🌷 نکته تفسیری صفحه ۴۲۲🌷
آیه ی تطهیر در شأن اصحاب کساء:
آن روز پیامبر(ص) در خانه ی «اُمّ سَلَمه» ـ که یکی از همسران محترم و نیکوکار او بود ـ تشریف داشت که مهمان عزیزی وارد خانه شد؛ کسی که پیامبر(ص) در برابر او می ایستاد و از روی محبّت به دستانش بوسه می زد. آری، دختر محبوب رسول خدا نزد پدر آمده بود. پس از سلام و احوالپرسی، پیامبر(ص) از حضرت فاطمه(س) سراغ داماد گرامی اش امام علی(ع) و نوه های عزیزش امام حسن و امام حسین علیهماالسلام را گرفت و از او خواست که آنان را نیز نزد او بیاورد. گویا پیامبر(ص) مأمور بود با حضور آنان، مطلب مهمّی را اعلام کند. پس از مدّتی، حضرت فاطمه(س) همراه همسر و دو پسر بزرگوارش نزد پیامبر(ص) آمدند. سفره ای گسترده شد و با هم غذا خوردند. آنگاه پیامبر پارچه ای را گشود و آن را بر خود و چهار نفر دیگر انداخت. در این هنگام، خدا آیه ی تطهیر را بر پیامبر خویش نازل کرد و خطاب به آن پنج نفر فرمود: «اِنَّما یُریدُ اللهُ لِیُذهِبَ عَنکُمُ الرِّجسَ اَهلَ البَیتِ وَ یُطَهِّرَکُم تَطهیرًا»؛ یعنی: «خدا می خواهد هر گونه آلودگی را از شما خاندان [معصوم و پاک] بزداید و شما را به طور کامل پاک و مطهّر فرماید.» آنگاه پیامبر(ص) دستش را از زیر پارچه بیرون آورد و به سوی آسمان بلند کرد و به خدا عرضه داشت: خدایا، اینان، خاندان و خویشان مخصوص من هستند؛ پس هر گونه پلیدی را از آنان بزدای و آنان را کاملاً پاک و مطهّر فرما. امّ سلمه که این ماجرای عجیب را دیده بود، سرش را وارد اتاقی کرد که پیامبر(ص) و اهل بیت علیهم السلام در آن تشریف داشتند و به پیامبر(ص) عرض کرد: ای پیامبر خدا، آیا من هم با شما [و مشمول این آیه] هستم؟ پیامبر(ص) فرمود: تو زن خوبی هستی و موقعیّت نیکویی داری [؛ ولی مشمول این آیه نیستی] .
آیه ی تطهیر و ماجرای معروفی که در مورد نازل شدن آن از طریق شیعه و اهل سنّت نقل شده، یکی از مهم ترین دلایل عصمت پیامبر(ص)، امیر مؤمنان علی(ع)، حضرت فاطمه(س)، امام حسن(ع) و امام حسین(ع) است. بر اساس این آیه، خواست و اراده ی قطعی خدا بر این بوده که این پنج نفر از هر گونه گناه، خطا، شک و تردید و فساد و آلودگی دور باشند و در کمال پاکی و عصمت زندگی کنند. بر اساس روایاتِ بی شماری که از اهلبیت(ع) نقل شده، این ویژگی در مورد نُه امام دیگر شیعیان که از نسل امام حسین(ع) هستند نیز صادق است. جز این چهارده نفر، هیچیک از مسلمانان به این درجه از طهارت و عصمت دست نیافته و نخواهند یافت.
12.33M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#نهج_البلاغه
▫️انْفِرُوا رَحِمَکُمُ اللهُ إِلَى قِتَالِ عَدُوِّکُمْ، وَلاَ تَثَّاقَلُوا إِلَى الاَْرْضِ فَتُقِرُّوا بِالْخَسْفِ، وَتَبُوءُوا بِالذُّلِّ، وَيَکُونَ نَصِيبُکُمُ الاَْخَسَّ، وَإِنَّ أَخَا الْحَرْبِ الاَْرِقُ، وَمَنْ نَامَ لَمْ يُنَمْ عَنْهُ، وَالسَّلاَمُ
🟤خداوند شما را رحمت کند. براى نبرد با دشمن خود کوچ کنيد و زمين گير نشويد (و سستى و تنبلى به خود راه ندهيد) که زيردست خواهيد شد و تن به ذلت و خوارى خواهيد داد و بهره زندگى شما از همه پست تر خواهد بود (آرى) آنکه مرد جنگ است هميشه بيدار است و کسى که به خواب رود (و از دشمن غافل شود بايد بداند) دشمن او در خواب نخواهد بود و از او غافل نخواهد شد. و السلام»
✍ عزت، سعادت و حيات جاويدان در جهاد و شهادت پر افتخار، و ذلت، خوارى و روسياهى در دنيا و آخرت در ترک جهاد با دشمن.
📘#نامه_62
📣 آوای پیشواز از بیانات رهبر معظم انقلاب مدظلهالعالی با موضوع انتخابات
📱کد همراه اول:
🔸۸۷۱۱۶ رقابت سالم
🔹۸۷۰۴۹ بصیرت
🔸۸۷۰۴۷ آزمون بزرگ
🔹۸۷۰۳۸ اهمیت ریاست جمهوری
🔸۸۷۰۹۴ کمک به دشمن ممنوع
🔹۸۷۰۳۷ اهمیت انتخابات
🔸۸۷۸۱۶ بهترین گزینه
🔹۸۱۹۱۳ ثمرات حضور
🔸۳۲۸۱۸ ثمرات حضور
🔹۳۱۶۶۴ ثمرات حضور
📱کد ایرانسل:
🔸۴۴۱۵۱۲۵ رقابت سالم
🔹۴۴۱۶۹۷۷ بصیرت
🔸۴۴۱۶۹۸۱ آزمون بزرگ
🔹۴۴۱۶۹۹۳ اهمیت ریاست جمهوری
🔸۴۴۱۶۹۷۹ کمک به دشمن ممنوع
در🔹۴۴۱۶۹۷۶ اهمیت انتخابات
🔸۴۴۱۶۹۸۲ بهترین گزینه
🔹۴۴۱۶۹۹۲ ویژگیهای رئیس جمهور
🔸۴۴۱۶۹۹۴ ثمرات حضور
🔹۴۴۱۷۰۲۴ ثمرات حضور
✅ نحوه فعالسازی: ارسال کد مربوطه از طریق پیامک
🔹همراه اول به شماره ۸۹۸۹
🔸ایرانسل به شماره ۷۵۷۵
✅✅ با فعالسازی آهنگ پیشواز خود، در آگاه سازی مخاطبین و جامعه سهیم باشیم
📢 فیلسوف غربشناس
✏️ دانش عمیق، نگاه انتقادی به فرهنگ غرب که خاستگاه تحصیلیِ او بود و تربیت شاگردان فراوان، از ویژگیهای این فیلسوف غربشناس است.
📝 پیام رهبر انقلاب در پی درگذشت دکتر کریم مجتهدی ۴۰۲/۱۰/۲۶
💻 Farsi.Khamenei.ir
🟥این صدای اصلاحات نیست
♦️صدای شیطان است
أعوذ بالله من الشيطان الرجيم
#افساد_طلبان
#رابطه_سالم
یکی از نشانه های رابطه سالم از نظر روانشناسی این است که طرفین بپذیرند
دارای تفاوت هایی هستند
و قرار نیست در همه ی نظرات با یکدیگر تفاهم داشته باشند و مهم این است که بتوانند با وجود تفاهم ها با یکدیگر کنار آمده و رابطه ی خوبی را کنار همدیگر برقرار سازند.
#ممکن است نظرات و افکار طرفین در برخی از موارد متفاوت باشد و زوجین میتوانند با این تفاوت نظر ها اطلاعات یکدیگر را غنی تر کرده و با درک و پذیرش تفاوت دیدگاه ها و کنار آمدن به خوبی #زندگی کنند.
در صورتی که #اگر زوجین به سبب تفاوت هایی که دارند مدام با یکدیگر در جنگ و نزاع باشند هیچ یک از طرفین کوتاه نیامده و سعی نمیکند دیگری را درک کند در حالی که پذیرش تفاوت ها میتواند به زوجین کمک کند درک عمیق تری از برقراری رابطه با #شخصی با عقاید متفاوت داشته باشد مکرر تکرار میشوند نیاز است هریک از طرفین مسئولیت این اتفاق را برعهده بگیرد و به حل این مسئله بپردازند.
سوالات مسابقه زندگینامه حضرت علی(ع).pdf
154.2K
مسابقه ویژه ملک های 2،21،22،23،24
* پاسخ سوالات را در قالب word یا pdf و یا تصویر دستنوشته تا روز میلاد حضرت علی (ع) به مدیر کانال @mmrezab313 ارسال نمایید. هنگام ارسال پاسخنامه حتما مشخصات و ملک خود را ذکر نمایید.