✨🌒🌓✨
آیت الله العظمی مرعشی نجفی(ره) به فرزندش وصیت کرد: سجادهای که هفتاد سال بر روی آن نماز شب به جا آوردهام و تسبیحی از تربت امام حسین(ع) که با آن در سحرها به عدد دانههایش استغفار کردهام با من دفن شود.(فرازهایی از وصیت نامه الهی و اخلاقی آیت الله مرعشی نجفی(ره) ص 19)
@zakrsahar 🌸
✨🌓🌒✨
فضیلت نماز شب
از خود امیرالمؤمنین، امام علی(ع) نیز روایت شده است که فرمودند: از وقتی که از رسول خدا شنیدم که فرمود: «نماز شب نور است»هرگز نماز شب را ترک نکردم حتی دریکی از سخت ترین شبهای نبرد که به نام لیلة الهریر معروف است. ایشان در آن شرایط سخت فرشی را پهن کردند و بر روی آن مشغول خواندن نماز شب شدند در حالی که تیرهای زیادی از طرف راست و چپ ایشان میگذشت و هرگز تزلزلی در ایشان ایجاد نکرد و ایشان از جایشان تکان نخوردند تا اینکه نماز شبشان تمام شد.(منتهی الامال،ج 1،ص 150،شرح نهج البلاغه)
@zakrsahar 🌸
✨🌒🌓✨
در روایت شده است که خدای متعال به حضرت موسی(ع) وحی کرد که: ای موسی! در تاریکی شب از خواب برخیز (و مناجات و راز و نیاز کن) تا قبرت را باغی از باغ های بهشت قرار دهم.
@zakrsahar 🌸
✨🌒🌓✨
کیفیت نمازشب
رسول اکرم(ص) فرموده است که آن حضرت آب وضو و مسواک خود را از قبل مهیا میفرمود و مانند یک رزمنده سنگرنشین خواب طولانی نداشت و همواره پاسدار حرم دل بود که مبادا غفلت به آن راه پیدا کند و پس از خوابی کوتاه بیدار میشد و چهار رکعت نماز میخواند و دوباره بر میخاست و به همین ترتیب عمل میکرد. و هر بار که بیدار میشدند به آسمان نگاه میکردند و این آیات را تلاوت میکردند:﴿ان فی خلق السموات و الارض و اختلاف الیل و النهار لایات لاولی الالباب …﴾ (سوره آل عمران آیه 190).
@zakrsahar 🌸
✨🌒🌓✨
حضرت علی(ع) میفرماید: نماز شب مایه سلامتی جسم و متوسل شدن به اخلاق پیامبران و موجب رضایت پروردگار عالمیان است.(میزان الحکمة،ج 5،ص 417)
@zakrsahar 🌸
✨🌒🌓✨
رسول خدا فرمود: آیا چهره نماز شب خوانها را نمیبینی که از همه چهرهها زیباتر است؟ این برای آن است که آنان هنگام شب با خدای سبحان خلوت کردهاند و خدای تعالی جامهای از نور خود بر چهره ایشان پوشانید. (رساله لقاءالله،ص 131)
نماز شب چراغ خانه و حجابی در میان آنان و آتش دوزخ و گذرنامه صراط و کلید بهشت است.
@zakrsahar 🌸
✨🌒🌓✨
پیامبر اکرم (ص) میفرماید: برشما باد نماز شب که آن روش صالحان پیش از شما و وسیله نزدیک شدن به خداوند و مانع گناهان آینده و کفاره گناهان گذشته و دورکننده دردها از بدن میباشد.(کنز الاعمال ص 790)
@zakrsahar 🌸
🌒نمازهای نافله
آیةالله مجتهدی تهرانی (ره) :
در میان نمازهای نافله، در مورد نافله شب بیشتر سفارش شده است.
🌒اگر هیچ نافله ای نمی خوانید لااقل نافله شب را ترك نكنید.
اگر حوصله ندارید که یازده ركعت بخوانید، لااقل یك ركعت آخر را بخوانید.
🌓 اگر بازهم حوصله نداریدکه یک رکعت نافله شب را بخوانید ، بلند شوید و یك «یا رب» بگویید و بخوابید.
سحرها بلند شوید و استغفار كنید و قرآن بخوانید.
@zakrsahar ✨🌓🌘✨
#نمازشب
سفارش بزرگان به نماز شب
🌘 بعضی از بزرگان مانند سید جمال الدین گلپایگانی فرزندشان را به خاطر ترک نماز شب عاق می کردند.
🌒 وقتی از ایشان سوال شد که چرا اینقدر به خواندن نماز شب اصرار دارید؟
گفتند: می دانم این نماز شب کلید سعادت دنیا و آخرت است. من که مالی ندارم برای او بگذارم، اگر او دنیا را هم بخواهد، کلیدش همین نماز شب است.
@zakrsahar ✨🌘🌘✨
✨🌘✨
#نمازشب
کرامت نماز شب
"وقتی که بنده مشرف شدم عرض اقدس تقاضا کردم آقا یک طوری عمر من بگذرد که نگویم کاش من از اول این کار را کرده بودم کاشکی کاشکی نگویم ازهمان اول یک منبهی برای من باشد ببینید آقا زمان یک خصوصیتی دارد مثلاً دهه ذی الحجه ، ماه رجب ، یک روایت هست در باب متهجدین آنهایی که نماز شب می خوانند . پروردگار اینقدر در قیامت به اشخاصی که نماز شب می خوانند کرامت وسواد مرحمت می کنند " بشنوید سخنان گهربار استاد اخلاق آیت الله حق شناس
@zakrsahar 🌘
🌱🌱
#مراقبه
اولین مرحله عملی برای معرفت نفس
🔻 اين که قرآن کریم دستور می دهد: «ولاتَکونوا کَالَّذينَ نَسوا الله؛ همچون کسانی نباشید که خدارا فراموش کردند. حشر/۱۹» معلوم است که انسان خودش، خودش را به نسيان مشغول ميکند؛ يعني مقدمات نسيان دست خود آدمي است و همچنين مقدمات توجه نیز دست خود انسان است.
منتهي باید بدانیم که اولین مرحله عملي براي اين قضيه، از مراقبه شروع ميشود نه اذکار و عبادات زياد. البته منافات هم ندارد [که هر دو با هم انجام شود.] ولي عموماً وقتي مراقبه زياد شد، انسان ميفهمد و متوجه ميشود که چگونه امور، نسيان ميآورد.
شیخ جعفر ناصری
@zakrsahar 🌒
چگونگی خواندن نماز جعفر طیار
نماز جعفر طیار به صورتِ دو نماز دو رکعتی با دو تشهد و سلام مستقل به ترتیب ذیل خوانده میشود.
در ابتدای نماز، نیت نماز جعفر طیار کرده و در رکعت اول بعد از حمد سوره «اذا زلزلت»، در رکعت دوم پس از حمد سوره عادیات، در رکعت سوم پس از حمد سوره نصر و در رکعت چهارم پس از حمد «قل هو الله احد» خوانده میشود.
در هر یک از رکعتها بعد از حمد و سوره، ۱۵ مرتبه ذکر تسبیحات اربعه «سُبْحَانَ اللَّهِ وَ الْحَمْدُ لِلَّهِ وَ لا إِلَهَ إِلا اللَّهُ وَ اللَّهُ أَکبَرُ» و در رکوع هر رکعت همین ذکر ده مرتبه و پس از سر برداشتن از رکوع ده مرتبه و در سجده هر رکعت ده مرتبه و هنگامی که سر از سجدهها برداشت نیز نیز ده مرتبه این ذکر گفته میشود که در هر رکعت ۷۵ بار و در مجموع ۳۰۰ بار تکرار میشود.
مستحب است در سجده دوم رکعت دوم، بعد از تسبیحات بگوید:
سُبْحانَ مَنْ لَبِسَ الْعِزَّ وَالْوَقارَ ، سُبْحانَ مَنْ تَعَطَّفَ بِالْمَجْدِ وَتَكَرَّمَ بِهِ ، سُبْحانَ مَنْ لَايَنْبَغِى التَّسْبِيحُ إِلّا لَهُ ، سُبْحانَ مَنْ أَحْصىٰ كُلَّ شَىْءٍ عِلْمُهُ ، سُبْحانَ ذِى الْمَنِّ وَالنِّعَمِ ، سُبْحانَ ذِى الْقُدْرَةِ وَالْكَرَمِ ، اللّٰهُمَّ إِنِّى أَسْأَلُكَ بِمَعاقِدِ الْعِزِّ مِنْ عَرْشِكَ ، وَمُنْتَهَى الرَّحْمَةِ مِنْ كِتابِكَ ، وَاسْمِكَ الْأَعْظَمِ وَكَلِماتِكَ التَّامَّةِ الَّتِى تَمَّتْ صِدْقاً وَعَدْلاً ، صَلِّ عَلىٰ مُحَمَّدٍ وَأَهْلِ بَيْتِهِ ، وَافْعَلْ بِى كَذا وَكَذا.
سپس به جای این عبارت (وَافْعَلْ بِى كَذا وَكَذا.) حاجتهایش را بگوید.
از امام صادق(ع) دعایی را روایت کرده است که بعد از نماز جعفر در حال سجده برای برآورده شدن حاجات خوانده میشود.
ای مفضل هرگاه تو را حاجتی ضروری بوده باشد نماز جعفر را بجای آور، بعد این دعا را بخوان و حوائج خود را از خدا طلب کن که برآورده میشود انشاء الله تعالی.
پس از نماز دستها را بلند کرده و خدا را اینگونه بخواند: «یا رَبِّ یا رَبِّ یا رَبِّ...» تا نفس قطع شود، سپس «یا رَبّاهُ یا رَبّاهُ یا رَبّاهُ...» تا نفس قطع شود، سپس «رَبِّ رَبِّ رَبِّ...» تا نفس قطع شود، سپس «یا اَللّهُ یا اَللّهُ یا اَللّهُ...» تا نفس قطع شود، سپس «یا حَیُّ یا حَیُّ یا حَیُّ...» تا نفس قطع شود، سپس «یا رَحیمُ یا رَحیمُ یا رَحیمُ...» تا نفس قطع شود، سپس «یا رَحمانُ یا رَحمانُ یا رَحمانُ...» هفت مرتبه، «یا اَرحَمَ الرّاحِمینَ» هفت مرتبه. سپس بگوید: اَللَّهُمَّ إِنِّی أَفْتَتِحُ الْقَوْلَ بِحَمْدِک، وَ أَنْطِقُ بِالثَّنَاءِ عَلَیک، وَ أُمَجِّدُک وَ لَا غَایةَ لِمَدْحِک، وَ أُثْنِی عَلَیک وَ مَنْ یبْلُغُ غَایةَ ثَنَائِک وَ أَمَدَ مَجْدِک، وَ أَنَّی لِخَلِیقَتِک کنْهُ مَعْرِفَةِ مَجْدِک، وَای زَمَنٍ لَمْ تَکنْ مَمْدُوحاً بِفَضْلِک، مَوْصُوفاً بِمَجْدِک عَوَّاداً عَلَی الْمُذْنِبِینَ بِحِلْمِک، تَخَلَّفَ سُکانُ أَرْضِک عَنْ طَاعَتِک فَکنْتَ عَلَیهِمْ عَطُوفاً بِجُودِک، جَوَاداً بِفَضْلِک عَوَّاداً بِکرَمِک، یا لَا إِلَهَ إِلَّا أَنْتَ الْمَنَّانُ ذُو الْجَلَالِ وَ الْإِکرَامِ
@zakrsahar🌘🌒