🏴🏴🏴
#روز_چهارم
#ویژه
#محرم
#زنان_عاشورایی
ثبات قدم در دوستی اهل بیت علیهم السلام (همسر میثم تمار)
میثم تمار از یاران خاص امام علی علیه السلام بود. او به سبب نزدیکی به امام و استعداد فراوان خود توانست به برخی از اسرار نهان و حوادث آینده آگاهی یابد .
آن بزرگ مرد ده روز پیش از ورود امام حسین علیه السلام به کربلا به دار آویخته شد. وی در بالای دار فضایل و مناقب اهل بیت و پستی های بنی امیه و زمان انقراض آنان را برای مردم شرح داد .
میثم همسری مؤمن، شیفته اهل بیت و شجاع داشت که در راه اسلام و دوستی اهل بیت ثابت قدم و استوار بود. او از دشمنان اهل بیت بیزاری می جست و به دوستان و طرفداران آنان همانند خود آنان عشق می ورزید.
برای نمونه آمده است: به دستور ابن زیاد، جنازه های مسلم، هانی و حنظلة بن مرّه همدانی را بدون غسل و کفن در میدان کناسه کوفه رها کرده بودند، کسی جرئت نداشت به آن ها نزدیک شود، چه رسد که آن ها را به خاک بسپارد.
تحمل این اهانت به نماینده امام حسین علیه السلام و شاگردان مخلص آن بزرگوار برای همسر میثم تمّار سخت و دشوار بود، لذا از لحظه ای که آن وضعیت را مشاهده کرده بود، با خود می گفت: چرا کسی برای دفن این بزرگواران اقدام نمی کند؟
آن زن با بصیرت می دانست یاران خاص اباعبدالله در اندیشه کاری بزرگ تر ( یاری امام حسین علیه السلام ) می باشند. بدون تردید اگر آنان اقدام به چنین کاری بکنند، گرفتار جاسوسان ابن زیاد خواهند شد و نه تنها کاری از پیش نمی برند که از فیض یاری امام نیز باز می مانند.
از این رو تصمیم می گیرد که خودش این کار را انجام بدهد. وی بدون هیچ ترسی در آخر شب، پنهانی جنازه ها را به خانه خود انتقال داد و در نیمه شب آن ها را دور از چشم مأموران ابن زیاد، کنار مسجد اعظم کوفه، با همان وضع به خاک سپرد و هیچ کس جز همسر هانی بن عروه که همسایه اش بود از این کار آگاه نشد .(۱)
_________
1. . همسر هانی رویحه نام داشت. او دختر عمرو بن حجاج از سران سپاه یزیدی بود، ولی رویحه و فرزندش یحیی همانند پدرش هانی از ارادتمندان به امام حسین بودند. همان و وسیلة الدارین، ص 209.
کتاب نقش زنان در حماسه عاشورا، صص ۳۷-۳۹
@zananetamadonsaz
🏴🏴🏴
#روز_پنجم
#ویژه
#محرم
#زنان_عاشورایی
با همه توان در خدمت امام (ماریه سعدیه)
بعد از روی کار آمدن معاویه، شیعیان در شهرهای مختلف از جمله بصره تحت فشار و شکنجه و کشتار قرار گرفتند. معاویه عبیدالله ابن زیاد را والی بصره قرار داد و این مساله اوضاع را وخیم تر کرد.
در این چنین جو و فضایی خانه ماریه سعدیه یا ماریه بنت منقذ عبدی مرکزی برای تجمع و برگزاری مجالس شیعیان و هواداران اهل بیت بود.
ماریه از زنان متعهد و شجاع شیعی در بصره بود. او از کسانی بود که همسر و فرزندانش در جنگ جمل در رکاب علی علیه السلام شهید شده بودند و خود او نیز، از یاری رساندن به نهضت امام حسین علیه السلام از هیچ کاری دریغ نداشت.
او با همه توان در خدمت امام بود و همه شیعیان و علاقه مندان به آن حضرت و به ویژه اهل قبیله خود را به یاری امام حسین تشویق می کرد. وی در این راه نه تنها منزل خود و همه امکاناتش را در راه خدمت به اهل بیت به ویژه امام حسین قرار داده بود.
هنگامی که گزارش دعوت امام حسین علیه السلام از سوی کوفیان به شیعیان بصره رسید، در خانه ماریه جمع شدند و درباره امامت و رهبری امت اسلامی و انحراف جامعه اسلامی به گفت وگو پرداختند، تا جایی که برخی تصمیم گرفتند به نهضت حسینی بپیوندند و بعضی با نوشتن نامه از امام دعوت کردند که به بصره تشریف بیاورند .
امام حسین علیه السلام هنگام اقامت در مکه سفیری به نام سلیمان بن رزین را به بصره فرستاد و رؤسای پنج گانه آن جا را به یاری خود فرا خواند.
سلیمان هنگام ورود به منزل ماریه آمد و از آن جا به سوی بزرگان بصره رفت و نامه امام را به آنان رساند.
با رعب و وحشتی که ابن زیاد در بصره ایجاد کرده بود، خبر این نامه به بسیاری از شیعیان و دوستداران اهل بیت نرسید و تنها گروه اندکی توانستند از محتوای آن آگاهی یابند.
طبیعی بود که با چنین وضعیتی این نامه بازتاب زیادی نداشت و تنها موجی کوچک ایجاد نمود که عده ای را از همان خانه ماریه سعدیه راهی مکه و سپس کربلا کرد.
ابن ثبیط عبدی و دو فرزندش عبد الله و عبید الله و ادهم بن امیه عبدی و سیف بن مالک عبدی ... از کسانی بودند که از همان مجمع سری که در خانه ماریه برگزار می شد، تصمیم گرفتند به یاری امام حسین علیه السلام بشتابند و نامشان در بین شهدای کربلا جاودان شد.
کتاب نقش زنان در حماسه عاشورا، صص ۴۰ و۴۱
@zananetamadonsaz
🏴🏴🏴
#روز_ششم
#ویژه
#محرم
#زنان_عاشورایی
ریزش و رویش (دلهم همسر زهیربن قین)
زهیر بن قین از جمله مهم ترین افرادی است که برابر نقل تاریخ در یکی از منزلگاه های بین راه مکه و کربلا به قافله حسینی پیوست. نقش همسر او در این کار بسیار برجسته است.
دلهم یا دیلم بنت عمر، همسر زهیربن قین بجلی است. بدون تردید او از دوستان اهل بیت بوده است. سخنان او به همسرش زهیر، به هنگام دعوت امام حسین از وی و نیز سخنان و برخورد او پس از آن که شوهرش اعلام داشت می خواهم همراه کاروان حسینی باشم و خود را فدای او و هدفش کنم، بهترین دلیل بر این مدعاست. براساس گزارش های تاریخی، امام حسین علیه السلام در یکی از منازل بین راه به نام « زرود » چشمش به خیمه ای افتاد که در آن جا برپا شده بود چون درباره اش پرسید، گفتند: از آن زهیر بن قین است. امام حسین پیام داد که با هم گفت و گویی داشته باشند. زهیر از دیدار با امام خودداری کرد، اما همسرش به او گفت:
سبحان الله ! فرزند رسول خدا صلی الله علیه و آله در پی تو فرستاده، تو سر باز می زنی و اجابتش نمی کنی ؟(۱)
زهیر از سخنان همسرش شرمنده و دگرگون شد. و نزد امام رفت. اندکی نگذشت که با چهره ای باز و خندان بازگشت و دستور داد که خیمه اش را کنار خیمه های کاروان حسینی برپا کنند.
...
(درباره تحول و اقدامات زهیر بن قین در کتاب بیشتر بخوانید)
هر چند منابع تاریخی، آگاهی های زیادی درباره دلهم و میزان معرفت دینی او در اختیار ما قرار نمی دهد، از همین اندکی که به آن اشاره کردیم برمی آید که او دست کم ایمانی قوی و معرفتی عمیق به امام و اهل بیت داشته است. سخن و عمل دلهم کاری فوق العاده بود.
...
دلهم از نخستین زنان غیر هاشمی و عاشورایی است که شایسته تکریم و تعظیم است. او با یک عمل مثبت، خود را از گم نامی درآورد و نام خود را در پر افتخارترین فصل تاریخ اسلام برای همیشه ثبت کرد.
...
او با سخن و عمل خود نقش بر جسته ای را در نهضت حسینی ایفا کرد، تا جایی که می توان گفت او در تعیین فرمانده قسمت راست سپاه امام حسین علیه السلام نقش داشت و در ثواب آن همه شجاعت ها و فداکاری هایی که آنان انجام دادند، شریک است، چرا که « الراضی بفعل قوم کالداخل معهم ». بنابراین دلهم در تک تک کارهای زهیر که به برخی از آن ها اشاره کردیم، شریک است.
...
سخن و عمل دلهم، بر اساس احساس تکلیفی بود که تشخیص داده بود و هیچ چیز دیگر در آن دخالت نداشت. کاری که او در آن لحظه تاریخی انجام داد با اقدامی که طوعه و همسر میثم تمار و ماریه در کوفه و بصره انجام دادند بسیار شباهت دارد. همه این ها در جو و فضایی به دفاع از حق و اهل بیت علیهم السلام برخاستند، که اکثریت مردان و زنان، گرفتار ترس و انفعال شده بودند و قادر نبودند تصمیم درستی بگیرند و بدون مصلحت های سیاسی و دنیایی دست به اقدامی بزنند.
_________
1. . تاریخ طبری، ج 4، ص 298 و اعیان الشیعه، ج 6، ص 427.
کتاب نقش زنان در حماسه عاشورا، صص ۴۳-۴۹
@zananetamadonsaz
📓🖊📓🖊📓🖊📓🖊📓
✨أولادی وَمَن تَحتَ الخَضراء کُلُّهُم فداءُ لأبی عَبدِاللهِ الحُسین علیه السلام✨
🥀 در ماه عزای حسینی، ماه محرم الحرام۱۴۴۳
با معرفی قسمت جدیدی تحت عنوان:
#مکتب_بانوی_بقیع_حضرت_خانم_ام_البنین
در خدمت شما شیفتگان معارف حسینی هستیم.
برآن شدیم به صورت روزانه در کنار شما گرامیان به تبیین مکتب نورانی بانوی بقیع، حضرت خانم ام البنین (سلام الله علیها) پرداخته و حقیقت فدایی شدن برای اباعبدالله الحسین (علیه السلام ) را از محضر مبارک ایشان بیاموزیم.
انشاءالله دوستان نیز با تدبر در این مطالب و نشر آن حظ کافی از این محرم را ببرند.
🏴همراه ما باشید
📓🖊️📓🖊️📓🖊️📓🖊️📓
زنان تمدن ساز تاریخ
📓🖊📓🖊📓🖊📓🖊📓 ✨أولادی وَمَن تَحتَ الخَضراء کُلُّهُم فداءُ لأبی عَبدِاللهِ الحُسین علیه السلام✨ 🥀 در
1⃣ا◼️🏳◼️🏳◼️🏳◼️🏳◼️
#مکتب_بانویبقیع_حضرتخانم_امالبنینسلاماللهعلیها
#اولادی_و_من_تحت_الخضراء_کلهم_فداء_لأبی_عبدالله
🔳 آغاز:
⬅️از ازل، دنیا صحنه ابتلا و امتحان انسانها آفریده شده است و ماییم عبادالرحمان که در گرماگرم وقایع باید راه بشناسیم و بنماییم و جلو رویم تا قله آنچه او تقدیر فرموده است.
در این میانه آنچه از حقیقت توحید بود با ولایت به خلق رسید و ولایت امیرالمومنین در اوج اهمیت است.
جمیع خلق با ولایت ایشان امتحان می شوند تا هر عبد و بنده ای، نشان دهد که چگونه و به چه میزان، در مقابل امر مولای خویش تسلیم و خاضع است.
⚜ حضرت رسول الله (صلی الله علیه و آله) فرمودند:
🖌 قسم به آنکه جانم بدست اوست، هیچ پیامبری به نبوت نرسید، مگر بخاطر معرفت حضرت علی (علیه السلام) و اقرار به ولایت ما.
☑️ عظیم ترین صحنه و میدان آزمایش خلق بر ولایت امیرالمومنین، کربلای حضرت اباعبدالله الحسین (علیه السلام) بوده است؛ و مؤمنان به حضرت ابا عبدالله الحسین (علیه السلام) امتحان شده اند.
◀️ مبتلی شدن جمیع انبیای الهی به کربلای حضرت اباعبدالله الحسین (علیه السلام) در همین مسیر و جهت تعیین درجات قربشان به حق تعالی بوده است.
⚜ چنانچه حضرت قرآن در آیات شریفه سوره مبارکه جن، بیان می فرماید:
✨ و أَنَّا مِنَّا الْمُسْلِمُونَ وَ مِنَّا الْقاسِطُونَ فَمَنْ أَسْلَمَ فَأُولئِكَ تَحَرَّوْا رَشَدا
✨ وَ أَمَّا الْقاسِطُونَ فَكانُوا لِجَهَنَّمَ حَطَباً
✨ وَ أَنْ لَوِ اسْتَقامُوا عَلَى الطَّرِيقَةِ لَأَسْقَيْناهُمْ ماءً غَدَقاً
✨ لِنَفْتِنَهُمْ فِيهِ وَ مَنْ يُعْرِضْ عَنْ ذِكْرِ رَبِّهِ يَسْلُكْهُ عَذاباً صَعَداً
⚜ امام صادق به نقل از پدر بزرگوارشان(علیهما السلام)، در تفسیر این آیات که در مقام بیان امتحان و آزمایش خلق است، فرمودند:
🖌 منظور از كسانی كه اسلام آوردند و تسلیم هستند، یعنی اقرار به ولایت ما اهل بیت (علیهم السلام) دارند، آنان هدایت شدگان نیکوی طریق اند.
🖌 و مقصود از طریق، ولایت حضرت امیرالمومنین (علیه السلام) است که چنانچه بر آن ثابت قدم باقی ماندند، و استقامت ورزیدند، از عذب فرات (علم نورانی که جلای قلوب می باشد) به ایشان می نوشانیم.
🖌 برای اینکه میزان ثبات خلق در امر عظیم ولایت محرز شود، ایشان را با واقعهی کربلای حضرت أبا عبدالله الحسین (علیه السلام) مورد امتحان و آزمایش قرار دادیم.
⏪ در این آیات شریفه، ذات اقدس الهی، طریق هدایت را تنها ولایت امیرالمومنین علی (علیه السلام) معرفی و ابتلا و امتحان در ثابت ماندن طریق ولایت را در «کربلاء» معرفی می کند؛
⬇️ ادامه
◼️🏳◼️🏳◼️🏳◼️🏳◼️
زنان تمدن ساز تاریخ
1⃣ا◼️🏳◼️🏳◼️🏳◼️🏳◼️ #مکتب_بانویبقیع_حضرتخانم_امالبنینسلاماللهعلیها #اولادی_و_من_تحت_الخضراء_ک
ا◼️🏳◼️🏳◼️🏳◼️🏳◼️
#مکتب_بانویبقیع_حضرتخانم_امالبنینسلاماللهعلیها
#اولادی_و_من_تحت_الخضراء_کلهم_فداء_لأبی_عبدالله
☑️ کربلای حضرت اباعبدالله الحسین (علیه السلام) میدانی است که مردم در صراط مستقیم ولایت، امتحان می شوند.
چه آنکه دشمنان آل الله هم علنی اعلام میکردند که با بغض پدرت علی به جنگ با تو آمدیم.
⚜ واقعۀ کربلا بزرگترین میدان ابتلاء در اسلام و مسیر ولایت و امتحان عبادالله و مشخص شدن مراتب آنان است.
✨ لَقَدْ عَظُمَتِ الرَّزِيَّةُ وَ جَلَّتْ وَ عَظُمَتِ الْمُصِيبَةُ بِكَ عَلَيْنَا وَ عَلَى جَمِيعِ أَهْلِ الْإِسْلَامِ وَ جَلَّتْ وَ عَظُمَتْ مُصِيبَتُكَ فِي السَّمَاوَاتِ عَلَى جَمِيعِ أَهْلِ السَّمَاوَات.
☑️ در این میدان سخت عبودیت، تنها کسانی می توانند سربلند خارج شوند که حل شدگان در فناء مولا باشند:
✨ الأرواح التي حلّت بفنائک
👈 اصحاب الحسین (علیهم السلام) اراده و هوائی نداشتند جز آنچه مولایشان اراده فرمود و نمونه و نظیری در تاریخ ندارند.
✔️ عدم وجود چنین أصحابي، علت ۲۵ سال صبر و سکوت امیر عالم (علیه السلام) شد که تیغی در گلو و خاری در چشمان مبارکشان بود و موجب پذیرش صلح امام حسن مجتبی (علیه السلام) با معاویه ملعون گردید.
⚜ کربلائیان، اصحابی شدند که مولایشان، حضرت اباعبدالله (عليه السلام) در فضیلت ایشان فرمودند:
🖋 فإني لا أعلم أصحابا أوفى، و لا خيرا من أصحابي، ولا أهل بيت أبر و أوصل من أهل بيتي، فجزاكم الله عني خيرا ...
🌟 سر سلسه این بهترین ها، سپهسالاری است که مقامش مورد غبطه جمیع آنان است و بر او اقتدا نموده اند. زیرا او به اکمل و اتم وجه، فدایی شدن بر حضرت ابا عبدالله الحسین (علیه السلام) را معنا کرده است.
✨ السَّلامُ عَلَی أبى الفَضلِ العَبّاسِ بنِ أمیرِ المُؤمِنینَ، المُواسى أخاهُ بِنَفسِهِ
⬅️ وجود مبارک عباس بن امیرالمؤمنین (علیهما السلام) در آغوش مادری پرورش یافتند؛ که از آغاز قدم نهادن در این دنیا، فدایی شدن برای مولای خویش را؛ به او آموخت.
☑️ بانوی بقیع، حضرت خانم ام البنین (سلام الله علیها)، در دامان خویش، عباسی می پروراند که اینگونه فدایی شدن برای مولایش را به منصه ظهور می رساند.
◻️ این فدایی شدن، زائیده مکتبی است که بنیانش را خانم ام البنین (سلام الله علیها) بنا نهاده اند که فرمودند:
💫 اولادی و من تحت الخضراء کلهم فداءا لابی عبدالله الحسین (علیه السلام)
↩️ این مکتبی است که اگر کسی بخواهد فدایی شدن برای مولایش امام حسین (علیه السلام) را فرا گیرد باید این مکتب را بشناسد و بیاموزد که آموزه های آن، قمری چون عباس بن امیرالمؤمنین (علیهما السلام)، به عالم معرفی می کند.
⬅️ این نسخه بی بدیلی است که بی بی ام البنین سلام الله علیها، آن را برای خلق عرضه نمودند و فدایی حسین شدن را معنا نمودند.
◻️ علت انتخاب و حضور خانم ام البنین (سلام الله علیها) به عنوان همسر در بيت امیرالمومنین و تعالیمی که این خاتون از محضر نورانی حضرت عقیله بنی هاشم زینب کبری (سلام الله علیها)، کسب نمودند، همه برهان واضح و دلیل آشکاری است بر شأن و جایگاه ویژه ای که ایشان در تبیین فداشدن خلق برای امام حسین (علیه السلام) دارند.
⏮ با بیان این مقدمه، در این ایام عزای حسینی، به تبیین مکتب نورانی بانوی بقیع پرداخته تا حقیقت فدایی شدن برای اباعبدالله را از محضر مبارکشان بیاموزیم.
لاحول و لا قوة إلا بالله العلي العظيم
◼️🏳◼️🏳◼️🏳◼️🏳◼️
🏴🏴🏴
#روز_هفتم
#ویژه
#محرم
#زنان_عاشورایی
شیر زنی شیفته اهلبیت (همسر حبیب بن مظاهر)
حبیب بن مظاهر از اصحاب رسول خدا صلی الله علیه و آله و از یاران خاص علی علیه السلام و شخصیت های بزرگ کوفه به شمار می آمد.
(درباره ایشان در کتاب بیشتر مطالعه بفرمایید)
حبیب همسر مؤمن و متعهدی داشت که شیفته اهل بیت بود. وی به شدت دوست داشت که همسرش در رکاب امام شمشیر زده از آن حضرت دفاع کند و خودش نیز آماده هر نوع فداکاری در راه امام و آرمان هایش بود.
با شهادت مسلم و وخیم شدن اوضاع کوفه، حبیب تلاش داشت تا کسی مخفی گاه و تصمیم او در ملحق شدن به سپاه امام حسین علیه السلام آگاه نشود، تا مبادا مانعی برای این کار پیش بیاید.
امام حسین علیه السلام در بین راه مکه به سوی عراق نامه ای برای حبیب نوشت و با پیکی برای او فرستاد . حبیب نامه را گرفت و به نزد همسرش باز گشت. در آن نامه چنین نوشته بود:
این نامه ای است از حسین فرزند علی بن ابی طالب به سوی مرد دانا حبیب بن مظاهر. تو خویشاوندی مرا با پیامبر می دانی و از هر کس ما را بهتر می شناسی. تو مرد بلند طبع و غیرت مندی هستی؛ پس در یاری ما کوتاهی نکن که در روز قیامت جدّم رسول خدا صلی الله علیه و آله پاداش تو را خواهد داد.
او در برابر اقوام و کوفیان از ترس جاسوسان حکومت وانمود می کرد که قصدی برای یاری امام حسین علیه السلام ندارد و گفت:
من پیر شده ام و از من کاری ساخته نیست.
همسرش با شگفتی از او پرسید: گویا برای حضور در کربلا و یاری فرزند زهرا تمایل نداری ؟
حبیب که می خواست همسرش را آزمایش کند، گفت: آری. همسرش با گریه گفت: ای حبیب ! آیا سخن پیامبر را در شأن امام حسین فراموش کرده ای که فرمود:
ولدایَ هذانِ سیّدا شبابِ أهلِ الجَنّةِ و هما إمامانِ قاما أو قعدا ...
نامه امام حسین به تو رسیده و تو را به یاری می طلبد، آیا جواب مثبت نمی دهی ؟
حبیب گفت: ترس از آن دارم که بچه هایم یتیم شوند و تو بیوه گردی. همسرش گفت: ما به بانوان، دختران و یتیمان بنی هاشم اقتدا می کنیم. خداوند ما را کافی است.
حبیب وقتی که همسرش را از هر جهت آماده یافت، حقیقت را به او گفت و برایش دعای خیر کرد.
هنگام حرکت، همسرش به او گفت: من در خواستی از تو دارم. حبیب گفت: چیست ؟
او گفت: وقتی به محضر امام حسین رسیدی دست و پاهایش را به نیابت از من ببوس و سلام مرا به او برسان.
حبیب وقتی اخلاص و عشق همسرش را به اهل بیت دید خاطرش آرام شد و به وی گفت: همسرم آسوده باش، چشمت را روشن خواهم کرد و این ریش سفید را با خون گلویم رنگین خواهم کرد. خاطرت آرام باشد .
حبیب به کربلا آمد و فرماندهی جناح چپ سپاه از سوی امام به وی واگذار شد و در روز عاشورا به شهادت رسید.
کتاب نقش زنان در حماسه عاشورا، صص ۴۹-۵۴
@zananetamadonsaz
🏴🏴🏴
#روز_هشتم
#ویژه
#محرم
#زنان_عاشورایی
مادر عمرو بن جناده
مادر عمرو بن جناده به ظاهر پیرزنی ضعیف و فرتوت بود، اما ایمان و روح بسیار بزرگی داشت. وی شیفته و دل باخته اهل بیت، به ویژه امام حسین علیه السلام بود. او زنی آگاه و با بصیرت بود که بر بسیاری از مردم زمان خود پیشی گرفت، به طوری که تکلیف خود را در برابر نهضت حسینی فهمید و به خوبی بدان عمل کرد.
او به گونه ای مستقیم در حماسه کربلا شرکت کرد و با دشمنان جنگید و اگر دستور امام به باز گشت نبود، او نیز همانند همسر و فرزندش شربت شهادت می نوشید.
این زن فداکار همراه همسر و فرزندش عمرو، از مکه به کاروان امام پیوستند. جنادة بن کعب در روز عاشورا پس از آن که شانزده نفر از دشمنان را به هلاکت رساند به شهادت رسید .
پس از او پسر نوجوانش به نام عمرو بن جناده به دستور مادر لباس رزم پوشید و از امام اجازه میدان خواست.
نوجوان گفت: مادرم این لباس را بر تنم پوشیده و مرا به یاری شما فرستاده است.
او نیز به میدان رفت و اشعار حماسی زیر را فریاد کرد:
أمیری حسینٌ و نِعمَ الأمیرُ
سرورُ فُؤادِ البشیرِ النذیرِ
علیٌّ و فاطِمَةُ والداه
فهل تَعلمونَ له مِن نَظیرٍ
له طلعةٌ مثلُ شَمسِ الضُحی
له غُرّةٌ مَثلُ بَدرٌ منیرٍ
اطاعت این نوجوان از مادرش را نباید صرفا از دیدگاه عاطفی و روابط نسبی توجیه و تحلیل کرد.
او بحث امام و مأموم را طرح و خود را فردی پیرو امام معرفی می کند. وی برای حفظ جان حضرت خطر را به جان می خرد.
او با دشمنان جنگید تا کشته شد. سرش را بریدند و به سوی خیمه ها انداختند. مادرش پس از پاک کردن خاک و خون از چهره اش، آن را به صورت مردی از دشمن زد که در آن نزدیکی بود و او را به هلاکت رساند و گفت:
« آفرین ای فرزندم، نور چشمم و سرور قلبم !».
سپس به سوی خیمه بازگشته و عمود خیمه را بر گرفت و فریاد زنان به سوی دشمن حمله کرد:
أنا عجوزٌ فی النساءِ ضعیفة
بالیةٌ خالیةٌ نَحیفة
أَضرِبُکم بضربةٍ عنیفةٍ
دون بنی فاطمةَ الشریفةِ
من در میان زنان، پیری ضعیف و ناتوانم، نحیف و سال خورده. شما را با ضربتی شدید می زنم تا از فرزندان فاطمه دفاع کنم.
او به سپاه عمر سعد حمله کرد و دو نفر از آنان را کشت . سپس امام او را به خیمه ها باز گرداند و برایش دعا کرد .
کتاب نقش زنان در حماسه عاشورا، صص ۶۲-۶۶
@zananetamadonsaz
زنان تمدن ساز تاریخ
ا◼️🏳◼️🏳◼️🏳◼️🏳◼️ #مکتب_بانویبقیع_حضرتخانم_امالبنینسلاماللهعلیها #اولادی_و_من_تحت_الخضراء_کله
2⃣ا◼️🏳◼️🏳◼️🏳◼️🏳◼️
ا🏳◼️
ا◼️
#مکتب_بانویبقیع_حضرتخانم_امالبنینسلاماللهعلیها
#اولادی_و_من_تحت_الخضراء_کلهم_فداء_لأبی_عبدالله
🔲 مکتب حضرت ام البنین (سلام الله علیها)؛ تبیین فدایی شدن برای حضرت اباعبدالله الحسین (علیه السلام)
🌟 حضرت بی بی ام البنین (سلام الله علیها)، در بيت خانه امیرالمومنین، حقایق شریعت را از ایشان، امام حسن مجتبی، و حضرت عقیله بنی هاشم (سلام الله علیهم)، جرعه جرعه آموختند و در مکتب خویش، فدائیان حضرت اباعبدالله الحسین (علیه السلام) را تربیت نمودند.
⏪ آن کس که تعالیم این مکتب و هدف این آموزه ها، را فرا گیرد، برای فدا شدن برای حضرت اباعبدالله الحسین (علیه السلام)، مجاهدت و تلاش میکند.
✨ وَلاَ تَقْتُلُواْ النَّفْسَ الَّتِي حَرَّمَ اللّهُ إِلاَّ بِالحَقِّ وَ مَن قُتِلَ مَظْلُومًا فَقَدْ جَعَلْنَا لِوَلِيِّهِ سُلْطَانًا فَلاَ يُسْرِف فِّي الْقَتْلِ إِنَّهُ كَانَ مَنْصُورًا».
⚜ از امام جعفر صادق (علیه السلام) درباره این آیه پرسیده شد؛
🖌 فرمودند: این آیه شریفه دربارهی حضرت امام حسین (علیه السلام) نازل شده است.
☑️ آن وجود مبارک حقیقت معنای «ثار الله» است، یقینا اگر تمام مخلوقات زمین، مُهجه و خون خویش را خالصاً مخلصاً لِوَجه الله، فدای حضرت ارباب عالم کنند، هرگز در برابر عظمت ثار الله کاری نکرده اند و جمیع خون اهل الأرض هیچ گاه معادل ثارالله نیست.
✔️ مؤمنی که مراتب بندگی را طی میکند، آرزو دارد که کاش جان و مال و اهل و فرزندان من به جای حضرت ثار الله، ابا عبد الله الحسین (علیه السلام) قربانی می شدند.
✨ بِأَبِی أَنْتُمْ وَ أُمِّی وَ نَفْسِی وَ أَهْلِی وَ مَالِی وَ اسرتی
⏪ در مکتب حضرت بی بی ام البنین (سلام الله علیها) این مهم تبیین و تعلیم داده می شود.
◀️ آن زمان که بشیر خبر شهادت فرزندان بی بی ام البنین (سلام الله علیها) را به محضرشان می رساند، حضرت خانم ام البنین، سراسیمه و آشفته حال، سراغ از حضرت اباعبدالله الحسین (علیه السلام) می گیرند.
☑️ حضرت ام البنین (سلام الله علیها) آرزویشان بود که فرزندانشان فداء گردند؛ اما حضرت ابا عبد الله الحسین (علیه السلام) سالم باشند.
🔘 نقل شده است که در آن حال حضرت ام البنین (سلام الله علیها) می فرمایند:
◼️ اولادی و من تحت الخضراء کلهم فداءا لابی عبدالله الحسین (علیه السلام).
◻️ اولاد من و هر آنچه در زیر آسمان است، همه فدای حضرت ابا عبد الله الحسین (علیه السلام) باشند.
⬅️ این بیان، اشاره به مکتب تربیتی حضرت ام البنین (سلام الله علیها) دارد.
✅ این اولاد که خانم ام البنین (سلام الله علیها) از ایشان یاد میکنند، فرزندان حضرت امیرالمومنین علی (علیه السلام) هستند.
🔆 شیران بیشه اسد الله الغالب، که عباس بن امیرالمؤمنین (علیهما السلام) برترین ایشان است.
این اولاد پس از فرزندان حضرت صدیقه کبری (سلام الله علیها) بر همه شرافت دارند.
⏪ بی بی ام البنین (سلام الله عليها) از خون ایشان گذشته و آرزوی فدایی شدن اولاد خویش در عوض جان و خون ابن فاطمة الزهراء، اباعبدالله الحسین (علیهما السلام) را دارند.
و این حقیقتی است که ایشان را به حقیقة العبودیة نائل می کند.
◼️
🏳◼️
◼️🏳◼️🏳◼️🏳◼️🏳◼️