين مهمتر است و لذا كسى كه سوگند خورده، حلالى را بر خود حرام كند، سوگندش از طريق پرداخت كفّاره شكسته مىشود و ميزان اين كفّاره در آيه 89 سوره مائده آمده است: «فَكَفَّارَتُهُ إِطْعامُ عَشَرَةِ مَساكِينَ مِنْ أَوْسَطِ ما تُطْعِمُونَ أَهْلِيكُمْ أَوْ كِسْوَتُهُمْ أَوْ تَحْرِيرُ رَقَبَةٍ فَمَنْ لَمْ يَجِدْ فَصِيامُ ثَلاثَةِ أَيَّامٍ ذلِكَ كَفَّارَةُ أَيْمانِكُمْ إِذا حَلَفْتُمْ»
🔺تحريم پيامبر، يك محروم كردن شخصى، از طريق سوگند بود كه در اين آيه، راه نجات از آن مطرح شده است.
پیام ها
🔦 انبيا، تحت تربيت الهى هس
👆
⛓
⛓
💡پــــیـــامها ؛
🔦 انبیا ،تحت تربیت الهی هستند. «يا أَيُّهَا النَّبِيُّ لِمَ تُحَرِّمُ»
🔦 حتّى پيامبر، حق ندارد بىدليل حلال خدا را بر خود حرام كند. «يا أَيُّهَا النَّبِيُّ لِمَ تُحَرِّمُ»
🔦 خشنودى خدا بر خشنودى ديگران مقدّم است. لِمَ تُحَرِّمُ ... تَبْتَغِي مَرْضاتَ أَزْواجِكَ
جلد 10 - صفحه 122
🔦 خواسته زن اگر فراتر از احكام الهى وحقوق همسرى باشد، نبايد عملى شود.
لِمَ تُحَرِّمُ ... تَبْتَغِي مَرْضاتَ أَزْواجِكَ (راضى كردن همسر به هر قيمت، لازم نيست.)
🔦 يكى از امورى كه انسان را گرفتار مىكند، علاقه به كسب رضايت ديگران به هر قيمتى است. «تَبْتَغِي مَرْضاتَ أَزْواجِكَ»
🔦 توبيخ افراد بزرگوار بايد همراه مغفرت و رحمت باشد. يا أَيُّهَا النَّبِيُّ لِمَ تُحَرِّمُ ... وَ اللَّهُ غَفُورٌ رَحِيمٌ
🔦 خداوند، هم گذشته را جبران مىكند، «غَفُورٌ رَحِيمٌ» و هم راه را براى آينده باز مىكند. «فَرَضَ اللَّهُ لَكُمْ تَحِلَّةَ أَيْمانِكُمْ»
🔦 توبيخ وانتقاد بايد همراه با بيان راه حلّ و راه گشايى باشد. لِمَ تُحَرِّمُ ... تَحِلَّةَ أَيْمانِكُمْ
🔦 در اسلام بن بست وجود ندارد. (هيچ حكمى حتّى سوگند نمىتواند تمام راهها را بر انسان ببندد.) «قَدْ فَرَضَ اللَّهُ لَكُمْ تَحِلَّةَ أَيْمانِكُمْ»
🔦 ما عبديم و بايد مطيع مولى باشيم، حلال را حلال شمريم، گرچه به قيمت شكستن سوگند باشد. «هُوَ مَوْلاكُمْ»
🔦 دستورات خداوند عالمانه و حكيمانه است، او مشكلات را حلّ و گرهها را باز مىكند. فَرَضَ اللَّهُ ... وَ هُوَ الْعَلِيمُ الْحَكِيمُ
👣پانویس
📚تفسير احسن الحديث، سید علی اکبر قرشی، ج11، ص228
🗯👤صاحب کشف الاسرار گوید: ماریه قبطیه در بیرون مدینه در نخلستانى خانه اى داشت و زنان پیامبر مایل نبودند که ماریه با خودشان در حجرات رسول خدا صلی الله علیه و آله بسر ببرد و گاهگاهى که پیامبر به جهت طهارت بیرون میرفت نزد ماریه هم میرفت و سبب تحریم ماریه چنین بوده است که پیامبر در هر شبانهروز از روى نوبت نزد یک نفر از زنان خویش میرفت، حفصه در یکى از اوقات نوبه خود از پیامبر اجازه گرفت که نزد پدرش برود، پیامبر به او اجازه داد.
🔺رسول خدا صلی الله علیه و آله در غیبت او به دنبال ماریه قبطیة کس فرستاد و با او در حجره حفصه خلوت نمود، حفصه آمد و ماریه را با پیامبر در حجره خویش دید. حفصه به گریه افتاد که چرا در غیاب او پیامبر از نوبه او درباره ماریه استفاده کرده است. پیامبر به حفصه فرمود: ماریه کنیز من است و بر من حلال است. حفصه با گریه اظهار نارضایتى کرد.
🔺پیامبر فرمود: اکنون خاموش باش که براى خاطر تو ماریه را بر خود حرام کرده ام و تو این راز را به کسى ابراز نکن، بعضى از مفسرین گویند: این قضیه از براى عائشه پیش آمد کرده بود و رسول خدا صلی الله علیه و آله به خاطر عائشه ماریه را بر خود حرام کرده بود و خداوند این آیه را فرستاد که چرا به خاطر زنان خود ماریه را که کنیز حلال تو است بر خویشتن حرام کرده اى.
🔺عده دیگرى از مفسرین گویند که پیامبر عسل را بر خود حرام کرد بدین شرح که زینب دختر جحش یکى از زنان پیامبر عسلى داشت که از براى او هدیه آورده بودند و رسول خدا صلی الله علیه و آله هم حلوا و عسل را دوست میداشت و بامدادان به حجرات زنان خویش میرفت و از ایشان مى پرسید که براى صبحانه چه چیزى دارند تا این که به حجره زینب میرود و از آن عسل میخورد و این امر سبب مى شود که در حجره زینب زیاد توقف نماید. این کار بر عائشه و حفصه گران مى آید لذا با یکدیگر و سایر زنان توطئهچینى مى کنند که اگر پیامبر نزد آنان بیاید، بگویند که دهن شما بوى بد میدهد. زنان همین کار را کردند.
🌀پیامبر فرمود: من در خانه زینب عسل خورده ام از آن به بعد سوگند یاد کرد که عسل نخورد و خوردن آن را بر خویش حرام نمود سپس این آیه نازل گردید. حاکم صاحب المستدرک و نسائى در سنن خود از انس نقل نمایند که پیامبر داراى کنیزى بود، حفصه کارى کرد که پیامبر آن کنیز را بر خود حرام کند و نیز موضوع عسل را بزار از ابن عباس نقل نموده و حافظ بن حجر گوید: مى توان هر دو موضوع کنیز و عسل را سبب نزول آیه قرار داد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
┅✿❀✨ *﷽*✨❀✿┅┄
🔅 #سلام_مولایم
╭┈───── 🌱🌸
╰─┈➤ http://eitaa.com/x1401y
🖥 #کلیپ استاد #رائفی_پور
📁 «ایران جزیره ثبات»
🔸 دنیا روزهای خوبی در پیش نداره و آن چیزی که در ایران در این چند وقت اتفاق افتاد در مقابل اتفاقات آتی جهان یک شوخی و فانتزی بیش نیست.
📥 لینک دانلود با کیفیتهای مختلف 👇
🔗 aparat.com/v/0jSEJ
🌾 السلام علیک یا فاطمه الزهرا سلام الله علیها
🌾 أللَّھُمَ؏َـجِّلْلِوَلیِڪْألْفَرَج
══════🇮🇷══════
#بهمن_خونین_جاویدان
#صبح_پیروزی
هدایت شده از #
┅✿❀✨ *﷽*✨❀✿┅┄
🔅 #سلام_مولایم
╭┈───── 🌱🌸
╰─┈➤ http://eitaa.com/x1401y
🔅عبدمناف بن عَبْدُالمُطَّلِب مشهور به ابوطالب پدر امام علی(ع)، عموی پیامبر اسلام(ص) و از بزرگان و بنیهاشم بود. او در دوره کوتاهی منصب سقایة الحاج (آبرسانی به حاجیان) را بر عهده داشت و پس از وفات پدرش عبدالمطلب، سرپرستی برادرزادهاش حضرت محمد(ص) را بر عهده گرفت و در دوران رسالت پیامبر(ص) از او حمایت میکرد.
او ۳۵ سال پیش از ولادت محمد(ص) به دنیا آمد. پدرش عبدالمطلب، جدّ پیامبر(ص) است که به گفته برخی تاریخنگاران، قبایل عرب او را به بزرگی و تبلیغ آیین حنیف میشناختند.
🔦نام کامل؛عبدمناف بن عبدالمطلب
🔦کنیه؛ ابوطالب
🔦زادگاه؛ مکه
🔦محل زندگی؛ مکه
🔦نسب/قبیله قریش- بنیهاشم
🔦خویشاوندان؛ امام علی(ع) (فرزند)، پیامبر(ص) (برادرزاده)
🔦درگذشت؛۲۶ رجب سال دهم بعثت (عام الحزن)
🔦مدفن؛ مکه - قبرستان حُجون
📊مشخصات دینی؛
💡دلیل شهرت؛ حمایت از پیامبر(ص)
💡نقشهای برجسته؛ سرپرستی پیامبر(ص)
💡دیگر فعالیتها؛سقایت و رفادت حاجیان
📚آثار؛دیوان ابوطالب
✍ ایمان ابوطالب، از بحثهای اختلافی بین شیعه و برخی از اهل سنت بوده است. عالمان شیعه با استناد به گزارشهای تاریخی، سخنان اهل بیت پیامبر(ص) و اشعار ابوطالب به ایمان او معتقدند. اشعار و قصاید به ابوطالب در دیوان او جمعآوری شده است.
🏴او در ۲۶ رجب از سال دهم بعثت درگذشت و در قبرستان حجون به خاک سپرده شد.
👨👩👦👦همسر و فرزندان
🗯👤ابوطالب از فاطمه بنت اسد چهار پسر داشت که عبارتاند از: طالب، عقیل، جعفر و علی(ع).
🌀همچنین در منابع از اُمّ هانی (فاخِته)، جُمانَه و رَیطَه (اسماء) به عنوان دختران وی یاد شده است. گفته شده وی فرزندی به نام «طُلَیق» از همسری به اسم «عَلَّه» داشت.
💪جایگاه اجتماعی، حرفه و ویژگیها ؛
🔺ابوطالب در مدت کوتاهی، دو منصب رفادت (مهمانداری حاجیان) و سقایت (آبرسانی به حاجیان) را در مکه بر عهده داشت. وی بازرگان بود و عطر و گندم خرید و فروش میکرد.
🌀بنابر روایتی از امام علی(ع) و آنچه مورخان درباره ابوطالب گفتهاند: وی با وجود تهیدستی، عزیز و بزرگ قریش و دارای هیبت، وقار و حکمت بود.
🔅 درباره جود و سخاوت او گفتهاند: روزهایی که او اطعام میداد، کسی از قریش اطعام نمیکرد.
🔅 وی اولین کسی بود که در عصر جاهلی، سوگند را در شهادت اولیای دم بنا نهاد و بعدها اسلام آن را امضا نمود.
🗞 بنابر گزارش حلبی او بنا بر شیوه پدرش، شراب را بر خود حرام کرده بود.
🏖حمایت از پیامبر(ص)
🗄گزارشهای تاریخی از حمایتهای ابوطالب از رسول اکرم(ص) در برابر فشارها و تهدیدهای قریش نسبت به پیامبر(ص) حکایت دارد. وی با آنکه در زمان بعثت رسول خدا(ص) ۷۵ سال داشت، با وی در انجام رسالتش همراه شد و در دیدارها و گفتگوهایش با سران قریش، رسما حمایت خویش را از او اعلام کرد.
به گفته یعقوبی این حمایت تا آنجا بود که ابوطالب و همسرش بسان پدر و مادر محمد(ص) گردیدند.
👺 قریش به ابوطالب پیشنهاد داد عماره بن ولید مخزومی را که جوانی زیبا و قوی بود، به عنوان فرزندخوانده بگیرد و در مقابل پیامبر را به آنان تحویل دهد؛ اما ابوطالب پیشنهاد آنان را نپذیرفت و آنان را سرزنش کرد.
🏴پیامبر(ص) در روز وفات ابوطالب فرمود: تا زمانی که ابوطالب زنده بود قریش از من واهمه داشت.
🌀شیخ مفید روایت میکند هنگام درگذشت ابوطالب، ....
⚠️جبرئیل بر پیامبر نازل گردید و به ایشان گفت: از مکه خارج شو که یاوری در این شهر نداری...
🌾 السلام علیک یا فاطمه الزهرا سلام الله علیها
🌾 أللَّھُمَ؏َـجِّلْلِوَلیِڪْألْفَرَج
══════🇮🇷══════
#صبح_پیروزی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
┅✿❀✨ *﷽*✨❀✿┅┄
🔅 #سلام_مولایم
╭┈───── 🌱🌸
╰─┈➤ http://eitaa.com/x1401y
❣ولـــــــنـتـایـــن
🗯👤تقوای الهی و خداترسی به ما حکم می کند، از تقدیس و بزرگداشت روزهایی مثل روز والنتاین و مانند آن که وارداتی و گناه آلودند، پرهیز کنیم و به جای آن اعیاد اسلامی تقدیس و بزرگ داشته شوند.
✍ مسلمان، با همسرش محبتِ بی پایان دارد، و هر روز به او اظهار محبت میکند، و این را میداند که یک تبسم زود گذر زوجین به یکدیگر، ولو خیلی ناچیز هم باشد، صدقه محسوب میشود.
👤عزیزان گرانقدر!
🔺لطفاً این مضامین خیلی مهم و حیاتی را با تمام خانواده، اقارب، دوستان، و همکاران تان شریک سازید، و در رشد فکری، عقیدتی، ایمانی و وجدانی همنوع تان اقلاً یک امر خیری را، مایه ی حصولِ صدقات جاریه ی تان سازید.
🤲جزاکم الله خیراً!
🌾 السلام علیک یا فاطمه الزهرا سلام الله علیها
🌾 أللَّھُمَ؏َـجِّلْلِوَلیِڪْألْفَرَج
══════🇮🇷══════
🌀 *تحلیل سوره همـــ👅ـــزه*
📖 وَيْلٌ لِكُلِّ هُمَزَةٍ لُمَزَةٍ «۱» الَّذِي جَمَعَ مالًا وَ عَدَّدَهُ «۲» يَحْسَبُ أَنَّ مالَهُ أَخْلَدَهُ «۳» كَلَّا لَيُنْبَذَنَّ فِي الْحُطَمَةِ «۴» وَ ما أَدْراكَ مَا الْحُطَمَةُ «۵» نارُ اللَّهِ الْمُوقَدَةُ «۶» الَّتِي تَطَّلِعُ عَلَى الْأَفْئِدَةِ «۷» إِنَّها عَلَيْهِمْ مُؤْصَدَةٌ «۸» فِي عَمَدٍ مُمَدَّدَةٍ «۹»
«۱» واى بر هر عيب جوى طعنه زن. «۲» آنكه مالى جمع كرد و شمارهاش كرد.
«۳» او خيال مىكند كه اموالش او را جاودان ساخته است.
«۴» چنين نيست (كه مىپندارد) قطعاً او در (آتش) شكنندهاى افكنده شود.
«۵» و تو چه دانى كه (آتش) خورد كننده چيست؟
«۶» آتش افروخته الهى،
«۷» كه بر دلها راه يابد.
«۸» آن آتش بر آنان فرو بسته شده (و راه گريزى از آن نيست.)
«۹» در ستونهايى بلند و كشيده.
🌀 «شیخ طوسى» گویند: ابن عباس گوید: *این سوره درباره یکى از مشرکین نازل شده که از مردم عیبجوئى میکرد*.
عده اى گویند: درباره ولید بن مغیرة نازل گردیده، سدى گوید: درباره اخنس بن شریق نزول یافته که از پیامبر عیب جوئى مینمود و نیز گویند: درباره جمیل بن عامر الجهنى آمده و مجاهد و ورقاء و ابن عباس گویند: درباره فرد به خصوصى نازل نشده بلکه سوره مزبور عمومیت داشته و عام مى باشد.
🌀🟡 *نکته ها*
🌀 *«هُمَزَةٍ» از «همز» به معناى عيب جويى از طريق چشم و ابرو و اشاره است*.
🌀 *«لمز» به معناى عيب جويى با زبان است*.
✍🏻حرف (ة) در پايان اين دو كلمه براى مبالغه است، نظير «ضحكة» به معناى كسى كه زياد مىخندد.
🌀 *«حطمة» به معناى خورد كردن و شكستن كامل است*.
🌀 *«مُؤْصَدَةٌ» به حفرهاى گفته مىشود كه در كوه ايجاد كنند و درب آن را محكم ببندند*.
🌀 *منظور از «عَمَدٍ مُمَدَّدَةٍ» (ستونهاى بلند و كشيده)، يا ميخهاى بلندى است كه اهل عذاب* .....
جلد ۱۰ - صفحه ۵۹۱
*....را با آن ميخكوب و زندانى مىكنند و يا شعلههاى عظيم آتش كه همچون ستونهاى بلند، كشيده است*.
📖 در لسان قرآن اگر بعد از توجه به خدا به سراغ مال رفتيد ارزش است، قُضِيَتِ الصَّلاةُ فَانْتَشِرُوا فِي الْأَرْضِ وَ ابْتَغُوا ...
«1» ولى اگر به جاى ياد خدا به سراغ مال رفتيد مورد انتقاد است. وَ إِذا رَأَوْا تِجارَةً أَوْ لَهْواً انْفَضُّوا ... «2»
❌ *عيب جويى و طعنه به هر نحو و شكل ممنوع و حرام است*.
❤🩹 غيابى يا حضورى، با زبان يا اشاره، شوخى يا جدى، كوچك يا بزرگ مربوط به كار و صنعت يا آفرينش طبيعت.
✍🏻 برخى افراد از شمارش اموال خود، به رخ كشيدن آن و سرگرم شدن به آن لذت مىبردند و گمان مىكنند اين ثروت هميشگى است و آنها را براى هميشه در دنيا نگه مىدارد و ديگر بيمارى و مرگ به سراغ آنها نمىآيد.
🔺قرآن اين ديدگاه را مذمّت كرده و مىفرمايد: *اين نگاه به دنيا، انسان را دوزخى مىكند*. وگرنه داشتن مال دنيا و بهره بردن از آن مذمّتى ندارد.
👈🏻چون آخر اين سوره *كيفر اهلنيش و زخمزبان را دوزخ سرپوشيده و در بسته دانسته و اين نوع عذاب براى كافران است*،
🌀پس به نظر مىرسد كه سوره مربوط به كسانى است كه پيامبران الهى را مسخره مىكنند.
پیام ها
⛔ يكى از آفات و خطرات ثروت اندوزى، تحقير ديگران است. هُمَزَةٍ لُمَزَةٍ ... جَمَعَ مالًا وَ عَدَّدَهُ
⛔ مسائل اخلاقى جزء دين است و انسان مؤمن، بايد زبان و نگاه خود را كنترل كند. «وَيْلٌ لِكُلِّ هُمَزَةٍ لُمَزَةٍ»
⛔ مراقب باشيم فريب دنيا را نخوريم و به مال دنيا مغرور نشويم. «يَحْسَبُ أَنَّ مالَهُ أَخْلَدَهُ»
⛔ *آنان كه به جاى انفاق مال، در فكر جمع و احتكار اموال هستند، منتظر عذاب ....*
«1». جمعه، 10.
«2». جمعه، 11.
جلد 10 - صفحه 592
*....خورد كننده قيامت باشند*. جَمَعَ مالًا وَ عَدَّدَهُ ... لَيُنْبَذَنَّ فِي الْحُطَمَةِ
💔 *نيشزبان و طعنه زدن، از گناهان كبيره است، زيرا درباره آن وعده عذاب آمده است*. وَيْلٌ لِكُلِّ هُمَزَةٍ لُمَزَةٍ ... لَيُنْبَذَنَّ فِي الْحُطَمَةِ
🔥 *آتشى كه خدا بيفروزد، نه فقط بر جسم، بلكه بر جان و دل مجرمان نفوذ مىكند.* «نارُ اللَّهِ الْمُوقَدَةُ الَّتِي تَطَّلِعُ عَلَى الْأَفْئِدَةِ»
🪔 فكر بشر از درك حقايق دوزخ و بهشت عاجز است. «وَ ما أَدْراكَ مَا الْحُطَمَةُ»
🔥 ستونهاى بلند آتش، راه فرار را بر دوزخيان مىبندد. «مُؤْصَدَةٌ فِي عَمَدٍ مُمَدَّدَةٍ»
«والحمدللّه ربّ العالمين»
جلد ۱۰ - صفحه ۵۹۴