فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اگر زشتے ڪند دنیا بیا تا مهربان باشیم...
اگر پستے ڪند با ما بیا تا مهربان باشیم...
اگر آرام جان باشد اگر بارش گران باشد ،
اگر نا مهربان باشد بیا تا مهربان باشیم...
اگر دل را بیازارد سرش سنگ ستم بارد
و در او تخم غم ڪارد بیا تا مهربان باشیم...
اگر مهتاب شد پنهان اگر خورشید شد سوزان
اگر مشڪل نشد آسان بیا تا مهربان باشیم...
اگر گلها ز هم پاشید ، دل دریاچه ها خشڪید
و مرغان چمن ڪوچید بیا تا مهربان باشیم...
خوشی و غم نمیماند ، زیاد و ڪم نمیماند
چو دنیا هم نمیماند بیا تا مهربان باشیم...
🌷🍃🌷🍃🌷🍃🌷🍃🌷
#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
ﺩﺍﺳﺘﺎﻥ ﺿﺮﺏ ﺍﻟﻤﺜﻞ «« ﺁﺵ ﺷﻠﻪ ﻗﻠﻤﮑﺎﺭ ﺍﺳﺖ»» ﻣﯽﮔﻮﯾﻨﺪ ﻧﺎﺻﺮﺍﻟﺪﯾﻦ ﺷﺎﻩ ﻗﺎﺟﺎﺭ، ﻧﺬﺭ ﺩﺍﺷﺖ ﮐﻪ ﺳﺎﻟﯽ ﯾﮏ ﺭﻭﺯ- ﺁﻥ
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
ریشه ضرب المثل
بعد از سي سال نوروز به شنبه افتاد.
نياکان ما روحي آزاده و سرشار از غرور ملي و نشاط کار و ميل به فعاليت داشته اند. اين نشاط و سرخوشي آميخته با کار و سنن باستاني و نژادي به حدي بود که تجلي آن در تمام مظاهر زندگي ايران قديم وجود داشته است.
يکي از آن مظاهر، جشنها و اعياد فراوان و بي شماري بود که در غالب ايام و ماههاي سال ايرانيان قديم برپا ميداشتند، و با شوق و علاقه خاصي اين رسوم و سنن نشاط انگيز را حفظ و اجرا مي کرده اند.
در هر سال نزديک به پنجاه عيد بزرگ و کوچک داشتند و در هر يک از اعياد و جشنها مراسم مخصوصي را انجام ميدادند. اين جشنها يکسان نبود. بعضي بسيار مجلل و برخي به سادگي برگزار مي شد.
جشن نوروز به مناسبت آغاز بهار و جشن فروردگان در وسط بهار و جشن مهرگان به مناسبت آغاز سرماي پاييز و زمستان و جشن سده به مناسبت پايان زمستان بسيار معتبر و باشکوه بود و با تشريفات مفصلي برگزار مي گرديد. چون بحث بر سر جشن نوروز است، لذا از ذکر تفصيل ساير اعياد و جشنها خودداري مي شود.
در نوروز شاهنشاه به بار عام مي نشست و قراولان خاصه در دو جانب او صف مي کشيدند و مراسم نوروز با جلال و شکوهي تمام اجرا مي شد.
در زمان سلاطين هخامنشي علاوه بر مراسم رسمي و حضور رجال و بزرگان پايتخت، معمولاً نمايندگان تمام کشورهاي تابع شاهنشاهي در اين روز با هداياي مخصوص به خدمت شاهنشاه بار مي يافتند.
رييس تشريفات سلطنتي هر يک از نمايندگان را به نوبت حضور شاهنشاه مي برد تا هديه و درود کشور خويش را به پيشگاهش تقديم دارد.
اين هدايا که از کشورهاي دوست و ايالات داخلي ايران به خدمت آورده مي شد از خصايص و ظرايف هر سرزمين و هر قوم بوده است، مانند: اسب، گاو، گوسفند، شتر، شير، بز کوهي، زرافه و نمونه هايي از لباس مخصوص هر قوم و ظروف زرين و امثال آنها...
بيست و پنج روز پيش از نوروز در صحن کاخ سلطنتي دوازده ستون از خشت خام بر پا ميداشتند و بر هر يک از آنها نوعي از رستنيها را ميکاشتند؛ که عبارت بود از:
گندم، جو، برنج، عدس، باقلا، کاجيله، ارزن، ذرت، لوبيا، نخود، کنجد و ماش.
شاه و درباريان ديدن اين سبزه ها را به فال نيک مي گرفتند و آنها را تا ششمين روز نوروز نگاه مي داشتند. در آن روز با شادي و طرب و آواز و رقص آن سبزه ها را مي کندند و در مجلس شاهنشاه مي نهادند که تا روز شانزدهم فروردين باقي مي ماند.
ايرانيان معتقد بودند که هر يک از آن حبوب که سبزتر و خرمتر باشد محصول آن در آن سال بيشتر و فراوانتر خواهد بود.
بامداد نوروز، دربار سلاطين ساساني جلال و شکوه خاصي داشت. بعد از آنکه شاهنشاه با لباس رسمي فاخر در دربار حاضر مي شد، مردي خجسته نام و مبارک قدم و گشاده رو و نيکو بيان که از هنگام شب تا بامداد بر در خانه شاه توقف کرده بود، بي اجازه به خدمت شاهنشاه ميرفت و آنقدر مي ايستاد تا شاهنشاه او را ببيند و بپرسد: "کيستي؟"، "از کجا آمده اي؟"، "به کجا ميروي؟"، "نامت چيست؟"، "که تو را آورد؟"، "با که آمده اي؟"، "با تو چيست؟"، آن مرد جواب مي داد: "من نيروي فتح و ظفرم."، "از جانب خداي مي آيم."، "نزد پادشاه نيکبخت ميروم."، "نامم خجسته است."، "با سال نو آمده ام"، "تندرستي و شادماني و گوارايي ره آورد من است."....
سپس مردي ديگر مي آمد که با خود طبقي از نقره داشت و در اطراف آن قرصهاي نان از انواع حبوب مانند: گندم، جو، ارزن، ذرت، نخود، عدس، برنج، کنجد، باقلا و لوبيا قرار داشت و از حبوب مذکور هر يک هفت دانه در آن طبق مي نهادند با قطعه اي از شکر و مقداري پول نقره و طلا و شاخه اي اسفند و هفت شاخه از درختهايي که آنها را به فال نيک ميگرفتند و هر يک را به اسم شهري مي ناميدند و بر روي آنها کلماتي از قبيل: اپزود (افزود)، اپزايد (افزايد)، اپزون (افزون)، پروار و فراخي (فراواني) مي نوشتند.
وقتي اين طبق را به خدمت شاه ميآوردند آن مرد که خود را خجسته معرفي کرده بود آن را به دست ميگرفت و به شاه درود مي فرستاد و دوام سلطنت و قدرت و فر شکوه او را خواستار مي شد و طبق را در خدمتش مي نهاد.
بعد از اين مقدمات بزرگان دولت به خدمت مي آمدند و هداياي خود را تقديم مي داشتند. هداياي نوروز از طرف پادشاه و امرا و مرزبانان و سپهبدان و همسران شاه و عامه مردم تقديم مي شد.
ادامه...👇👇👇
https://eitaa.com/zandahlm1357
هدایت شده از تفسیر صوتی قرآن (قرائتی)
03.Ale.imran.022.mp3
1.82M
هدایت شده از تفسیر صوتی قرآن (قرائتی)
03.Ale.imran.023.mp3
3.24M
هدایت شده از تفسیر صوتی قرآن (قرائتی)
03.Ale.imran.024.mp3
3.72M
🌸🍃﷽🌸🍃
🔻نعمتِ جوانی، در قیامت🔻
✍ قرآن کریم میفرماید، وقتی #قیامت میشه، از همهی نعمتهایی که خدا بهمون داده، سوال میکنند...
🕋 ثُمَّ لَتُسْأَلُنَّ یَوْمَئِذٍ عَنِ النَّعِیمِ (تکاثر/8)
💢 در آن روز از #نعمتهایی که داشتهاید سوال خواهید شد!
😨😰 طبق این آیه، روزِ #قیامت از همه #نعمتها سوال میکنند، که اونها رو چگونه، و در چه راهی صرف کردیم...
☝️ امّا پیامبر (ص) فرمود 4 تا #نعمت هستند، که از بقیه #نعمتها مهمتر هستند، و همون اولِ بسم الله، قبل از اینکه قدم از قدم برداریم، دربارهشون از ما سوال میکنند.😱
خیلی مراقبِ این چهار تا باشیم👇
قال رسول الله (ص):
⚡️ لا تَزُولُ قَدَما عَبْدٍ يَوْمَ الْقِيامَةِ حَتّي يُسْألُ عَنْ أربَعٍ:
① عَنْ عُمْرِهِ فِيما أفْناهُ..
② وَ عَنْ شَبابِهِ فِيما أبْلاهُ..
③ وَ عَنْ مالِهِ مِنْ أيْنَ اِکتَسَبَهُ وَ فِيما أنْفَقَهُ..
④ وَ عَنْ حُبِّنا أهْلَ الْبَيْتِ..
💢 بندهی خدا در #قيامت، قدم از قدم بر نمیدارد، جز آنکه از چهار چيز سؤال میشود:
1⃣ از #عمرِ او سؤال میشود، که چگونه و در چه راهی آن را از دست داده است.👨🏻🦳
2⃣ از #جوانیِ او میپرسند، که در چه راهی آن را به فرسودگی رسانده است.👱🏻♂
3⃣ از #ثروتِ او میپرسند، که از چه راهی به دست آورده، و در چه راهی آن را خرج نموده است.💰
4⃣ از #محبّت و دوستیِ #اهلبیت سؤال میشود.❤️
📚 بحار الأنوار، ج 7، ص 258.
#معارف_قرآن، #نعمت، #نعمتها، #قیامت، #عمر، #جوانی، #ثروت، #اهلبیت، #جوان
•┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈•
ألـلَّـهُـمَــ عَـجِّـلْ لِـوَلـیِـکْ ألْـفَـرَج
┄┄┅┅┅❅❁❅┅┅┅┄┄

" و اگرما دربي از آسمان بر آنان مي گشوديم تا پيوسته در آسمان بالا روند ، باز مي گفتند : همانا چشمان ما بسته شده است ؛ بلكه ما گروهي جادو شده ايم....
خواننده عزيز !
آيا تا به حال با خود انديشيده اي كه روزي فرارسد كه بتواني روي نردبان فضايي به سمت بالا صعود كني و به آساني در خارج از زمين از آن خارج شوي ؟!
قرآن كريم اشارات متعددي در مورد مسائل مربوط به جهان هستي دارد كه در زمان نزول اين كتاب مقدس احدي تصور آن را نمي كرد و از جمله اين اشارات ظريف مي توان به صعود به آسمان اشاره كرد .
خداوند سبحان در قرآن كريم ودر اين مورد مي فرمايد :
" و اگرما دربي از آسمان بر آنان مي گشوديم تا پيوسته در آسمان بالا روند ، باز مي گفتند : همانا چشمان ما بسته شده است ؛ بلكه ما گروهي جادو شده ايم ." ( سوره حجر آيات15 - 14)
در حقيقت اين آيه كريمه برامكان صعود بشر به سوي آسمان تاكيد دارد واين حالت صعود تا جايي ادامه دارد كه در آن منطقه چشمها قادر به ديدن چيزي نيست و خواب و رؤيا از بين نمي رود والبته درعصر فضا اين حالت به طور عملي به وقوع پيوست و انسان به خارج از اتمسفر راه يافت و تاريكي محض را مشاهده كرد ؛ يعني همان ظلماتي كه زمين را احاطه كرده است و به اين ترتيب مشخص شد كه روز فقط لايه بسيار كوچكي را در برگرفته است .
ولي آيه ديگري نيز داريم كه به تكنولوژي صعود به آسمان و امكان اين كار از طريق نردبان فضايي اشاره مي كند :
" و چنانچه دوري كردن آنها ( از اسلام و قرآن ) بر تو سخت است ، پس اگر مي تواني گذرگاهي در زير زمين يا نردباني در آسمان بنا كن تا نشانه اي براي آنها بياوري و اگر خداوند مي خواست همه را برطريق هدايت جمع مي كرد ؛ پس از جاهلان مباش ."( سوره انعام يه 35 )
در اين آيه (سُلَّمًا فِي السَّمَاءِ) به معني نردباني در آسمان اشاره اي است به امكان صعود به آسمان از طريق نردبان !
نكته عجيبي كه نظرم را به خود جلب كرد مقاله اي بود كه با عنوان ( نردباني به سوي آسمان ) stairway to heaven" " به چاپ رسيده بود و دراين مقاله پژوهشگران تاكيد كرده اند كه صعود به سمت آسمان از طريق نردبان كاري علمي و امكان پذير است و رويداد غير ممكن و عجيبي نيست!
دانشمندان چندين سال است كه برپيشرفته كردن آسانسورها و پله هايي كه در ساختمانهاي عادي يه كار گرفته مي شوند تحقيق مي كنند كه البته اين آسانسورها مخصوص انتقال مسافران از زمين به سمت ابستگاهها و سفينه هاي فضايي خواهد بود . آنها تاكيد دارند كه اين كشف مهم باب جديدي را در تاريخ جهان خواهد گشود كه با عملي شدن اين پروژه مي توان به صرف شام يا حضور در سينما در ايستگاههاي فضايي اقدام نمود .
دانشمندان خاطر نشان كرده اند كه پيشرفته كردن اين سيستم كه تا چندي پيش به عنوان يك تخيل علمي مطرح بود تا چند سال آينده امكان پذير خواهد شد .
سيستم مذكور براي بشر اين امكان را فراهم مي آورد كه در سريعترين زمان ، كمترين هزينه و با بيشترين امنيت حتي از وسائل نقليه كنوني مثل موشكها بتواند به فضا راه يابد .

" ديويد سميثرمن" كه مهندس مركز پژوهشي "جورج مارشال" متعلق به آژانس فضانوردي آمريكا ( nasa) مي باشد در اين مورد مي گويد :
در حقيققت بحث در مورد اين سيستم بسيار علمي است و اگر در اجراي اين پروژه موانعي هم وجود داشته باشد لازم است كه آنها را برطرف كنيم .
البته در اين مورد فرضيه هاي ساده اي نيز وجود دارد :
اول اينكه ماهواره ها يا ايستگاههاي فضايي قابليت ثابت شدن در فضا و در نقطه معيني را دارند و در نتيجه اين امكان وجود دارد كه راههايي از آنها به سوي سطح زمين كشيده شود كه ثابت كردن اين راهها در مكانشان با به كارگيري قانون" inertia " ( قانون بي حركتي يا اينرسي ) در فيزيك امكان پذير است.

دانشمند آمريكايي" ديويد سميثرمن " مي گويد : تحقيقات در مورد ساخت پله يا نردبان فضايي بسيار مهم است زيرا كه از اين طريق يك پل فضايي ساخته مي شود كه مي تواند جانشين موشكهايي شود كه امروزه وسايل و بارهاي مورد نظر ما را به فضا منتقل مي كنند و البته موانعي كه هنوز در راه پيشبرد اين سيستم وجود دارد بزرگ است كه بارزترين آنها عدم وجود ماده اي قوي و شناخته شده است كه بتوان از آن در ساخت راههاي ارتباطي بين زمين و فضا استفاده كرد . ماده اي كه بتواند انتقال وزنهاي سنگين را از زمين به فضا تحمل كند كه گاهي طول اين راههاي ارتباطي به 22000 كيلومترمي رسد !!

دانشمندان در اين راستا نياز دارند تا به ماده اي بسيار سبك دست پيدا كنند كه 25 بار از مواد شناخته شده اي كه در حال حاضر در زمين موجودند قويتر باشد . البته در اين راه مشكلهايي وجود دارد كه چاره اي جز حل آنها نيست . به طور مثال حفاظت ازاين نردبان فضايي از زباله هاي فضايي مثل قطعات ماهواره ها وسفينه هاي فضايي كه در مداري به دور زمين مي چرخند ازجمله اين معضلات است كه هزينه اي تا 20 ميلي