هدایت شده از یاد ایام
🗓 ۱۹ شهریور ۱۳۵۷- سااروز درگذشت مبارز نستوه، آیتالله سیدمحمود طالقانی
▫️او از چهرههای تأثیرگذار در تحولات فکری نیروهای انقلابی و نیز تحولات سیاسی ایران معاصر است. نشو و نمای این شخصیت پارسا در خانوادهای متدین و تربیت در ظل توجه پدری روحانی از یک سو و مقارن بودن سالهای آغازین زندگی او با مداخلات استعمار در کشور ما و مقاومت گسترده مردمی با این تحمیلات، او را با عمق کینه استکبار و استعمار نسبت به مسلمانان به ویژه ایرانیان آزاده و ایران اسلامی آشنا نمود. از همینرو با عزمی راسخ و کینهای مقدس ضمن فرا گرفتن دانش دینی به افشای اقدامات رژیم وابسته پهلوی و تحرکات استکبار در ایران و کشورهای اسلامی پرداخت.
حضور طالقانی جوان در آذربایجان در اوج تحرکات احزاب سیاسی و اشغالگران شوروی برای تجزیه آذربایجان عزیز از ایران نشان داد که صیانت از تمامیت ایران برای او اصلی لایتغیر است؛ اصلی که در آخرین ماههای عمر او، ابوذر زمان را به کردستان کشاند تا با روشنگری به مردم کردستان عزیز بگوید که مراقب توطئه بیگانگان و عوامل داخلی آنها که قصد لطمه زدن به تمامیت ارضی ایران عزیز را دارند باشند. حضور او در کنفرانس اسلامی و دفاع همیشگی آن مجاهد نستوه از مبارزات ملت فلسطین نشان داد که تلاش برای رفع مصائب و مشکلات مسلمانان برای روحانیت شیعه اصلی خدشهناپذیر است. او راه نابودی سلطه استکبار و استعمار در جهان اسلام را اتحاد مسلمین میدانست از همین رو با تلاشی خستگیناپذیر سعی داشت زمینههای عملی این اتحاد را فراهم سازد، اقدامات او در حمایت از شهید نواب صفوی و دیگر مبارزان نشان داد که طالقانی مرد میدان مبارزه، و جانبداری از ستمستیزان است. صفا، خلوص، مردانگی و یکرنگی طالقانی در کنار سادهزیستی و روحیه انقلابی از او شخصیتی دوستداشتنی و مردمی ساخته بود. از همین رو محضر گرم او محل رجوع اقشار مختلف قرار گرفته و بر وسعت نفوذ معنوی او میافزود.
تلاش آیتالله طالقانی در راه برپایی حکومت اسلامی و اقامه نماز جمعه پس از پیروزی انقلاب نشان داد که ایشان همراه با بنیانگذار جمهوری اسلامی تأسیس نظام را برای جاودانه ماندن انقلاب و تداوم آرمانها ضروری میداند. یاد طالقانی و نام او در پرتو چنین رفتاری در خاطره ملت ایران جاودانه مانده و خواهد ماند. مردم به خوبی خادمین و دلسوزان واقعی خود را میشناسند؛ از همینرو در لحظه وداع با او حماسهای پرشور آفریدند و اکنون نیز پس از سالها نام طالقانی در بین ملت ایران به نیکی برده میشود.
@yade_ayyam
هدایت شده از یاد ایام
💠 آیتالله طالقانی به ملکوت اعلی پیوست
📜 روزنامه اطلاعات - ۱۹ شهریور ۱۳۵۸
@yade_ayyam
هدایت شده از یاد ایام
🗓 ۱۹ شهریور ۱۳۵۸- سااروز درگذشت مبارز نستوه، آیتالله سیدمحمود طالقانی
@yade_ayyam
هدایت شده از یاد ایام
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 پیشبینی حیرت انگیز آیت الله طالقانی از دولت روحانی؛ دقیقا ویژگیها روحانیه 😐
🔹 انسانی زرنگ که با وعدهی آب و نان میآید و وقتی وارد میشود به صغیر و کبیر رحم نمیکند!
⏳ به مناسبت ۱۹ شهریور سالروز درگذشت آیت الله طالقانی
🆔 @yade_ayyam
✅ کانال"یاد ایام"
👇👇👇
خوشا آنان ڪہ زینب یارشان شد
صداقت در عمل گفتارشان شد..
بہ عباس اقتدا ڪردند و رفتند
علمدار حسین ســــردارشان شد
21 شهریور 1395 ساروز عروج شهید مدافع حرم #مرتضی_عطایی
⏳ 21 شهریور 1284 - تولد #علی_امینی
از صاحب منصبان دوره پهلوی که پله های پیشرفت و ترقی را از محکمه بدایت، اداره کل انحصار تریاک، ریاست اداره کل گمرگ، مدیرکل وزارت دارایی، معاونت نخست وزیر در کابینه احمد قوام، ریاست هیات اقتصادی ایران و آمریکا، دبیرکل شورای اقتصاد و ... شروع کرد و در دوره 15نماینده تهران در مجلس شد. در سال 1329 در کابینه رجبعلی منصور وزیر اقتصاد ملی و در سال 1330 وزارت اقتصاد ملی دولت دکتر محمد مصدق را عهده دار بود. وزارت اقتصاد ملی کابینه فضل اله زاهدی و ریاست هیات ایرانی مذاکره کننده در قرارداد کنسرسیوم نفت را برعهده داشت که به گفته وی، مهمترین و جالب ترین وقایع زندگی خود را در دوره مذکور می داند. امینی علاوه بر مناصب فوق، سفیرکبیری در واشنگتن، نماینده لاهیجان در مجلس موسسان، #فراماسون و عضو لژ جویندگان کمال سقراط، عضو حزب رستاخیز و مالک محدوده وسیعی از لشت نشای گیلان بوده است.
او در سال 1340 با حمایت دولت جان اف #کندی در آمریکا به سمت نخست وزیری منصوب شد
✳️او در دی 1240 اعتراف کردکه :
🔴در هیچ جای دنیا مانند ایران افراد محرومی وجود ندارند که همیشه هم کار بکنند و هم محرومیت داشته باشند‼️
بسیجیِ شهید !
همین دو واژه سال هاست
که به داد
انقلاب رسیده است ؛
در اوج فتنه ها و سختی ها...
و بسیجی عشقی در
سینه دارد
که هیچ قدرتی را توان مقابله
با آن نیست
عشقِ به شهادت !
⚪️ @yade_ayyam
✅ کانال: #یاد_ایام
هدایت شده از یاد ایام
شور(حاج محمد جواد فارسی).mp3
2.61M
🔊 #شور
شبای عشق و عاشقیه، شبای روضه
دلا رو با صفا می کنه، صفای روضه
می چکه نم نم اشکمون، برای روضه
جونمونو فدا می کنیم، فدای روضه
دلامونو آتیش میزنه، نوای روضه
دلا رو کربلا می کنه، ندای روضه
نشونیه راه منه، نوای روضه
پیچیده توی قلبامون، صدای روضه
همه دنیارو میدم، برای روضه
زندگی رو ما میذاریم، بپای روضه
همیشه بوده دلامون، گدای روضه
جونمونو فدا میکنیم، فدای روضه
ابا عبدالله الحسین، خدای روضه
حسین، حسین، حسین، حسین . . .
🎤 حاج محمدجواد فارسی
🆔 @yade_ayyam
✅ کانال: "یاد ایام"
⏳ 23 شهریور 1344 مجله #خواندنیها به مدیریت #علی_اصغر_امیرانی بسیاری از مطالب خود را به بیست و پنجمین سالگرد به سلطنت رسیدن #محمد_رضا_پهلوی اختصاص داد .
در حالی که پدر محمد رضا پهلوی یعنی #رضا_شاه دستور سرکوبی و قتل زائرین و متحصنین در #گوهر_شاد را داده بود و خود او نیز از هیچ جنایتی در حق متدینین ، حوزه ها و شهرهای مذهبی دریغ و کوتاهی نکرده بود
خواندنیها عکس روی جلد خود را به زیارت حرم مطهر رضوی توسط شاه اختصاص داده و در یکی از صفحات نیز شعری در این مضمون کار کرد.
...ریاکاری و دو رویی مشخصه بارز خاندان پهلوی بود که این مشخصه به همراه جنایت ها و خیانت های فراوان دیگر زمینه سرنگونی آنان را فراهم ساخت ...
Abass Ghomi.mp3
3.07M
#خاطره_شیخ_عباس_قمی
با صدای شهيد حاج شيخ احمد كافے
امام على (ع)
اِتَّهِمُوا عُقولَكُمْ فَاِنِّهُ مِنَ الثِّقَةِ بِها يَكونُ الْخَطاءُ
عقل خويش را زير سؤال ببريد؛ زيرا از اعتماد به آن، خطاها سرچشمه مى گيرد
﴿غررالحکم ، ح2570﴾
Amal Nik Ensan.mp3
4.8M
#نتیجه_اعمال_نیک_انسان
با صدای شهید حاج شيخ احمد ضيافتے كافے
📄گزارش ضداطلاعات ارتش شاهنشاهی از کمکهای روحانیون نهضت امام خمینی به زلزلهزدگان طبس
🔹بعد از زلزله 25 شهریور 1357 در طبس، درحالی که محمدرضا پهلوی به همراه خانواده سلطنتی برای خوشگذرانی به کیش رفته بود، روحانیون، طلاب و مبارزین مرتبط با نهضت امام خمینی برای تامین مایحتاج زلزلهزدگان و حل مشکلات آنان تلاش میکردند.
🔹گزارشگر ضداطلاعات ارتش در 4 مهر57 نوشت: «در هفته گذشته که منبع، جهت پیدا نمودن بستگان خود که در زلزله طبس جان خود را از دست داده بودند مسافرت مینماید، در شهر مزبور با معرفی خود به کلیه مراجع نظامی مراجعه تقاضای چند سرباز برای کمک مینماید؛ حتی به تیمسار سپهبد صانعی هم مراجعه [میکند] که کمکی به وی داده نمیشود. ناچاراً به یکی از اکیپهای معممین مراجعه و تقاضای استمداد مینماید که بلافاصله 10 نفر معمم با بیل و کلنگ و وسایل لازم در اختیار وی گذاشته میشود که پس از کاوش بسیار موفق به پیدا نمودن اجساد میگردد. ضمن آنکه به علت همین همکاری، معممین منطقه بصورت یک کانون تبلیغ جهت آقای خمینی درآمده است و همه متاسفانه دعاگوی شخص وی میباشند نه دولت.»
💢 اعلامیه روحانیون در شهریور 56 در اعتراض به دروغ پراکنی رژیم پهلوی درباره پیشرفت کشور
🔹در 25 شهریور 1356 روحانیون مبارز در اعتراض به رژیم پهلوی اعلامیه مهمی صادر کردند. در بخشی از این اعلامیه آمده است: « سیستم دیکتاتوری ایران به قدری خشن و وحشتناک است که حتی اربابان بزرگ نیز از فروریختن پایههای آن به وحشت افتاده و خواهان تغییراتی در روش اعمال دیکتاتوری و آزادیهای نیمبند سیاسی گردیدهاند.»
🔹در بخش دیگر با توجه به عقب ماندگی و وضعیت نابسامان کشور تأکید میکند: « هیاهوی رژیم مبنی بر رشد و توسعه ایران و نزدیکی به دروازههای تمدن بزرگ در کشوری که 70 درصد مردم آن هنوز قدرت خواندن و نوشتن ندارند و از نظر بهداشت عمومی در بسیاری از روستاهای ایران از پزشک و دارو اثری دیده نمیشود؛ نشاندهنده درجه عوامفریبی و غارتگری رژیم دستنشانده و سند دیگری بر بیاساس بودن تبلیغات شاه و بلندگوهای رژیم است.»
🔹در پایان با ترغیب مردم به ادامه مبارزه علیرغم فشار و خفقان موجود یادآور میشود: « روحانیون مبارز ایران به منظور درهم شکستن پایههای رژیم دیکتاتوری و برقراری عدالت اجتماعی و آزادی تا سر حد رسیدن به جامعه توحیدی همراه و همگام ملت مسلمان ایران به مبارزه پیگیر و خستگیناپذیر خود ادامه خواهند داد.»
#بریده_جرائد ، #اطلاعات ، 25 شهریور 1340 : از اعدام رهبران سابق ترکیه تا توصیه برای ساخت پناهگاه اتمی در ایران!
⭕️ بدترین سال های سلطنت شاه ؛ روزهایی که از تجاوز خارجی و اشغال کشور برای پهلوی سخت تر بود!
یکشنبه، 25 شهریور 1352
«شرفیابی. به مناسبت سیوسومین سالگرد جلوس شاه تبریک عرض کردم. شاه گفت: "فکرش را بکنید که از آن موقع چه مصائبی را پشت سر گذاشتهایم." من تأیید کردم و خاطرنشان کردم که اوضاع در آخرین جنگ جهانی چقدر دشوار بود، اما شاه این را تکذیب کرد. گفت: "سالهای جنگ واقعا آنقدرها هم مشکل نبود؛ چون ما راهی جز تسلیم محض نداشتیم. خیر، بدترین سالهای سلطنت من وقتی بود که مصدق نخستوزیر شد. #مصدق به هیچ چیز راضی نمیشد و هر روز صبح من با این احساس از خواب بیدار میشدم که امروز آخرین روز سلطنتم است. هر شب با تحمل بیشرمانهترین اهانتها نسبت به خودم در مطبوعات به رختخواب میرفتم."»1
1. #اسدالله_علم ، گفتگوهای من با شاه (خاطرات محرمانه امیر اسدالله علم)، ج 2، تهران، طرح نو، چ اول، بهار 1371، ص 501.
🏛 ایرانیان عهد باستان نخستین مردمی بوده اند که برای ادای احترام و بزرگداشت و سپاسگزاری از سالخوردگان روز مشخصی را در سال تعیین کرده بودند و این روز، ۲۵ شهریور ماه هر سال بود و قدمت آن به سه هزار سال می رسد. روز ۲۵ شهریور "اشیش وانگ Ashish vangh" خوانده می شد که روز رحمت خدا، اخلاقیات و معنویات و روان پاک بود.
ماه شهریور «شهرور shehrevar »تلفظ می شد. پس از انقراض ساسانیان، چون در ایام نوروز هم به دست بوس پیران قوم رفتن رسم بود، این مراسم اختصاص به نوروز یافت و به تدریج روز سالخوردگان (۲۵ شهریور) کمرنگ و در ایران به فراموشی سپرده شد. ولی، کشورهای دیگر و عمدتا از قرن بیستم آن را برای خود احیاء کرده اند که در کشورهای انگلیسی زبان به «سینیور دی» معروف است. نخستین قانون کیفر عمومی ایران عدم توجه فرزندان به والدین سالخورده را جرم شناخته بودند.