قرآن در بینش امام رضا (ع)
https://eitaa.com/zandahlm1357
.......:
قرآن کریم در اندیشه، گفتار و کردار اهل بیت تجسم و عینیت تمام یافته است و سیره کریمانه و سخن حکیمانه آنان، مستقیم یا غیر مستقیم، روشنگر کتاب الهی در ابعاد گوناگون آن است؛ از این رو یکی از رسالت های مهم امامان معصوم تبلیغ دین بیان احکام و تفسیر قرآن بوده است. میراث قرآنی و تفسیری باقی مانده و ارزشمند از وجود مبارک امام رضا علیه السلام از نمونه های اعلی و عظیم ذخایر قرآنی تفسیر معصومان است و از آن جا که لطف و حکمت خداوند متعال همواره اقتضا کرده انسان را در پهنه طبیعت، بی راه و راهبر، رها نکند، میراث قرآنی را در میان خاندان نبوت دست به دست نموده تا به هشتمین اختر تابناک آسمان امامت و ولایت حضرت امام علی بن موسی الرضا علیه السلام رسید و آن امام همام، وارث کتاب الهی و مفسر راستین قرآن شد و اکنون دوازدهمین حجت، امام عصرعلیه السلام میراث دار آن است. به فرموده امام صادق علیه السلام پیوسته خداوند از میان ما خاندان، کسی را بر می گزیند که کتاب او را از آغاز تا به انجامش می آموزد(1). در این بخش با نگرشی به سیره قرآنی و تفسیری امام رضا علیه السلام، بیاناتی که ایشان به طور مستقیم در باب قرآن کریم و تفسیر و فهم آن فرموده اند، می پردازیم. بخش عمده ای از گفتار و سیره حضرت رضا علیه السلام به شکل مستقیم یا غیر مستقیم به شرح، تبیین و عینیت بخشیدن کتاب خدا اختصاص دارد؛ بنابراین، می توان در دیدی فراتر به گزارش، شرح و تفسیر قرآن در بیانات امام رضا علیه السلام پرداخت. آنچه از ایشان در ابواب مختلف فقه یاد شده، به گونه ای تبیین و تفصیل آیات الاحکام و اوامر و نواهی الهی است یا آنچه درباره توحید، نبوت، امامت، معاد، ایمان، کفر و دیگر مسائل اعتقادی به جای مانده است، شرح و بسط معارف اعتقادی قرآن است. اندرزها، آداب و اخلاق کریمانه امام رضا علیه السلام نیز توضیح آیه های اخلاقی قرآن می باشد.
1. بیان منزلت و فضیلت قرآن
قرآن، توصیف گری گویاست و در آیه های فراوانی به بیان منزلت رفیع و شأن والای خویش پرداخته است تا برای کسی در روی گردانی از قرآن حجتی باقی نماند و آن کسی که به قرآن رو می آورد با معرفت و بینش در وادی آن گام نهد. اهل بیت نیز که عارف به حقیقت قرآن هستند، هم پای آن، این منزلت و فضیلت را به خوبی تبیین کرده اند(2). اینک نمونه ای از فرازهای گفتار امام رضا علیه السلام در این خصوص ذکر می گردد:
الف) ریان بن صلت از حضرت رضا علیه السلام پرسید: نظر شما درباره قرآن چیست؟ امام فرمود: «کلام الله لاتتجاوزه و لا تطلبوا الهدی فی غیره فتضلّوا»؛ «قرآن کلام خداست، از آنچه او گفته است، فراتر نروید و هدایت را در غیر او نجویید که گمراه می شوید».(3)
ب) محمد بن موسی رازی از پدرش روایت کرده که یکی از روزها در محضر حضرت رضا علیه السلام، سخن از قرآن به میان آمد. امام فرمود: «قرآن ریسمان محکم، دستاویز استوار و آیین برتر خدا در میان بندگان است. به سوی بهشت راهبری می کند و از دوزخ رهایی می بخشد. در اثر گذشت زمان، کهنه نشده و با تکرار بر زبان ها از ارزش و اثر بخشی آن کاسته نمی شود زیرا خداوند، آن را برای زمان خاصی قرار نداده است، بلکه حجت و برهان برای همه انسان ها در سراسر زندگیشان است و نه از پیش رو و نه از پس باطل به آن وارد نخواهد شد. فرود آمده ای از سوی خداوند حکیم و ستوده است».(4)
ج) در حدیث امامت که از آن حضرت صادر شده نیز آمده است که ایشان می فرماید: «خداوند زمانی پیامبرش را به سوی خود فراخواند که دین او را کامل و بر او، قرآن را نازل کرد، کتابی که روشنگر همه چیز است و حلال، حرام، حدود، احکام و هر آنچه مردم بدان نیازمندند، در آن به طور کامل بیان شده است».(5)
2. تبیین علوم قرآن
در بحث های قرآنی گاهی خود قرآن کریم، موضوع و محور بحث قرار می گیرد و گاهی به بررسی و مطالعه جنبه های مختلف آن پرداخته می شود. در اصطلاح به این بخش از مباحث قرآنی مثل نزول قرآن، اسباب نزول، قرائات، محکم و متشابه، ناسخ و منسوخ، مباحث ادبی قرآن، اعجاز و... را در بر می گیرد، علوم قرآن اطلاق می شود.(6) در آثار به جای مانده از حضرت رضا علیه السلام، نمونه هایی وجود دارد که در ذیل علوم قرآن جای می گیرد که ما به بیان آن ها می پردازیم:
ترتیب نزول
حضرت امام رضا علیه السلام فرمود: از پدرم شنیدم که از پدرش حکایت می کرد نخستین سوره ای که نازل شد «بسم الله الرحمن الرحیم، اقرأ باسم ربّک» و آخرین سوره ای که نازل شد «اذا جاء نصرالله والفتح» بود.(7)بحث نخستین و آخرین بخش های نازل شده قرآن، از جمله مباحث علوم قرآن است که امروزه در ذیل «تاریخ» یا «علوم قرآن» از آن یاد می شود.(8)
نظم و اعجاز قرآن
در فرازی از حدیثی که محمد بن موسی رازی از پدرش در مورد منزلت و فضیلت قرآن از حضرت امام رضا علیه السلام ذکر نموده و ما نیز در بحث فضیلت قرآن در بینش آن حضرت، این روایت را آوردیم، چنین می گوید: «ذکرالرضا علیه
السلام فی
.......:
منزله قرآن فعظّم الحجّه فیه والایه والمعجزه فی نظمه»؛ او گرچه سخن امام رضا علیه السلام دلایل اعجاز و نظم قرآن را ذکر نمی کند، ولی این عبارت وی دلالت دارد که آن حضرت، این مسأله را بسیار با اهمیت دانسته و از آن به عظمت یاد کرده است.(9)
.......:
پی نوشت ها:
1. ر.ک: البرهان فی تفسیر القرآن، سیدهاشم بحرانی، ج 1، ص 19.
3.ر.ک: بحارالانوار، چاپ بیروت، مؤسسه الوفاء، چاپ سوم، سال 1403 ق.، ج 92، ص 12 – 1.
4. مسند الامام الرضا، ج 1، ص 307.
5. عیون اخبارالرضا، ج 2، ص 130.
6. مسند الامام الرضا، ج 1، ص 96.
7. فصلنامه پژوهش های قرآنی، ش 1علیه السلام – 18، ص 301 – 300.
8. عیون اخبارالرضا، ج 2، ص 6.
9. جهت مطالعه تفصیلی این بحث ر.ک: اسباب النزول واحدی نیشابوری، ص 8 – 6؛ التمهید فی علوم القرآن، محمدهادی معرفت، ج 1، ص 130 – 126 و الاتقان فی علوم القرآن، جلال الدین سیوطی، ج 1، ص 113 – 106 و 119 – 114.
https://eitaa.com/zandahlm1357
هدایت شده از #مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
هنر آن است ڪه بمیرے پیش از آنڪه بمیرانندت و مبدا و منشا حیات آنانند ڪه چنین مردهاند...
.......:
@zandahlm1357
📷 خواهران و مادران ایثارگر در حال شستن لباس های رزمنده ها💦
⏳دوران #جنگ_تحمیلی
💠 #خواهران_در_ميدان_مين ‼️
🌷هر سال چند روز به عید مانده، مادرم همراه مادر بزرگ و پدربزرگ با گروهی از خانم ها و آقایان به اهواز و پایگاه علم الهدی می رفتند. آقایان پتو و پوتین و خانم ها،لباس ها و ملحفه های رزمندگان را می شستند. آن سال مادرم مرا که هنوز ١٠ سالم تمام نشده بود، همراه خودش برد. خانم ها در ساعت هشت صبح کنار ظرف های رخت می نشستند تا اذان ظهر و پس از نماز و ناهار. دوباره تا نزدیک اذان مغرب به رخت شستن می پرداختند.
🌷سطل هایی را که خانم ها، رخت های شسته را داخل آن می گذاشتند (با این که خیلی سنگین بود) با تمام قدرت بلند می کردند و به آنها که سر حوض ایستاده بودند، برای آبکشی می رساندند. خانم ها اسم مرا «سرباز کوچولو» گذاشته بودند و هر کسی صابون، تاید، وایتکس و ... لازم داشت به من می گفت تا برای او ببرم.
🌷یکی از روزها که همه مشغول شستن لباسها بودند و من هم مأموريت خودم را انجام می دادم عراق اعلام کرده بود که شهر را بمباران خواهد کرد و به مردم مهلت داده بود که شهر را ترک کنند. خانم موحد مسئول خواهران پایگاه شهید علم الهدی میان خانم ها آمد و با جذبه ای که داشت، گفت: خواهران! خسته نباشید. اجر همه شما با حضرت زهرا(س). بعد ادامه داد: امروز به چند رزمنده فداکار نیاز داریم تا به میدان مین بروند.
🌷....همه خانم ها همدیگر را نگاه کردند و زمزمه ها بلند شد. میدان مین؟! مگر خواهران را به میدان مین می برند؟! خانم موحد با قاطعیت باز پرسید: کی حاضر است به میدان مین برود؟ دختران جوان ١٨ و ١٩ ساله بدون اینکه سئوالى کنند؛ رفتند و کنار خانم موحد ایستادند و با این عمل آمادگی خود را اعلام کردند.
🌷خانم موحد دستی به سر و روی آنها کشید و گفت: نه! شما خیلی جوانید. اما دختران گفتند: ما حاضریم! خانم موحد آنها را کنار جویی که در حیاط بود، به صف کرد و به خانمی که مسئول میدان مین بود، گفت: گونی ها را بیاورید! بلافاصله چند گونی را کنار جوی گذاشتند و در گونی ها را باز کردند. همه منتظر بودند تا ببینند مین چیست؟ اما مین هنوز مشخص نبود.
🌷چند نفر از خانم ها که گونی ها را آورده بودند ته گونی ها را گرفته و محتوای داخل آن را کنار جوی ریختند. لباس های غرق به خون رزمندگان بود که جای گلوله و خمپاره روی سینه، کمر و ران و ... لباس ها مشخص بود. از همه دلخراش تر این که قطعه هایی از بدن بچه های رزمنده در میان این لباس ها وجود داشت. با دیدن این صحنه همه خانم ها یک صدا گریه می كردند.
🌷....جوان هایی که برای رفتن به میدان مین آماده شده بودند شیلنگ آب را باز کردند، وقتی آب را روی لباس ها ریختند جوی خون جاری شد. در این هنگام همه یک حالت روحانی پیدا کردند. خانم ها در حالی که لباس رزمندگان را می شستند اشكهایشان به داخل تشت می ریخت. مادر بزرگم که هر روز در حال رخت شستن برای خانم ها مسأله شرعی می گفت، وقتی حالت روحانی خانم ها را دید شروع کرد به خواندن دعای توسل.
🌷شور و حال عجیبی برپا شد. خانم ها نیروی تازه ای پیدا کرده بودند! هر چه قدر سطل رخت شسته را خالی می کردند. باز پر می شد. در همان حال که رخت میشستند دعا را زیر لب زمزمه می کردند و زمانی که به «یا وجیها عندالله» می رسیدند، همه با صدای بلند آن را تکرار می کردند.
🌷دعا به نام حضرت زهرا(س) که رسید همه با سوز و گداز و از ته دل گفتند:«یا وجیها عندالله اشفعی لنا عندالله». مادربزرگم خانم زهرا(س) را به پهلوی شکسته اش قسم می داد که به یاری رزمندگان بیایند. در همین لحظه حالتی پیش آمده بود که کسی نمی توانست منکر آن شود. بوی خوش را همه احساس کرده بودند. بوی خوش از یک طرف می آمد اما همه محوطه را پر کرده بود آن بوی خوش از جوی خون لباس های خونی رزمندگان بود.
—(راوى: حمیده مرادیان از بانوان ايثارگر سال ١٣٦٤)
lashgar-khooban-09.mp3
2.86M
🎧🎧🎧
#کتاب_صوتی
#دفاع_مقدس
#صوت #شهدا
📚 #لشگر_خوبان
9⃣ گردان امام حسین ع ( 2 )
📝 خاطرات لشگر غواص عاشورا
📻 نمایشنامه رادیویی
https://eitaa.com/zandahlm1357
#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
.......: تک ✨ستاره✨ آسمون دلتوپیدا کن #پرواز_تا_خدا مجموعه فوق العاده زیبا که درمان ریشه ای بسیاری
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
4_6014775899008795269.mp3
5.19M
راه نـ✨ـور رو ادامه بده و بیا..
#پرواز_تا_خدا
مجموعه فوق العاده زیبا که درمان ریشه ای بسیاری از افسردگی ها و سردرگمی های انسان هست 🌺🍃
جلسه سوم👌
#اسرار_الهی_آرامش 🌺🍃👇
https://eitaa.com/zandahlm1357
هدایت شده از #مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
صفحه تربیت فرزند👇👇👇👇
.......:
@zandahlm1357
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
خیلی وقت ها ما مریض می شویم که جلب توجه کنیم یا می نالیم که جلب توجه کنیم؛ خیلی از ما بیچاره می شویم که توجه بگیریم و این یکی از کارهایی است که خانم ها بسیار در آن تبحر دارند به خصوص در کسوت مادری. چون به توجه نیاز داریم و از کودکی به گونه ای پرورش پیدا کرده ایم که نیازمند توجه باشیم، و هرگز نتوانستیم از درون به چیزی توجه کنیم. همیشه نگران جلب توجه بودیم و هیچ وقت به فکر بذل توجه نبوده ایم.
دیده شدن بد نیست، مهم است ولی ارزش نیست. انسان تا وقتی زنده است، شخصیت و نفسانیت دارد و نیاز به توجه دارد و باید دریافت کند.
کودک در یک سال اول زندگی اش بیشترین نیاز را برای توجه دارد. در تاریخ دو بار این آزمایش تکرار شده که دوگروه از بچه های زیر یکسال را تحت نظر گرفتند، گروه اول در بهترین شرایط زیستی، تغذیه ی عالی و غیره اما توسط انسان های پوشیده ای که فقط چشم هایشان پیدا بود؛ این گروه بچه ها به علت دریافت نکردن توجه، در هر دوبار آزمایش همه شان مردند.
انسان بدون توجه پژمرده می شود. کودک بدون توجه می میرد ولی توجه در اندازه ی خودش و در جای خودش.
(ادامه دارد)
#شخصیت {قسمت24}
[مباحث کودک متعادل ]
از 1تا 3 سالگی با توجه کودک به خود و آرام آرام به توانایی خود، "اعتماد به نفس" شکل می گیرد.
اریکسون معتقد است که مرحله ی دوم خودباوری در مقابل شک است؛ من کی هستم؟ این شکل و شمایل منه شبیه اونا هستم ولی هنوز ضعیفم، آخه اونا از من گنده ترن منم مثل اونا دست و پا دارم حالا می تونم کارهای اونارو بکنم؟ می تونم مثل اونا باشم یا نه؟
مرحله ی کنترل توانایی.
بیشترین پیام تأیید را کودک باید در این سن بگیرد و متأسفانه در فرهنگ آموزش و پرورش ما بیشترین پیام عدم تأیید را در این مرحله به کودک می دهیم.
چه قدر به بچه ها می گیم که نکن عزیزم، دست نزن، ببین تو نمی تونی! آب می خوای خودم بهت می دم.و این عدم تأیید را خیلی وقت ها در کمال مهربانی و بدون خشونت انجام می دهیم. می ریزی، کثیف می کنی، جیز میشی، چه قدر به بچه ها میگیم که نکن، نمی تونی، می ریزی و اصلاً امکان نداره که به بچه ها این فرصت را بدهیم که تجربه کند و بگوییم که تو می تونی.
(ادامه دارد)
#شخصیت {قسمت25}
[مباحث کودک متعادل ]
#تربیت_فرزند
✅ #بوسیدن_کودک_چه_فایده_ای_دارد؟
بوسیدن فرزند پرخاشگری او را کاهش میدهد
بوسیدن فرزند انرژی های اضافی او را تخلیه میکند
بوسیدن فرزند باعث میشود رابطه عاطفی و روانی بین فرزند و والدین تقویت شود
بوسیدن فرزند باعث میشود که کودک در کنار والدین احساس امنیت بیشتری بکند
بوسیدن فرزند اشتهای روانی و غذایی او را افزایش میدهد
بوسیدن فرزند یک نوع تن آرامی را برای او فراهم میکند
هنگام بوسیدن فرزند میتوان سفارش های لازم تربیتی و آموزشی را به او گوشزد کرد (در این موقعیت همکاری کودک با شما خیلی بالامیرود).
بچه هایتان را خیلی ببوسید مخصوصاً دست های آنها را...
دست هایشان را روی گونه تان بگذارید
چون دست، مغز دوم و یک عضو کلیدی و بسیار مهم است.
https://eitaa.com/zandahlm1357
#تربیت_دینی_فرزند
#خانواده_رهبر
به گزارش سراج24، رهبری در سال 92 در جمع اعضای شورای انقلاب فرهنگی فرمودند:
ما بچه های خودمان را که الک دولک بازی می کردند که تحرک داشت و خوب بود، گرگم به هوا بازی می کردند که کار بسیار خوبی بود و ورزش بود و بازی و سرگرمی بود، یا این چیزی که خط کشی می کنند و لی لی می کنند. باری بچه های ما این ها بود. آورده ایم نشانده ایم پای اینترنت، نه تحرکی روحی دارند، و ذهنشان تسخیر شده به وسیله طرف مقابل. خب بیایید بازی تولید کنید، بازی ترویج کنید، همین بازی هایی که بنده حالا اسم آوردم و ده تا از این قبیل بازی [که] بین بچه های ما از قدیم معمول بوده را ترویج کنید؛ [این] یکی از کارها است، این ها را ترویج کنید. ما همه اش نباید نگاه کنیم ببینیم که غربی ها از چه جور بازی ای حمایت می کنند، ما هم ازهمان بازی حمایت بکنیم.
https://eitaa.com/zandahlm1357
📌#تربیت_فرزند
به اين دلايل برای كودكان موبايل و تبلت نخريد:
👈فرآیند ذهنی کودک به تاخیر می افتد.
👈هوش هیجانی کودک کاهش می یابد.
👈دایره واژگانی کودک کاهش می یابد.
👈احتمال چاق شدن کودک افزایش می یابد.
👈سیستم اسکلتی کودک دچار اختلال می شود.
👈خواب کودک مختل می شود.
👈توان یادگیری کودک کاهش می یابد.
👈احتمال ابتلای کودک به برخی سرطان ها افزایش می یابد.
https://eitaa.com/zandahlm1357
.......:
.......:
#تربیت_فرزند
💎2⃣راهکارهایی برای آشنا کردن کودکان با صلوات
۶. ;کودکان دو یا سه ساله علاقه ی زیادی به پرتاب شدن به سمت بالا دارند، به کودک خود بگویید که بعد از هر بار صلوات فرستادن برای او این کار را انجام می دهید.
۷. بازی رهایی از اسارت با ذکر صلوات؛ کودک خود را اسیر کنید و به او بگویید اگر می خواهی از اسارت دشمن فرضی رها شوی باید صلوات بفرستی.
۸. هر بار که گمشده ای را پیدا می کنید، صلوات بفرستید تا برای کودکتان ملکه شود
۹. هر بار که برق قطع شده ، وصل می شود، صلوات بفرستید.
۱۰. هر بار که میوه ی خوشبو و خوش طعم و نو برآنه ای میل می کنید ، صلوات بفرستید.
۱۱. هر بار که گنبد مسجدی را می بینید با یاد و خاطره ی پیامبر مهربانی ها و هدیه به ایشان صلوات بفرستید..
ادامه دارد......
https://eitaa.com/zandahlm1357
با نگرانی های این روزها چه کنیم ۱۹.m4a
6.49M
استاد محمود سلطانی
با نگرانی های این روزها چه کنیم- ۱۹
#زندگی_در_شرایط_بحران
با نگرانی های این روزها چه کنیم ۲۰.m4a
6.85M
استاد محمود سلطانی
با نگرانی های این روزها چه کنیم- ۲۰
#زندگی_در_شرایط_بحران
با نگرانی های این روزها چه کنیم ۲۱.m4a
6.96M
استاد محمود سلطانی
با نگرانی های این روزها چه کنیم- ۲۱
#زندگی_در_شرایط_بحران
#حدیث_تربیتی
📚 پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آله می فرماید: «عرامة الصبی فی صغره زیادة فی عقله فی کبره
شیطنت و #لجاجت_کودک به هنگام خردسالی نشانه زیادی #عقل و اندیشه او در بزرگسالی است.»
https://eitaa.com/zandahlm1357