❤️إِنْکارُهُ إِنْکارُ اللَّهِ،و الْایمانُ بِهِ ایمانٌ باللّه❤️
انکارامام علی علیه السلام انکار خداوند متعال است و ايمان به آن حضرت ایمان به خدا است.
👈حذیفه بن اسید غفاری گوید:
رسول خداصلی الله علیه وآله به من فرمودند:
«یا حُذَیفَةُ! إِنَّ حُجَّةَ اللَّهِ عَلَیکُمْ (عَلَیکَ) بَعْدِی عَلِی بْنُ أَبِی طالِبٍ، الْکُفْرُ بِهِ کُفْرٌ بِاللَّهِ، وَالشِّرْکُ بِهِ شِرْکٌ بِاللَّهِ، وَالشَّکُّ فِیهِ شَکٌّ فِی اللَّهِ، وَالْإِلْحادُ فِیهِ إِلْحادٌ فِی اللَّهِ، وَالْإِنْکارُ لَهُ إِنْکارٌ للَّهِِ، وَالْإِیمانُ بِهِ إِیمانٌ بِاللَّهِ».
«ای حذیفه! همانا علی بن ابی طالبعلیه السلام بعد از من حجّت خدا بر شماست، کفر به او کفر به خدا و شرک به او شرک به خداست. شک در او شک در خدا و الحاد و انکار او، الحاد و انکار خداست و ایمان به او ایمان به خدا میباشد».
📚امالی صدوق، مجلس ۳۶، حدیث ۲
🎁 عیدی
💝 ترک معصیت، حاصل نمی شود به طوری که ملکۀ شخص بشود، مگر با دوام مراقبه و یاد خدا در هر حال و زمان و مکان و در میان مردم و در خلوت.
💝 از خدا می خواهیم که عیدی ما را در اعیاد شریفۀ اسلام و ایمان، موفقیت به عزم راسخِ ثابتِ دائم بر ترک معصیت قرار بدهد، که مفتاح سعادت دنیویه و اُخرویه است!
📚 آیةاللّه بهجت، به سوی محبوب
🌺🌺#عید_غدیر🌺🌺
❇️ روز هيجدهم: روز عيد غدير، و «عيد اللّه اكبر» ، و عيد آل محمّد عليهم السّلام و عظيم ترين عيد است، و حق تعالى هيچ پيامبرى را مبعوث نفرموده جز آنكه اين روز را عيد كرده و حرمت آن را دانسته.
نام اين روز در آسمان روز «عهد معهود» و در زمين روز «ميثاق مأخوذ» و «جمع مشهود» است.
♦️روايت شده كه از امام صادق عليه السّلام پرسيدند، آيا مسلمانان را غير از جمعه و قربان و فطر عيدي هست؟ فرمود:
آرى عيدى است كه حرمتش از همه اعياد بيشتر است، راوى گفت: كدام عيد است؟ حضرت فرمود: روزى است كه حضرت رسول صلى اللّه عليه و آله امير المؤمنين عليه السّلام را به جانشينى خود نصب فرمود، و اعلام كرد: هركه من مولا و آقاى اويم، پس على مولا و آقا و پيشواى اوست، و آن روز هيجدهم، ذو الحجّه است، راوى گفت: در آن روز چه كارى بايد انجام داد؟ فرمود بايد روزه بداريد، و عبادت كنيد، و محمّد و آل محمّد عليهم السّلام را ياد آريد، و بر ايشان صلوات فرستيد، رسول خدا صلى اللّه عليه و آله امير المؤمنين عليه السّلام را وصيت كرد، كه اين روز را عيد گرداند، و هر پيامبرى به جانشينى خويش وصيت ميكرد، كه اين روز را عيد كند.
♦️در حديث ابن ابى نصر بزنطي از حضرت رضا عليه السّلام آمده: اى پسر ابى نصر هر كجا باشى، بكوش روز عيد غدير نزد قبر مطهّر حضرت امير المؤمنين عليه السّلام حاضر شوى، به درستيكه در اين روز، خدا ميآمرزد، از هر مرد و زن مؤمن گناه شصت سال ايشان را، و از آتش دوزخ آزاد ميكند، دو برابر آنچه در ماه رمضان و شب قدر و شب فطر آزاد كرده، و پرداخت يك درهم در اين روز به برادران مؤمن، برابر هزار درهم در اوقات ديگر است، و در اين روز به برادران مؤمن احسان كن، و هر مرد و زن مومن را شاد گردان،
🔺به خدا سوگند، اگر مردم فضيلت اين روز را چنان كه بايد بدانند، هرآينه هر روز فرشتگان با ايشان ده مرتبه مصافحه كنند.
🌺🌺#عید_غدیر🌺🌺
❇️❇️ اعمال این روز چند چیز است:
۱- روزه كه كفّاره شصت سال گناه است و در روایتی دیگر آمده كه برابر است با روزه تمام عمر و معادل است با صد حجّ و صد عمره.
۲- انجام غسل .
۳- زیارت حضرت علی (علیه السلام) و سزاوار است كه انسان هر كجا باشد سعى كند خود را به قبر مطهر آن حضرت برساند. براى امام در این روز، سه زیارت مخصوصه نقل شده كه یكى از آنها زیارت معروفه به "اَمینُ الله" است كه از نزدیك و دور خوانده مىشود و آن از زیارات جامعه مطلقه است.
۴- اقامه دو ركعت نماز به مانند نماز صبح. و پس از نماز به سجده رود و صد مرتبه شكر خدا كند سپس سر از سجده بردارد و دعای که در مفاتیح ذکر شده است.
۵- پس از غسل، نیم ساعت به ظهر مانده دو ركعت اقامه شود. در هر ركعت حمد یك مرتبه و سوره توحید ده مرتبه و آیة الكرسى ده مرتبه و سوره قدر ده مرتبه خوانده شود كه ارزش این نماز برابر است با صد هزار حجّ و صد هزار عمره است و باعث برآوردن شدن حوائج دنیا و آخرت میشود. بهتر است كه بعد از این نماز این دعا را خوانده شود: رَبَّنا اِنَّنا سَمِعْنا مُنادِیاً ... "الدُّعاء بطوله .
۶- خواندن دعای ندبه .
۷- خواندن دعایی كه سید بن طاووس از شیخ مفید
۸- در هنگام ملاقات مومنین به عنوان تهنیت جمله ذیل را بگوییم.
اَلْحَمْدُ لِلّهِ الّذى جَعَلَنا مِنَ الْمُتَمَسِّكینَ بِوِلایَةِ اَمیرِالْمُؤْمِنینَ وَالاْئِمَّةِ عَلَیْهِمُ السَّلامُ
ستایش خاص خدایى است كه قرار داد ما را از تمسك جویان به ولایت امیرمؤ منان و سایر امامان علیهم السلام
و نیز بخواند: اَلْحَمْدُ لِلّهِ الَّذى اَكْرَمَنا بِهذَا الْیَوْمِ وَ جَعَلَنا مِنَ الْمُوفینَ بِعَهْدِهِ اِلَیْنا وَ میثاقِهِ الَّذى واثَقَنا بِهِ مِنْ وِلایَةِ وُلاةِ اَمْرِهِ وَالْقُوّامِ بِقِسْطِهِ وَ لَمْ یَجْعَلْنا مِنَ الْجاحِدینَ وَالْمُكَذِّبینَ بِیَوْمِ الدّینِ .
ستایش خاص خدایى است كه گرامى داشت ما را به این روز و قرارمان داد از وفاكنندگان به عهدى كه با ما كرده بود و پیمانى كه با ما بسته بود از ولایت سرپرستان امر دین او و برپادارندگان عدلش و قرارمان نداد از منكران و تكذیب كنندگان روز جزا
۹ - صد بار این ذكر گفته شود: اَلْحَمْدُلِلّهِ الّذى جَعَلَ كَمالَ دینِهِ وَ تَمامَ نِعْمَتِهِ بِوِلایَةِ اَمیرِ الْمُؤ مِنینَ عَلىِّ بْنِ اَبى طالِبٍ عَلَیْهِ السَّلامُ .
۱۰- در این روز خواندن عقد اخوّت با برادران مؤمن سفارش شده
صلوات بر امیرالمؤمنین علیه السلام منقول از حضرت عسکری علیه السلام
توصیه می شود این صلوات را در روز عید غدیر به نیابت از مولایمان، حضرت صاحب الزّمان علیه السلام بخوانیم:
«اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى أَمِيرِ الْمُؤْمِنِينَ عَلِيِّ بْنِ أَبِي طَالِبٍ، أَخِي نَبِيِّكَ، وَ وَصِيِّهِ وَ وَلِيِّهِ، وَ صَفِيِّهِ وَ وَزِيرِهِ، وَ مُسْتَوْدَعِ عِلْمِهِ، وَ مَوْضِعِ سِرِّهِ، وَ بَابِ حِكْمَتِهِ، وَ النَّاطِقِ بِحُجَّتِهِ، وَ الدَّاعِي إِلَى شَرِيعَتِهِ، وَ خَلِيفَتِهِ فِي أُمَّتِهِ، وَ مُفَرِّجِ الْكَرْبِ عَنْ وَجْهِهِ قَاصِمِ الْكَفَرَةِ، وَ مُرْغِمِ الْفَجَرَةِ، الَّذِي جَعَلْتَهُ مِنْ نَبِيِّكَ بِمَنْزِلَةِ هَارُونَ مِنْ مُوسَى. اللَّهُمَّ وَالِ مَنْ وَالاهُ، وَ عَادِ مَنْ عَادَاهُ، وَ انْصُرْ مَنْ نَصَرَهُ، وَ اخْذُلْ مَنْ خَذَلَهُ، وَ الْعَنْ مَنْ نَصَبَ لَهُ مِنَ الْأَوَّلِينَ وَ الْآخِرِينَ، وَ صَلِّ عَلَيْهِ أَفْضَلَ مَا صَلَّيْتَ عَلَى أَحَدٍ مِنْ أَوْصِيَاءِ أَنْبِيَائِكَ، يَا رَبَّ الْعَالَمِينَ!»
📕 (مصباح المتهجد، ج1، ص400-401)
🌸الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِی جَعَلَنَا
🌼مِنَ الْمُتَمَسِّکِینَ بِوِلاَیَةِ
🌺أَمِیرِ الْمُؤْمِنِینَ وَ الْأَئِمَّةِ عَلَیْهِمُ السَّلاَمُ
✅آیه ۶۷ سوره مائده بر رسول الله نازل شد:
{يَا أَيُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ مَا أُنْزِلَ إِلَيْكَ مِنْ رَبِّكَ}
پس رسول الله دست علی را گرفتند و فرمودند:
((مَنْ كُنْتُ مَوْلاهُ، فَهذا عَلِىٌّ مَوْلاهُ. أَللّهُمَّ والِ مَنْ والاهُ، وَ عادِ مَنْ عاداهُ))
((هر كس من به او ولايت دارم و مولاى اويم، اين على، مولاى اوست.
خداوندا، هر كس كه او را دوست دارد، دوستش بدار، و هر كس با او دشمنى ورزد، دشمنش باش))
✅پس از آن، عمربن خطاب و ابوبکر ، به ملاقات علی رفتند و گفتند:
((گوارا باد بر تو ای پسر ابی طالب، که مولای من و مولای هر مرد و زن مومن شدی))
📚تفسیر کبیر فخررازی، جلد ۳، صفحه ۶۳۶
📚الغدیر ، جلد ۲ ، صفحه ۹۸ و ۱۸۲
📚مسند احمد بن حنبل، جلد ۴، صفحه ۲۸۱
📚صواعق (ابن حجر) صفحه ۲۶
📚التمهید فی اصول الدین، صفحه ۱۷۱
📚الریاض النضره، جلد ۲ ص ۱۶۹
📚سر العالمین (غزالی) صفحه ۹
📚مناقب خوارزمی حنفی، صفحه ۹۴
📚النهایه (شیبانی) جلد ۴ ،صفحه ۲۴۶
📚فراید السمطین، باب ۱۳
📚البدایه و النهایه، جلد ۵ ، صفحه ۲۱۰
📚الفصول المهمه ، صفحه ۲۵
📚بدیع المعانی ، صفحه ۷۵
📚تاریخ ابوبکر خطیب بغدادی، جلد۸ ،صفحه ۲۹۰
📚تفسیر محمد بن جریر طبری،جلد ۳ ، صفحه ۴۲۸
♻️ داستانی ساده ولی پر محتوا !!
💠 ماجرای #غدیر خم متاسفانه برعکس واقعه عاشورا و سایر مناسبتهای ما شیعه ها خیلی برای غیر شیعه تعریف نشده...
❎و اهل سنت هم ماجرای غدیر رو اینجوری تموم میکنن که منظور پیامبر در غدیر از کلمه "ولی" نسبت به حضرت علی علیه السلام یعنی دوست و یار بوده نه جانشینی و ولایت!
حالا خودتون با خوندن این داستان قضاوت کنید منظور پیامبر را :
♻️ دو نفر ، یکی شیعه و دیگری سنی، در خانه ای با هم زندگی می کردند.
یک روز برادر سنی به سفر رفت و در راه بود که برادر شیعه زنگ زد به او و گفت: "سریع برگرد خونه که کار بسیار بسیار واجبی دارم؛
🔷سنی گفت: "الان تو راهم نمی شه".
شیعه اصرار کرد و سنی باز قبول نمی کرد.
آخر آنقدر اصرار کرد که سنی قبول کرد که برگردد . وقتی برگشت گفت: "کار مهمت چی بود؟"
🌟شیعه گفت: "هیچی؛ فقط خواستم بگم دوستت دارم، و تو دوست منی. همین".
👌 سنی عصبانی شد و گفت: "فلان فلان شده مگه مرض داری این همه راه منو کشوندی که همینو بگی؟ مگه آزار داری؟
🔵 شیعه گفت: "این همون حرفیست که شما در مورد پیغمبر می زنید!
می گویید پیامبر(صلی الله علیه و آله) این همه مردمو معطل کرده، وقتی به غدیر خم می رسه دستور توقف می ده، می گه اونایی که جلو افتادن بگین برگردند و صبر می کنیم اونایی که نرسیدن برسن.
👌 میگن انقدر هوا گرم بوده که مردم زیر شکم شتر پناه می بردند و عبا روی سرشون می انداختند. تعدادشون ۱۲۰هزار نفر بوده.
🌴آن وقت پیغمبر این همه آدم رو معطل کنه اذیت بشن که بگه علی فقط دوست منه⁉️
◾️به خدا بگو: تو گفتی و من هم آمدم!
▫️اهمیت مجالس روضه حضرت سیدالشهدا علیهالسلام در سیره و بیان آیتالله بهجت قدسسره
📝 [حضرت آیتالله بهجت] شرکت در مجالس عزای سیدالشهدا علیهالسلام را تعظیم شعائر میدانست و معتقد بود که باید به شعائر عظمت بخشید و عمر خود را در اعتلای هرچه بیشتر آنها صرف کرد. همیشه تأکید میکرد:
شرکت در مجالس سیدالشهدا علیهالسلام محبت به ذویالقربای پیامبر صلّیاللّهعلیهوآله است؛ همان ذویالقربایی که قرآن به مودت آنها سفارش کرده و مودت آنان را مزد رسالت قرار داده است. شرکت در این مراسم، اجر رسالت پیامبر صلّیاللّهعلیهوآله است. شما به این نیت برو و به خدا بگو: تو گفتی و من هم آمدم. من همان محبتی را که تو میخواهی انجام میدهم. به کسانی که تو دوستشان داری محبت میکنم.
📚 برگرفته از کتاب رحمت واسعه، ص٢٢
🔘 اینجا محل امتحان است!
▪ عرض کردند به سیدالشهداء (علیه السلام) که اگر اذن بدهی همین حالا، هیچ جا نرفته، از جایت حرکت نکرده هلاک می کنیم دشمن ها را؛ (این را) جن گفتند؛
▪ فرمود: واللّه، قدرت من از قدرت شما بیشتر است - این کسی است که اسم اعظم بلد است - لکن اگر من کشته نشوم، با چی امتحان می شوند این مردمی که این جورند.
▪ (اینجا) دار امتحان است، شما در فکر این باشید که خودتان را اصلاح بکنید، مابین خودتان و خدایتان عایقی، مانعی، پیدا نشود.
▪ اگر اصلاح کردید، رفع مانع کردید بین خودتان و خدا و وسائط (انبیاء و اوصیاء)، خدا اصلاح می کند مابین شما و خلق.
📚 آینه حقیقت، امام حسین علیه السّلام در کلام آیةاللّه بهجت
💠 زیارت امام حسین(ع) از راه دور
🔹السَّلامُ عَلَیكَ یا مَوْلای وَ ابْنَ مَوْلای، وَ سَیدی وَابْنَ سَیدی، اَلسَّلامُ عَلَیكَ یا مَوْلای اَلشَّهیدُ بْنُ الشَّهیدِ، والقَتیلُ بْنُ الْقَتیلِ، اَلسَّلامُ عَلَیك وَ رَحْمَةُ الله وَبَرَكاتُهُ، أَنَا زائِرُك یابْنَ رَسُولِ اللهِ بِقَلْبی وَ لِسانی وَ جَوارِحی، وَ إِنْ لَمْ اَزُرْك بِنَفْسی مُشاهَدَةً لِقُبَّتِك، فَعَلَیك السَّلامُ یا وارِثَ آدَمَ صَفْوَةِ اللهِ، وَ وارِثَ نُوح نَبِی اللهِ، وَ وارِثَ إِبْراهیمَ خَلیلِ اللهِ، وَ وارِثَ موسی كلیمِ اللهِ، وَوارِثَ عیسی رُوحِ اللهِ، وَ وارِثَ مُحَمَّد حَبیبِ اللهِ وَنَبِیهِ وَرَسُولِهِ، وَ وارِثَ عَلِی أَمیرِ الْمُؤْمِنینَ وَصِی رَسُولِ اللهِ وَ خَلیفَتِهِ، وَ وارِثَ الْحَسَنِ بْنِ عَلِی وَصِی أَمیرِ الْمُؤْمِنینَ، لَعَنَ اللهُ قاتِلیك، وَجَدَّدَ عَلَیهِمُ الْعَذابُ فی هذِهِ السّاعَةِ وَفی كلِّ ساعَة، أَنَا یا سَیدی مُتَقَرِّبٌ إلَی اللهِ جَلَّ وَ عَزَّ، وَ إِلی جَدِّك رَسُولِ اللهِ، وَ إلی أَبیك أَمیرِالْمُؤْمِنینَ، وَإلی أَخیك الْحَسَنِ، وَإلَیك یا مَوْلای، فَعَلَیك السَّلامُ وَ رَحْمَةُ اللهِ وَ بَرَكاتُهُ بِزِیارَتی لَك بِقَلْبی وَ لِسانی وَ جَمیعِ جَوارِحی، فَكنْ یا سَیدی شَفیعی لِقَبُولِ ذلِك مِنِّی، وَ أَنَا بِالْبَراءَةِ مِنْ أَعْدائِك وَ اللَّعْنَةِ لَهُمْ وَعَلَیهِمْ أَتَقَرَّبُ إِلَی اللهِ وَإِلَیكمْ أَجْمَعینَ، فَعَلَیك صَلَواتُ اللهِ وَ رِضْوانُهُ وَ رَحْمَتُهُ.
✨سپس به قبر علی بن الحسین(علیهما السلام) (علی اكبر) توجّه میكنی و بر او سلام میگویی، و در پایان آنچه دوست داری از امور دنیا و آخرتت را، از خدا طلب میكنی، آنگاه چهار ركعت نماز میخوانی. سپس رو به قبله، به سوی قبر امام حسین(ع) و سایر شهدا متوجّه میشوی و به قصد وداع میگویی:
🔸أنَا مُوَدِّعُك یا مَوْلای وَابْنَ مَوْلای، وَ یا سَیدی وَ ابْنَ سَیدی، و مُوَدِّعُك یا سَیدی وَ ابْنَ سَیدی یا عَلِی بْنَ الْحُسَینِ، وَ مُوَدِّعُكمْ یا ساداتی یا مَعاشِرَ الشُّهَداءِ، فَعَلَیكمْ سَلامُ اللهِ وَ رَحْمَتُهُ وَ رِضْوانُهُ وَ بَرَكاتُهُ.
📚 کامل الزیارات، باب ۹۶، صفحه ۲۸۷، حدیث ۲
﷽؛
نقل شده :
" هنگامی که شمر روی سینهٔ حضرت امام حسین نشست و ارادهٔ کشتن آن جناب را داشت دید لبهای مبارک آن جناب حرکت می کرد ، شمر یقین داشت که او را نفرین می کند ، چون سر خود را پیش برد ، شنید که آن حضرت می فرماید : خداوندا ! من به عهد خود وفا کردم و جان را در راه تو نثار نمودم ، تو نیز به عهد خود وفا کن و گناهکاران امّت جدّم را به من ببخش ، و می دانم که در عهد تو خلافی نیست .
هاتفی آواز داد که ؛ ما هم به عهد خود وفا می نماییم ".
#ریاض_الشهادة
#تذکرة_الشهداء
🔰یاد کردن حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام از راه دور
🌸 3⃣مرتبه بگو "صلی الله علیک یا اباعبدالله"
حسین بن ثویر گوید : من و یونس بن طبیان نزد امام صادق علیه السلام بودیم .
یونس انسش از ما بیشتر بود به حضرت عرضه داشت ؛
من بسیار امام حسین علیه السلام را #یاد می کنم پس چه #ذکری بگویم حضرت فرمودند :
💞 بگو "صلی الله علیک یا اباعبدالله" 💞
و این ذکر را #سه مرتبه بگو چرا که #سلام از نزدیک و دور به ایشان میرسد .
📗 وسائل الشیعه/ج14/ص493
#صلی_الله_علیک_یا_ابا_عبدالله_الحسین_علیه_السلام
◼️ قسم خدا به اجابت دعا کنار قبر امام حسين(ع)
🔻امام باقر(عليهالسلام):
◽️«إِنَّ الْحُسَيْنَ صَاحِبَ كَرْبَلَاءَ قُتِلَ مَظْلُوماً مَكْرُوباً عَطْشَاناً لَهْفَاناً فَآلَى اللهُ عَزَّ وَ جَلَّ عَلَى نَفْسِهِ أَنْ لَا يَأْتِيَهُ لَهْفَانٌ وَ لَا مَكْرُوبٌ وَ لَا مُذْنِبٌ وَ لَا مَغْمُومٌ وَ لَا عَطْشَانٌ وَ لَا مَنْ بِهِ عَاهَةٌ ثُمَّ دَعَا عِنْدَهُ وَ تَقَرَّبَ بِالْحُسَيْنِ بْنِ عَلِيٍّ(ع) إِلَى اللهِ عَزَّ وَ جَلَّ إِلَّا نَفَّسَ اللهُ كُرْبَتَهُ وَ أَعْطَاهُ مَسْأَلَتَهُ وَ غَفَرَ ذَنْبَهُ وَ مَدَّ فِي عُمُرِهِ وَ بَسَطَ فِي رِزْقِهِ فَاعْتَبِرُوا يا أُولِي الْأَبْصارِ»؛
▪️همانا حسين، بزرگ مرد كربلا، مظلوم و رنجيده خاطر و لب تشنه و مصيبتزده به شهادت رسيد.
پس خداوند متعال، به ذات خود قسم ياد كرده كه هر مصيبتزده و رنجيده خاطر و گنهكار و اندوهناك و تشنهاى و هر بَلاديدهاى به خدا روى آورد و نزد قبر اباعبدالله الحسين(علیه السلام) دعا كند و آن حضرت را به درگاه خدا شفيع سازد، خداوند متعال، اندوهش را برطرف و حاجاتش را برآورده میكند و گناهش را میبخشد و عمرش را طولانى و روزيش را وسيع مىسازد.
پس اى اهل بينش و بصيرت، عبرت بگيريد.
📚كامل الزيارات: 168.
◼️ اخلاص و خدامحوري در سيره امام حسين(ع)
◽️يکي از اموری که در واقعه عاشورا و در سيره امام حسين(ع) جلوهگری میکند، اخلاص اباعبدالله(ع) و کسب رضايت الهی است.
🔻به نمونههايي در اين رابطه اشاره ميشود:
1️⃣ قيام براي خدا:
▫️آن حضرت فرمودند: «اللَّهُمَّ إِنَّكَ تَعْلَمُ أَنَّهُ لَمْ يَكُنْ مَا كَانَ مِنَّا تَنَافُساً فِي سُلْطَانٍ وَ لَا الْتِمَاساً مِنْ فُضُولِ الْحُطَامِ وَ لَكِنْ لِنُرِيَ الْمَعَالِمَ مِنْ دِينِكَ وَ نُظْهِرَ الْإِصْلَاحَ فِي بِلَادِكَ وَ يَأْمَنَ الْمَظْلُومُونَ مِنْ عِبَادِكَ وَ يُعْمَلَ بِفَرَائِضِكَ وَ سُنَنِكَ وَ أَحْكَامِك»؛(تحف العقول:239)
▪️بار خدايا! تو خود ميداني آنچه از ما سر زد، رقابت براي دستيابي به سلطنت و آرزوي زياد كردن كالاي بيارزش دنيا نبوده است؛ بلكه براي اين بوده كه نشانههاي دين تو را افراشته ببينيم و اصلاح را در شهرهايت آشكار نماييم و بندگان ستمديده ات امنيت يابند و به واجبات و سنتها و احكام تو عمل شود.
2️⃣ درخواست خشنودي خدا:
▫️ امام حسين(ع) در كنار قبر پيامبر اكرم(ص) به درگاه خداوند عرض ميكند: «اللهم إني اُحِبُّ المعروفَ و اُنكرُ المُنكَرَ وأنَا أسئَلُكَ يَا ذَالجَلال و الاكرام بحق القبر ومن فيه إلا اخترتُ من أمري هذا ما هو لك رضاً و لرسولك فيه رضي»؛(بحار44: 328)
▪️خدايا! براستي من معروف را دوست دارم و منكر را زشت ميدارم. اي خداي بزرگ و بزرگوار! من از تو ميخواهم به حق اين قبر[پيامبرخدا] و كسي كه درون آن است، كه براي من در اين قيام آنچه رضايت تو و پيامبرت در آن است پيش آوري.
3️⃣هرچه خدا بخواهد:
▫️پس از آنكه امام حسين(ع) از مدينه به سوي مكه حركت كرد، در مكه سخنان زيادي ايراد فرمود.
در يكي از آنها فرمود: «الحمدلله و ما شاء الله ولا قوّة إلا بالله... رضي الله رضانا اهل البيت نصبر علي بلائه؛ (بحار44: 367)
▪️سپاس براي خداست، آنچه خدا بخواهد [همان خواهد بود] و قوتي جز براي خدا نيست...، خشنودي خدا، خشنودي ما اهل بيت است و در مقابل بلاي او صبر ميكنيم.»
4️⃣ فقط براي خدا:
▫️هنگامي كه تير به سينه حضرت اصابت كرد و به زمين افتاد فرمود: «بسم الله و بالله و في سبيل الله و علي ملة رسول الله»؛(منتهي الامال1: 286)
▪️به نام خدا و به ياد خدا و در راه خدا و بر دين رسول خدا [شهيد ميشوم].
یا حسین!......
کشتی شکست خوردهٔ طوفان کربلا
در خاک و خون طپیده میدان کربلا
گر چشم روزگار بر او زار میگریست
خون میگذشت از سر ایوان کربلا
نگرفت دست دهر گلابی به غیر اشک
زآن گل که شد شکفته به بستان کربلا
🌟قال الصّادق علیه السّلام: رَحِمَ اللّهُ دَمْعَتَکَ، اَما اِنَّکَ مِنَ الَّذینَ یُعَدُّوَنَ مِنْ اَهْلِ الْجَزَعِ لَنا وَالَّذینَ یَفْرَحُونَ لِفَرَحِنا و یَحْزَنُونَ لِحُزْنِنا، اَما اِنّکَ سَتَرى عِنْدَ مَوْتِکَ حُضُورَ آبائى لَکَ…
🌟امام صادق علیه السّلام ، به (مسمع) که از سوگواران و گریه کنندگان بر عزاى حسینى بود، فرمود: خداوند، اشک تو را مورد رحمت قرار دهد. آگاه باش ، تو از آنانى که از دلسوختگان ما به شمار مى آیند، و از آنانى که با شادى ما شاد مى شوند و با اندوه ما غمگین مى گردند. آگاه باش ! تو هنگام مرگ، شاهد حضور پدرانم بر بالین خویش خواهى بود.
📗وسائل الشیعه،جلد ۱۰،صفحه ۳۹۷) (شاعر:محتشم کاشانی)
برخی از فضایل امام حسین علیه السلام
♦️۱. رسول خدا صلی الله علیه و آله : هر که با حسین دشمنی کند حتی بوی بهشت هم به مشامش نخواهد رسید.
📚 سفینة البحار ، ج 2 ، ص 195
♦️۲. هر که بر امام حسین بگرید یا بگریاند یا خود را به گریه بزند و قیافه ی گریه کنندگان را به خود بگیرد ، تنش بر آتش [ دوزخ ] حرام خواهد شد.
📚 بحارالانوار ، ج 44 ، ص 309
♦️۳. وقتی حضرت موسی بن عمران به خدا عرض کرد : « خدایا ! برادرم مرد ؛ او را بیامرز » خدا به او فرمود : « ای موسی ! اگر برای اولین تا آخرین بندگان آمرزش بخواهی ، همه ی آنان را خواهم بخشود اما قاتلان حسین بن علی را نخواهم آمرزید و حتماً از آنان انتقام خواهم گرفت »
📚 ترجمه ی نفس المهموم ، ص 39
♦️۴. اگر کسی در ماه آمرزش خدا ( ماه رمضان ) بخشوده نشود ، دیگر تا ماه رمضان آینده مغفرت شامل حالش نخواهد شد مگر این که به حج رفته و عرفات را درک کند با این حال خدا به زائران امام حسین در روز عرفه پیش و بیش از حاجیانی که در عرفات هستند توجه و لطف می کند.
📚 مفاتیح الجنان-اعمال روز عرفه
♦️۵. امام صادق علیه السلام : « هر که با وجود توانائی به زیارت مرقد امام حسین نرود ، دین و ایمانش ناقص است و اگر هم [ گناهی نکند و ] وارد بهشت شود ، پائین تر از مومنان خواهد بود و مهمان اهل بهشت می باشد [ و از خود جائی در بهشت نخواهد داشت ] و اگر بی عذر و بی دلیل به زیارت امام حسین نرود ، دوزخی خواهد بود »
♦️6- امام محمدباقر علیه السلام : « زیارت امام حسین بر هر شیعه ای واجب است »
البته فقیهان وجوب را در این جا به معنای استحباب بسیار زیاد و اکید می دانند.
📚 سفینه البحار ج 3 ص 521
♦️7. هر کس حضرت حسین علیه السلام را زیارت کند در حالی که حق او را می شناسد [ یعنی شیعه است و آن امام را دارای ولایت بر خود می داند ] مانند کسی است که خداوند را در عرشش زیارت کرده است »
📚 کامل الزیارات ، ص 281
♦️8. امام محمدباقر علیه السلام : اگر مردم می دانستند پاداش و ارزش زیارت امام حسین چه اندازه است ، از شوق می مردند و جانشان را با آه و دریغ برای رسیدن به آن پاداش از دست می دادند.
📚 سفینة البحار ، ج 3 ، ص 523
♦️9. از احکام فقهی است که اگر انسان « احتمال » بدهد در سفر حج خطری برای وی پیش خواهد آمد ، رفتن او به حج حرام است اما اگر « یقین » داشته باشد در سفر زیارتی امام حسین علیه السلام خطری متوجه اوست ، باز هم رفتن به زیارت آن امام مورد سفارش و تاکید است.
♦10. همچنین از احکام فقهی است که خوردن هیچ خاکی به هیچ منظور جائز نیست ( حتی خاک مرقد رسول الله و امیرالمومنین ) اما خوردن کمی از خاک پاک مدفن سالار شهیدان به قصد شفایافتن جائز است.
♦️11. امام صادق علیه السلام از زبان خداوند : ارزش مکه در برابر کربلا مانند تری نوک سوزن است در برابر دریا !
📚 سفینة البحار ، ج 7 ، ص 461
اگر فضل و ارزش زیارت و قبر امام حسین را برای شما بگویم ، حج را ترک می کنید و تنها به زیارت مرقد او می روید !
📚 ترجمه ی نفس المهموم ، ص ۵۰۲
♦️12. حتی یاران وفادار سیدالشهداء که با ایشان شهید شدند ، یارای شفاعت پیامبران را دارند و می توانند مقام آنان را بالاتر ببرند.
🔵 کلام آخر اینکه بعضی از روایات مربوط به فضایل امام حسین (ع) آنقدر حیرت انگیز است که این حقیر جرأت نقل برخی از آنها را ندارم.