📖 صحیفه سجادیه (ع) - 33
📃 فرازهایی از دعای هشتم، با شرحی مختصر
✍️ پناه بردن به خداوند منّان، از رذیلههای اخلاقی و نفسانی (درونی) / بخش اول 👇
https://www.x-shobhe.com/Sahifa/12947.html
@X_shobhe
پرسش:
👈 «أَلَا بِذِكْرِ اللَّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ» - چرا یاد خداوند آرام بخش دلهاست؟
پاسخ (پیوند):
✍️ در آیه نفرموده که ذکر خدا سبب آرامش دلهاست، بلکه فرموده: «سبب اطمینان دلهاست» و «اطمینان» رسیدن به شناخت و باوری است که سبب محکم شدن «طمأنينه» قلب (روح و جان) گردد؛ لذا «اطمینان»، بالاتر از «سکینه - آرامش» میباشد و دل چون به اطمینان رسید و محکم شد، اضطرابش نیز آرامش مییابد.
(ادامه) 👇
https://www.x-shobhe.com/Ar-Rad/12950.html
@X_shobhe
پرسش:
👈 چرا انسان هنگام گرفتاری و ناداری، بیشتر یا خدا میکند و هنگام برخورداری، آن توجه و تضرعش کم میشود - راهکار چیست؟!
✍️ پاسخ (پیوند): 👇
https://www.x-shobhe.com/shortanswer/12951.html
@X_shobhe
👈 اصول عقاید در اسلام، تحقیقی است و تقلید در آن جایز نمیباشد؛ بلکه "شناخت" باید با عقلی که به نور علم میبیند، حاصل شود تا قلب ایمان بیاورد.
📖 عدل إلهی - درس 1 / چرا شیعه مقولۀ «عدل إلهی» را از اصول دین برشمرده و یا تحت عنوان «اصول مذهب» در اصول دین قرار داده است؟ 👇
https://www.x-shobhe.com/DoctrinalPrinciples/12953.html
📖 عدل إلهی - درس 2 / قدمت ادعای «جبر محض و اختیار محض» پیش از اشاعره و معتزله - اهداف سیاسی و فرهنگی 👇
https://www.x-shobhe.com/DoctrinalPrinciples/12954.html
www.x-shobhe.ir
www.x-shobhe.ir
www.313110.ir
@X_shobhe
پرسش:
👈 در کتابی خواندم که خدا اتم را آفرید و کنار رفت و زندگی ما بر پایه اتم می چرخد آیا این سوال درست است؟ اگر اشتباه است پاسخ این سوال چیست؟
پاسخ (نشانی پیوند):
✍️ نوشتهاید: «اگر اشتباه است، پاسخ این سؤال چیست؟»، در حالی که این سؤال نیست، بلکه فقط یک ادعای مخالف عقل، منطق و علم میباشد و جدید هم نیست، بلکه ادعای پوچ و بیدلیل مشرکان و یهود، همین بوده است!
📍هر کجا با ادعایی مواجه شدید، دقت کنید که آیا مدعی دلیلی هم آورده، یا همین طوری روی هوا چیزی گفته است؟! حال، در مطلبی که در کتابی خواندهاید، مگر مدعی دلیلی برای اثباتش آورده که شما پاسخ مستدل برای نفی آن میخواهید؟!
(ادامه) 👇
https://www.x-shobhe.com/monotheism/12956.html
@X_shobhe
پرسش:
👈 آیا ایدئولوژی اسلامی ما، باعث عقب ماندگی کشورمان شده است؟ (پرسشی که به شدت فرافکنی میشود، حتماً پاسخ را بخوانید)
پاسخ (نشانی پیوند):
✍️ یکی از روشهای ضد تبلیغ در جنگ نرم، طرح پرسش منفی میباشد، آن هم به گونهای که پیام در قالب پرسشی به ذهن مخاطب القا شود! میتوانست بپرسد: «ایدئولوژی اسلامی ما، چه دستاوردهایی برای کشور داشته است؟»
📍سیاهنمایی دستاوردها، بزرگتر نشان دادن ضعفها و مشکلات، تحقیر هویت فردی، اجتماعی، فرهنگی، ملّی و دینی، القای بدبینی و ناامیدی از یک سو و بزرگ، قوی و موفق نشان دادن خود از سوی دیگر، از برنامههای راهبردی (استراتژی) و روشهای (تاکتیکهای) دشمنان در جنگ نرم میباشد.
(ادامه) 👇
https://www.x-shobhe.com/Sience/12959.html
@X_shobhe
پرسش:
👈 لطفاَ بفرمایید نسبت به وجود امام مهدی علیه السلام، چگونه به یقین قلبی برسم که با گوشت و خونم عجین شود و مقدمه باشد برای بندگی خدای سبحان و رضایت امام مهدی علیه السلام؟
پاسخ (نشانی پیوند):
✍️ یقین به وجود خداوند سبحان، پیامبر اکرم و اهل عصمت علیهم السلام، مقدمات اصلی میباشند، اما تنها دلیل ایمان و بندگی خالصانه نمیباشند. شاید کسی با استدلالهای عقلی یا مطالعات تاریخی، به وجود کسی، چیزی، جریانی یا اتفاقی یقین حاصل نماید، اما رویکرد مثبتی نداشته باشد و چه بسا مخالف هم باشد. چنان که ما به وجود نظام سلطۀ امریکا و جنایتکار بودنش یقین داریم و به همین دلیل دشمنش میشماریم.
📍یقیناً مقصودتان این است که این بقین، با «روح و جانتان» عجین شود، وگرنه پوست، گوشت، خون و جسم، نه معرفتی کسب میکنند و نه به یقینی میرسند، نه حبّی دارند و نه بُغضی، نه ایمانی و نه کفری.
(ادامه) 👇
https://www.x-shobhe.com/emammahdi/12960.html
@X_shobhe
📖 صحیفه سجادیه (ع) - 34 / فرازهایی از دعای هشتم، با شرحی مختصر
📃پناه بردن به خداوند منّان، از رذیلههای اخلاقی و نفسانی (درونی) فردی و اجتماعی/ بخش دوم
✍️ ضمایر در این فراز، همه به صورت «جمعی» بیان شده است، چرا که انسان، زندگی اجتماعی دارد، حتی در ساعات تنهایی ... .
بنابراین، هر رویکرد و حادثهای که در هر نقطه از جهان و از سوی هر فرد یا جامعهای رخ دهد، تأثیرات مستقیم و غیر مستقیم همگانی دارد که نمونۀ آنها را در مسائل فرهنگی - سیاسی و اقتصادی، بیشتر میبینیم.
📍بیتردید افراد و جوامع، عین هم و مساوی هم نمیباشند؛ حکومتی مستقل است و حکومتی وابسته - جامعهای مؤمن است و جامعهای کافر - مردمانی بصیر میباشند و مردمانی سطحینگر و ظاهربین - در هر جامعهای، عدۀ اندکی ثروتمند میباشند و عدۀ بسیاری فقیر ... و در نتیجه، عدهای حقگرا و عدالتجو و عدهای متکبر و دنیاگرا و ظالم میباشند... .
(ادامه): 👇
https://www.x-shobhe.com/Sahifa/12962.html
@X_shobhe
پرسش:
👈 چرا مقام معظم رهبری، مبحث ظهور و زمینهسازی ظهور را بیشتر مطرح نمیکنند تا مردم جذب شوند و انقلاب را همراهی کنند؟!
پاسخ (نشانی پیوند):
✍️ آیا به جای تفکر و تعقل در بیانات ایشان و تبعیت از رهنمودهایی که به تعجیل در ظهور و قیام ایشان میانجامد، امر عظیم «ظهور» را نیز بهانهای برای ایراد گرفتن به ایشان قرار میدهند؟!
📍چرا پرسش را به شکل منفی طرح میکنند و جستجو و مطالعه نمیکنند که ولیّ فقیه (رهبری)، در این زمینه چه بیانات و رهنمودهایی دارند و نمیبینند که مردم در حمایت و همراهی چه میکنند؟!
📍تکلیف اصلی ولیّ فقیه و حتی سایر علما، این نیست که دربارۀ ظهور و قیام، سخن بگویند، شعار دهند، تهییج کنند یا ...، بلکه باید «انتظار» و «اقدام برای تعجیل» را به صورت نظری تبیین کنند و در عمل هدایت نمایند تا انجام پذیرد.
(ادامه) 👇
https://www.x-shobhe.com/waiting/12964.html
@X_shobhe
پرسش:
👈 فرق محبّ و شیعه در چیست و آیا ما شیعهایم یا محبّ؟
پاسخ (نشانی پیوند):
✍️ مقصود از «ما» کیانند؟ من و شما امثال ما؟ یا تمامی شیعیان ایران و جهان؟! یا شیعیان برتری چون عُلمای حقیقی، مجاهدان، جانبازان، شهداء و سایر اولیاء الله از زنان و مردان؟! پس هرگز نباید همگان را مساوی دید و حکم داد؛ حتی بندگان مؤمن نیز مساوی نمیباشند.
📍مجبور نیستیم بگوییم: «یا باید محبّ باشیم یا شیعه»، بلکه میتوانیم هر دو باشیم و ان شاء الله هستیم؛ اگر چه درجات و مراتب در افراد متفاوت میباشد.
(ادامه)👇
https://www.x-shobhe.com/Imamate/12965.html
@X_shobhe
پرسش:
👈 آیا انجام کاری که طبق نظر و اعتقادم نیست (مانند رعایت حجاب)، مصداق نفاق و دورویی نمیباشد و با توجیه «دوری از نفاق» میتوانم هر کاری که دلم میخواهد را انجام دهم؟!
پاسخ (نشانی پیوند):
✍️ آیا آدمی مجاز است که به بهانۀ دوری از نفاقِ بد و مذموم، هر کاری که دلش میخواهد را به انجام رساند؟! مثلاً اگر دلش میخواهد کسی را بکشد، او را به قتل رساند و اگر دلش خواست به حقوق دیگران تجاوز کند، این تعدی را بنماید و بگوید: «خواستم نفاق نداشته باشم»؟!
📌 مهمتر این است که دقت نمایید برای توجیه و ترویج بدحجابی، از چه راههایی وارد میشوند و چه مثالهایی میآورند، در حالی که چه بسا در بسیاری از سایر امور دیگر مصداق داشته باشد.
📍 در پرسش مطروحه، از «حجاب و بدحجابی» مثال آورده شده است؛ حال میپرسیم: «اگر کسی دوست داشته باشد در خانه با لباس راحت بگردد، اما برای بیرون رفتن، سر کار، میهمانی یا ...، لباس مرتب، لباس فرم و لباس مناسب مجلس عروسی یا عزا بپوشد، «نفاق مذموم و قبیح» میباشد، یا این مثال فقط در مورد «حجاب» صدق میکند؟!
(ادامه) 👇
https://www.x-shobhe.com/shortanswer/12967.html
@X_shobhe
پرسش:
👈 در سوره حمد میخوانیم «إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ» و همچنین در احادیث کمک خواستن از دیگران نکوهش شده است؛ آیا این با مشارکت و همکاری که سبب پیشرفت میشود، منافات ندارد؟!
پاسخ (نشانی پیوند):
✍️ معنای «درخواست» در اینجا، هر گونه درخواستی نمیباشد؛ بلکه اظهار عجز در برابر دیگران میباشد.
📍 نکوهش درخواست از دیگران در احادیث نیز به معنای نکوهش مطلق ارتباط، تعاملات و هم چنین انتظارات و درخواستهای متداول نمیباشد؛ بلکه اولاً به این معناست که دیگران را مستقل نبینید و امیدتان به آنها نباشد، بلکه درخواست و امید اجابت، باید فقط از خداوند سبحان باشد - ثانیاً [به ویژه در نیازهای شخصی] خود را مقابل دیگران با درخواست کمک، کوچک و ذلیل ننمایید؛ نه این که تعامل و داد و ستد و یاری نداشته باشید.
📍بنابراین، بیشتر امداد طلبیهای اجتماعی، درخواست نیست، بلکه دعوت به همکاری و تعاون میباشد، مانند این که در حوادثی چون زلزله، سیل، جنگ، قحطی و ...، کمکرسانی یک وظیفۀ فردی و عمومی میباشد؛ اما اعلام نیاز، یک تذکر (یادآوری) و دعوت به توجه و انجام وظیفه میباشد.
(ادامه) 👇
https://www.x-shobhe.com/Al-Fatiha/12968.html
@X_shobhe
🌏 حکومت واحد جهانی / 20
✍️ تصمیم گیرندگان پشت پرده، در سیاست خارجی آمریکا 👇
https://www.x-shobhe.com/bilderberg/12970.html
@X_shobhe
پرسش:
👈 شبهه میکنند که پیامبر اکرم (ص)، پیش از بعثت سفرهای بسیاری داشته و شاید علوم گوناگون و از جمله «حکومتداری» را در سفرهای دوردست به تمدنهای پیشرفته آموخته است؟!
پاسخ (نشانی پیوند):
✍️ هرگز گمان ننمایید که باید به هر ادعایی پاسخ دهید. مدعی باید ادعای خود را به اثبات رساند.
📍ابتدا باید بسیار دقت شود که «شاید»، نه دلیل است، نه پرسش است و نه شبهه؛ بلکه فقط یک تردید یا ایجاد تردید میباشد.
📍«شاید»، ممکن است دربارۀ زمان حال باشد؛ مثل این که بگویند: «شاید مسافری که به قصد منزل ما میآید، اکنون راه افتاده باشد - یا شاید فلان فروشگاه، فلان کالا را داشته باشد» - ممکن است «شاید» دربارۀ آینده باشد؛ مثل این که بگویند: «شاید پاییز و زمستان امسال، بارانی و برفی باشد»؛ هم چنین ممکن است دربارۀ زمان گذشته باشد؛ مانند همین پرسش یا هر مطلبی که گوینده از آن اطلاعی ندارد؛ مثل این که بگوید: «من نمیدانم، شاید خودم یا پدر و مادرم در دورانی کودکی، به فلان بیماری مبتلا شده باشیم!»
(ادامه) 👇
https://www.x-shobhe.com/Sience/12971.html
@X_shobhe
پرسش:
👈 در فضای مجازی بسیار فرافکنی شده که برای تحریم کالاهای امریکایی، اسرائیلی و صهیونیستی، کوکا، پپسی، فانتا، پودرهای ماشین با برندهای خارجی را نخرید! لطفاً نظر یا پاسخ را بفرمایید.
پاسخ (نشانی پیوند):
✍️ برخی از عوام، هر چه در صفحات فضای مجازی منتشر میشود را همانند وحی مُنزل باور میکنند و اگر باور ننمایند نیز دچار شک و شبهه میشوند و برای پاسخش دلایل مستدل و مستند میخواهند، در حالی که برای آن چه نوشته شده و میخوانند، هیچ دلیلی نمیخواهند!
📍مگر دشمنان نمیتوانند وارد فضای مجازی شوند و به هر حیلهای برای ایجاد تشویش و انحراف در ذهن مخاطب، متوسل شوند؟!
📍چرا برای به اصطلاح «تحریم کالاهای امریکایی، صهیونیستی و اسرائیلی»، فقط از کالاهایی نام میبرند که تولید داخل میباشند؟! آیا تولید داخلی، اقتصاد کشور و اشتغال را هدف نگرفتهاند؟!
(ادامه) 👇
https://www.x-shobhe.com/etc/12973.html
@X_shobhe
پرسش:
👈 نسب حضرت امام مهدی علیه السلام، چگونه به قوم مسیحی و یهودی میرسد؟
پاسخ (نشانی پیوند):
✍️ اسلام، مسیحیت و یهودیت، «قوم» نیستند، بلکه ادیان میباشند.
📍«نسبت» چه نسبی باشد و چه سببی (به واسطه ازدواج)، یک رابطۀ خویشاوندی میباشد - «قوم» یا «اقوام»، یک ملیّت میباشد و اسلام، مسیحیت یا یهودیت، ادیان میباشند؛ لذا هیچ ضرورتی ندارد که حتماً نسبتی بین اینها برقرار شود.
📍به لحاظ اقوام، شاید یک ایرانی، عرب، ترک، آلمانی یا ...، مسلمان، مسیحی یا حتی بتپرست و مشرک باشد. لذا اگر کسی با ایرانی یا فرانسوی نسبت داشت، نمیتوان گفت که با مسلمانان یا مسیحیان نسبت دارد.
(ادامه) 👇
https://www.x-shobhe.com/shortanswer/12975.html
@X_shobhe
پرسش:
👈 اگر اسلام طرفدار آزادی تفکر است، پس چرا عقاید صهیونیست رو نمیپذیرد؟
پاسخ (نشانی پیوند):
✍️ آیا از اندیشه و اعتقادات اسلامی نیز میخواهند راهی برای تأیید صهیونیسم بیابند؟! چرا دنبال آیاتی که ضرورت دفاع از فلسطین و جهاد با امریکا و اسرائیل را تبیین میکند، نمیروند؟!
📍مسأله طرفداری نیست؛ بلکه خداوند متعال میفرماید که آدمی را در تفکر، گزینش دین و اعتقادات، آزاد آفریدم و کسی نمیتواند دیگری را در این امور مجبور سازد.
📍مگر صهیونیسم یک تفکر است؟! یا مگر مارکسیسم، امپریالیسم و ... تفکر میباشند؟!
بنابراین، بسیاری از مدعیان «آزادی تفکر»، اصلاً نمیدانند که تفکر یعنی چه و چه تفاوتی با «عقیده» دارد؟! چنان که نمیدانند «آزادی تفکر و عقیده»، به معنای درستی و ضرورت تأیید هر تفکر و عقیدهای نمیباشد. حتی منافق نیز نمیتواند تمامی تفکرات و عقاید را قبول و تأیید کند، یا محترم بشمارد، چه رسد به انسان عاقل و مؤمن.
(ادامه) 👇
https://www.x-shobhe.com/etc/12978.html
@X_shobhe
پرسش:
👈 لطفاً خلاصهای از تاریخ تولد، وفات و محل قبر حضرت موسی علیه السلام را بیان نمایید.
پاسخ (نشانی پیوند):
✍️ نام مبارک این پیامبر اولیالعزم الهی، "موسی بن عمران" میباشد و نام پدر و اجدادش تا حضرت ابراهیم علیهالسلام، به ترتیب: "عمران، پسر یصهر، پسر قاهث، پسر لوی (لاوی)، پسر یعقوب، پسر اسحاق و پسر ابراهیم علیهمالسلام – و نام مادر ایشان نیز «یوکابد» است.
📍برخی نوشتهاند که ایشان3760 سال بعد از هبوط آدم علیه السلام به دنیا آمد و در باره محل تولد موسی علیه السلام، همه مورّخان معتقدند که آنحضرت در کشور مصر به دنیا آمده است.
(ادامه) 👇
https://www.x-shobhe.com/history/12979.html
@X_shobhe
پرسش:
👈 1- آیا گوش دادن به موسیقی حرام است؟ 2- آیا نواختن یا گوش کردن به موسیقی و آواز مطلقاً حرام است؟ 3- - آیا رفتن به کلاس رقص گناه دارد؟ لطفا توضیح کاملی بدهید.
پاسخ (نشانی پیوند):
✍️ موسیقی، خوانندگی و رقص مقولههایی نیستند که مطلق آنها به هر شکلی حرام باشند. حتی لهجهها نیز موسیقی دارند و قرائت قاریان قرآن کریم نیز موسیقیایی میباشد. اما برخی از موسیقیها، آوازها و رقصها در حرام وارد میشوند و برخی دیگر وارد نمیشوند. 📍البته در این مقوله بسیار مهم است که مسلمان برای مطامع و امیال نفسانی خود دست به توجیه نزند و از سوی خود اجتهاد ننماید و هر حرامی را برای خود حلال ننماید!
(ادامه) 👇
https://www.x-shobhe.com/right/12980.html
@X_shobhe
👈 حضرت فاطمة الزّهزاء علیها السلام - علل و چگونگی انحراف مسلمانان (خطبه فدکیه) / 1
📃 حضرت فاطمه علیها السلام: انحرافات، ریشه در نفاق قلبی دارد!
✍️ در بررسی علل و ریشههای عقبگرد (ارتجاع) مسلمانان، آن هم بلافاصله پس از رحلت رسول اکرم صلوات الله علیه و آله، تحلیلهای بسیاری وجود دارد که برخی بسیار هم درست و ارزشمند میباشند؛ اما سیدة النساء العالمین، حضرت فاطمة الزهراء علیها السلام، در تحلیل خود (خطبه فدکیه)، «نفاق قلبی» را علّت و ریشۀ اصلی انحراف برشمردند!
(ادامه) 👇
https://www.x-shobhe.com/hadis/12985.html
@X_shobhe
پرسش:
👈 آیا افراد عادی هم میتوانند مانند حضرت ابراهیم علیه السلام، به مقام خلیل اللّهی برسند؟
پاسخ (نشانی پیوند):
✍️ اهل عصمت علیهم السلام، افراد غیر عادی نبودهاند؛ بلکه «انسانهای کامل» بودهاند، لذا خداوند سبحان آنان را «الگو و پیشوا (امام)» دیگران قرار داد.
📍تقسیم مردم به دو گروه «غیر عادی و عادی»، برای ایجاد فاصله بین مردم (امّت) و پیامبران و امامان علیهم السلام میباشد، تا به خود القا کنند که ما هرگز نمیتوانیم از آنان تبعیت نماییم و با آنان باشیم، این در حالیست که ...!
(ادامه) 👇
https://www.x-shobhe.com/Mumtahanah/12986.html
@X_shobhe
✅ «اصول عقاید، تحقیقی است، یعنی باید با علم و عقل شناخته شوند، تا ایمان قلبی حاصل گردد»
📖 عدل إلهی - درس 3
👈 آیا خداوند سبحان به مقتضای عدل عمل میکند، یا هر چه کند عدل است - اهداف سیاسی در انکار عدل الهی؟!
✍️ منکران عدل الهی، در مورد خداوند سبحان، نمیگویند: «خدا ظالم است»، بلکه میگویند: «چون او خداست، هر چه کند، عدل است؛ نه این که به مقتضای عدل عمل میکند» و اگر بپرسید: «آیا ممکن است که بندۀ مؤمن و صالح خود را به جهنم ببرد؟» میگویند: «اگر ببرد نیز عین عدل است، چون او چنین نموده است!»
📍 بیتردید چنین پاسخی، فقط یک جدل بیمنطق میباشد که دلیل متقنی نیز برای آن وجود ندارد؛ مضافاً بر این که نه تنها راه را برای انسان روشن نمیکند، بلکه همیشه آدمی را در سرگردانی و نگرانی و البته با غلبۀ یأس از رحمت خدا نگه میدارد؛ چرا که با خود میگوید: «چه بسا هر چه به معرفت و ایمان خود بیفزایم و هر چقدر خالصانه بندگی و اطاعت نمایم، و هر چقدر او را دوست داشته باشم، باز هم مرا به جهنم ببرد و متقابلاً دشمن خودش را به بهشت ببرد!»
(ادامه) 👇
https://www.x-shobhe.com/DoctrinalPrinciples/12987.html
@X_shobhe
✅ تحلیل و بررسی علل و چگونگی انحراف مسلمانان (خطبه فدکیه) / 2
👈 حضرت فاطمه علیها السلام: متذکر شوید که در گذشته چه بودید و چگونه نجات یافتید!
📖 وَ کُنْتُمْ عَلَی شَفَا حُفْرَة مِنَ النَّارِ، مُذْقَةَ الشَّارِبِ...؛
آری، شما در آن روز بر لب پرتگاه آتش دوزخ قرار داشتید ... ؛
✍️ آدمی، به صورت فردی و اجتماعی، دائماً در حال حرکت و تحول میباشد و تحرکات و تحولات غیر مادی او، به مراتب بیش از تحرکات مادی (فیزیکی)اش میباشد؛ چنان که ذهنش به صورت مستمر و بدون وقفه، از موضوعی به موضوعی دیگری معطوف میگردد و حالش، از حالی به حالتی دیگر منتقل میگردد و مهمتر آن که توجهاتش، از اهداف، آمال و امیالی، در اهداف، آمال و امیال متفاوتی متمرکز میگردد.
📍اما، برای این که بداند از کدام نقطه یا مرتبه، به کجا رسیده و چه به دست آورده یا از دست داده، ناچار است ببیند در کجا بوده، به کجا رسیده و به کجا میرود؟ چنان که امیرالمؤمنین، امام علی علیه السلام فرمودند ...:
(ادامه): 👇
https://www.x-shobhe.com/hadis/12988.html
@X_shobhe
✅ علل و چگونگی انحراف مسلمانان (خطبه فدکیه) / 3 - با شرحی مختصر
حضرت فاطمه علیها السلام:
👈 چون نفاقتان آشکار شد، شیطان شما را مایل به فریب، منتظر فرمان و آماده برای هرگونه تحرکی یافت!
✍️ مؤمنان حقیقی و هم چنین منافقان، در امتحانات و دگرگونیها شناخته میشوند و منافقان با تغییر اوضاع، احوال و شرایط، باطن خودشان را بیرون میریزند و به شیاطین جهت نفوذ و سلطه، چراغ سبز نشان میدهند!
📍 برخی در برابر هر خطا و گناهی میگویند: «شیطان ما را فریب داد!» و البته گمان دارند که شیطان، فقط ابلیس لعین میباشد، در حالی که هر گمراه و گمراه کنندهای، شیطان میباشد! لذا امام خمینی رحمة الله علیه فرمودند: «امریکا شیطان بزرگ است».
📍سخنشان درست است، هر انحراف و گناهی با وسوسۀ شیاطین جنّ و انس صورت میپذیرد، اما توجه ندارد که این آمادهسازی زمینه، مساعد نمودن شرایط و نشان دادن میل و رغبت به انحراف و گناه توسط خودشان است که امکان و امید را برای تاخت و تاز شیاطین و دمیدن در آتش هوای نفس آنها، فراهم میسازد!
(ادامه) 👇
https://www.x-shobhe.com/hadis/12990.html
@X_shobhe