🔴عبرت های عاشورا
💥يك وقت يك حركت بجا، تاريخ را نجات میدهد و گاهی يك حركت نابجا كه ناشی از ترس و ضعف و دنياطلبی و حرص به زنده ماندن است، تاريخ را در ورطهی گمراهی میغلتاند.
♦️ای شريح قاضی! چرا وقتی كه ديدی هانی در آن وضعيت است، شهادت حق ندادی؟! عيب و نقصِ خواصِ ترجيح دهندهی دنيا بر دين، همين است.
♦️به داخل شهر كوفه برگرديم: وقتی كه عبيداللَّه بن زياد به رؤسای قبايل كوفه گفت برويد و مردم را از دور مسلم پراكنده كنيد وگرنه پدرتان را در میآورم چرا امر او را اطاعت كردند؟! رؤسای قبايل كه همهشان اموی نبودند و از شام نيامده بودند! بعضی از آنها جزو نويسندگان نامه به امام حسين عليهالسّلام بودند.
♦️شَبَثْ بن ربْعی يكی از آنها بود كه به امام حسين عليهالسّلام نامه نوشت و او را به كوفه دعوت كرد. همو، جزو كسانی است كه وقتی عبيداللَّه گفت برويد مردم را از دور مسلم متفرّق كنيد قدم پيش گذاشت و به تهديد و تطميع و ترساندن اهالی كوفه پرداخت!
🔴عبرتهای عاشورا
💥چرا چنين شد؟ بنده كه نگاه میكنم، میبينم خواصِ طرفدارِ حق مقصرند و بعضیشان در نهايت بدی عمل كردند.
♦️آن گاه ابن زياد به مسجد كوفه رفت و اعلان عمومی كرد كه همه بايد به مسجد بيايند و نماز عشايشان را به امامت من بخوانند!
تاريخ مینويسد: مسجد كوفه مملو از جمعيتی شد كه پشت سر ابن زياد به نماز عشا ايستاده بودند. چرا چنين شد؟ بنده كه نگاه میكنم، میبينم خواصِ طرفدارِ حق مقصرند و بعضیشان در نهايت بدی عمل كردند.
♦️مثل چه كسی؟ مثل شريح قاضی. شريح قاضی كه جزو بنیاميّه نبود! كسی بود كه میفهميد حق با كيست. میفهميد كه اوضاع از چه قرار است. وقتی هانی بن عروه را با سر و روی مجروح به زندان افكندند، سربازان و افراد قبيلهی او اطراف قصر عبيداللَّه زياد را به كنترل خود درآوردند.
♦️ابن زياد ترسيد. آنها میگفتند: شما هانی را كشتهايد. ابن زياد به شريح قاضی گفت: برو ببين اگر هانی زنده است، به مردمش خبر بده. شريح ديد هانی بن عروه زنده، اما مجروح است. تا چشم هانی به شريح افتاد، فرياد برآورد: ای مسلمانان! اين چه وضعی است؟! پس قوم من چه شدند؟! چرا سراغ من نيامدند؟! چرا نمیآيند مرا از اينجا نجات دهند؟! مگر مردهاند؟!
♦️شريح قاضی گفت: میخواستم حرفهای هانی را به كسانی كه دورِ دارالاماره را گرفته بودند، منعكس كنم.
اما افسوس كه جاسوس عبيداللَّه آنجا حضور داشت و جرأت نكردم! جرأت نكردم يعنی چه؟ يعنی همين كه ما میگوييم ترجيح دنيا بر دين!
♦️شايد اگر شريح همين يك كار را انجام میداد، تاريخ عوض میشد. اگر شريح به مردم میگفت كه هانی زنده است، اما مجروح در زندان افتاده و عبيداللَّه قصد دارد او را بكشد، با توجّه به اينكه عبيداللَّه هنوز قدرت نگرفته بود، آنها میريختند و هانی را نجات میدادند.
♦️با نجات هانی هم قدرت پيدا میكردند، روحيه میيافتند، دارالاماره را محاصره میكردند،
عبيداللَّه را میگرفتند؛ يا میكشتند و يا میفرستادند میرفت. آن گاه كوفه از آنِ امام حسين عليهالسّلام میشد و ديگر واقعهی كربلا اتّفاق نمیافتاد! اگر واقعهی كربلا اتّفاق نمیافتاد؛ يعنی امام حسين عليهالسّلام به حكومت میرسيد. حكومت حسينی، اگر شش ماه هم طول میكشيد برای تاريخ، بركات زيادی داشت. گرچه، بيشتر هم ممكن بود طول بكشد.
🔴عبرت های عاشورا
💥اگر خواص امری را كه تشخيص دادند به موقع و بدون فوت وقت عمل كنند، تاريخ نجات پيدا میكند و ديگر حسينبنعلیها به كربلاها كشانده نمیشوند. اگر خواص بد فهميدند، دير فهميدند، فهميدند اما با هم اختلاف كردند؛ كربلاها در تاريخ تكرار خواهد شد
♦️در عصرِ روزِ هجدهم بهمن ماه سال ۵۷، در تهران حكومت نظامی اعلام شد. امام به مردم فرمود به خيابانها بريزيد.
اگر امام در آن لحظه چنين تصميمی نمیگرفت، امروز محمّدرضا در اين مملكت بر سرِ كار بود.
♦️يعنی اگر با حكومت نظامی ظاهر میشدند، و مردم در خانههايشان میماندند، اوّل امام و ساكنان مدرسهی رفاه و بعد اهالی بقيهی مناطق را قتل عام و نابود میكردند. پانصدهزار نفر را در تهران میكشتند و قضيه تمام میشد.
♦️چنان كه در اندونزی يك ميليون نفر را كشتند و تمام شد. امروز هم آن آقا بر سرِ كار است و شخصيت خيلی هم آبرومند و محترمی است! آب هم از آب تكان نخورد! اما امام، در لحظهی لازم تصميم لازم را گرفت.
💥اگر خواص امری را كه تشخيص دادند به موقع و بدون فوت وقت عمل كنند، تاريخ نجات پيدا میكند و ديگر حسينبنعلیها به كربلاها كشانده نمیشوند.
🔻اگر خواص بد فهميدند
🔻دير فهميدند
🔻فهميدند اما با هم اختلاف كردند؛ كربلاها در تاريخ تكرار خواهد شد.
بیانات در دیدار فرماندهان لشكر ۲۷ محمد رسولالله (ص) / عوام و خواص۱۳۷۵/۰۳/۲۰
🔴عبرت های عاشورا
💥خدای متعال وعده داده است كه اگر كسی او را نصرت كند، او هم نصرتش خواهد كرد. برو برگرد ندارد! اگر كسی برای خدا تلاش و حركت كند، پيروزی نصيبش خواهد شد.
♦️ نه اينكه به هر يك نفر پيروزی میدهند! وقتی مجموعهای حركت میكند، البته، شهادتها هست، سختيها هست، رنجها هست؛ اما پيروزی هم هست: «ولينصرنّ الله من ينصره» نمیفرمايد كه نصرت میدهيم؛ خون هم از دماغ كسی نمیآيد. نه! «فيقتلون و يقتلون»؛ میكشند و كشته میشوند؛ اما پيروزی به دست میآورند. اين، سنّت الهی است.
🔻وقتی كه از ريخته شدن خونمان ترسيديم؛
🔻از هدر شدن پول و آبرو ترسيديم؛
🔻به خاطر خانواده ترسيديم؛
🔻 به خاطر دوستان ترسيديم؛
🔻به خاطر منغّص شدن راحتی و عيش خودمان ترسيديم؛
🔻به خاطر حفظ كسب و كار و موقعيت حركت نكرديم؛
🔻به خاطر گسترش ضياع و عقار حركت نكرديم؛
معلوم است ديگر! ده تن امام حسين هم سرِ راه قرار بگيرند، همه شهيد خواهند شد و از بين خواهند رفت! كمااينكه اميرالمؤمنين عليهالصّلاة والسّلام شهيد شد؛ كمااينكه امام حسين عليهالسّلام شهيد شد.
بیانات در دیدار فرماندهان لشكر ۲۷ محمد رسولالله (ص) / عوام و خواص۱۳۷۵/۰۳/۲۰
🔴عبرتهای عاشورا
💥اثری كه توّابين در تاريخ گذاشتند، يك هزارم اثری كه شهدای كربلا گذاشتند، نيست! بهخاطر اينكه در وقت خود نيامدند. كار را در لحظهی خود انجام ندادند. دير تصميم گرفتند و دير تشخيص دادند.
♦️چرا چنين كاری كردند؟! اگر امثال شَبَثْ بن ربْعی در يك لحظهی حسّاس، به جای اينكه از ابن زياد بترسند، از خدا میترسيدند، تاريخ عوض میشد.
♦️ گيرم كه عوام متفرّق شدند؛ چرا خواصِ مؤمنی كه دوْر مسلم بودند، از او دست كشيدند؟ بين اينها افرادی خوب و حسابی بودند كه بعضيشان بعداً در كربلا شهيد شدند؛ اما اينجا، اشتباه كردند.
البته آنهايی كه در كربلا شهيد شدند، كفّارهی اشتباهشان داده شد. دربارهی آنها بحثی نيست و اسمشان را هم نمیآوريم.
♦️اما كسانی از خواص، به كربلا هم نرفتند. نتوانستند بروند؛ توفيق پيدا نكردند و البته، بعد مجبور شدند جزو توّابين شوند. چه فايده؟!
♦️وقتی #امام-حسين عليهالسّلام كشته شد؛ وقتی فرزند #پيغمبر از دست رفت؛ وقتی فاجعه اتّفاق افتاد؛ وقتی حركت تاريخ به سمت سراشيب آغاز شد، ديگرچه فايده؟!
♦️لذاست كه در تاريخ، عدّهی توّابين، چند برابر عدّهی شهدای كربلاست. شهدای #كربلا همه در يك روز كشته شدند؛ توّابين نيز همه در يك روز كشته شدند. اما اثری كه #توّابين در تاريخ گذاشتند، يك هزارم اثری كه شهدای كربلا گذاشتند، نيست! بهخاطر اينكه در وقت خود نيامدند. كار را در لحظهی خود انجام ندادند. دير تصميم گرفتند و دير تشخيص دادند.
🔴عبرت های عاشورا
ببينيد! از هر طرف حركت میكنيم، به خواص میرسيم.
💥تصميمگيری #خواص در وقت لازم
💥تشخيص خواص در وقت لازم
💥گذشت خواص از دنيا درلحظهی لازم
💥اقدام خواص برای خدا در لحظهی لازم
اينهاست كه تاريخ و ارزشها را نجات میدهد و حفظ میكند! در لحظهی لازم، بايد حركت لازم را انجام داد.
اگر تأمّل كرديد و وقت گذشت، ديگر فايده ندارد.
بیانات در دیدار فرماندهان لشكر ۲۷ محمد رسولالله (ص) / عوام و خواص
🔴عبرتهای عاشورا
💥عدّهای بر سر كسب رياست، با هم نزاع كردند.
♦️در الجزاير، جبههی اسلامی آن كشور برندهی انتخابات شده بود؛ ولی با تحريك امريكا و ديگران، حكومت نظامی بر سرِ كار آمد. روز اوّلی كه حكومت نظامی در آنجا شكل گرفت، از قدرتی برخوردار نبود. اگر آن روز - بنده، پيغام هم برايشان فرستاده بودم - و در آن ساعات اوّليهی حكومت نظامی، مسؤولين جبههی اسلامی، مردم را به خيابانها كشانده بودند، قدرت نظامی كاری نمیتوانست بكند، و از بين میرفت. نتيجه اينكه امروز در الجزاير حكومت اسلامی بر سرِ كار بود. اما اقدامی نكردند.
♦️در وقت خودش بايستی تصميم میگرفتند، نگرفتند.
🔻عدّهای ترسيدند،
🔻عدّهای ضعف پيدا كردند
🔻عدّهای اختلال كردند،
🔻 و عدّهای بر سر كسب رياست، با هم نزاع كردند.
بیانات در دیدار فرماندهان لشكر ۲۷ محمد رسولالله (ص) / عوام و خواص۱۳۷۵/۰۳/۲۰
🔴عبرتهای عاشورا
چرا مسلم بن عقيل را با اينكه میدانستيد نمايندهی امام است، تنها گذاشتيد؟! آمده بود و با او بيعت هم كرده بوديد. قبولش هم داشتيد. به عوام كاری ندارم. خواص را میگويم. چرا هنگام عصر و سرِ شب كه شد، مسلم را تنها گذاشتيد تا به خانهی طوعه پناه ببرد؟! اگر خواص، مسلم را تنها نمیگذاشتند و مثلاً، عدّه به صد نفر میرسيد، آن صد نفر دور مسلم را میگرفتند. خانهی يكیشان را مقرّ فرماندهی میكردند. میايستادند و دفاع میكردند. مسلم، تنها هم كه بود، وقتی خواستند دستگيرش كنند، ساعتها طول كشيد. سربازان ابن زياد، چندين بار حمله كردند؛ مسلم به تنهايی همه را پس زد. اگر صد نفر مردم با او بودند، مگر میتوانستند دستگيرش كنند؟! باز مردم دورشان جمع میشدند. پس، خواص در اين مرحله، كوتاهی كردند كه دوْر مسلم را نگرفتند.
🔴عبرت های عاشورا
به افغانها نگاه كنيد! در رأس كار، آدمهای حسابی بودند؛ اما طبقهی خواص منتشر در جامعه، جواب ندادند. يكی گفت ما امروز ديگر كار داريم. يكی گفت ديگر جنگ تمام شد. ولمان كنيد، بگذاريد سراغِ كارمان برويم؛ برويم كاسبی كنيم. چند سال، همه آلاف و اُلوف جمع كردند؛ ولی ما در جبههها گشتيم و از اين جبهه به آن جبهه رفتيم. گاهی غرب، گاهی جنوب، گاهی شمال. بس است ديگر! خوب؛ اگر اين گونه عمل كردند، همان كربلاها در تاريخ، تكرار خواهد شد!
بیانات در دیدار فرماندهان لشكر ۲۷ محمد رسولالله (ص) / عوام و خواص۱۳۷۵/۰۳/۲۰
هدایت شده از اندیشکده مطالعات یهود
🕎 عِرِو کیپور (روز قبل از کیپور)
1️⃣ در روز قبل از کیپور، مراسم #کپاروت (Kapparot به معنی: کفارهها) انجام میشود. که در آن مردها خروس و زنها مرغی را بهعنوان کفّاره ذبح میکنند.
2️⃣ بهتر است که خروس به رنگ سفید و نشانهای از پاکشدن گناهان باشد. همانطور که گفته شده است:
👈 «اگر گناهان شما مثل پشم قرمز باشند، مانند برف سفید خواهند شد». (کتاب اشعیا، فصل۱، آیه۱۸).
3️⃣ اگر خروس گیر نیاید، میتوان از اردک و یا حتی از ماهی استفاده نمود. از کبوتر نمیتوان استفاده کرد زیرا کبوتر در موقع آبادی بیت همیقداش [معبد سلیمان] بهعنوان قربانی تقدیم قربانگاه میشد.
4️⃣ طریقهی کپارا نمودن به این صورت است که پرنده را به دست راست گرفته و قسمت مخصوصی را که در سیدورهای #کیپور [کتابهای دعای مخصوص کیپور] وارد است، میخوانند و سپس پرنده را به دست چپ داده و دست راست را روی سر پرنده گذاشته و آنرا سه مرتبه دور سر گردانیده و بعد آنرا سر میبُرند.
5️⃣ این عمل برای یادآوری قربانیهایی است که در بیت همیقداش گذرانیده میشد، و صاحب قربانی دست خود را روی سر آن میگذاشت و به گناه خود اعتراف میکرد.
👉 https://jscenter.ir/hebrew-calendar/18135
✅ اندیشکدهٔ مطالعات یهود:
🇮🇷👉 @jscenter
هدایت شده از یهودمدیا
5.62M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✡ اجرای آیین #کپاروت در میان یهودیان متعصّب
🎬 یهود مدیا :
🇮🇷👉 @jewishmedia