🔰 گفتوگو با مقام معظم رهبری پیرامون شخصیت مرحوم حاج احمد آقای خمینی/۳
سالروز فوت مرحوم حجتالاسلام و المسلمین احمد خمینی
🔹ایشان، هم در انتقال خبرها و هم در انتقال نظرات امام به بیرون - چه به بنده و دو سه نفر دیگر که مسؤولان سطح بالای نظام بودیم و چه به مردم یا بعضی دیگر از مسؤولان - تبحّر خاصی داشتند و نظرات امام را خوب منعکس میکردند.
🔸همچنین در موارد متعدّدی به امام مشورت میدادند. امام هم آدمی نبودند که تحت تأثیر عواطف قرار گیرند و مسألهی پدر و فرزندی تأثیر ناروایی در ایشان داشته باشد. از مشورت حاج احمد آقا استفادهی بهینه را میکردند. یعنی چنین نبود که هر چه حاج احمد آقا میگویند، گوش کنند؛ بلکه مواردی اتّفاق افتاد که امام نظری داشتند و شاید خود ما هم خیال میکردیم این نظر را حاج احمد آقا به ایشان منعکس کردهاند. بعد خدای متعال مسائل را طوری پیش میآورد که میفهمیدیم نظر امام در این مورد چیزی دیگر است و نظر حاج احمد آقا به جز این بوده است.
🔹حتّی در یک مورد، نظری از قول امام برای من نقل شد. من، هم تعجّب کردم که چطور امام این نظر را باید بدهند و هم آن را قبول نداشتم؛ولی هم حاج احمد آقا و هم آقای هاشمی بر آن نظر مُصّر بودند و چون به عنوان نظر امام نقل شده بود، جلسهای برگزار کردیم که تصمیمگیری کنیم. امر بسیار مهمّی بود. من گفتم باید خدمت امام برویم و ببینیم ایشان چه میگویند. چون احتمال دادم شاید بعضی از حواشی و واقعیّات را امام درست ندانند. خدمت امام رفتیم و آنجا بعد از آنکه حرفها مطرح شد، من دیدم امام به همان نظری که بنده داشتم گرایش پیدا کردند.
🔸در آن لحظه فوری این مطلب به ذهن رسید که پس چگونه حاج احمد آقا از امام چیز دیگری نقل کردند؟ حاج احمد آقا ملتفت شدند که اینجا، جای توجّه به چنین گمانی است. فوری جلوِ همهی ما با امام روبهرو کردند و گفتند: آقا! من صبح پیش شما آمدم، شما اینگونه نگفتید؟ آنوقت جزئیّات را گفتند. امام تأمّلی کردند و گفتند: بله؛ همینگونه است. یعنی معلوم شد که حاج احمد آقا در معرض این بودند که گاهی در تبدّل نظر با رأی امام متبدّل شوند. میخواهم این را عرض کنم که حرفهای امام، مشورتهای حاج احمد آقا نبود. امّا از حاج احمد آقا هم استفاده میکردند.
🔹حاج احمد آقا در موارد متعدّدی، نظرات پختهی خوبی را به امام منعکس کرده بودند. البته گاهی چیزهایی هم میگفتند که امام قبول نمیکردند. ما خودمان این را در قضیهی جنگ، در قضایای سیاست خارجی و در موارد متعدّدِ دیگر دیده بودیم که نظر امام یک چیز بود، نظر حاج احمد آقا بهکلّی چیزِ دیگری بود.
🔸همانطور که گفتم، ایشان مشاوری امین برای امام بودند. امام هم زمانی جملهای با این مضمون گفتند که احمد هیچ چیزی را به من نسبت نمیدهد که من نگفته باشم. این گواهی ِامام بسیار با ارزش و مهم است. همینگونه هم بود. ما هم تا آن مقداری که دیدیم، همین را حس کردیم.
(منبع: پایگاه اطلاعرسانی دفتر حفظ و نشر آثار آیتالله العظمی خامنهای، ۱۳۷۴/۰۳/۱۱)
#یاران_همدل
http://eitaa.com/yaranhamdel
🔰 گفتوگو با مقام معظم رهبری پیرامون شخصیت مرحوم حاج احمد آقای خمینی/۴
سالروز فوت مرحوم حجتالاسلام و المسلمین احمد خمینی
🔹حضرتعالی اشاره فرمودید که امام بارها به حاج احمد آقا ابراز علاقه کردند؛ آیا ارتباط امام با ایشان ارتباطی عاطفی بود؟
🔸به یاد دارم که امام دو مرتبه گفتند: احمد برای من اعزّ اشخاص است. آقای هاشمی نیز این مطلب را همان وقت در خطبههای نماز جمعه نقل کردند؛ چون اتّفاقاً هر دو دفعه با هم بودیم که این حرف را از امام شنیدیم. بار اوّل در سال پنجاه و هشت، به مناسبت جریانی که پسر یکی از آقایان، مشکل عاطفی برای پدرش درست کرده بود، امام سخنی به این مضمون گفتند که هر چند من احمد آقا را بسیار دوست دارم، اما چنانچه او را بگیرند یا بکشند، در باطنِ قلبم متأثّر نمیشوم یا تکان نمیخورم. حرف عجیبی بود که قوّت قلب امام را نشان میداد.
🔹بار دوم، همین اواخر بود که ایشان به مناسبتی در خلال صحبت گفتند - رسم امام این بود که حرفهایی را که میخواستند بزنند، گاهی مستقیم نمیگفتند؛ بلکه در خلال صحبت به شکلی وارد میکردند - احمد که اعزّ اشخاص در نظر من است، اگر مثلاً چنین کند، با او برخورد میکنم. بههرحال، اعزّ اشخاص بودند.
🔸 دربارهی نقش مشورتی حاج احمد آقا با مسؤولان توضیح بفرمایید.
🔹آن هم یک مقوله است. شاید میدانید که ایشان در چند جلسه شرکت میکردند. یکی در جلسه شورای مصلحت بود که به نظرم خود امام فرمودند یا ما از امام خواستیم و ایشان اجابت کردند که حاج احمد آقا در جلسه باشند؛ چون مسألهی تشخیص مصلحت است، بسیار مهّم است. یک وقت لازم بود که مثلاً خبرهایی خدمت امام داده شود یا بالعکس. اما مهمتر از همهی این جلسات، جلسهی رؤسای سه قوّه بود که ایشان مرتّب در آن شرکت میکردند.
🔸 جلسه رؤسای سه قوّه، اوائل، هفتهای دو بار و بعد هفتهای یک بار تشکیل میشد. بعد در مقطعی من گفتم کارمان زیاد است، دفعات جلسه را زیاد کنیم؛ مجدّداً هفتهای دو بار برگزار میشد. در بعضی از جلساتِ دیگر مثل شورای عالی دفاع هم گاهی ایشان شرکت میکردند. اما جلسهای که ایشان به عنوان عضو شرکت میکردند، جلسهی رؤسای سه قوّه بود. جلسهی مذکور سیّار بود. البته اوائل، هر هفته در دفتر بنده تشکیل میشد؛ بعد برای تنوّع و اینکه جلسه حالت خشک پیدا نکند، بنا گذاشتیم سیّار باشد. هر چند هفته یک شب هم به منزل حاج احمد آقا میرفتیم.
🔹در آن شب ما این اقبال را داشتیم که خدمت امام هم میرسیدیم. همان شبی که منزل حاج احمد آقا میرفتیم، امام هم میآمدند. حتّی آن وقتی که ایشان کسالت داشتند و حال نداشتند، آنجا آمدند، چند دقیقهای نشستند و رفتند. یعنی آمدن ایشان به یک رسم تبدیل شده بود. در آن جلسه ما دربارهی مهمترین موضوعات کشور تبادلنظر میکردیم. مطالب مهمّ بعضی از جلساتِ آن شورا را من یادداشت میکردم. علّت هم این بود که گاهی تصمیمگیری میکردیم، چون کسی یادداشت نمیکرد، بعد اختلاف پیدا میشد. برای اینکه دقیق باشد، من بنا گذاشتم که یادداشت کنم. اگر کسی به آن یادداشتها - که البته بسیار کم است - مراجعه کند، میفهمد چقدر آن جلسه مهم بوده است. در آنجا حاج احمد آقا به عنوان یک عنصر خوشفکر و باهوش و باتجربه، انصافاً خیلی به درد ما میخوردند. وقتی در مسائل مختلف، بخصوص مسائل جهانی بحث میشد، ذهنشان باز بود و نظرشان در بین نظرها خوب و پخته مینمود و در پیش بردن جلسهی ما تأثیر داشت.
(منبع: پایگاه اطلاعرسانی دفتر حفظ و نشر آثار آیتالله العظمی خامنهای، ۱۳۷۴/۰۳/۱۱)
#یاران_همدل
http://eitaa.com/yaranhamdel
🔰 گفتوگو با مقام معظم رهبری پیرامون شخصیت مرحوم حاج احمد آقای خمینی/۵
سالروز فوت مرحوم حجتالاسلام و المسلمین احمد خمینی
🔹جایگاه ایشان در سیستم اداری کشور چگونه بود؟
🔸 واقعاً بسیار سخت است که آدم بخواهد جایی برای ایشان معیّن کند؛ چون ایشان موقعیتی رسمی نداشتند. من همینقدر میتوانم بگویم که ایشان شخصیت ممتاز و بیبدیلی بودند و واقعاً جایشان خالی شد. ایشان خصوصیاتی داشتند که هیچکس دیگر ندارد و نخواهد داشت. واقعاً چنین بود. یعنی ارتباط با امام، نزدیکی به امام، دانستن نظرات امام. ایشان چیزهایی را از امام میدانستند و گاهی اوقات میگفتند که شاید هیچکس دیگر نمیدانست. قدرت بر انتقال نظرات رهبری مثل امام به مسؤولین، مسألهی بسیار مهمّی است.
🔹گاهی اوقات است که مصلحت نیست رهبری در امری اقدام کند؛ لکن خوب است نظرش دانسته شود تا کسانی که میخواهند مسائلی را رعایت کنند، حواسشان باشد که نظر رهبری این است. حاج احمد آقا ناقل امین و باهوشی بودند که دقیق میفهمیدند و همان را که نظر شریف امام بود، منعکس میکردند. با ما که اینگونه بودند. ببینید چه نقشی میتوانستند داشته باشند.
🔸موارد متعدّدی اتّفاق افتاد که انسان دربارهی انجام امری تصوّر میکرد کار خوبی است و نظر امام نیز همین است. بعد معلوم میشد که نه؛ امام نظرشان این نیست. در قضایایی که اواخر عمر شریف ایشان پیش آمد، اینگونه بود. ما دچار اشتباهی بودیم و خیال میکردیم که شاید امام مثلاً ته دلشان نیز همین باشد. بعد معلوم شد که نه، اینگونه نبوده است؛ ما نمیدانستیم. البته در خدمت امام، مکرّر مذاکره شده بود؛ اما انسان، تنها دیدگاههای صریح و لبّ نظر امام را میدانست. شاید در بعضی از مسائل به شکل دیگری عمل میکرد.
🔹بههرحال، حاج احمد آقا این نقش را داشتند که نظر امام را میدانستند و به بیرون منعکس میکردند. نه در زمان حیات ایشان و نه بعد از ایشان، هیچکسِ دیگر حائز این خصوصیّات نیست. علاوه بر جهات شخصی و غیر از آنچه که در شخص خود ایشان بود، در وضع و محاذات تاریخی و جغرافیایی و انسانی هم خصوصیّاتی داشتند که مخصوص خودشان بود؛ نسبت نزدیک به امام، قرب جوار با امام، طول زمان معاشرت با امام و آگاهی از مسائل انقلاب. ایشان از اغلب مسائل کشور یک نوع حضور و اطّلاعی -هر چند اجمالی- داشتند. البته در بسیاری از مسائل، بهطور تفصیلی وارد نمیشدند. در بعضی موارد آدم پرحوصلهای هم نبودند؛ اما فیالجمله از بسیاری از امور کشور اطّلاع داشتند. بههرحال ایشان نقش بیبدیلی داشتند. آنچه میتوانم بگویم این است که جای ایشان را هیچ چیزی پر نمیکند.
🔸با توجّه به اینکه میفرمایید خودِ ایشان همیشه نظراتی داشتند، ولی بعد از رحلت امام میبینیم از جانب ایشان هیچ مطلبی مخالف نظرات شما اعلام نشده است. لطفاً در اینباره توضیح بفرمایید.
🔹حاج احمد آقا بعد از رحلت امام، در رابطه با مسائل رهبری و بعد هم در درجهی دوم در رابطه با مسائل دولت، موضعی اتّخاذ کردند که بسیار تحسین برانگیز بود. ایشان انتقادهایی هم به بعضی از امور داشتند؛ اما این انتقادها در مورد مسائل دولت منعکس نمیشد یا بسیار کم منعکس میشد. در مورد مسائل رهبری هم، نظر ایشان با آنچه که از طرف رهبری ابراز میشد، کاملاً موافق اعلام میشد و موافق هم بودند.
🔸حاج احمد آقا در برههی بعد از رحلت امام، یکی از بهترین مواضعی را که ممکن است کسی مثل ایشان داشته باشد، در دفاع از اصول و موازین انقلاب و آن چهرهی حقیقی خطّ امام اتّخاذ کرده بودند. ایشان واقعاً از جان و دل از آن مواضع و از جمله از رهبری، دفاع میکردند. دفاع بسیار جانانهای که ایشان چه از اساس و اصل رهبری و چه از شخص حقیر میکردند، در بعضی از روحیههایی که ممکن بود به گونهی دیگری فکر کنند یا احساس دیگری داشته باشند، تأثیرات زیادی داشت. بههرحال، موضع بعد از رحلت امام که ایشان اتّخاذ کرده بودند، بسیار موضع ارزشمندی بود. من معتقدم یکی از بهترین فصول زندگی ایشان، عندالله، همین فصل اخیر است که ایشان واقعاً راه خدا، راه حق و راه صحیح را متقرّباً الیالله برگزیده بودند. با اینکه یقیناً توقّعات گوناگونی از ایشان بود؛ همانگونه که وسوسههایی هم بود. آدم میبیند در اطراف بعضی از افراد، وسوسههایی میشود. یقیناً در اطراف ایشان هم وسوسههایی وجود داشت. در این شکّی نیست. لکن ایشان قرص و محکم ایستاده بودند و همان اصولی را که مورد نظر شریف امام رضواناللهعلیه بود، با قاطعیت تمام ابراز میکردند.
(منبع: پایگاه اطلاعرسانی دفتر حفظ و نشر آثار آیتالله العظمی خامنهای، ۱۳۷۴/۰۳/۱۱)
#یاران_همدل
http://eitaa.com/yaranhamdel
🔰 پیام تسلیت مقام معظم رهبری به مناسبت ارتحال مرحوم حاج احمد خمینی
بسمالله الرحمنالرحيم
انالله وانااليه راجعون
🔹سرانجام پس از هفتهای اندوهبار و سرشار از اضطراب و نگرانی، بار سنگين مصيبت فرود آمد و دل امت وفادار، دستخوش طوفان غم و محنت گشت.
🔸يادگار امام و فرزند دلبند و عزيزترين كس او، دنيای فانی را وداع گفت و چهره محبوب و آشنای مردم و غمخوار كشور و انقلاب و خدمتگزاری صديق برای هدفهای امام عظيم راحل، و انديشهای روشن و چشمی تيزبين، در خدمت نظام اسلامی، كشور و ملت و دوستان و دوستداران خود را ترک كرد و ايران اسلامی را به عزای خويش نشانيد.
🔹در دوران پرحادثه انقلاب، مرحوم حجهالاسلام و المسلمين حاج سيد احمد خمينی يكی از مؤثرترين عناصر در جريانات كلی كشور و انقلاب بود. او برای رهبر كبير انقلاب فرزندی مهربان و در عين حال، مشاوری امين و ياری ديرين، و سربازی فداكار، و مديری گوش بفرمان، و كارگزاری لايق و كار آمد بود. امام بزرگ ما بارها محبت پرشور و اعتماد عميق و تحسين قلبی خود نسبت به اين فرزند خاضع و مطيع خود را بر زبان آورده بود و نزديکترينها، گواهی صادق آنچنان پدری را، در حق پسر يگانهاش، از آن زبان پرهيزكار شنيده بودند.
🔸در طول سالهای انقلاب چه بسيار گرهها، كه به دست او گشوده شد و چه بسيار كارهای بزرگ كه به تدبير او انجام گشت. از اينها برتر نقش اين عنصر پرتلاش و پرتوان در حراست عاشقانه از سلامتی جسمی و آرامش خاطر امام بزرگوار بود. بیشک سلامت و توان جسمی وقدرت كاری آن قائد عظيمالشأن در دوران پرمخاطره ده ساله، با وجود كهولت سنی و بيماری قلبی، در ميان عوامل و اسباب عادی از همه بيشتر به ابتكار و مراقبت و پيگيری دلسوزانه اين فرزند مهربان، وابسته بود. ملت ايران از اين بابت بسی مديون اين عزيز فقيد است .
🔹تاريخچه خدمات ارزنده آن مرحوم به دوران پس از پيروزی منحصر نميشود. نقش ايشان در دوران مبارزات ملت ايران نيز برجسته و فراموش نشدنی است، و هر چه زمان به مقطع پيروزی انقلاب اسلامی نزديكتر میشود اين نقش و سهم صاحب آن، بزرگتر و روشنتر میگردد. و چون فاصله زمانی، ميان فقدان فاجعهآميز مرحوم آيتالله حاجسيدمصطفی خمينی فرزند بزرگ و نامآور امام، و روزهای بازگشت رهبر كبير انقلاب به كشور فرا میرسد، نقش مرحوم حاجسيداحمد آقا در قضايای انقلاب، وضعی استثنايی و منحصر بهفرد میيابد.
🔸بیشک در آخرين ماههای دوران نهضت، هيچكس در رابطه با امام بزرگوار نقشی تا بدين حد بزرگ و مؤثر از خود بروز نداده است. تلاش بیوقفه و پروانهوار ايشان در كنار مشعل فروزان وجود امام عزيز رضوانالله عليه، بسی بركات را منشأ گشته و بسی دشوارها را آسان نموده است.
🔹اكنون اين يادگار امام از ميان ما رفته و ما را در فقدان خود، مهموم و مغموم بهجا گذاشته است. شكوه اين غم جانكاه را به پيشگاه صاحب و مولای خود حضرت بقيهاللهالاعظم میبريم. و از او دعا برای صبر و تسلی میطلبيم و در عين حال نخستين تسليت را هم به او میگوئيم.
🔸تسليت بعدی به مادر داغدار و محنت كشيدهای است كه بار سنگين مصائب بزرگ بر دل او سنگينی میكند، و نيز همسر گرامی و فداكار ايشان و به خانواده معظم و بيت معزز حضرت امام راحل، بويژه فرزندان گرامی اين عزيز و بالاخص به يادگار برومندش جناب حجهالاسلام حاجسيدحسن خمينی و نيز به عمومی بزرگوارشان جناب حجهالاسلام و المسلمين آقای پسنديده و ديگر خاندانهای وابسته و به همه ملت بزرگ ايران و به همه مسلمانان جهان تسليت میگويم.
🔹خداوند روح آن مرحوم را مشحون از رحمت و فضل خود قرار دهد و او را با اوليائش محشور فرمايد. آمين رب العالمين.
جمعه ـ بيست و ششم اسفندماه۱۳۷۳
سيدعلی خامنهای
#یاران_همدل
http://eitaa.com/yaranhamdel
29.89M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰 شهروند بلژیکی:مردم ایران! رأی ندادن بدترین انتخابه
پیام دانشجوی اهل بلژیک به ملت ایران🇮🇷
ایشان مسلط به زبان های فرانسه، انگلیسی، فارسی و ترکی است
پیام دانشجویان غیرایرانی برای ملت ایران
🔟 قسمت دهم
📽مشاهده قسمت نهم
#نشرحداکثری
#پیام
#جهاد_تبیین
#یاران_همدل
http://eitaa.com/yaranhamdel
37.27M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰 نگاهی به تنوع فرقه ها و جریانهایی که به جان ریشه اسلام افتاده اند...
🎥 در این کلیپ با حدود ۳۰ فرقه و جریان منحرفِ حال حاضر در کشور آشنا میشوید
دیدن این کلیپ به شما بصیرت میدهد.
حتما ببینید...
👁️🗨️ به یکبار دیدن میارزد
#فرقه_های_سیاسی_ضاله
#اسلام
#فرقههایانحرافی
#مدعیاندروغین
#یاران_همدل
http://eitaa.com/yaranhamdel
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 روایت مشعلهای آزادی زنان آمریکایی!
⁉️ ماجرای پشتپرده مشهورترین مجسمه جهان!
💢 چگونگی زنانهشدن مصرف سیگار!
♨️ ترفند صنایع دخانی آمریکا برای جذب خانمها به سیگار!
💢 دنیای مدرن و استفاده ابزاری از زنان!
💢 سیگار و برابری و آزادی زنان!
⁉️ شرکتهای دخانیات آمریکا چطور سیگار را تبدیل به پرچم آزادی زنان کردند؟
♨️ سیگار نمادی از استقلال و تمدن!
💢 واقعیت عجیب گرایش زنان به #سیگار!
⁉️ سیگار چطور تبدیل به مشعل آزادی زنان شد؟
💢 آزادی زنان به سبک آمریکایی!
#حجت_الاسلام_راجی
#فمینیسم #یاران_همدل
http://eitaa.com/yaranhamdel
5.86M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰 برخورد خشن با منتقدان در ایران!
♨️ ضربهای که هستهای به ایران زد جنگ نتوانست بزند!
⁉️ آزادی برای چه کسانی وجود ندارد؟!
_________________
#حجت_الاسلام_راجی
#آزادی
#یاران_همدل
http://eitaa.com/yaranhamdel
13.87M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰 بــرای ایران 🇮🇷 ...
▫️برای ۸٠٠٠ نویسندهیزن
▪️برای ۵۷۲ مدالبانواندرسال ۱۴٠٠
▫️برایایجاد ۱۴۳ رشتهیورزشیبانوان
▪️برای ۱۲٠٠٠ عضوهیئتعلمیزن
▫️و...
💠 رهبر حکیم انقلاب : انگیزهی دولتهای خارجی [برای ایجاد اغتشاش و ناامنی] این است که احساس میکنند کشور در حال پیشرفت به سمت قدرت همهجانبه است و این را نمیتوانند تحمّل کنند. ۱۴۰۱/۰۷/۱۱
♨️ شما رسانه باشید...
#یاران_همدل
http://eitaa.com/yaranhamdel
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 چگونه عشقمان را به امام زمان اثبات کنیم؟
♨️ مصداق عینی عاشقان #امام_زمان
⁉️ رهبری با چه توسلی #فتنه را جمع کرد؟
♨️ رمز ناکام ماندن فتنه ها!
_________________
#حجت_الاسلام_راجی
#یاران_همدل
http://eitaa.com/yaranhamdel
🔰 غرب بدون سانسور
▪️هر ۴۸ ساعت یک زن و دختر در کانادا کشته میشه
براساس گزارش اخیر cfoja در سال ۲۰۲۲ حدود ۱۸۴ زن در کانادا کشته شدهاند که نسبت به سال قبل ۲۴% افزایش داشته!
پ ن:
مگه اونجا مقام زن اکرام نمیشد؟
مگه جمهوری اسلامی ضد زن نبود؟
#غرب_بدون_سانسور
#یاران_همدل
http://eitaa.com/yaranhamdel
25.7M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰 آیا اعترافات اجباری و تلویزیونی مشروعیت دارد؟
#دکتر_قدیری
#یاران_همدل
http://eitaa.com/yaranhamdel