⁉️سوال:👇👇👇
🔰رجعت چه لزومي داره مگه معاد براي برقراري عدالت کفايت نمي کنه؟ چرا آدم هاي خوبي که مردن و به عالم برتر رفتن براي باید دوباره برگردن این دنیا؟
✅✍️پاسخ:
✅آدم های خوب را به زور در رجعت باز نمی گردانند و آنها با میل خودشان به دنیا باز می گردند.
امام صادق(ع) فرمودند: هنگامی که ایشان قیام نمایند، مأمورین الهی (فرشتگان) در قبر با افراد مؤمن تماس می گیرند و به آنها می گویند: ای بنده خدا مولایت ظهورکرده است، اگر می خواهی که به او بپیوندی، اختیار داری و چنانچه بخواهی در نعمتهای الهی متنعم بمانی، باز هم آزاد هستی.
و روشن است انسان هایی که شیفته حق هستند و یک عمر در خدمت آن بودند، علاقه دارند برای اقامه حق کمک نمایند.
کما اینکه در این بستر خود آنها نیز چیزهای جدیدی به دست می آوردند و به کمالات بیشتری می رسند و اینکه بدانیم کمالات بی انتها هستند و مدام می توان در آن به درجه بالاتری رسید، مطلب مهمی است.
مثلا مومنان بسیاری با مرگ طبیعی از دنیا رفته اند که در رجعت می توانند افتخار شهادت را هم کسب کنند.
و از منظر کفار نیز اگر چه قیامت وجود دارد، اما اقامه حق در همین دنیا نیز سبب می شود که عدالت در رجعت نیز تعقیب شود.
#اعتقادی
پاسخ به شبهات ، شایعات
https://eitaa.com/zandahlm1357
⁉️ سوال:👇👇👇
🔰آيا جنياني که اسلام آورده اند احکامشان مانند انسان هاست؟
مثلا نماز مي خوانند يا خمس مي دهند ؟!
✅✍️پاسخ:
✅در این که جنیان مکلف به تکالیفی هستند و می توانند خدا را عبادت کنند شکی نیست «ما خلقت الجن و الانس الا لیعبدون» [ذاریات56]
قرآن کریم از زبان خود جنیان میگوید که آنها نیز مانند انسانها به گروههای مؤمن و کافر تقسیم میشوند: «و اینکه در میان ما، افرادى صالح و افرادى غیر صالحاند و ما گروههاى متفاوتى هستیم»! [جن 11]
اما درباره این که آیا احکام آنها چگونه است و آیا مانند ما نماز می خوانند یا نه اطلاع دقیقی نداریم و در روایات این بحث عنوان نشده است.
#اعتقادی
پاسخ به شبهات ، شایعات
https://eitaa.com/zandahlm1357
⁉️سوال:👇👇👇
🔰چرا قرآن با همه کتاب ها تفاوت دارد و هيچکس نمي تواند مانندش را بياورد در حالی که وقتي به آن نگاه مي کنيم در ظاهر از کلمات عادي در آن استفاده شده و چيز عجيب و غريبي نيست؟
✅✍️پاسخ:
✅طبق ظاهر قرآن و بدون داشتن اطلاعات پيرامون ادبيات عرب نمي توان قضاوتي در مورد آن داشت و تشخيص اعجاز قرآن براي ما بدون کسب علم مشکل است.
ديگر کتب هاي آسماني تورات و انجيل هستند در حالي که محتوا و معارف قرآن کريم با تورات و انجيل متفاوت است و اصلاً با آن دو قابل مقايسه نيست، براي نمونه به چند مورد اشاره مي کنم:
الف) (ونَزَّلنا عَلَيکَ الکِتـبَ تِبيـنـًا لِکُلِّ شَىء)(1)
آن چه از زمينه هاى گوناگون فکرى، اعتقادى، بينش هاى بنيادى، نظام هاى رفتارى فردى، اجتماعى، مادّى، معنوى، دنيايى، آخرتى و... در تکامل فرد و جامعه نقش داشته، در قرآن بيان شده و معارف آن، با فطرت و سرشت مشترک انسان ها هماهنگ است; بدين جهت از فراگيرى و جامعيت خاصى برخوردار بوده و همگانى، هميشگى و همه جايى است.(2)
ب) اصول معارف و مفاهيم قرآن، بر پايه عقل و منطق مشترک و همگانى انسان استوار است و اساس تعاليم اسلام بر مدار جهل ستيزى و عقل انگيزى،(3) تقليدزدايى و تحقيق پرورى،(4) پندارسوزى و دانش سازى،(5) مى چرخد.(6)
ج) قرآن، با نگرشى واقع بينانه به حقيقت وجود انسان و منطبق بر فطرت او (و بدور از افراط و تفريط) اهداف زندگى او را در يک طبقه بندى منظمِ مقدماتى، متوسط، عالى و نهايى، سامان و انتظام مى بخشد که تمام استعدادهاى ذاتى او پرورش يافته، خاستگاه هاى وجودى او به شيوه اى معتدل و هماهنگ ارضا گردد، بر همين اساس، دنياپرستى و دل سپردگى به آن را مورد نکوهش قرار داده(7) و دنياگريزى و سرکوب تمايلات طبيعى و مادّى را مطرود مى داند.(8)
د) قرآن، از اختلاف و تناقض پيراسته است، در حالى که تورات و انجيل نه تنها، هيچ يک از اين ويژگى ها را ندارند، بلکه محتواى آن دو آميخته با خرافات و نسبت هاى ناروا به پيامبران الهى است.
و مهمتر اينکه قرآن مورد تحريف قرار نمي گيرد .
📚منابع:
1. نحل، آيه 89.
2. ر.ک: محمدباقر سعيدى روشن، علوم قرآن، ص 113 ـ 126.
3. آل عمران، آيه 164; يونس، آيه 100.
4. مائده، آيه 104; نحل، آيه 43.
5. انعام، آيه 116; مجادله، آيه 11.
6. همان.
7. عنکبوت، آيه 64.
8. اعراف، آيه 32; همان.
#قرآن_حدیث
پاسخ به شبهات ، شایعات
https://eitaa.com/zandahlm1357
6. شفای بیماران
الف. امام صادق(ع) میفرماید: مالک اشتر نزد امام على(ع) رفت و سلام کرد. امام پاسخش را داد و فرمود: «چطور در این ساعت، نزدم آمدی؟!».
گفت: دوستى و عشقت اى امیر مؤمنان!
فرمود: «دم در، کسى را دیدى؟».
گفت: بلى، چهار نفر را دیدم.
مالک به همراه امام به دم در رفته و آنجا بیمارانی را دیدند که به نابینایی، جذام، فلج و برص مبتلا بودند.
حضرت فرمود: اینجا چه کار میکنید؟ گفتند: به خاطر بیماریمان! حضرت برگشت و بقچهاى را باز کرد و در آن بستهای چرمى را در آورده و از درون آن ن
یز کاغذى بیرون آورد و برایشان خواند. تمامشان شفا یافته، برخاسته و رفتند».[9]
ب. عبد الواحد بن زید میگوید: به حجّ رفته و در حال طواف بودم که کنار رکن یمانى، دو زن را دیدم که یکى به دیگرى میگفت: نه، به حق کسى که به جانشینی انتخاب شد و کسى که به مساوات حکم میکرد و عادلانه قضاوت مینمود، همسر فاطمه زکیّه، رضیّه و مرضیّه، اینگونه نبود.
از آن زن پرسیدم: او کیست؟!
گفت: او امیر مؤمنان على بن ابیطالب، علم اعلام و باب احکام و تقسیمکننده بهشت و جهنّم و ربّانى این امت است.
گفتم: او را از کجا میشناسى؟
گفت: چگونه نشناسمش با آنکه پدرم در صفین در کنار او شهید شد. هنگامی که ایشان از صفین برگشت. به خانهمان آمد و به مادرم فرمود: اى مادر یتیمان! حالت چگونه است؟
مادر گفت: خوب است.
آنگاه مادرم، من و این خواهرم را نزدش آورد. من آبله داشتم و بینایی چشمانم را از دست داده بودم. امام با دیدن من آهى کشید و فرمود:
ما ان تاوّهت من شیء رزیت به
کما تاوّهت للاطفال فی الصغر
قد مات والدهم من کان یکفلهم
فی النائبات و فی الاسفار و الحضر
«براى هیچ مصیبتى به اندازه مصیبت کودکان خردسالی آه نکشیدم که پدری را از دست دادند که در مشکلات، حضور در خانه و نیز در مسافرتها سرپرست آنان بود».
سپس حضرت دست مبارکش را بر صورتم کشید و همان هنگام، چشمهایم باز شدند. به خدا سوگند! اکنون من میتوانم شتر رمیده را در شب تاریک ببینم و این به برکت آنحضرت بود که درود خدا بر او و خاندانش باد.[10]
[9]. ابن حمزه طوسى، الثاقب فی المناقب، ص 204، قم، انصاریان، چاپ سوم، 1419ق؛ قطب راوندى، سعید بن عبدالله بن حسین، الخرائج و الجرائح، ج 1، ص 196، قم، مدرسة الإمام المهدی(عج)، چاپ اوّل، 1409ق.
[10]. الخرائج و الجرائح، ج 2، ص 543 – 544؛ عماد الدین طبری، محمد بن ابى القاسم، بشارة المصطفى لشیعة المرتضى، ص 71، نجف، المکتبة الحیدریة، چاپ دوم، 1383ق؛ عماد الدین طبرى، حسن بن على، مناقب الطاهرین، ج 2، ص 526 – 527، تهران، سازمان چاپ و انتشارات، چاپ اوّل،
https://eitaa.com/zandahlm1357
✍رسول خدا (ص) فرمودند :
هر کس اراده کند، اسرافیل را در هیبتش و میکائیل را در رتبه اش و جبرئیل را در جلالتش و حضرت آدم را در علمش و نوح را در خشیتش و ابراهیم را در دوستیش و یعقوب را در حُزنش و یوسف را در جمالش و موسی را در مناجاتش و ایوب را در صبرش و یحیی را در زهدش و عیسی را در عبادتش و یونس را در ورعش و حضرت محمد (صلی الله علیه وآله) را در حَسَب و خُلقش تماشا کند، به علی بن ابی طالب (علیه السلام) نگاه کند. براستی خداوند در او نود خصلت از صفات انبیاء را جمع کرده است که در غیر او جمع نفرموده است.
📚ینابیع المودة ؛ جلد ۲ ، باب ۵۶ .
☆ مَنْ كُنْتُ مَوْلاه ، فَهذا عَلِي مَوْلاه ☆
💠: 🌷
https://eitaa.com/zandahlm1357
5_6066752974749696112.mp3
3.23M
❤️ عید غدیر عید امامت و ولایت مبارک
🎤🎤 حامد جلیلی
💠 ساقی کوثر
🌺 #عید_غدیر
https://eitaa.com/zandahlm1357
🌺🌿🌺🌿🌺🌿🌺🌿🌺