«کُلُّ یَومٍ عَاشُورَا وَ کُلُّ أرضٍ کَربَلَا.»
هر روز، روز عاشوراست و هر سرزمینی، کربلاست.
این عبارت هرچند حدیث و روایتی منقول از اهلبیت علیهمالسّلام نیست، امّا بسیار پرمغز و با معناست.
هرچند کربلا با هر مکانی، متفاوت است و هیچ زمانی، قابل مقایسه با روز عاشورا نیست؛ اما اگر به درسهای «کربلا» و روز «عاشورا» توجه کنیم، میبینیم که در هر دوران و روزگاری، عدّهای پیرو امام [زمان] خود هستند، عدّهای او را تنها میگذارند و برخی نیز بیطرف و یا نظارهگر مقابلۀ حق و باطل میباشند.
از آنجا که انسان دائماً در حال انتخاب کردن است و بر سر دوراهی خوب و بد قرار دارد، هر روز شاهد تقابل حق و باطل هستیم و هر روز میتواند «عاشورا» و هر لحظه «کربلا» باشد.
پس هر زمان و مکانی، صحنۀ امتحان سخت الهی است و انتخابهایمان، عاقبت ما را مشخص میکند؛ بنابراین اگه پیرو حق باشیم، «حسینی» بوده و اگر پیرو باطل باشیم، «یزیدی» خواهیم بود.
#یاحسین
به ما بپیوندید
👇👇👇👇👇
لینک ما در ایتا:
http://eitaa.com/yaghoubali_asadi
🏴 کلام حسینی 🏴
«لَقَدْ خَابَ مَنْ رَضِىَ دُونَكَ بَدَلاً»
«هركس به غير تو دل ببندد، زيان كرده است»
«خَسِرَتْ صَفْقَةُ عَبْدٍ لَمْ تَجْعَلْ لَهُ مِنْ حُبّكَ نَصِيباً».
«پروردگارا! كسى كه از محبّت خود بهرهمندش نكردى، زيان كرده است».
(بحار الانوار، ج ۹۵ ص ۲۲۶ ح۳ )
به ما بپیوندید
👇👇👇👇👇
لینک ما در ایتا:
http://eitaa.com/yaghoubali_asadi
🏴🏴🏴🏴🏴🏴
بسمه تعالی
حدیث روز
سالروز شهادت حضرت امام سجاد(ع) تسلیت و تعزیت باد
امام سجاد علیهالسلام:
عَجِبْتُ لِمَنْ یَحْتَمی مِنَ الطَّعامِ لِمَضَرَّتِهِ وَ لایَحْتَمی مِنَ الذَّنْبِ لِمَعَرَّتَهِ
در شگفتم از کسی که از غذا میپرهیزد تـا گـرفـتـار زیـان آن نشـود؛ ولی از گـناه پـرهـیز نمیکـند تا گرفتار ننگ و عار آن نگردد.
📚 کشف الغمه: ج ۲، ص ۱۰۷
به ما بپیوندید
👇👇👇👇👇
لینک ما در ایتا:
🆔http://eitaa.com/yaghoubali_asadi
آموزه های رفتاری امام سجاد (علیه السلام) در بیان آیت الله العظمی جوادی آملی
◀️ امام سجاد(ع) و دستیابی به حكمت عبادات
سخنان امام سجاد (سلام اللهعلیه) كه بر منبر شام ایراد فرمود، نشان می دهد كه حضرات معصومین (علیهمالسلام) به #حكمت_عبادات رسیده اند. در بخش هایی از سخنان آن حضرت آمده است: «أنا بن مكّة ومنی، أنا بن زمزم وصفا» من فرزند مكه و منا هستم؛ یعنی آن عبادتی كه باید در مكه و منا انجام بگیرد من به آن رسیده ام و آن عبادت مرا به اینجا رساند، نه اینكه من فرزند سرزمین مكه و منا هستم. آنان كه در منا زندگی می كنند و اهل آن سرزمین اند فرزند منا نیستند؛ آنكه قربانی می دهد تا دین زنده و محفوظ بماند او فرزند مناست.
با اینكه در این مسافرت حسین بن علی(سلام اللهعلیه) از مكّه برگشت و دیگر به مشعر و منا و عرفات نرفت و در منی قربانی نكرد، قبل از روز دهم ذی الحجه حضرت از مكّه به طرف كوفه حركت كردند، امام سجاد (علیه السلام) هم به منا نرفت و قربانی نكرد، با این وجود فرمود: من فرزند مكه و منا هستم.
🔹 آن كسی كه حاضر است بهترین شهدا را نثار و ایثار كند تا دین خدا محفوظ بماند، او به حقیقتِ قربانی رسیده است؛ او فرزند مناست گرچه منا نرفته باشد...
🔹 معظم له در قلمی زیبا به کلام گهربارزینت عبادت کنند گان در رابطه با حقوق قلب و چشم در راستای بینش واقعی حقایق الهی پرداخته و مرقوم داشتند: پوشاندن چشم از نگاه حرام و نگریستن به آنچه را كه خدا امر فرموده، از حقوق چشم به شمار می آید.چشم را پیامبرِ دلْ نامیدند كه فرمان او می برد و هرگونه نگاه بیجا، ظلم و تعدی در حق اوست و آن را تیر زهرآگین از تیرهای شیطان دانسته اند كه با نگاه حرام، تیرِ آن به جان انسان اصابت می كند.
🔹 خداوند چشم را در انسان قرارداد تا حقایق هستی را مشاهده نموده و به عظمت خالق پی برد؛ نه اینكه هر چه در مقابلش افتاد بنگرد و دل را تحریك كند. بسیاری از اضطراباتِ قلب به واسطه نگاه های آلوده و حرام است. زمانی كه نگاه پاك باشد دل روشن می شود، ولی زمانی كه چشم آلوده به گناه شد، لغزش دل بر صاحبش آشكار می گردد و زمانی كه #حق_بصر ادا شود، شخص اهل بصیرت می شود و حق آن را امام سجاد(علیهالسلام) در راستای آیه كریمه سوره نور تفسیر میفرماید كه :«حق البصرِ اَنْ تغضَّه عما لا یحلُّ لك و تعتبر بالنظر به»؛ حق بینایی آن است كه آن را بپوشانی از آنچه دیدن آن حرام است و با دیده عبرت انگیز به حوادث بنگری.
#یاسیدالساجدین
به ما بپیوندید
👇👇👇👇👇
لینک ما در ایتا:
🆔http://eitaa.com/yaghoubali_asadi
آیةاللّهالعظمى صافی گلپایگانی رحمه الله علیه
🔸یکی از معجزات حضرت امام سجاد علیه آلاف التحیة و الثناء، کتاب گرانسنگ و بی نظیر صحیفه سجادیه است؛ کتابی است که عقول بشریّت چهارده قرن است در درک و فهم واقعی آن عاجز و ناتوان هستند؛ کتابی که مشحون از مطالب توحیدی و حقایق معرفتی و موضوعات اخلاقی و مکارم عالی انسانی است و راه سخنگفتن با خالق جهان و اظهار بندگی و خضوع و خشوع در درگاه ربوبی را به انسانها نشان میدهد و در عین حال که انسان را در مقابل آفرینش هستی و آفریدگار این جهان لایتناهی، بسیار کوچک و حقیر نشان میدهد، افق فکر و اندیشه آدمی را به بالاترین مراتب کمال و رشد و ترقّی میرساند.
#یاسیدالساجدین
به ما بپیوندید
👇👇👇👇👇
لینک ما در ایتا:
🆔http://eitaa.com/yaghoubali_asadi
🏴 کلام حسینی 🏴
«لاَ تَقُولُوا بِاَلْسِنَتِكُمْ مَا يَنْقُصُ عَنْ قَدْرِكُمْ»
امام حسين (ع) فرمود:
«چيزى كه از ارزشتان بكاهد، بر زبان جارى نكنيد».
(جلاء العيون، ج ۲ ص۲۰۵ )
بقول سعدی:
تا مرد سخن نگفته باشد
عیب و هنرش نهفته باشد
هر پیسه گمان مبر نَهالی
باشد که پلنگ خفته باشد
به ما بپیوندید
👇👇👇👇👇
لینک ما در ایتا:
http://eitaa.com/yaghoubali_asadi
💠وقایع روز سیزدهم محرم سال 61 ق؛💠
♻️ الف) ایراد خطبه ها در کوفه؛
✍ هنگام ورود کاروان اسرا به کوفه حضرت زینب(س) و فاطمه صغری دختر امام حسین(ع) و ام کلثوم دختر امام علی(ع) و امام سجاد(ع) هر کدام با خطبه های پر هیمنه، دست به افشاگری علیه بنی امیه زدند.
✅مجموع این خطبه های آتشین که مشتمل بر بیان یک سلسله حقایق تاریخی است، لرزه بر اندام جنايتكاران بنى اميّه افكند و پايه هاى كاخ حكومت غاصبانه آنها را متزلزل ساخت و بذرهاى انقلاب را بر ضد اين حكومت جبار و جائر در قلوب مردم كوفه و شام پاشيد.(1)
♻️ ب) اسرا اهل بیت (علیهم السلام) در مجلس ابن زیاد؛
✍ پس از آنکه اسرا و سرهای مقدس را در کوفه گردانیدند، ابن زياد سرمست از غرور پيروزى و براى قدرت نمايى، در كاخ خود نشست و اجازه ورود همگانى داد. سپس دستور داد، سر امام حسين (ع) را آورده و در برابرش قرار دهند و آنگاه فرمان داد كه زنان حريم حسينى و كودكانش را وارد كنند. در اینجا ابن زیاد به سر مقدس آن حضرت جسارت نمود که با پاسخ کوبنده حضرت زینب(س) و امام سجاد(ع) مواجه شد(2)
1⃣ پاسخ کوبندۀ شیرزن کربلا حضرت زینب کبری (س) به ابن زیاد:
🌺 حضرت زينب(س) در مجلس ابن زياد در پاسخ به آن مرد سفّاك بى رحم و خطرناك، با يك دنيا شجاعت فرمود: «ما رَأَيْتُ إِلّا جَميلًا؛ جز خوبى (و شجاعت و عظمت) در كربلا نديدم». «هؤُلاءِ قَوْمٌ كَتَبَ اللَّهُ عَلَيْهِمُ الْقَتْلَ، فَبَرزُوا إلى مَضَاجِعِهِمْ ...؛ آنها گروهى بودند كه شهادت در سرنوشت شان رقم زده شده بود و به آرامگاه ابدى خود شتافتند و به زودى در دادگاه عدل الهى در برابر آنها ظاهر خواهى شد».(3)
عبيداللَّه بن زياد با شنيدن اين سخنان خشمگين شد و درماندگى خود را احساس كرد(4)
2⃣ جواب دندان شکن امام سجاد(ع)به ابن زیاد:
🌷 امام سجّاد(س) وقتى وارد مجلس ابن زياد شد، بين امام(ع) و او گفتگوى شديدى رخ داد به طورى كه ابن زياد دستور داد گردن امام (ع) را بزنند. زينب (س) شجاعانه جلوى آنها را گرفت، بعد امام (ع) خطاب به ابن زياد فرمود: آيا مرا به مرگ تهديد مى كنى؟«اما عَلِمْتَ أَنَّ القَتْلَ لَنا عادَةٌ وَكَرامَتنا مِنَ اللَّهِ الشَّهادةُ؛ آيا ندانسته اى كه كشته شدن يك كار عادى و معمولى براى ماست، و كرامت و افتخار ما از جانب خدا، شهادت است».(5)
👹ابن زياد كه پس از این گفت و گوها، كاملًا شكست خورده بود، دستور داد اهل بیت (علیهم السلام) را با غل و زنجیر وارد زندان کوفه کردند.(6)
----------------------------
پی نوشت:
(1) زهرا برترین بانوی جهان، ص142
(2) عاشورا ريشه ها، انگيزه ها، رويدادها، پيامدها، ص576
(3) همان، ص 577
(4) بحارالانوار؛ ج45، ص116
(5 و 6) گفتار معصومين(علیهم السلام) ؛ ج 2 ؛ ص176و 579
👈 به ما ملحق شوید
👇👇👇👇👇
لینک ما در ایتا:
http://eitaa.com/yaghoubali_asadi
🏴 کلام حسینی 🏴
«لَوْلاَ ثَلاَثَةٌ مَا وَضَعَ ابْنُ آدَمَ رَأسَهُ لِشَىْءٍ اَلْفَقْرُ وَ الْمَرَضُ وَ الْمَوتُ»
«اگر سه چيز نبود، آدمى سرش را در برابر هيچ چيز فرود نمى آورد؛ تنگدستى، بيمارى و مرگ».
(نزهة الناظر و تنبيه الخاطر، ص ۸۵ ح۴ )
به ما بپیوندید
👇👇👇👇👇
لینک ما در ایتا:
🆔http://eitaa.com/yaghoubali_asadi
🏴🏴🏴🏴🏴🏴
پاداش اندوه و گریه در روز عاشورا
🔻امام رضا علیهالسلام:
مَن کانَ عاشورا یَوم مُصیبَته و بُکائه جَعَلَ اللهُ عَزَّوَجَلَّ یَومَ القیامَة، یَومَ فَرَحه وَ سُروره
❇️ هر کس که عاشورا، روز مصیبت و اندوه و گریهاش باشد، خداوند روز قیامت را برای او روز شادی و سرور قرار میدهد.
📚 بحارالأنوار، ج ۴۴، ص ۲۸۴
به ما بپیوندید
👇👇👇👇👇
لینک ما در ایتا:
http://eitaa.com/yaghoubali_asadi
📜حکم قمه زدن از نظر مراجع تقلید
🔹آیت الله حسینی خامنهای: قمه زنی سابقهاى در عصر ائمه علیهم السلام و زمانهاى بعد از آن ندارد و تأییدى هم از معصوم «علیه السلام» در مورد آن نرسیده است، در زمان حاضر موجب وهن و بدنام شدن مذهب میشود.
🔹آیت الله مکارم شیرازی: قمه زنی قطعا حرام است و باید از انجام اعمالی که موجب وهن مذهب و یا آسیب به بدن می شود اجتناب کرد.
🔹آیت الله سیستانی:باید از کارهایی که عزاداری را خدشه دار میکند اجتناب شود.
🔹آیت الله جوادی آملی: چیزی که مایه وهن اسلام و مایه هتک حرمت عزادارای است جایز نیست.
🔹آیت الله فاضل لنکرانی: لازم است، شیعیان علاقهمند به مكتب امام حسین علیه السلام از آن خودداری نمایند.
🔹آیت الله نوری همدانی: عزاداران به جای اینکه قمه را بر فرق خود بکوبند در فکر آن باشند قمه را بر سر دشمنان اسلام بکوبند.
🔹آیتالله سبحانی تبریزی: عزاداری حضرت سیدالشهداء پشتوانهی بقای اسلام و تثبیت تشیع است و از این جهت از هر نوع ابزار و ادوات که مایهی خونریزی میشود، خودداری کنید.
🔹آیت الله بهجت(ره): ازهرعملی كه باعث وهن به تشیع می شود باید پرهیز نمود.
به ما بپیوندید
👇👇👇👇👇
لینک ما در ایتا:
http://eitaa.com/yaghoubali_asadi