#استفتائات
🔸 قرضالحسنه های خانگی
❓ قرض الحسنههای خانوادگی که افراد موظف میشوند مبلغ معینی را به صندوق پرداخت نمایند تا هر ماه به قید قرعه به یک نفر وام تعلق بگیرد، چه حکمی دارد؟ در حالی که شخص با نیت برنده شدن و گرفتن وام چنین مبلغی را پرداخت مینماید؟
❖ پاسخ آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی:
✍ مانعی ندارد، حتی اگر شرکت کننده به شرط آن که به او وام بدهند، مبلغ را به صندوق بپردازد.
🔰 کانال رسمی دفتر آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی
@zanjani_net
آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی
#دیدار 📷حجةالإسلام و المسلمین رئیسی –رئیس محترم قوه قضاییه- صبح امروز با حضور در دفتر آیتاللهالعظ
🔸 آیت الله العظمی شبیری زنجانی، در دیدار امروز حجت الاسلام و المسلمین رئیسی با ایشان مطرح کردند:
❖ بی اخلاقی و بی تقوایی به اعتماد مردم لطمه می زند و وقتی اعتماد مردم لطمه ببیند بقاء انقلاب به خطر میافتد.
❖ در انتخاب و نصب قضات از باب ضرورت می توان از شرط اجتهاد عبور کرد و به سواد و علمیت نسبی اکتفا کرد اما موضوع اخلاق و تقوا حتما باید لحاظ شود. شما باید روی این موضوع حساس باشید.
❖ قضاوت در درجه اول اهمیت است. در دستگاه قضا باید کار در دست کسانی باشد که از باب وظیفه به آنجا آمده اند نه به خاطر دنیا.
❖ کسی که در مصدر قضا است، باید با مردم برخورد درستی داشته باشد. گاهی از قضات به خاطر برخوردهایشان شکایت می کنند. اگر این موضوع با دقت پیگیری نشود اعتماد مردم آسیب می بیند و خون شهداء پایمال میشود.
@zanjani_net
#حدیث_روز
● ملاک ارزشمندی نزد خداوند!
رسول اكرم "صلّى الله عليه و آله" فرمودند:
🔹 «إِنَّ اللهَ (تَبَارَكَ وَ تَعَالَى) لَا يَنْظُرُ إِلَى صُوَرِكُمْ وَ لَا إِلَى أَمْوَالِكُمْ وَ لَكِنْ يَنْظُرُ إِلَى قُلُوبِكُمْ وَ أَعْمَالِكُمْ»
🔸 خداوند به شكل و قیافه شما و اموال و دارایی شما نگاه نمىكند بلكه به دلها و کردارتان توجه مىنمايد.
📚 أمالي(طوسي)؛ ص536
@zanjani_net
💠 اهتمام آیت الله بروجردی به روزه
❖از بیانات آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی: 🔻
📝 از بعضی از افراد شنیدم [آیت الله]آقای بروجردی زمانی که در بروجرد بودند، ماههای رجب و شعبان را روزه میگرفتند یعنی با ماه رمضان، سه ماه متوالی روزه میگرفتند. ایشان در قم در همان سال وفات [در 86 سالگی] تا آخر ماه رمضان روزه گرفت.
یک وقتی ما شنیدیم که فرمود: من از اول تکلیف تا حالا -لا للسفر و لا للمرض- روزهام قضا نشد. البته حدود دو سال بعد از این سخن در خود ماه رمضان مریض شد که شاه هم به عیادتش آمد و ایشان روزه آن روز را افطار کرده بود. ولی همان سالی که وفات کرد، تمام ماه رمضان را روزه گرفت.
📚 جرعهای از دریا، ج1، ص579
@zanjani_net
#استفتائات
🔸افطار عمدی روزۀ قضا در تنگی وقت
❓ شخصی که در تنگی وقت (چند روز بیشتر به ماه رمضان نمانده و این چند روز به تعداد روزههای قضا است) مشغول گرفتن روزههای قضای ماه رمضان سال قبل است، آیا میتواند عمداً یک روز را افطار کند؟ اگر افطار کند آیا کفّاره دارد؟
❖ پاسخ آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی:
✍ در فرض سؤال، افطار عمدی جایز نیست، خواه پیش از ظهر باشد، خواه بعد از ظهر؛ و اگر بعد از عصر افطار کرده، باید به ده مسکین، هرکدام یک مدّ طعام (900گرم به حساب گندم) بدهد، و اگر نمیتواند، سه روز روزه بگیرد.
اگر بعد از ظهر و قبل از عصر افطار کند نیز بنابر احتیاط همین حکم را دارد. ولی افطار قبل ازظهر کفّاره ندارد؛ هر چند برای تأخیر روزۀ قضا تا ماه رمضان بعد، باید یک مدّ طعام نیز به مسکین بدهد.
🔰 کانال رسمی دفتر آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی
@zanjani_net
#حدیث_روز
🔸 سفارش حضرت رضا "علیه السلام" درباره روزهای پایانی ماه شعبان!
ابوصلت هَروى نقل کرده است که در جمعه آخر ماه شعبان به خدمت حضرت امام رضا (علیه السّلام) رفتم. حضرت فرمود:
▫️اى أباصلت! بیشتر ماه شعبان گذشت و این جمعه آخر آن است. پس در باقیمانده این ماه، تقصیرهایى را که در روزهای گذشته داشتهای، تدارک و تلافى کن. به آنچه که برایت سودمند است، روی آور، و از آنچه که نفعی به تو نمیرساند، بپرهیز؛
▫️بسیار دعا و استغفار کن و زیاد قرآن بخوان و از گناهان خود به درگاه خداوند توبه کن، تا ماه رمضان در حالی به تو روی آورد که تو خود را براى خدا خالص گردانیده باشی!
▫️امانت و حقی بر گردن خود باقی مگذار و آن را ادا کن، و کینهای از مؤمنین در دل نداشته باش، و گناهی را که مرتکب آن بودهای ترک کن.
از خدا بترس و در نهان و آشکار بر او توکّل کن و هر که بر خدا توکّل کند خداوند او را بس است.
▫️ و در باقیمانده ماه شعبان این دعا را بسیار بخوان:
«اَللّهُمَّ اِنْ لَمْ تَکُنْ غَفَرْتَ لَنا فیما مَضى مِنْ شَعْبانَ فَاغْفِرْ لَنا فیما بَقِىَ مِنْهُ»
[خدایا اگر در آن قسمت از ماه شعبان که گذشته ما را نیامرزیده اى، در قسمت باقیمانده از این ماه، از ما درگذر]
به درستى که حقّ تعالى در این ماه، به حرمت ماه مبارک رمضان بندههاى بسیاری را از آتش جهنّم آزاد مىگرداند.
📚 عیون أخبارالرضا، ج2، ص51
@zanJani_net
💠متفکر درجه اول
[بمناسبت 12 اردیبهشت، سالروز شهادت آیتالله مرتضی مطهری (ره)]
❖از بیانات آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی:
▫️آقاى مطهّرى هشت سال از من بزرگتر بود. اوايل نزد مرحوم مطهرى درس خواندم. ظاهراً مقدارى از حاشيه ملا عبدالله را نزد ايشان درس گرفتم. از درس ايشان هم خيلى خوشم مىآمد. آن مقدارى كه نزد ايشان استفاد كردم، مطالب را هضم كرده بود. چند روزى هم شرح نهج البلاغه را نزد ايشان درس گرفتم.
▫️آقاى مطهرى از كسانى بود كه از دست دادن او خسارت بود. البته چون ايشان تهران رفته بود، حشر ما با ايشان كم شده بود.
آقاى مطهرى هر چند از نظر تتبّع و اطلاعات عمومی، امتیاز فوقالعادهای نداشت اما از نظر فكر، بى ترديد متفكر درجه اول بود و من كسى را سراغ ندارم كه در قدرت فكرى همپايه او باشد، به خصوص در طرح مطالب اسلامى به صورتى كه براى تحصيلكردهها قابل فهم باشد هيچكس به پاى او نمىرسيد. ایشان به مطالب مخفی، كه اشخاص متعارف كمتر به آن منتقل مىشدند، مىرسيد و با بيان خيلى خوب و ظريف بيان مىكرد، رضوان الله علیه.
📚جرعهای از دریا، ج2، ص654
@zanjani_net
#استفتائات
🔸 دو پرسش درباره #تقلید در ثابت شدن #اول_ماه و #رؤیت با #چشم_مسلح
❓ آیا بحث رؤیت هلال و اثبات اول ماه، تقلیدی است؟
❖ پاسخ آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی:
✍ بخشی از آن تقلیدی و بخشی دیگر، غیر تقلیدی است. در مبانی علمی رؤیت هلال (مثلاً: آیا رؤیت با چشم مسلح معتبر است یا خیر؟ آیا هلال برای نقاطی که شب مشترک دارند واحد است یا خیر؟ آیا شهادت دو عادل معتبر است یا خیر؟) باید تقلید کند.
اما اینکه آیا بر اساس آن مبانی، عملاً هلال دیده شده است یا خیر؟ ملاک، اثبات شرعی آن بر اساس حجت است. بنابراین اگر بر اساس مبانی مرجع تقلید، مکلف اطمینان به ثابت شدن اول ماه پیدا کند، همان ملاک است.
┈┅ ❁ـ﷽ـ❁ ┅┈
❓ آیا رؤیت هلال و اثبات اول ماه الزاماً باید با چشم غیرمسلح صورت پذیرد یا اگر با استفاده از دوربینهای دوچشمی و تلسکوپ یا از داخل هواپیما هم دیده شود، کافی است؟
❖ پاسخ آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی:
✍ رؤیت هلال در این موارد کافی نیست؛ بلکه باید مطمئن بود در فرض نبود مانع، هلال با چشم عادی، آن هم برای منطقه مکلف و ارتفاعات نزدیک، قابل رؤیت است.
🔰 کانال رسمی دفتر آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی
@zanjani_net
🔸 توصیه آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی به مبلغین و طلاب جوان:
به موضوعاتی بپردازید که زمینه پذیرش آن در جامعه وجود دارد
▫️تبلیغ دین و هدایت و ارشاد مردم، کار ارزشمندی است که نیاز به فداکاری و تحمل سختیها دارد.
▫️مبلغین باید شرایط را در نظر بگیرند و به موضوعاتی بپردازند که جامعه پذیرای آن باشد. کار طلبه هدایت مردم است. وقتی شما مطلبی را بیان میکنید که عکس آن عملی میشود عقلاً نباید وارد آن شد. اینطور نیست که ما هر سخن هر چند حقی را بگوییم حالا چه اثر کرد و چه نکرد. گاهی شما در شرایطی قرار میگیرید که سخنی را که میگویید نه تنها اثر نمیکند بلکه اثر منفی پیدا میکند. باید زمینه پذیرش کلام در مخاطب را بررسی کرد.
▫️مبلغین بهتر است به مطالب عمومی که مورد پذیرش همه گروهها و افراد است بپردازند. درباره اهتمام به حلال و حرام و پرهیز از غیبت، دروغ، تهمت و آزار و اذیت دیگران صحبت کنند. زشتی گناه و پلیدی این امور مورد اتفاق همه است و موعظه درباره آن مورد نیاز جامعه است.
@zanjani_net
#استفتائات
🔸 مسافرت و نرسیدن به وطن پیش از ظهر
❓ پیش از ظهر به شهری در فاصله بیش از بیست کیلومتر سفر کردم و بنا داشتم که تا قبل از اذان به وطن برگردم ولی کارم طول کشید و نتوانستم برگردم. حکم روزهام چیست؟
❖ پاسخ آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی:
✍️ روزه باطل است. مگر آنکه از شب نیت سفر نداشتهاید و سفر اتفاقی بوده، که در این صورت مسافرت مانعی ندارد و با سفر روزه باطل نمی شود و روزهتان صحیح است.
🔰 کانال رسمی دفتر آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی
@zanjani_net
💠سعی در برآوردن نیازهای مردم
❖از بیانات آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی: 🔻
📝 [آیت الله] آقای آسید ابوالحسن اصفهانی ویژگیهای ممتازی داشت. از جمله اینکه در برآوردن حوائج مردم خیلی ساعی و پرتلاش بود. شنیدم به کسی وعده داده بود پولی به او بدهد و همان موقعی که پسر مرحوم آسید ابوالحسن را کشته بودند و مشغول تشییع جنازه او بود، پول آن شخص را در جیب خودش گذاشته بود تا به او بدهد.
▫️همچنین از خصوصیات مهم ایشان این بود که به هیچ کس –حتی به پسرانش– اجازه نمیداد نامههای اشخاص به وی را بخوانند. گاهی اشخاص در نامه به ایشان اهانت میکردند یا تقاضایی مطرح میکردند، ایشان آن نامهها را به شکلی محو میکرد تا اسرار اشخاص محفوظ بماند.
📚 جرعهای از دریا، ج3، ص436
@zanjani_net