💢 آتش بس به سبک عربستان
🔺 به گفته سخنگوی نیروهای مسلح یمن تنها در روز گذشته نیروهای #ائتلاف_عربی 5 عملیات زمینی و 35 حمله هوایی در یمن انجام داده اند.
#جنگ_یمن
🔸 کانال مطالعات یمن
@yemenstudies_ir
💢 جنوب یمن در آستانه از سرگیری درگیری ها
🔺 پس از اینکه در روزهای اخیر نیروهای دولت هادی و #حزب_اصلاح اقدام به افزایش استعداد نظامی و لجستیک خود در استان #ابین کردند روز گذشته #مجلس_انتقالی_جنوبی با انتشار بیانیه ای اعلام کرد که به اطلاع نمایندگان پنج عضو دائم شورای امنیت و نماینده سازمان ملل رسانده است که این اقدامات باعث شده است جنوب یمن در آستانه جنگ دیگری قرار بگیرد.
✍️ تلاش حزب اصلاح برای تجدید سیطره خود بر #عدن میتواند باعث فروپاشی #توافق_ریاض و ناکام ماندن تلاش عربستان برای ایجاد اتحاد در صفوف حامیان #ائتلاف_عربی در یمن باشد. مسئله ای که خبر بسیار خوشایندی برای #انصارالله است.
#سیاست
#جنوب_یمن
#مذاکرات_صلح
🔸 کانال مطالعات یمن
@yemenstudies_ir
💢 گفته میشود نیروهای سعودی کنترل بندر #نشطون واقع در استان #المهره را در دست گرفته اند و نیروهای امنیتی یمنی را از این بندر اخراج کرده اند.
✍️ این بندر یکی از مهمترین مسیرهای ارتباطی بین #عمان و یمن است. عربستان از مدتها پیش به بهانه قاچاق سلاح و تجهیزات نظامی برای انصارالله از طریق عمان کنترل گذرگاههای مرزی زمینی و دریایی بین عمان و استان المهره را به دست گرفته است.
#سیاست
#جنگ_یمن
#شرق_یمن
🔸 کانال مطالعات یمن
@yemenstudies_ir
💢 گویا #حزب_اصلاح پس از اینکه در شمال یمن به در بسته خورد قصد دارد به سمت جنوب حرکت کند.
✍️ توئیت شیخ امین عاطف از مسئولان بلندپایه دولت #صنعا در مورد پیشنهاد حزب اصلاح به #انصارالله برای همکاری بر علیه #مجلس_انتقالی_جنوبی و پاسخ منفی صنعا به این پیشنهاد.
#سیاست
#جنگ_یمن
🔸 کانال مطالعات یمن
@yemenstudies_ir
💢 پس از پنج سال؛ ائتلاف سعودی در برابر آینده ای مبهم
♦️ ترجمه اختصاصی کانال مطالعات یمن ♦️
✍️ نوشته احمد ناجی
👈 منتشر شده در مرکز کارنگی / آوریل 2020
🔸 دو بخش
#سیاست
#جنگ_یمن
#مذاکرات_صلح
🔸 کانال مطالعات یمن
@yemenstudies_ir
مطالعات یمن
💢 پس از پنج سال؛ ائتلاف سعودی در برابر آینده ای مبهم ♦️ ترجمه اختصاصی کانال مطالعات یمن ♦️ ✍️ نوشته
💢 پس از پنج سال؛ ائتلاف سعودی در برابر آینده ای مبهم
✍️ نوشته احمد ناجی
👈 منتشر شده در مرکز کارنگی / آوریل 2020
🔹بخش نخست
🔸 در مارس 2015 ائتلاف عربی به رهبری عربستان یک عملیات نظامی بر ضد انصارالله آغاز کرد. این ائتلاف هدف اصلی خود را بازگرداندن منصور هادی رئیس جمهور مستعفی یمن به قدرت بود.
🔹بذرهای درگیری
🔸 وقتی که انصارالله پیشروی خود به سمت #عدن را آغاز کرد و نیروهای هادی نتوانستند در برابر وی مقاومت کنند وی به #المهره استان شرقی یمن و سپس به #عمان و #عربستان گریخت.
🔹 عملیات ائتلاف عربی در ابتدا موجب کند شدن پیشروی های انصارالله و عقب نشینی نیروهای صنعا از مناطق جنوبی شد ولی دولت صنعا تا کنون موفق به بازگشت و استقرار در این مناطق نشده اند و مناطقی را که ائتلاف عربی از کنترل انصارالله خارج کرده است را نمیتوان مناطق تحت کنترل دولت هادی دانست به خصوص پس از قدرت گرفتن مجلس انتقالی در عدن.
🔸 استراتژی های متضارب
🔹 در ابتدا 10 کشور در این ائتلاف شرکت کردند. پس از مدتی #مغرب از این ائتلاف خارج، #قطر اخراج شد و #اردن و #مصر فاصله خود را با ائتلاف حفظ کردند. تیره شدن روابط عربستان و امارات با قطر موجب شد تا روابط ائتلاف با #حزب_اصلاح نیز به سردی برود.
🔸 در سه سال اخیر از جنگ یمن تنها #امارات در کنار عربستان در این جنگ باقی ماند. با وجود اینکه در این مدت گاهی اوقات اختلافات استراتژیک دو کشور به حد تناقض رسید ولی امارات یمن را ترک نکرد.
🔹 در طول این مدت در حالی که عربستان در حال تقویت دولت هادی بود امارات با تاسیس #مجلس_انتقالی_جنوبی یک تشکیلات موازی و یک بازوی نظامی بر روی زمین ایجاد برای خود ایجاد کرد.
🔸 این اقدام نیروهای ائتلاف در #عدن و #شبوه و #سقطری با یکدیگر درگیر شدند. امارات پس از اینکه با انصارالله به توافق رسید که به شکل متقابل یکدیگر را مورد حمله نظامی قرار ندهند اعلام کرد که از یمن خارج میشود. البته این خروج تاثیر چندانی در واقعیت های میدانی یمن نداشت چرا که امارات با استفاده از بیش از 200 هزار شبه نظامی مجلس انتقالی و شبه نظامیان دیگری در منطقه ساحل غربی سعی کرد نفوذ خود در تنگه #باب_المندب و اشراف به خطوط بین المللی تجارت دریایی را حفظ کند.
🔹 اختلافات قدیمی و تردیدهای جدید
🔸 اختلافات داخلی بین گروههای یمنی با دخالت نظامی ائتلاف عربی در یمن تغییر کرده است و عربستان برخی از این اختلافات را برای تقویت موضع خود در برابر انصارالله تقویت کرده است. به همین دلیل جبهه درگیری ها در حال حاضر تغییر کرده است. امروز درگیری ها دیگر بین انصارالله و علی عبدالله صالح از یک طرف و دولت هادی و ائتلاف عربستان از طرف دیگر نیست. بلکه ائتلاف دچار تقسیم شده است و همین مسئله پیشروی آنها به سمت صنعا را متوقف کرده است.
🔹 در یک جنبه جداگانه از این تقسیم امارات از به رسمیت شناختن ارتش هادی امتناع میورزد و دلیل آن را وفاداری تعداد بسیاری از رهبران آن به حزب اصلاح عنوان میکند. مسئله ای که عربستان نیز نسبت به آن نگرانی های مشابهی دارد. ولی پس از اینکه امارات حمایت های خود از ارتش هادی را متوقف کرد عربستان به حمایت از این ارتش ادامه داد. در واقع حزب اصلاح تنها گزینه عربستان در مقابل انصارالله است.
🔸 حمایت های عربستان از ارتش هادی نیز مشروط است. در حالی که عربستان 150 هزار یمنی را برای حفاظت از مرزهای خود جنوبی خود در مقابل انصارالله سازماندهی کرده است از پرداخت حقوق بخشی از اعضای ارتش هادی به دلیل عدم اطمینان از وابستگی آنها ( احتمال وابستگی آنها به #القاعده یا #اخوان_المسلمین) سر باز میزند.
ادامه دارد ...
#سیاست
#جنگ_یمن
#مذاکرات_صلح
🔸 کانال مطالعات یمن
@yemenstudies_ir
مطالعات یمن
💢 پس از پنج سال؛ ائتلاف سعودی در برابر آینده ای مبهم ✍️ نوشته احمد ناجی 👈 منتشر شده در مرکز کارنگی
💢 پس از پنج سال؛ ائتلاف سعودی در برابر آینده ای مبهم
✍️ نوشته احمد ناجی
👈 منتشر شده در مرکز کارنگی / آوریل 2020
🔸 بخش دوم
🔹 دولت فلج هادی
🔸 تسلط #انصارالله بر #صنعا در سال 2014 نشان داد که دولت هادی بسیار ضعیف است و هیچ استراتژی مشخصی برای مقابله با بحرانها ندارد. هادی بلافاصله پس از ورود به عربستان دولت خود را بر مبنای چک سفید امضای ائتلاف بازسازی کرد. در حال حاضر هنوز هم اکثر مسئولان دولت وی در خارج از یمن ساکن هستند و حقوق خود را از ائتلاف دریافت میکنند.
🔹 به جز دولت پارلمان یمن هم در تعطیلی مطلق به سر میبرد و پس از 2015 تنها یک جلسه در آوریل 2019 برگزار کرده است و موسسات عمومی و خدماتی نیز از عدم حمایت رنج میبرند. در مقابل کشورهای عضو ا#ئتلاف_عربی بر اساس منافع استراتژیک خود به حمایت از موسسات عمومی و خدماتی و ارتباط مستقیم با جامعه مشغول هستند. مانند اقدامات موسسه خیریه ملک سلمان و یا موسسه خیریه خلیفه بن زاید.
🔸 از مشکلات ائتلاف عربی در یمن رواج دموکراسی ولو به شکل حداقلی در یمن است. مسئله ای که به یکی از مشکلات اصلی ائتلاف در تعامل با جامعه یمن تبدیل شده است. ائتلاف در تعامل با جامعه یمن به نسخه برداری کامل از سبک حکومت در کشورهای عربستان و امارات روی آورده است. برای مثال در اکثر موارد برای تامین منافع خود به عشایر و نهادهای موازی با دولت متوسل میشود و خود را از نهادهای دموکراتیک مانند شوراهای محلی و سازمان های مردم نهاد بی نیاز میبیند. در سالهای اخیر بسیاری از مخالفان در مناطق تحت کنترل ائتلاف ترور شده اند.
🔹 این اقدامات موجب ضعیف تر شدن دولت هادی شد و امروزه هریک از گروههای شبه نظامی تحت مدیریت ائتلاف به معضلی برای دولت هادی تبدیل شده اند.
🔸 در شرایطی که #امارات به دنبال تامین مصالح خود در جنوب یمن از طریق گروههای نظامی و شبه نظامی در این منطقه و کاهش درگیری ها با انصارالله در این منطقه است عربستان به دنبال توافق با انصارالله از طریق گفتگوهای پشت پرده برای رسیدن با آتش بس است. عربستان در این گفتگوها به دنبال تامین امنیت مرزهای جنوبی خود و پایان حملات موشکی و پهپادی به داخل عمق خود است و مشخص است که با رسیدن به این توافق انصارالله را به عنوان واقعیت شمال یمن به رسمیت میشناسد و از دولت هادی روی برمیگرداند.
🔹 نقشه فعلی ژئوپولتیک یمن نتایج جنگ پنج ساله را به وضوح نمایش میدهد. حضور نظامی عربستان و امارات در مرزها و درگیری در مناطق داخلی. درحالی که عربستان و امارات منافع خود را دنبال میکنند شبه نظامیان هرروز قوی تر میشوند و هیچ چشم اندازی برای صلح فراگیر وجود ندارد.
👈 متن کامل مقاله را میتوانید در اینجا مطالعه کنید.
#سیاست
#جنگ_یمن
#مذاکرات_صلح
🔸 کانال مطالعات یمن
@yemenstudies_ir
FAR_گزارش_سالانه_2020_گروه_ملى_ارتباطات_خارجي.pdf
1.38M
💢 متن کامل گزارش تیم ارتباطات خارجی #انصارالله از 5 سال حمله نظامی عربستان به یمن به زبان فارسی
#جنگ_یمن
#رسانه
🔸 کانال مطالعات یمن
@yemenstudies_ir
💢 امروز 19 آوریل سالروز شهادت #صالح_الصماد رئیس شورای عالی سیاسی یمن است
#تاریخ
#فرهنگ
#معرفی_شخصیت
🔸 کانال مطالعات یمن
@yemenstudies_ir
مطالعات یمن
💢 امروز 19 آوریل سالروز شهادت #صالح_الصماد رئیس شورای عالی سیاسی یمن است #تاریخ #فرهنگ #معرفی_شخصیت
💢 امروز 19 آوریل سالروز شهادت #صالح_الصماد رئیس شورای عالی سیاسی یمن است
🔺 صالح علی الصماد سیاستمدار اهل یمن و عضو جنبش انصارالله و همچنین رئیس شورای عالی سیاسی این کشور بود که سال 2018 در حمله ائتلاف سعودی به شهادت رسید.
🔸الصماد در ژانویه ۱۹۷۹ در منطقه بنی معاذ از توابع شهرستان سحار در استان صعده (شمال یمن) متولد شد.
🔹او علوم دینی را در محضر مراجع دینی از جمله "مجدالدین المؤیدی" و سید بدرالدین الحوثی فرا گرفت.وی پس از فارغالتحصیل شدن از دانشگاه صنعا، به عنوان مدرس در مدرسه عبدالله بن مسعود در صعده مشغول به کار شد
🔸صماد در جنگ سوم صعده (از سری جنگ های شش گانه) و زمانی معروف شد که جبهه مقاومت در بنی معاذ با هدف کاهش فشار نظامی بر مران، نشور و ضحیان تشکیل شد. جنگندههای یمنی طی حملاتی منزل و مزارع وی را ویران کردند و دو نفر از برادرانش دراین درگیری ها کشته شدند. نام صماد در فهرست ۵۵ نفری تحت پیگرد رژیم سابق یمن قرار داشت.
🔹وی در بین مردم یمن از جایگاه والایی برخوردار است. در زمان حیات از هرگونه تلاش برای خدمت به مردم یمن دریغ نکرد و همه زندگی خود را وقف مردم نمود و حتی برای خود و فرزندانش خانه ای نساخت. او حامی پیشرفت یمن در زمینه های مختلف نظامی ، کشاورزی ، صنعتی ، علمی و فناوری بود تا هر گونه وابستگی به خارج را قطع نماید.
🔹الصماد پس از سال ۲۰۱۱ مسئولیت ریاست دفتر سیاسی جنبش انصارالله را به دست گرفت و در ۲۴ سپتامبر ۲۰۱۴، سه روز پس از ورود انصارالله به صنعا، نیز به عنوان مشاور سیاسی رئیسجمهور تعیین شد.
🔸صالح الصماد در ششم اوت ۲۰۱۶ رئیس شورای عالی سیاسی شد و کار خود را در این منصب، پس از ادای سوگند در مجلس نمایندگان در ۱۴ اوت ۲۰۱۶ آغاز کرد.
🔹وی روز پنجشنبه 19 آوریل 2018 در حمله جنگندههای متجاوز ائتلاف عربی در استان الحدیده یمن به شهادت رسید.
🔸 کانال مطالعات یمن
@yemenstudies_ir
صحيفة المسيرة - العدد 898 - 19-04-2020.pdf
9.44M
📌 ویژه نامه روزنامه المسیره که به مناسبت سالگرد شهادت #صالح_الصماد منتشر شده است
🔸 کانال مطالعات یمن
@yemenstudies_ir
هدایت شده از تحولات جهان اسلام
#یمن
شهادت آقازادهی یمنی
🔸به گزارش پایگاه تحلیلی خبری تحولات جهان اسلام؛ "محمد احمد بدرالدین الحوثی" برادرزادهی رهبر انصارالله در جبهه صرواح در استان مأرب به شهادت رسید.
محمد فرزند شهید "سید احمد بدرالدین الحوثی" بوده و گفته میشود در جریان بمباران روز گذشتهی جنگنده های ائتلاف سعودی در جبهه صرواح به شهادت رسیده است.
پدر وی سید احمد نیز در جریان جنگ اول صعده در سال ۲۰۰۴ میلادی توسط نیروهای علی عبدالله صالح به شهادت رسید.
✅ @iswnews
✅ https://iswnews.com/30668