تاریخ عبرت است برای کسانی که بخواهند!
🔳🔳🔳🔳🔳
1️⃣بیایید به 17 مرداد حدود 105 سال پیش برویم؛
قرارداد ۱۹۱۹ در ۱۷ مرداد ۱۲۹۸ خورشیدی(۱۹۱۹ میلادی) میان دولتهای بریتانیا و ایران پس از هفت ماه مذاکره پنهانی دولت بریتانیا با میرزاحسنخان وثوقالدوله و پرداخت چهارصد هزار تومان رشوه قرار دادی بسته شد. بر اساس این قرارداد تقریبا تمامی امور کشوری و لشکری ایران، زیر نظر مستشاران انگلیسی و با مجوز آنان صورت میگرفت. این قرار داد به قرارداد «وثوق الدوله_کاکس» معروف است. به دلیل مخالفتهای داخلی و اعتراضهای ایرانیان و مخالفتهای خارجی و مغایرت آن با قانون اساسی مشروطه، این قرارداد هرگز اجرا نشد. مجلس آن زمان این قرارداد را لغو کرد. شاید #قانون_راهبردی کسی چه می داند؟
✳️
2️⃣بنابر قانون اساسی، اجرای قرارداد ۱۹۱۹ مشروط به تأیید مجلس شورای ملی بود. اما این قرارداد در شرایطی بسته شد که مجلس، بیش از چهار سال بود به سبب شرایط جنگی، تعطیل بود. وثوقالدوله منتظر بازگشایی مجلس نماند و عملاً اجرای برخی مفاد قرارداد را آغاز کرد مثلاً برای اجرای یکی از بندهای قرارداد که احداث راهآهن بود، به شرکتی خارجی مقاطعه نقشهبرداری را داد که آن شرکت که پس از سقوط دولت وثوقالدوله به کارش پایان داده شد، از دولت ایران طلب ۱۵۰ هزار لیره غرامت کرد. او همچنین مستشاران انگلیسی برای مالیه و نظام آورد در حالی که قانوناً عقد قرارداد با شرکتهای خارجی و استخدام مستشار نیاز به تصویب مجلس داشت.
وثوقالدوله هر کسی را که به او اعتراض میکرد، به زندان میانداخت یا تبعید میکرد. هفده نفر از معترضان که در مسجد شیخ عبدالحسین تهران گردآمده بودند، به دستور او در مسجد توقیف و ماهها در قزوین زندانی شدند. چهار وزیر مخالف با قرارداد، ممتازالملک، محتشم السلطنه، ممتازالدوله و مستشارالدوله و همچنین حاج معینالتجار بوشهری سرمایهدار و سیاستمدار و مخالف قرارداد نیز به زندان کاشان فرستاده شدند.
🍀
3️⃣وثوقالدوله بعدها در دفاع از قرارداد، با تشریح اوضاع دشوار ایران پس از پایان جنگ جهانی اول و اینکه دولتهای قدرتمند نیز به سبب خساراتی که در جنگ دیده بودند، نمیتوانستند کمکی به ایران کنند گفت:
«اضطرار حقیقی داعی شد که یا ما مملکت را تسلیم حوادث بکنیم و از معرکه بگریزیم، یا با مرکز واحدی که در آن موقع استمداد از آن ممکن بود [انگلیس]، داخل در مذاکره شویم و یک قراری بگذاریم. انشاالله یکوقتی این مسائل را در آثار محققان سیاست خواهید خواند. کتابها خواهند نوشت و آنوقت با فکر یک قدری روشنتر در قضایا حکم خواهید کرد»
🍀
4️⃣شواهدی هست که وثوقالدوله بابت عقد قرارداد ۱۹۱۹ از انگلیسیها ۱۳۰ هزار لیره استرلینگ پول گرفتهاست. سند این اتهام یکی نامه مستر نرمان سفیر انگلیس در تهران و دیگری تلگراف لرد کرزن است که هر دو در سال ۱۲۹۹ به سپهدار رشتی نخستوزیر وقت ایران فرستاده شد که نشان میداد وثوقالدوله این مبلغ را گرفته و املاک طومانیانس، بازرگان ارمنی را در مازندران به بهای دویست هزار تومان خریدهاست. شاید شبیه #کرسنت کسی چه می داند؟
https://eitaa.com/yadashthayam
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بازنشر: آیا کسانی که سالها بی خود تهمت ناصبی بودن به این مجاهدان زدند دست بر می دارند؟...
#یحیی_سنوار
#غزه
اللهم انا نشکو الیک...
🍀🍀🍀🍀🍀
🌹خانم مبینا نعمت زاده برنز المپیک می گیرد و مدالش را به امام زمان تقدیم می کند. خانم ناهید کیانی نقره می گیرد و بعد از شکست دادن رقیب دیرینه اش خانم کیمیا علیزاده خوشحالی زاید الوصفی می کند.
❌یک عده هم شروع کردند عکس بی حجاب یکی از این دو عزیز را رو کردند. دشمنان این مملکت خواستند بگویند که خیلی شاد نباشید از شما نیست. دوستان نادان هم فریاد کشیدند که این را بزرگ نکنید از ما نیست.
⚫️آدم نمی داند این حجم نا آگاهی را باید چه کند؟ به کجا شکایت ببریم؟ به امام زمان شکایت کنیم که آقا ما از کم بودن تعدادمان به تو شکایت می آوریم؟ به خدا عرض کنیم که خدایا پراکندگی ما را به واسطۀ امام زمانمان درمان کن!
🔴ولی چه سود وقتی خودمان نمی خواهیم! لطیفی می گفت که تنها جای دنیا که ظرفیت دارند از شاد ترین و وحدت آفرین ترین لحظات کشورشان، نفرت و کینه و ناراحتی بسازند، ما هستیم انگار!
🔳از آن طرف هم برخی منبری هایمان و سلبریتی های ریشومان مشغول عملیات مقدس پیدا کردن متحجرین هستند و دنبال نفرت پراکنی و شمشیر کشیدن بین جبهه و مردم!
خدا به فریاد ما برسد!
این دعواهای کودکانه به چه درد می خورد؟
❇️چه طور نمی توانیم ببینیم که آن که در این مجال برنده است، جمهوری اسلامی ایران است؟ چرا نمی توانیم در علم کلام خود مسألۀ هویت ملی را در معرض گفتگوهای عالمانه قرار دهیم؟ چرا نمی توانیم ببینیم به خاطر حجاب زنان ما، اعتماد به نفس دختران مسلمان زیاد شده است؟ چه کار دارید حجاب را به زور به سر دارد یا می فهمدش! مهم این است که این حرکت از جمهوری اسلامی عزیز ما، باعث شده تا از بلژیک از لبنان از مصر از عربستان با حجاب در آوردگاه حاضر شوند! چرا نمی بینیم؟
✅البته وقتی جای طلبه ها و متولیان فرهنگی در میان ورزش ما خالی است طبیعتا توقع نداشته باشیم که جوان ما که فقط دنبال ورزش بوده بفهمد در جهان چه اتفاقی دارد می افتد! اما هر چه هست این پرچم ما است که بالا است. همان کاری که در راه مبارزه نکردن با اسرائیل انجام دادیم و الان ورزشکاران دیگر جرأت می کنند و هزینه می دهند.
https://eitaa.com/yadashthayam
هویت ملی - جنگ رسانه ای و یک گزارش مختصر
🌹🌹🌹🌹🌹
✳️صفحۀ اینستاگرام من کاملا معمولی است. با تعداد دنبال کنندگان پایین. بازدیدها بین 40 تا 50 تا می چرخد. یک حلقه فیلم از تعداد مدال های ایران گذاشتم و در آن نوشتم که ایران عزیز ما با حجاب دخترانش شده الگوی حجاب برای هر کس که می خواهد با حجاب باشد. از بلژیک، هلند، مصر، تونس، عربستان و لبنان. این ها قبلا جرأت نداشتند. چون محروم می شدند. دختران ما این خط را شکستند و جرأت دادند. نوشتم ایران عزیز ما بالاتر از عربستان و ترکیه. این ها کوچکتر از این هستند که مدل توسعه برای ما باشند!
🍀نتیجه برای خودم جالب بود. نزدیک 1500 بازدید داشتم! و البته مقدار قابل توجهی پسند.
🟢برداشت بنده این است که مسألۀ هویت ملی در ایران اسلامی، نقطۀ اساسی برای جوان و نوجوان امروز ما است. می تواند محل موفقیت ما باشد.
🛑البته در مجموع 5 نفر هم مسخره کردند. حالا با فحش یا بحث منطقی. نکته شان این بود که این حرف ها برای ملت آب و نان نمی شود. در جواب فحش ها که هیچ ولی در جواب نکته شان عرض کردم، ما در یک جنگ رسانه ای هستیم. وقتی رسانه دارد پول پاشی عربستان را موجب خود تحقیری کشور عزیز ما می کند و تو سر جوان ما می زند، یعنی بخشی از جنگ رسانه ای را باید از طریق رسانه پیش برد.
✅به نظر من یک بحث پر اهمیت برای جوان و نوجوان امروز و برای مبلغان و معلمان و اهالی فرهنگ باید بحث هویت ملی اسلامی مان باشد.
#هویت_ملی
#ایران_عزیز_ما
https://eitaa.com/yadashthayam
انتخابات و بی توجهی به مردم
♦️♦️♦️♦️♦️
🔳سه چهار روز پیش آقای فرید زکریا یادداشتی در مورد نحوۀ انتخاب کردن مردم در آمریکا نوشته است؛ یک بخش آن به نظر حقیر به شدت بر جامعۀ ما هم قابل تطبیق است؛ بخشی از ترجمه یادداشت را نگاه کنید؛
"شمار فزایندهای از پژوهشها در سالهای اخیر، نشان دادهاند که مردم تمایلی به تصمیمگیریهای منطقی ندارند و از رأیدهی برای ابراز وجود به شیوههای احساسی، ایدئولوژیک و اخلاقی استفاده میکنند. این رویکرد رفتارشناسانه که در آثار صاحبنظرانی مثل «دنیل کانمن» [برندۀ جایزۀ نوبل اقتصاد 2002 به پاس دیدگاههای نوآورانه در باب روانشناسی داوری و اقتصاد رفتاری است. یافتههای تجربی او فرض رایج عقلانیت انسان در نظریۀ اقتصاد مدرن را به چالش میکشد.] و «جاناتان هایت» [روانشناس اجتماعی و استاد دانشگاه نیویورک با تخصص روانشناسی اخلاق که از سوی نشریات فارنپالیسی و پراسپکت در فهرست برترین اندیشمندان جهان قرار گرفته است.] مشهود است، انتخابات را وابسته به مقادیر معتنابهی شم شهودی و اشتیاق ناملموس میکند. این دانشمندان معتقدند که شهروندان عادی و غالبِ رأیدهندگان با ندای درونیشان دست به انتخاب میزنند و سپس آگاهانه یا ناآگاهانه دلالتهایی منطقی بر این نوع انتخابگری مییابند. به نظر میرسد کمپین انتخاباتی کامالا هریس هم تبلیغاتی مبتنی بر همین رویکرد درونی و شهودی در پیش گرفته است"
✳️به نظر حقیر در ایران با سه طیف آدم مواجهیم. طیفی که کاملا ایدئولوژیک به صحنه نگاه می کنند و بر اساس آرمان هاشان انتخاب می کنند. طیفی در واقع ایدئولوژیک هستند ولی مقابل طیف اول هستند. همان قدر محکم و غیر قابل نفوذ. این ها روی هم حدود 50 درصد مردم را تشکیل می دهند. و عمدتا با همان تحلیل پیش گفته دست به انتخاب می زنند.
⚫️اما بقیۀ مردم به شکل کامل با هیچ کدام نیستند. بخشی از رفتارها و عقاید دستۀ اول را دارند و بخشی از عقاید و رفتارهای دستۀ دوم را. در انتخابات هم به گونۀ خودشان انتخاب می کنند.
این ها هر دو دسته را مثل هم می دانند. به عبارتی می گویند فرق نمی کند چه کسی باشد. از نظر عمل همه شان مثل هم هستند. امیدی به تغییر ندارند. تصمیم مهمی هم که به آن رسیده اند (فارغ از دلایل آن و نقش جنگ ترکیبی و فارغ از درست و غلط بودن آن)، این است که رأی ندهند. یعنی به هیچ کدام رغبت نمی کنند.
از هر دو طیف تندروی دیده اند. از هر دو طیف ضعف عملکرد اقتصادی دیده اند. گویا همه را سر یک سفره می دانند که با هم دعوا می کنند.
🔳جالب تر این که بخشی از خود بصیر پندارها و سلبریتی های ریشوی یک طیف و عمدۀ طیف دیگر در این انتخابات یک گروه و کاندیدشان را به کله شقی و طالبان و تحجر متهم می کردند. بدون توجه به این که مردم عادی فرقی بین این تفاصیل قائل نیستند. و این مدل مواجهه به کنش اعتراضی که داشتند دامن می زند. یعنی همان تصمیم رأی ندادن را تأیید و تثبیت می کند. یک طیف که همیشه با ترساندن از سایۀ جنگ رأی جمع می کند. اما بخشی از یک طیف دیگر هم در شب انتخابات همین کار را کرد و خواست همان استراتژی را پیش ببرد و با کمک فرماندهان نظامی و بزرگان سیاسی و دینی، رأی جمع کند. فارغ از این که در نگاه مردم این کارها همه به یک عمل ختم می شود.
عدم اعتماد و عدم امید به تغییر. این که همه یکی هستید. و همان کنش اعتراضی را تثبیت می کند.
▪️به هر حال انتخابات گذشته. کسانی سال ها دنبال نفرت پراکنی و واژه سازی بر علیه یکدیگر بودند. واژگان تحجر، خوارج، طالبان و...
🌹به گمان من به جای این ها باید کار ایجابی کرد. کار ایجابی که وحدت آفرین باشد و امید را در دل عمدۀ مردم زنده کند. امید به تغییر و پیشرفت کشور را.
✅یکی از مهمترین کلیدواژه ها به گمان حقیر #هویت_ملی_اسلامی است.
https://eitaa.com/yadashthayam
نفرین خدا بر این تفکر
⚫️⚫️⚫️⚫️⚫️
1️⃣دسترسی به اخبار پشت پرده، این که ما یک رابط داریم در بیت، یا یک جوری به خواست آقا دست پیدا کردیم و دهانمان بسته است و چیزهایی می دانیم که نمی توانیم بگوییم. و اخیرا عکس فتوشاپ از رأی آقا به قالیباف و کلی مانور روی آن... این ها یک بیماری خطرناک است که در آینده از آن متضرر خواهیم شد.
2️⃣به خاطر برخی خصائص جامعه شناسانانه این چیزها در بین مردم ما می گیرد. و خیلی ها از این مورد سوء استفاده می کنند. برخی از مبلغین مطرح سالها از این حرف ها می زدند. اکنون هم برخی سلبریتی حزب اللهی ها به جای این که از این چیزها برائت بجویند و به واضحات فرمایشات آقا اتکا کنند در این وادی افتادند.
3️⃣الان هم در ماجرای رأی اعتماد به کابینه همین ماجرا تکرار مکررات شد.
4️⃣وقتی به جامعه القا شد که رهبری موافق بوده،خطرات سهمگینی در انتظار نظامی است که بنا است بر اساس ولایت بین امام و امت پیش برود. دقیقا بر خلاف نگاهی که فکر می کند چشم بسته به حرف آقا یا احتمال حرف آقا گوش دادن ولایت است، باید گفت این تفکر در بلند مدت باعث یأس مردم از تأثیرگذاری می شود. به خصوص که بازار دسترسی به اخبار پشت پرده داغ شود و کسی جایگاه در بین رسانه ها و مردم پیدا کند که به یک نحوی به جایی وصل است.
5️⃣از این بدتر آن است که در آینده ای نه چندان دور، دشمن قسم خوردۀ ما القا خواهد کرد که اساسا در کشور هیچ کس کاره ای نیست و همه چیز به بالا وصل است. چیزی که الان هم در بین مردم کم و بیش رواج دارد.
✅یکی از بزرگترین مقصرهای این صحنه حزب اللهی های قلم به دستی هستند که بر آتش این فتنه می دمند.
🟥 اما بیماری دیگری هم هست و آن راندن تودۀ حزب اللهی ها و مردمی است که مخلصانه بر اساس فهمشان دارند کنش می کنند. طبیعی است که در این کنش خطا هم داشته باشند. اما عده ای مثلا خودی، بیرحمانه سال ها است مشغول نفرت پراکنی و اتهام تندروی و خوارج به این تفکر هستند. و اخیرا تحجر را هم به کلمات درر بارشان اضافه کردند.
✅واضح است در این فضا به جز کسانی که اراده پولادین دارند، جرأت آزاداندیشی در مجلس و دیگر امور را دارند؟ بی دلیل نبود که آقا در قم گفت به نیروهای انقلاب نگویید تندرو.
#مجلس
https://eitaa.com/yadashthayam
قصور یا تقصیر آقای پزشکیان و مجلس محترم(1)
▪️▪️▪️🔳🔳
1️⃣در یک اتفاق که از طیف سیاسی جناب آقای پزشکیان دور از توقع نیست، کابینه به رهبری نظام نسبت داده شد. مجلس هم دستورات واضح رهبری معظم را که شاخص های 12 گانه داده بودند را عمل نکرد. در نتیجه شد آن که شد و برخی از وزرای حامی فتنه و زاویه دار با گفتمان صریح انقلاب رأی اعتماد گرفتند. امتثال این امر با مجلس بود که نشد و مدد دادن به رهبری شأن رییس جمهور که برعکس شد! این مسأله گذشته و به نظر حقیر اساسا دیگر نباید به آن بپردازیم.
2️⃣تحلیل های اشتباه زیادی هم این چند وقت از ماجرا شنیده شد. از جمله این که باید واقعیت را پذیرفت و از فضای انتخابات آمد بیرون. رهبری هم واقعیت را پذیرفته و فلان و بهمان. این تحلیل های تک ساحتی هم بماند.
3️⃣در هر صورت خرج کردن از رهبری برای بخشی از طیف های مختلف مسؤولین و برخی فعالان فرهنگی و مجازی دیگر عادی شده. انگار نه انگار که ما باید کمک کننده به ایشان باشیم نه این که از ایشان برای کمک دادن به خودمان یاری بگیریم. این اتفاق متأسفانه به زودی به یأس تودۀ مردم و ناامیدی مردم از تأثیرگذاری و خدای نکرده کنش اعتراضی یا لج بازی در انتخابات های پیش رو می شود و زبانم لال مشروعیت نظام را هم خدشه می کند. خدا از بانیانش نگذرد. من اگر به عنوان یک شهروند عادی حقی داشته باشیم روز قیامت در محضر حضرت امام جلوی این آدم ها را خواهم گرفت و عرض شکایت خواهم کرد.
4️⃣اما این ها همه بماند. بیایید فکر کنیم که سبک برخورد رهبر عزیز انقلاب اسلامی در این ماجراها چیست و چرا؟
در ماجرای تصویب 20 دقیقه ای برجام هم این اتفاق افتاد ولی دفتر از جانب آقا پیام داد که حرف های ایشان در سخنرانی ها و بیانات به شکل واضح منعکس شده است. همچنین در جواب دانشجویی گفتند شما الحمدلله عقل دارید هوش دارید فکر می کنید حرف ها را می بینید! اما این بار چیزی نگفتند. حتی در ماجرای تهمت زشت رأی دادن ایشان به آقای قالیباف هم چیزی نگفتند. هر چند قبلا بارها شفاف گفته بودند که اعضای نزدیک خانواده شان هم از رأی ایشان خبر ندارد.
#مجلس
https://eitaa.com/yadashthayam
قصور یا تقصیر آقای پزشکیان و مجلس محترم(2)
▪️▪️▪️🔳🔳
5️⃣به گمان حقیر با توجه به موقف کلان اجتماعی که در آن قرار داریم باید بتوانیم کار مقام معظم رهبر عزیزتر از جان را تحلیل کنیم.
ما البته در فضای جهاد تبیین و فهم مرادات ایشان مشکل داریم. یعنی نه قرارگاهی متحد و دارای شاکله و شخصیت داریم. نه فرمانده ارشدی داریم که بشود به آن تکیه کرد. خودمان هم که همۀ قواعد ظهور گیری کلام را کنار می گذاریم و...
✳️اما چاره نداریم. باید حدس بزنیم و به اشتراک بگذاریم و به آن فکر کنیم و مورد نقد قرار دهیم.
6️⃣بنده گمان می کنم با توجه به یک ابَر اتفاق که آقا به آن توجه داده اند باید این مسأله و مسأله های داخلی را تحلیل کنیم. و آن چیزی نیست جز #نظم_نوین_جهانی
7️⃣حقیر در یک سری یادداشت دوران خودمان را شبیه دوران امام صادق علیه السلام تحلیل کردم. که نزدیک #ظهور حق هستیم. و خطرات متعددی ما را احاطه کرده است. خطر مصادرۀ قیام، خطر زودتر به خط زدن، خطر تهمت زدن و نا امید کردن افراد جبهه و... https://eitaa.com/yadashthayam/256
8️⃣در هر صورت با توجه به اتفاقاتی که باید برای آن آماده باشیم، از برخی اتفاقات داخلی باید به سادگی گذشت. اگر یک تصمیم در داخل، یک پیام استحکام و هماهنگی و موضع واحد را به خارج مخابره کند دوستان خوشحال و دشمنان ترسناک خواهند شد و این می ارزد.
9️⃣کلام آخر این که الان خط مقدم جبهه ای که کل امت اسلام و ایران عزیز ما باید متوجه آن باشد، #فلسطین و #غزۀ مظلوم مقتدر است. کلید فرج امت و به بیان دیگر کلید #نظم_نوین_جهانی است.
✅هر تصمیمی چه جنگ چه صلح باید با عقلانیت کامل و هماهنگی رخ بدهد. بر همۀ ما وظیفه است که ذهن های مردم را کاملا با این مسأله عجین کنیم. تا مسأله ای بدیهی و انکار ناشدنی باشد.
🛑از برخی اشتباهات داخلی می شود این گونه گذشت. هر چند بانیان آن اشتباهات اگر قصور یا تقصیری در امتثال دستورات ولی امر داشته باشند، باید در درگاه الهی پاسخگو باشند. ولی حضرت آقا در این موارد حتما ورودی نمی کند و در آتش آن نمی دمد. ما هم باید دقیقا همین مسیر را برویم.
#مجلس
https://eitaa.com/yadashthayam
جنگ جهانی- ایران- فلسطین، سه ضلع نظم نوین جهانی(1)
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
1️⃣تا حالا هر نظمی بر جهان ما حاکم شده است، همراه با جنگ جهانی بوده است. فاتحان جنگ بوده اند که بی رحمانه جهان را مرزبندی کرده اند و برای آن قانون وضع کرده اند و بر اساس قوانین خود نوشته آقای جهان شده اند.
2️⃣پایان جنگ جهانی اول در 1919 پایان چندین نظام سلطنتی در اروپا را رقم زد و مایه نابودی چند دودمان حکومتی در اتریش و امپراتوری آلمان شد. همچنین پایان آل عثمان در امپراتوری عثمانی و رومانوف در امپراتوری روسیه را رقم زد.
3️⃣این جنگ همچنین زمینه را برای انقلاب روسیه مهیا ساخت؛ امری که بر آینده جهان تأثیر گذاشت و به انقلابهای سوسیالیستی دامن زد و از سویی زمینهساز تبدیل شوروی به یک ابرقدرت جهانی شد که آغاز جنگ سرد با ایالات متحده را در پی داشت.
4️⃣در غرب آسیا با انحلال امپراتوری عثمانی، کشور نوینی به نام جمهوری ترکیه پایهگذاری و قیمومیت موقت مناطق عربنشین تحت حکومت عثمانی تا زمان استقلال آنها به بریتانیا و فرانسه سپرده شد.
5️⃣فلسطین هم که جزء عثمانی بود محط نظر جدی مذاکرات پنهانی بریتانیا و فرانسه شد تا مثلا تحت نظارت نیروهای بین المللی باشد. ولی با بیانیۀ 1917 بالفور رسما به سمت یک کشور یهودی سوق داده شد بدون این که هیچ نقشی برای مردم آن که 90 درصد عرب بودند قائل شده باشند.
#غزه
https://eitaa.com/yadashthayam
جنگ جهانی-ایران-فلسطین، سه ضلع نظم نوین جهانی(2)
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
6️⃣جنگ جهانی دوم، ساختار اجتماعی و نظام قدرت در جهان را دگرگون کرد و پس از آن برای جلوگیری از بروز چنین رویدادهایی سازمان ملل متحد تأسیس شد. پس از پایان جنگ جهانی دوم، نزدیک به نیم سده، آمریکا و اتحاد جماهیر شوروی با یکدیگر در جنگ سرد به سر بردند. در جریان تلاش اروپا برای جبران خسارات و آسیبهای جنگ جهانی دوم، تأثیر قدرتهای اروپایی در جهان کمرنگ شد و مستعمرات آفریقایی و آسیایی آنها مستقل گردیدند.
7️⃣با شروع جنگ جهانی دوم دولت ایران اعلام بیطرفی کرد، اما بیطرفی ایران به دلیل موقعیت استراتژیکی که داشت و متفقین می خواستند از ایران برای انتقال غذا و تسلیحات استفاده کنند، از سوی کشورهای درگیر در جنگ مورد توجه قرار نگرفت. در نتیجه به ایران حمله شد و خاک ایران بدون کمترین مقاومتی از جانب ارتش اشغال شد و شاه آن که برای مردمش قلدری می کرد تبعید شد و به اجبار استعفا داد. وقوع جنگ جهانی دوم در بیشتر کشورها و به خصوص ایران به لحاظ موقعیت خاص جغرافیایی، تأثیرهای مخربی بر زندگی مردم وارد نمود. تخریب ساختار اجتماعی اقتصادی، رکود کشاورزی، ناامنیهای اجتماعی، شیوع بیمارهای واگیردار از تبعات این جنگ در ایران بوده است.
8️⃣سه سال بعد از پایان جنگ جهانی دوم، انگلیس که قیمومیت فلسطین را عهده دار بود، فلسطین را ترک کرد و در ظاهر آن را به سازمان ملل سپرد. ولی جنگ اعراب و اسرائیل شروع شد. در این سال ها بود که روز نکبت رخ داد و حدود 700هزار فلسطینی یک شبه تبدیل به آواره و پناه جو شدند.
9️⃣جنگ جهانی دوم بهانه ای شد تا با مطرح کردن بحث هلوکاست توسط آلمان نازی به یهودیان حق نانوشته ای عطا شود. و فلسطین باز هم به مثابه نقطۀ استراتژیک برای ابرقدرت های بعد از جنگ، قربانی شد و اسرائیل به عنوان یک رژیم غاصب مبتنی بر ارعاب و ترور زاییده شد. اسرائیل چیزی نبود جز فرزند نامشروع آمریکا که پیروز جنگ جهانی دوم بود و انگلیس که تا حدود زیادی با مشکلات بعد از جنگ مواجه بود.
🔟به هر حال ایران ما و فلسطین محور این تراژدی غمبار بودند. و طبیعی است که هر کشور و مردمی که از مؤلفه های قدرت خالی باشند اشغال خواهند شد یا مردمش آواره خواهند گردید.
#غزه
https://eitaa.com/yadashthayam
جنگ جهانی-ایران-فلسطین، سه ضلع نظم نوین جهانی(3)
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
✳️اما اکنون...
🟥اکنون در آستانۀ نظم نوین جهانی هستیم. نظم نوین جهانی که به حق و مطابق خواستۀ رهبر معظم انقلاب اسلامی، باید در گرانیگاه تأملات اندیشمندان ما باشد. نظم نوین جهانی که ابعادش و زمانش مشخص نیست. ولی کاملا روشن است که به زودی رخ خواهد داد. حتما نظام تک قطبی از هم خواهد پاشید. آسیا مرکز قدرت خواهد بود.
❇️ایران عزیز ما باید در این نظم نوین جهانی نقش قابل قبولی داشته باشد. و همچنان غزه این مقتدر مظلوم کلید فرج امت است. باشد که همه بیدار باشیم که من نام لم یُنَم عنه!
🔴نمی دانیم این بار هم جنگ جهانی رخ می دهد یا نه؟ چیزی که هست به خاطر نظام مقدس جمهوری اسلامی و امام عزیزمان و مردم جان برکفمان، دیگر ما ضعیف نیستیم تا به راحتی اشغال شویم. از جنگ هم نمی هراسیم. چرا که مردمی که کربلا دارند را چه باک از جنگ!
البته ما از جنگ استقبال نمی کنیم. ان شاء الله تدبیر ما و تقدیر الهی به سمتی پیش رود که با سپاه رعب و به دست خود دشمن، نابودشان کنیم. اما به هر حال باید آماده بود. دشمن خبیث ما دست به قمار بزرگی زد و میهمان عزیز ما را در خاک ما ترور کرد و ما باید از عزت و شرف خود دفاع کنیم. عقلانیت همراه با شجاعت موجود در لایۀ رهبری عالی و نیروهای مسلح ما دل انسان را قرص می کند.
✅اما سرباز جنگ نرم باید آماده باشد تا جنگ ذهن ها و اراده ها را مطابق عمق راهبردی و هدف نهایی که ظهور حق و نظم نوین جهانی است، راهبری کند. و غزه این مقتدر مظلوم باز هم میدان دار است و ایران مقتدر و عزیز ما باز هم جلودار. تا باد چنین بادا!
#غزه
https://eitaa.com/yadashthayam
تربیت ذهن جامعه بدون مکتب امام خمینی شدنی نیست
🌹🌹🌹🌹🌹
🍀فضای انتخابات به معنای برد و باخت تمام شده است. ولی تحلیل های اجتماعی برای برنده و بازنده تمام شدنی نیست.
✳️شاید در همین ایام وقتی #شهید_رئیسی پیروز شده بود، اتفاقی عجیب در حال رخ دادن بود. رقیب بازنده، باخت را پذیرفته بود ولی برخی رفقای مثلا پیروز، شروع به حمله به رئیس جمهور کرده بودند. با ادبیات جالبی که معمولا همیشه از این جماعت به صورت پر تکرار دیده می شود. یعنی حجاب! بنده نمی خواهم حجاب را نفی کنم یا بحثی در مورد اولویت آن و نحوۀ پرداختن به آن داشته باشم، مسأله ام فقط گزارش ما وقع است. یعنی یک سری تنها دغدغه شان نسبت به دین و دین داری به خصوص بعد از پیروز شدن یک رئیس جمهور متدین و اصول گرا، حجاب است و بس.
🛑البته این بار با یک پدیدۀ جدید و جالب دیگر هم مواجه بودیم. یک سری آدم که گویا تازه با یک سری واژه ها آشنا شده بودند به صورت افراطی و با هوچی گری، شروع کردند به زدن رئیس جمهور. به خصوص بعد از تصمیم ایشان برای یک تصمیم بزرگ اقتصادی. دقیقا در اوائل جنگ اوکراین و کم شدن غلات و حتی بیم قحطی آن، ارز ترجیحی حذف شد. بماند!
هجمۀ ناگهانی و وایرال شدن عجیب و غریب متن ها و توئیت ها از جانب برخی بود که ذهن و دل مردم را به هم می ریخت. کلمۀ #نئولیبرال، #مکتب_شیکاگو گوش فلک را در نوردیده بود.
حتی آقای جبرائیلی با بی ادبی هر چه تمام تر به #شهید_جمهور گفت "یک هفته سفر استانی نرو بنشین کتاب شوک را بخوان"
🟢انصافا الان از این حجم از اتفاقات خبری نیست. آدم نمی داند چرا همه چیز و همه کس از بالاترین مقامات تا مقامات نظامی و انتظامی و مقامات پارلمانی با جماعت پیروز همراهی می کنند. حتی کسی که برجام را آتش زده می گوید ما از احیای برجام حمایت می کنیم! تعجب از این همه هماهنگی و آن همه هجمه، برای کسی مثل من زیاد است. حالا در رده های بالا چه خبر است و چرا این اتفاقات می افتد را نمی دانم. اساسا ما رعیت هستیم و چه کارمان با امراء؟!
❇️آن چه فکر می کنم امثال من باید به آن فکر کنند و برای آن چاره بیندیشند، مردم و نخبگان هستند.
به گمان من در تحلیل این اتفاق از مباحث پشت پرده و زد و بندهای سیاسی و از این حرف ها نباید اسم آورد. این ها هست نه این که نباشد ولی انصافا نمی تواند علت تامه باشد.
اصل قصه جای دیگر است. اصل داستان مربوط به سطح عمومی دغدغه های مردم و نخبگان حزب اللهی است!
✅باید باور کنیم سطح دغدغه های ما با جهان بینی و نظام اندیشه و مکتب سیاسی اجتماعی حضرت امام و به طریق اولی با مقام معظم رهبری کوک نیست.
🔺نخبگان و به تبع عمدۀ حزب اللهی ها از نظر عقایدی و مباحث تمدنی تحت تأثیر تفکرات بزرگانی مثل حضرت علامه مصباح و آقای میرباقری هستند.
اختلاف و فاصلۀ تفکر کسی مثل آقای میرباقری با حضرت امام آن قدر زیاد است که به ساعت ها مباحثه نیاز دارد. البته اخلاص ایشان بر کسی پوشیده نیست. و جای انکار ندارد که در برخی واژه ها شباهت هست ولی این کافی نیست. و البته در فضای آزاداندیشی همه باید مطابق نظام اندیشه خودشان به انقلاب کمک کنند. ولی یادمان باشد اگر اختلاف با مبنای حضرت امام وجود داشته باشد تربیت عمومی و فرهنگ عمومی و اختصاصی مطابق منویات امامین انقلاب پیش نخواهد رفت.
♦️در مورد علامه مصباح هم نکاتی هست. شدت اخلاص و زحمات طاقت فرسای ایشان به خصوص در ایام دوم خرداد بر هیچ کس پوشیده نیست. ولی ایشان هم مکتب امام خمینی نیست. به جای خود محترم است ولی نمی تواند و نباید جایگزین تربیت عمومی اذهان حزب اللهی باشد.
✅راه نجات رجوع به مکتب امام است و بس! به متن سخنرانی ها. به جلد 21 صحیفه. به نص فرمایشات مقام معظم رهبری. نه به نقل قول های این و آن از پشت پرده ها!🇮🇷
#اربعین
https://eitaa.com/yadashthayam