هدایت شده از ✒یادداشـتهایتـاریخی
🌷فقیه راستین (۱)
💎آیتالله العظمی سیدحسن مدرس ره، فقیه مجدد، از مؤثرترین شخصیتهای دو قرن اخیر کشورمان و میراننده شعار «جدایی دین از سیاست» مُرجِئه [از گروهگهای مخالف اهلبیت (ع) و طرفدار بنیامیه] است.
🔰مدرس از شاگردان برجسته فقیهان راستین و مجاهدان وارسته میرزای شیرازی ره و سیدمحمدکاظم طباطبایی یزدی ره، فقیه و اصولی بزرگ و دارای تألیفات فاخر است. ایشان پس از بازگشت به ایران، تدریس را در اصفهان و تهران ادامه داد و شاگردان بسیاری چون حکیم الهی قمشهای را تربیت کرد.
🔰آیتالله العظمی مدرس مبارزه بیپروا و جدی با استبداد را از عصر قاجار آغاز کرد.
افشاگری شهید مدرس بر علیه جنایات ظلالسلطان ـ فرزند ناصرالدین شاه و حاکم مستبد اصفهان ـ به ترور ناکام ایشان منجر شد.
🔰باقی ماندن مذهب تشیع در غوغای مشروطیت، مرهون فقیهان راستینی چون سیدمحمدکاظم طباطبایی یزدی، شهید شیخ فضلالله نوری و شهید مدرس است.
🔰پس از استقرار مشروطیت، ایشان به رغم جایگاه برجسته خود در حوزههای علمیه، برای حفظ مذهب و دفاع از حقوق محرومان به کسوت نمایندگی مجلس شورای ملی رضا داد و خدمات شایانی به اسلام و ایران کرد.
ایشان در سنگر مجلس، مانع تصویب قوانین خلاف شرع، توسعه آزادیهای بهاییان، سلطه نفوذ بیگانگان و مهمترین عامل مهار نمایندگان فراماسون چون سیدحسن تقیزاده، وکلای وابسته به بهاییان و طرفداران رضاخان ـ بهویژه در مجلس ششم ـ بود.
🔰مدرس مخالف جدی سلطه و نفوذ ابرقدرتها و حافظ استقلال کشور بود.
ایشان نخستین مخالف اولتیماتوم ذلتبار روسیه و طراح فسخ قرارداد ذلتبار ۱۹۱۹ و به تعبیر سفیر انگلیس بزرگترین مخالف این قرارداد ننگین بود. او از حامیان بزرگ میرزا کوچکخان درمبارزه با سلطه روسیه و انگلیس در شمال کشور بود.
🔰مدرس بزرگترین سد در برابر ارتجاع رضاخانی بود.
شهید به دلیل مخالفت با کودتای انگلیسی اسفند ۱۲۹۹ و قدت یافتن رضاخان به قزوین تبعید شد.
ایشان در دوران نخستوزیری رضاخان استیضاح او را مطرح ساخت و نطق مشهور خود در فساد مالی، نقض قانون اساسی و دور زدن مجلس شورای ملی توسط رضاخان را ایراد کرد.
🔰مدرس از بزرگترین افشاگران جمهوری رضاخانی و اصلاحات ضددینی او بود. سیلی سیدمحمدتدین ـ از حامیان جمهوری انگلیسی ـ به چهره شهید مدرس و افتادن عمامه از سر ایشان، تظاهرات وسیعی را در کشور رقم زد. بازار تهران تعطیل شد و مردم با شعار «ما دین نبی (ص) خواهیم؛ جمهوری نمیخواهیم» پایان جمهوری رضاخانی را فریاد کردند.
🔰شهید مدرس پاسدار شریعت و فرهنگ اسلامی ـ ایرانی بود و به ورود سیلآسای رمانهای مستهجن خارجی، به نمایش درآمدن فیلمهای مبتذل در سینماها و رقص و آواز و مفاسد اخلاقی تمدن غربی اعتراض کرد.
ایشان در سال ۱۳۰۵ در تهران ترور نافرجام و در سال ۱۳۰۷ از تهران به خراسان تبعید شد.
🔰رضاخان در غیبت مدرس فرصت یافت تا به برخی از اهداف پلید خود برسد. مانند امضای پیمان چهارجانبه سعدآباد به نفع انگلیس که قسمتهایی از خاک کشور را به عراق و ترکیه و حقابه رود هیرمند را به افغانستان واگذار کرد.
🔰شهید مدرس مانند آیتالله سیدمحمدرضا واحدی کرمانشاهی ـ پدر شهیدان واحدی ـ جان خود را دفاع از شریعت و ملت و مخالفت با خودکامگی رضاخان فدا کرد و پس از نُه سال تبعید در شامگاه ۱۰ آذر ۱۳۱۶ و هنگام اقامه نماز در غربت به شهادت رسید.
🔰آگاهی شهید مدرس از آینده، از جمله کرامات اوست. مانند خبر دادن از تبدیل شدن مدفن خود به زیارتگاه، محل مرگ و آینده مقبره رضاخان و آینده سیاسی مصدق.
@yasmhj
هدایت شده از ✒یادداشـتهایتـاریخی
فقیهان راستین (۴)
🏆شهید سید مجتبی نواب صفوی اسطوره مقاومت و غیرت و فرزند برومند حوزههای علمیه شیعه است که آثار وجودی او همچنان پرتوافکن است.
✅جنبش و حرکت شهید نواب حمایت مراجع بزرگی چون حاج آقا حسین قمی، صدر و خوانساری، و بزرگانی چون امام خمینی، علامه امینی، آیتالله العظمی مرعشی نجفی و عالمان شهیدی چون مدنی و صدوقی را به همراه داشت.
🛡در سالهایی که مبشران مسیحی آزادانه به ترویج مسیحیت و حکمیزاده به ترویج تفکر وهابیت میپرداختند و کسروی ملعون کتابهای مقدس شیعه را به آتش میکشید، این نواب صفوی بود که با اعدام انقلابی کسروی به این فضا پایان داد.
🛡با اشغال ایران توسط متفقین بهاییان جرأت عرض اندام پیدا کرده و نیروهای آمریکایی مستقر در قم را به کشتن آیتالله العظمی خوانساری تحریک کردند؛ بهاییان در ابرکوه کودکان مسلمانان را با کلنگ قطعهقطعه کردند و پزشک بهایی در کاشان دهها مسلمان را به کام مرگ کشید. اعدام انقلابی وزیر دربار یعنی هژیر بهایی و ممانعت از اعدام عاملان قصاص پزشک بهایی قاتل و پیگیری محاکمه قاتلان بهایی کودکان شیعه ابرکوهی توسط فداییان اسلام، موجب فروکش کردن فعالیت شدید بهاییان علیه مذهب شیعه شد.
📣مخالفت شهید نواب با تبدیل مسجد سلطانی به مسیر تردد زنان برهنه موجی را بر علیه برهنگی در حوزه قم و نجف ایجاد کرد.
🕌شهید نواب از جمله کسانی است که تلاش بسیاری برای احیای مدارس علمیه و بازگرداندن آن به کاربری اصلی آن شد و زمینه را برای احیای مجدد حوزه توسط آیت الله العظمی حجت و بروجردی فراهم ساخت.
💡پس از ترور مشکوک شاه در دانشگاه تهران و اعلام فرمان آیتالله العظمی بروجردی مبنی بر ممنوعیت دخالت حوزیان در سیاست، آیت الله العظمی سید ابوالقاسم کاشانی و شهید نواب صفوی بزرگترین مانع حکومت پهلوی در رسیدن به اهداف شوم خود بود.
⛔️پس از قدرت یافتن تودهایها در شهر قم و توهین آنان به آیت الله العظمی بروجردی، برخورد هواداران شهید نواب بود که به این فضا پایان داد و زمینه تبعید روحانی وابسته به آنان را به پیشنهاد امام خمینی ره فراهم کرد.
💎شهید نواب با آگاه شدن از تصمیم شاه برای تغییر مذهب رسمی کشور در مجلس مؤسسان، با تهدید نمایندگان با مرکب قرمز به مرگ مانع تصویب آن شد و باقی ماندن مذهب شیعه دوازده امامی را تا به امروز تضمین کرد.
🛢در این سالها که قراردادهای نفتی خیانتباری برای واگذاری نفت شمال و جنوب به بیگانگان به امضا رسید اعدام انقلابی سپهبد رزمآرا به دست فداییان و تهدید نمایندگان خائن به مرگ، ملی شدن نفت رقم خورد.
🚨شهید نواب صفوی بنیانگذار تلاش عملی برای آزادی فلسطین و بیداری اسلامی در منطقه غرب آسیا بود و به اذعان سران جنبشهای مبارز فلسطینی مبارزات فلسطینیان متأثر از سخنرانیهای شهید نواب در اجلاسهای عربی بوده است.
🎙شهید نواب با سخنرانیهای خود در کشوهای عربی که با کمک مالی علامه امینی صورت گرفت زمینه آشنایی با شیعیان را فراهم ساخت و چند سال پس از شهادت او برای نخستین بار مفتی اعظم اهل سنت مصر مذهب شیعه را به رسمیت شناخت.
⚰فداییان اسلام مانع برگزاری مراسم تشییع جنازه رضاخان ـ عامل هتک حرمت حرم حضرت معصومه در ماجرای کشف حجاب همسر و فرزندان وی ـ در قم پس از بازگشت آن به ایران شدند.
🦂شهید نواب تنها مخالف جدی قراردادهای نظامی و امنیتی زمینهساز نفوذ آمریکا و انگلیس مانند کنسرسیوم نفتی و قرارداد سنتو بود. پس از شهادت شهید نواب شاه قراردادهای ننگین امنیتی و نظامی با آمریکا و با هزینه ایرانیان منعقد کرد و اسرائیل را به رسمیت شناخت و قوانین ضد اسلامی چون اصلاحات ارضی را برای تغییر قانونی کاربری موقوفات به تصویب رساند و بهاییت مهمترین پستهای امنیتی، اجرایی و نظامی را در اختیار گرفتند.
🌱بسیاری از یاران امام در دوران سخت مبارزه چون شهیدان اندرزگو، صدوقی، محلاتی، لاجوردی و عراقی از هواداران نواب صفوی بودهاند.
🇺🇸منصور خائن و امضا کننده کاپیتولاسیون به نفع آمریکاییها و عامل تبعید امام خمینی به ترکیه به دست یاران نواب اعدام انقلابی شد و ترور شاه توسط هواداران شهید نواب در کاخ مرر، شاه را از تکرار تجربه حذف شهید مدرس و اندیشه حذف فیزیکی امام خمینی ره در تبعید بازداشت.
🇮🇷نخستین نخست وزیر در جمهوری اسلامی و رئیس جمهور مکتبی یعنی شهید رجایی از اعضای پیشین فداییان اسلام بوده است.
🌍امام خامنهای مقتدرترین رهبر شیعیان در دوران غیبت امام عصر علیه السلام، حرارات و شور انقلابی خود را مرهون آشنایی با نواب میداند.
@yasmhj
هدایت شده از ✒یادداشـتهایتـاریخی
نصرت آشکار خدا
در سحرگاه پنجم اردی بهشت ۱۳۵۹ یکی از پیچیده ترین و بهترین محاسبات بشری در برابر کوچک ترین مخلوقات الهی اظهار عجز نمود.
حادثه طبس که ماهها برنامهریزی شده بود و زبدهترین امکانات و نیروها را در اختیار داشت.
در این ماجرای عبرتانگیز تمام محاسبات دقیق کارشناسی با مدرنترین امکانات روز دنیا با طوفان شن از کار افتاد و بالگردهای پرتوان سیکورسکی معروف به اسب آبی مقهور دانههای کوچک شن شد و موجب برخورد آن با یک هواپیمای ترابری هرکولس سوخترسان شد و کوهی از آتش را برای متجاوزان فراهم ساخت.
آن گونه که بکویث فرمانده عملیات اذعان داشته جان تمام نیروهای دلتا در عملیات پنجه عقاب در خطر بود و آنان فرار را بر قرار ترجیح داده و جان ناقابل خود را نجات دادند و نجات جاسوسان خود را از یاد بردند.
گروهی مزدور بیگانه و خیانتپیشه از ابتدای شکلگیری نقشه عملیات تا پایان آن با دشمن همکاری داشتند که آخرین آن بمباران ۵ بالگرد باقیمانده به فرمان بنیصدر - رئیس جمهور و فرماندهی کل قوا در آن زمان - برای از بین بردن اسناد درون آن بود که شهید محمد منتظر قائم فرمانده سپاه یزد نیز در حین تلاش برای جمعآوری همین اسناد به شهادت رسید.
@yasmhj
🌹رسول اعظم (ص) درباره مسلم (ع) و خطاب به امیرمومنان (ع):
فرزند عقیل در راه محبت فرزندت، شهید میشود، چشم اهل ایمان بر او اشک میریزد و فرشتگان مقرب پروردگار، بر او صلوات میفرستند.
سپس پیامبر اکرم (ص) به حدی گریست که اشک بر صورتشان جاری شده و بر سینه مبارکشان ریخت.
📚امالی شیخ صدوق، مجلس ۲۷
@yasmhj
این کتاب نخستین و تنها اثری است که به بُعد مبارزاتی زندگی امام حسین (ع) در تمام مدت عمر پرداخته است.
محدودۀ زمانی موردپژوهش، ۵۲ سال و چهار ماه از عمر مبارک حضرت را در بر میگیرد.
این اثر با هدف پاسخگویی به پارهای از پرسشها، رد برخی از تحریفها و ارائۀ روزشمار قیام حسینی (ع) با عنایت به مبانی کلامی و فقهی شیعه و با استناد به منابع معتبر، گزارشی کوتاه از حیات سیاسی امام حسین (ع) را در شش فصل، ارائه کرده است.
این کتاب در تابستان ۱۴۰۲ منتشر شده است.
@yasmhj