فصل اول : درفضيلت تجمل و زينت كردن🌺👇
بدانكه موافق احاديث معتبره بسيار زينت كردن و جامه هاى پاكيزه و فاخر پوشيدن هرگاه از حلال بهم رسد و مناسب حال او باشد سنت است و موجب خوشنودى پروردگار است و اگر ازحلال بهم نرسد بهر چه ميسرشود بايد قناعت نمايد. وتحصيل زيادتيهاى لباس رامانع عبادت الهى نگرداند واگر حقتعالى روزى را براو فراخ گرداند، درخور آن بخورد و بپوشد وصرف نمايد وبه برادران مؤ من بدهد.
و اگر روزى بر او تنگ شود قناعت نمايد و بحرام و شبهه خود را آلوده نكند، چنانچه در حديث معتبر از حضرت امام جعفر صادق عليه السلام منقول استكه هرگاه خدا نعمتى به بنده خود كرامت فرمايد و اثر آن نعمت بر او ظاهر شود او را دوست خدامينامند وياد كننده نعمت پروردگار خواهد بود. و اگر براو ظاهر نشود او را دشمن خدا مينامند و تكذيب كننده نعمت پرودگار خواهد بود.
و در حديث ديگر از آنحضرت منقول است كه هرگاه حق تعالى نعمتى ببنده كرامت فرمايد دوست ميدارد كه اثرآن نعمت را براو ببيند.
از حضرت اميرالمؤ منين صلوات الله عليه منقول است كه از براى برادر مؤ من خود زينت كنيد چنانچه براى بيگانه زينت كنيد كه خواهيد شما را به خوش ترين هيئتى بيند.
وبسند معتبر منقول است كه حضرت على بن موسى الرضا عليه السلام در تابستان بر روى حصير مى نشستند و در زمستان بر روى پلاس و در خانه جامه هاى گنده ميپوشيدند و چون بيرون ميآمدند براى مردم زينت ميكردند.
واز حضرت صادق عليه السلام منقول است كه حقتعالى زينت و اظهار نعمت را دوست ميدارد و ترك زينت و اظهار بدحالى را دشمن ميدارد و دوست ميدارد كه اثر نعمت را در بنده خود ببيند باينكه جامه خود را پاكيزه كند و خودرا خوشبو دارد، وخانه را نيكو دارد و ساحتهاى خانه را بِروبَد حتى آنكه چراع پيش از فرو رفتن آفتاب روشن كردن فقر را زايل ميكند و روزى را زياد ميكند.
واز حضرت اميرالمؤ منين عليه السلام منقول است كه حقتعالى جمعى را خلق كرده است كه براى شفقت برايشان دنيا را تنگ كرده است و برايشان محبت دنيا را از ايشان برداشته است پس بسوى آخرت كه حقتعالى ايشان رابسوى آن خوانده راغب گرديده اند و بر تنگى معاش و مكروهات دنيا صبر ميكنند و مشتاقند بآنچه نزد خدا است از كرامت ابدى و جان خود را در رضاى خدا درباخته اند و آخر كار ايشان شهادت است پس چون بنشاءه آخرت روند حق تعالى از ايشان خوشنود باشد و ميدانند كه مرگ راهيست كه همه را در پيش است پس توشه براى آخرت خود اندوخته اند و طلا و نقره جمع نكرده اند وجامه هاى گنده مى پوشند و بقوت ضرورى قناعت مينمايند وزيادتيها را در راه خدا ميدهند كه توشه آخرت ايشان باشد و از براى رضاى خدا با نيكان دوستى ميكنند و از براى خدا با بدان دشمنى مى نمايند، ايشانند چراغهاى راه هدايت وايشانند متنعم بنعيم آخرت .
يوسف بن ابراهيم گويد كه بخدمت حضرت ابى عبداللّه عليه السلام رفتم و جامه هاى خزپوشيده بودم ، پرسيدم كه : چه ميفرمائيد درجامه خز؟ فرمود كه باكى نيست بدرستيكه چون حضرت امام حسين عليه السلام شهيد شد جامه خز پوشيده بود و چون حضرت اميرالمؤ منين عليه السلام عبداللّه بن عباس را فرستاد كه با خوارج نهروان سخن گويد بهترين جامه هاى خود راپوشيد و به بهترين بوهاى خوش خود را خوشبو كرد و بربهترين اسبان سوار شده و بنزد ايشان رفت ، گفتند: تو از بهترين مردمى چرا لباس جباران را پوشيده و براسبان ايشان سوار شده ؟ عبداللّه بن عباس اين آيه را خواند قُلْ مَنْ حَرّمَ زينَةَ اللّهِ اَلتى اَخْرَجَ لِعِبادِهِ والطَّيِّباتِ مِنَ الرِّزقِ يعنى بگويا محمد صلّى اللّه عليه وآله وسلّم كه كى حرام كرده است زينتى را كه خدا براى بندگانش بيرون آورده است و روزيهاى طيب و نيكو را، پس حضرت فرمود كه جامه هاى نفيس بپوش و زينت كن كه خدا نيكو است و نيكو را دوست دارد، امابايد كه از حلال باشد.
منبع:
کتاب #حِلْیَة_المُتَّقین به معنای (زینت پرهیزکاران) یکی از کتب فارسی #علامه_مجلسی_
https://eitaa.com/zandahlm1357
✨﷽✨
#اثبات_خدا_به_راحتی
✅مگر می شود این عالم خدایی نداشته باشد
✍پادشاهی بود دهری مذهب. وزیری بسیار عاقل و زیرک داشت.هرچه ادله و براهین برای شاه بر اثبات وجود صانع اقامه می کردند که این آسمان ها و زمین را خدا خلق کرده و ممکن نیست این بناهای به این عظمت بدون صانع و خالق موجود شود و ممکن نیست یک بنایی بدون بنا و استاد و معمار ساخته شود، پادشاه قبول نمی کرد.
بنابراین وزیر، بنای یک باغ و درخت ها و عمارتی در بیرون شهر گذارد.بعد از اینکه تمام شد، یک روز پادشاه را به بهانه شکار از آن راه برد.چون چشم پادشاه بر آن عمارت عالی افتاد متعجب شد.
از وزیر پرسید این عمارت را که بنا کرده و چه وقت بنا شده است؟ وزیر گفت کسی نساخته، خودش موجود شده است. پادشاه اعتراض شدیدی کرد. گفت این چه حرفی است که می زنی، چگونه می شود بنایی بدون معمار ساخته شود؟ وزیر جواب داد چگونه یک بنایی کوچک بدون معمار غیر معقول است؟ چگونه می شود بنای این آسمان ها و زمین ها و گردش ماه و خورشید و ستاره ها بدون صانع و خالق موجود شده باشد؟ آن وقت پادشاه تصدیق نمود و مسلمان و موحد شد.
📚منبع:داستان هایی از خدا، نوشته احمد میر
خلف زاده و قاسم میرخلف زاده، جلد ۱
https://eitaa.com/zandahlm1357
سوره نحل (آیات ۲۰تا۲۲)
وَالَّذِينَ يَدْعُونَ مِنْ دُونِ اللَّهِ لَا يَخْلُقُونَ شَيْئًا وَهُمْ يُخْلَقُونَ (٢٠)
#معبودهایی را كه غیر از خدا میخوانند، چیزی را خلق نمیكنند؛ بلكه خودشان هم #مخلوقند!
أَمْوَاتٌ غَيْرُ أَحْيَآءٍ وَمَا يَشْعُرُونَ أَيَّانَ يُبْعَثُونَ (٢١)
آنها #مردگانی هستند كه هرگز استعداد حیات ندارند؛ و نمیدانند (عبادتكنندگانشان) در چه زمانی #محشور میشوند!
إِلَٰهُكُمْ إِلَٰهٌ وَاحِدٌ فَالَّذِينَ لَا يُؤْمِنُونَ بِالْآخِرَةِ قُلُوبُهُمْ مُنْكِرَةٌ وَهُمْ مُسْتَكْبِرُونَ (٢٢)
معبود شما #خداوند یگانه است؛ امّا كسانی كه به آخرت #ایمان نمیآورند، دلهایشان (حق را) انكار میكند و مستكبرند.
https://eitaa.com/zandahlm1357
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تلاوت زیبای نوجوان سبزواری در برنامه اسرا... 👏👏👏
ببینید و لذت ببرید👌
https://eitaa.com/zandahlm1357
هدایت شده از #مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
https://eitaa.com/zandahlm1357
🔰خدمات فرهنگی به کاروانهای زیارتی
برای زائرانی که به صورت دسته جمعی و در قالب کاروانها و گروههای زیارتی به حرم مطهر امام رضا علیه السلام مشرف میشوند؛ خدمات فرهنگی ویژهای در نظر گرفته شده است که در صورت درخواست و ابراز علاقه از آنها بهرهمند خواهند شد. ارائه درخواست و ثبت نام در این برنامهها با مراجعه به دفتر خدمات ویژه گروههای زیارتی واقع در صحن جمهوری اسلامی، رواق دارالهدایه امکان پذیر است.
♨️این خدمات فرهنگی شامل:
🔸برگزاری دورههای آموزش احکام و عقاید
🔹کارگاههای نگرش سیستمی به دین
🔸جلسههای فیض حضور و حرم شناسی
🔹جشن تکلیف دانش آموزی
🔸مراسم ازدواج دانشجویی
🔹بازدید از نمایشگاهها و پایگاههای فرهنگی و... میباشد.
https://eitaa.com/zandahlm1357
آیا با سرمه می توان وضو گرفت یا غسل کرد؟
اگر سرمه صرفاً در داخل چشم کشیده شود، به صحّت وضو و غسل ضرر نمی رساند.
به صورت معمول سرمه مانع از رسیدن آب به پوست نمی شود؛ ولی این به نوع سرمه که چرب باشد یا نه و مقدار سرمه ای که استفاده می شود، بستگی دارد، بنا بر این کسی که از سرمه استفاده کرده می تواند تشخیص بدهد، سرمه ای که استفاده شده، مانع از رسیدن آب به سطح پوست می شود هست یا نه.
ســــوال
آیا گفتن بعضی از اذکار در حال حرکت صحیح است یا موجب بطلان نماز می گردد؟
پاسخ:
هنگام گفتن اذکار واجب مثل تکبیرة الاحرام یا ذکر رکوع و سجود باید بدن بی حرکت و با آرامش باشد و احتیاط واجب آن است که در موقع گفتن ذکرهای مستحبی نیز بدن آرامش داشته باشد.
ذکرهای مستحبی مثل گفتن تکبیر در هنگام رفتن به رکوع و سجود، اگر به قصد همان ذکری که در نماز دستور داده اند، باشد، باید در حال آرام بودن بدن گفته شود و اگر به علت فراموشی، در حال حرکت گفته شود، اشکال ندارد،
ولی اگر از باب این که ذکر گفتن در نماز مستحب است، یعنی از باب این که ذکری گفته باشد، تکبیر بگوید، لازم نیست در حال آرامش باشد، بلکه در حال حرکت هم می توان آن را گفت
#ارسالی
سلام
درباره خاطره نهی از منکری که درمورد عروسی گذاشتین، به نظرم با اینکه خیلی کار قشنگی کردن و از شیوه نامه نوشتن استفاده کردن اما به نظرم این نامه، نوشدارو پس از مرگ سهرابه!
چون وقتی عروسی تموم شد، دیگه همه چی تموم شده و نهی از منکری صورت نگرفته!
درضمن، این گناه از حالت خصوصی دراومده و یه گناه عمومی شده(چون عروسی میشه یه مراسم عمومی) و نهی از منکر اون هم باید عمومی باشه...
به نظرم بهتر بوده که همون موقعی که متوجه گناه میشدن، دو حالت ممکن رو انتخاب کنن
اول اینکه اگه امکان تذکر هست، اون موضوع رو با کمال احترام به خونواده عروس یا داماد یا هر دو و همچنین اگه شرایطش هست به خود عروس یا داماد تذکر میدادن(یا از کسی که این افراد ازشون حرفشنوی دارن میخواستن که به این افراد تذکر بده- تا گناه بیشتر رواج پیدا نکنه و
حالت دوم اینکه اگه شرایط تذکر نیست لااقل خود اون فرد تو مجلس گناه نمونه و مجلس گناه رو ترک کنه-چون قادر به تغییرش نیست و موندن تو مجلس گناه، گناهه- و برا اینکه تاثیرگذارتر باشه، نامه رو میدادن به یکی که تو مجلس عروسی هست تا به عروس یا داماد بده