eitaa logo
یادروز (مهدی مستقیمی/تاریخ و ادبیات)
87 دنبال‌کننده
23 عکس
3 ویدیو
2 فایل
ارتباط با مدیر @MM_yadrooz
مشاهده در ایتا
دانلود
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
🛑📸 دعای روز نهم ماه مبارک رمضان بسم الله الرحمن الرحیم 🔹اللهمّ اجْعَلْ لی فیهِ نصیباً من رَحْمَتِکَ الواسِعَةِ واهْدِنی فیهِ لِبراهِینِکَ السّاطِعَةِ وخُذْ بناصیتی الى مَرْضاتِکَ الجامِعَةِ بِمَحَبّتِکَ یا أمَلَ المُشْتاقین. 🔹خدایا قرار بده برایم در آن بهره اى از رحمت فراوانـت و راهنمایی ام کن در آن به برهان و راههاى درخشانت و بگیر عنانم به سوى رضایت همه جانبه ات به دوستى خود اى آرزوى مشتاقان.
بسم الله الرحمن الرحیم همراه با قرآن سلام به دوستداران و قاریان قرآن ترجمه آیه ۱۰ سوره فاطر: کسی که عزت می‌خواهد، پس (از خدا بخواهد، چرا که) همه ی عزت فقط از آنِ خداست؛ سخنان پاکیزه فقط به سوی او بالا می‌رود و کار شایسته است که آن را بالا می‌برد و کسانی که نقشه ی بدی‌ها را می‌کشند، برای آنان عذاب شدیدی است و فریب(مکر) آنان، نابود می‌گردد‌. 📗 قرآن کریم، ترجمه محمدعلی رضایی، انتشارات المصطفی. صفحه ۴۳۵.
🛑 دعای ماه رمضان 🔹اللهمّ اجْعلنی فیهِ مِنَ المُتوکّلین علیکَ واجْعلنی فیهِ مِنَ الفائِزینَ لَدَیْکَ واجْعلنی فیهِ مِنَ المُقَرّبینَ الیکَ بإحْسانِکَ یاغایَةَ الطّالِبین. 🔹خدایا قرار بده مرا در این روز از متوکلان به درگاهت و مقرر کن در آن از کامروایان حضرتت و مقرر فرما در آن از مقربان درگاهت به احسانت اى نهایت همت جویندگان.
🛑 دعای روز یازدهم ماه مبارک رمضان 🔹اللّهمّ حَبّبْ الیّ فیهِ الإحْسانَ وكَرّهْ الیّ فیهِ الفُسوقَ والعِصْیانَ وحَرّمْ علیّ فیهِ السّخَطَ والنّیرانَ بِعَوْنِكَ یا غیاثَ المُسْتغیثین. ✨خدایا دوست گردان بمن در این روز نیكى را و نـاپسند بدار در این روز فسق و نافرمانى را و حرام كن بر من در آن خشم و سوزندگى را به یاریت اى دادرس داد خواهان.
🛑 دعای روز دوازدهم ماه مبارک رمضان ✨ اللهمّ زَیّنّی فیهِ بالسّتْرِ والعَفافِ واسْتُرنی فیهِ بِلباسِ القُنوعِ والكَفافِ واحْمِلنی فیهِ على العَدْلِ والإنْصافِ وامِنّی فیهِ من كلِّ ما أخافُ بِعِصْمَتِكَ یا عِصْمَةَ الخائِفین 🔹خدایا زینت ده مرا در آن با پوشش و پاكدامنى و بپوشانم در آن جامه قناعت و خوددارى و وادارم نما در آن بر عدل و انصاف و آسوده‌ام دار در آن از هر چیز كه می‌ترسم به نگاهدارى خودت اى نگه‌دار ترسناكان
🛑 دعای روز نوزدهم ماه مبارک رمضان 🔹أللّهُمَّ وَفِّر فیهِ حَظّی مِن بَرَکاتِهِ ، وَ سَهِّلْ سَبیلی إلى خیْراتِهِ ، وَ لا تَحْرِمْنی قَبُولَ حَسَناتِهِ یا هادِیاً إلى الحَقِّ المُبینِ . ✨خداوندا ! در این روز بهره مرا از برکاتش فراوان گردان و به سوی خیراتش راه مرا سهل و آسان ساز و از حسنات مقبولش مرا محروم مساز، ای هدایت کننده به سوی دین و حق روشن!
🛑 دعای روز بیست و دوم ماه مبارک رمضان ✨اللهمّ افْتَحْ لی فیهِ أبوابَ فَضْلَكَ وأنـْزِل علیّ فیهِ بَرَكاتِكَ وَوَفّقْنی فیهِ لِموجِباتِ مَرْضاتِكَ واسْكِنّی فیهِ بُحْبوحاتِ جَنّاتِكَ یا مُجیبَ دَعْوَةِ المُضْطَرّین. 🔹خدایا بگشا به رویم در این ماه درهاى فضلت و فرود آر برایم در آن بركاتت را و توفیقم ده در آن براى موجبات خوشنودیت و مسكنم ده در آن وسط‌هاى بهشت اى اجابت كننده خواسته‌ها و دعاهاى بیچارگان.
🌙 دعای روز بیست و چهارم ماه مبارک رمضان التماس دعا 🤲 🆔 @resale_ahkam
☑️ نویسنده در این کتاب مکان‌هایی را که در قرآن از آنها نام برده شده و یا هر اسمی را که به گونه‌ای با مکان ارتباط پیدا می‌کند، به ترتیب حروف الفبا در مقالاتی معرفی نموده است. نویسنده در تهیه‌ی این مقالات از منابع تفسیری و تاریخی بهره برده است. ☑️ برای نمونه در صفحه‌ی ۲۲۴ کتاب، جغرافیای جِدار را که در سوره‌ی مبارکه‌ی کهف ضمن داستان حضرت موسی و حضرت خضر علیهما السلام، به آن اشاره شده، توضیح می‌ دهد و در پایان مقاله‌ی خود تحت عنوان حاصل تحقیق می‌نویسد: ☑️ نتیجه‌ای که از این پژوهش به دست می‌آید این است که ملاقات حضرت موسی علیه السلام و همراهش با حضرت خضر علیه السلام، به احتمال قوی در شهر ناصره بوده و دیوار شکسته می‌بایست در همین شهر بوده باشد. ☑️ سپس در مقاله‌ی دیگری جغرافیای ناصره را ذیل عنوان: قریه در سوره‌ی کهف در صفحه‌ی ۴۱۲ کتاب خود بیان نموده است.
بسم الله الرحمن الرحیم همراه با قرآن سلام به دوستداران و قاریان قرآن ☑️ ترجمه آیات ۱۳ و ۱۴ سوره مبارکه احقاف محققاً کسانی که گفتند پروردگار ما خداست و استقامت کردند نه بیمی بر آنهاست و نه غمگین می‌شوند. آنها اهل بهشتند و برای همیشه در آن ماندگارند، [این] پاداشی است به خاطر آنچه انجام می‌دادند. 📗 تفسیر یک جلدی مبین، ابوالفضل بهرام‌پور، انتشارات نسیم حیات، صفحه ۵۰۳.
📗 امام صادق علیه السلام فرمودند: شیوایی سخن در سه چیز نهفته است: نزدیک شدن به معنی مورد نظر، دور شدن از سخنان اضافی، و فهماندن مطالب زیاد با کلمات کم. 📘 تحف العقول، ترجمه صادق حسن‌زاده انتشارات آل علی، صفحات ۵۷۰ و ۵۷۱.
☑️ عصر صادق (علیه السلام): امامت و پیشوایی امام صادق علیه السلام، به لحاظ زمانی، در دو مقطع متفاوت اواخر عصر اموی و اوایل عصر عباسی قرار داشت. هر دو حکومت در برخورد با پیشوایان شیعه روشی خشن و سختگیرانه داشتند و با امامان معصوم علیهم السلام به دشمنی می‌پرداختند. سیره امام صادق علیه السلام در برخورد با هر دو حکومت ترکیبی از قدرت و حکمت بود. امام در مقابله با ستمکاری، فساد و فریبکاری هر دو حکومت موضعی قاطعانه داشتند و در عین حال با توجه به شرایط کلی جامعه که امکان مبارزه رودر رو با حکومت جائر را به وی نمی‌داد، در کمال درایت و حکمت به تبیین آموزه‌های شیعه پرداختند و در عصر ایشان بیشترین مطالب در این زمینه عرضه شد و بیشترین شاگردها پرورش یافتند. این در حالی بود که امام صادق علیه السلام، نیز همچون پدران بزرگوار خود، از خشم و آزار فرمانروایان ستمکار در امان نبودند و سرانجام نیز به دستور منصور دوانیقی دومین خلیفه عباسی مسموم شدند و به شهادت رسیدند. 📗 برای آشنایی با زندگانی و سیره امام صادق علیه السلام نگاه کنید به: سیره پیشوایان، مهدی پیشوایی انتشارات موسسه امام صادق فصل امام جعفر صادق علیه السلام؛ نیز: حیات فکری سیاسی امامان شیعه علیهم السلام، رسول جعفریان، انتشارات علم، فصل امام صادق علیه السلام.
بسم الله الرحمن الرحیم همراه با قرآن سلام به دوستداران و قاریان قرآن ☑️ ترجمه آیه‌ی ۵۵ سوره‌ی مبارکه‌ی ذاریات و اندرز ده که اندرز، مؤمنان را سود می‌بخشد. 📗 تفسیر یک جلدی مبین، ابوالفضل بهرام‌پور، انتشارات نسیم حیات، صفحه ۵۲۳.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
بسم الله الرحمن الرحیم همراه با قرآن سلام به دوستداران و قاریان قرآن ☑️ ترجمه‌ی آیه ۲۳ سوره احزاب: از مومنان مردانی هستند که به آنچه با خدا عهد بستند صادقانه وفا کردند، پس برخی از آنها پیمان خود را به انجام رساندند [و شهید شدند] و برخی شان در [همین] انتظارند و هرگز پیمان خود را تغییر ندادند. 📗 تفسیر یک جلدی مبین، ابوالفضل بهرام‌پور، انتشارات نسیم حیات، صفحه ۴۲۱.
☑️ نگاهی به عوامل پیدایش و شکوفایی فرهنگ و تمدن اسلامی در قرون نخستین هجری: الف) عوامل درونی جامعه اسلامی: ۱- قرآن و حدیث ۲ - فرهنگ‌سازان(شخصیت‌ها) که در راس آنها پیامبر بزرگوار اسلام صلی الله علیه و آله و ائمه اطهار علیهم السلام قرار دارند و سپس شاگردان آنان و به دنبال آن همه‌ی فرهیختگانی که از این مکتب درس آموختند و در جامعه اسلامی آن را رواج دادند. ۳ - نهضت ترجمه که از قرن دوم هجری آغاز شد و در قرن سوم و چهارم به اوج خود رسید و سپس به تدریج افول کرد. ب) عوامل بیرونی: نقش تمدن‌های پیش از اسلام شامل: ۱ تمدن هند ۲ تمدن ایران ۳ تمدن یونان ۴ تمدن مصر ۵ تمدن سریانی ۶ تمدن یمنی ☑️ برای توضیحات و آگاهی بیشتر نگاه کنید به: ۱- تاریخ فرهنگ و تمدن اسلامی، محمدرضا کاشفی، انتشارات المصطفی ۲- تاریخ فرهنگ و تمدن اسلامی، فاطمه جان احمدی، نشر معارف ۳ - فرهنگ و تمدن اسلامی، علی اکبر ولایتی، نشر معارف.
بسم الله الرحمن الرحیم همراه با قرآن سلام به دوستداران و قاریان قرآن ☑️ ترجمه‌ی آیات ۲۰۸ و ۲۰۹ سوره بقره: ای کسانی که ایمان دارید همگی به طاعت خدا درآیید گام‌های شیطان را دنبال نکنید که او برای شما دشمنی آشکار است. و اگر پس از روشنگری‌هایی که به سوی شما آمد، کجروی کنید، بدانید که خدا شکست ناپذیر و حکیم است. 📗 تفسیر یک جلدی مبین، ابوالفضل بهرام‌پور، انتشارات نسیم حیات، صفحه ۳۲.
هدیه‌ی غدیر؛ 📘 عبرت از تاریخ در کلام مولا امیرالمومنین علیه‌السلام: ☑️ اخبار گذشتگان را بر نفس خود عرضه بدار و آنچه بر سرشان آمده است، یادآور شو؛ در دیار و آثار ویران رفتگان سیر کن که آنها چه کردند؛ از کجا حرکت کردند و در کجا فرود آمدند. خواهی دید که آنها از جمع دوستان جدا شدند و به دیار غربت سفر کردند؛ گویی زمانی نمی‌گذرد که تو هم یکی از آن آنان می‌شوی. 📗 نهج البلاغه، ترجمه ابوالفضل بهرام‌پور، نشر آوای قرآن، نامه‌ی ۳۱، صفحه‌ی ۵۶۰.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِی جَعَلَنَا مِنَ الْمُتَمَسِّکِینَ بِوِلاَیَهِ أَمِیرِ الْمُؤْمِنِینَ عَلَیْهِ السَّلاَمُ 💖💫💖💫💖💫💖💫💖