هدایت شده از #
🗯👤آیا حق چک کردن موبایل همسر را داریم
✍ نخستین نکته این است که فکر نکنیم تکنولوژی مقصر است. بستن راههای ارتباطی و برخورد قهری و حذفی با فناوری در هیچ خانهای به رونق زندگی منجر نشده است، اما میتوان با مدیریت فضا و استفاده از امکانات و برقراری اعتماد متقابل به هم نخستین گامها را برداشت.
🔺فراموش نکنیم هیچ چیز مانند بدبینی در خراب کردن یک رابطه خوب زناشویی و ویران کردن یک کانون گرم خانواده قدرتمند نیست.
🌀 روانشناسان میگویند تشویش و استرس، عصبانیت و فراتر از آن احساس ترس و تنفر ریشه در همین بدبینیها دارد.
🗯👤اما برای این که داستان را علمیتر دنبال کنیم سراغ دکتر فرزانه سعیدی، روانشناس و مشاور خانواده رفتیم تا او این رفتار و کنجکاوی و بدبینی را تجزیه و تحلیل کند.
🌀 این روانشناس ابتدا به نکته مهمی اشاره و تاکید میکند که همسران فکر نکنند روشهای ارتباطی جدید و باز شدن فضا علت اصلی خیانت است، وقتی از سعیدی میپرسم که پس کارکرد آنها در این زمینه چیست با لحنی که کمی به مزاح و شوخی هم طعنه میزند میگوید:
روشهای جدید ارتباطی باعث شده زن و شوهرها راحتتر مچ یکدیگر را بگیرند.
❓سوال دیگری که از این روانشناس میپرسم این است که از بین مراجعهکنندگان معمولا بیشتر خانمها گوشی همسرشان را چک میکنند یا آقایان و او پاسخ میدهد:
🔺بیشتر خانمها هستند، دلیل هم دارد، اغلب به شکلی متوجه خیانت همسرشان شدهاند و با شکستن اعتماد و از بین رفتن آن حس، اضطراب زیادی دارند و باعث میشود به چک کردن دائم همسرشان در ابعاد مختلف زندگی بپردازند که یکی از این ابعاد تلفن همراه و شبکههای مختلف اجتماعی است.
🎓این مدرس دانشگاه ادامه میدهد: کسی که مدام همسرش را چک میکند در واقع دچار نوعی عدم امنیت در زندگی است و اعتماد به نفساش نیز کمکم از بین میرود و دائم در این فکر است که چه چیزی در زندگیاش کم است.
👀این ماجرا یک روی دیگر سکه هم دارد و روانشناس ما میگوید:
گاهی مردهایی را هم دیدهام که وفادار بودهاند، اما به این دلیل که همسرشان بیاندازه آنها را متهم به خیانت کرده است، آگاهانه دست به خیانت زدهاند. این مردان به نقطهای رسیدهاند که همان ضربالمثل معروف ماست: «آش نخورده و دهان سوخته.»
پس فکر کردهاند وقتی اینقدر باید برای کاری که نکردهاند متهم شوند، پس بهتر که آن کار را انجام دهند. در واقع ترس از خیانت همسر باعث شده که بدترین ترس او به واقعیت تبدیل شود.
👈سعیدی در بخش پایانی صحبتهایش توضیح میدهد: باید از خودمان بپرسیم شفافیت در زندگی به چه معناست؟ آیا چک کردن دائم گوشیهای کسانی که با ما زندگی میکنند نشانه شفافیت است یا فقدان امنیت؟
🔺من باور دارم این چک کردنهای مضطربانه هیچ جایگاهی در یک رابطه شفاف ندارد. وظیفه من این است که به شما بگویم خانوادهها باید کاری کنند تا بتوانند دوباره به هم اعتماد کنند. خود ما وقتی با بیاعتمادی به کسی یا موضوعی نگاه کنیم، همه چیز مشکوک به نظر خواهد رسید.
✍ این برای خارج از خانه، کار کردن و برقراری ارتباط با بیگانگان شاید مناسب باشد، اما خانه محل آرامش و پناهگاه عاطفی انسانهاست و نباید دائم در حال شک باشیم، بگذارید خیلی راحت بگویم، من اگر گوشی خودم را با تشکیک زیر و رو کنم بالاخره یک چیز مشکوک خواهم یافت چه برسد به گوشی دیگری، آخر کلام آن که اگر تمام فکر و ذهن تان معطوف به این است که دنبال پیدا کردن سند و مدرک برای شیطنت و خیانت همسرتان باشید، من از همین الان به شما قول میدهم که مطمئنا آن را خواهید یافت، چون در نگاه کسی که به همه چیز مشکوک است بالاخره یک موضوعی، شخصی یا اتفاقی برای برجسته کردن و بزرگ کردن وجود خواهد داشت.
👀💡 استیکر خانه طراحان 💡
فایل از طرف Majid Eshraghi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
هدایت شده از #
آیه ۱۱ سوره کهف
📖 فَضَرَبْنَا عَلَىٰ آذَانِهِمْ فِي الْكَهْفِ سِنِينَ عَدَدًا
ترجمه فارسی
🌀پس ما (در آن غار از خواب) بر گوش و هوش آنها تا چند سالی پرده بیهوشی زدیم.
ترجمه انگلیسی(English translations)
🌀So We put them to sleep in the Cave for several years.
معانی کلمات آیه
🔅«ضَرَبْنَا عَلَی آذَانِهِمْ»: مراد این است که آنان را به خواب عمیقی فرو بردیم. مفعول (ضَرَبْنا) محذوف است که (حِجاباً) میباشد.
🔅«سِنِینَ»: سالها. مفعولفیه زمانی است. 🔅«عَدَداً»: شمار دار. متعدّد. صفت (سِنینَ) و به معنی ذاتَ عَدَدٍ، یا مفعول مطلق فعل مقدّری است، یعنی: تعدّد عَدَداً.
🔅«سِنِینَ عَدَداً»: سالیان دراز. سالهای سال.
إِذْ أَوَى الْفِتْيَةُ إِلَى الْكَهْفِ فَقالُوا رَبَّنا آتِنا مِنْ لَدُنْكَ رَحْمَةً وَ هَيِّئْ لَنا مِنْ أَمْرِنا رَشَداً «۱۰»
آنگاه كه آن جوانمردان به غار پناه بردند، گفتند: پروردگارا! از سوى خود رحمتى به ما عطا كن و براى ما رشدى در كارمان فراهم ساز.
فَضَرَبْنا عَلَى آذانِهِمْ فِي الْكَهْفِ سِنِينَ عَدَداً «11»
پس ما تا چند سالى كه در آن غار بودند، بر گوشهاى آنان (پردهى خواب و بيهوشى) زديم.
نکته ها
«فِتيَة» جمع «فَتى» به معناى جوانمرد است.
💡امام صادق عليه السلام فرمودند: «فتى»، به انسان با ايمان گفته مىشود، زيرا خداوند آنان را با آنكه سالمند بودند، ولى به سبب ايمانشان، «فتى» معرّفى كرده است. «2»
🌀«رَشَد» به معناى رُشد، نجات و رضاى الهى آمده است «3» و در اين سوره سه مورد كلمهى
«2». «كانوا شيوخاً فسمّاهم اللّه عزّوجلّ فتية بايمانهم» كافى، ج 8، ص 398؛ تفسير نورالثقلين.
«3». تفسير مجمعالبيان.
جلد 5 - صفحه 145
رشد به كار رفته است: در داستان اصحاب كهف، داستان موسى و خضر (آيه 66) و پيامبر اسلام (آيه 23).
🌀در حديثى آمده است كه مراد از «فَضَرَبْنا عَلَى آذانِهِمْ» زدن بر گوشهاى آنان، خواب سيصد و نه ساله و زنده شدن مجدّد آنان است. «1»
پیام ها
💡 براى حفظ دين، جوانمردى، گذشت از رفاه و آسايش و هجرت لازم است. «أَوَى الْفِتْيَةُ إِلَى الْكَهْفِ»
💡 دعا همراه با تلاش و حركت مؤثّر است. أَوَى ... رَبَّنا
💡 هجرت از محيط فاسد براى حفظ ايمان و ارزشها، كارى جوانمردانه است. «أَوَى الْفِتْيَةُ إِلَى الْكَهْفِ»
💡 هجرت و قيام براى خدا، زمينهى دريافت امدادهاى الهى است. «أَوَى الْفِتْيَةُ إِلَى الْكَهْفِ .. فَضَرَبْنا»
«1». تفسير نورالثقلين.
👀💡 استیکر خانه طراحان 💡
فایل از طرف Majid Eshraghi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
👀💡 استیکر خانه طراحان 💡
فایل از طرف Majid Eshraghi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا