۱۷ آبان ۱۳۹۷
۱۷ آبان ۱۳۹۷
۱۷ آبان ۱۳۹۷
۱۷ آبان ۱۳۹۷
💐در آستانه دهم ربیع المولود ازدواج پیامبر ص و خدیجه س این شعر تقدیم می گردد💐
حضرت ام المومنین خدیجه (س)
از قاسم نعمتی
خدیجه زوج رسول است و مادر زهرا
خدیجه گوهر یکتا و درٌ بی همتا
ندیم ختم رسولان و یار پیغمبر
نبود در همه عالم کسی از او بهتر
خدیجهای که پیمبر بود و را همسر
خدیجهای که چو زهرا بود و را در بر
خدیجهای که حسین و حسن نواده اوست
زنی که زینب و کلثوم خانواده اوست
خدیجه مادر سجاد و مادر باقر
کسی که شمس و قمر بهر خدمتش حاضر
خدیجه مادر بحر العلوم صادق بود
جهان به گوهر علمش همیشه شایق بود
خدیجه مادر موسی ابن جعفر ما بود
کسی که طاقت و صبرش بسان دریا بود
همو که جان به لب آورد در غل و زنجیر
به زیر لب همه شب خواند سوره تکویر
خدیجه مام رضا آن شه خراسان بود
همو که حشمت هارون از او هراسان بود
کسی که گفت: به لب لااله الا هو
به طوس گشت غریبانه ضامن اهو
تقی نبود جز از او نقی هم از او بود
ببین که ساحت این زن چه خوب و نیکو بود
خدیجه را چه بگویم که ماه منظر بود
خدیجه مادر اختر امام عسکر بود
امام عسکر ما همچو ماه عالم گیر
کسی که رام شد اندر برش پلنگ و شیر
خدیجه مادر مهدی امام حاضر ماست
کسی که چشم بصیرش همیشه ناظر ماست
من از خدیجه چه بگویم بدین بیان قصیر
گنه نباشدی از من زبان کند تقصیر
🔰@yasmhj🔰
۲۲ آبان ۱۳۹۷
💐💐💐
آستانه دهم ربیع المولود، ازدواج💍 پر خیر و برکت محمد مصطفی و خدیجه کبری س 💐💐💐
حضرت ام المومنین خدیجه (س)
مدیحه از محمد میرزایی
گاه تنها یک نفر هم یار دین باشد بس است
یک نفر بانوى سرشار از یقین باشد، بس است
مال و ثروت -هرچه هم باشد- فداى راه دوست
همنشین رحمةٌللعالمین باشد بس است
در نگاه شوم مردم بدترین باشد، ولى
در دل پیغمبر خود بهترین باشد بس است
دیگران هم، همسر پیغمبرند، اما فقط
مادر زهرا که «أمّ المؤمنین» باشد بس است
دخترش زهرا کجا و دختران این و آن؟!
حاصل عمرش اگر تنها همین باشد بس است
دختر او مادرى کرده براى شیعیان
مادرى مثل خدیجه در زمین باشد بس است
ما کجا و مدح او گفتن؟ معاذالله... نه
نام ما تنها «گداى خوشهچین» باشد بس است
واژه هاى گنگ و بىمعنا چه مىفهمند از او؟
انتهاى شعر باید نقطه چین باشد... بس است
🔰@yasmhj🔰
۲۳ آبان ۱۳۹۷
💠حیات کوتاه اما پر برکت امام حسن عسکری ع💠
زندگی سیاسی امام حسن عسکری ع دارای دو دوره است.
🔶🔸دوره نخست ـ به خصوص در دوران کوتاه منتصر ـ که حضرت از آزادی بیشتری برخوردار بودند. در این دوره امام بیش از صد شاگرد بزرگ پرورش داد که آثار تفسیری، کلامی و فقهی آنان امروزه از منابع غنی شیعه به شمار میآید. بیشترین روایات رسیده از امام در این دوران از تاریخ امامت روایات تفسیری است و حتی کتابی منسوب به ایشان نیز وجود دارد. در میان آثار آنان کتابهایی در مورد جغرافی و پزشکی نیز به چشم میخورد. در این دوره امام سفری به مکه (نه سفر حج) نیز داشته است.
🔶🔸در دوره دوم امام در پایتخت ـ سامرا ـ به شدت تحت نظر و گاه زندانی است. در زمان حضور امام در خارج از زندان امام باید دو روز در هفته حضور خود را اعلام نماید. مسیر رفت و آمد امام در این دو روز تنها محل ملاقات عمومی شیعیان و ارادتمندان با ایشان است. البته گاهی حتی بدون بدون سلام و بدون اشاره به سوی حضرت!
🔷🔹تنها راه ارتباط با حضرت در این دوره استفاده از پوشش گدا یا دستفروش و پنهان ساختن نامهها در داخل مشک روغن یا الوار درونتهی است و امام از طریق نامه با وکیلان خود در ارتباط است. وکیلان فقیهان جامع الشرایطی بودند که از دوره امام صادق ع مسئول پاسخگویی به سؤالات شرعی، شبهات کلامی، قضاوت و فصل خصومات، اخذ و مصرف وجوهات و... بوده و برای ایجاد وحدت رویه بر سایر فقیهان منطقه خود ولایت داشتند. به تدریج بر اختیارات فقیهان وکیل افزوده شد تا در عصر دوران غیبت کبری که بیشترین اختیار را دارا شده و ولی مطلقه امور در چهارچوب دین و حاکمان شرع شدند و بنابه توقیع امام زمان ع حکمشان حکم خدا معرفی شد.
🔷🔹وکلای امام در بیهق، نیشابور، اهواز، کوفه، بغداد، مکه و ... مشغول فعالیت بودند. امام با کمک آنان ابنحاتم قزوینی ملحد را از میان برداشت، فیلسوف بزرگ اسحاق کندی را متوجه اشتباه خود ساخت، با تفکرات سلفی آن زمان جنگید، شیعه را از هندوستان تا مراکش و از یمن تا آسیای میانه مدیریت کرد.
🔷🔹نخستین حکومت مستقل شیعی ایرانی در سال 250 در مازندران و توسط سادات حسنی ع تأسیس گردید. سادات حسنی ع در این دوره نیز برای حفظ جان امام، ایثارگرانه قیامهایی در کوفه داشتند که قیام سال 256 سبب هراس حکومت و موجب آزادی امام از زندان گردید.
البته حضرت در این دوره سفرهایی اعجازی و از طریق طی الارض نیز داشته است. مانند ملاقات با شیعیان گرگان و پاسخگویی به سؤالات آنان و شفای بیمارانشان.
🔴قدرت روزافزون امام حسن عسکری ع به واسطه والیان فقیه به خصوص در ایران و عراق موجب هراس حکومت عباسی شد. امام در آخرین دوره زندان مسموم شد و مدتی پس از آزادی ـ بنابه مشهور ـ در هشتم ربیع الاول به شهادت رسید.
محبوبیت امام به گونهای بود که با شهادت ایشان سامرا ـ پایتخت ـ یکپارچه تعطیل و به یک عزاخانه بزرگ تبدیل شد.
@yasmhj
۲۴ آبان ۱۳۹۷
💐ازدواج پر خیر و برکت پیامبر ص و خدیجه س مبارک باد.💐
پیامبر ص فرمود: «خدا بهتر از خدیجه را به من نداده است»
ابن عبدالبر، الاستیعاب،ج۴، ص۱۸۲۴
@yasmhj
۲۶ آبان ۱۳۹۷
✳️بهانه ی بزرگداشت مادر ایمان✳️
ازدواج پیامبر ص و خدیجه س در دهم ماه ربیع الاول تنها مناسبتی در ارتباط با حضرت خدیجه س است که مورد اتفاق همه محدثان و مورخان شیعه است. در مورد روز ولادت ایشان هیچ روایتی به دست ما نرسیده و در روز و حتی سال شهادت ایشان اقوال مختلفی رسیده است. هر چند برابر روایات شیعه شهادت حضرت خدیجه در ۲۸ صفر یا شب اول ربیع المولود سال هجرت بوده است.
دهم ربیع المولود بهترین روز جهانی برای بزرگداشت ایشان و بهانه آغاز شناخت بهتر و معرفی بیشتر ایشان است.📚
برای بزرگداشت ایشان اشعار، طرح ها، تصاویر و مطالب مرتبط با ایشان و دلنوشته هایتان و هر گونه اخبار مرتبط با ایشان را در این گروه به اشتراک بگذارید.
#مادر ایمان را بشناسیم و بشناسانیم
🇸🇩🇸🇾🇵🇰🇮🇶🇮🇷🇯🇴🇾🇪🇪🇭🇪🇬🇦🇿🇱🇧🇧🇭🇦🇫
۲۶ آبان ۱۳۹۷
۳ آذر ۱۳۹۷
💠عطر محمد ص💠
قرآن کریم هدف بعثت انبیا ع را سه نکته معرفی فرموده است:
حاکم ساختن توحید در سراسر جامعه بشری
برقراری عدالت با حکومت دینی
مبارزه با طاغوت
پیامبر اعظم در هر سه زمینه کارنامه درخشانی دارد.
خداوند پیامبر ص را به جهاد کبیر با کفار فرمان داد. پیامبر با استقامت بینظیر خود مکه را از چنگ کفار رهایی بخشید و به گواه قرآن پایگاه نفوذناپذیر یهود در مدینه را به دست خودشان ویران ساخت. او برای محو کفر تا آخرین لحظات حیات مبارکش که لشکر اسامه را سامان داد از مبارزه با کفر دست نکشید.
برقرای حکومت اسلامی در مدینه منوره هر چند به وسعت ملک سلیمان، حکومت داود و یوسف ع نبود اما در عمر کوتاه ده ساله خود توانست الگوی عدالت در میان بشریت باشد. حکومتی که به گواه قرآن مجید الفت را میان دلها برقرار و برادری را برایشان به ارمغان آورد.
پیامبر ص طاغوتهایی چون ابوسفیانها و ابوجهلها را به زیر کشید. برترین جهاد را سخن حق در برابر طاغوت معرفی و ستایشگر حاکم ظالم را همنشین او در جهنم معرفی کرد و از مردم خواست تا پس از او طاغوت را بر فراز منبرش بکُشند.
افسوس که پس از پیامبر ص ـ جز در دوران حکومت امیرمؤمنان ع ـ آرمانهای او دنبال نشد. کعبالاحبارها بر خلاف دستور قرآن محرم اسرار مسلمین شدند و حاکمان برای بقای تاج و تخت خود به آنان باج داده و با آنان همپیمان شدند و فریاد ابوذرها به ظاهر به جایی نرسید.
در دروان معاصر بار دیگر مردی از تبار پیامبر ص به پیمانی که به فرموده امیرمؤمنان ع خداوند از علما گرفته عمل کرد و با تشکیل حکومت اسلامی در برابر کفر و طاغوت و اشرافیت و حاکمان وابسته به کفر ایستاد، و با لغو پیمانهای ظالمانهای چون سنتو و کاپیتولاسیون به نفوذ دشمنان بر کشور پایان داد.
به امید تعجیل در ظهور ابرمرد همنام پیامبر ص که جهان را پر از عطر محمد ص خواهد ساخت.
🔰@yasmhj🔰
۴ آذر ۱۳۹۷
💢امام صادق الگوی مبارزه عالمانه💢
از دیدگاه امام صادق ع حکومت حاکم ستمگر موجب محو حق است. از این رو حضرت ع به مبارزه علنی با طاغوت اموی و عباسی پرداخت. سخنرانی امام در ایام حج در زمان خلافت هشامبنعبدالملک از شاهکارهای مبارزه او با طاغوت است.
با افول امویان و آغاز دعوت عباسیان، امام با داعیان آنها مانند ابو سلمه صریحا مخالفت کرد. پس از استقرار حکومت آنان نیز رهبر سرسختترین جریان مخالف آنان بود؛ به گونهای که منصور [یکی از دو حاکم مقتدر عباسی و عامل شهادت حضرت] جعفر بن محمد ع را استخوان در گلوی خود معرفی کرد.
امام در پاسخ به گلایه او از عدم حضور حضرت در قصرش، منصور را بیبهره از آخرت دانست که نیازی به مصاحبت با او نیست!
امام 3238 شاگرد متخصص در رشتههای مختلف تربیت کرد تا سربازان جنگ نرم او در برابر نهضت ترجمه آثار ایرانی و هندی منصور عباسی و فرقههای انحرافی برای محو دین اسلام باشند.
امام قاضیان حکومت را ـ حتی اگر حکمی برابر با حکم الهی بدهند ـ فاقد مشروعیت معرفی کرده و به شیعیان دستور داد در امور قضایی به فقیهان شیعه مراجعه کنند.
امام نخسین بار شبکه وکالت فقیهان که به تدریج و در دوران امام عسکری ع به ولایت فقیه منجر شد بنیان نهاد. آخرین مبارزه امام با منصور پس از شهادت ایشان و با وصیت نامه حضرت بود که قتل منصور را میطلبید.
امام با مناظرات خود با ابوحنیفه و مالک [دو شاگرد امام و دو فقیه از فقهای نخستین چهارگانه اهل سنت که امروزه بیشترین مقلد را در آسیا و آفریقا دارند] برتری فقه شیعه را اثبات کرد و مواردی از فقه حاکم را زیر سؤال برد.
مناظرات ایشان با واصل بن عطا [از رهبران معتزله یکی از دو مشرب کلامی اهل سنت که تا قرن هفتم حضور فعالی داشت]، دیصانی، ابنابیالعوجاء، و خوارج برتری کلام و جهانبینی شیعه را مسجل ساخت.
مناظرات امام صادق ع با فرقههای انحرافی رنگ از حنای آنان در برابر مردم ربود. مانند:
مرجئه: از فرقههای ساخته شده به دست بنیامیه و مروج پلورالیسم و تساهل و تسامح دینی. امام به شیعیان درباره تأثیرپذیری فرزندانشان از این گروه خطرناک هشدار داده بودند.
مجبره: جبرگرایان اموی که مروج سکوت و نفی امر به معروف و نهی از منکر در جامعه بودند و جامعه را به خمود در برابر طاغوتها، استعمار، استبداد و استکبار فرامیخواندند.
غالیان: شیعه وارداتی که برای تخریب چهره شیعیان واقعی اهلبیت ع به دست یهودیان ساخته شده بود و در قالب القای کافی بودن محبت اهل بیت ع برای رفتن به بهشت و بدگویی به مقدسات اهلسنت فعالیت میکرد.
امام اقدام علنی برای ایجاد حکومت اسلامی نکرد اما از قیامهای شیعی حمایت کردند. مانند قیام عمویشان زید در سال 122 که به گواه حضرت برای تشکیل حکومت شیعی و حاکمیت امام صادق ع بود. این قیام با اشارت امام باقر ع و اذن امام صادق ع انجام شد و پس از شکست قیام، امام خانواده شهدا و ایثارگران آن را مشمول مستمری قرار دادند.
تا زمانی که این قیامها در جریان بودند امام از آزادی نسبی ـ و بیش از سایر ائمه ع ـ برخوردار بودند و با شهادت یاران و آخرین قیام در سال 145، دوران سهساله تقیه و تنهایی امام آغاز و دوران سختی بر حضرت گذشت تا جایی که امام یاران خود را کمتر از هفده نفر معرفی فرمود.
یکی از نکات بسیار تکاندهنده، تحریف تاریخ درباره قیامهای علویان توسط مورخان اموی مانند ابوالفرج اصفهانی ـ درگذشته به سال356 یا 362 که از قضا از شجره خبیثه بنیامیه میباشد ـ است که آن را با انگیزه قدرتطلبی معرفی کردهاند. این ادعا اجتهاد در برابر نص اهلبیت ع و بر خلاف اسناد تاریخی و برای تطبیق مصداق فرقه متشتت و غیر ناجیه در حدیث نبوی ص مشهور، بر شیعه است.
🔰@yasmhj🔰
۴ آذر ۱۳۹۷