🖌نوشتار و صوت 🎤 (10:21 دقیقه)
پرسش:
👈 اگر طبق قرآن شفاعتها به اذن خدا انجام میشوند، پس چرا ما برای طلب شفاعت یا علی و یا حسین میگوییم؟ چرا نمیگوییم یا الله تا خدا مسبب شفاعت معصومین برای ما شود؟
پاسخ (نشانی پیوند):
✍️ ابتدا یقین نمایید که «یا الله» نمیگوییم تا خداوند منّان مسبب شفاعت شود، سپس بپرسیم: «چرا؟»؛
آیا وقتی برای طلب رزق حلال، «اللّهم» میگویید، دیگر کار نمیکنید؛ تمامی ارتباطات و تعاملات را قطع میکنید و از هیچ کسی چیزی نمیخواهید؟!
✔️ فرق است بین معنای «اذن - اجازه» با «دعا - خواندن و خواستن». یا الله، یا محمد، یا علی، یا فاطمه علیهم السلام گفتن، همه دعاست، یعنی آنها را میخوانیم و از آنها چیزی میخواهیم؛ اما «اذن»، یعنی اجازۀ انجام کاری از سوی مافوق داده شده باشد.
✔️ مجرمان، به محض این که میمیرند و چشمشان به حقایق بازمی شود، میگویند: «خدایا! ما را برگردان تا اصلاح کنیم»! این دعا و درخواست است، اما پذیرفته نمیشود و اجازۀ بازگشت به آنان داده نمیشود ... .
بیشتر را اینجا بخوانید یا بشنوید: 👇
https://www.x-shobhe.com/Intercession/13383.html
@X_shobhe
🏴 عزاداری باید منجر به بازنگری در خود و تجدید عهد گردد / فرازی از زیارت ناحیه مقدسه - 10
📖 «لَقَدْ قَتَلُوا بِقَتْلِکَ الاِسْلامَ، وَ عَطَّلُوا الصَّلوةَ وَ الصِّیامَ، وَ نَقَضُوا السُّنَنَ وَ الاَحْکامَ، وَ هَدَمُوا قَواعِدَ الاْیمانِ، وَ حَرَّفُوا ایاتِ الْقُرْءانِ، وَ هَمْلَجُوا فِى الْبَغْىِ وَالْعُدْوانِ.»
👈 همانا باکُشتنِ تو، اسلام را کُشتند، و نمازو روزه را تعطیل نمودند، و سُنّتها و احکام (دین) را از شکستند، و پایههاىِ ایمان را منهدم نمودند، و آیاتِ قرآن را تحریف کرده و در (وادىِ)جنایت و عداوت پیش تاختند.
✍️ اسلام، یک مکتب نظری نیست، بلکه حقیقت وجودی دارد. روح و جان اسلام، «ولایت (سرپرستی) الله جلّ جلاله» در برابر «ولایت و حاکمیت طاغوتها»ی فردی، اجتماعی و سیاسی میباشد که در ولایت رسولش، امامانش و اولیاء الله علیهم السلام، جریان یافته و تجلی مینماید. بنابراین، با قتل امام، اسلام به قتل میرسد و با امام بعدی زنده میشود و هیچگاه برای همیشه نمیمیرد.
✔️ و اما، مقصود از «تعطیل شدن نماز و روزه»، برچیده شدن آن نیست، بلکه «معطل ماندن»، یعنی بیهدف، بینتیجه و بی اثر شدن!
مسلمان بیولایت، احکام الهی را نقض میکند - نماز و شراب را با هم دارد - از آلوده شدن به ربا، زنا، بدحجابی و ... ابایی ندارد - مقابل ولایت الهی میایستد - کمر به قتل مسلمانان و حتی امام و ولیّ امرش میبندد! 👇
www.x-shobhe.ir
🖌نوشتار و صوت 🎤 (10:38 دقیقه)
موضوع:
👈 یادداشت - قانون «جاذبه و دافعه» عمومیت دارد؛ اما سنخیت، قابلیت و تناسب هم میخواهد - تو نیز جاذبهها و دافعههایی داری که شاکله و سرنوشت تو را رقم میمیزنند.
متن (نشانی پیوند):
✍️ ... جاذبه و دافعه، عمومیت دارد و هیچ کسی از این قاعده مستثنا نمیباشد؛ مؤمنان، مجاهدان راه خدا، متقیان، مردان با بصیرت و دختران و بانوان عفیف و محجبه، برای عدهای جاذبه دارند و برای عدهای به شدت دافعه دارند. چنان که کفار، مشرکان، بندگان هوای نفس و بردگان شهوت و غضب حیوانی، و اهل فسق، فساد و جنایت، برای عدهای جاذبه دارند و برای عدهای دافعه!
✔️... برای اصلاح و اکمال جذب و دفع، ابتدا باید ببینی که خودت مجذوب چه کسانی یا چه چیزهایی شدهای؟! آیا جهتگیری، کشش و حرکت تو، به سوی خدا و معادش، پیامبر اکرم و کتابش، اهل بیت علیهم السلام و مکتبشان، و مؤمنان و متقیان میباشد یا خیر؟ سپس دقت کن که چه کسانی به تو روی میآورند و چه کسانی از تو روی برمی گردانند... .
بیشتر را اینجا بخوانید یا بشنوید: 👇
https://www.x-shobhe.com/note/13387.html
@X_shobhe
🖌نوشتار و صوت 🎤 (9:22 دقیقه)
پرسش:
👈 چرا اینقدر نذر کردم، ذکر گفتم و دعا کردم، اجابت نشد؟
پاسخ (نشانی پیوند):
✍️مگر قرار است هر خواستهای که کسی برایش دعا کرد و ذکر گفت و نذر نمود، حتماً عیناً و به همان شکل و در زمانی که دعا کننده میخواهد، به اجابت رسد؟!
✔️ خداوند سبحان به حضرت مریم علیها السلام فرمود: «برو زیر آن درخت و از خرمای آن بخور تا چشمت به جمال فرزندت روشن شود» یا به حضرت موسی علیه السلام فرمود: «این عصا را به زمین بزن، تا تبدیل به ماری بزرگ شود»؛ یعنی رسیدن به هر حاجتی، مسلتزم انجام اموری میباشد، اما برخی میخواهند متحمل هیچ کار و زحمتی نشوند و فقط به دعا، ذکر و نذر بسنده میکنند!
امام رضا علیه السلام فرمودند:
👈 هر كس از خدا توفيق بخواهد و تلاش نكند، خودش را مسخره كرده است
✔️ بنابراین، کسی که بیهدف، بیبرنامهریزی و بدون عمل لازم، انتظار برآورده شدن حاجت را داشته باشد، در خیالات به سر میبرد... .
بیشتر را اینجا بخوانید یا بشنوید: 👇
https://www.x-shobhe.com/AnswerPrayer/13390.html
@X_shobhe
پرسش:
👈 بعضی مواقع احساس بدی نسبت به خدا در من ایجاد میشه، احساس میکنم خدا نیّت بدی نسبت به من داره، نسبت به من سرد و بی محبت هست و منو دوست نداره،خوبی و عاقبت به خیری منو نمیخواد.
پاسخ (نشانی پیوند):
✍️ آن چه که به خداوند متعال نسبت دادهاید، مانند: برخورداری از احساسات، نیّت بد، سردی و گرمی، بدخواهی و ...، همه ویژگیهای انسان میباشد و خداوند، منزه از این صفات میباشد: «سُبْحَانَ اللَّهِ عَمَّا يَصِفُونَ - خدا منزه است از آنچه در وصف مىآورند» (الصافات، 159)
●- این احساس نسبت به خداوند سبحان، در خودتان به وجود آمده است، پس چرا باید خود را منزه و مبرا بدانید و او را متهم نمایید؟!
✔️ برخی، بر اساس حکم عقل، ندای فطرت، فرهنگ محیطی و ...، وجود خدا را قبول دارند، اما چون شناخت درستی از او ندارند، موجودی را در ذهن خود میسازند و نامش را خدا میگذارند؛ لذا اگر عبادت کنند نیز همان خدای موهوم خیالی ذهن خود را بندگی میکنند، گاهی به این خدای ساختگی دستور میدهند؛ گاهی مدعیانه گلهمند میشوند که چرا دستور آنها را که نام دعا را روی آن گذاشتهاند، اطاعت نکرده است و گاهی هم کارشان با این خدای خیالی، به چالش و درگیری کشانده میشود!
بیشتر را اینجا بخوانید: 👇
https://www.x-shobhe.com/etc/13391.html
@X_shobhe
🖌نوشتار و صوت🎤 (8:55 دقیقه)
پرسش:
👈 چگونه است که دیدن زنان بیحجاب در فیلمهای خارجی اشکال ندارد، ولی دیدن زنان بیحجاب در خیابانهای ایران مشکل دارد؟
پاسخ (نشانی پیوند):
✍️ از کجا دانستید که دیدن زنان بیحجاب خارجی در فیلمها، مطلقاً اشکال ندارد و دیدن زنان بیحجاب در خیابانهای ایران، مطلقاً اشکال دارد؟! باید دقت کنیم که احکام را آن گونه که بیان شده، فرا گیریم و از سوی خود، احکام جعل نکنیم و فتوا ندهیم!
●- چرا بر «خیابانهای ایران» تأکید نمودید، آیا دیدن زنان بیحجاب در خیابانهای غیر ایران، بدون اشکال میباشد؟!
یک - اولاً احکام دیدن نامحرم [از زن و مرد] در عکس یا فیلم، با دیدن مستقیم اشخاص متفاوت است. ثانیاً دیدن زنان غیر مسلمان و به اصطلاح بیحجاب خارجی، چه در عکس و فیلم و چه به صورت مستقیم نیز احکام و حدّ و حدودی دارد.
دو - چنین نیست که نگاه کردن به زنان بیحجاب در فیلمهای خارجی، هیچ اشکالی نداشته باشد.
نگاه کردن به قصد لذت (نگاه شهوانی) یا حتی نگاهی که ترس از وقوع حرام در آن باشد، به عکس، فیلم، یا اشخاص، چه ایرانی و چه خارجی، چه مسلمان یا غیر مسلمان، حرام است.
بیشتر را اینجا بخوانید یا بشنوید: 👇
https://www.x-shobhe.com/Nur/13393.html
@X_shobhe
🖌نوشتار و صوت🎤 (12:56 دقیقه)
پرسش:
👈 اگر امام به نخست وزیری بازرگان و ریاست بنی صدر راضی نبوده چرا اجازه داده؟! آیا کسانی امام رو تهدید میکردند؟! چه کسانی بودند؟! آیا همان تهدیدها، یا ترسها و خطرها هست که رهبری اجازه داده منافقین و لیبرالهای داخلی به دولت و مجلس و غیره برسند؟! نگویید اینها منافق نیستند؛ آیا منافقتر از خاتمی و روحانی و موسوی داریم؟
پاسخ (نشانی پیوند):
✍️ آیا باز هم به جای محکوم نمودن منافقان نفوذی و لیبرالهای غربزده و انتخابهای نادرست، انگشت اتهام به سوی امام و مقام معظم رهبری گرفته میشود که «چرا اجازه دادند؟!»
✔️ «چرا امام یا مقام معظم رهبری اجازه دادند» یعنی چه؟! آیا یعنی چرا خلاف تمامی قوانین، اِعمال نظر ننمودند؟! اگر قرار بود که ایشان نظر خود را تحمیل نمایند که دیگر از قانون اساسی و جمهوریت این نظام، چیزی باقی نمیماند و همین را عَلَم میکردند که کدام جمهوریت؟!
✔️ وظیفۀ ولیّ امر و حتی امام معصوم این است که چراغ راه باشد، شاخصهها و بایدها و نبایدها را تبیین نماید؛ و وظیفه مردم، هوشیاری، بصیرت و تبعیت میباشد.
✔️ «راضی بودن یا نبودن»، با «خلاف قانون بودن» متفاوت است. شما نیز در میان نامزدها، به یکی راضی بودید و به دیگران راضی نبودید... .
بیشتر را اینجا بخوانید یا بشنوید: 👇
https://www.x-shobhe.com/politic/13394.html
@X_shobhe
پرسش:
👈 آیا این جمله درمورد دروغ گفتن، چه به شوخی و چه به جدی درست است که برابر ۷۰ زنای محصنه میباشد؟ مدرس در کلاس عقیدتی آن را به نقل از پیامبر اکرم (ص) گفته است.
پاسخ (نشانی پیوند):
✍️ ... اگر در آیات یا احادیثی بیان شده که این گناه، از آن بزرگتر و بدتر است؛ مقصود این نیست که آن گناه دیگر کوچک است، یا مجازید مرتکب شوید، یا اگر آن گناه را انجام دهید، بهتر از این گناه است! بلکه مقصود توصیف بزرگی یک گناه میباشد.
✔️ به عنوان مثال: بدی قتل یا جنگ با آثار تخریبی و تلفات جانی و صدمات اقتصادی و فرهنگیاش را همگان میدانند و خداوند متعال میفرماید: «وَالْفِتْنَةُ أَشَدُّ مِنَ الْقَتْلِ - فتنه از قتل شدیدتر است» (البقره، 191) - «وَالْفِتْنَةُ أَكْبَرُ مِنَ الْقَتْلِ - فتنه از قتل بزرگتر است» البقره، 217).
رسول خدا صلوات الله علیه و آله، در توصیههایشان به ابوذر میفرمايند:
«يَا أَبَاذَر إِيَّاكَ وَ الْغِيبَةَ فَإِنَّ الْغِيبَةَ أَشَدُّ مِنَ الزِّنَا - از غيبت دوری كن. چون غيبت از زنا سختتر است»... .
بیشتر را اینجا بخوانید: 👇
https://www.x-shobhe.com/shortanswer/13396.html
@X_shobhe
🖌نوشتار و صوت🎤 (10:47 دقیقه)
📖 درس اخلاق از قرآن مجید / 92
👈 هم خداوند سبحان حزب دارد و هم ابلیس لعین؛ مردمان نیز بدون استثناء، در یکی از این دو حزب قرار میگیرند.
✍️ «حزب»، به گروه، دسته یا حتی فرقهای گفته میشود که در مواضع گوناگون، همفکر و همهدف میباشند و جهت تحقق اهداف، دور هم جمع میشوند تا بتوانند کار را به صورت تشکیلاتی و سازماندهی شده پیش ببرند.
✔️ ... اگر چه در غرب، از شناخت حزب و قدرتش در حاکمیت چند قرنی بیشتر نمیگذرد، اما خداوند متعال، در اسلام عزیز و قرآن مجید، از همان ابتدا مردمان را با «تحزب» آشنا نمود، تا جایی که فرمود: خدا هم حزب دارد که نامش «حزب الله» است؛ چرا که خداوند متعال، نام دیگری بر حزب خودش نمیگذارد و افزود: شیطان هم حزبی دارد که خداوند متعال آن را «حزب الشیطان» معرفی نموده است!
✔️ خداوند سبحان، بندگانش را به دو گروه کلّی تقسیم نموده است و میفرماید: همگان یا «حزب الله» هستند و یا «حزب الشیطان» و حد وسطی وجود ندارد... .
📍اخلاق (مواضع نظری و عملی) مؤمن، قرار گرفتن در «حزب الله» و دوری و مقابله با «حزب الشیطان» میباشد.
بیشتر را اینجا بخوانید یا بشنوید: 👇
https://www.x-shobhe.com/Mujadila/13398.html
@X_shobhe
🖌نوشتار و صوت🎤 (9:10 دقیقه)
📖 صحیفه سجادیه (علیه السلام) - 45
👈 دعای چهل و یکم - دعا برای خود، در طلب پردهپوشی از یک سو و ارتقای درجات از سویی دیگر.
✍️ ... تنها عاملی که مانع از رشد، کمال و کرامت میگردد، گناهان و خطاهایی است که آدمی از روی غفلت و نیز پیروی از هوای نفس خود و دیگران مرتکب میشود و تنها کسی که حق دارد و میتواند آنها را مورد عفو و مغفرت قرار دهد، خداوند رحمان و رحیم میباشد؛ حتی پیامبر اکرم و اهل بیت صلوات الله علیهم اجمعین، خودشان نمیتوانند گناهان را بیامرزند، بلکه با شفاعت، از خداوند غفار میخواهند که ببخشد.
✔️ در این دعا، از خداوند منّان درخواست شده که ما را از امید به خودش محروم نسازد «وَ لَا تَحْرِمْنِي بِالْخَيْبَةِ مِنْكَ». کسی که برای عفو و مغفرت خود دعا مینماید، باید امید به اجابت داشته باشد و بدیهی است که انسان ناامید، دعا نمیکند و اگر دعا نماید نیز بیمعناست و به اجابت نمیرسد.
✔️ خداوند سبحان به بندگان گناهکارش بشارت و وعده داده که اگر ناامید نشوند و بازگردند، تمامی گناهانشان را یکجا میبخشد؛ چرا که او آمرزنده و رحیم است ... .
بیشتر را اینجا بخوانید یا بشنوید: 👇
https://www.x-shobhe.com/Sahifa/13401.html
@X_shobhe
📝 یادداشت
👈 ترور و شهادت اسماعیل هنیه - اگر دکتر جلیلی رئیس جمهور میشد و مواضعی چون دکتر پزشکیان اتخاذ مینمود... ؟!
✍️ ... فرض کنید که آرای دکتر جلیلی بیش از آقای پزشکیان میشد و بر مسند ریاست جمهوری مینشست و در مراسم تحلیف به استقبال گرم و صمیمانه از شهید هنیه میرفت و او را مچون دکتر پزشکیان در آغوش میگرفت و میگفت: «فلسطین در دل ماست» و همچون او مینوشت:
« پیوند دو ملت سربلند ایران و فلسطین مستحکمتر از قبل خواهد شد و مسیر مقاومت و دفاع از مظلوم پرقدرتتر از همیشه دنبال میشود.»
📌 بیتردید ستون پنجم، جوّسازی میکردند که این حادثه، نتیجۀ این استقبال و این مواضع رئیس جمهور جلیلی میباشد و این مواضع تند و خشن، دیواری دور ایران دیوار میکشد و مانع از گسترش روابط می گردد و ...!
بیشتر را اینجا بخوانید یا بشنوید: 👇
https://www.x-shobhe.com/note/13402.html
@X_shobhe
🖌نوشتار و صوت🎤 (8:42 دقیقه)
پرسش:
👈 آیا ترور هنیه در قلب محور مقاومت، نشانه ضعف ما نیست؟ چطور دشمن تا این حد توانسته نفوذ کند؟ اگر ما خیلی قوی هستیم، این حوادث چیست؟!
پاسخ (نشانی پیوند):
✍️ کار دشمن، دشمنی است و از هر فرصت و امکانی که بتواند، استفاده میکند و ترور نیز همیشه بوده، هست و خواهد بود؛ لذا موفقیت در یک عملیات تروریستی، الزاماً دلیل بر ضعف دستگاههای اطلاعاتی و امنیّتی نمیباشد ... .
✔️رژیم جعلی و تروریست اسرائیل، به ویژه پس از ترور شهد اسماعیل هنیه، بسیار فرافکنی نمود که «ما میتوانیم، هر کسی را در هر کجای دنیا و در هر زمانی که بخواهیم، هدف ترور قرار دهیم!»
✔️ بدیهی است که هیچ اشکالی نداشت اگر امام خامنهای، در حسینۀ بر پیکر شهید هنیه نماز میخواندند و سپس مردم ایشان را از دانشگاه تا میدان آزادی تشییع میکردند؛ اما ایشان نماز را در مکانی که نشانی و ساعت برگزاری آن از پیش اعلام شده بود اقامه نمودند تا به جهانیان اثبات کنند که اولاً اطلاعات و امنیّت جمهوری اسلامی ایران، بسیار قدرتمند است و ثانیاً اسرائیل چنین قدرتی ندارد که بتواند هر کسی را در هر کجا و هر زمان که خواست، ترور کند.
بیشتر را اینجا بخوانید یا بشنوید: 👇
https://www.x-shobhe.com/politic/13405.html
@X_shobhe
🖌نوشتار و صوت🎤 (6:21 دقیقه)
پرسش:
👈 در بعضی از آیات قرآن کریم، شفاعت در روز قیامت به طور مطلق نفی شده مثل آیه شریفه «البقره، 254»؛ اما در برخی آیات به امکان شفاعت در روز قیامت پرداخته، اینها چطور با هم جمع میشوند؟
پاسخ (نشانی پیوند):
✍️ پرسیدهاید: «این آیات چگونه با هم جمع میشوند؟» و این دلیل بر آن است که در بررسی یک موضوع، نباید به بخشی از یک آیه و حتی یک آیه بسنده و استناد نمود، بلکه باید مجموعه آیات در آن موضوع را با هم جمع کرد و مورد مطالعه قرار داد.
📖 در آیاتی تعلیم میدهد که تمام شفاعت از آنِ اوست و کسی نمیتواند بدون اذن او شفاعتی نزد او بنماید - در آیاتی میفرماید مانند کفار، با دوری از انفاق و ...، خود را از شفاعت محروم نسازید؛ کسی که انفاق ندارد، شرایط مورد شفاعت قرار گرفتن را نیز نخواهد داشت - و در آیاتی میفرماید که شفاعت به اذن او و توسط کسانی که او اجازۀ شفاعت داده انجام میپذیرد... .
بیشتر را اینجا بخوانید یا بشنوید: 👇
https://www.x-shobhe.com/shortanswer/13406.html
@X_shobhe
🖌نوشتار و صوت🎤 (10:58 دقیقه)
پرسش:
👈 چرا باید خداوند را بشناسیم و این شناخت چگونه حاصل میگردد؟
پاسخ (نشانی پیوند):
✍️ برخی از روی جهل (نادانی و بیخردی) و نیز تکبر، گمان دارند که اگر خدا را بشناسند و وجودش را تصدیق کنند، او بود میشود و اگر نشناسند و انکار کنند، او نیست میشود! برخی دیگر گمان دارند که شناخت آنها، منّتی بر خداوند سبحان است و به او به چیزی میافزاید، و اگر تکذیب کنند و کفر ورزند، از او چیزی کم میشود!
اما، ضرورت و فایدۀ شناخت خداوند متعال و نیز خسران، انحراف و هلاکتِ ناشی از عدم شناخت او، به خود انسان برمی گردد.
✔️ بیتردید، کسی که حقایق و حقیقیها را نشناسد، بدلیها و تقلبیها را جایگزین میکند و البته سوء استفاده کنندگان نیز بدلیها را به جای اصلیها، به او عرضه میکنند و البته بسیار هم گران میفروشند؛ گاه به قیمت هلاکت و فلاکت در دنیا و آخرت!
✔️ بنابراین، از آن جهت که خداشناسی، خداجویی، خدادوستی و خدا پرستی، در فطرت همگان نهادینه شده است، کسی که خدای حقیقی را نشناسد، خدایان دروغین را جایگزین خواهد نمود ... .
بیشتر را اینجا بخوانید یا بشنوید: 👇
https://www.x-shobhe.com/monotheism/13407.html
@X_shobhe
🖌نوشتار و صوت 🎤 (10:50 دقیقه)
پرسش:
👈 طول عمر حضرت ولی عصر عليهالسلام، از نظر علمی چگونه توجيه میشود؟
پاسخ (نشانی پیوند):
✍️ ابتدا باید دقت شود که مقصود از «علمی» چیست؟! آیا مقصود فقط علوم طبیعی و تجربی میباشد و آیا سایر علوم عقلی، فطری، یا وحیانی و ...، هیچ کدام «علم» محسوب نمیگردند؟!
✔️ آیا هر چیزی، یا هر امری، فقط باید با علوم طبیعی و آزمایشگاهی به اثبات رسد یا توجیه شود؟! این فقط نظریه، یا بهتر بگوییم ادعای مادهگرایان میباشد که البته خود نیز به ناچار، نمیتوانند بدان پایبند بمانند!
✔️ حال، چه مقصود از «علم»، فقط علوم طبیعی باشد، یا سایر علوم را نیز شامل گردد، مگر رشد علمی بشر چقدر است؟! آیا به تمامی رموز جهان طبیعت و عالَم هستی، واقف شده است؟!
📌 بنابراین، پرسش را اینگونه باید اصلاح نمود که «طول عمر حضرت ولی عصر عليهالسلام، با علم امروز بشر چگونه توجيه میشود؟» و با توجه به کامل نبودن علم بشر، هیچ ضرورتی ندارد که همه چیز با علم امروز توجیه شود! ... .
بیشتر را اینجا بخوانید یا بشنوید: 👇
https://www.x-shobhe.com/emammahdi/13408.html
@X_shobhe
🖌نوشتار و صوت🎤 (10:22 دقیقه)
پرسش:
👈 آیا خدا همه مخلوقاتش را دوست دارد؟ این دوست داشتن مطلق و بی شرط است یا مشروط و با قید؟ آیا خدا کفار و منافقین را دوست دارد؟! ممکن است که از جهتی مثلا کافر را دوست نداشته باشد و از جهتی دیگر دوست داشته باشد؟
پاسخ (نشانی پیوند):
✍️ اگر چه محبّت خداوند سبحان با محبّت بندگانش قابل قیاس نمیباشد، اما با توجه به این مهم که هر چه در انسان هست، تجلی اسماء و صفات الهی میباشد، آدمی میتواند با توجه به حقیقت محبّت در خودش، با چند و چونی از محبّت خداوند سبحان به مخلوقاتش، آشناتر گردد.
✔️ ابتدای محبّت، از خداوند سبحان میباشد؛ او اگر دوست نداشته باشد، خلق نمیکند؛ لذا هر چه را خلق نماید، دوستش دارد؛ حتی آدمی، آن چه را خود میسازد، دوست دارد؛ اگر چه ساختهاش دوست داشتنی نباشد! اما تداوم و تشدید محبّت، به چگونگی مواضع و رفتار بندگان بستگی دارد؛ چنان که محبّت در انسان که تجلی محبت اوست نیز چنین است.
✔️ ابتدای محبّت از سوی خداوند رحمان و رحیم، هیچ قید و شرطی ندارد، اما یقیناً حفظ، استحکام، تداوم و تشدید آن، مشروط میباشد؛ چنان که تمامی ارتباطات و فعالیتهای بشر و اخذ نتایج نیز مشروط میباشند ... .
بیشتر را اینجا بخوانید یا بشنوید: 👇
https://www.x-shobhe.com/belief/13409.html
@X_shobhe
🖌نوشتار و صوت 🎤 (8:57 دقیقه)
پرسش:
👈 کامنت یک سنّی: امام حسین علیه السلام طالب شهادت بود و یزید هم ایشان را شهید کرد و به آرزویش رساند، پس یزید کار خوبی کرده! - نقش یزید در شهادت امام چه بود؟ برخی گفتهاند که یزید نقشی نداشته و دستور قتل نداده! آیا این واقعیت دارد؟
پاسخ (نشانی پیوند):
✍️ هیچ مسلمان سنّی مذهبی، چنین منطق باطلی ندارد و چنین سخن یاوهای نمیگوید؛ بلکه کفار نفوذی در شیعه یا سنّی میباشند که در جنگ تبلیغاتی، به این دستاویزهای سست، متمسک میگردند.
✔️ این گروه، به خاطر دشمنی با اسلام و امامان علیهم السلام، حرص، انگیزه و میل بسیاری به دفاع از یزید و شمر و ... دارند؛ تا جایی که میگویند: «کار خوبی کردند که امام، خویشان و یارانشان را به شهادت رساندند!» از نظر آنان، باید از جانیان و ظالمان، تشکر نیز نمود!
✔️ بدیهی است که مدافعان این جانیان، دلشان برای یزید و شمر نسوخته است و اساساً برایشان فرقی ندارد که آنان چه کسانی بودند و چه جنایات هولناکی را مرتکب شدهاند؛ بلکه اولاً هدف سبک کردن ظلمها و جنایات و حتی خوب نشان دادن آنها و سادهانگاری ایثارها و شهادتها میباشد، و هدف ثانی، توجیه و تطهیر جانیان میباشد و هدف نهایی از ایجاد این شبهه و فرافکنی، دفاع و تطهیر جانیان امروز با توجیهات مشابه میباشد... .
بیشتر را اینجا بخوانید یا بشنوید: 👇
https://www.x-shobhe.com/Karbala/13410.html
@X_shobhe
🖌نوشتار و صوت 🎤 (12:34 دقیقه)
پرسش:
👈 نماز و دعا میخوانم، اما نمیدانم چرا پشت سر هم بد میآورم؟
پاسخ (نشانی پیوند):
✍️ بیتردید مشکل شما از نماز و دعا نیست، بلکه از جاهای دیگری میباشد که باید مورد توجه قرار دهید.
✔️ آیا وعده دادهاند که هر کسی نماز و دعا و قرآن بخواند، هرگز با هیچ مصیبت یا مشکلی مواجه نمیگردد و در هر کاری که بخواهد موفق خواهد شد؟!
✔️ آیا نماز، دعا و تلاوت قرآن کریم از سوی ما، برتر و خالصانهتر از اهل عصمت علیهم السلام و سایر بزرگان میباشد و آیا آنان هرگز بیمار نشدند، با مصائب مواجه نشدند، عریزانشان را از دست ندادند و در تمامی امورشان به آن چه میخواستند رسیدند؟!
✔️ نه تنها این دنیا، بهشت نیست که در آن شکست، غم، اندوه و نگرانی نباشد؛ بلکه از سویی مهد تربیت است و از سویی دار امتحان برای گذر موفق از یک مرحله و رسیدن به مرحلۀ بالاتر.
✔️ باید توجه کنیم که به همراه نماز و دعا، تفکر و تدبر و نیز برنامهریزی و سپس عمل صالح و به موقع لازم است که در قرآن مجید، به آنها نیز تصریح و تأکید شده است... .
بیشتر را اینجا بخوانید یا بشنوید: 👇
https://www.x-shobhe.com/AnswerPrayer/13412.html
@X_shobhe
🖌نوشتار و صوت 🎤 (11:41 دقیقه)
پرسش:
👈 بعضی از اهل سنت، به دلالت حدیث غدیر خم شبهه وارد کردند که «اگر پیامبر فرد مشخصی را به عنوان خلیفه تعیین کرده بود، دیگر نیازی به بیعت و تشریع آن نبود. بیعت روشی برای انتخاب و رسمیت بخشیدن به خلافت است. اگر کسی از پیش توسط شارع مشخص شده باشد، نیازی به بیان روش نصب او نیست»
پاسخ (نشانی پیوند):
✍️ این شبهه نیست، بلکه یک نظریۀ نادرست است؛ همیشه شبههافکنان، ابتدای از سوی خود قوانین و اصولی وضع میکنند و سپس مبتنی بر همان اصول نادرست خود، طرح شبهه مینمایند!
✔️ به احتمال قوی، آن «بعضی»، اصلاً مسلمان اهل سنّت نیستند، بلکه مأمورند به نام آنها شبههپراکنی کنند و اگر احیاناً مسلمان سنّی مذهب باشند نیز اولاً بدون فکر حرف میزنند و ثانیاً بدون هیچ علمی اظهار نظر مینمایند و حتی کتب موثق حدیثی خود را نخواندهاند تا بدانند این حدیث را بزرگان آنها، به تواتر آوردهاند.
✔️ به نظر میرسد که شبههافکنان، حتی معنای «بیعت و تشریع» را نیز نمیدانند!
✔️ «شرع و تشریع»، یعنی قوانین، حقوق یا همان احکام. حال آیا چون خداوند متعال، دین اسلام را وضع و ابلاغ نموده، دیگر نیازی به تشریح و تشریع آن وجود ندارد؛ یا آن که اگر دین تشریع نشود، دین نیست... .
✔️ بیعت نیز معرفی نیست، بلکه اخذ پیمان برای اطاعت، تبعیت، حمایت و وفاداری میباشد ... .
بیشتر را اینجا بخوانید یا بشنوید: 👇
https://www.x-shobhe.com/Ghadir/13414.html
@X_shobhe
🖌نوشتار و صوت🎤 (14:30 دقیقه)
پرسش:
👈 آیا مادری برای زن فضیلت و برتری است؟ این فضیلت از نظر شرع است یا عقل؟ آیا حتی اگر آن مادر کافر باشد، یا درست تربیت نکند، باز هم فضیلت است؟
پاسخ (نشانی پیوند):
✍️ فضیلت یعنی امتیاز و برتری و البته که همسری، مادری، پدری، برادری و خواهری همه فضیلت میباشند و بسیار فرق است بین کسی که پدر و مادر شده، یا برادری و خواهری را درک کرده، با کسی که پدر یا مادر نشده، یا برادر و خواهری ندارد و البته فرزندانش نیز عمو، عمه، دایی و خاله نخواهند داشت؛ لذا هیچ درکی از خویشاوندیهای نَسَبی (خونی) یا همان ارحام، نخواهند داشت.
✔️ مادر شدن، خودش فضیلت است؛ حال این که مادر عاقل و مهربان باشد - مؤمنه و متقی باشد - عفّت و پاکی خود را از هر لحاظ حفظ کند - فرزندش را خوب و در مسیر بندگی خدا و چارچوب آموزههای اسلام تربیت نماید - اخلاق حَسَنه را منتقل نماید و مربی و الگوی مناسبی برای فرزندش باشد؛ فضایل دیگری است که بر فضیلت مادری، افزوده میشود... .
بیشتر را اینجا بخوانید یا بشنوید: 👇
https://www.x-shobhe.com/mother/13417.html
@X_shobhe
🖌نوشتار و صوت🎤 (7:07 دقیقه)
📖 درسی از نهج البلاغه با شرحی مختصر - 177 / خطبۀ هفتم
📃 اتَّخَذُوا الشَّیطانَ لاَمْرِهِمْ مِلاكاً، وَ اتَّخَذَهُمْ لَهُ اَشْراكاً... ؛
شیطان را در امر خود ملاک گرفتند، او هم از آنان به عنوان دام استفاده کرد ... .
شرح مختصر (نشانی پیوند):
✍️ هر کسی به حدّ خود، نمایندۀ ولی امرش میشود، خواه ولیّ او الله جلّ جلاله باشد، یا شیطان رجیم.
✔️ هرگز گمان نشود که امر «ولایت»، از یک سو فقط در اسلام مطرح است و از سویی دیگر، مقولهای نظری میباشد!
✔️ «ولایت»، یعنی: «دوستی و سرپرستی» و از آنجا که کسی رها و به خودش واگذار نشده و همگان در تکوین به سرپرست نیاز دارند، هیچ کسی نیست که هیچ «ولایتی» نداشته باشد؛ حال خواه ولیّ او الله جلّ جلاله باشد و خواه شیاطین جنّ و انس و طاغوتهای درون و برون... .
✔️ هنگام خلقت حضرت آدم علیه السلام، به فرشتگانش فرمود: «إِنِّي جَاعِلٌ فِي الْأَرْضِ خَلِيفَةً - من در زمین جانشین قرار خواهم داد» (البقره، 30)؛ لذا آدمی در اصل خلقتِ خود، جانشین میباشد. حال، کسی که ولایت خداوند سبحان که در ولایت اولیایش جریان دارد را برگزیند، جانشین او میشود و کسی که ولایت شیطان لعین و دوستان او را گردن نهد، جانشین شیطان میشود؛ و البته هر کسی به حدّ خودش... .
بیشتر را اینجا بخوانید یا بشنوید: 👇
https://www.x-shobhe.com/nahgh/13418.html
@X_shobhe
🖌نوشتار و صوت🎤 (9:56 دقیقه)
پرسش:
👈 چرا شرکت در راهپیمایی اربعین، بین نجف تا کربلا، یا حتی شهرهای دیگر (تهران و ...) تا این اندازه مهم شده است؟
پاسخ (نشانی پیوند):
✍️ امروزه شاهد راهپیماییهای گستردهای در سطح جهان میباشیم؛ از ایران و لبنان و یمن گرفته، تا امریکا و برخی کشورهای اروپایی.
بدیهی است که مردم، بیجهت به خیابانها نمیآیند، بلکه اهدافی دارند که میخواهند بیان گردد و مواضعی دارند که میخواهند اعلام کنند و فریادی دارند که میخواهند شنیده شود.
✔️راهپیمایی و تظاهرات، خودش یک رسانه است و راهپیمایی اربعین، معظمترین، با شکوهترین، معنویترین، فرهنگیترین، اجتماعیترین و سیاسیترین راهپیمایی و رسانۀ جهان میباشد.
🏴 بزرگداشت اربعین حسینی (علیه السلام) و پیادهروی از تجف یا حتی بصره تا کربلا، به تازگی مهم نشده است، بلکه از همان اربعین اول در سال 61 هجری، مهم بوده و از همان سالها نیز عدهای پیاده به زیارت میرفتند؛ اما جوّ اختناق در گذشته، مانع از حضور گستردۀ مردم میشد؛ ولی امروزه، به ویژه پس از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران و نیز سقوط رژیم بعث صدام در عراق، الحمدلله راه باز شده است و این راهیپمایی باشکوه، با شرکت چند میلیون نفر در مسیر و دهها میلیون نفر در شهرهای دیگر برگزار میگردد.
✔️ اهمیّت پیادهروی اربعین با مقصد حرم مطهر شیدالشهداء علیه السلام، همان اهمیّت بزرگداشت نهضت ایشان و تداوم آن میباشد ... .
بیشتر را اینجا بخوانید یا بشنوید: 👇
https://www.x-shobhe.com/Mourning/13422.html
@X_shobhe
🖌نوشتار و صوت🎤 (9:34 دقیقه)
پرسش:
👈 پیامبران دچار افراط و تفریط نمیشوند؛ آیا حضرت یعقوب در محبّت به یوسف علیهما السلام، دچار افراط شده بود که بیناییاش را از گریه برای او از دست داد؟!
پاسخ (نشانی پیوند):
✍️ خداوند سبحان در آیات متعددی، از حضرت یعقوب علیه السلام به بزرگی یاد نموده است، و قطعاً اگر وی دچار افراط یا تفریط شده بود، این چنین از او یاد نمینمود ... .
✔️ کمی محبّت را میتوان اندازه گذاشت و درک نمود، اما زیادی محبّت، هیچ حدّی ندارد که بتوان گفت: «بیش از این مقدار زیادی و افراط است!» سبب آن است که خداوند سبحان، انسان را عاشق کمال محض، یعنی عاشق خودش آفریده است؛ لذا چون کمال حدّی ندارد، عشق به کمال نیز حدی ندارد؛ چنان که نمیتوان برای علم، قوت، قدرت، جود، کرم، جمال و سایر کمالات حدی قائل شد و نمیتوان برای دوست داشتن این کمالات حدّی قائل شد ...!
❤️ خطا، در زیاد دوست داشتن نیست، بلکه در جایگزینی چیزهای دیگر به جای محبوب غایی و حقیقی، یعنی خداوند سبحان و اختصاص دادن شدت محبّت، به آن جایگزینهای دروغین میباشد ... .
بیشتر را اینجا بخوانید یا بشنوید: 👇
https://www.x-shobhe.com/etc/13423.html
@X_shobhe
🖌نوشتار و صوت🎤 (10:11 دقیقه)
پرسش:
👈 با توجه به روایات، احمق کیست؟ راه شناخت احمق چیست؟ راه درمان حماقت چیست - آیا دوری از دیگران، یا سکوت کردن؟ اینطور که در روایات آمده حماقت درمانی ندارد!
پاسخ (نشانی پیوند):
✍️ «احمق» به کسی نمیگویند که از ضریب هوشی پایینتر و یا علم دانشی کمتر برخوردار است، بلکه به کسی میگویند که هم نادان است و هم بیخرد. چه بسا بیسوادی عاقل باشد و دانشمندی احمق باشد!
✔️ «احمق»، از یک سو نمیداند و از سویی دیگر نمیپرسد تا بداند و اگر به او گفته شود نیز نمیپذیرد! او از قوۀ تفکر و تعقلی که به او موهبت شده، بهره نمیبرد! پس، واقعاً احمق است.
✔️ کسی که خودش تشخیص دهد احمق است، دیگر احمق نیست و حتی که کسی تشخیص دهد در موردی حماقت نموده نیز احمق نیست؛ چرا که چنین تشخیصی، مستلزم برخورداری از تفکر، تعقل و بصیرت میباشد.
✔️ دور شدن از دیگران که به انزوا میانجامد یا سکوت بیمورد که سبب عقده یا بیخیالی میشود نیز نه تنها حماقت را بهبود نمیبخشد، چه بسا در شرایطی، عین حماقت باشد!
✔️ مشکل احمق این است که نه تنها نمیداند احمق است، بلکه گمان دارد بسیار هم دانشمند، عاقل و فکور است و چه بسا دیگران را احمق بداند! مانند بسیاری از کفار، مشرکان، منافقان، متکبران و ظالمان [به ویژه در عرصۀ دین و سیاست] که گمان دارند خودشان بهتر از همه میدانند و میفهمند و بیشتر مردم احمق هستند!
بیشتر را اینجا بخوانید یا بشنوید: 👇
https://www.x-shobhe.com/etc/13425.html
@X_shobhe
پرسش
👈 "عمل صالح"، یعنی چه و کدام است و چه تفاوتی با عمل خیر و عمل حسنه دارد که همیشه به "ایمان و عمل صالح" تأکید شده است؟
پاسخ (نشانی پیوند):
✍️ خیر و حسنه، به غیر از عمل نیز اطلاق میگردد، مانند رزق حسنه یا ...؛ اما عمل صالح، به کاری که انجام میپذیرد گفته میشود.
✔️ بیتردید، هر عمل صالحی، هم خیر است و هم حسنه، اما الزاماً هر عمل خیر یا حسنهای، عمل صالح نمیباشد.
بیشتر را اینجا بخوانید: 👇
https://www.x-shobhe.com/etc/13428.html
@X_shobhe