16.03M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
جبل الرحمه که به فارسی کوه رحمت معنا میدهد، کوهی است در شمال شرقی منطقه عرفات عربستان سعودی که حجاج بیتالله الحرام در مراسم حج، از آن بالا رفته و بر فراز آن دعا میخوانند.
امام حسین(ع)، دعای عرفه را در دامنه آن خوانده است.
فاصله این کوه از مکه ۲۲ کیلومتر و از منی ۱۰ کیلومتر است. در نزدیکی آن یکی از مهمترین اعمال حج مسلمانان به نام وقوف در عرفات انجام میپذیرد.
ارتفاع این کوه ۳۰ متر است که باعث تمایزش از باقی کوههای بلند منطقه شده.
بر بالای این کوه، ستونی چهار متری وجود دارد که در دروان حج، با قرار گرفتن چراغی روی آن، راهنمای حاجیان برای مسیریابی استفاده میشده است.
مَسْعیٰ، جایی مقدس در فاصله میان دو کوه صفا و مروه در مکه است که حاجیان در آن، عمل سعی را انجام میدهند. مسعی حدود ۳۷۵ متر طول دارد.
در قرآن کریم صفا و مروه از شعائر الهی معرفی شده و سعی بین آنها واجب دانسته شده است: إِنَّ الصَّفا وَ الْمَرْوَة مِنْ شَعائِرِ اللهِ فَمَنْ حَجَّ الْبَیتَ أَوِ اعْتَمَرَ فَلا جُناحَ عَلَیهِ أَنْ یطَّوَّفَ بِهِما وَ مَنْ تَطَوَّعَ خَیراً فَإِنَّ اللهَ شاکرٌ عَلِیمٌ (ترجمه: صفا و مروه از شعائر الهی است، چون کسی که حج یا عمره بگزارد بر او گناهی نیست که بین آن دو را بپیماید و هر کس به دلخواه کار خیری بجا آورد همانا خداوند قدردان و داناست)
در روایات نیز از ارزش و جایگاه معنوی مَسعی سخن گفته شده است. امام صادق(ع) حکمت واجب شدن سعی بین صفا و مروه را خوار شدن جبّاران دانسته است.
در حدیث دیگری بیان شده که شیطان در مسعی بر ابراهیم(ع) ظاهر شد و وی به سوی شیطان حمله کرد و «هَرْوَلَه»(نوعی راه رفتن که میان دویدن و راه رفتن معمولی) به هنگام «سعی» یادگار این سنت ابراهیمی است.
برخی روایات نیز از هروله کردن هاجر به هنگام جستجوی آب برای فرزندش اسماعیل خبر میدهند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فضیلت اطعام عید غدیر
بسم الله الرحمن الرحیم
با سلام و عرض ادب خدمت شما همراهان گرامی
الحمدلله توفیق این را داشتیم که در ماه ذیالحجه، میهمان سرزمین وحی و شهر پیامبر باشیم.
با اتمام این سفر پر خیر و برکت، انشاءالله از امروز و مصادف با هشتم محرم اباعبدالله الحسین علیه السلام، فعالیت های کانال از سر گرفته میشود.
با سپاس از همراهی شما