7.95M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌹 ارگ بم _ کرمان
ارگ بم، بزرگترین بنای خشتی جهان، یکی از مهمترین و با ارزشترین شاهکارهای تاریخی ایران زمین به شمار میآید. پیشینیان این مجموعهی تاریخی عظیم را روی صخرهای سترگ و در نزدیکی شهر بم در استان کرمان ساخته اند.
قدمت این شهر به دوران هخامنشی (قرن چهارم تا ششم پیش از میلاد) باز می گردد و اهمیت آن به دلیل قرار گرفتن در مسیر جاده باستانی ابریشم است.
وجود حیات در این واحه به دلیل نبوغ ایرانیان در احداث قنات و هدایت آب های زیرزمینی میسر بوده که هنوز هم شواهدی از آن در این شهر باقی مانده است.
ارگ بم نمونه کاملی از یک شهر باستانی است که در ساخت آن تماما از عناصر بومی استفاده شده است. این ارگ بزرگترین سازهٔ خشتی در جهان بوده که در ۵ دی ماه ۱٣٨٢، در اثر زلزله مهیبی تقریباً به طور کامل از میان رفت. زلزله ای که تمام شهر بم و حومهٔ آن را به شدت ویران ساخت.
پس از تخریب ارگ توسط زلزله، به عنوان یک میراث فرهنگی جهانی خیلی از کشورها در جریان باز سازی آن شرکت کردند. ژاپن، ایتالیا و فرانسه جز کشورهایی بودند که از ابتدا همکاری کردند.
.......:
https://eitaa.com/zandahlm1357
🌹 بزرگترین دشت ریواس کشور
دشت ریواس شهر بابک با وسعت ۲۴۰۰ هکتار بزرگترین و زیباترین دشت ریواس ایران است که در شمال شهرستان شهر بابک در استان کرمان و در فاصله ۲۰ کیلومتری این شهرستان واقع شده است.
دشت ریواس در پایین کوههای مسینان، میدوک و کنگ واقع شده است و در زمان گل دهی، از اوایل تا اواسط اردیبهشت ماه کاملاً به رنگ قرمز در میآید.
گیاه ریواس در آب و هوای خنک و در مناطق کوهستانی رشد میکند بطوریکه در مناطق دیگر شهرستان همچون آبدر، کرم، میمند، دهج و پاقلعه نیز رشد میکند.
گیاه ریواس از نظر غذایی دارای ویتامینهای آ، ب، و ث و مواد معدنی همچون کلسیم، پتاسیم و سدیم است و از نظر درمانی، تقویتکننده اعصاب، رفع نارسایی کبدی و برای دردهای معده بسیار مؤثر است.
ریواس یک انگلکش قوی است و اثر ملین داشته و اشتها آور است.
در فصل بهار با شگفتن گل ریواس در دشت ریواس شهر بابک، این منطقه به زیبایی ویژهای دست مییابد.
از ساقه ریواس در تهیه خورش استفاده میشود، اما اگر به رویش گل برسد در رنگرزی مورد استفاده قرار میگیرد.
دیدن زیبایی دشت ریواس شهر بابک در فصل بهار، گردشگران بسیاری رابه این منطقه می کشاند
🌹 روستای صخره ای مِیمَند _ شهر بابک
روستای میمند در استان کرمان و در شهر بابک واقع شده است. خانه های این روستا مانند خانه های روستای صخره ای کندوان در آذربایجان شرقی، در دل صخره های سخت کنده کاری شده است .
مفهوم خانه ساختن در میمند با هر جای دیگری تفاوت داشته است و بر خلاف مردم دیگر شهرها که از گچ، آهک، ملات و دیگر مصالح ساختمانی استفاده می کنند، مردم روستای میمند با وسایلی در دل صخره ها خانه برای خود ایجاد کرده و در آن زندگی می کردند و چون دسترسی به این روستا به راحتی جاهای دیگر نیست هنوز هم بکر مانده است.
خانه هایی که در دل صخره ها ساخته شده اند اندازه های مختلفی داشته و دارای بخش های مختلفی مثل اتاق، راهرو و طویله بوده است که به این حفره ها کیچه گفته می شود. وقتی که وارد این کیچه ها می شوید می توانید ببینید که بعضی از دیوارهای آن ها سیاه شده است که سیاهی این دیوارها نشان دهنده این موضوع است که در آن قسمت ها تنور وجود داشته و پخت و پز می شده است.
حمام این روستا هم مثل خانه هایش در کوه کنده شده است و دارای چند قسمت مختلف مثل خزینه و رختکن و قسمتی به نام آتشخانه می باشد
.......:
https://eitaa.com/zandahlm1357
7.25M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
کرمان، کویر لوت، تنگه زبان مار
علت نامگذاری دره به زبان مار، شباهت ظاهری دره در نقشه های هوایی منطقه به زبان مار است که در انتها به دو دره تقسیم می شود.
علت پیدایش دره احتمالا توسط آب زه کش لوت یا سیل عظیم سیستان است که توسط باد تشدید شده است.
کف دره پوشیده از ماسه است که توسط باد به درون دره ریخته شده اند.
به دلیل سست بودن دیواره ها و امکان ربزش قطعات بزرگ کلوخی، نزدیک شدن به دیواره ها،شب مانی و تولید صدا در این مکان خطرات زیادی به همراه خواهد داشت.
.......:
https://eitaa.com/zandahlm1357
غار ايوب در دهج، شهرستان #شهربابک، #كرمان
#غار_ایوب معروف به خمیازه بلند تاریخ یکی از غارهای استان کرمان بر روی کوه ایوب در جنوب شرقی شهر #دهج در شهرستان شهربابک قرار دارد. منشأ این غار گدازههای آتشفشانی است. بر اساس بررسیهای باستانشناسی در گذشته محل #سکونت بوده است. آثار دوره #اشکانی به راحتی در این غار دیده میشود.
اصلیترین مشخصه غار #ایوب دهانه بسیار بزرگ با ۹۸ متر طول و ۶۸متر ارتفاع وعمق ۲۰۰متر میباشد که بزرگترین دهانه غار در ایران و سومین دهانه#غار بزرگ در جهان میباشد.این غار بزرگترین غار آذرین ایران میباشد
.......:
https://eitaa.com/zandahlm1357
هدایت شده از #مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
1_6613899.mp3
3.33M
.......:
✨﷽✨
💠 درمسیر کربلا بودم که ...
✍علامه حِلّی(ره) می گوید: #شب_جمعه ای به قصد زیارت #امام_حسین علیه السلام به سوی کربلا می رفتم، در حالی که تنها و سوار بر الاغ بودم و تازیانه ی کوچکی برای راندن مَرکب در دست داشتم. در بین راه عربی پیاده آمد و با من همراه و هم کلام شد. کم کم فهمیدم شخص دانشمندی است؛ وارد مسائل علمی شدیم، برخی از مشکلات علمی که داشتم از او پرسیدم، عجیب اینکه همه را پاسخ مناسب و دقیقی فرمود! متحیر شدم که او کیست؟ که این همه آمادگی علمی دارد؟!
در این حال به فکرم رسید از او بپرسم آیا این امکان وجود دارد که انسان حضرت صاحب الزمان (عجل الله فرجه) را ببیند؟ ناگهان بدنم را لرزشی گرفت و تازیانه از دستم افتاد. آن بزرگوار خم شد و تازیانه را در دستم گذاشت و فرمود: «چگونه صاحب الزمان را نمی توانی ببینی در حالی که اکنون دستِ او در دستِ توست»
💥پس از شنیدن این جمله، بی اختیار خود را از روی چهارپا بر زمین انداختم تا پای امام را ببوسم اما از شدّتِ شوق، بی هوش بر زمین افتادم... پس از اینکه به هوش آمدم کسی را ندیدم.
📚 عبقری الحسان، ج۲، ص۶۱
📚 منتخب الأثر، ج۲، ص۵۵۴
https://eitaa.com/zandahlm1357