هدایت شده از خبرگزاری فارس
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 این علامه را احیاگر تاریخ ادبیات کهن ایران مینامند
@Farsna
هدایت شده از ابرفقه
🔺واژهکاوی «هیز» و هیزکاری ضرغامی
بر پایه دانش «سَواژ»، هیز همریشه «هیچ، هیس، هِخ و هِش» است. هیز یعنی بیرون بردن چیزی از جای خود و بیارزش و «هیچ» شدن آن. «هیس» نیز برای «هیچ» کردن صدا بکار میرود. چنانکه «هِخ» و «هش» برای بیرون راندن گوسفند و مرغ به کار میرود.
«پَر» در واژه پرهیز، پیشوند ضدساز است و پر«هیز» یعنی جلوگیری از هیزی. چنانکه فر«هیخ»ته نیز یعنی ضد هیزی و هیچی. «هیزم» نیز یعنی برون شدن از جایگاه باردهی و میوهدهی و هیچ و بیارزش شدن.
پرهیز را در عربی «تقوا» یعنی جلوگیرنده گویند. بزرگترین نمونه پر«هیز» و جلوگیری از هیزی و هیچی، «امربمعروف و نهیازمنکر» است که دیگر واجبات را نیز در جای خود نگه میدارد.
💥ضرغامی «امربمعروف و نهیازمنکر» را به ریشخند گرفت و این یک کار ناپرهیزی و هیزی بزرگی بود. او گستاخی را رها نکرد و در پی عادی نمایاندن بیحجابی دختران برآمد و این نیز ناپرهیزی و هیزی است. باز بگوبخند بلند دختران بدحجاب در هواپیما را تشویق کرده و گفته است که «به خندههاتان نیاز داشتم»! بیگمان امیرالمؤمنین که به دختران جوان سلام هم نمیکرد، نیازش را با بگوبخند دختران جوان بدپوشش و نامحرم پاسخ نمیداد و در شیوه علوی، این کار هم هیزی و حیازدایی است.
◻️به کارگیری رسانه اسرائیلی، بر خلاف شرع و قانون و یک هیزی و ناپرهیزی دیگر است. آقای رئیسی! شما که طلبه و داماد آیتالله علمالهدی هستید، از این مواضع وزیرتان، شرمنده شهدا و فاطمه زهرا (س) و رهبر و مردم نمیشوید؟ آیا وزارت جای این رفتارهای نافرهیخته و هیز است؟ پافشاری بر کار نادرست «سرتق»ی و شیوه احمدینژاد بود.
هدایت شده از 🇵🇸دختران انقلاب 🇮🇷
👈تلنگـــــر....
خبرنگارازشھیدابومھدیپرسید:شما
ڪهعربهستیدچطوراینقدرقشنگفارسۍ
صحبتمیڪنید،ایشوندرپاسخگفتند:عربۍ
زبانقرآناستوفارسۍزبانانقلاب!
بچه ها نذاریم ارزش های این انقلاب رو کم رنگ کنند و انقلاب از درون دچار تغییر بشه
#حجاب_خطِّ_مقدم_ماست
#دختران_انقلاب
🇮🇷کانال دختران انقلاب را دنبال کنید
https://eitaa.com/joinchat/3435003923C863f1fbcfc
هدایت شده از سایبر پژوه
🖋عصر اینترنت زبان فاخر انگلیسی را نابود کرده است؟ | اینترنت و تغییر زبان ها
تغییرات بزرگی طی دو دههی گذشته در حوزهی فناوری اتفاق افتاده است. فناوریهایی مثل اینترنت، گوشیهای هوشمند و شبکههای اجتماعی بیش از هر زمان دیگری ارتباطات را گسترش داده است. دنیایی به وجود آمده است که در آن مطالبمان را منتشر میکنیم، به اشتراک میگذاریم، نظر میدهیم و دنبال اطلاعات میگردیم؛ همانطور که با یکدیگر رابطه برقرار میکنیم. این تغییرات، زبان مورداستفادهی ما را نیز تغییر دادهاند. وکلاو برزینا (Vaclav Brezina) دانشیار زبانشناسی پیکرهای (corpus linguistics) دانشگاه لنکستر انگلیس است؛ پژوهش جدیدی که او همکارانش انجام دادهاند، در چارچوب این روش تحقیق، با کاوش و مقایسهی فراوانی کلمات در متنها و موضوعات مختلف، الگوها و روندهای تغییر زبان انگلیسی را آشکار میسازد. گرچه زبان دائم در حال تغییر است، اما دسترسی بیسابقه به اینترنت، جایی که نیاز نیست کسی نویسندهی داستان یا روزنامهنگار باشد تا نوشتهاش به هزارها یا میلیونها خواننده برسد، به تغییر زبان شتاب بخشیده است.
مطالعه متن کامل یادداشت:
https://cyberpajooh.com/2sre
#سایبرپژوه
#یادداشت
#عصر_اطلاعات
#زبان_انگلیسی
✅@cyberpajooh
هدایت شده از صابرین نیــوز
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺عمرانخان نخستوزیر سابق پاکستان: ما در گذشته فارسی صحبت میکردیم اگر انگلیس به هند لشگرکشی نمیکرد امروز ما نیازی به مترجم نداشتیم و فارسی صحبت میکردیم
ـــــــــــــــــــــــ
پایگاه خبری صابرین نیوز↙️
🆘@sabreenS1_official
هدایت شده از اساتید انقلابی و نخبگان علمی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
صحبت های دکتر عبدالطیف پدرام چهار ماه قبل از سقوط افغانستان بدست طالبان، انجام شده
ما یک حوزه تمدن بزرگی هستیم اسمش ایران بزرگ است🇮🇷👌
🇮🇷 کانال اساتید انقلابی و نخبگان علمی
@asatid_enghelabi ایتا و سروش
هدایت شده از بیداری ملت
⭕️یک نکته از تصویر
🔺در پس زمینه عکس رییس جمهور ایران و ونزوئلا عناوین با زبان فارسی و اسپانیولی نوشته شده است، بدون استفاده از زبان انگلیسی، مسالهای که بعضا در نشستهای داخلی خودمان هم بیتوجه به آن هستیم.
🔻شاید ساده و بیاهمیت به نظر برسد، اما یک معنای عمیق دارد؛ احترام به هر آنچه خودمان هستیم. احترام به هویت، فرهنگ، داشتهها و باورهایمان.
🔺نقطهی شروع پسرفت در کشور ما در 200 سال گذشته دقیقا همین مساله بوده است که تصور میکردیم صحبت کردن به زبان آنگلوساکسونیهای متوحش بریتیش و امریکن هنر است و هر تفالهای که از سرزمین غارتها، تجاوز و استعمار وارد میشود نیز علم و فرهنگ است!
🔺و نقطهی عطف تاریخ ایران، جمهوری اسلامی🇮🇷 است؛ چرا که به ما باور و اعتماد به نفس داد و اگر در مواردی هنوز دچار مشکل هستیم، دقیقا به خاطر عدم تغییر رویکرد خودتحقیری است.
#دیدهبان
🔴 #بیداری_ملت 👇
@bidariymelat
هدایت شده از راهی ===
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#امام_خامنه_ای
🎥 یک ساعت و نیم سخنرانی بدون لغت فرنگی
🔺متعهّدتر از رهبر انقلاب به #زبان_فارسی پیدا میکنیم؟
واقعا نه!
ماشاءالله و لا حول و لا قوه الا بالله العلی العظیم
@KhyaleVasl | خِیـٰـالِ وَصـْـلْ
هدایت شده از جبهه انقلاب اسلامی در فضای مجازی
🔴 پیشنهاد استفاده از دامنۀ نقطه ایران در کنار دات آیآر برای تارنماهای دولتی
🔺 محمد خوانساری، رئیس سازمان فناوری اطلاعات، در رویداد «نامهای دامنه فارسی، اینترنت برای همه» که عصر روز گذشته (دوشنبه) برگزار شد، در پاسخ به سؤالی درباره اجباری شدن استفاده از «نقطه ایران» برای تارنماهای دولتی در کنار دات آیآر گفت: چنین تصمیمگیریهایی به پیشنیازهایی احتیاج دارد و باید به تأمین پیشنیازها توجه کرد. این موضوع، ابزار خوبی برای ترویج زبان فارسی در حوزۀ اینترنت است و در حال حاضر هم ظرفیتهای پایهای خوبی شکل گرفته است.
🔺امین صادقی، سرپرست ایرنیک نیز در این نشست و در پاسخ به سؤالی درباره نیاز به سرمایهگذاری بخش خصوصی در دامنۀ نقطه ایران گفت: مشکلی بابت سرمایهگذاری نداریم. از لحاظ فنی نقطه ایران اجرایی است. پژوهشگاه دانشهای بنیادی هیچگاه نگاه تجاری نداشته است. اگر مشکلات مربوط به سیاستگذاری برطرف شود، ظرف مدت هشت ماه تا یک سال، نقطه ایران میتواند به فروش برسد.
#⃣ #نیاز_به_پیگیری
جبههٔ #انقلاب اسلامی در فضای مجازی ✊🏻 @jebheh
هدایت شده از فرزند ایران
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 نابود شدن صائب تبریزی در محفل شاعران خسته!
تلگرام | اینستاگرام | روبیکا | ایتا | بله | سروش | توییتر | آپارات | یوتیوب
🇮🇷 @farzandeIRAN_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺#سخنگاه
آقای رئیسی: کارخانۀ آرد یاسوج باید ظرف ۲ ماه راهاندازی شود
🔹در ثانیه ۱۰ آقای رئیسی میگوید:
«من از همین سخنگاه اعلام میکنم...»
هدایت شده از رادار انقلاب
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
استاد زبان شناسی ترک در یک برنامه تلویزیونی:
چیزی که ما زبان ترکی عثمانی میدانیم در واقع الفبای ایرانی است و عربی نیست. حتی کلماتی که در دین و مذهب ما است هم از زبان فارسی گرفته شده است.
@Radar_enghelabe
هدایت شده از نهضت جهانی مقاومت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴عزاداری در عمان
▪️ اینجا عمان است و نوحه ی فارسیِ «بر مشامم میرسد هر لحظه بوی کربلا» را میخوانند و پرچم را برافراشته میکنند...
🌎نهضت جهانی مقاومت🌍
http://eitaa.com/joinchat/1357578243Cf32533097a
🆕آخرین اخبارمنطقه،جهان،جبهه مقاومت
هدایت شده از حمزه بیات
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ببینید: واکنش جالب وزیر فرهنگ در امتناع از افتتاح مجموعه ای سینمایی به دلیل استفاده از عنوان غیر فارسی در سفر به یکی از شهرستان های استان خراسان رضوی
🔴 #بیداری_ملت 👇
@bidariymelat
هدایت شده از خبرگزاری فارس
دانشمندان نیوزیلندی: ریشۀ زبان انگلیسی به ایران برمیگردد
🔹یک تیم از دانشمندان دانشگاه اوکلند نیوزیلند به سرپرستی پروفسور راسل گری، با انجام تحقیقاتی دربارۀ منشاء زبانهای هندواروپایی، به این نتیجه رسیدهاند که ریشۀ برخی زبانها از جمله انگلیسی، به ۸ هزار سال قبل در منطقۀ شمالغربی ایران و شرقی ترکیه امروزی برمیگردد.
🔹زبانهای هندواروپایی پُرتکرارترین خانواده زبانهای جهان است که تعداد آنها بیش از ۴۰۰ زبان است و شامل انگلیسی، روسی، فرانسوی، گیلیک اسکاتلندی، هندی-اردو، بنگالی و پنجابی میشود.
🔹این تیم بینالمللی متشکل از بیش از ۸۰ متخصص زبان، گسترش واژگان اصلی را از ۱۶۱ زبان هند و اروپایی، از جمله ۵۲ زبان باستانی یا تاریخی مانند لاتین، تجزیه و تحلیل کردند.
@Farsna - Link
هدایت شده از صابرین نیــوز
🚨پروژه بعدی #گروهک و رسانه #تروریستی اینترنشنال افغانستان
🔺سرکرده قومگرای طالبان در وزارت اطلاعات و فرهنگ کشور افغانستان : افغانستان به زبان فارسی نیاز ندارد
🔹محمدیونس راشد،سرکرده قوم گرای طالبان در سفر به استان #بامیان در دیدار با شماری از جوانان این استان گفته افغانستان به زبان فارسی نیاز ندارد و لازم نیست آنان ادبیات فارسی بیاموزند.
🔸پ ن : تفرقه بین اقوام ، مذهب ها و زبان ها در افغانستان برای حذف هویت مردم د افغانستان در دستور کار اصلی طالبان قرار گرفته است و هزینه های آن به صورت دلار هفته به هفته به خزانه گروهک واریز می شود.
ـــــــــــــــــــــــ
پایگاه خبری صابرین نیوز↙️
🆘@sabreenS1_official
هدایت شده از نو+جوان
🚢 #خواندنی | پایان تعطیلات دریایی!
😇 ابن بطوطه جهانگردی اهل مراکش بود که حدود ۷۰۰ سال پیش، از غرب آفریقا بهسمت شرق آسیا رهسپار شد. سفرنامه او اطلاعات جالب و مفیدی درباره زندگی مردم آن دوره به ما میدهد؛ اما چیزی که میتواند از سفرنامه ابن بطوطه برای ما ایرانیها جالب باشد، مربوط به حضور او در سواحل شرقی چین است.
🌊 ابن بطوطه اشاره میکند که در سفر دریایی خود، میشنید که دریانوردان و آوازخوانهای روی عرشه کشتی، اشعار فارسی میخوانند:
تا دل به مهرت دادهام در بحر فکر افتادهام
چون در نماز اِستادهام گویی به محراب اندری
⛵ مشابه همین روایتها در شرق آفریقا نیز بوده است؛ ملوانان و دریانوردانی که در حین کار بر روی آب و در امتداد کرانهها، شعرها و آوازهای فارسی میخواندند.
✅ شاید تا الان فکر کرده باشید که میخواهیم درباره زبان فارسی صحبت کنیم! بله، این هم موضوع خواندنی و جذابی خواهد بود؛ اما در این دو اشاره کوتاه درباره حضور زبان فارسی در شرق آسیا و آفریقا، توجه ما میتواند به چیز دیگری هم جلب شود: دریا و دریانوردی...
💡 مهمترین عامل نفوذ زبان فارسی در این مناطق، دریانوردان و تاجران ایرانی بودند. در قرنهای گذشته، علاوه بر خلیجفارس و دریای عمان، سرتاسر دریای عرب و سرخ و اقیانوس هند و دریای چین، محل تردد تاجران و دریانوردان ایرانی بود. ایرانیان و به طور مشخص ساکنان مناطق جنوبی ایران، به دریاهایِ دور خو گرفته بودند و خب این رفتوآمد به گسترش زبان فارسی نیز کمک میکرد.
🥴 اما از حدود سال ۱۵۰۰ میلادی که پای استعمارگران غربی به آسیا و شرق باز شد، یکی از مهمترین تلاشهای آنها، تلاش برای دورکردن ایرانیان از دریا بود. استعمارگران پرتغالی وقتی به خلیجفارس آمدند، برای حفاظت از منافع خود، بندر گمبرون ایران را اشغال کردند و نامش را گذاشتند کومورائو. مدتی بعد، سپاه شاهعباس صفوی با حمله به پرتغالیها در مناطق جنوبی ایران، اشغالگران را از شهر گمبرون اخراج کرد و به یادبود این فتح خود، نام آن شهر را گذاشت «بندرعباس»؛ اما این پایان ماجرا نبود...
🔻 برای خواندن متن کامل به سایت یا #نرم_افزار_موبایلی نو+جوان مراجعه کنید👇
🌐 https://nojavan.khamenei.ir/showContent?ctyu=23152
هدایت شده از 🇮🇷 صبح میبد
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
🪐 اخترمهندسی شگفت خدا+ سواژ «اختر»
📚«اَخ» یعنی بیرون آمدن و «تر» یعنی گردآمده و تفتیده. یا زایه دیگر آتش (آذر، آتر)
«آفرینش جهان: «یوم نطوی السماء کطیّ السجلّ للکتب کما بدأنا اول خلق نعیده» خدا می فرماید که آسمانها را توماری و مارپیچی آفریدیم و این گونه نیز آن را به پایان می بریم.
◼️پس «اخ»، واژه فارسی بر پایه دانش توحیدی پیامبران است و این زبان به گمان بنده ساخته یا پرداخته پیغمبران است.
◼️«تر» هم یعنی گرد آمده؛ از ریشته تفتن، که معنای تفتیدگی و داغ بودن هم دارد و با تابان همریشه است و یا به معنای آتش (آتر) که تار در ستاره هم همین دو گمان را می پذیرد.
📚 ا. امامی میبدی
😊 سلام بر زبان فارسی! قدرش بدانیم!
🌾 صبح میبد
هدایت شده از خبرگزاری فارس