#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
تفسیر آیه واتبع الذین ظلموا مااترفوا فیه زمخشری میگوید ما مصدریه است یعنی وَ اتَّبَعَ الَّذِینَ ظَ
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
کجایی؟
دیگری گفته است اگر میخواهی جایگاه خود را بشناسی که در کجا هستی؟ بنگر ببین بر چه پایدار هستی. پدرم به من گفت: وقتی این سخن را از برخی شنیده بود، چنان تأثیری در وی ایجاد کرده بود که از هر کاری که او را یاری نمی کرد، دست برداشت.
تفسیر آیه تحبون اللّٰه، تصوف
زمخشری به شدت با صوفیان مخالف بود و در کشاف چندین بار آنان را نکوهش کرده است، از جمله ذیل تفسیر این آیه شریفه: إِنْ کُنْتُمْ تُحِبُّونَ اللّٰهَ [۲]، میگوید: اگر ببینی کسی دم از محبت خدا میزند و با یاد خدا دست میزند و پا میکوبد و طرب و نعره دارد،
مطمئن باش وی خدا را نمی شناسد. و از حقیقت محبت بی خبر است، او نزد خود صورت جوانی را میبیند که او را خدا خوانده است، و چون فریفته رخسار او شده است کف میزند و... چنان که گاهی لباس او پر از منی میشود و عده ای احمق نیز اطراف او هستند و آنان به خاطر رقت قلبشان اشک از چشمشان جاری میشود.
صاحب کشاف در اینجا به بررسی محبت پرداخته و میگوید: محبت ادراک کمال است چون تنها مؤثر در هستی است. و البته هر مقدار ادراک تمام تر و کامل تر باشد، و ادراک کننده بیشترین اثر را از کمال بپذیرد، محبت تمام تر میشود. سپس میگوید: اگر با دقت تأمل کنی، محبت را در تمام موجودات جاری میبینی و آغاز و پایان همه را بر مدار محبت میبینی. بحث ما در باره ی محبت نبود و این قسمت استطراداً بیان شد که اگر بحثی در باره ی محبت داشتیم، با اینکه در این باره ضعیف هستم چیزهایی گفتم که دلها را متحیر میساخت و پوست را از مغز جدا میکرد. از سوی دیگر بیان این سخنان در ضمن تفسیر قرآن جهالت و بی ادبی است آنهم از کسی که در کنار خانه خداست.
فخر رازی و عده ای دیگر نیز ذیل همین آیه، به نکوهش صوفیان پرداخته اند.
----------
[۲]: ۲) - آل عمران، ۳۱.
.......:
#کشکول شیخ بهاء
https://eitaa.com/zandahlm1357
#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
🍁چگونه برای نوجوانان #انگیزه ایجاد کنیم؟ دلایل زیادی برای انگیزه نداشتن نوجوانان وجود دارد، البته
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
ویژگی های #دوره_نوجوانی (قسمت1)
دوره نوجوانی از مهمترین و حساس ترین دوره های زندگی انسان به شمار می رود . در این دوره ، تغییراتی در جسم و روان نوجوان رخ می دهد که هرکدام به نوعی بر او اثر مي گذارد . گاهی این تغییرات ، شخصیت و منش او را به کلی دگرگون می سازد . از این رو شناخت جنبه های مهم روانی ، عقلانی ، جسمانی و اخلاقی نوجوان ، این توانایی را به او و اطرافیانش می دهد تا شیوه صحیح برخورد با تغییرات جسمی و روحی دوره نوجواني را بدانند . این آگاهی ، از بروز ناسازگاریهای خاص این دوران جلوگیری می كند .
دوران نوجوانی ، همزمان با دوران بلوغ است . دوران بلوغ یکی از بحرانی ترین دوره های زندگی هر فرد است . دوره نوجوانی و بلوغ ، به سنین بین 12 تا 18 سالگی اطلاق می شود . گاهی گذشتن از مرز کودکی و رسیدن به قلمرو بلوغ ، با نابسامانیهای زيادي روبروست .
در این دوره ، نوجوان نه دیگر کودک به حساب می آید و نه هنوز به درستی بالغ شده است . وی در مرز بین این دو مرحله یعنی کودکی و بزرگسالی قرار دارد و با انتظارات خاص هر دو دوره روبرو است . اگر کاری کودکانه کند ، او را ملامت می کنند که بزرگ شده و این کار در شأن او نیست ، از سوی دیگر نيز در زمره بزرگسالان محسوب نمی شود .
دوره نوجوانی از دیرباز مورد توجه اندیشمندان و صاحب نظران تعلیم و تربیت قرار داشته است .
افلاطون این دوره را زمانی معرفی کرده که احساسات و عواطف بر افکار فرد چیره می شود .
استانلی هال ( STANLY HALL ) متخصص در روان شناسی بلوغ ، دوره نوجوانی را دوره طوفان و یک جهش ناگهانی می داند .
کورت لوین ، Kurt Lewin جامعه شناس و روان شناس آلمانی اعتقاد دارد که : " کودک و بزرگسال هرکدام یک نوبت بار کودکی و بزرگسالی را بر دوش می کشند ، ولی نوجوان مجبور است یک جا بار هر دو را بر دوش بکشد ، زیرا متعلق به هر دو دوره است . "
روان شناسان می گویند ، نوجوان کسی است که می خواهد نسبت به آنچه تاکنون بوده تغییر شیوه دهد و برخلاف سابق ، آنچه را بزرگسالان می گوید ، نپذیرد . گاهی طرز راه رفتن خود را عوض می کند ، لهجه خود را تغییر می دهد ، نسبت به مسایل پیرامون خود با حساسیت بيشتر می نگرد و اندک اندک به دنیای درون خویش وارد مي شود .
نوجوان کم کم به قدرت تفکر و استدلال خویش پی می برد . مجموعه این حالات ، کوششی است که در پایان راه کودکی نمايان می شود . اين حالات ، عموما" با واكنشهاي روحي و روانی همراه است . والدین متوجه می شوند که کودک مطیع دیروز ، به کلی تغییر کرده و رفتارش متفاوت شده است . گاهی نوجوان در این دوره سنی ، ترش رو و یا گوشه گیر می شود و گاهی نيز تلاش می کند که توجه دیگران را حتی از طریق عصبانی کردنشان ، به خود جلب کند .
یکی از سؤالات در دوره نوجوانی این است که من کیستم ؟ این سؤال ، قرنهاست ذهن بشر را به خود مشغول كرده و موضوع اشعار ، داستانها و زندگی نامه های بی شماری بوده است . این سؤال در دوره نوجوانی ، می تواند به درک هویت نوجوان کمک کند .
#هویت یابی
اریکسون روانشناس آلماني می گوید :
" هویت انسان در نوجوانی شکل می گیرد . در این دوره ، نوجوان سؤالاتی از خود می پرسد مثل اینکه من کیستم ؟ به کجا می روم و چه هدفی دارم ؟ نحوه جوابگویی به این سؤالات ، در رشد هویت نوجوان تاثیر می گذارد . اگر او بتواند به این سؤالات پاسخ مناسب بدهد ، احساس آرامش می کند ، وگرنه دچار اضطراب می شود . در دوره نوجوانی ، هویت یابی مسئله ای حاد می شود . بطوریکه نوجوان روز به روز برای دستیابی به هویت مشخص ، تغییر جهت می دهد . در دوران نوجوانی ، انسان با مجموعه ای از تغییرات شناختی - روانی و احساسی روبروست . نوجوان به این موضوع اهمیت می دهد که در نزد دیگران چگونه جلوه می کند .
نوجوان درتلاش است تا بین تصوری که از خود دارد و تصوری که دیگران از او دارند ، هماهنگی ایجاد کند . گاهی اوقات طرد شدن از سوی اجتماع و یا اطرافیان ، ممکن است باعث شود که نوجوان از هیچ راهی نتواند احساس هویت کند . البته دستیابی به احساس هویت فردی تا حدی به مهارتهای شناختی نيز بستگی دارد .
در مجموع باید گفت که برخی از نوجوانان در شناخت و درك خود ، موفق می شوند و برخی دیگر شکست می خورند . در هویت یابی ، مسایلی از قبیل روابط میان والدین و فرزندان ، مسایل فرهنگی و یا تغییرات اجتماعی دخالت دارد . در جوامع ساده و ابتدایی که تغییرات اجتماعی به کندی رخ می دهد ، شکل گیری هویت نسبتا" ساده است ، اما در جوامع پیچیده که تغییرات اجتماعی پی درپی است ، هویت یابی ممکن است فرايندي مشکل و طولانی داشته باشد . زیرا در این جوامع ، نوجوان با الگوهای فکری و رفتاری متعددی روبرو می شود . بنابراين در انتخاب ، با مشكل مواجه مي شود
#رفتاربانوجوان
@zandahlm1357
#تحصیل
سوال ـ فرزند 9 سالهام درس نمیخواند و تکالیفش را انجام نمیدهد. علل و راههای درمان آن چیست؟
پاسخ
شما باید برای رفع این مشکل، از روش حل مسأله استفاده کنید بدین معنا که علل احتمالی را در نظر گرفته، در پی از بین بردن آن باشید.
علل گوناگون مشکلات درسی کودکان چنین است:
1. مشکلات جسمی: ممکن است فرزند شما در بینایی یا شنوایی ضعف داشته یا به بیماری مزمنی مبتلا باشد. مراجعه به متخصص، نگرانی شما را از این جهت از بین میبرد.
2. مشکلات روحی: فشارهای روحی ناشی از اختلاف پدر و مادر، حسادت به فرزند تازه متولد شده، تبعیض و مقایسهی کودک با دیگران، سرزنش و توبیخ و... به طور قطع در رشد تحصیلی او اثر منفی دارد و او را از انجام امور درسی باز خواهد داشت.
3. اختلال در یادگیری: اختلال در یادگیری (Learning disorder) یا ناتواناییهای یادگیری (Learning disability) که 80 درصد به صورت اختلال در خواندن خود را نشان میدهد، یکی از عوامل مشکلات درسی و عدم انجام تکالیف است.
کودکان مبتلا به این اختلال از جهت هوش بهر، متوسط رو به بالا هستند؛ پس برخلاف تصور برخی، اختلال در یادگیری، به معنای عقبماندگی ذهنی نیست.
مشکلات این گونه کودکان، مربوط به ادراک، تمیز، حافظه و توالی دیداری و شنیداری است و به طور معمول در تشخیص کلمات مشابه چون دوز و زود و غاز و زاغ، روز و زور، و... مشکل دارند.
4. خستگی: بازی و فعالیتهای فیزیکی بیش از حد، سبب خستگی فراوان و در نتیجه، عدم انجام تکالیف خواهد شد؛ پس این گونه فعالیتها نیز باید حساب شده و براساس برنامه باشد.
5. حواسپرتی: برخی کودکان، وقتی تنها هستند، حواسشان پرت میشود؛ پس باید زمینهای فراهم شود که یا مادر در اتاق کودک باشد یا کودک در محل فعالیت مادر (آشپزخانه) به تکالیفش برسد تا در صورت حواسپرتی، مادر به او کمک کند.
6. هوش فوقالعاده: در مواردی (گرچه اندک)، هوش بهر بالای کودک، مانع از انجام تکالیف است؛ زیرا از دید او، انجام تکالیف، بسیار بچگانه است. برای چنین کودکی میتوانید با هماهنگی با معلم، برنامهی ویژهای را ترتیب دهید.
#رفتاربانوجوان
@zandahlm1357
#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
فایل صوتی شماره 27 #روباه_و_سنجاب 🦊🐿 موضوع: توجه به داشته های خود و شکر نعمت @zandahlm1357
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
audio%3A1000043660.MP3
4.92M
فایل صوتی شماره 28
#کلاغِ_نرسیده 🦅
موضوع:نتیجه تلاش
@zandahlm1357
طب الصادق علیه السلام:
معجونی برای چربی خون
✍سیر را خرد کرده در آبغور بریزید و هر روز 1 ق.م از آن بخورید
✍این معجون برای درمان گرفتگی رگ های قلب، چربی خـون، درد مفاصل، ضعف اعصاب و عفونت ادرار معجزه میکند.
➣ @zandahlm1357
اسفناج به دلیل وجود نیترات از ابتلا به آلزایمر پیشگیری میکند.
👈نیترات موجب رقیق شدن خون شده و در نتیجه جریان خون در سلولهای مغزی بیشتر می شود و سلول ها بهتر تغذیه میشوند.
➣ @zandahlm1357
✍افرادي كه در طول روز دائما نشسته اند ب بيماريهاي قلبي و عروقي دچار ميشوند
✍افرادي كه از نارسايي قلبي و يا تنفسي در خواب رنج ميبرند، خون در شب در ريه و گردن آنها جمع ميشود
➣ @zandahlm1357
غذاها و داروهایی که هرگز نباید باهم بخورید!
▪️داروهای فشار خون/موز
▫️داروهای تنظیم کننده کلسترول/گریپ فروت
▪️داروهای رقیق کننده خون/اسفناج
▫️داروهاي تیروئید/گردو
▪️تتراسايكلين/لبنیات
➣ @zandahlm1357
رفع اورژانسی فشار خون بالا
🔸از جوشانده چای ترش استفاده کنید
🔹سیر را رنده و با کمی آبلیمو به بیمار بدهید
🔸کمی آبغوره بی نمک یا آب لیمو ترش
➣ @zandahlm1357
10 خاصیت شگفت انگیز خیار:
▪️آرام کردن دردمفاصل
▪️کاهش کلسترول خون
▫️ کاهش وزن
▫️بهبودگوارش
▪️جلوگیری ازسردرد
▪️ضدسرطان
▫️رساندن آب وموادمعدنی
▫️دارای سیلیس
▪️درمان دیابت
▪️کنترل فشارخون
➣
@zandahlm1357
5سوپر میوه پاییزی
▪️ كيوى: افزايش تودهء استخوان
▫️پرتقال : محافظت از پوست و بينايى
▪️ سيب :افزايش مقاومت در برابر عفونتها
▫️ موز : افزايش دهندهء انرژى
▪️انگور :كاهش فشار خون
➣
@zandahlm1357
علائم کبد خراب
🔸كك و مک و لک صورت
جوش صورت و پشت کمر و روی بازوها
طعم دهان تلخ و بدمزه ست.
يبوست
🔹غليظ بودن خون در موقع حجامت وخون دادن
ورم معده و زخم معده
خواب الوده بودن.
➣ @zandahlm1357