چرا مشکلات اقتصادی کشور حل نمیشود؟
در ابتدا باید گفت که اقتصاد جنبهها و بخشهای گوناگونی دارد و مشکلات در حوزههای مختلف مانند تولید، توزیع، کشاورزی، دیپلماسی اقتصادی، تورم و مشکلات معیشتی و ... هر کدام مسائل و پاسخهای خاص خود را دارند .
اما در یک رویکرد کلان، نباید عملکرد نظام در حوزه حل مشکلات اقتصادی را به صورت صفر و صدی دید. در بسیاری از حوزهها، به جرات میتوان ادعا کرد که نظام در حل مشکلات مردم موفق عمل کرده اما چون حل شده است دیگر دیده نمیشود.
مثلا مشکل تأمین ارز و واردات واکسن کرونا، قطعی گسترده برق در برخی از فصول تابستان زمان دولت گذشته، بیمه سلامت اقشار ضعیف، کسری بودجه، تأمین کالاهای اساسی، فروش نفت و دهها مورد دیگر رفع شده است و نمیتوان گفت که مشکلات اقتصادی حل نمیشود.
نکته دوم اینکه اهتمام به حل واقعی مشکلات اقتصادی مردم از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. مثلا در مهرماه که به دلیل شیوع زود هنگام آنفلوآنزا، کشور با کمبود آنتیبیوتیک مواجه شد بلافاصله برای رفع مشکل اقدام نمود و ضمن واردات این دارو، تولید آن در کشور ظرف مدت یک ماه 4 برابر شد و به لطف الهی مشکل حل شد. یعنی در ذهن دولتمردان و سایر مسئولان کشور اراده حل مشکلات وجود دارد.
به نظر میرسد منظور اصلی از این سئوال، حل نشدن برخی از مشکلات معیشتی مردم است که دلیل عمده آن نیز مشکل تورم است. حل این مشکل نیازمند اصلاحات ساختاری است. برای رفع این مشکل باید در گام اول بودجه کشور اصلاح شود تا از محل کسری بودجه، تورمی به جامعه تحمیل نشود و در گام بعدی تولید رونق بگیرد تا در کنار حل مشکل بودجه، مشکل بیکاری نیز مرتفع شود.
در این راستا، عملکرد دولت سیزدهم در برخی حوزهها مثبت بوده و در برخی دیگر تغییر چندانی نداشته است. مسئولین با افزایش درآمدهای ترانزیتی بخشی از مشکل کمبود درآمدهای دولت را حل کردهاند که اثر کاهشی بر تورم دارد. مالیات بر تولید را در سال جاری 5 درصد و در بودجه سال 1402 نیز 7 درصد کاهش دادهاند.
عدم استقراض از بانک مرکزی برای کنترل تورم نیز در این راستا مؤثر بوده است ولیکن در برخی حوزهها مانند نظارت بر بازار، کنترل قیمت مسکن و اجارهبها که سهم بالایی در هزینه خانوارها دارد، اصلاح نظام توزیع، جلوگیری از خلق پول و شبه پول در بانکها و ... به اهداف مورد انتظار نرسیده است که باید به نوبه خود هم مورد نقد واقع شود و هم بر سرعت روند اصلاح موانع و مطالبه این کار افزوده شود.
دلیل دیگر کندی حل مشکلات اقتصادی، ماهیت و ساختار اقتصاد ایران است، اقتصاد ایران از گذشته گرفتار مشکلات مزمن ساختاری با رویکرد اقتصاد لیبرالیو سرمایهداری است و زمانی به سمت اصلاح این مشکلات حرکت خواهد کرد که انقلابی در این ساختارها به وجود آید.
از جمله این مشکلات در اقتصاد ایران این است که اقتصاد کشور ما به معنی واقعی کلمه مردمپایه نیست. اگرچه بخش خصوصی، بخش تعاونی و بخش مردمی به منزله ظرفیتهای لازم و مناسب در طراحی اقتصاد کشور آمده است، اما به طرز مطلوبی فعال نشده و نتوانستهاند نقش خودشان را پیدا کنند.
از دیگر ضعفهای ساختاری اقتصاد ما دانش بنیان نبودن آن در اکثر حوزههاست؛ ساختارهای معیوب دیگر مانند نظام معیوب مالیاتی، گمرکی، بانکی، بهرهوری، بودجهریزی یارانهها و توزیع نیز نقش قابلملاحظهای در کندی روند حل مشکلات اقتصادی ایران دارند.
┈┈••✾•🌿🌺ح•✾••┈┈
#پاسخ_به_شبهه
#محتوای_خوب
برای دریافت آخرین محتوا ومطالب مفیدبر روی لینک زیر کلیک نمایید👇
🆔@mohtavakhob
💢دوراهی ذلت بار مکرون
🔸بنابر آمار رسمی بیش از ۹۶۰ هزار و بنابر آمار غیررسمی بالغ بر سه میلیون نفر در شهرهای مختلف فرانسه در روز یکشنبه راهپیمایی کردهاند.
🔹حضور پرُرنگ دانشآموزان و دانشجویان در تظاهرات اخیر به وضوح نشان از پیوند بازنشستگان و جوانان مقابل سیاستهای تحمیلی و ریاضتی مکرون دارد.
🔸مکرون اکنون بین یک دوراهی خودساخته قرار گرفته؛ اصرار بر اصلاحات اقتصادی فرانسه را به انبار باروت در اروپا تبدیل میکند و عقبنشینی به معنای از بین رفتن تنها شاخصه دولت اوست.
🔹مکرون در این دو راهی، سرنوشتی به نام «پیروزی» یا «مدیریت بحران» ندارد، بلکه او صرفا میتواند ماهیت و شکل شکست اقتصادی یا سیاسی خود را تعیین کند!
#ثامن
#ثامن_یزد
-1459151104_-572875341.pdf
46.19M
#فوری
#منتشر_شد
📔 فایل کتاب "کارنامه منتشرنشده"
🔹 آیا اگر پهلوی هم بود، دستاوردهای کنونی برای ایران رقم می خورد؟
🔹در کدام شاخصه ها پیش آمده ایم اما با وضعیت مطلوب فاصله داریم؟
🔸مقایسه ایران دوره پهلوی با کشورهای جهان عرب و خاورمیانه
🔸 ارزیابی کارآمدی دفاعی امنیتی ایران اسلامی از زاویه ای کاملا متفاوت
🔹 بررسی مقایسه ای وضعیت رفاه جامعه ایرانی مبتنی بر شاخصه های معیشتی
🔸 شدت تحریم ها علیه ایران در مقایسه با سایر کشورها
🔹 ارزیابی جامع وضعیت علمی ایران به تفکیک رشته های تخصصی
#معرفی_کتاب
#جمهوری_اسلامی
#پهلوی
#دستاوردهای_انقلاب_اسلامی
#محتوای_خوب
برای دریافت آخرین محتوا ومطالب مفیدبر روی لینک زیر کلیک نمایید👇
🆔@mohtavakhob
7.82M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
5.36M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✔️دستگیری شبکه پشتیبان حادثه شاهچراغ از ۹ عملیات تروریستی مشابه جلوگیری کرد
🔺خیراندیش، یکی از مدیران معاونت ضد تروریسم وزارت اطلاعات:
🔹بعد از حادثه تروریستی حرم شاهچراغ (ع) در شیراز بلافاصله ۴۲ نفر از اعضای شبکهای که این حادثه را پشتیبانی می کردند شناسایی و دستگیر شدند.
🔹از سال۹۳ که داعش علیه ما طراحی و اقدام مستقیم را شروع کرد تا به امروز حدود ۲۰۰ عملیات بمب گذاری قطعی در کشور خنثی شده است.
#ثامن
#ثامن_یزد
🇮🇷
📝 رئیس انجمن دوستی ایران و چین: غرب از سفر رئیسی به چین نگران است
❄️🌹❄️
🔻علاءالدین بروجردی، رئیس انجمن دوستی ایران و چین گفت: چین به سرعت در حال تبدیل شدن به قدرت اقتصادی دنیاست.
🔸غرب از سفر رئیسی به چین نگران است و میترسد که پکن فرصتهای از دست رفته آنان را پُر کند.
🔺وی افزود: روابط چین با ایران همواره سیر صعودی داشته و نقطه منفی در روابط دو کشور نیست. در چند ماه اخیر چند هیات برای اجرایی شدن سند ۲۵ ساله سفرهایی را انجام دادند. مانعی برای اجرای سند همکاری نیست.
#ثامن
#ثامن_یزد
9.01M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 عصبانیت شهرام همایون از خفت و خواری ربع پهلوی در دیدار با رهبران کشورهای غربی؛ خاک بر سر ما با این رهبران سیاسی؛ برگشتهایم به دوران قاجار!
❄️🌹❄️
🔻واکنش «شهرام همایون» به دیدار لیدرهای اپوزیسیون از جمله ربع پهلوی با رهبران کشورهای غربی و التماس از آنها برای جلب حمایت:
🔹در سال ۵۷ آیا کسی از اطرافیان (امام) خمینی را دیدید که التماس رهبران غربی را بکند؟ قدرت در کاخ سفید و کاخ الیزه نیست، این کارها افتخار شده.
🔺نماینده رئیس جمهور فرانسه به خانه (امام) خمینی در نوفل لوشاتو میآمد تا با وی دیدار کند! بیبیسی التماس میکرد تا با وی مصاحبه کند!
#ثامن
#ثامن_یزد
محصولات لبنی ایران برای اولین بار وارد بازار ژاپن شد
🔹با گذراندن آزمونهای بهداشتی و تضمین کیفیتی کشور ژاپن و تنظیم پروتکلهای بهداشتی و کیفی میان دولتهای دو کشور برای اولین بار لبنیات ایران وارد بازار ژاپن شد.
🔹در فاز اول معادل ۱۵۰۰ تن شیر خام، فروآوردههای لبنی به این کشور صادر میشود.
#ثامن
#ثامن_یزد