سلام
من بدون اجازه شوهرم نذر شرعی کردم که اسم فرزندم را علی بگذارم ولی الان دوست دارم اسم او را حسین بگذارم آیا چون نذر من بدون اجازه شوهر بوده، می توانم به آن عمل نکنم؟
سلام
جواب
اگر بدون اجازه شوهر نذر کرده اید و شوهر بگوید راضی به نذر نیستم باطل است و عمل کردن به آن واجب نیست و کفاره ندارد بلکه در مورد اسم فرزند، عمل کردن به نذر بدون رضایت شوهر جایز نیست.
آیات عظام الله سیستانی و مکارم شیرازی، اگر صیغه نذر خوانده شده باید به همان عمل شود.
https://eitaa.com/zandahlm1357
سلام
با توجه به اینکه یکی از شرائط استطاعت در حج نداشتن بدهی است آیا مهریه جزء بدهی حساب می شود؟
سلام
جواب
مهریه جزء دین است لیکن اگر زن مهریه اش را مطالبه نکند و مرد استطاعت مالی برای رفتن به حج را داشته باشد، واجب است حج برود، لیکن واجب نیست از زن خواهش کند که مهریه اش را مهلت بدهد یا ببخشد، و اگر زن مهریه را مطالبه کند و مرد قبل از واجب شدن حج مهریه او را بدهد رفتن به حج بر او واجب نیست. اما اگر مهریه را ندهد یا زن مطالبه نکند در صورتی که راه برای رفتن به حج باز باشد رفتن به حج با استطاعت مالی واجب می شود.
https://eitaa.com/zandahlm1357
7.56M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎬 کلیپ : از نهی از منکر نترسیم !
👤 #حجت_الاسلام_رفیعی
#نکته
اسلام یه دین فردی نیست که هر کسی برای خودش نماز بخونه و روزه بگیره و کاری به کار بقیه نداشته باشه. ❤️
اسلام یه دین اجتماعیه. نماز جماعت و جمعه داره.💎😇
نماز عید فطر و قربان داره. همونطور که آدم مسئول کارهای خودشه، مسئول گناهان کسی که میتونست نجاتش بده ولی نداد هم هست. 🌻🌸
#رمضان
#امر_به_معروف_به_روش_صحیح
#شیوه_ها
https://eitaa.com/zandahlm1357
#پرسش_و_پاسخ
#سوال ۸
⁉️ منظور دقیق از احتمال تأثیر امر به معروف و نهی از منکر چیست؟
🌺🍀
🍀
✅پاسخ:
♦️فریضه امر به معروف و نهی از منکر، برای توسعه و بسط احکام الهی و جامه ی عمل پوشاندن به دستورات دینی در جامعه ی اسلامی و پرهیز از عمل به زشتی ها واجب شده است .بنابراین، باید اقدام به آن مثمر ثمر بوده و در عمل مفید فایده باشد ؛ باید فرد آمر و ناهی احتمال تأثیر بدهد؛ و گرنه اگر علم و یا اطمینان به عدم تأثیر داشته باشد ،عمل به فریضه واجب نخواهد بود.
🔹🔸البته سقوط این فریضه تنها به صورتی منحصر است که علم یا اطمینان به عدم تأثیر باشد و با ظن و گمان به عدم تأثیر ،هر چند قوی باشد، وجوب فریضه ساقط نخواهد شد .
👈🏻تحریر الوسیله، ج2،ص444،مسأله 1
#سوالات_عمومی
#واجب_فراموش_شده
https://eitaa.com/zandahlm1357
#پرسش_و_پاسخ
#سوال ۹
◀️اگر کسی امر به معروف و نهی از منکر را قبول نداشته باشد، آیا مرتد از اسلام است یا خیر؟
🌺🍀
🍀
اولاً بعضی افراد مسلمان که گاهی شاید بگویند ما امر به معروف و نهی از منکر را قبول نداریم، این گفتنشان به این معنا نیست که آن اصل را قبول ندارند، بلکه شاید به رفتار و شیوهی بعضی از کسانی که درست به این واجب عمل نمیکنند اعتراض دارند و میگویند این چه امر به معروف و نهی از منکری است. بنابراین با این حرف کسی مرتد نمیشود.
ارتداد در صورتی است که شخصی واقعاً ضروری دین را منکر شود. امر به معروف و نهی از منکر ضروری دین است، ولی انکار آن به نظر حضرت آقا در شرایطی که به انکار توحید یا نبوت برگردد موجب ارتداد است و اگر شخص همینجوری میگوید امر به معروف و نهی از منکر را قبول ندارم و به انکار توحید یا نبوت برنمیگردد، او مرتد نیست.
ثالثاً اینکه اصلاً او این حرفها را زده، اما شما شبهه دارید که آیا این اعتقاد را دارد یا نه و آیا به انکار توحید و نبوت برمیگردد یا نه؛ در اینجا هم او بر حکم اسلام است و مرتد محسوب نمیشود.
#سوالات_عمومی
#واجب_فراموش_شده
https://eitaa.com/zandahlm1357