نوشتار و صوت (12:55 دقیقه)
پرسش:
👈 درباره هبوط آدم و حوا (ع) به زمین، و ارشادی بودن نهی از خوردن میوه آن درخت، و جملاتی چون: «اگر بخورید، از ظالمان خواهید بود» و اذعان آنها که «به خودمان ظلم کردیم»، توضیح دهید. آیا اینها نیز برای امر ارشادی بوده است؟
پاسخ (نشانی پیوند):
✍️ بهشتی که آدم و حوا (ع) در آن بودند، آن بهشت اخروی نیست که هنوز برپا نشده است و البته نه تنها شیاطین و گناهکاران به آن راه نخواهند یافت، بلکه کسی هم از آن اخراج نخواهد شد.
✔️ در آن بهشتی که آنان بودند، تکلیفی نبود که نیاز به شریعت (حلال و حرام) باشد. لذا نهی خداوند سبحان، مولوی نبود، بلکه ارشادی بود؛ یعنی راهنمایی به کار بهتر.
✔️ اگر امر مولوی (ولایی) بود، میفرمود: «در صورت تخطی، معذب خواهید شد»، اما فرمود: «اگر بخورید، به زحمت خواهید افتاد».
✔️ چنین نیست که آنان در آن بهشت، مرتکب غفلت، خطا یا معصیتی شده باشند و پس از هبوط به زمین، بفهمند چه شده و استغفار کنند؛ بلکه چنان که امیرالمؤمنین علیه السلام فرمودند: به محض خوردن از میوۀ آن درخت و کشف عورات، متوجه شدند و استغفار نمودند و خداوند سبحان نیز همانجا استغفار و توبۀ آنان را پذیرفت و سپس به زمین فرستاد تا آدم علیه السلام، خلیفة الله و حجّت او باشد.
✔️ فهم ظلم به خود در برابر عظمت و نعمات الهی، از والاترین مراتب کمال انسان میباشد، لذا آدم و حوا (ع)، در همان بهشتی که بودند، به محض آن که متوجه فریب شیطان و غفلت خود از امر بالاتر شدند، گفتند: «رَبَّنَا ظَلَمْنَا أَنْفُسَنَا» ... .
بیشتر را اینجا بخوانید یا بشنوید: 👇
https://www.x-shobhe.com/etc/13605.html
🖌 نوشتار و صوت 🎤 (6:06 دقیقه)
پرسش:
👈 برخی زیارت ضریح امامان معصوم علیهم السلام و سجده روی مُهر را بتپرستی و شرک مینامند؛ آیا درست است؟!
پاسخ (نشانی پیوند):
✍️ ای کاش میپرسیدید که «پاسخ چیست؟»، نه این که «آیا درست است یا خیر؟»؛ چرا که نادرستی و بطلان این اراجیف که ریشه در کفر، شرک و دشمنی دارد، بسیار روشن است.
✔️ "شرک" یعنی: کسی برای خداوند سبحان، در وحدانیت، خالقیت، الوهیت و ربوبیّت، شریک قائل شود و به جای حق تعالی، آنها را بپرستد؛ یا همراه با خداوند سبحان، آنان را نیز بندگی نماید! حال آیا احدی از مسلمانان، پیامبر اکرم، اهل بیت و اولیاء الله علیهم السلام یا مُهر و تسبیح و تُربت را میپرستد که به او اتهام شرک زده شود؟!
✔️ از همان صدر اسلام تا کنون، کسانی این دروغها را نشر میدادند و به اذهان عمومی دیکته و القا مینمودند که نه تنها هیچ شناختی از توحید و معاد نداشتند و ندارند، بلکه با لجاجت، با اسلام دشمنی داشته و دارند! هدف نهایی از اشاعۀ این دروغها، آن هم به نام دین و توحید، برای آن است که مسلمانان را از اتصال و ارتباط با اهل عصمت علیهم السلام و اولیاء الله محروم سازند.
📌 اما، توجه به چند پرسش و پاسخ عقلی به آنها، حقیقت امر را روشن میسازد:
1- آیا خداوندی که به فرشتگان فرمود: «به آدم سجده کنید»، امر به شرک فرموده است؟!
2- آیا امر به اقامه نماز و سجده به سمت کعبه که به حسب ظاهر یک چهاردیواری از سنگ میباشد، شرک است، یا اطاعت از امر پروردگار در چگونگی عبادت میباشد؟!
3- ادامه ... .
بیشتر را اینجا بخوانید یا بشنوید: 👇
https://www.x-shobhe.com/shortanswer/13606.html
@X_shobhe
🖌نوشتار و صوت🎤 (15:00 دقیقه)
پرسش:
👈 میپرسند: «با وجود این همه پژوهشکده علمی در کشور، سپاه پاسداران چه نیاز به پژوهشکده دارد؟ ضرورت آن چیست و چه اهدافی را دنبال میکند؟!»
پاسخ (نشانی پیوند):
✍️ "علم"، مقولهای نیست که پرسیده شود: «چه نیازی به کسب آن وجود دارد؟!» اساساً کاری که مبتنی بر علم، آگاهی، تحلیل، بررسی و بصیرت نباشد، یعنی کاری غیر فکورانه و غیر عاقلانه - کاری بیهدف و بیبرنامه که نتیجهای جز گمراهی و شکست نخواهد داشت.
✔️ چرا در حالی که نیروی نظامی امریکا (پنتاگون)، انگلیس، فرانسه و نیز ناتو و تمامی کشورها، از پژوهشکدههای علمی و تخصصی و سرّی برخوردارند، میپرسند: «سپاه پاسداران چه نیازی به پژوهشکده دارد؟!»
✔️ اسلام عزیز، یک دین کاملاً سیاسی میباشد؛ چنان که «تولی و تبری - نزدیکی و دوری»، زیر ساخت شاکلۀ آن میباشد و اهمیت و جایگاه بحث «ولایت، امامت و حکومت که لازمۀ تحقق احکام اجتماعی میباشد» نیز در همین راستا میباشد؛ و البته «تولی و تبری» و ولایتمداری، مستلزم «دوست شناسی و دشمن شناسی» در تمامی عرصهها - اطلاع تحلیلی از شرایط، مواضع، نقشهها، برنامهها و امکانات دوست و دشمن میباشد.
👈 آیت الله جوادی آملی (مضمون): کسی که نمیداند کانت و دکارت چه گفته و در غرب چه خبر است و فقط جمکرانی فکر میکند، نمیتواند شاگرد حضرت باشد و حرف جهانی بزند و حرف او را به جهانیان برساند! ... .
بیشتر را اینجا بخوانید یا بشنوید: 👇
https://www.x-shobhe.com/theory/13607.html
@X_shobhe
🖌 نوشتار و صوت 🎤 (9:25 دقیقه)
📖 درسی از نهج البلاغه با شرحی مختصر - 183 / خطبه 49:
👈 ریشۀ ظهور و وقوع فتنه چیست؟ فتنه چگونه شکل میگیرد و چه اهدافی را دنبال میکند؟
امیرالمؤمنین، امام علی علیه السلام:
📝 «ابتدای ظهور فتنهها، هواهایی است که پیروی میشود، و احکامی که در چهره بدعت خودنمایی میکند ...»
✍️ در شرایط عادی و تا وقتی مردم بر اساس عقل، وحی، ایمان، تقوا، اخلاق، انسانیت، قسط، تعاون، صفا و صمیمیت در کنار هم زندگی میکنند، هیچ دلیل و انگیزهای برای ایجاد فتنه وجود نخواهد داشت، مگر آن که هوای نفس کسی شعلهور شود و برای رسیدن به خواستههایش، علیه افراد، جامعه، فرهنگ، حکومت و امنیّت یک ملّت، "فتنه" برانگیزد.
✔️ هیچ خیانت، ظلم، بدعت و فتنهای، بدون پذیرش و پیروی گروهی از مردم، شکل نمیگیرد؛ لذا فرمود: «مردمانی، دیگران را بر غیر دین خدا دعوت میکنند و آنان را در انحراف یاری مینمایند!»
تأمل و تفکر در فرازهای زیارت عاشورا، مبین این مهم است که نقش اصلی در وقوع هر انحراف و ظلمی را "مردم"، یعنی جماعت حمایت کننده و پیرو ایفا مینمایند، لذا امّتهای منحرف، با تأکید بر «وَ لَعَنَ اللَّهُ اُمَّةً ... - و لعنت خدا بر آن امّتی باد که ...»، پیش از سران لعنت شدهاند... .
بیشتر را اینجا بخوانید یا بشنوید: 👇
https://www.x-shobhe.com/Amir-Muminin/13611.html
@X_shobhe
🖌 نوشتار و صوت 🎤 (9:25 دقیقه)
پرسش:
👈 شبهه میافکنند که جمهوری اسلامی از نظر اقتصادی به مردمش ظلم میکند. خودشان رانت و اختلاس و حقوقهای نجومی، اما مردم! حال از آن جایی که ظلم پذیری حرام است، آیا درست است که علیه حکومت قیام کنیم؟
پاسخ (نشانی پیوند):
✍️ عوامفریبانِ فتنهگر که جمیعاً پیاده نظام بیجیر و مواجب شیطان بزرگ میباشند، نه تنها اهل قیام علیه ظلم نیستند، بلکه اساساً حق و باطل و ظلم را نمیشناسند؛ لذا خود با فتنههای گوناگون، از ظالمترینها علیه کشور و ملّت میباشند؛ چنان که در قرآن مجید فرمود: «فتنه از کشتار بزرگتر و بدتر است».
✔️ چطور شد که نام یک عده نفوذی، کلاهبردار، اختلاس کننده، رانتخوار، رشوه بگیر فاسق، فاسد و ظالم «جمهوری اسلامی» شد؟! اینها که اساساً دین ندارند و با جمهوری اسلامی ایران نیز دشمنی دارند و حقوق مردم را ضایع میکنند! اتفاقاً نه تنها خوب، بلکه بسیار لازم است که مسئولان سالم و صالح، در مجلس، دولت، قوه قضاییه، تمامی نهادها، شهرداریها، بانکها و ادارات دولتی و هم چنین بخش خصوصی، علیه این جماعت بیدین و ایمان و البته بیشرف، به پاخیزند و دستگاهها را از لوث وجود آنها پاکسازی کنند، تا نظام جمهوری اسلامی ایران، از گزند و شرّ آنها مصون بماند... .
✔️ اما، قیام و انقلاب، با انتقاد و اعتراض و نیز با آشوب و فتنه متفاوت است ... .
بیشتر را اینجا بخوانید یا بشنوید:
https://www.x-shobhe.com/politic/13612.html
@X_shobhe
🖌نوشتار و صوت🎤 (10:16 دقیقه)
پرسش:
👈 میگویند: چرا با وجود برخورداری انسان از عقل، باید تقلید نمود؟ انسانی که عقل دارد، چرا باید تقلید کند و چه نیازی به مجتهد وجود دارد؟
پاسخ (نشانی پیوند):
✍️ این سخن، مانند آن است که بگویند: «با توجه به برخورداری انسان از عقل، چه نیازی به دانشمندان، عالِمان و معلمان در علوم گوناگون وجود دارد؟!»
یک - کاملاً واضح است که مشکل این عده، عقل و علم یا تقلید نیست، بلکه با وجود مجتهد و رجوع مردم به آنها برای اطلاع از احکام دینیشان مشکل دارند؛ چرا که اساساً با دینداری مردم مشکل دارند!
دو - انسانی که عقل دارد، هرگز خودش را بینیاز از کسب علم نمیداند و نه تنها نمیگوید: «چون انسان عقل دارد، نیازی به معلم و کتاب ندارد!»، بلکه میگوید: «به حکم عقل سلیم، نیاز انسان به علم، کتاب، عالِم و معلم، مبرهن و اجتناب ناپذیر میباشد.»
✔️ به ویژه در فضای مجازی، بسیار با این شبهات مواجه شدهاید که «خدا عقل داده، پس چه نیازی به خودش داریم – عقل داریم، پس چه نیازی به دین داریم – عقل داریم، چرا باید منتظر منجی الهی باشیم ... و گاه میگویند: حال که عقل داریم، پس چه نیازی به تقلید و مجتهد داریم»؟! گویی که خداوند متعال، عقل را به عنوان جایگزین خودش و برای کنار گذاشتن خودش، و نیز برای نادانی، غفلت، کبر، غرور (فریب) و نفی هرگونه "تفکر و تعقل" عطا نموده است! ...
بیشتر را اینجا بخوانید یا بشنوید: 👇
https://www.x-shobhe.com/right/13615.html
@X_shobhe
🖌نوشتار و صوت🎤 (12:21 دقیقه)
پرسش:
👈 اگر خدا عادل است، پس چرا این همه بلا و تلخی در دنیا هست؟
پاسخ (نشانی پیوند):
✍️ آیا پیر شدن و مرگ عزیزان که از تلخترین وقایع میباشد، با "عدل خدا" منافات دارد؟! آیا اگر در جنگلی آتشی روشن شود و هزاران هکتار جنگل [مانند کالیفرنیا] در آتش بسوزد، با "عدل خدا" منافات دارد؟!
✔️ «اگر خدا عادل است، پس چرا این همه بلا و تلخی در دنیا هست؟» پرسش نیست، بلکه دقیقاً همان "شبهه" است، چرا که ساختار شبهه، مبتنی بر "اگر" و "پس" میباشد.
در این دسته از شبهات، موضوع و هدف اصلی، پاسخ به چراهایی که در ادامه "پس" آمده نمیباشد، بلکه همان موضوعی است که در ادامۀ " اگر" آمده است؛ مانند: «اگر خدا عادل است ...»! این گزاره، طرح و القای شبهه نسبت به «عدل إلهی» میباشد!
✔️ "بلا"، الزاماً "بد" نیست، بلکه به هر امری که آدمی به آن مبتلا شود، و به سبب آن امتحان شود، "بلا" گفته میشود... .
بیشتر را اینجا بخوانید یا بشنوید: 👇
https://www.x-shobhe.com/belief/13617.html
@X_shobhe
🖌 نوشتار و صوت 🎤 (13:06 دقیقه)
📖 اصول عقاید - سطح دو: افتراهای کفار و پاسخهای خداوند سبحان؛
👈 بخش سوم: افترای شاعری پیامبر اکرم (ص) و شعر بودن قرآن مجید!
✍️ در دوران جنگ تحمیلی که امام خمینی رحمة الله علیه، اجازه نمیدادند هیچ امری جنگ را تحت الشعاع قرار دهد، دربارۀ اهمیّت، نقش و اثر "تبلیغات" فرمودند:
«سلاح تبلیغات، برّندهتر از کاربرد سلاح در میدانهای جنگ است؛ باید از اسلحه تبلیغات آنها بیشتر ترسید».
✔️ سلاح دشمن در جنگ شناختی، جنگ تبلیغاتی و جنگ روانی، از نوع شمشیر و نیزه و زهر در گذشته و موشک و بمب و حتی بمبهای شیمیایی، یا جنگهای الکترونی یا بیولوژیکی امروزی نمیباشد، بلکه از سنخ "کلام و حرف" میباشد، و مهمّات این تسلیحات نیز همان دورغ، تهمت و افترا، شایعه و جوّسازی میباشد... .
✔️ از جمله مهمترین و بیشترین اتهامات و افتراها به پیامبر اکرم صلوات الله علیه و آله، آن بود که میگفتند: «او یک شاعر است و قرآن مجید نیز سراسر شعر میباشد» و البته هدف آن بود که القا کنند: «قرآن مجید، وحی و کلام نازل شده از سوی خداوند متعال نمیباشد!» ... .
✔️ "شعر"، در اصل نه تنها چیز بدی نیست، بلکه به معنای درک و فهم با ریزبینی میباشد، چنان که به مو نیز به خاطر نازکی آن، "شَعَرَ" گفته میشود؛ و مقصود از شعر در ادبیات نیز کلام موزون، با ساختار وزن و قافیه میباشد که معنا دار باشد. اما، وقتی در نقد یا ضد تبلیغ به کسی شاعر و به سخن او شعر میگویند، مقصود این است که سخنانش خالی از حقیقت است و در واقع تخیلی میباشد و از اوهام او نشأت گرفته است!
خداوند سبحان، به این افتراها پاسخ فرموده است ... .
بیشتر را اینجا بخوانید یا بشنوید: 👇
https://www.x-shobhe.com/DoctrinalPrinciples/13624.html
@X_shobhe
🖌نوشتار و صوت 🎤 (10:14 دقیقه)
پرسش:
👈 اگر قرآن مجید کتاب هدایت است، چرا همگان هدایت نشدند و نمیشوند، در حالی که این کتاب به زبانهای متفاوت در اختیار همگان قرار دارد؟!
پاسخ (نشانی پیوند):
✍️ خداوند متعال، نه تنها هرگز نفرمود: «هر کسی این کتاب را بخواند، هدایت میشود»، بلکه فرمود: «ظالمان را به خسران بیشتر میاندازد»؛ چنان که هر خیری، سبب گمراهی، لجاجت، عناد و خسران بیشتر ظالمان میگردد.
✔️ آن که از خدا، پیامبر، قرآن، اهل بیت، نماز، ایمان، مجاهدت، حجاب و ... بدش میآید، لجاجت و بغضش در رویارویی با آنها، تشدید میگردد و منحرفتر میشود... .
✔️ خداوند سبحان، مکرر یادآوری نمود که این قرآن، متقیان را هدایت میکند؛ و مقصود از متقی، فقط مؤمنان و اهل نماز شب و عبادات نمیباشند، بلکه جمیع کسانی را شامل میشود که به خود توجه دارند، خیر و سعادت خود را میخواهند و از خود در برابر آسیبها و گزندها مراقبت میکنند؛ و برخورد متقیانه با قرآن مجید، این است که کسی با بغض، عناد، لجبازی، پیشداوری و برای سوء استفاده و عوامفریبی برخورد ننماید... .
بیشتر را اینجا بخوانید یا بشنوید: 👇
https://www.x-shobhe.com/quran/13622.html
@X_shobhe
🖌نوشتار و صوت🎤 (11:33 دقیقه)
پرسش:
👈 چه میشود که خدا پرده پوشیاش را از کسی بر میدارد و برخی نزد دیگران یا مردم رسوا میشوند؟!
پاسخ (نشانی پیوند):
✍️ پردهپوشی حق تعالی، گسترۀ وسیعی دارد و به این خلاصه نمیشود که مثلاً کسی در تنهایی نماز شب بخواند، یا مرتکب خطایی شود و سپس دیگران مطلع گردند؛ و آشکار نمودن نیز منحصر به این نیست که پرده از گناهان بردارد؛ چنان که کمالات، محسنات، خوبیها و امتیازات را نیز آشکار میسازد.
✔️ آن چه از غفلتها، بدیها، خیانتها، جنایات و گناهان علنی میگردد، به سبب «پردهدری» توسط خود انسان میباشد و خداوند سبحان نفرموده که «تو هر چقدر هم پردهدری کنی، باز گناهانت را پوشش میدهم تا مخفی بمانند!»
✔️ مؤمن و متقی، خودش بهتر و برتر از مواضع و عملکردهایش میباشد و آن چه در دل دارد، مخفی میماند! و انسان کافر، مشرک، منافق، فاسق، فاسد، ظالم و گناهکار نیز خودش به مراتب بدتر از مواضع و عملکردهایش میباشد، و آن چه در دل دارد، مخفی میماند، هر چند خودش پردهدری کند ... .
✔️ خداوند متعال، تا درون بندگانش را بیرون نریزد، آنها را از دنیا نمیبرد؛ چرا که در آخرت، به کار نکرده پاداش یا مکافات نمیدهند؛ مضافاً بر این که اگر باطنها آشکار نشود، مردم نمیتوانند حق و باطل را از هم تمیز دهند ... .
بیشتر را اینجا بخوانید یا بشنوید: 👇
https://www.x-shobhe.com/etc/13627.html
@X_shobhe
🖌نوشتار و صوت🎤 (13:48 دقیقه)
پرسش:
👈 چرا وجود خدا را در زندگی احساس نمیکنیم؟ آیا خدا رهایمان کرده است؟ آیا با ما کاری ندارد؟ آیا دوستمان ندارد؟
✍️ پاسخ (نشانی پیوند):
1- این سخن مانند این است که کسی چشمانش را ببندد و بپرسد: «چرا چیزی نمیبینم؟!» به او میگویند: «چشمانت را باز کن، تا ببینی».
2- هرگز به خود القا نکنید که وجود او را درک نمیکنید! اگر درک نمینمودید، نگران نمیشدید که نکند شما را رها نموده یا دوستتان ندارد!
3- هرگز سوء ظن نسبت به خداوند رحمان و رحیم را به ذهن و قلب خود راه ندهید؛ چرا که این بدبینیها، افتراهائیست که سبب نفاق دل و دوری از او میگردد.
✔️ دقت به این نکته، بسیار مهم و راهگشاست که آدمی، آن چه را فهم، درک و احساس میکند که به آن توجه نماید... .
تردیدی نیست که اگر تمام توجه کسی معطوف به دنیا و متاعش باشد - تمام توجهش به نیازهای مادی و برآوردن اوامر هوای نفس خودش باشد - محبوب غاییاش دنیا و طاغوتها باشند - اسیر و بندۀ شهواتی چون: غریزۀ جنسی، شهوت قدرت، ثروت و شهرت باشد، هرگز توجهش به خدا و معادش جلب نمیشود و وجود او، مالکیت و ربوبیّت او، و رحمت او را که فراگیر است و همه چیز را در بر گرفته است، فهم و درک نمینماید... .
بیشتر را اینجا بخوانید یا بشنوید: 👇
https://www.x-shobhe.com/monotheism/13629.html
@X_shobhe