پرسش:
👈 آیا علم "منطق" که در حوزههای علمیه کشور تدریس میشود، از منطق ارسطو مشتق شده؟ یک کتاب منطق شیعی را معرفی کنید که مورد تایید فقه باشد.
پاسخ (نشانی پیوند):
1. خودتان نوشتهاید: «علم منطق»؛ پس منطق نیز شاخهای از علوم میباشد که موضوعش «قوانین درست فکر کردن» است.
2. «فقه» نیز شاخهای از علم است و موضوعش «حقوق - قوانین یا همان احکام» میباشد.
3. هیچ علمی را دانشمندان به وجود نیاورده و خلق ننمودهاند، بلکه دانشمندان علوم را کشف میکنند. لذا نه علم منطق را ارسطو ایجاد نموده است، و نه فلسفه را افلاطون خلق نموده است و نه ریاضی را ارشمیدس پدید آورده است.
4. نه تنها فراگیری علوم از هیچ کسی و حتی کفار، اشکال شرعی و فقهی ندارد، بلکه در صورت لزوم، واجب هم میشود.
بیشتر را اینجا بخوایند: 👇
https://www.x-shobhe.com/shortanswer/13585.html
@X_shobhe
🖌نوشتار و صوت 🎤 (9:00 دقیقه)
پرسش:
👈 خداوند در آیه ۷۷ آل عمران به فرد گنهکار موضوع بحث میگوید با شما صحبت نمیکنم، ولی در آیه ۵۳ زمر سر صحبت و تکلم را با همه گنهکاران باز کرده! این دو آیه، چطور قابل جمع است.
پاسخ (نشانی پیوند):
✍️ هیچ لزومی ندارد که هر دو مطلب یا دو آیهای، با هم جمع شوند؛ چرا که ممکن است موضوعات و محمولها (آن چه مفهوم بر آن حمل شده است) متفاوت باشند. به عنوان مثال: اگر در آیهای فرموده: «من عَفوّ، غفار و رحمان هستم و میبخشم» و در آیۀ دیگری فرموده: «هرگز شرک را نمیبخشم»، لزومی ندارد که با هم جمع شوند و گمان شود که تناقضی وجود دارد! چرا که هر کدام به موضوعی متفاوت توجه و تذکر داده است؛ چنان که در یک آیه، به دو وجه در معرفی خود تصریح نموده است که متفاوتند، مانند:
«اعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ شَدِيدُ الْعِقَابِ وَأَنَّ اللَّهَ غَفُورٌ رَحِيمٌ» (المائدة، 98)
- بدانيد كه خدا سخت كيفر است و [بدانيد] كه خدا آمرزندۀ رحیم است.
✔️ اکنون به دو آیۀ مورد بحث توجه شود که یکی دربارۀ آخرت و دیگری دربارۀ رویکرد در دنیاست ... .
بیشتر را اینجا بخوانید یا بشنوید: 👇
https://www.x-shobhe.com/Zumar/13586.html
@X_shobhe
👈 پرسش:
در قرآن کریم، به حضرت سلیمان و حکومت گستردهاش تصریح شده است؛ پس چرا هیچ نامی از او در کتب تاریخی نیامده و آثاری از آن چه ساخته باقی نمانده است؟!
✍️ پاسخ (نشانی پیوند):
1- آیا تاریخ را فقط باید مورخین بیان دارند و اگر خداوند سبحان در کلام وحی بیان دارد، تاریخ نیست؟! آیا در کتب آسمانی، داستان انبیا یا اقوام پیشین بیان نشده است؟!
2- آیا آن چه در کلام وحی آمده، با نوشتههای مورخان تأیید میشود، یا آن مورخان نقل کردهاند، اگر با وحی مغایرت داشته باشد، مورد تأیید واقع نمیشود؟! ...
بنابراین، باید توجه داشته باشیم که چرا برای طرح یک سؤال تاریخی، قرآن مجید را هدف میگیرند؟!
📌 داعش هنگام حمله به سوریه و عراق، ابتدا بناهای تاریخی را ویران نمود و سپس اشیای تاریخی را به سرقت برد و به غربیها فروخت؛ چنان که رژیم جعلی، منحوس و جنایتکار اسراییل، سعی دارد تمام غزه را با خاک یکسان کند و به جان آن شهرکسازی کند! ... .
✔️ گری استیلول (Gary Stillwell)، مورخِ تحلیلگر و نویسنده میگوید: «سلیمان حدود 700 سال سن داشت، و کتابش را 300 سال قبل از میلاد نوشته است. پس سلیمان کتاب عیسی (علیهم السلام) را ننوشته است» ... .
📍حال آیا آنان که مندرجات کتب و آثار تاریخی را بهانه برای تشکیک در آیات قرآن کریم قرار میدهند، اکنون که با برخی از اقوال مورخان آشنا شدند، به وحیانیت قرآن کریم ایمان میآورند، یا خواهند گفت: «چرا سخنی از شیث، شعیب و ...، در کتب تاریخی نیامده است؟!»
بیشتر را اینجا بخوانید: 👇
https://www.x-shobhe.com/history/13588.html
@X_shobhe
👈 ضرورت جهاد تبیین و پاسخگویی به سؤالات و شبهات
امام خامنهای:
«ما امروز به تبیین نیاز داریم. امروز، شبههافکنی یکی از کارهای اساسی دشمن است. برنامهریزی میکنند ...؛ برنامهریزی میکنند و پول خرج میکنند برای اینکه ذهنیّتها را منحرف کنند از حقیقت.
... جهاد با زبان یکی از انواع مهمّ جهاد است و گاهی اوقات از جهاد با جان هم تأثیرش بیشتر است.»
(2/دی/1403)
✍️ گستردگی جبهههای جنگ شناختی، جنگ تبلیغاتی و جنگ روانی، تمامی شئون فردی، اجتماعی، فرهنگی، اعتقادی، و سیاسی را شامل میگردد، لذا تمامی اقشار [به ویژه نوجوانان و جوانان] را هدف قرار میدهد!
آگاهی، دانش، بینش (بصیرت)، مطالعه، پرسش و البته تقوا، مقاومترین سپر در برابر هر حملهای میباشد. کسی که میداند و مراقب است، هرگز متزلزل نمیگردد.
🌹 بیش از 50 میلیون بازدید که به مثابۀ حدود از 150 میلیون صفحه مطالعه میباشد، نه فقط حاصل تلاش کارشناسان در این پایگاه، بلکه نمایانگر توجه و استقبال شما کاربران گرامی میباشد. متشکریم. 👇
www.x-shobhe.ir
🖌نوشتار و صوت 🎤 (5:12 دقیقه)
پرسش:
👈 چرا من درون این بدن هستم؟ منظورم این است که: «چرا من در این بدن زندگی میکنم؟»
پاسخ (نشانی پیوند):
✍️ صورت مسئلۀ نادرست، هیچگاه به پاسخ درست نمیرسد!
ابتدا حکم قطعی دادید که «درون بدن هستید و در بدن زندگی مینمایید!» و سپس پرسیدهاید که «چرا؟!»، در صورتی که اصل صورت مسأله نادرست است.
✔️ اگر این «من» در درون بدن قرار داشت، حتماً مادی بود و جایگاهی مادی داشت که دیده و شناخته میشد، مانند: مغز، قلب، معده و سایر اعضای درونی بدن.
اگر این «من» در درون بدن زندگی میکرد؛ حتماً بدنش دنیایی وسیعتر از خودش بود که او میتوانست در درون آن زندگی کند!
✔️ اگر این «من»، در دورن بدن قرار داشت و زندگی مینمود، هرگز نمیتوانست خارج از بدن را بشناسد یا درک کند.
✔️ روح، در درون بدن نیست، بلکه بر آن احاطه دارد و بدن برای او، ابزار زندگی در این دنیای مادی میباشد ... تفاوت انسان زنده (حیّ) با مُرده (میّت)، همین است.
انسان که خودش نمیمیرد، زنده است و به عوالم دیگر منتقل میشود؛ منتهی دیگر ابزار زندگی در دنیا که همین بدن میباشد را ندارد... .
بیشتر را اینجا بخوانید یا بشنوید: 👇
https://www.x-shobhe.com/shortanswer/13590.html
@X_shobhe
🖌نوشتار و صوت🎤 (10:49 دقیقه)
یادداشت:
👈 شعار «قضاوت حق خداست و شما حق قضاوت ندارید»، یک دروغ بزرگ سیاسی است! خداوند سبحان نیز ابتدا دعوت به قضاوت دربارۀ خود مینماید و سپس دربارۀ بندگانش قضاوت میکند!
✍️ شاهدید که مدتهاست در سطحی گسترده و حتی در رسانۀ ملی و توسط مجریان، کارشناسان، هنرمندان و میهمانان، و حتی در فیلمها و سریالها، فرافکنی میشود که «قضاوت حق خداوند است - شما حق قضاوت ندارید - قضاوت نکنید و خود را در معرض قضاوت دیگران قرار ندهید!»
✔️ این یک دروغ بزرگ و هدفدار میباشد که غرب دیکته است؛ البته مادهگرایان (ماتریالیستها)، نمیگویند: «قضاوت حق خداوند است»، اما تأکید میکنند که «شما حق قضاوت ندارید!» ... .
✔️ هدف از القای این دروغ بزرگ به اذهان عمومی، کاملاً سیاسی میباشد، چنان که خودشان در مصادیق میگویند: «حق ندارید امریکا را محکوم کنید - حق ندارید بگویید امریکا و متحدانش، جنگافروز و جنایتکار میباشند ... .
✔️ خداوند متعال، ابتدا دربارۀ خود نیز دعوت به داوری (قضاوت) مینماید، چرا که خودش به انسان عقل، قلب، وحی، قوای شنوایی و بینایی ظاهری و باطنی را برای داوری و قضاوت داده است؛ و سپس دربارۀ چگونگی اتخاذ مواضع، عملکردها و رفتارهای بندگانش قضاوت میکند و حکم لازم را صادر مینماید... .
بشتر را اینجا بخوانید یا بشنوید: 👇
https://www.x-shobhe.com/belief/13591.html
@X_shobhe
پرسش:
👈 در یکی از آیات قرآن گفته شده است که ما ابتدا زمین را آفریدیم و سپس هفت آسمان را بنا کردیم؛ این بیان از نظر علمی و نجومی زیر سوال است، زیرا که سیارات و ستارگانی پیش از زمین آفریده شدهاند و عمر طولانیتری دارند.
پاسخ (نشانی پیوند):
✍️ در کدام آیه گفته شده که «ابتدا زمین را آفریدیم و سپس هفت آسمان را خلق نمودیم؟!»
✔️ هیچ تردیدی نیست که برای فهم درست از هر پیامی، حتی در فارسی، باید به معنی صحیح کلمات آن توجه داشت، چه رسد در برگردان (ترجمه) و به ویژه در فهم آیات قرآن مجید!
✔️ یکی از مشکلات اصلی، آن است که نه تنها کلمات درست ترجمه نمیشوند، بلکه گاه هر کسی هر گونه که دوست دارد ترجمه میکند! ... .
✔️ در قرآن مجید، هر کجا بحث از "خلقت"، یعنی پدید آوردن آسمانها و زمین آمده، ابتدا به "آسمان" تصریح نموده است ... .
✔️ در آیۀ مورد پرسش، هیچ بحثی از خلقت زمین و آسمان یا تقدم آنها نشده است ... .
بیشتر را اینجا بخوانید: 👇
https://www.x-shobhe.com/shortanswer/13592.html
@X_shobhe
🖌نوشتار و صوت🎤 (9:31 دقیقه)
پرسش:
👈 چرا در میان داستانهایی که در قرآن کریم آمده، قصه عشق یوسف و زلیخا، احسن القصص بیان شده؟ قصۀ عشق زن متاهل به پسر مجرد!
پاسخ (نشانی پیوند):
✍️ ذکر این آیه در سوره یوسف علیه السلام، دلیل بر آن نیست که مقصود از «أَحْسَنَ الْقَصَصِ»، قصه حضرت یوسف (ع) باشد، آن هم نه تمام فرازهای زندگیاش، بلکه قصۀ عشق زلیخا به او! گرایش، میل یا عشق زلیخا به آن حضرت، قصۀ زلیخا میباشد، نه قصه یوسف علیه السلام!
✔️ متأسفانه برخی از مردم، این قصه را نیز با نگاه «فیلم هندی یا فارسی» نگاه میکنند که بر عشق و عاشقی و روابط زن و مرد تکیه دارند؛ در حالی که در همین قصه نیز حکمتها، درسها و عبرتهای فراوانی وجود دارد... .
✔️اگر دقت نماییم، "الْقَصَص" جمع است و اختصاص به یک قصه ندارد؛ چه رسد به یک فراز از حکایات متعدد در زندگی یک پیامبر. پس چطور میگویند که مقصود از "أَحْسَنَ الْقَصَصِ"، فقط زندگانی حضرت یوسف علیه السلام میباشد، و آن هم فقط فراز عشقی و یا بهتر بگوییم: جنسیاش؟! پس مقصود تمامی قصههای قرآنی است که همگی "أَحْسَنَ الْقَصَصِ" میباشند، حال خواه حکایت ابلیس لعین، فرعون و اقوام کافری چون عاد و ثمود باشد، یا حکایت زندگی انبیای الهی علیهم السلام... .
بیشتر را اینجا بخوانید یا بشنوید: 👇
https://www.x-shobhe.com/Yusuf/13593.html
@X_shobhe
🖌نوشتار و صوت 🎤 (8:11 دقیقه)
📖 درسی از نهج البلاغه با شرحی مختصر - 182 / حکمت 82
👈 پنج توصیه و راهکار امیرالمؤمنین، امام علی علیه السلام، برای شکوفایی استعدادها، کسب فضیلتها، رشد در دنیا و سغادت در آخرت.
📝 شما را به پنج برنامه وصیت میکنم که اگر برای یافتنش مشقت سفری سخت را عهدهدار شوید، هرآینه سزاوار است:
1- احدی از شما جز به پروردگارش امید نبندد.
✍️ برای "امید"، تعاریف بسیاری شده است؛ اما باید دقت کنیم که «امید» با «آرزو»، متفاوت است. ممکن است آرزو، خیالی، یا دور از دسترس باشد، اما «امید»، طمع کردن به چیزی است که دستیابی به آن ممکن میباشد.
✔️ "امید"، اولاً نسبت به آینده میباشد و ثانیاً نسبت به رسیدن خیر، از جانبی غیر از خود میباشد. مانند امید داشتن به یاری کسی که میتواند یاری کند.
فرمود: «هیچکدام از شما، جز به پروردگارش امید نبندد»؛ چرا که همگان خود فقیر، نیازمند و امیدوار به غیر میباشند ... .
بیشتر را اینجا بخوانید یا بشنوید: 👇
https://www.x-shobhe.com/Amir-Muminin/13594.html
@X_shobhe
🖌نوشتار و صوت🎤 (9:10 دقیقه)
پرسش:
👈 در آیات متعددى به «لقاء الله» یا «لقاء ربّ» تصریح شده است؛ آیا خداوند متعال قابل دیدن میباشد؟ اگر خیر، پس توجیه این آیات چیست؟
پاسخ (نشانی پیوند):
✍️ بله، در قرآن کریم، به "لقاء الله و لقاء ربّ" تصریح شده است؛ مانند: ...
بنابراین، در اصل ملاقات، چه برای مؤمنان و چه حتی برای کفار و مشرکان، هیچ شک و تردیدی وجود ندارد؛ همگان او را ملاقات خواهند نمود.
✔️مسأله این است که تا سخن از دیدار، ملاقات و لقاء پیش میآید، ذهن انسان ابتدا متوجه دیدن با چشم سر میگردد؛ در حالی که در همین دنیای مادی نیز خیلی چیزها را با چشم عقل یا قلب میبیند؛ تا آنجا که به وحدانیت خداوند سبحان شهادت میدهد و به حیات اخروی و برپایی محشر و وجود بهشت و جهنم نیز شهادت میدهد، در حالی که هنوز برپا نشده تا با چشم سر ببیند!
✔️ شاید اگر گفته شود که «دیدن، با عقل و قلب صورت میپذیرد»، درکش برای برخی مشکل باشد، چرا که میخواهند حتماً تصور (صورتسازی) هم داشته باشند، اما، درک این حقیقت وقتی ممکن و راحت میشود که آدمی به خودش، به دیگران و به هر چه هست نگاه کند و ببیند که آیا به جز "نشانه"ها، چیز دیگری میبیند؟! ... .
بیشتر را اینجا بخوانید یا بشنوید: 👇
https://www.x-shobhe.com/Kahf/13595.html
@X_shobhe
🖌نوشتار و صوت 🎤 (13:46 دقیقه)
پرسش:
👈 تعریف جنگ ترکیبی چیست؟ آیا امریکا در تدارک جنگ ترکیبی جدیدی با جمهوری اسلامی ایران میباشد؟ آیا عملکرد ضعیف دولت و مجلس، به نفع امریکا، انگلیس، اسرائیل و دشمنان میباشد؟ لطفا به زبان ساده توضیح دهید.
پاسخ (نشانی پیوند):
✍️ جنگ ترکیبی، همانگونه که از نامش پیداست، درگیری در تمامی جبههها میباشد که جنگ شناختی، جنگ تبلیغاتی، جنگ روانی، جنگ خبری، جنگ اقتصادی، جنگ حقوقی، جنگ سیاسی (دیپلماسی) و جنگ اطلاعاتی را شامل میگردد.
✔️ هیچ تردیدی نیست که رسیدن به هر رشد و دستیابی به هر موفقیتی، سبب عقب راندن و بازدارندگی دشمنان و نیز خنثی شدن حملات در جنگ ترکیبی میگردد؛ و همچنین هر مقدار بیبصیرتی، سکون، بیتحرکی، بیفکری، بیبرنامگی و تصمیمات و عملکردهای نادرست یا نابجا، سبب ضعفی میگردد که طمع دشمن را تشدید و زمینه و فرصت را برای حملاتش مساعد میسازد... .
بیشتر را اینجا بخوانید یا بشنوید: 👇
https://www.x-shobhe.com/SoftWar/13596.html
@X_shobhe
🖌 نوشتار و صوت 🎤 (13:09 دقیقه)
📖 اصول عقاید - سطح دو: افتراهای کفار و پاسخهای خداوند سبحان
👈 افتراها به پیامبران - بخش دوم: ساحری (جادوگری)
✍️ سحر یا جادو، نوعی صنعت است که انجام آن مستلزم برخورداری از علم، فنّ و مهارت میباشد. آن چه که در شعبده انجام میپذیرد، هر چقدر هم عجیب باشد، سحر نیست، بلکه تردستی میباشد؛ اما سحر (جادو) نیز به چند دسته تقسیم میشود: ...
✔️ افترای جنون به انبیای الهی، هیچ کاربردی نداشت، چرا که همگان دعوت، سخنان و پندهای آنان را میشنیدند و میفهمیدند که بسیار حکیمانه است؛ و به دلایل و براهین آنها توجه مینمودند و میفهمیدند که بسیار عاقلانه است؛ و به رفتار آنها دقت میکردند و متوجه میشدند که بسیار بزرگوارانه [کریمانه] است و از حُسن خلق برخوردارند؛ لذا نه تنها هیچ نشانهای از جنون در آنها نمییافتند، بلکه دست کم آنان را بسیار دانشمند، فرهیخته و عاقل مییافتند... .
از اینرو، سران کفر و درباریان، پس از اتهام و افترای ناکارآمد "جنون"، تمامی پیامبران را ساحر (جادوگر) خواندند؛ جادوگری بس بزرگ و دانشمند به علم جادو و البته مرتبط با شیاطین جنّ!
...
بیشتر را اینجا بخوانید یا بشنوید: 👇
https://www.x-shobhe.com/DoctrinalPrinciples/13597.html
@X_shobhe