📆 ۱۷ تیرماه ۱۳۶۴ - درگذشت آيتاللَّه رباني املشي عضو فقهاي شورای نگهبان
🔹در خانواده روحاني در قم متولد شد(1313). از محضر بزرگاني چون آيتاللَّه بروجردي و امام خميني استفاده نمود. از 17 سالگي در مسير امور سياسي قرار گرفت و در قيام 15 خرداد 1342 فعالانه در خدمت نهضت بود. وي با انجام سفرهاي مختلف، به سخنرانيهاي تندي عليه رژيم ميپرداخت و در اين راه متحمل شش سال زندان و شکنجه و شش سال تبعيد گرديد. رباني املشي از اعضاي فعال جامعه مدرسين حوزه علميه قم به شمار ميرفت و پس از پيروزي انقلاب مسئوليتهاي مختلفي را عهدهدار بود که عضويت در شوراي عالي انقلاب فرهنگي، دادستاني کل کشور، عضويت شوراي عالي قضايي، عضويت در شوراي نگهبان و نمايندگي مجلس خبرگان از آن جملهاند. سرانجام اين عالم رباني و مجاهد نستوه، پس از سالها فعاليت و مبارزه خالصانه در راه اسلام، در بامداد هفدهم تيرماه 1364 ش در اثر يک بيماري رنج آور و عارضه قلبی در 51 سالگي به شهادت رسيد و در حرم مطهر حضرت معصومه(س) به خاک سپرده شد.
🔸او برادر همسر شیخ حسینعلی منتظری قائم مقام رهبری بود که به دلیل انحراف از خط انقلاب و امام از این سمت خلع گردید.
🆔 @yade_ayyaam ✔️JOIN
ا▫️▪️▫️▪️▫️
▫️ماجرایی خواندنی از برخورد منتظری با باند سیدمهدی هاشمی👇
⭕️ سماجت منتظری بر دفاع از سید مهدی هاشمی(برادرِ داماد خود)‼️
🔹آيتالله مهدویکنی درباره واکنش منتظری به افشای باند مهدی هاشمی توسط آیتالله ربانیاملشی و دیگر مسئولان وقت میگوید:
─ «آقای ربانیاملشی که در آن زمان دادستان کل بود و بنده در کمیته بودم و نیز آقای طاهری خرمآبادی که نماینده امام در سپاه بودند، درباره جریانات سید مهدی[هاشمی] شواهدی داشتیم؛ به خصوص آقای ربانی[املشی] که شواهد مکتوب هم داشتند. ما یک روز وقت گرفتیم و در قم خدمت آقای منتظری رفتیم.
🔹ربانی[املشی] بقچهای پر از اسناد به همراه آورده بود. اتاقی را هم خلوت کردیم و گفتیم هیچکس در اتاق نیاید چون ما مطلب سری داریم. حتی به داماد آقای منتظری هم که معمولا در جلسات شرکت میکردند گفته شد که تشریف نیاورند که ما میخواهیم خصوصی صحبت کنیم.
🔹حدود یک ساعت آنجا بودیم. من آنچه را از حدسیات و شواهد داشتم بیان کردم. آقای طاهری و همچنین آقای ربانی[املشی] هم چیزهایی را مطرح کردند؛ ولی اسناد فوق برای آقای منتظری مقبول واقع نشد و میگفتند: اینها برای من حجت نیست. ایشان گفتند: من ایشان (سید مهدی هاشمی، برادر داماد منتظری و قاتل آیتالله شمسآبادی و...) را آدم درستی میدانم، او را فردی سودمند و مفید میشناسم. آقای ربانی[املشی] گفتند: شما این مدارک را مطالعه کنید، ما اینجا میگذاریم. گفتند باشد تا من مطالعه کنم. ولی باز مثل اینکه برای ایشان یقین حاصل نشد.
ا▫️🔹▫️🔹▫️🔹▫️
🔺 بیتردید تاریخ از منتظری در عِداد پیشگامان انقلاب و نظام اسلامی نام خواهد برد. این اما تمامی ماجرا نیست، چه اینکه زندگی او در دو بخشِ تعامل با انقلاب و نظام اسلامی و نیز تقابل وی با آن، قابل بازخوانی است.
⭕️ وی تا زمانی که عملاً درصدر مینشست و اطرافیان وی با دست باز در کشور، به فعالیتهای مورد نظر و علاقه خویش میپرداختند، مدافع جدی و سرسخت آن حتی در بخشهای قضایی و امنیتی بود و آنگاه که نظام و بنیانگذار آن درصدد اصلاح ضعفهای رفتار وی و اطرافیانش برآمدند، راه تقابل در پیش گرفت و تا فرارسیدن مرگ، در همان مسیر گام زد.
🆔 @yade_ayyaam ✔️JOIN
رنجنامه -سید احمد خمینی ().pdf
511.9K
📚 متن PDF | : "رنجنامه" – نوشته: سید احمد خمینی
💠 راجع به جریانات شیخ حسینعلی منتظری و عزل او از سمت قائم مقامی رهبری (6 فروردین 1368)
🆔 @yade_ayyaam
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 کلیپ زیبایی از نمای داخل کعبه!
ا🌿🌸🍀🌼🌾
@yade_ayyaam
💠 برخورد مدرس با سران حکومت رضاخانی !
🔺 دوست و دشمن به شجاعت #شهید_مدرس معترف بودند. رضا شاه، قُلدری بود که قدرتمند، ضعیف، رجال مملکتی ، مردم عوام و … از او حساب میبردند. بیرحمی او زبانزد خاص و عام بود. با این حال مدرس بدون هیچ ترس و واهمهای در برابر او میایستاد.
🔹 مدرس در برخوردهای شخصی، با سران و رجال مملکتی با کم اعتنایی برخورد مینمود. حسین مکی درباره برخورد مدرس با کسانی که به منزل وی میآمدند، چنین مینگارد:
➖ «اشخاص تازه وارد اگر از طبقات پایین بودند، مدرس احترامات بیشتری میکرد و هر قدر از طبقات بالاتر وارد میشدند کمتر تعارفات معمول را مینمود. اگر میخواست به کسی تعارف زیادتری کرده باشد، مثلا شاهزاده نصرتالدوله وارد شده بود و مدرس میخواست به او تعارف کند، میگفت: شاهزاده یک چای برای خودشان بریزند. شاهزاده نصرتالدوله یا رجالی نظیر اینها که این تلطّف را از مدرس میدیدند برخاسته از چای سبز که مخصوص مدرس بود، فنجانی ریخته صرف مینمودند».
🔸 مدرس نسبت به بزرگترین قدرتها آنقدر کم اعتنا بود که یکی از نامزدهای نمایندگی مجلس برای تبلیغات خود، در روزنامه چنین نوشته بود: «در منزل مدرس بودم که او به من چای داد و من خوردم»!
🆔 @yade_ayyaam ✔️JOIN
✅ به کانال "یاد ایام" بپیوندید
💠شخصیت مدرس از دیدگاه مقام آمریکایی
"والاس موری" در اوایل حكومت رضاخان كاردار آمریکا در تهران بود. او پس از ملاقاتی كه در 18 مهر #سال_1303 با #شهید_مدرس، رهبر جناح اقلیت مجلس شورای ملی داشت، گزارشی از این ملاقات را به وزارت امور خارجه کشورش ارسال كرد. در این گزارش آمده است:
" .... حسن مدرس، كه یكی از روحانیون سید و مجتهد شهر میباشد، ظاهری تنومند و چشمانی نافذ دارد كه در نگاه اول توجه همه را به خود جلب میكند. اگر كسی مدرس را در خیابان ببیند، به راحتی او را با یك فقیر اشتباه میگیرد. با اینكه به طور عادی، وی با بالاترین رجال مملكت در خانۀ خود ملاقات میكند، در خانهای محقر زندگی میكند كه تمام وسایل آن بیش از 80 تومان ارزش ندارد. وی از لحاظ سیاسی كاملاً بر تجار بازار مسلط است و تلاشهای بیوقفه رئیسالوزراء (رضا خان) برای پراكنده كردن همراهان او تاكنون بیفایده بوده است. او هرگز به سوءاستفاده از جایگاه خود متهم نشده است. وی سرسختترین دشمنِ چیزی است كه خود او آن را «حكومت كودتا» نامیده است و از زمانی كه سردارسپه بر مَسند ریاستِ وزرا تكیه زده است، رهبری جناح مخالف را بر عهده دارد. وی به عنوان یكی از برجستهترین سخنوران مجلس شناخته میشود و بدون تردید ترسی از كسی ندارد. حتی از شخص قلدری چون رضا خان. در تمام مدتی كه سردارسپه برای رسیدن به قدرت تلاش میكرد، مدرس تنها كسی بود كه در مواضع مختلف به چالش با او برخاست؛ و از این گذشته، او تنها كسی بود كه جرأت میكرد او را تحقیر و استهزا كند..."
🆔 @yade_ayyaam ✔️JOIN
دفا📆 ۱۹ تیرماه ۱۳۶۰ -
سالروز شهادت روحانی مبارز اهل تسنن "ملاعلی جلالی زاده و پسرش" توسط منافقین مسلم جلالی زاده فرزند شهید ملاعلی جلالی زاده، چهارم فروردین ماه ۱۳۳۴ در روستای گلین سنندج به دنیا آمد. علوم دینی را ابتدا نزد پدرش آموخت، پس از آن به روستای آوی هنگ رفت و از محضر ملا حیدر فهیم بهره برد بعد از آن در روستای بالك از فضل ملا باقر بالك برخوردار گشت. در طلب علم به شهرهای سلیمانیه و حلبچه عراق سفر كرد، سال ۱۳۵۰ به ایران بازگشت، در شهر پاوه ضمن تكمیل معلومات دینی اش، به صورت متفرقه در امتحانات آموزش و پرورش شركت كرد و مدرك ششم ابتدایی گرفت. سال ۱۳۵۲ به سنندج آمد و دوره مدرسه علوم دینی را تا سال ۱۳۵۵ به پایان رساند. همزمان در دبیرستان نیز تحصیل میكرد از این روسی سال ۱۳۵۶ موفق شد دیپلم بگیرد همان سال در آزمون ورودی دانشگاه تهران در رشته حقوق قضایی پذیرفته شد. ملا مسلم جلالی زاده همگام با دانشجویان و قشرهای مختلف مردم به مبارزه با حكومت فاسد پهلوی روی آورد. پس از پیروزی انقلاب اسلامی و انقلاب فرهنگی و تعطیلی موقت دانشگاه ها به همراه تعدادی از جوانان كمیته انقلاب اسلامی سنندج را پی ریزی كرد و بدان پیوست، در این زمان ازدواج كرد و صاحب یك پسر شد. در صدا و سیمای مركز كردستان به تفسیر قرآن و ارشاد مسلمانان پرداخت. وقتی گروهك ها و افراد ضد انقلاب در منطقه كردستان دست به آشوب و فتنه گری زدند، ملا مسلم جلالی زاده به مقابله با آنان برخاست و دسیسه آنان را برای ایجاد تفرقه میان مسلمانان و برهم زدن وحدت ملی كم رنگ ساخت. منافقان تحمل سخنان منطقی و مستدل مسلم جلالی زاده و پدرش را نداشتند و نتوانستند آنان را ودار به تسلیم كنند بدین سبب بود كه شب نوزدهم تیر ماه ۱۳۶۰ آن دو را جلو حیاط منزلشان در محله قطار چیان سنندج به شهادت رساندند و این زمانی بود كه آنان پس از برگزاری نماز از مسجد راهی خانه بودند به خانه نرسیدند و به بهشت رفتند. پیكر آنان در بهشت محمدی سنندج مدفون است. خصوصیات اخلاقی و اجتماعی شهید مسلم جلالی زاده روحی جستجوگر و تشنه آگاهی داشت بدین سبب بود كه پیوسته سفر می گزید و میان مدرسه و مسجد و دانشگاه در تكاپو بود. نسبت به دستورهای دینی سخت پایبند بود اعمال و رفتار او الگوی مناسبی برای اطرافیان و آشنایانش بود. دوستانش از مصاحبت با او سیر نمی شدند و در حضور او احساس امن و آرامش می كردند. با مردم و خانواده اش بسیار مهربان بود، حدیث خوشرویی او هنوز هم زبانزد است. نسبت به به پدر و مادرش احترام زیادی قائل بود نامه هایی كه هنگام تحصیل از راه های دور برای خانواده اش فرستاده است و اكنون محفوظ است گواه احترام بسیار او نسبت پدر ومادرش و دوستی اعضای خانواده است. شهید جلالی زاده خود اهل عبادت و راز و نیاز با خداوند بود اما دعای مادر را نزدیك تر به اجابت می دید از این روی از مادرش همیشه میخواست او را دعا كند.
🆔 @yade_ayyaam ✔️JOIN
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
📆 خاطرات دهه شصت
🎥 فیلم | آهنگ انقلابی:
💦 دریا چه مهربان بود
💧 آبی و لبریز از آب
🌈 رفتیم تا رسیدیم
🌿پیروز شد انقلاب
🆔 @yade_ayyaam
لالایی کودکانه - دهه60 ().mp3
4.33M
📆 خاطرات دهه شصت
📢 صوت| آهنگ و شعر خاطرهانگیز "لالایی کودکانه"
🆔 @yade_ayyaam
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
😊 #شوخ_طبعی | #دهه_60
🎥 فیلم | شوخی #منوچهر_نوذری با #عادل_فردوسی_پور
⚽️ تو چقدر شبیه "پِلِه" هستی!! 😂
🆔 @yade_ayyaam
📆 امروز پنجشنبه
☀️ ۲۱ تیر ۱۳۹۷ هجرے شمسے
🌙 ۲۸ شوّال ۱۴۳۹ هجرے قمرے
🎄 ۱۲ ژوئیه ۲۰۱۸ میلادے
☀️ رویدادهای مهم امروز در تقویم خورشیدی:
🔸قیام خونین مسجد گوهرشاد مشهد علیه کشف حجاب (1314ش)
🔹از طرف مردم مشهد تظاهراتی علیه لباس متحدالشکل و کلاه بین المللی صورت گرفت و مردم در مسجد گوهرشاد اجتماع نموده به عمل دولت به شدت اعتراض کردند. (1314ش)
🔹آغاز بنای مسجد اعظم قم به امر آیت اللَّه "بروجردی" (1333ش)
🔸تیم کشتی ایران در مسابقات جهانی کانادا سه مدال طلا یک مدال نقره و یک مدال برنز گرفت. (1349ش)
🔹در جاده مهاباد در اثر تصادف یک اتوبوس با تریلی 31 نفر کشته شدند (1349ش)
🔸عربستان سعودی از سیاست ایران در خلیج فارس تجلیل کرد.(1349ش)
🔹یاسر عرفات به رهبری کل سازمانهای چریکی انتخاب شد (1350ش)
🔸دولت برای مبارزه با کمبود شکر از دولت انگلستان سیصد هزار تن شکر خرید (1352ش)
🔹تولد "سنایی غزنوی" عارف و شاعر بزرگ ایرانی (473ق)
🔹تولد "ویلْبِر رايْتْ" یکی از مخترعان هواپیمای موتوردار (1868م) (ر.ک: 13 اوت)
🔸انفجار هتل "ملک داود" در بیتالمقدس توسط صهیونیست ها (1946م)
🆔 @yade_ayyaam
📆 ۲۱ تیر ۱۳۱۴ -سالروز قیام خونین مردم مشهد- فاجعه مسجد گوهرشاد
❌ طرح ممنوعیت حجاب از سوی رضاخان موجب اعتراضات گسترده شد.
🔹در تهران آیت الله قمی دستگیر شد. در پی بازداشت حاج آقا حسین قمی و برخی از علما و نیز تحصن معترضین به ممنوعیت حجاب در مسجد گوهرشاد، دامنه تنش بالا گرفت.
🔸مردم مشهد به حمایت از متحصنین، اجتماعات برپا کرده و خطبا از جمله شیخ محمدتقی گنابادی معروف به "بهلول" بر علیه ممنوعیت حجاب بانوان، سخنان تندی ایراد نمودند
▪️ رضاخان که کوچکترین اعتراضی را بر نمیتافت، فوراً دستور سرکوب مخالفین را صادر نمود. در پی حکم دیکتاتور، نیروهای نظامی و انتظامی وارد مسجد گوهرشاد شده و مردم را مورد ضرب و شتم قرار داده و عدهای را به خاک و خون کشیدند.
🔴 پس از قتل عام گسترده، مأموران رضاخان، جنازه شهدا را که 1500 نفر حدس زده می شد، جمعآوری کرده و توسط کامیون انتقال دادند.
🆔 @yade_ayyaam
آمار کشتار مسجدگوهرشاد از زبان ارتشبد قرهباغی.mp3
2.09M
📆 ۲۱ تیر ۱۳۱۴ -سالروز قیام خونین مردم مشهد- فاجعه مسجد گوهرشاد
📢 صوت| آمار شهدای #قیام_گوهرشاد از زبان ارتشبد #قره_باغی - ازفرماندهان ارشدارتش شاه
🔹جلسه شورای امنیت ملی-آذرماه1357
🆔 @yade_ayyaam
امام خمینی-رواج تربیت فاسد غربی در بین جوانان و بانوان از سوس رژیم پهلوی.mp3
1.51M
📢 صوت | امام خمینی: رژیم پهلوی تربیتهای فاسد غربی را بین جوان و بانوان ما رواج داد
۲۱تیر۱۳۱۴سالروزقیام مردم مشهد و اعتراض به ممنوعیت حجاب از سوی رضاخان
🆔 @yade_ayyaam ✔️JOIN
22.16M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📆 ۱۹ تیرماه ۱۳۵۹ - سالروز کشف كودتای نافرجام نوژه علیه نظام نوپای اسلامی
🎥 فیلمی از جلسه محاکمه "آیت محققی" از اعضای حلقه اولیه کودتای نوژه
🆔 @yade_ayyaam ✔️JOIN
📆 در گذشت #عباس_امیرانتظام - ۲۱تیرماه ۱۳۹۷
🔹 او سخنگوی #دولت_موقت (مهندس #بازرگان) و سفیر ایران در #سوئد بود که به دنبال کشف اسنادی از #لانه_جاسوسی و مشخص شدن ارتباط وی با #سیا و جاسوسی برای #آمریکا به کشور فراخوانده و در 28 آذر 1358 بازداشت گردید. امیرانتظام پس از محاکمه به جرم جاسوسی برای دشمن به حبس محکوم گردید
🆔 @yade_ayyaam ✔️JOIN
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
هدایت شده از یاد ایّام
لالایی کودکانه - دهه60 ().mp3
4.33M
📆 خاطرات دهه شصت
📢 صوت| آهنگ و شعر خاطرهانگیز "لالایی کودکانه"
🆔 @yade_ayyaam
میثم مطیعی - دعا ندبه.mp3
11.74M
📢 صوت | #دعای_ندبه (صبح جمعه)
🔹با صدای: میثم مطیعی
🆔 @yade_ayyaam
📆 ۲۱ تیر ۱۳۱۴ -سالروز قیام خونین مردم مشهد
💠 روایت کفشدار مسجد گوهرشاد از جنایت رضاخان و کشتار مردم
🔹نحوه انتقال جنازه شهدای فاجعه گوهرشاد
🔸حاج غلامعلی نخلعی، کفشدار مسجد گوهرشاد که فردای حادثه در مسجد حاضر شده و از نزدیک شاهد جنایت عمال رضاخان بود، خاطرات خود از فاجعه مسجد در 21 تیرماه 1314 را این گونه روایت میکند:
🌗نصف شب بود كه صدای تیر و تفنگ بلند شد. صبح كه آمدم دیدم دور تا دور فلكه قشون ایستاده و كسی نمیتواند رفت و آمد كند. من آمدم كه بروم توی مسجد سربازها جلوی مرا گرفتند. یك صاحبمنصبی به آنها گفت: میخواهد برود كثافتكاریهای شما را پاك كند بگذارید برود.
▪️وقتی رفتم به داخل مسجد دیدم كه همهجا خون ریخته است، این طرف و آن طرف پرِ خون بود. چادر زنها، تكهپاره لباسها و كفش و كلاهها بود كه در مسجد ریخته شده بود اما كسی نبود. جلوی كفشكن پر از خون بود.
▫️جنازهها را داشتند میبردند. یك در چوبی بود كه از بس جنازه ریخته بودند رویش و برده بودند پر از خون بود. كمپرسی آوردند و مردهها را بردند در یك گودالی كه كنده بودند ریختند. كسانی كه هنوز جان داشتند ولی آنها را هم در كمپرسی ریختند.
─(منبع: کتاب "قیام گوهرشاد"-مرکز اسناد انقلاب اسلامی)
🆔 @yade_ayyaam ✔️JOIN
✅ به کانال "یاد ایام" بپیوندید