رؤيت هلال
استهلال چيز مهمي است. اول ماه، براي انسان چگونه ثابت ميشود؟ در اين خصوص، چند راه ذكر كرده اند: يكي رؤيت است. البته به شرط اين كه جاي ماه را بدانيد و وارد باشيد؛ يك مقدار آشنايي لازم دارد.
يكي از علماي تهران - كه
خداوند رحمتش كند - ميگفت: روي پشت بام مدرسه ي بزرگ آخوند در نجف، روز آخر ماه رمضان طلبهها استهلال ميكردند. مرد مسني هم نشسته بود و بساط افطارش را پهن كرده بود؛ ولي او استهلال نمي كرد. طلبههاي جوان يك طرف ايستاده بودند و به گوشه يي نگاه ميكردند؛ بعد هم ماه را ديدند و به همديگر نشان دادند. وقتي كه خواستند از پشت بام پايين بروند، از كنار آن مرد مسن عبور كردند. يكي گفت كه - مثلاً - آشيخ محمّد! تو نيامدي استهلال بكني؟ گفت: شما ماه را ديديد؟ گفتند: بله. گفت: كجا بود؟ گفتند: آن جا. پيرمرد سري تكان داد و گفت: حالا آن طرف را نگاه كنيد. وقتي كه طلبهها نگاه كردند، ديدند كه ماه آن جاست! جالب است كه همه نيم ساعت خودشان را سرگرم كرده بودند، چيزي هم ديده بودند، به همديگر هم نشان داده بودند و باورشان هم آمده بود كه ماهِ خيلي بلند و خوب و روشن و بي غباري را ديده اند!
غرض، يكي رؤيت خود انسان است كه ماه را ببيند و يقين كند كه ماه را ديده است. حتّي اگر حكم حاكم هم برخلاف اين بود، انسان بايستي به علم خودش عمل كند؛ يعني همان چيزي كه خودش ديده، ملاك است.
سخنراني در ديدار با اقشار مختلف مردم (روز سيام ماه مبارك رمضان) ۶/۲/۶۹
#خاطرات مقام معظم رهبری
https://eitaa.com/zandahlm1357
#هرروزیک_آیه
🌹وَمَنْ يَعْمَلْ مِنَ الصَّالِحَاتِ مِنْ ذَكَرٍ أَوْ أُنْثَى
🍃وَهُوَ مُؤْمِنٌ فَأُولَئِكَ يَدْخُلُونَ الْجَنَّةَ
🌹وَلَا يُظْلَمُونَ نَقِيرًا ﴿۱۲۴﴾
🌹و كسانى كه كارهاى شايسته كنند چه مرد باشند
🍃يا زن در حالى كه مؤمن باشند آنان داخل
🌹بهشت مى شوند و به قدر گودى پشت
🍃هسته خرمايى مورد ستم قرار نمى گيرند (۱۲۴)
📚 سوره مبارکه النساء ✍ آیه ۱۲۴
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬تصویری 👆
✳️فرازی زیبا وپرنفس از استاد متولی عبدالعال
📖تلاوت سوره:مریم(س)
هدایت شده از #مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
14.39M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
دعای عهد تصویری
https://eitaa.com/zandahlm1357
هدایت شده از #مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
هر روز با امام رضا
@zandahlm1357
@HashtominEmam
آرشیو
مطالب صفحه هرروز با امام رضا (ع)
#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
براستى هم همين گونه شد. عبّاسيان با اين شگرد كه دعوت خود را به اهل بيت پيوستگى دادند، پيروزى بزرگى ر
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
.......:
منبع خطر براى عباسيان
علويان عامل تهديد بودند
گفتيم حكومت عباسى در آغاز با تكيه بر تبليغ به نفع علويان پاگرفت؛ سپس نام اهل بيت و در مرحله بعد خشنودى خاندان محمّد، شعار تبليغاتيشان بود، لذا راز موفّقيّت عباسيان در ايجاد اين گونه رابطه با اهل بيت بود و نه غير از اين. البتّه آنان در پايان كار از اين ادّعا منحرف شدند و با دعوى خويشاوندى نَسَبى با پيغمبر اكرم، خود را بر امّت اسلامى چيره ساختند.
از اين رو طبيعى بود كه عبّاسيان خطر واقعى را از سوى عموزادگان علوى خود احساس كنند. چه آنان به لحاظ پايگاه معنوى و استدلال بمراتب نيرومندتر و به لحاظ خويشاوندى، به پيامبر اسلام نزديكتر بودند و اين را عباسيان خود نيز اعتراف كرده بودند. (۴۹)
بنابراين، براى علويان دعوى خلافت بسى موجّه تر مى نمود. بويژه آن كه در ميانشان افراد بسيار شايسته اى يافت مى شدند كه با برخوردارى از بهترين صفات از علم و عقل و درايت و عمق بينش در دين و سياست، براستى در خور احراز مقام خلافت بودند. افزون بر اين، احترام و سپاسى بود كه مردم در ضمير خود نسبت به آنان احساس مى كردند و در برابر صفات برجسته، رفتار بى نظير و ارجمندى و پاكدامنى شان سرِ تعظيم فرود مى آوردند.
به علاوه،
بزرگمردان و قهرمانان اسلام از خاندان ابوطالب برخاسته بودند. ابوطالب سرپرست و مربّى پيغمبر اسلام بود، و فرزندش على عليه السلام نيز وصى ّ و پشتيبان وى بود، همين گونه حسن، حسين، زين العابدين و ديگر امامان و همين طور زيدبن على كه بر ضدّ بنى اميّه قيام كرد. در اين جا فرصت آن نيست كه نام ديگر قهرمانان خاندان ابوطالب را ياد كنيم. خداوند از همه آنان خشنود باد!
قهرمانىها و زندگى حماسى علويان زبانزد همه مردم بود و مقام و منزلت آنان دلها و قلبها را تسخير كرده بود. در اين زمينه كتابهاى فراوانى به رشته تأليف درآمده است.
جان كلام آن كه نسبت به نفوذ علويان در آن ايّام جاى هيچ گونه ترديدى نبود.
#دانستنیهای امام رضا علیه السلام
https://eitaa.com/zandahlm1357