فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تلاوت سوره ❤مریم❤
توسط: ملک القرا عبد الباسط عبد الصمد ⚘⚘⚘
به ما بپیوندید
@zandahlm1357
هر روز با امام رضا
@zandahlm1357
@HashtominEmam
آرشیو
مطالب صفحه هرروز با امام رضا (ع)
#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
خدا در كجاست يكي از منكران وجود خدا نزد امام رضا عليه السلام آمد، در حالي كه گروهي در محضر آن حضرت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
دعوت مامون از امام به مجلس مباحثه بزرگان اديان
مأمون به وزير خود، فضل بن سهل، دستور داد صابي - بزرگ صائبين - و هربذ اکبر - بزرگ آتش پرستان - و علماي زرتشت و نسطاس رومي و علماي اديان ديگر را جمع کند تا با آنها سخني را در ميان بگذارد.
فضل بن سهل همه ي آنها را جمع کرد. مأمون به آنها گفت: « من پسر عمويي دارم که ميخواهم با او مناظره کنيد. فردا صبح همه شما نزد من حاضر شويد. »
فضل نوفلي روايت ميکند که:
ما نزد حضرت رضا عليه السلام نشسته بوديم که ياسر، خادمش، وارد شد و عرض کرد: « آقاي من! مأمون خدمت شما سلام ميرساند و ميگويد فردا علماي اديان مختلف نزد ما جلسه اي تشکيل ميدهند ؛ شما هم تشريف بياوريد. »
#دانستنیهای امام رضا علیه السلام
https://eitaa.com/zandahlm1357
#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
❇️ تدریس کتاب #حجاب ❇️ ( جلسه 10 کتاب حجاب) 🎤 با توضیحات استاد احسان عبادی از اساتید مهدویت و پژو
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
طرح مطالعاتی شهید مطهری 37.mp3
5.31M
❇️ تدریس کتاب #حجاب
( جلسه 11 کتاب حجاب)
🎤 با توضیحات استاد احسان عبادی از اساتید مهدویت و پژوهشگر علوم حدیث و تاریخ
👌 کتب شهید مطهری، راهی عالی برای قوی شدن
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#خبر
🔻 استاد حسن رحیمپور ازغدی، امروز در مراسم دانشجویی به مناسبت رحلت امام خمینی(ره) :
کشف حجابها و سلبریتیسازیها برای برگرداندن ما به دوران قبل از انقلاب است/ در همه کشورها جز ایران کاپیتولاسیون وجود دارد + فیلم
👇👇
https://snn.ir/fa/news/1078484
۱۰ خرداد ۱۴۰۲
#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
🎧 کتاب صوتی : #پرنده_بیقرار5⃣
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 کلیپی از صحنههای حماسی جنگ به همراه مصاحبه با #بسیجی_نونهال شهید مرحمت #بالا_زاده
دوران دفاع مقدس
#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
عدم تساوی زندگی اصل ایمان با فاسقان و چون جهّال و طبیعیین و دهریین این اختلافات حالات مردم را از بل
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
اشتغال نفس به واسطه آرزوهای آن
قوله علیه السلام: فَأَسْأَلُکَ یَا مَوْلاَیَ سُوءَالَ مَنْ نَفْسُهُ لاَهِیَةٌ لِطُولِ [۱] أَمَلِهِ.
بدان که: « نفسه » گاهی اطلاق میشود بر ذات انسان، کما قال تعالی عن لسان عیسی: « تَعْلَمُ مَا فِی نَفْسِی وَ لا أَعْلَمُ مَا فِی نَفْسِکَ [۲] »، ای تعلم ما فی ذاتی و لا أعلم ما فی ذاتک. و گاهی اطلاق بر قلب میشود، که مراد مرتبه[ای] از مراتب سبعه نفس است، و در کلامِ امامْ مقصود، معنی ثانی مراد است، کما فی قوله تعالی: « لاَهِیَةً قُلُوبُهُمْ [۳] »، أی مشغولة بالباطن عن الحقّ و تذکّره. یقال: تلهیت و
لهیت عنه إذا شغلت عنه و ترکته، قوله تعالی: « أَلْهَاکُمُ التَّکَاثُرُ * حَتَّی زُرْتُمُ الْمَقَابِرَ [۴] »، یعنی أشغلکم التفاخر و کثرة الأموال و الأثقال عن اللّه و عن ذکر الآخرة، « حَتَّی زُرْتُمُ الْمَقَابِرَ »رأی، حتّی أدخلکم مقابر الأبدان، لأنّ البدن الأخروی قبر الروح [۵]، أو أشغلکم النزول بعالم الکثرات و بُعدکم عن عالم الوحدة « حَتَّی زُرْتُمُ الْمَقَابِرَ ». یعنی: توجه به کثرت اموال و اولاد به درجه[ای] شما را از عالم آخرت که عالم وحدت است باز داشت که میل و قصد نمودید مقابر ابدان را، یعنی از کثرت غفلت و اعراض آخرت فقط مقصود خود را حیات دنیوی و صحّت بدنی قرار دادید، چه دنیا مقبره است و ابدان دنیوی به منزله تابوتی است که ارواح در او مدفون و محبوسند، کما قال مولانا امیرالمؤمنین علیه السلام:
----------
[۱]: ۶ - اصل: بطول.
[۲]: ۷ - سوره مبارکه مائده، آیه ۱۱۶.
[۳]: ۸ - سوره مبارکه انبیاء، آیه ۳.
[۴]: ۱ - سوره مبارکه تکاثر، آیات ۱ و ۲.
[۵]: ۲ - اصل: لروح.
و فی الجهل قبل الموت موت لأهله، و أجسادهم قبل القبور قبور [۶]
چه، حیات دنیا نسبت به حیات آخرت، نوم و موت است از باب اتحاد معنای نوم و موت ؛ لأ نّه یزول معها الحسّ و الحرکة و لا شکّ أنّ الانسان مادام کونه فی
الدنیا نائم بمقتضی: « الناس نیام فاذا ماتوا انبتهوا » [۱]، و قال تعالی: « إِنَّکَ مَیِّتٌ وَ إِنَّهُم مَّیِّتُونَ [۲] »، و الموت الاضطراری الانتباه، و البعث من النوم، لذا یقولون الارواح بعد الموت: « مَن بَعَثَنَا مِن مَّرْقَدِنَا [۳] ».
و یوم الموت: یوم القیامة. بمفاد: « من مات فقد قامت قیامته » [۴]، و قال تعالی: « ثُمَّ إِنَّکُمْ یَوْمَ الْقِیَامَةِ تُبْعَثُونَ [۵] »، کما قال فی موضع آخر. « وَ هُوَ الَّذِی یَتَوَفَّاکُم بِاللَّیْلِ وَ یَعْلَمُ مَا جَرَحْتُم بِالنَّهَارِ ثُمَّ یَبْعَثُکُمْ فِیهِ لِیُقْضَی أَجَلٌ مُّسَمًّی ». [۶]
لذا قال: « ثُمَّ أَمَاتَهُ فَأَقْبَرَهُ [۷] »، أی أماته فی الحیاة الدنیا، فأقبره فی البدن ؛ لأنّ القبر الغلاف، و هو شی ء یواری فیه.
« ثُمَّ إِذَا شَآءَ أَنشَرَهُ [۸] »، أی أحیاه و أیقظه بالموت الاضطراری و بعثه بحیاة الأخروی [۹] التی هی حقیقة الحیاة، کما قال تعالی: « وَ مَا هَذِهِ الْحَیَاةُ الدُّنْیَآ إِلاَّ لَهْوٌ وَ لَعِبٌ وَ إِنَّ الدَّارَ الاْآخِرَةَ لَهِیَ الْحَیَوَانُ لَوْ کَانُوا یَعْلَمُونَ [۱۰] »، و قیل:
مرده دلا قبر تن خاکی است زنده شو از عشق و در آی از قبور
الامل فی عنوان الدعاء: الرجاء، و هو ضدّ الیأس، و فی الحدیث: « من أطال الأمل أساء العمل [۱۱] » ؛ و أیضاً: « طول الأمل ینسی الآخرة [۱۲] » لأنّ من لوازم طول الأمل حبّ الدنیا ؛ فاذا أنس الانسان بها و لذّاتها ثقل علیه مفارقتها.
پس ماحصل کلام امام علیه السلام آن که سؤال تضرع و استغاثة مینمائیم تو را ای رب و مالک و مدبّر و أولی به تصرّف در امور خودم، سؤال کسی که مشغول است قلب او از حقّ به ذکر باطل دنیا به سبب طول آرزوهای نفسانی و حبّ الشهوات.
----------
[۶]: ۳ - دیوان علی علیه السلام، ص ۱۷۹.
[۱]: ۴ - مجموعة ورام، ج ۱، ص ۱۴۵ ؛ خصائص الأئمة، ص ۱۱۲ ؛ بحارالأنوار، ج ۷۰، ص ۳۹.
[۲]: ۵ - سوره مبارکه زمر، آیه ۳۰.
[۳]: ۶ - سوره مبارکه یس، آیه ۵۲.
[۴]: ۷ - بحارالأنوار، ج ۵۸، ص ۷ و ج ۷۰، ص ۶۵.
[۵]: ۸ - سوره مبارکه مؤمنون، آیه ۱۶.
[۶]: ۹ - سوره مبارکه انعام، آیه ۶۰.
[۷]: ۱۰ - سوره مبارکه عبس، آیه ۲۱.
[۸]: ۱ - همان، آیه ۲۲.
[۹]: ۲ - کذا صحیح: بالحیاة الأخرویة.
[۱۰]: ۳ - سوره مبارکه عنکبوت، آیه ۶۴.
[۱۱]: ۴ - بحارالأنوار، ج ۷۵، ص ۱۳ ؛ شرح نهج البلاغه، ج ۱۸، ص ۱۵۵.
[۱۲]: ۵ - الکافی، ج ۱، ص ۴۴ ؛ أعلام الدین، ص ۸۹ ؛ خصائص الأئمة، ص ۹۶.
.......:
📚✍ #شرحی بر صحیفه سجادیه
میرزا ابراهیم سبزواری وثوق الحکماء
https://eitaa.com/zandahlm1357
#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
صبر حکیمی گوید: صبر بر دو قسم است، صبر بر مکروهات طبیعی و صبر بر محبوبات بدیهی. صبر دوم در نفس تأث
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
تجسم عمل
آنچه انسان میبیند به علت همراهی آن با عوارض مادیه است که به لباس جسمانی درآمده است و در وضع خاصی از قرب و بعد قرار گرفته است و همان چیز در حس مشترک که هیچ کدام از آن عوارض را ندارد بوجود میآید. مثلاً صور علمی که در بیداری ایجاد میشود و عقل یا وهم آن را درک میکند، در خواب به صورت شیر خوراکی دیده میشود.
ظاهراً آنچه در بیداری و در خواب دیده میشود یکی است و آن دانش است ولی تجلی آن در هر عالمی به شکلی خاص آن است، پس ظهورش در هر عالمی مناسب به آن است. از آنچه گفته شد، سر تجسم اعمال که در شریعت آمده است، آشکار میشود. حتی حرف عارفان که میگویند: اعمال صالحه به صورت حور و قصور و انهار آشکار میشود و اعمال بد به صورت مار و عقرب و آتش آشکار میگردد، واضح میشود. اینکه قرآن میفرماید: وَ إِنَّ جَهَنَّمَ لَمُحِیطَةٌ بِالْکٰافِرِینَ [۳]، مسئله ای حقیقی است نه مجازی. یعنی واقعاً دوزخ محیط بر آنهاست، یعنی خویهای زشت آنها در این عالم، بصورت جهنم در آن عالم تجلی میکند.
نیز معنای این آیه روشن میشود که إِنَّ الَّذِینَ یَأْکُلُونَ أَمْوٰالَ الْیَتٰامیٰ ظُلْماً إِنَّمٰا یَأْکُلُونَ فِی بُطُونِهِمْ نٰاراً [۴]
یعنی از بین بردن مال ایتام در دنیا به صورت آتش شکم در قیامت متجلی میشود. نیز
درستی این حدیث هم آشکار میشود که پیامبر خدا صلی الله علیه و آله میفرماید: آنها که از ظرف طلا و نقره استفاده میکنند در درونشان آتش جهنم شعله ور است و نیز فرموده است:
الظلمات ظلمات یوم القیامة یعنی ستمگری در دنیا، تیرگی در آخرت است.
----------
[۳]: ۳) - توبه، ۴۹.
[۴]: ۴) - نساء، ۱۰.
.......:
#کشکول شیخ بهاء
https://eitaa.com/zandahlm1357
#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
✅ مدرسه کادرسازی #شهید_سلیمانی ، دوره هایی برای تربیت نیروهای تراز انقلاب 💠 دوره #مبانی_تمدن_نوین_ا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
25.48M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ مدرسه کادرسازی #شهید_سلیمانی ، دوره هایی برای تربیت نیروهای تراز انقلاب
💠 دوره #مبانی_تمدن_نوین_اسلامی 3
🔰 تحقق تمدن نوین اسلامی، خواست رهبری از جوانان انقلابی
🎤 با تدریس #استاد_احسان_عبادی
🎬 جلسه 3⃣
✴️ انتشار فایلها بلا مانع است
#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
ج) سوء استفادۀ كلان مالى و تباه كردن بيت المال مسلمانان عثمان بدون هيچ ملاحظه و پروايى بيت المال مس
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
ميانجى گرى اميرالمؤمنين (عليه السّلام)
عثمان و معترضان از اميرالمؤمنين (عليه السّلام) خواستند تا بين آنها را اصلاح كند. حضرت على (عليه السّلام)، عثمان را قانع كرد تا عبدالله بن ابى سرح را از حكومت مصر عزل كند و محمد بن ابى بكر را به جاى او بگمارد و تعهّد كند كه از اين پس مطابق كتاب خدا و سنت پيغمبر (صلّى الله عليه وآله) عمل نمايد و به محرومان و فقرا رسيدگى كند و تبعيدشدگان را به وطن بازگرداند و حقوق همه را به تمام و كمال پرداخت نمايد. در اين صورت على (عليه السّلام) ضامن اجراى اين تعهّدات است. عثمان انجام اين تعهّدات را اعلام كرد. پس از نوشتن عهدنامه اى در اين خصوص، انقلابيون به سوى شهرهاى خود روان شدند.
اميرالمؤمنين (عليه السّلام) به عثمان فرمود به منبر برود و از گذشتۀ خود اظهار پشيمانى كند تا خبر به همۀ شهرها برسد و مردم دست از خروش و قيام بردارند. عثمان چنين كرد و مردم از توبۀ او خوشحال شدند و به گريه درآمدند؛ اما پس از بازگشت او، مروان رأى خليفه را عوض كرد و با اجازۀ عثمان به جمع مردم درآمد و به آنها ناسزا گفت و تهديد كرد. پس از اين ماجرا اميرالمؤمنين (عليه السّلام) با خود تعهّد كرد كه ديگر دربارۀ عثمان ميانجى گرى نكند. [۱]
خليفه چون ديگر در مدينه پايگاهى نداشت، براى سركوب هرگونه حركت و قيام احتمالى بر ضدّ خود، از معاويه در شام درخواست كمك كرد. معاويه نيز به بهانۀ اين كه از درگيرى با اصحاب پيغمبر وحشت دارد، اقدامى به عمل نياورد و بنا به نقلى به ظاهر پاسخ مثبت داد و نيرويى را روانه كرد، اما به آنان فرمان داد در مرز شام و حجاز اردو بزنند و تا او دستور نداده به مدينه نروند. همين طور نيز شد و اين سپاه پس از قتل عثمان به شام بازگشت. [۲]
از سوى ديگر عثمان به حاكم مصر نامه نوشت و در آن دستور داد پس از رسيدن معترضان به مصر، همه از جمله محمدبن ابى بكر را از دم تيغ بگذراند. اتفاقاً پيك خليفه در راه مصر با معترضان برخورد كرد. به او مشكوك شدند و پس از بازرسى، نامۀ محرمانه كه دالّ بر خيانت به آنها بود، كشف شد. معترضان مصرى به مدينه بازگشتند و ديگر انقلابيون و مهاجر و انصار مدينه را از خيانت خليفه آگاه ساختند. [۳]
سرانجام مردم خشمگين مجدّداً خانۀ خليفه را محاصره كردند و ارتباط خانه با بيرون به كلّى قطع شد؛ به گونه اى كه خليفه به آب آشاميدنى دسترسى نداشت. عثمان ناچار به پشت بام آمد و از محاصره كنندگان پرسيد آيا على در بين شما نيست؟ گفتند: خير. پس درخواست آب كرد، ولى مردم جواب ندادند. چون خبر به على (عليه السّلام) رسيد، ناراحت شد و تعدادى مشك آب به وسيلۀ چند نفر از بنى هاشم و به سرپرستى امام حسن (عليه السّلام) براى عثمان فرستاد. با اين كه محاصره كنندگان ممانعت مى كردند، اما امام حسن (عليه السّلام) آب را به عثمان و خانواده اش رساند. [۴]
----------
[۱]: . نگاه كنيد به: تاريخ طبرى، ج ۴، ص ۳۶۰ تا ۳۶۴ و ص ۳۶۹ به بعد و تاريخ يعقوبى، ج ۲، ص ۱۷۴.
[۲]: . تاريخ يعقوبى، ج ۲، ص ۱۷۵ و شرح نهج البلاغة، ج ۲، ص ۱۵۱ و تاريخ طبرى، ج ۴، ص ۳۶۸.
[۳]: . نگاه كنيد به: تاريخ يعقوبى، ج ۲، ص ۱۷۵ و تاريخ طبرى، ج ۴، ص ۳۶۷ و كتاب الفتوح، ج ۲، ص ۴۱۲ و شرح نهج البلاغة، ج ۲، ص ۱۴۹ و تاريخ الخلفا، ص ۱۲۵.
[۴]: . نگاه كنيد به: تاريخ يعقوبى، ج ۲، ص ۱۷۶ و الامامة و السياسة، ج ۱، ص ۴۴ و تاريخ طبرى، ج ۴، ص ۳۸۳ به بعد و كتاب الفتوح، ج ۲، ص ۴۲۶ و شرح نهج البلاغة، ج ۲، ص ۱۵۵ به بعد.
#تاریخ تشیع
✍️استاد محمد حسین رجبی
https://eitaa.com/zandahlm1357
#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
مراجعه به طیب بیگانه برای عامه مردم گناه تلقی میشد اما برای پادشاهان خیر !!! پای سخن باستانگرایا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
🔷ازدواج های داریوش
ازدواج هر دو دختر و نوه کوروش با داریوش او را به این خاندان پیوند داد.
سیاست همسر گزینی داریوش،بیش از حفظ اصالت خاندان ،بیانگر تمایل او به اتصال سلسله و دودمان خود به کوروش می باشد.
در حقیقت ،داریوش به روابط وجمع خانوادگی پادشاهان گذشته قدم نهاد.
به نظر می رسید قدرت ،بیشتر از خاندان کوروش بود تا افراد غریبه.
داریوش به طرز حساب شده،سیاستی را اتخاذ کرد که از یک سو به صورت ساختگی با خاندان کوروش پیوند یابد و از سوی دیگر ،تعداد افرادی را که به عنوان اعضای خاندان هخامنشی دارای حقوق ویژه ای بودند،محدود سازد.
در نهایت ،با یکی از برادرزادگان خود،فراتاگون( دختراوتانس) ازدواج کرد.
#داریوش
#هخامنشیان
#ازدواج_با_محارم
#تعدد_زوجین
از کوروش تا اسکندر ص۱۰۶
پیر برایان
🔻گزنفون و تحریف تاریخ به روایت داندمایف :
داندمایف، هخامنشی شناس و تاریخدان نامآشنا روس، در کتاب خود" تاریخ سیاسیهخامنشیان " در شرح چگونگی غلبه کوروش دوم بر آستیاگ، روایتی از کوروپدیا را بررسی وثابت میکند که گزنفون عامدانه حقایق تاریخی پیرامون کوروش را تحریف کرده است!
داندمایف در آخر اضافه میکند که، گزنفون تعمدا حقایق تاریخی را دست کاری میکرد تا مقام کوروش بالاتر رود و حالت ایدهآلی به خود بگیرد!
🔍البته که این مورد،تنها دست کاری و تحریف تاریخ توسط گزنفون نبوده است، وی در کتاب خود بانام کوروپدیا یا کوروش نامه، جملات حکیمانه و قصار سقراط فیلسوف یونانی را به کوروش نسبت داده است!(دورانت- مشرق زمین گاهواره تمدن)
براستی این همه دست کاری در تاریخ برای ساخت شخصیتی دروغین از کوروش چه دلیلی می تواند داشته باشد ؟!
محقق : #محمد_پورعلی
#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
انتخابات مجلس نشرية اخبار رويترز «كه در تهران پس از بررسي و سانسور سفارت انگليس منتشر ميشود» در ۱۹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
در ولاياتي كه «مردان شايسته» رأي نياورده اند، كابينه، انتخابات را غير قانوني اعلام كرده و دستور برگزاري مجدد انتخابات را صادر كرده است. با وجود اين، بسياري از مردم ايران يقين دارند به خاطر نفرت عمومي از قرارداد، مجلسي تشكيل نخواهد شد كه اين توافقنامه را به تصويب برساند؛ اگرچه كابينه فعلي هم بدون شك، اجازه تشكيل مجلس را نخواهد داد. به عنوان نمونه اي از حزم و احتياط و دورانديشي زياد دولت در جلوگيري از بروز هرگونه شورش همگاني يا مخالفت خطرناك با قرارداد، ميتوان به بركناري سپهسالار، رئيس الوزراي پيشين، از ايالت آذربايجان استناد كرد. سپهسالار ثروتمندترين شخص ايران است و مشتاق است كه يك بار ديگر رئيس الوزرا شود. گفته ميشود كه وي از مخالفان سرسخت دولت فعلي است و اميدوار است كه حمايت دمكراتها را عليه كساني كه دشمني كمتري نسبت به زمان رئيس الوزراييش با آنها دارد جلب كند. بنابراين به محض ورود به تبريز، جايي كه حزب دموكرات و حامي ايران در قياس با ديگر مناطق ايران از قدرت بيشتري
برخوردار است، مخفيانه رايزني و مشاوره خود را با دموكراتها آغاز كرد. در ابتدا گمان ميرفت كه وي قابل اطمينان است و مراقبت خواهد كرد كه در آذربايجان «افراد مناسب» براي مجلس انتخاب شوند، اما زماني كه انتخابات برگزار شد و نيت و اقدامات واقعي او فهميده شد، اين نگراني در ميان اعضاي كابينه به وجود آمد كه احتمالاً منتخبين آذربايجان از ميهن پرستان هستند. اگر چه هيچ اتهامي متوجه او نبود و آذربايجان هم به مردي با استحكام شخصيت و قدرت او سخت نياز داشت، با اين حال كنسول انگليس در تبريز و سفارت اين كشور در تهران خواستار عزل او شدند. با بركناري سپهسالار، جانشين يا كفيل ايالت، سردار معتضد، تصدي امور را در دست گرفت. اين مرد بدنام و ساده لوح، كاملاً مطيع و مورد اعتماد اربابان خود است. سردارمعتضد، صاحب ملك سفارت ما در تهران است. وي در جواني از خدمتگزاران شاهزاده فرمانفرما بود. فرمانفرما خود از افراد تحت الحمايه انگلستان است و اكنون والي استان فارس است. سردار معتضد به مدد همين شاهزاده، به اين جايگاه رسيد. » [۱] در ۱۹ اكتبر: «اعمال شديد حكومت نظامي در سراسر كشور و به كار گرفتن شمار زيادي از نيروهاي قزاق براي سركوبي هرگونه مخالفتي با توافقنامه، به تمام تجمعات عمومي خاتمه بخشيده است. » [۲] يك نسخه از اين تلگرام براي رئيس جمهور ويلسون ارسال شده است.
كالدول در ۸ دسامبر ۱۹۱۹ مينويسد: «سفارت مفتخر است به پيوست اين نامه، مقاله اي از مجله خاور نزديك چاپ لندن را كه در تاريخ ۸ اكتبر ۱۹۱۹ منتشر شده است براي وزارت خارجه ارسال كند. احتمالاً مطالب اين مقاله مورد توجه وزارت خانه قرار گيرد. مطلب قابل توجه اعلاميه اي است با عنوان: «تبعيد چند تن از آشوب طلبان» اين اشخاص تبعيدي، همان طور كه پيش از اين گزارش شد، از صاحب منصبان و وزراي پيشين بوده اند. يكي از اين افراد پيش از اين وزيرمختار ايران در واشنگتن و ديگري نيز، رئيس مجلس سابق بود. خبر مهم ديگر اينكه مستشاران نظامي انگليس به زودي وارد تهران ميشوند (تا اين تاريخ كه در حال نوشتن اين نامه هستم وارد تهران
نشده اند). بسياري از ملّيون ايراني مخالف قرارداد علي رغم اينكه شرط تصويب مجلس براي اجراي هر قراردادي لازم است، با اين حال مليون ايران نگرانند كه دولت قرارداد را بدون تصويب مجلس به مورد اجرا بگذارد. از آنجا كه كابينه فعلي، انتخابات مجلس را در استانهاي مختلف كشور برگزار كرده يا دستور برگزاري را صادر كرده است، به نظر نمي رسد كه متصديان اجراي توافقنامه از پارلماني كه بدين شكل تشكيل خواهد شد، ترسي داشته باشند. با اين حال، همواره هم نمي توان از اين نمايندگان انتظار داشت كه خواستههاي اربابان خود را عملي سازند. فشار افكار عمومي؛ هم از جانب قشر مذهبي و هم از جانب مليون، بزرگترين مانع آنها خواهد بود. » در بخشهايي از اين مقاله ميخوانيم: «ايران در منظم ساختن اوضاع آشفته خود پس
----------
[۱]: گزارش فصلي كالدول، شماره ۵، ۱۱۴۷/۰۰. ۸۹۱، مورخ۱ اكتبر ۱۹۱۹
[۲]: تلگرام كالدول، ۸۸/۹۱. ۷۴۱، ۳۰ اكتبر ۱۹۱۹
از جنگ، شروع خوبي داشت. هفته گذشته، نايب حسين اعدام شد. او يكي از مشهور ترين سركردگان راهزنان در ايران بود... خبر ديگري كه در اين اعلاميه آمده و به همان اندازه جاي تبريك و تشويق دارد «تبعيد موقت آشوبگران مخالف دولت» است.
📚از قاجار تا پهلوی
✍محمد قلی مجد
https://eitaa.com/zandahlm1357