#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
.......: توبه و باب مفتوح آن قوله علیه السلام: وَ الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِی دَلَّنَا عَلَی التَّوْب
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
.......:
فضیلت امت مرحومه در امهال بر عذاب
قوله علیه السلام: فَلَوْ لَمْ نَعْتَدِدْ مِنْ فَضْلِهِ إِلَّا بِهَا لَقَدْ حَسُنَ بَلاَوءُهُ عِنْدَنَا، وَ جَلَّ إِحْسَانُهُ إِلَیْنَا وَ جَسُمَ فَضْلُهُ عَلَیْنَا.
عتید: به معنی حاضر و مهیّا است.
دو لفظ فضل در فقره دعا اگر به معنای واحد باشد تکرار لازم آید ؛ لهذا اول به معنای احسان است، و ثانی به معنی زیاده.
« بلا » به معنی اختبار است.
و « جلّ » به معنی علوّ، و بمعنی العموم یقال: مطر مجلل، التی تعمّ الأرض بمائه الجسیم بمعنی العظیم.
بالجمله، مفاد فقره دعا آن که: از فضل و احسان خدا به این امت مرحومه که آنها را به اضافه عبادی فضیلت بر جمیع امم ماضیه داد.
« فلو لم نعتدد » یعنی: پس اگر چنانچه ما از روی خطا و نسیان و اسراف بر نفس حاضر و مهیّا نشویم کما هو حقّه بر اداء اوامر واجبه در طاعات و اجتناب منهیّات إلاّ بها، یعنی مگر فقط به همین توبه، باز هم مع ذلک « لقد حسن بلائه عندنا »: یعنی: اختبار و ابتلاء او به ما بلا و اختبار حسن است، أعنی به ادنی عقوبتی متنبّه و خبر مینماید، نه آن که چون امم ماضیه که در ترک اوامر و
ارتکاب نواهی آنها را مبتلا نماید به ابتلاءات سوء، چون استیلاء عدو بر آنها به قتل و غارت و اسارت و خرابی معابد و اِحراق کتب سماوی آنها، چون ابتلای بنی اسرائیل و غلبه بخت النصر و آتش زدن و منهدم نمودن بیت المقدس و احراق تورات در دفعه اول، و مرتبه ثانی در مجازات عصیان و تمرّد آنها غلبه قحط و غلا و طاعون و وبا. ولی در این امت مرحومه « أبلاه اللّه بلاء حسناً » [۱] یعنی:
اختبار حسن است، چون مرض و فقر و شیب که کفّاره گناهان است، کما ورد: « و لاتبتلنا إلا بالتی هی أحسن » [۱]، أی لاتختبرنا إلاّ بوجه الحسن.
و لذا قال المعصوم: « و أجلّ إحسانه إلینا » یعنی: عالی و عامّ است در عموم احوال عطوفت خدا به ما امت مرحومه، « و جسم [۲] فضله علینا » یعنی: و عظیم است زیادتی رأفت و تعالی بر ما، چنان که در کلام مجید نوید مرحمت کرده حیث قال: « یَا عِبَادِیَ الَّذِینَ أَسْرَفُوا عَلَی أَنفُسِهِمْ لا تَقْنَطُوا مِن رَحْمَةِ اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ یَغْفِرُ الذُّنُوبَ جَمِیعًا [۳] »، یعنی: ای عبادی که اسراف و افراط و جهالت ورزید بر نفوس خود به این که تجاوز نمودید از حدود الهیه مأیوس مباشید از رحمت عامه خدا، که خدا غفران و ستر مینماید ذنوب و اثرات مفاسد و تجاوزات شما را جمیعاً، لذا داعی علیه السلام در فقره دعاء میفرماید:
رفع تکالیف مشکل از امت اسلام
فَمَا هَکَذَا کَانَتْ سُنَّتُهُ فِی التَّوْبَةِ لِمَنْ کَانَ قَبْلَنَا، لَقَدْ وَضَعَ عَنَّا مَا لاَ طَاقَةَ لَنَا بِهِ.
یعنی: پس این طوری که به این امّت مرحومه رعایت نموده نبوده سنت و سیره و طریقه حق تعالی در توبه امم ماضیه که قبل از ما بودند ؛ چه شرط قبول توبه آنها موقوف بر قتل انفس بود، کما قال تعالی: « فَتُوبُوآا إِلَی بَارِئِکُمْ فَاقْتُلُوآا أَنفُسَکُمْ [۴] »، لهذا از خصایص پیغمبر صلی الله علیه و آله خبر میدهد « یَضَعُ عَنْهُمْ إِصْرَهُمْ وَ الاْءَغْلاَلَ الَّتِی
کَانَتْ عَلَیْهِمْ [۵] »، یعنی: پیغمبر صلی الله علیه و آله وسلم به قوانین و احکام سهله سَمحه از امت خود إصر و ثقل اعمال شاقّه و تکالیف صعبه که به منزله قیودات و اغلال و سلاسل بر آنها بود از آنها موضوع و مطروح مینماید، که من جمله از آن تکالیف شاقّه قطع
موضع نجاست از ثوب و احراق غنایم و حرمت اخذ اسیر و فدیه او و صوم ثلاثة اشهر و غیر ذلک بود.
لذا معصوم در این فقره دعا متذکّر است: « وضع عنا ما لا طاقة لنا به » چنان که حق تعالی از باب عنایت ازلیه که به این امت دارد آنها را به این دعا تلقین مینماید که: « رَبَّنَا لا تُؤَاخِذْنَا إِن نَّسِینَآ أَوْ أَخْطَأْنَا رَبَّنَا وَ لا تَحْمِلْ عَلَیْنَآ إِصْرًا کَمَا حَمَلْتَهُ عَلَی الَّذِینَ مِن قَبْلِنَا رَبَّنَا وَ لا تُحَمِّلْنَا مَا لا طَاقَةَ لَنَا بِهِ وَ اعْفُ عَنَّا وَ اغْفِرْ لَنَا وَ ارْحَمْنَآ [۱] » الی آخره ؛ چه نسیان ترک اوامر و ارتکاب نواهی است غفلت من غیر عمد، و خطا مرتکب شدن عصیان است متعمداً.
----------
[۱]: ۱ - شرح نهج البلاغه، ج ۸، ص ۲۶۸.
[۱]: ۲ - بسنجید: بحارالانوار، ج ۹۴، ص ۲۳۳: « و لا تبتلنی ».
[۲]: ۳ - متن: و جسیم.
[۳]: ۴ - سوره مبارکه زمر، آیه ۵۳.
[۴]: ۵ - سوره مبارکه بقره، آیه ۵۴.
[۵]: ۱ - سوره مبارکه اعراف، آیه ۱۵۷.
[۱]: ۲ - سوره مبارکه بقره، آیه ۲۸۶.
ربّنا، ای مالک و مربی و مدبّرِ ما، تحمیل مکن بر ما تکالیف شاقّه فوق طاقت ما چنان که تحمیل کردی بر اممی که سابق بر ما بودند، کما این که به یک تمرّد بنی اسرائیل از دخول بیت المقدس، بأن « قَالُواْ یا مُوسَی إِنَّ فِیهَا قَوْماً جَبَّارِینَ [۲] »، « إِنَّا لَنْ نَّدْخُلَهَآ أَبَداً مَّا دَامُوا فِیهَا [۳] »، خدای تعالی به مجازات این عصیان آنها را به عقوبت: « فَ
إِنَّهَا مُحَرَّمَةٌ عَلَیْهِمْ أَرْبَعِینَ سَنَةً یَتِیهُونَ فِی الاْءَرْضِ [۴] »، أی یتحیرون و یترددون، مبتلا نمود.
----------
[۲]: ۳ - سوره مبارکه مائده، آیه ۲۲.
[۳]: ۴ - همان، آیه ۲۴.
[۴]: ۵ - همان، آیه ۲۶.
.......:
📚✍ #شرحی بر صحیفه سجادیه
میرزا ابراهیم سبزواری وثوق الحکماء
https://eitaa.com/zandahlm1357
#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
.......: تلاوت قرآن حسن بصری از امام صادق علیه السلام نقل کرده که: قرآن با حزن نازل شد، شما نیز با
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
.......:
سوره یس
سعید بن یسار گفته است: به امام صادق علیه السلام گفتم: غلام شما سلیم میگوید: از قرآن جز سوره یس را نمی داند، همان را بخواند یا بقیه را فراگیرد، فرمود: همان را بخواند مانعی ندارد.
ایمنی از عذاب قبر
امام صادق علیه السلام فرمودند: خواندن سوره ملک مانع عذاب قبر است و من پس از عشا همانطور که نشستهام آن را میخوانم.
#کشکول شیخ بهاء
https://eitaa.com/zandahlm1357
#پاسخ_به_سؤال_اعضای_کانال
#سؤال_معرفتی
سؤال👇
باسلام
ایام فاطمیه تا کی هست ؟؟
من تلاشم اینه درست زندگی کنم یعنی بیشتر وقتا می شینم میگممثلا امروز این رفتار یا گناه رو داشتم تلاش می کنم جبران کنم یکیش کنترل خشم هست که من زیاد دارم ولی به لطف خدا خیلی کم شده و خیلی گناهای دیگه که کلا حذف شده یا الان که طول ساعات شب زیاده سعی می کنم نماز قضا دارم جبران کنم و تا جوان هستم همه رو جبران کنم
وارامش خوبی دارم فقط بعضی وقتا خواب های آشفته می بینم حتی شاید دیدن چهره ی که ترس دارم و حس می کنم شیطان هست واین افکارم رو بهم می ریزه و باعث ترسم میشه
آیا این ترس از ضعف ایمانم هست؟؟
پاسخ👇
سلام علیکم
در ابتدا باید گفت، این که توفیق دارید و گناهان را ترک کرده اید، جای شکر دارد و باید خداوند را شکر کنید. اما پاسخ سؤال ها:
1- تا شهادت حضرت زهرا را ایام فاطمیه می گویند.
2- خواب وحشتناک دیدن، دلیل بر ضعف ایمان نیست. چنین خواب هایی دلائل متفاوت یمانند خوراک، افکار روزانه و ... می تواند داشته باشد.
شب ها قبل از خواب 5 مرنبه آیت الکرسی بخوانید.
#خواب
#پاسخ_به_سؤال_اعضای_کانال
#سؤال_شرعی
سؤال👇
سلام درود
ایا با غسل جمعه میشود نماز واجب خواند یا خیر
سجده زیارت عاشورا باید به سمت قبله باشد؟؟
سجده ایه های واجب چطورباید به سمت قبله باشد
مقلد ایت الله مکارم
پاسخ👇
سلام علیکم
1- اشکالی ندارد.
2و3- خیز، نیازی نیست.
#احکام_نماز
#احکام_غسل
#احکام_سجده
#مطابق_بافتوای_آیت_الله_مکارم_شیرازی
#پاسخ_به_سؤال_اعضای_کانال
#سؤال_شرعی
سؤال👇
سلام
من تصمیم گرفتم هرماه مقداری از پولی که به دستم می اید (از 50 الی 500) یک سکه بخرم و کنار بگذارم تا برای روز مبادا (ازدواج بچم ) خرج کنم
ایا میتوانم همان موقع که سکه خریدم خمس ان را بدهم؟
مثلا اگر 500تومن سکه خریدم 100تومن را به عنوان خمس کنار بگذارم و بدون اینکه به دفتر مرجع تقلیدم مراجعه کنم 50تومن ان را به سید فقیر و 50 تومن دیگر را در کار خیر (کتاب خریدن و هدیه دادن، روضه و.. ) بپردازم؟
پاسخ👇
سلام علیکم
1- پرداخت خمس در همان لحظه اشکالی ندارد اما اگر در زمان فروش ترقی قیمت داشته باشد، مبلغ اضافه خمس دارد.
2- در سهم امام باید به دفتر مرجع یا نماینده ایشان تحویل بدهید. اما د رسهم سادات با اجازه مرجع یا نماینده ایشان می توانید مقداری از آن را به سید فقیری که خودتان می شناسید، پرداخت کنید.
#احکام
#احکام_خمس
#پاسخ_به_سؤال_اعضای_کانال
#سؤال_شرعی
سؤال👇
سلام
بنده یک فروشگاه دارم و یک شاگردی میگیرم که ایشان قبلا در شرکتی کار میکرده و بیکار شده است و در حال حاضر بیمه بیکاری دریافت می کند اگر در مراجعه بازرس بیمه ، کارگر بخاطر هزینه های سنگین زندگی که گریبانش را گرفته فردی را که بازنشسته است بجای خود به بیمه معرفی کند تا بیمه بیکاریش قطع نشود و صاحب فروشگاه هم علی القاعده لازم باشد حضور ایشان را به عنوان نیروی جدید کتمان کند تا بیمه بیکاری قطع نشود ( بیمه بیکاری بصورت خودکار دو ماه دیگر تمام میشود )
آیا کارفرما مجاز است بدلیل ازدست ندادن نیرویش رفتار ایشان را نزد تامین اجتماعی تایید کند و جوری حرف بزند که بیمه بیکاری ایشان قطع نشود
لطفا طبق نظر ایت الله جوادی آملی پاسخ دهید
پاسخ👇
سلام علیکم
از نظر اخلاقی دروغ گفتن گناه کبیره است و اگر انسان به هر دلیلی غیر از مواردی که شرع مشخص کرده ، دروغ بگوید گناهکار است.
از نظر شرعی این امر بستگی به قوانین دارد، اگر قوانین اجازه چنین کاری را نمی دهد، جایز نیست.
#احکام
#احکام_کسب_وکار
#پاسخ_به_سؤال_اعضای_کانال
#سؤال_شرعی
سؤال👇
سلام علیکم
خاک باغچه ای که خیس بوده و گربه روش مدفوع کرده اگر مدفوع برداریم بعد با اب شلنگ روش بگیریم پاک میشه؟
پاسخ👇
سلام علیکم
بعد از برداشتن عین نجاست، محل نجاست و به هر جا که نجاست سرایت کرده، با آب کُر (آب شیلنگ) شسته شود، پاک می شود.
#احکام
#احکام_طهارت