🔰اطلاعیه فوری
💠رؤیت هلال ماه شوال برای آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی ثابت نشد و ایشان روز جمعه ۲۵ خرداد را آخرین روز ماه مبارک رمضان میدانند.
🔸کانال رسمی دفتر آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی
https://eitaa.com/zanjani_net
#حدیث_روز
🔸تقابل امام زمان(ع) با جاهلان مفسر به رأي قرآن!
فُضَیل بن یَسار میگوید: از امام صادق(ع) شنیدم که میگفت:
«وقتی قائم ما قیام کند، بیش از پیامبر(ص) با جهل مردم مواجه خواهد شد».
از ایشان پرسیدم: چطور؟
فرمود: وقتی رسول خدا(ص) نزد مردم فرستاده شد، آنان سنگ و چوب میپرستیدند. ولی زمانی که قائم ما با مردم مواجه شود آنها در مقابل او قرآن را مطابق رأی خود تفسیر کرده و با استناد به کتاب خدا علیه قائم ما موضع میگیرند. به خدا سوگند که او عدالت خود را در درون خانه آنان نفوذ خواهد داد.
📚غیبت نعمانی، ص ۲۹۷، باب ۱۷، حدیث اول
🔸کانال رسمی دفتر آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی
https://eitaa.com/zanjani_net
#حدیث_روز
● مدارا...
حضرت امام باقر علیهالسلام فرمودند:
🔹 «إِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ رَفِيقٌ يُحِبُ الرِّفْقَ وَ يُعْطِي عَلَى الرِّفْقِ مَا لَا يُعْطِي عَلَى الْعُنْفِ»
🔸 خداوند مداراکننده است و نرمى و مدارا را دوست دارد،
و بر مدارا و نرمى پاداشى عطا مىكند كه بر سختگيرى و درشتى چنين پاداشى نمىدهد.
📚 کافی، ج2، ص119، ح5
https://eitaa.com/zanjani_net
#اعتقادات_شیعه
🔸عرفانهای دروغین
👈آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی در برخی جلسات علمیشان گفتهاند:
🔻بعضی افراد کرامتهای دروغینی درباره خودشان ادعا میکنند و عوام را به بازی میگیرند. هر روز ادعای شهود و کرامت میکنند. خیلی از اینها دکان است و این برای عقاید مردم خطرناک است.
البته اصل وجود کرامت را نباید زیر سؤال برد، چون ممکن است خداوند متعال به واسطه اعمال و مراقبات فردی و نفسانی برخی افراد به آنها مقامات و الطافی عنایت کند که مردم عادی از آنها بیبهرهاند، چنانکه برای افراد خاصی که در ردههای بالای ایمان و معرفت و عمل به وظیفه شرعی قرار دارند، شکلهای ویژهای از بهرهمندی از وجود امام عصر (علیهالسلام) در عصر غیبت کبری وجود دارد که افراد عادی از آن محروم هستند، اما این مطلب هیچگاه به معنی وجود نیابت یا سفارت یا ارتباط و امثال اینها نیست. چنین افرادی با این الطاف و عنایات الهی دکان باز نمیکنند و به دنبال اغراض نفسانی نمیروند که نقض غرض شود.
🔺شنیدم فردی در یک جمع عمومی ادعا میکرده که فلان آقایی که الان اینجا آمده بود و با من حرف میزد و شما هم او را دیدید حضرت رضا(ع) بود!
چنین ادعاهای نامربوطی میکرد. اینها جعلیاتی است که منتشر کردهاند. این حرفها را آدمهای حسابی نمیزنند. اینها را چاپ میکنند و مردم عوام هم که نمیدانند دروغ است و باور میکنند. باز شدن باب این چیزها خیلی خطرناک است.
🔻درباره برخی بزرگان هم کشف و کراماتهای عجیب و غریب مینویسند ولی خود آنها از خدا میترسیدند و اهل این ادعاها نبودند. آنها آدمهای مقید و با تقوایی بودند. ما که با بعضی از این علما ارتباط داشتیم یک حرف غیر متعارف از این چیزهایی که دربارهشان گفته میشود از ایشان نشنیدیم.
🔸کانال رسمی دفتر آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی
https://eitaa.com/zanjani_net
#استفتائات
🔰 مبدأ محاسبه حد ترخص با توجه به مناطق جدیدالإحداث در حاشیه شهرها
🔹امروزه با گسترش برخی شهرها، در قسمتهایی از اطراف آنها ساخت و سازهایی صورت گرفته است. برخی از مردم این مناطق را جزء شهر حساب میکنند و معتقدند شهر بزرگتر شده است. اما برخی دیگر، آنها را مناطق مستقل به حساب میآورند. در اینگونه موارد، مقدار حد ترخص و مسافت شرعی شهر را باید از انتهای شهر حساب کرد، یا از انتهای این مناطق؟
🔸پاسخ آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی:
آنچه مهم است، این است که عرف شروع سفر را از کجا میداند. اگر عرفاً سفر بعد از مناطق جدید شروع میشود، حتی اگر جزء شهر نباشند، باید مسافت شرعی و حد ترخص را از انتهای این مناطق حساب کرد.
◀️ کانال رسمی دفتر آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی
https://eitaa.com/zanjani_net
#استفتائات
🔸تکلیف شرعی مؤمنین در بحران آب خوزستان
❓وضعیت آب آشامیدنی و لولهکشی در خوزستان که مهمترین منبع آب ایران است به حالت بحرانی رسیده و آب در مناطق مختلف این استان جیرهبندی شده است. در این میان عدهای با استفاده از نفوذ خود، بیشتر از دیگران از آب آشامیدنی برخوردار میشوند و برخی هم در مصرف آب به هیچ وجه ملاحظه و صرفهجویی نمیکنند. با توجه به اینکه گفته میشود مصارف خانگی سهم بسیار اندکی از مصرف و اتلاف آب آشامیدنی کشور را شامل میشود و اگر مدیریت صحیحی وجود داشته باشد دچار بحران کمآبی نخواهیم شد، نظر حضرتعالی درباره مصرف مازاد بر نیاز ضروری در این شرایط چیست؟
👈پاسخ آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی
🔻بر مسؤولین ذیربط در هر منصب و مقامی فرض است که با مدیریت و برنامهریزی صحیح و علمی، مانع از نابودی منابع آب شرب مملکت شوند، چرا که هرگونه اخلال در محیط زیست و زندگی عادی مردم، حقالناس شمرده میشود و جایز نیست.
همچنین در شرایط فعلی، همه مردم نیز باید با صرفهجویی در اینگونه مصارف، مانع از به مخاطره افتادن زندگی عادی خود و دیگران شوند.
🔸کانال رسمی دفتر آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی
https://eitaa.com/zanjani_net
#حدیث_روز
●صفات بهشتی!
حضرت صادق علیهالسلام:
رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمودند:
🔹 «أَ لَا أُخْبِرُكُمْ بِمَنْ تَحْرُمُ عَلَيْهِ النَّارُ غَداً قَالُوا بَلَى يَا رَسُولَ اللَّهِ قَالَ الْهَيِّنُ الْقَرِيبُ اللَّيِّنُ السَّهْلُ»
🔸 آیا کسی را که فردای قیامت، آتش بر او حرام است به شما معرّفی نکنم؟
گفتند:آری، ای پیامبر خدا.
فرمود: کسی که متین، خونگرم، نرمخو (انعطافپذیر) و آسانگیر باشد.
📚 كافى، ج2، ص 110، ح5
👉https://eitaa.com/zanjani_net
🔸افراط و تفريط
● مرحوم آیتالله حاج سید احمد زنجانی در «الکلام یجرّ الکلام» مینویسد:
✍... واقعاً همين افراط و تفريط است كه رشته انتظام امور دين و دنيا را پاره و بىاعتبار مىكند. رشته را زياد تاب مىدهى، پاره مىشود و كم تاب مىدهى، بىاعتبار مىگردد؛ پس بايد حدّ متوسّط را گرفت. حتّى در عبادات نيز بايد طريق متوسّط را گرفت كه مبادا نفسِ بهانهجو از سنگينى بارخسته شده و از زير بار در برود؛ چون هر كس حريف هر كار نيست؛ استعدادها مختلف است.
حضرت صادق علیهالسلام فرمود: «ايمان بر هفت سهم وضع شده؛ بعضى از مسلمانها يك سهم از آنها را دارند؛ بعضى دو سهم تا هفت سهم. بعد فرمود سزاوار نيست كه صاحب يك سهم، بر او حمل بشود بار صاحب دو سهم و بر صاحب دو سهم بارصاحب سه سهم و هكذا؛
❖ــــــــــــــ❖
نماز شب را هم مقدّسين همينطور سنگين قلمداد كردهاند؛ لهذا اغلب از اهل ايمان، به ملاحظه فرض سنگينىاش، از فضيلت آن محروم ماندهاند؛ و حال آن كه همهاش، ده دقيقه بيشتر وقت لازم ندارد. چون كسى دلش نرم مىشود و مىخواهد از فيض اين عمل مهمّ بهرهمند گردد، كيفيت آن را از شخص مقدّسى سؤال مىنمايد، او مىگويد از خواب كه بلند شدى، فلان ذكر را بخوان. بعد به مسجد رفته و فلان دعا را بگو. سپس به آسمان نگاه كرده و فلان ذكر را بر زبان جارى كن. خلاصه، آنچه را كه مرحوم شيخ بهائى در «مفتاح الفلاح» از آداب و اذكار و ادعيه كه در مقدّمات و مقارنات و تعقيبات نماز شب ذكر كرده، همه را از پيش چشم وى مىگذارند كه چشمش باز مىماند؛ مخصوصاً دعاى چهل نفر مؤمن و هفتاد بار استغفار و سيصد بار العفو را كه مىشنود، حساب كار خود را مىكند. از همان مجلس كه رفت، ديگر به چشم آن آقا ديده نمىشود و اگر ديده شود هم، اسمى از نماز شب نمىبرد؛ چون مىبيند كه حريف اين ميدان نيست!
ولى درست است، نماز شب همان آداب و اذكار و ادعيه را در مقدّمات و مقارنات و تعقيبات دارد؛ الّا اينكه آنها مستحبّ در مستحبّ است. هر كه حال داشته باشد، از آنها به مقدار حالش به جا مىآورد؛ و الّا، همان متن نماز را مىآورد بدون حواشى؛ و ثواب هایى كه برای نماز شب وارد شده، بر همان متن نماز است و اما حواشى آن ثواب ديگرى دارد غير از آن.
🔻کانال رسمی دفتر آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی
https://eitaa.com/zanjani_net
🔸حرمت فطری و عقلی ظلم به همسر
یکی از اساسیترین دستورهای اسلام درباره نظام رفتاری خانواده، سفارش به «معاشرت معروف با زنان» است که در آیه ۱۹ سوره نساء آمده است:
«عَاشِرُوهُنَّ بِالْمَعْرُوفِ»
❖ آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی در درس خارج «نکاح» درباره مقصود آیه شریفه از «معاشرت به معروف» گفتهاند: 🔻
«به نظر ما به حسب ذوق عرفی، این آیه یک حکم تأسیسی نیست، بلکه یک حکم فطری عقلی است که آفریدگار، زن را خلق کرده تا مرد و زن با هم مأنوس باشند.
نظام اجتماع بر محور تزویج میچرخد و معاشرت بین زوجین باید معاشرتی صحیح و مطلوب باشد و این حکم فطری عقلی است.
کلمه معروف در آیه یعنی آنچه که شایسته است و مصداقش را هم عرف تشخیص میدهد. این آیه شریفه بیانگر این مطلب است که عقلاً و فطرتاً نباید نسبت به زن ظلم شود و این یک حکم مولوی است.
بر مرد واجب است آن مرتبهای از سازگاری و برخورد خوب را که عرف در زندگی زناشویی لازم میداند، نسبت به همسرش رعایت کند».
🔻کانال رسمی دفتر آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی
https://eitaa.com/zanjani_net
#استفتائات
🔴 تصرف در ملک پس از پایان زمان اجاره
❓ یکی از آشنایان ما در خانه سازمانی و دولتی زندگی میکند ولی مسؤولیت وی تمام شده و مدت اجارۀ منزل نیز به پایان رسیده است. رفت و آمد ما به این منزل و خواندن نماز در آن چه حکمی دارد؟
❖پاسخ آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی:
✍ اگر از طرف متولی مربوط، اجازۀ استفاده از خانه را بعد از مدت اجاره داشته باشد، اشکالی ندارد وگرنه تصرّف در آن، غصب و نماز در آن بنا بر احتیاط باطل است.
🔰 کانال رسمی پایگاه اطلاعرسانی دفتر آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی
https://eitaa.com/zanjani_net
#حدیث_روز
●شیرینترین جرعه!
سفارش حضرت امیرالمؤمنین علی علیهالسلام به فرزندشان:
🔹 « تَجَرَّعِ الْغَیْظَ فَإِنِّی لَمْ أَرَ جُرْعَةً أَحْلَى مِنْهَا عَاقِبَةً وَ لَا أَلَذَّ مَغَبَّةً »
🔸 خشم خود را فرو ببر، كه من جرعهاى شیرینتر از آن ننوشیدم و پایانى گواراتر از آن ندیدم.
📚 نهجالبلاغه؛ نامه 31
https://eitaa.com/zanjani_net
🔹 هر کس اندوه و مشکلى را از مؤمنى بر طرف نماید، خداوند در روز قیامت اندوه را از قلبش بر طرف سازد.
✨ عید نورانی میلاد حضرت امام رضا علیه السلام را به محضر حضرت ولیعصر عجل الله فرجه و همه ارادتمندان و دلدادگان حریمش، تهنیت عرض میکنیم.
@zanjani_net
#حدیث_روز
●راهی برای بازگشت بگذار!
حضرت امام صادق علیهالسلام:
🔹 «لَا تُتْبِعْ أَخَاكَ بَعْدَ الْقَطِيعَةِ وَقِيعَةً فِيهِ فَيُسَدَّ عَلَيْهِ طَرِيقُ الرُّجُوعِ إِلَيْكَ فَلَعَلَّ التَّجَارِبَ تَرُدُّهُ عَلَيْكَ»
🔸 پس از جدایی از برادرت، از او بدگویى مکن؛ که این راه بازگشت او را به سوى تو مىبندد؛ چون ممکن است تجربه ها [روزى] او را به تو بازگرداند.
📚 بحارالأنوار، ج71، ص166
👉@zanJani_net
#استفتائات
🔴 غسل قضای نماز آیات
❓ آیا کسی که در هنگام ماه گرفتگی، نماز آیات را نخوانده است، باید برای بجا آوردن قضای آن غسل کند؟
❖پاسخ آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی:
✍ کسی که در موقع گرفتن خورشید و ماه نماز آیات را عمداً نخوانده باشد، در صورتی که تمام ماه و خورشید گرفته باشد، باید برای قضای نماز آیات غسل نموده و نماز بخواند و این نماز قضا بدون غسل باطل است.
🔴 نماز آیات برای حائض
❓ اگر خانمی هنگام گرفتن ماه یا خورشید، عذر شرعی داشته باشد، آیا لازم است قضای آن را بعداً بجا آورد؟
❖پاسخ آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی:
✍ اگر هنگام کسوف یا خسوف، از آن با خبر شده یا کسوف یا خسوف کلی بوده، قضا دارد والّا قضا واجب نیست.
🔰 کانال رسمی پایگاه اطلاعرسانی دفتر آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی
https://eitaa.com/zanjani_net
💠 بندۀ خدای کریم، مهمان خدای کریم
[بمناسبت سالروز وفات آیتالله حاج شیخ عبدالکریم حائری یزدی، مؤسس حوزه علمیه قم]
❖آیتالله حاج سید احمد زنجانی (ره) در «الکلام یجرّ الکلام» مینویسد:
📝... آن مرحوم، شب شنبه 17 ماه ذى القعده سنه 1355ق، مطابق دهم بهمن سنه 1315، روح شريفش در اثر حمله قلبى كه داشت، در نيمه شب به عالم قدس شتافت. نگارنده اين جمله را مادّه تاريخ درست كردم: «مسّنا وأهلنا الضرّ».
ولى آقاى آقا ميرزا صدرالدين صدر، يك مادّه تاريخى درست كرد خيلى مليح و داراى لطافت؛ و آن، در ضمن چند بيت است كه به دور سنگ مرقد آن مرحوم كندند؛ و آن، اين است:
عبد الكريم آية الله قضى
وانحلّ من شمل العلوم عقده
.
كان لأهل العلم خير والد
وبعده أمست يتامى ولده
.
دعاه مولاه فقل مؤرّخاً
«لدى الكريم حلّ ضيفاً عبده»
بعد از چند روز از وفات آن مرحوم، آقاى صدر او را در خواب ديده بود كه او در باغ خيلى باصفا توى يك قصر بلندى نشسته، شربتى خدمتش آوردند، فرمود: اين شربت، شربت مخصوص من است براى شما شربتى ديگر مىآورند. بعد، يك شربت نيز براى من آوردند، خوردم. آن گاه، من حالشان را پرسيدم؛ فرمود: «لدى الكريم حلّ ضيفاً عبده». [عبدِ خداى كريم، به ميهمانی خداى كريم وارد شد] فهميدم كه اين ابيات به موقعِ قبول رسيده.
بعضى از خواب ها خيلى غريب است. چنان وقايع عالم خواب و بيدارى به هم متّصل و مربوط مىشود، مثل اين است كه يكى، متمّم آن ديگرى است.
❖ــــــــــــــ❖
شرح حال آیتالله حائری را به قلم شاگردشان آیتالله حاج سید احمد زنجانی، در اینجا ببینید:
http://yon.ir/Q6Xjf
🔻کانال رسمی دفتر آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی
@zanjani_net
🔸آغاز به کار بعثه آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی در مدینه منوره
بعثه آیت الله العظمی شبیری زنجانی (مدّظله) با حضور جمعی از اساتید و فضلای گرانقدر حوزه علمیه، از روز پنجشنبه مورخه 1397/05/11 برابر با 19 ذیقعده الحرام 1439 در راستای خدمت رسانی به زائران بیت الله الحرام، آغاز به کار خواهد کرد.
هیئت اعزامی معظمٌ له -طبق سنوات گذشته- در مدت حضور حجاج محترم در مدینه منوره و مکه مکرمه، همه روزه افتخار پاسخگویی به استفتائات و پرسش های آنان را دارد.
حجاج می توانند با مراجعه حضوری و یا از طریق شماره های 00966563349481 و 00966561694216 با بعثه معظم ٌله ارتباط بر قرار نمایند.
● آدرس بعثه در مدینه منوره:
منطقة العوالی، خلف الجوهرة العاصمة، جنب مخابز الشریف
● آدرس بعثه در مکه مکرمه:
عزیزیة ۴، انتهای خیابان مسجد الفقیه (جنب هتل مکه کنکورد)
🔻کانال رسمی دفتر آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی
@zanjani_net