🖌 نوشتار و صوت 🎤 (10:55 دقیقه)
پرسش:
👈 چرا خداوند در قرآن انسانها را با تهدید به عذابهای بسیار شدیدتر از گناهان برحذر داشته - چرا شخصی که در این دنیا هفتاد سال گناه کرده، باید تا ابد در جهنم عذاب بکشد؟!
پاسخ (نشانی پیوند):
✍️ برخی گمان میکنند که "گناه"، فقط چندتا عمل ظاهری است که خودشان میدانند ارتکاب به آنها گناه است! ولی وقتی میگویند: «او به عذابهای شدیدتر از گناهان وعید داده، یا عذاب میکند»، یعنی به خداوند سبحان تهمت زدهاند که از عدالت خارج شده و ظلم میکند! آیا این خودش گناه و ظلمی بزرگتر از تمامی گناهان نیست؟! ... .
✔️ شناخت مبتنی بر تصورات، نادرست است. خداوند سبحان و معادش را نیز باید آنگونه که خودش معرفی نموده شناخت؛ و بارها فرموده که من از فضلم، پاداش اضافه و جایزه میدهم، اما کسی را بیش از آن چه عمل کرده، جزا، مکافات و عذاب نمیدهم ... .
✔️ در دنیا، حجابها سبب میشود که انسان [به غیر از افراد عاقل، مؤمن، فکور و بصیر]، ظاهرنگر گردد و حقیقت اعمال را نبیند و نداند! لذا گناه به نظرش کم و کوچک میآید و عذابش زیادتر از گناه به نظرش میآید؛ اما هر کسی در آخرت، با حقیقت اعمالش مواجه میگردد... .
✔️ گناه، هر چه که باشد و به هر مقدار که باشد، مخالفت، تمرد، عصیان و طغیان در برابر امر خداوند متعال است، حال کدام گناهی کم یا کوچک میباشد؟! ... .
بیشتر را اینجا بخوانید یا بشنوید: 👇
https://www.x-shobhe.com/resurrection/13722.html
@X_shobhe
۸ فروردین
🖌نوشتار و صوت🎤 (9:03 دقیقه)
👈 معنی "دین" چیست؟ چرا دین حق یکیست و آن "اسلام" است؟ آیا "دین" با "فرهنگ" متفاوت است؟
پاسخ (نشانی پیوند):
✍️ "دین"، دو تعریف عام و خاص دارد.
تعریف عام - در تعریف عام، "دین" به هر گونه باور قلبی و رفتارها (بایدها و نبایدها)ی منطبق با آن باورها، گفته میشود و البته این باورها از چگونگی "جهانبینی" نشأت میگیرد.
بر اساس این تعریف، همانگونه که هیچ کسی در این عالم، بی "إله" نیست و بالاخره چیزی را بندگی میکند، اگر چه هوای نفس خودش باشد، هیچ کسی هم "بیدین محض" نیست و تمامی سر و صداها و هوچیگریها برای تبلیغ بیدینی، دروغ است!...
✔️ در تعریف خاص، "دین" به "ادیان إلهی" گفته میشود؛ یعنی دینی که خداوند سبحان برای بندگانش وضع نموده و توسط پیامبرانش به آنها ابلاغ نموده است.
"دین إلهی" یکی است؛ چرا که یک خدا، برای یک گروه از مخلوقاتش به نام انسان، و برای دعوت و توجه دادن به آخرت و معادی که همگان در آن جمع خواهند شد، چند دین نمیفرستد و آن چه تفاوت دارد، شریعتها (برخی از احکام) میباشد.
✔️ "فرهنگ" به مجموعۀ باورها و نیز آداب و سنن یک ملّت گفته میشود که البته همه ریشه در همان شناختها و باورهای صحیح یا غلط دارد... .
بیشتر را اینجا بخوانید یا بشنوید:
https://www.x-shobhe.com/belief/13720.html
@X_shobhe
۹ فروردین
🌙 آخرین فرصت - وداع با ماه مبارک رمضان؛ نجات مظلومان را در سرلوحۀ دعاها قرار دهیم 🤲
📖 حضرت امام سجاد علیه السلام - صحیفۀ سجادیه
السَّلَامُ عَلَيْكَ مِنْ قَرِينٍ جَلَّ قَدْرُهُ مَوْجُودا، وَ أَفْجَعَ فَقْدُهُ مَفْقُوداً، وَ مَرْجُوٍّ آلَمَ فِرَاقُه ... .
👈 سلام بر تو، ای همنشینی که هنگام موجود بودن، منزلتش بزرگ؛ و وقت مفقود شدن، فقدانش دردناک؛ و مایۀ امیدی که دوریاش، رنجآور است ... .
السَّلَامُ عَلَيْكَ مِنْ أَلِيفٍ آنَسَ مُقْبِلًا فَسَرَّ، وَ أَوْحَشَ مُنْقَضِياً فَمَضَّ ... .
👈 سلام بر تو همدمی که چون رو کند، مونس گردد و مسرور و شاد کند؛ و زمانی که سپری شود، به وحشت اندازد و دلها را به درد آورد... .
السَّلَامُ عَلَيْكَ مَا كَانَ أَمْحَاكَ لِلذُّنُوبِ، وَ أَسْتَرَكَ لِأَنْوَاعِ الْعُيُوبِ ... .
👈 سلام بر تو؛ چه بسیار گناهان را محو کردی و چه بسیار عیبها را پوشاندی ... .
✔️ آخرین روز ماه مبارک رمضان، یعنی آخرین فرصت برای بهرهمندی از برکات و آثار میهمانی خدا.
👈 نماز، تلاوت قرآن مجید، استغفار، ذکر، دعا و البته تفکر، بهترین کارهاست.
✔️ وای بر کسانی که نه تنها میهمان خدا نشدند، بلکه با روزهخواری علنی و ...، به لجات و دشمنی پرداختند!
www.x-shobhe.ir
۹ فروردین
🖌نوشتار و صوت🎤 (11:11 دقیقه)
👈 میگویند: «علم آن است که به نتیجۀ حسی و تجربی برسد»؛ حال چگونه به توحید، معاد و اساساً معارف دینی، علم حاصل نماییم و یقین بیاوریم؟!
پاسخ (نشانی پیوند):
✍️ کفار همیشه ابتدا یک چارچوبی یا بهتر بگوییم، یک زندانی برای اذهان ایجاد میکنند و سپس اندیشههای خود را در آن چارچوب القا میکنند و مهمتر آن برای اثبات حقانیت چارچوبهای نظری خود نیز هیچ دلیلی اقامه نمیکنند!
🔖 میگویند: «علم آن است که به نتیجۀ حسی و تجربی برسد!»؛ در پاسخ میگوییم: «اگر این تعریف را بپذیریم، باید اذعان نماییم که این تعریف، به هیچ وجهی علمی نیست، چرا که حسّ و تجربه، ما را به این نتیجه نمیرساند».
👤 میگویند: «عالَم هستی، فقط این جهان مادی است که با حسّ و تجربه آن را میشناسیم و وجود خدا و معاد، نظریات غیر علمی و اثبات نشده هستند، چرا که قابل حسّ و تجربه نیستند!» میگوییم: «مگر با حسّ و تجربه به شما ثابت شده که خدا و معادی در کار نیست و این عالَم، فقط جهان مادی میباشد؟!» ... .
✔️ با دیدن همین طبیعت، آن هم با محدودیتی که انسان در علوم حسّی و تجربی دارد، میتوان و باید به حقایق غیر مادی و شناختهای معقول رسید.
همین طبیعتی که با علوم حسی و تجربی میشناسیم، نشان میدهد که خلق و ربّی علیم، حکیم، مالک و قادر دارد... .
بیشتر را اینجا بخوانید یا بشنوید: 👇
https://www.x-shobhe.com/Sience/13724.html
@X_shobhe
۱۰ فروردین
🌹 عید سعید فطر مبارک - 1404🌹
بسمه تعالی
ریاست محترم صدا و سیما - با اهدای سلام؛
سیمای جمهوری اسلامی ایران، طی ماه مبارک رمضان، برنامههای بسیار مفیدی تهیه و پخش نمود که سپاسگزاریم؛ اما اگر دقت نموده باشید، از تلاوت آیات قرآن مجید گرفته، تا احادیث، اذکار، کلام بزرگان دینی و حتی فرمایشات امام خمینی رحمة الله علیه و مقام معظم ولی فقیه را با موسیقی متن پخش نمود تا آثار فکری و معنویش را درجا خنثی نماید!
هیچ ماه مبارک رمضانی نگذشت که یک برنامه، در یک شبکه، به موسیقی [چهارگاه و ...] اختصاص نیافته باشد، چنان که در سایر ایام دینی، چه جشن و چه عزا، ضمن پخش سخنان و مداحیها با موسیقی، حتماً چند برنامۀ تخصصی نیز به موسیقی، خوانندگی، معرفی دستگاهها و آلات موسیقی اختصاص مییابد!
✔️ با اصل موسیقی مخالفتی نیست، اما در جایگاه خود و به اندازه!
🤲 امید است جشن دینی و معنوی عید سعید فطر، با موسیقی، ساز، آواز و رقص، برگزار نگردد.
www.x-shobhe.ir
۱۱ فروردین
🖌نوشتار و صوت🎤 (10:32 دقیقه)
پرسش":
👈 فرمود: «سخنان را بشنوید و بهترین را تبعیت کنید»؛ ما که نمیتوانیم تمامی ادیان و مکاتب را مطالعه کنیم تا بفهمیم کدام حق است؛ پس چگونه دین حق را بشناسیم؟!
پاسخ (نشانی پیوند):
✍️ اگر آیه کامل خوانده شود، معلوم میشود که نه تنها نفرموده که هر سخنی را بشنوید، بلکه فرموده: «ابتدا از هر طغیانگری دوری گزینید، سپس به سوی خدا روی آورید، و سپس در هر سخن، دعوت یا مشورتی، بهترین را پیروی نمایید»؛ ممکن است مطلبی را در دو کتاب بخوانید، و نتیجه بگیرید که توضیح یکی بهتر است؛ یا برای انجام کار خوبی، طرح و نظر بخواهید و بهترین را برگزینید.
✔️ بیتردید خدایی که فرموده: سخن لغو، باطل، دروغ، غیبت، تهمت، شایعه و ... را نشنوید، نپذیرید و تبعیت ننمایید، هرگز نمیفرماید: «بروید تمامی سخنها را بشنوید، سپس بهترین را انتخاب کنید»!
اولین پرسشی که برای ذهن هر عاقلی مطرح میشود، این است که «آیا عالَم هستی، خالق، مالک و ربّی (صاحب اختیار و تربیت کنندۀ اموری) دارد یا خیر؟!»
✔️ برای رسیدن به پاسخ این پرسش اساسی، نیازی نیست که کتابهای گوناگون مطالعه شود، بلکه "عقل" پاسخ میدهد که به تو اثبات شده که هیچ چیزی خود به خود به وجود نمیآید - هیچ چیزی پوچ و رها شده نیست، پس عالَم هستی، خالقی علیم، حکیم و قادر دارد که او مالک و ربّ است... .
✔️ چهار پرسش اساسی دیگر برای ذهن پیش میآید که عقل به همه پاسخ میدهد؛ اما ... .
بیشتر را اینجا بخوانید یا بشنوید: 👇
https://www.x-shobhe.com/monotheism/13726.html
@X_shobhe
۱۲ فروردین
🖌نوشتار و صوت 🎤 (10:16 دقیقه)
📝 یادداشت:
👈 آیا میخواهی همچون حضرت ابراهیم علیه السلام، بُت شکنی کنی و آتش بر تو نیز سرد و سلام و تبدیل به گلستان گردد؟
✍️ ابتدا باید توجه نماییم که آن چه به انبیای الهی داده شده، به دیگران نیز داده شده است، هر چند به تناسب ظرفیت وجودی و نیز تکالیف محوله، شدت و ضعف مرتبه داشته باشند... .
✔️ بیتردید، اگر صفتی یا چیزی به پیامبران داده شده باشد و به دیگران داده نشده باشد، دیگران نمیتوانند آن را درک و فهم کنند و از آن پیروی نمایند. ما فقط چیزی را میشناسیم که در وجود خودمان هست؛ اگر علم، حکمت، قدرت و اراده نداشته باشیم، هرگز درک نخواهیم نمود که «خداوند سبحان، علیم، حکیم، قادر و رحمان و رحیم است، یعنی چه؟» ... .
✔️ اگر به حضرت ابراهیم علیه السلام فرمود که خانۀ مرا برای طواف کنندگان و رکوع و سجود کنندگان، تطهیر کن؛ همین امر را به ما نیز فرموده است تا خانۀ دل که حرم الله و بیت الله است را از وجود بُتها، پاک نماییم... .
🪓 اکنون میتوانی و باید، با تبری محکم، وارد این "بیت الله" شوی و بُتهایی که در آن جای گرفته را ببینی!
✔️ ابتدا، بُت بزرگی را میبینی که نامش "تکبر" است و سایر بُتها، چون حرص و طمع، متکی به آن چیده شدهاند... .
بیشتر را اینجا بخوانید یا بشنوید: 👇
https://www.x-shobhe.com/note/13728.html
@X_shobhe
۱۲ فروردین
🌹13 فروردین، روز طبیعت است، نه سیزده بدر! 🍀
✍️ ملّتها، فرهنگهایی دارند که برخی از آنها، با عقل و شرع نیز منافاتی ندارند و چه بسا پسندیده نیز باشند؛ که از جمله اول فروردین را ابتدای سال قرار دادن و رفتن به طبیعت، در روز سیزدهم فروردین، در فرهنگ ایرانی میباشد.
✔️ همیشه فرهنگهای اصیل دینی و ملّی، با نفوذ، شیوع و القای خرافات، هدف حملات تخریبی قرار گرفتهاند؛ چنان که نام رفتن به طبیعت را «سیزده بدر» گذاشتهاند، یعنی: روز نحسی است و باید بدر شود!
✔️ این خرافهها، همه اسرائیلیات و القائات فراماسونی (شیطانپرستی) میباشد، هیچ یک از اعداد و هیچ یک از روزهای خدا نحس نیستند، مگر این که کسانی این اعداد و روزها را برای خودشان نحس کنند!
🎋 به همراه خانواده یا دوستان، به طبیعت برویم، به شادی سالم بپردازیم تا با نشاط شویم و خداوند منّان را برای نعماتش، سپاس بگذاریم. 🤲
www.x-shobhe.ir
۱۲ فروردین
🖌نوشتار و صوت 🎤 (9:28 دقیقه)
📖 درس اخلاق از قرآن مجید / 102
👈 فراموش نکنیم که مسافریم و سفر دیر یا زود، به پایان میرسد - سالم و کامل رسیدن به مقصد مطلوب، ضروریاتی دارد که از جمله آنها، "انفاق" میباشد.
📖 سوره المنافقون، آیات 9 تا 11
✍️ اگر جزو ایمان آورندگان میباشیم، باید خود را به اخلاق الله متخلق نماییم و در قرآن مجید چگونگی این خودسازی و تربیت را تعلیم داده است... .
✔️ "یاد کردن - ذکر"، صرفاً یک تصور یا تخیل ذهنی نیست، بلکه نوعی ارتباط و اتصال بین جان آدمی با کسی که یادش میکند برقرار مینماید و اگر این "یاد"، جدی و شدید باشد، یاد شده [مذکور] را به هدفی برای رسیدن مبدل میسازد.
✔️ "یاد خدا"، یادآور بازگشت به سوی او [معاد] میباشد که با فرا رسیدن "مرگ" رخ میدهد؛ لذا یاد خدا، مرگ را به خاطر میآورد و یاد مرگ، بازگشت را متذکر میگردد.
✔️ اگر چه "انفاق" را بیشتر در اموال مادی مثل پول یا ارزاق گفتهاند، اما فرمود: «وَأَنْفِقُوا مِنْ مَا رَزَقْنَاكُمْ - از آنچه به شما روزی دادهايم انفاق كنيد»؛ لذا هر چه خدا داده، از جمله عقل سالم، علم، اخلاق، توان و سایر داراییهای غیر مادی را نیز شامل میشود... .
بیشتر را اینجا بخوانید یا بشنوید: 👇
https://www.x-shobhe.com/Munafiqoon/13730.html
@X_shobhe
۱۳ فروردین
🌹 دقایقی تشرف و خلوت، با امام مهدی علیه السلام 🌹
«السَّلامُ عَلَيْكَ يَا حُجَّةَ اللّٰهِ فِى أَرْضِهِ، السَّلامُ عَلَيْكَ يَا عَيْنَ اللّٰهِ فِى خَلْقِهِ، السَّلامُ عَلَيْكَ يَا نُورَ اللّٰهِ الَّذِى يَهْتَدِى بِهِ الْمُهْتَدُونَ، وَيُفَرَّجُ بِهِ عَنِ الْمُؤْمِنِينَ.»
👈 سلام بر تو ای حجّت خدا در زمینش، سلام بر تو ای دیده خدا در میان مخلوقاتش، سلام بر تو ای نور خدا که رهجویان به آن نور ره مییابند و به آن نور از مؤمنان اندوه و غم زدوده میشود.
✍️ امروز، حتی شده برای چند دقیقه، با سلامی به خدمت امام علیه السلام مشرف شو. زود نگو: «ای آقایم! من گرفتار و محتاجم، این را بده و آن را بده»؛ بلکه بگو: «مولایم! امر بفرما که از من به غیر از دعا، چه خدمتی برمی آید که به انجام رسانم - چه وظیفهای دارم؟»
🤲 سپس، نیازهای خودت را هم بگو؛ اما مردم مظلوم جهان، به ویژه در غزه، لبنان، سوریه، یمن و ... را مقدم بدار و زیارت و دعاهایت را با صلوات به آخر برسان!
www.x-shobhe.ir
۱۵ فروردین
🖌 نوشتار و صوت 🎤 (9:40 دقیقه)
پرسش:
👈 دربارۀ «کُن فَیَکون...، که خدای متعال میگوید: باش، پس موجود میشود»، آیا [به لحاظ فلسفی]، آیا ممکن است چیزی از عدم، وجود و هستی یابد؟
پاسخ (نشانی پیوند):
✍️ "قول خدا"، همان "فعل خدا" است، لذا «میگوید باش»، یعنی به محض اراده و بدون نیاز به هیچ چیز دیگری، وجود (هستی) میبخشد و خلق مینماید.
✔️ مادهگرایان، درباره چگونگی آغاز پیدایش عالَم، به "نمیدانیم" میرسند! اما، موحدان میدانند که عالم را خداوند سبحان به وجود آورده است، نه این که ناگهان از عدم پدید آمده باشد... .
✔️ خداوند سبحان، در آیات قرآن کریم، ابتدا به "خالق" اشاره دارد و سپس به "مخلوق"؛ و متذکر شده که همه چیز را من هستی بخشیدهام! پس، چیزی از عدم پدید نیامده است.
✔️ همه چیز مخلوق اوست، اما در نگاه به چگونگی خلقت، به دو دسته تقسیم میشوند: 1- آن چه از عالَم امر پدید آمده؛ 2- و آن چه از عالَم خلق پدیده آمده؛ مانند جسم و روح، که جسم از عالَم خلق است، با واسطه و به تدریج به وجود آمده؛ اما روح از عالَم امر است، به امر او، و بدون واسطه و دفعی پدید میآید ... .
بیشتر را اینجا بخوانید یا بشنوید: 👇
https://www.x-shobhe.com/Ya-Sin/13733.html
@X_shobhe
۱۵ فروردین
📖 صحیفه سجادیه (علیه السلام) - 52
📃 فرازهایی از دعای سیزدهم، با شرحی مختصر
آدابی در چگونگی درخواست از خداوند منّان، که دعا را به اجابت نزدیکتر مینماید.
✍️ تذکر - مقصود از «هیچ آدابی و ترتیبی مجو - هرچه میخواهد دل تنگت بگو» که بسیار مورد سوء استفاده قرار گرفته است، این نیست که هر کسی به هر وضعی که دلش میخواهد، مثلاً جاهلانه، متکبرانه و طلبکارانه او را بخواند و هر چه به ذهنش میآید، به زبان آورد! بلکه یعنی خالصانه با او سخن بگو... .
✔️ مگر ممکن است که بلند صحبت کردن با رسول خدا صلوات الله علیه و آله، سبب از بین رفتن تمامی کارهای خوب شود، اما با بیاحترامی و بیادبی سخن گفتن با خداوند سبحان، نه تنها سبب نابودی اعمال نشود، بلکه سبب لطف ویژۀ او گردد؟!
✔️ بنابراین، دعا به زبان امامان علیهم السلام، چه به لحاظ معرفتی و چه به لحاظ ادب، خضوع و خشوع در برابر حق تعالی، کاملترین، جامعترین و بهترین دعاها میباشند.
بیان باورها، مقولۀ دیگری است. در این دعا میگویی: «من درک نمودهام و فهمیدهام که بردن حاجت نزد دیگرانی که خودشان محتاج تو میباشند، لغزشی است که گناهکاران دچار آن میشوند، لذا حاجاتم را به سوی تو آوردم».
✔️ برخی، به خداوند منّان سوء ظنّ دارند که فرمود از کفر و نفاق دل آنهاست، اما تو در این دعا میگویی: «من به تو حُسن ظنّ دارم، لذا با شوق و امید، به سوی تو آمدم»... .
بیشتر را اینجا بخوانید یا بشنوید: 👇
https://www.x-shobhe.com/prayer/13735.html
@X_shobhe
۱۷ فروردین