✳️ روزهایی که هزینه های هنگفت تسلیحاتی پولی برای تامین برق درکشور باقی نمی گذاشت!
#خدمات_شاه
#نکته_ها_و_اشاره_ها
✅ خاموشیهای برق
جمعه 22 ژوئیه 1977 [31 تیر 1356] [لندن]
« #سیروس_ غنی» که از تهران آمده، تعریف میکرد: خاموشیهای برق در ایران، #رژیم را به سرگیجه دچار ساخته و سبب نارضایتی فراوانی در بین مردم شده است. تاجائی که دیگر هیچکس وعدههای پشت سرهم رژیم را در مورد اینکه «افزایش مخارج تسلیحاتی اثری در کاستن از فعالیت در بهبود زندگی مردم ندارد» باور نمیکند. هماکنون مردم در ایران به شدت از کمبود روشنایی برق و عدم توانایی در استفاده از تهویه و یخچال در بحبوحۀ گرما عذاب میکشند و احساس میکنند بودجهای که میبایست صرف تأمین رفاه آنها شده باشد به خرید جنگ افزار اختصاص یافته است.1
چهارشنبه 3 اوت 1977 [12 مرداد 1356] تهران
... از #هویدا راجع به مسأله قطع برق سؤال کردم، و او جواب داد: «موقعی که فقط 30 درصد از درآمد کشور در دست دولت قرار دارد و 70 درصد بقیه را در اختیار شرکت نفت و ارتش گذاردهاند، چطور میتوان از دولت انتظار داشت که فقط با 30 درصد از درآمد کشور همه کارها را بدون عیب و نقص انجام دهد؟...» و آنگاه افزود: «... به هر حال خاموشیهای برق مسألهای است که قطعاً تا ماه اکتبر [مهرماه 1356] تمام خواهد شد...»2
پی نوشت ها
1. پرویز راجی ، خدمتگزار تخت طاووس، ترجمه: ح.ا.مهران، انتشارات اطلاعات، چاپ اول: 1364، ص82. گ
آخرین حرفی که #صدام پای چوبۀ دار دربارۀ ایرانیان زد.
#موفق_الربیعی، سیاستمدار و وزیر سابق امنیت ملی عراق، که در مراحل تحقیقات و بازجویی از صدام تا لحظۀ اعدام او حضور داشت در مصاحبه با شبکۀ عراقی «آسیا» تأکید کرد صدام توهم ایران هراسی داشته است.
الربیعی گفت: «وقتی که جلو در مرکزی که قرار بود حکم اعدام در آن اجرا شود صدام را تحویل گرفتم و به اتاق قاضی بردم تا لایحۀ اتهاماتش قرائت شود، صدام تکرار می کرد: مرگ بر ایران... مرگ بر ایرانی های مجوس».
الربیعی تأکید می کند که صدام هنرپیشۀ بسیار خوبی بود و تمام زندگی برایش به مثابۀ یک تئاتر بود که باید در آن نقش بازی می کرد. حتی در آخرین لحظات زندگی هم تظاهر به قوی بودن می کرد طوری که وقتی وارد اتاق اعدام شد و طناب دار را دید گفت: «دکتر، این برای مرد است»!
الربیعی می گوید که صدام تا آخرین لحظات خونسرد بود و قبل از مرگ با خدا راز و نیاز یا طلب مغفرت نکرد؛ چون گفته می شود که او اساسا به عالم غیب ایمان نداشت. حتی در لحظات مرگ شهادتین را فراموش کرده بود و ما به یادش آوردیم که بگوید، که البته آن را فقط تا نیمه گفت. او نتوانست جمله اش را کامل کند؛ زیرا زیر پایش خالی شد.
وی می گوید صدام در جواب این سوال که چرا با جنگ و خون ریزی مانع پیشرفت کشور شده گفت: «من می خواستم اما ایران نگذاشت»!
الربیعی می گوید صدام از اسم ایران هم هراس داشت و حتی اگر دو تا ماهی در تنگ آب به جان یکدیگر می افتادند آن را به ایران مربوط می کرد. او معتقد بود ایرانی ها مجوس و آتش پرست هستند و لحظات قبل از اعدام هم چون می دانست که تصاویر ضبط شده و بعدا برای مردم پخش خواهد شد دائما شعار «مرگ بر ایران» و «مرگ بر ایرانیان مجوس» را سر می داد.
این سیاستمدار عراقی خاطرنشان کرد که روز اعدام صدام، بیشتر مسئولان داخلی و خارجی از بغداد خارج شدند تا در مسئولیت مرگ او شریک نباشند و فقط نوری المالکی مانده بود که ما هم بعد از اجرای اعدام، جسد صدام را با بالگرد به منطقۀ سبز بردیم تا به رؤیت او برسد و بعد هم برای دفن به استان صلاح الدین منتقل شد.
نکته قابل توجه این جاست که الربیعی می گوید: «تا قبل از اعدام صدام ما تحت فشار زیادی بودیم، هم از جانب حکومت های منطقه و هم طرف های بین المللی.
حتی نهادهای مختلف دولت آمریکا در این رابطه دو نظر متفاوت داشتند و حاکمان کشورهای حوزۀ خلیج فارس هم اصرار داشتند این کار صورت نگیرد؛ چون معتقد بودند با این کار مردم منطقه نسبت به حکام خود جسور خواهند شد»
15.46M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴شعرخوانی احمد بابایی برای خوزستان
هموطن گر تر و گر خشک در این قافله ایم
من و تو هر دو ز فرط گله بی حوصله ایم
حاج قاسم که کنون نزد خدا مهمان است
گفت امروز حرم، حرمت خوزستان است
🌴 طلبه پژوهشگر مجاهد دکتر محمدحسین فرج نژاد به همراه همسر و فرزندانش در تصادفی #مشکوک آسمانی شدند.
از کتابش در موضوع صهیونیست حمایت نکردند. ماشینش رو فروخت و خودش هزینه کرد و برای تردد موتور خرید. حالا خودرویی با نهایت سرعت در قم بهشون زده و تمام.
همهی خانواده سوار موتور بودند. 😔
➕در روزگاری که بعضی ها به اسم جبهه انقلاب پول ها به جیب زدند و دفتر و دستک بهم زدند محمدحسین فرج نژاد استاد رسانه و یهودشناسی در نهایت تواضع و سادگی با یک موتور شب و روزش را وقف انقلاب کرده بود.
آن #مرد_بی_قرار در روز عرفه به همراه همسر و فرزندان با همان موتور برای همیشه آرام گرفت...
چه بر ما گذشت در آن سال پر باران، سالی پر از سیل و آب... چه بر ما گذشت که در قحطسالی که همه در کنج عافیت نشسته و از دور میبرند، تو بودی و بر قلب سیاه بیآبی میزدی... چه میشد که بودی و همه را جمع میکردی و مردم پروانهوار دور شمع وجود شما میگشتند و آرام میگرفتند... این روزها که دارند از کاه کوه میسازند، این روزها که دارند بیمدیریتی را به همه چیز مرتبط میکنند کاش بودی و مدیریت میکردی... این گره به دست باز میشد و نیازی به دندان نبود، این گره را باید مردم هنرمندی که از جنس مردم بود، به سادگی باز کند نه اینکه چنانش بپیچانند که با هیچ دندانی هم باز نشود..
خلاصه جایت خالی است تا مردم یکی را در صحنه ببینند و بدانند که همه چیز قابل حل است، همه بدانند که بیآبی ربطی به تشنگی مردم ندارد، خوزستان هم آب دارد، هم مردمی که باید خودشان آب را مدیریت کنند و این وسط جایت حسابی خالی است که همه را دور هم جمع کنی...
#سردار_شهیدحاج_قاسم_سلیمانی :
اینکه در جامعه مدام بگوییم او بی حجاب و این باحجاب است یا اصلاح طلب و اصولگراست، چه کسی میماند؟ اینا همه مردم ما هستند.
🔹 آیا همه بچههای شما متدیناند؟ آیا همه مثل هم هستند؟ نه. اما پدر، همه اینها را جذب میکند و جامعه هم خانواده شماست.
🔹اینکه بگوییم من هستم و بچههای حزب اللهی خودم، اینکه نمیشود حفظ انقلاب.
امام جماعت باید بتواند باحجاب و بیحجاب را با هم جذب کند.
5.29M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #ببینید| گاهی دوستان ما یک حرفی هم نسبت به ما می زنند، خب بزنند!
🔸اگرنیت آنان صالح است، آنها ثواب خود را خواهند برد، به ما هم ضرری نخواهد رسید.
٩٢/٢/٢۴
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📺 #ببینید | ماجرای قرائت #دعای_عرفه برای کشیشهای برزیلی.
▪️ دیدم همینطور اشک از چشمانشان جاری شد…
۸۷/۶/۱۰
⛔️کسی حق ندارد از قاضی طباطبائی استقبال کند!
#1_مرداد_1343
📄 #اسناد_ساواک
بر اساس یک سند ساواک به تاریخ 1 مرداد 1343 «در شهر شایع است قاضی طباطبائی که در تهران تحت نظر میباشد روز جمعه دوم جاری ساعت 8 وارد تبریز خواهد شد. طرفداران وی در نظر دارند پیشوازی مفصلتر از گذشته از مشارالیه به عمل آورند. مقرر فرمایید در این مورد اوامر مقتضی صادر فرمایند»
در ذیل این سند نوشته شده است: «نامبرده احضار و گفته شد ساعت ورودش به تبریز طوری باشد که پیشواز از او غیرممکن باشد؛ ضمنا به ساواک استان آذربایجان شرقی ابلاغ شود مراقبت کامل به عمل آید که هیچگونه پیشوازی به عمل نیاید و اقدامات مرکز نیز به رئیس ساواک در مورد ساعت حرکت و ورود ابلاغ شود»
در ذیل همین سند همچنین نوشته شده است: «خیلی فوری محترما در ساعت 12:30 تلگرافی به تبریز مخابره و جواب داده شد که نامبرده به تبریز حرکت نخواهد نمود. اینک هر طور مقرر میفرمایید مجددا اقدام شود»
📷عکس بالا: شهید قاضی طباطبایی در محضر امام خمینی - اوایل دهه چهل - عکس پایین: اوایل انقلاب
🌷شهید محمدعلی قاضی طباطبایی، اولین شهید محراب که در سال۱۳۵۸توسط گروهک فرقان بشهادت رسید
@yade_ayyam