eitaa logo
حدائِقَ ذاتَ بَهجةٍ
479 دنبال‌کننده
456 عکس
217 ویدیو
29 فایل
به نام خدا این کانال در ۲۷ بهمن ۱۳۹۸ در پی وبلاگی با همین نام ( حدائق ذات بهجت ) و به نشانیِ http://www.kashmiri.blogfa.com راه اندازی شد. 💖 برای ارتباط با نگارنده کانال: @s_a_tehrani
مشاهده در ایتا
دانلود
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💥 معارف 🌸 بارِ دیگر هم در پاسخ به پرسشِ کسی از ابن‌عربی فرمود: "در گور از ما نمی‌پرسند ابن‌عربی که بود؟"
💥 آموزه‌های عرفانی 🌺 علت ناسازگاری مردانِ خدا با هم 🌺 🌸 علت اصلی ناسازگاری مردانِ خدا با هم، بی‌نهایت‌بودنِ‌راه - در عرض و طول - است. ( همان‌گونه که در "در پیِ بی‌نشان‌ها" گفتیم. ) 💧حضرت موسی با حضرت خضر - علیهماالسلام - نساخت و کارش به این‌جا رسید که از شدت خشم، خواست حضرت خضر را بکشد! 💧( همین‌جا باید گفت: این‌که مرحوم آیةالله‌ خمینی فرموده: "اگر همه‌ی پیامبران را در جائی گِرد آورند، مُحال است با هم نزاع کنند"، به این معناست که نزاعی که سرچشمه‌اش نفسانیّات باشد، نمی‌کنند و گر نه کار حضرت خضر و موسی به بالاتر از نزاع کشید. ) 🌸 در میان اهل این راه نیز، از روزگار کهن تا کنون، ناسازگاری و نزاع و تکفیر و ... برقرار بوده است و تا آن‌جا که حتّی دو نفرشان را نیز نمی‌توان یافت که با هم کاملاً و تا پایان، خوش و خرّم و همراه و دوستِ جانی و هم‌پیاله باشند. 💧نمونه‌ی خارجی‌اش، نامسلمان دانستنِ ابن‌عربی از سوی شمس‌تبریزی‌ست و نمونه‌های داخلی‌اش را نمی‌توان بیان کرد ... 🌸 علت دیگرش ( که علت واقعی نمی‌نماید و بیشتر ذوقی‌ست ) آن است که خرّاز گفت. وی گفته است: "علتش غیوربودنِ خداست؛ خدا می‌خواهد که دوستانش نتوانند با کسی جز او ( یعنی حتی با همدیگر ) آرام گیرند؛ از این‌رو میانشان پیوسته نزاع می‌اندازد." 💧شاید علت‌های ذوقی دیگری هم بتوان برای این وضع گفت. ۲۳ تیر ۱۴۰۰
💥 اجتماعی‌ها و سیاست 🌺 حضرت شیخ - رضوان‌الله‌علیه - از دیگران به دیده‌ی قبول نقل می‌فرمودند: 💧"السِّیاسَةُ اَن تَقُولَ مَا لا تَفعَلُ وَ اَن تَفعَلَ مَا لا تَقُولُ = سیاست این است که چیزهائی را بگوئی که عمل نمی‌کنی و کارهائی بکنی که حرفش را نمی‌زنی! [ همه‌ی ] دنیا را دروغ اداره می‌کند ..." - - - - - - - - - - - 💧از شیخ مرتضی انصاری هم پرسیدند: "نظر شما درباره‌ی کتاب مثنویِ مُلّایِ رومی چیست؟" فرمود: "[ نظری ندارم جز این‌که ] من یک نسخه از مثنویِ او را دارم که اگر گاهی فرصتی بیابم، نگاهی به آن می‌اندازم و از یک بیت آن خیلی خوشم می‌آید؛ آن‌که می‌گوید: 💧اهلِ دنیا از کهین و از مهین لَعنَةُاللهِ عَلَیهِم اَجمَعِین!"
💥 گزارش کتاب ( ۷ ) 🌸 مرحوم کلباسی روایت‌هائی که عوامل کم و زیادشدنِ روزی را بیان کرده، در کتابی گِردآوری کرد. 💧نگارنده نیز در سال ۱۳۷۶ چکیده‌ی آن روایت‌ها را در سه صفحه نگاشته و میان انبوهی پخش کرد. 💧پرینت گرفتن از این چهارصفحه و به خاطر سپردنِ این موارد، خوب است. 👇
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
☝️🌸 رزق و روزی: روایتی که مرحوم آیةالله بهجت به آن اشاره می‌کنند، در "زادُالمَعاد" آمده است. 👇
👆💥 معارف 🌸 - پرسش: راه‌های بهره‌مند‌شدن از فضلِ خدا که برابر فرمایشی از امام‌باقر - علیه‌السلام - بیش از روزی ضروری‌ست که خدا به هر انسانی به هر حال می‌رساند (۱)، چیست؟ 🌸 - پاسخ: در خودِ روایت‌ها آموزش داده‌اند: 💧- مثلاً روزیِ هر انسانی در کار یا وضع یا شهر یا چیزِ ویژه‌‌ای‌ست که باید آن را بیابَد. یعنی شغلی را انتخاب کند و پس از مدتی پای‌داری بر آن، اگر دید روزی‌اش فراوان نشد، بفهمد که باید شغلش را تغییر دهد. و برخی روزی‌شان در ازدواج و فرزندداشتن قرار داده شده و تا این وضع را پدید نیاورند، روزی زیادی نخواهند داشت و برخی روزی‌شان در طلاق‌دادنِ همسر. 💧- راهِ دیگر، شریک‌شدن با انسان‌های پُرروزی‌ست؛ کسی که روزی کمی دارد، اگر به هر شکلی شده، با افرادِ پُرروزی در کارشان شریک شود، روزیِ او هم زیاد خواهد شد. 💧- راه دیگر، خودِ همین دعاکردن و خواستن از فضل خدا برای زیادشدنِ روزی‌ست. 💧- و خلاصه: همه‌ی راه‌هائی که در روایت برای زیادشدن روزی بیان شده، راهی‌ست برای خواستن از فضل و سَرریزِ لطفِ خدا. ( زیرا روزیِ کم و "بخورونمیر" را که به هرحال خدا به انسان می‌رساند. ) - - - - - - - - ۱. تفسیر عیاشی، ج۱، ص۲۳۹.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌺 سالم ماندن جنازه‌ی "بِرنادِت سوبیرو (Bernadette Soubirous )" 🌺 🌸 در روستای لورد ( در جنوب فرانسه ) زاده شد و در ۳۵ سالگی، در چهارشنبه ۲۷ فروردین ۱۲۵۸خ. به سبب وبا و آسم درگذشت. 💧از ۱۴ سالگی مدعیِ دیدن بانوئی شد که دیدار با وی در طول عمرش ۱۸ یا ۲۵ بار دست داد. 💧بِرنادت سواد نداشت اما پیوسته مشغول ذکر بود و به راهنمائی بانوئی که می‌دید، چشمه‌ای در ماسابیل ( Massabielle ) را نمایان کرد. 💧۵۵ سال پس از درگذشتش، تابوت او را گشودند و جنازه‌اش را که نپوسیده بود و تنها کمی مرطوب و چروکیده بود و حتی هنوز برآمدگی زانوی راستش که ضربه خورده بود، دیده و گواهی دادند! ( البته صلیب و تسبیحش زنگ زده بودند. ) آن گاه پیکرش را شسته و با جامه‌ای سفید پوشاندند و دوباره در تابوت گذاشتند اما چون جسدش در معرض هوا قرار گرفت، کمی تیره شد. 💧۱۰ سال بعد، دوباره نبش قبرش کردند و دیدند که پیکرش تنها کمی کپک زده و یک لایه نمک روی آن را پوشانده! 💧۶ سال بعد، برای بار سوم بدنش را از تابوت بیرون آورده و دیدند این بار، چشمان و چهره و بینی‌اش آسیب دیده و تصمیم گرفتند آن را در محفظه‌ای شیشه‌ای نگه دارند اما برای آن‌که بینندگان از همان اندازه تغییر چشمانش نترسند، ماسکی روی چهره‌اش قرار داده و دستانش را هم لایه‌ای مصنوعی گرفتند. 💧اکنون بدنش در کلیسائی به نام خودش در نور ( Nevers ) فرانسه قرار دارد. ✍ مِنهُمُ المُومِنُونَ وَ اَکثَرُهُمُ الفاسِقُونَ ( آل‌عِمران: ۱۱۰ )
36.15M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
☘ وازگِن ( خادم ترسای مسجد! ): حضرت عیسی را در خواب دیدم که به من فرمود: "تو به دنبال من نیا؛ به کربلا برو! راه تو، به کربلاست." ☘
🌸 - پرسش: آیا روی‌دادِ "فاطیما در کشور پرتغال" حقیقت دارد و مربوط به حضرت فاطمه است؟ 🌸 - پاسخ: نه؛ ربطی به حضرت فاطمه زهراء - علیهاالسلام - ندارد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
☘ چه شکرفروش دارم که به من شکر فروشد! که نگفت عذر روزی، که "برو! شکر ندارم!"
💥 تخت جمشید؛ زمانی که پس از ۲۵ قرن از زیر خاک بیرون آمد. 🌺 قُل سِیرُوا فِی الاَرضِ فَانظُرُوا ...
💥 روایت‌های جالب 🌺 آغاز آسمانیِ جسم انسان و فرجامِ نابودنشدنی آن 🌺 🌸 دو روایت شگفت از آغاز پیدایش انسان و وضع او در گور از امام‌صادق - علیه‌السلام - رسیده است که پاسخ برخی پرسش‌ها و ابهام‌ها و مجادله‌هاست. می‌فرمایند: 💧۱. نطفه از آسمان به زمین، روی گیاه و میوه و درخت می‌افتد و انسان و حیوان از آن می‌خورند و در آنان جریان می‌یابد. (۱) 💧۲. مُرده در گور می‌پوسَد تا آن‌جا که هیچ گوشت و استخوانی از او نمی‌مانَد مگر طینت و سرشت و نهادی که از آن آفریده شده بود؛ آن نمی‌پوسد و در گور مستدیر [ = پا برجا یا دایره‌ای؟ ] می‌مانَد تا این‌که دوباره [ جسمش ] از آن آفریده شود؛ همان‌گونه که بارِ اول آفریده شد. (۲) ✍ پس این‌که درباره‌ی برخی از عارفان نوشته‌اند که "نطفه‌ی او را دیدند که از بالا آمد"، می‌تواند مکاشفه‌ای راست باشد. 💧و این‌که درباره‌ی برخی صوفیان مدعی نوشته‌اند: "سقف شکافته شد و نطفه‌ی او از آسمان ریخت و ..."(!!!) یا برداشت ناشیانه‌ای از این روایت است یا دروغی ساخته‌شده از مکاشفه‌ای که درباره‌ی عارفان راستین رخ داده است. 💧ناشیانه‌بودن را از این رو عرض می‌کنم که روایت، نطفه‌ی همه‌ی انسان‌ها و حیوانات را فروافتاده از آسمان می‌داند و فضیلتِ ویژه‌ای برای کسی نیست. ✍ روایت دوم نیز در اثبات جسمانی‌بودنِ معاد و چه‌گونگی آن، راه‌گشاست؛ بدین معنا که حتی یک ذره‌ی فوق‌العاده کوچک هم که از انسان بمانَد، قابلیت پرورش دوباره و زنده‌شدنِ دوباره دارد. 💧و پیشرفت علم و فناوری امروزه ( مانند این‌که تقریباً بی‌اندازه داده را در سرسوزنی می‌توانند بگنجانند )، جائی برای شُبهه‌ی آکل و ماکول و مانند آن در دستگاهِ خدا نگذاشته است. - - - - - - - - ۱. تفسیرالقمی، ج۲، ص۲۱۶. ۲. الکافی، ج۳، ص۲۵۱.
🌸 سه‌گانه‌ای در یاد مرحوم آیةالله خمینی 🌸 👇
☝️🌸 سه‌گانه‌ای در یاد مرحوم آیةالله خمینی 🌸 ☘ ۱. از حجة‌الاسلام م. ا. شنیدم که آیةالله خمینی، استاد خود، آیةالله شاه‌آبادی را در خواب دید و استادش به او گفت: "رفیقان [ یعنی شاگردان ] به یاد من نیستند." و آیةالله خمینی به او گفت: "اما من به یاد شما هستم و هرشب میان نماز مغرب و عشاء یک فاتحه برای شما می‌خوانم." آیةالله شاه‌آبادی به ایشان گفت: "پس نام نمی‌بری." ✍ در توضیح این خواب می‌توان به هدایائی که در این دنیا برای داماد و عروس در مجلس عروسی‌شان می‌آورند، مثال زد. به این شکل که گاهی کسانی‌که به مجلس عروسی می‌آیند، هدایای خود را در جائی از آن مجلس می‌گذارند و داماد و عروس پس از مجلس عروسی، همه‌ی آنان را برداشته و می‌بینند و شاد می‌شوند اما اگر افراد نام خود را روی کادوی خود ننویسند، آنان نمی‌دانند چه کسی، کدام‌یک از آنان را آورده است و شاید از برخی دل‌گیر شوند و گمان کنند آنان چیزی اهدا نکرده است. 💧یعنی هدایای ما به ارواح می‌رسد اما اگر نامی از خودمان و آن درگذشته نبریم، او فقط از هدیه استفاده می‌کند اما نمی‌داند این هدایای برزخی از سوی چه کسی‌ست و آیا بالخصوص برای او فرستاده شده، یا رحمت عامی‌ست که شامل همه‌ی اموات شده است. اما اگر بداند از سوی چه کسی‌ست و مخصوص او فرستاده شده، از دو جهت خوشحال می‌شود. 👇
👆 ☘ ۲. در تاریخ ۱۱ خرداد ۱۳۸۴ سید متعممی پس از درس از آیةالله بهجت پرسید: "معنای این جمله‌ی آیةالله خمینی که فرمود: 'شهید نظر می‌کند به وجه‌ُالله'، چیست؟" آیةالله بهجت - سقی‌الله‌تربته - فرمود: "نظر به وجهُ‌الله، کار خِصّیصان بهشت، بل‌که اخصّ خِصّیصان آن است و این جمله می‌گوید: شهید از خِصّیصان اهل‌ِ بهشت [ بل‌که از اَخصِّ خِصّیصان آن ] است." ☘ ۳. در تاریخ ۱۳ بهمن ۱۳۸۷ پس از درس اصول، متعمم ترکی به آیةالله بهجت عرض کرد: "طلبه‌ای در شهر ما دارد این را ترویج می‌کند که ممکن است مقام آیةالله خمینی از حضرت عباس - علیه‌السلام - بالاتر باشد! و با این حرفش فتنه‌ای به وجود آورده و هرچه به او می‌گویم این حرف را نگوید، گوش نمی‌کند و می‌گوید: 'هرچه آقابهجت بگوید، قبول دارم.' و مرا هم راستگو می‌داند. شما چیزی بفرمائید تا به او بگویم." آیةالله بهجت - رضوان‌الله‌علیه - فرمود: "با [ فرضِ ] تساوی در خصوصیات، شهید مقدم است." - - - - - - - - - - - ✍ باید توجه کرد که آقابهجت خوب می‌دانست در چه جایگاهی قرار دارد و چقدر اهل مُدارا و دل‌سوزی به حال همین مردم نادان بود و به‌جای خشمگین شدن و گفتن مُرِّ پاسخ، با حکمت و لطافت و مُماشات و بُردباری، چیزی می‌فرماید که هرکسی به فراخور فهم خود، بهره‌اش را ببرد و جار و جنجالی هم به‌پا نشود و در همین حال، کسی هم خوار و سبک نشود.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
☘ بیان اولِ خواب حاج‌آقاحسین فاطمی درباره‌ی توجه امام‌زمان به مرحوم آیةالله خمینی. ☘ این فایل را برای تعدیل فحوای مکاشفه‌ی دیگری از حاج‌آقا حسین فاطمی که برخی دوستان از بنده شنیده‌اند، این جا گذاشتم.
انقلاب.mp3
22.44M
🌺 بخشی از پیش‌گوئی عارف کامل، مرحوم آیةالله قاضی درباره‌ی نهضت مرحوم آیةالله خمینی ( از زبان آیةالله محمدعلی ناصری ). 🌸 عجیب است که شخص دیگری هم این بخش را به شکل مُعارِضی نقل کرده و او نیز سند خود را آیةالله عباس هاتف قوچانی معرفی کرده است! 🙊 بخش‌های دیگر این پیش‌گوئی را نیز "این زمان بگذار تا وقت دگر."
🌺 ذَٰلِكَ يَوْمٌ مَّجْمُوعٌ لَّهُ النَّاسُ وَ ذَٰلِكَ يَوْمٌ مَّشْهُودٌ 🌺 🌸 و گواهی می‌دهم که تو مانند عمویت: جَناب زیدِشهید ( پسر امام‌سجاد علیه‌السلام ) برای خدا قیام کردی؛ نه از سرِ هوا و هوس و سرخوشی و سرمستی! 💧همان زید که امام - علیه‌السلام - او را از قیام نهی کردند اما داغیِ ایمان فراوان، و عدم تحمّل کفر و ستمِ زمانه، طاقت از کف او ربود و شد آنچه شد ...